Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

ai2 23.06.2010 16:09:28

Citat:

În prealabil postat de flyaway9112002 (Post 261909)
Pana una alta, exista inca multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica;nu are toate raspunsurile.

Corect, dar explica foarte multe lucruri inclusiv unele de care nici n-am fi avut habar daca persistam in intunecimea religioasa.
Daca stiinta nu are toate raspunsurile, nu inseamna ca exista zane.

andreicozia 23.06.2010 16:23:23

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 261908)
Bagi mana in foc? Unii de pe aici L-au intalnit si nu va fi usor sa-i convingi .

Doriano, precizeaza si tu cind vorbesti obiectiv si cind vorbesti metaforic....si lasa-ma cu intilnirile cu inima... aia este altceva!( sau macar spune ca l-au simtit cu inima)

Cum adica L-au intilnit? tu asa, realizezi ce spui?
Bun, si stunci cum arata, ce le-a spus, sau doar a trecut ca o naluca misterioasa.
Din nou revin la vesnica mea intrebare:

De ce oare Dumnezeu este asa de sfios?

yawbaj 23.06.2010 16:25:09

Creste credinta creste prostia. Se intampla lucruri si oamenii si pun intrebari si vine unul cu o singura carte si spune: De asta! Daca nu stiti de ce e asa si asa duceti-va si intrebati-l pe profesorul de biologie, pe cel chimie pe cel de fizica.

flyaway9112002 23.06.2010 16:27:30

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 261959)
Corect, dar explica foarte multe lucruri inclusiv unele de care nici n-am fi avut habar daca persistam in intunecimea religioasa.
Daca stiinta nu are toate raspunsurile, nu inseamna ca exista zane.

Dar nici nu inseamna ca nu exista :P

gabriel 30 23.06.2010 16:27:45

Fizicianu ii dus cu pluta.

anaana71 23.06.2010 16:28:12

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261974)
Creste credinta creste prostia. Se intampla lucruri si oamenii si pun intrebari si vine unul cu o singura carte si spune: De asta! Daca nu stiti de ce e asa si asa duceti-va si intrebati-l pe profesorul de biologie, pe cel chimie pe cel de fizica.

si cu asta basta! si-am incalecat pe-o sea si am zis povestea asa. sanchi! eu spun ca stiinta prosteste si manipuleaza cand e folosita in mod abuziv si de multe ori se foloseste in mod distructiv, ca si aceea cu astrele... cica si aia e o stiinta.

flyaway9112002 23.06.2010 16:30:33

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261974)

O sa-mi spuna una alta despre evolutia speciilor ... dar fara dovezi concrete,ca totul e o intamplare,un accident.Parerea lor ...

yawbaj 23.06.2010 16:31:10

Ce ma distreaza la credinciosi e ca iti interzic ca mai vorbesti daca le negi adevarul credintei, oamenii de stiinta se amuza cand un ignorant le ataca descoperirile. Credinciosii stiu au numai vorbe si credinte, in spatele stiinte exista fapte care exista.

Doriana 23.06.2010 16:31:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 261971)
Doriano, precizeaza si tu cind vorbesti obiectiv si cind vorbesti metaforic....si lasa-ma cu intilnirile cu inima... aia este altceva!( sau macar spune ca l-au simtit cu inima)

Cum adica L-au intilnit? tu asa, realizezi ce spui?
Bun, si stunci cum arata, ce le-a spus, sau doar a trecut ca o naluca misterioasa.
Din nou revin la vesnica mea intrebare:

De ce oare Dumnezeu este asa de sfios?

Dumnezeu nu e deloc sfios. Uneori striga, alteori loveste, vorbeste , se manie, se bucura si plange. Problema e la omul care se asteapta sa-l vada cu ochii fizici. Pai Dumnezeu nu are corp fizic, chiar daca a ales sa locuiasca in credinciosi. Dumnezeu se poate vedea numai cu vederea spirituala, care la omul obisnuit e adormita, din cauza pacatului, dar se poate re-trezi daca exista dorinta. Si e funny ca omul a decis: " nu vad, deci nu exista". :23:

Dincolo de a fi un trup fizic, omul este o fiinta spirituala. Asta inseamna ca poate vedea , auzi, simti in domeniul spiritual. Pana la urma fizicul va putrezi si vom ramane numai cu ce am sadit in spirit [duh].

eodor nastasa 23.06.2010 16:34:14

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261984)
Ce ma distreaza la credinciosi e ca iti interzic ca mai vorbesti daca le negi adevarul credintei, oamenii de stiinta se amuza cand un ignorant le ataca descoperirile. Credinciosii stiu au numai vorbe si credinte, in spatele stiinte exista fapte care exista.

Da, crezi ca crediciosii nu se amuza de ignoranta lu' oamenii aia cu stiinta ?
Zau, exista ? Hai lasa-ma...Stiintire cu folos, las' ca-ti vii si tu in fire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:29:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.