Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Noua Lege a Educatiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9476)

dAImon 18.05.2010 20:23:09

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 249858)
Cum te poate obliga pe tine un profesor sa crezi?!

Credința nu poate fi impusă, desigur. Dar am văzut destui profesori care suplinesc asta prin impunerea dogmei și a literei legii :)

gavriil 19.05.2010 15:11:24

Dar cind copilul este obligat sa invete celelalte obiecte care in mare parte din ele nu ii sint folositoare in viata de zi cu zi nu mai zice nimeni nimic iar cind e vorba de invatat biblia se ajunge la "razboi".
Oare dece?

Dumitru73 19.05.2010 15:22:32

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 250323)
Dar cind copilul este obligat sa invete celelalte obiecte care in mare parte din ele nu ii sint folositoare in viata de zi cu zi nu mai zice nimeni nimic iar cind e vorba de invatat biblia se ajunge la "razboi".
Oare dece?

Motivul este foarte simplu.
Celelalte materii nu sunt contestate de nimeni si nu exista alternative.

georgeval 19.05.2010 15:48:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 250333)
Motivul este foarte simplu.
Celelalte materii nu sunt contestate de nimeni si nu exista alternative.

Vorbesti din interiorul sistemului? Sunt elevi care au studiat la real si sunt "intoxicati" de Analiza. La facultate nu le-a folosit la nimic "exagerea" din liceu. Nu cred ca este inca un echilibru in privinta programelor scolare la foarte multe discipline.
Dar de celellate discipline nu ne legam pentru ca ele sunt stiinte.

Dumitru73 19.05.2010 16:02:44

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 250353)
Vorbesti din interiorul sistemului? Sunt elevi care au studiat la real si sunt "intoxicati" de Analiza. La facultate nu le-a folosit la nimic "exagerea" din liceu. Nu cred ca este inca un echilibru in privinta programelor scolare la foarte multe discipline.
Dar de celellate discipline nu ne legam pentru ca ele sunt stiinte.

Daca toata lumea recunoaste ca materia este prea stufoasa, de ce mai adauga si religia pana in a 12a?

georgeval 19.05.2010 16:07:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 250360)
Daca toata lumea recunoaste ca materia este prea stufoasa, de ce mai adauga si religia pana in a 12a?

Pai si asta este solutia?
Imi pare rau. Eu, daca as fi in calitate de parinte, pentru copilul meu as alege religia si as cere descongestionarea programei scolare la celelalte discipline.
Oare religia sa fie o povara?

Dumitru73 19.05.2010 16:13:39

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 250368)
Pai si asta este solutia?
Imi pare rau. Eu, daca as fi in calitate de parinte, pentru copilul meu as alege religia si as cere descongestionarea programei scolare la celelalte discipline.
Oare religia sa fie o povara?

Nu este chiar o povara, dar nu este necesara.

georgeval 19.05.2010 16:20:14

Atunci sa-i lasam acest statut care exista acum si care mi se pare echilibrat- adica un parinte sau un copil daca nu doreste sa fie indoctrinat are posibilitatea sa renunte. Acest statut ne demonstreaza ca nu se urmareste o ideologizare.

gabriela8 19.05.2010 16:27:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 250373)
Nu este chiar o povara, dar nu este necesara.

Eu cred ca religia este cea care ne ajuta asa trecem examenul final care este judecata deci consider ca e necesara...

Dumitru73 19.05.2010 16:35:41

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 250377)
Atunci sa-i lasam acest statut care exista acum si care mi se pare echilibrat- adica un parinte sau un copil daca nu doreste sa fie indoctrinat are posibilitatea sa renunte. Acest statut ne demonstreaza ca nu se urmareste o ideologizare.

Corect. Eu as fi de acord cu predarea religiei in scoli.
Dar a religiei in general, nu a crestinismului ortodox, catolic, etc.
Iar predarea sa fie facuta de profesori laici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:45:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.