Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O intrebare pentru neoprotestanti si nu numai. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9828)

penticostalulmantuibil 19.06.2010 22:36:11

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 260877)
E vorba de penti,baptisti,adventisti,etc,etc.
Ei au robe preotesti in timpul botezurilor.Si tot nu m-ati lamurit,de ce poarta doar in timpul botezului si nu si in restul predicilor,si in general a oficierii serviciului religios.
De ce doar atunci....?

De unde vine portarea acestei robe preotesti la NP...?

Ceva lamuriri concrete......?

Pai, ti-am zis: la amvon arata bine pastorul la patru ace, in costum si la cravata.
In baptistier e caraghios sa intre cu cravata. Intra cu roba in apa, ca-i sta mai bine.

E o chestie practica, nu tine de spiritualitatea lui. Nu e mai plin de Duhul sfant cu roba sau cu costumul.

Daca nu te multumeste raspunsul pune si tu o intrebare mai concreta.

Daca ar fi dupa tine cum ar trebui sa intre in apa?

gabriel 30 19.06.2010 22:40:32

In costum de baie.

Sau chiar in costumul lui Adam.

Pe bune,in pantaloni si camasa,nu stiu.

Apropo,de ce nu intra in chestiile aia alba asemanatoare cearceafurilor in care se imbraca noii vostri convertiti...?

penticostalulmantuibil 19.06.2010 23:04:01

Bai frate, ai alta „morga” intr-o roba. Esti mai impozant, faci impresie :)).
Si nu se imbraca in cearceaf pentru a se face diferenta: eu sunt pastor, tu esti enorias.

Spuneai in prima ta postare ca neoprotestantii resping TOATE traditiile din Bisericile Traditionale. Nu e chiar asa. Doar pe cele care contrazic Scriptura, spun ei cu emfaza. Eu cred ca doar pe cele pe care nu le agreeaza ei :)

Dar tu ce vrei sa zici: nu au voie neoprotestantii sa adopte ce imbracaminte vor? Pentru pastori, pentru convertiti, etc...
Le discuta in Consiliile lor Bisericesti si le legifereaza pentru confesiunile lor.

Doriana 19.06.2010 23:12:35

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 260887)
Dar tu ce vrei sa zici?

Vrea sa zica ca protestantii au imprumutat robele de la ortodocsi ca sa induca alti ortodocsi in eroare. Adica se trezeste ortodoxu` in baptistier la baptisti , derutat de roba cu pricina si apoi zice 'Credeam ca sunt in BO".
Huh? :7:

Mihnea Dragomir 19.06.2010 23:52:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 260889)
Vrea sa zica ca protestantii au imprumutat robele de la ortodocsi ca sa induca alti ortodocsi in eroare. Adica se trezeste ortodoxu` in baptistier la baptisti , derutat de roba cu pricina si apoi zice 'Credeam ca sunt in BO".
Huh? :7:

A ! Păi la gradul de cunoaștere a propriei Biserici pe care cei mai mulți "credincioși" îl au, nici nu e nevoie de haine speciale de botez: un pic de tămâie ajunge ca să creadă că sunt într-o biserică ortodoxă: ultima oară au simțit asemenea miros acu 25 de ani, când a venit popa la școală și a făcut sfeștanie pentru sala de festivități. Dacă le băgați și super-hitul cu "Cristos a înviat", chiar că le aduceți aminte de copilărie, când mergeau o dată pe an, de Paști, până în curtea bisericii, aduși de bunica. Cum să uite, că după aia se dădea liber la plăcinte !

88hharalambos 20.06.2010 20:20:15

am si eu o intrebare pt protestanti : Reforma a fost inspirata?

colaps 20.06.2010 20:24:54

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 261068)
am si eu o intrebare pt protestanti : Reforma a fost inspirata?

De drac, da...

eclesiastul 21.06.2010 09:21:05

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 260877)
E vorba de penti,baptisti,adventisti,etc,etc.
Ei au robe preotesti in timpul botezurilor.Si tot nu m-ati lamurit,de ce poarta doar in timpul botezului si nu si in restul predicilor,si in general a oficierii serviciului religios.
De ce doar atunci....?

De unde vine portarea acestei robe preotesti la NP...?

Ceva lamuriri concrete......?

Robele acelea , de culoare neagrea, sunt folosite doar la botez deoarece botezul,printre altele, simbolizeaza ingroparea firii vechi , cumva e un serviciu de inmormantare.

"Au nu știți că toți câți în Hristos Iisus ne-am botezat, întru moartea Lui ne-am botezat?
Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;"

gabriela8 21.06.2010 22:58:36

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 260843)
Dumnezeu a poruncit sa nu ne facem chipuri cioplite cu scopul de a ne inchina lor, nu sa dispara meseria de cioplitor in lemn. Ar insemna sa nu mai avem mese, scaune, ferestre , linguri de lemn sau facaletze . :58:

Nu cred ca ati raspuns la intrebare...:35: Daca nu cinstiti Sfanta Cruce o pastrati ca obiect de decor?! :39: Pentru cei care nu cunosc acest aspect vor crede ca totul e ok si acolo ca in BOR. Deci nu e o ducere in eroare?
Sunt si vrajitoare care au icoane si invoca nume sfinte pantru ca inselarea sa fie mai rapida...deci?

Doriana 21.06.2010 23:25:35

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 261372)
...deci?

Crucea e un simbol al crestinismului. Se pune si pe morminte. Oare pentru a duce mortii in eroare? :43:

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:37:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.