![]() |
Observ ca anumite persoane ascund scepticismul si cad in afirmatia ateista opusa marturisirii de credinta- Crestinul accepta ca omul a fost creat de Dumnezeu, iar ateul afirma ca Omul l-a creat pe Dumnezeu. Unul pune la baza revelatia iar celalat o exclude. Nu pot sa vorbesc despre religie fara revelatie.
Andrei, sa nu cadem intr-o forma universalista. Marele nostru Eliade sublinia ca ideea divinitatii este prezenta in toate religiile, dar nu vorbim despre aceeasi divinitate. |
Citat:
|
Despre dumnezeu
Dupa acum am auzit eu cred ca dumnezeu a existat dintotdeauna
nu vad altfel sa fie de asta este si viata vesnica pt cei ce se mantuiesc si dovezi sunt sfintii si aposto;ii asa ca nu este indoiala |
Omul cazut in pacat este cel care ajunge sa-L identifice pe Dumnezeu cu creatia. Dumnezeu este mai presus de ea. Faptul ca Dumnezeu nu este vazut precum obiectele si persoanele din lume, nu denota lipsa existentei Sale, ci faptul ca este mai presus de existenta noastra. Asadar numai impartasindu-ne de aceasta existenta prin sine, ajungem sa-l cunoastem pe Dumnezeu. Fara impartasire nu avem parte decat de teorie.
|
limba gimnastica...
Citat:
|
Dumnezeu n-a fost creat. Poate că e ilogic pentru mintea umană, dar tot la fel de ilogic ar fi să zicem că a fost creat de cineva, care n-a mai fost creat și ajungem la aceeași problemă, sau a fost creat, acea persoană la rândul ei a fost creată și tot așa la infinit, oricum e greu de cuprins cu mintea umană. Învățătura creștină spune că Dumnezeu n-a fost creat.
|
Si daca ai sti cine L-a creat pe Dumnezeu nu te-ai intreba cine l-a creat pe cel ce L-a creat pe Dumnezeu?
|
Exact asta am zis și eu.
|
Eu am sintetizat putin.
|
Cine l-a creat pe Dumnezeu, este o intrebare proprie celui ce nu vede dincolo de lumea creata. Este intrebarea omului cazut in pacat. Omul care s-a ridicat din pacat nu mai cauta raspuns la astfel de intrebari, ci la intrebari de genul: cum sa devin mai placut lui Dumnezeu.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:49:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.