Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   n-am venit sa aduc pace, ci sabie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9723)

Marius22 22.06.2010 13:12:35

Citat:

În prealabil postat de roman2010 (Post 258823)
Sfânta Evanghelie după Matei
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
36. Și dușmanii omului (vor fi) casnicii lui.

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2. Sabia ce sens are in aceste versete ???

Mantuitorul face referire aici la razboiul duhovnicesc. Pacea pe care o aduce Mantuitorul este cea care urmeaza biruintei asupra pacatului si diavolului.

Florin-Ionut 22.06.2010 14:07:39

Citat:

34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2.Sabia ce sens are in aceste versete ???

Cuvantul Lui Hristos va fi primit de catre unii membri ai unei familii oarecare, pe cand ceilalti il vor refuza. Astfel se vor naste discutii contradictorii si vor aparea probleme, unii despartindu-se de altii, la propriu sau la figurat, din cauza credintei.

Unele seminte vor cadea intre buruieni, altele in pamant pietros, altele langa drum si altele in pamant bun - dupa cum e si inima fiecaruia.

Andrei_so 08.09.2010 17:37:19

Citat:

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2.Sabia ce sens are in aceste versete ???

am descoperit raspunsul la aceste intrebari, dar si la mult mai mult decat atat, intr-un articol de pe un blog la adresa asta http://saccsiv.wordpress.com/2010/05...abie%E2%80%9D/

aceste cuvinte sunt mai mult pentru incurajarea ucenicilor lui Hristos sa nu se lase doborati de dificultatile pe care le vor intampina atunci cand vor propovadui Evanghelia.
acum vine intrebarea: cum se pot impaca aceste cuvinte cu Sfanta Taina a Cununiei?

iustin10 09.09.2010 23:35:15

Citat:

În prealabil postat de Andrei_so (Post 286764)
acum vine intrebarea: cum se pot impaca aceste cuvinte cu Sfanta Taina a Cununiei?

Apostolul Pavel spune:"Cei insurati sa fie ca si cum n-ar fi insurati,cei ce mostenesc ca si cum n-ar mosteni"
Noi suntem chemati la o lupta.Casnicia u trebuie sa ne traga inapoi de la aceasta lupta.Trebuie sa luptam chiar si cu cei dragi,daca asta inseamna sa alegem pe Domnul.Nu trebuie sa ne despartim,caci casnicia este intradevar o taina.Dar nu trebuie ca,de dragul casniciei,sa facem compromisuri in ceea ce priveste purtarea crucii.Luptam cu ceilalti,cu noi insine ,cu lumea,cu orice ne-ar putea indeparta de unica mangaiere ,care este Hristos.

georgeval 10.09.2010 16:07:28

Citat:

Avand in vedere intregul capitol 10 din Evanghelia lui Matei, Mantuitorul se refera la iubirea fata de Dumnezeu care presupune sabie- adica jertfa si trebuie sa fie mai presus de orice, de aceea spune ca "cel care iubetste pe tata sau pe fiu mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine...."

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:18:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.