Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare,.. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9498)

ory 19.05.2010 16:59:30

Toti raspundem Inaintea Lui Dumnezeu, nu doar preotul, si pentru toti a venit Domnul pe pamant si , tot pentru toti, a predicat si a vorbit in pilde.
Nu mai faceti atata discriminare si departajare de sens, caci nu are temei.

forfota 19.05.2010 17:00:53

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 250399)
Nu prea are cum sa-si vada fiecare de faptele lui intr-o societate colectiva in care traim, in care ne determinam unii pe altii, ne influienteaza calitatea vietii, intr-un mod sau altul, supravietuim prin reciprocitate, fapt pentru care mergem sa defilam si sa facem miting impreuna, caci impreuna mancam aceiasi paine si, poate, tot impreuna mergem la biserica.
Toti pe lumea asta sunt judecati daca sunt nedrepti, daca savarsesc infraciuni, daca sunt corupti, daca sunt curvari, daca sunt materialisti si avari, daca sunt lenesi, daca manipuleaza in mod nedrept...numai preotii , NU ! De ce ?
Toti suntem oameni si pentru toti sunt legile, atat pamantene cat si spirituale...

Roaga-te sa-ti dea Dumnezeu minte. (textul tau imi aminteste de zicala "cap are, minte ce-i mai trebuie")

gabriela8 19.05.2010 17:01:58

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 250415)
Toti raspundem Inaintea Lui Dumnezeu, nu doar preotul, si pentru toti a venit Domnul pe pamant si , tot pentru toti, a predicat si a vorbit in pilde.
Nu mai faceti atata discriminare si departajare de sens, caci nu are temei.

Da, toti raspundem inaintea lui Dumnezeu dar eu cred ca nu ai dori sa fii in locul unui preot;) si cu asta nu mai zic nimic. Fiecare va fi judecat in dreptul lui si imi place sa vad harul din preot nu pacatul!

forfota 19.05.2010 17:05:46

Asa este, gabriela8, ne plecam in fata harului, nu in fata omului. Cand sarut mana unui preot, sarut mana lui Hristos, nu a omului care slujeste.

voxdei55 19.05.2010 18:01:49

Ma mir cat de sifonati sant unii..de o intrebare normala..si mai ales de un exemplu de daruire si solidaritate cu saracii acestei tari,pe care preotii ar trebui sa- dea imediat.Eu nu vreau sa astept ca pe anumiti preoti sa-i judece Dumnezeu.Asa cumstiu sa stea cu mana intinsa dupa banul vaduvei..sa stie sa si dea si asta nu doar de ochii lumii cum se face acum.La pasti..in anumite biserici,dupa slujba de inviere s-au dat de catre conducerile parohiilor felicitari la enoriasi ,un plic timbrat cu foaia gata completat cu redirectionarea celor 2 la suta catre biserica,cu rugamintea sa fie semnat si pus la posta.Nu mi s-a parut corect sa profiti de slaba judecata a celor mai multi..si asta in vreme ce Crucea Rosie si SMURD..cea care salveaza v ieti acum..nu are fonduri.

The_Fallen 19.05.2010 18:06:07

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 250392)
Ory sunt de parere sa isi vada fiecare de faptele lui si sa nu intram in polemica ca sa criticam ierarhia...

Asa nu vom face altceva decat sa ne acceptam statutul de sclavi imbecili si prostiti.Ierarhia are un scop, si sa iti spun un secret...e creata de noi ca sa ne serveasca NOUA.

gabriela8 19.05.2010 18:07:20

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 250474)
Asa nu vom face altceva decat sa ne acceptam statutul de sclavi imbecili si prostiti.Ierarhia are un scop, si sa iti spun un secret...e creata de noi ca sa ne serveasca NOUA.

Imi pare rau ierarhia nu este creata de noi si nu ne serveste noua ci in primul rand lui Dumnezeu!

forfota 19.05.2010 18:08:38

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 250473)
Ma mir cat de sifonati sant unii..de o intrebare normala..si mai ales de un exemplu de daruire si solidaritate cu saracii acestei tari,pe care preotii ar trebui sa- dea imediat.Eu nu vreau sa astept ca pe anumiti preoti sa-i judece Dumnezeu.Asa cumstiu sa stea cu mana intinsa dupa banul vaduvei..sa stie sa si dea si asta nu doar de ochii lumii cum se face acum.La pasti..in anumite biserici,dupa slujba de inviere s-au dat de catre conducerile parohiilor felicitari la enoriasi ,un plic timbrat cu foaia gata completat cu redirectionarea celor 2 la suta catre biserica,cu rugamintea sa fie semnat si pus la posta.Nu mi s-a parut corect sa profiti de slaba judecata a celor mai multi..si asta in vreme ce Crucea Rosie si SMURD..cea care salveaza v ieti acum..nu are fonduri.

E alegerea ta ce faci cu 2%.
Fiecare da socoteala de ale sale, nu de ale altuia. Sa fie deci fiecare atent la ale sale, nu la ale altora.

glykys 19.05.2010 19:19:45

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 250313)
IPS Laurentiu Streja are un salariu de 22.000 lei lunar.Ce ziceti..in aceste conditii de criza ii propunem sa doneze pana la sfarsitul anului totul pentru saraci?

Ce dovezi ai pentru ceea ce afirmi? Un link, ceva...

voxdei55 19.05.2010 19:48:23

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 250495)
Ce dovezi ai pentru ceea ce afirmi? Un link, ceva...

Ziarul ADEVARUL de azi..publica pe prima pagina un articol despre bugetari de lux in care sfintia sa conduce cu un salar de 22.ooo de lei pe luna.Revoltator..nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:19:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.