Marius22 |
10.08.2010 11:27:11 |
Citat:
În prealabil postat de buiacu gabriel
(Post 262882)
de ce in biserici totul se rezuma la bani? cand isus a fost pe pamant nu acerut nici un ban la nimeni. cred si eu in dumnezue si sunt ortodox, dar aceasta intrebare ma framanta si ma indeparteaza de biserica. mi-as dori sa am cu cine sa sa vorbesc sa descopar adevarul la mai multe intrebari care ma framanta. va multumesc
|
In Biserica, totul se reduce la har. Pe acesta nu-l primim oricat de multi bani i-am da preotului sau oricat de putini, ba chiar deloc. Il primim daca ne vedem pacatele, dace ne pocaim, daca nu judecam pe cei de langa noi, daca iubim curat pe ceilalti. Numai asa Dumnezeu locuieste intru noi, iar noi ne odihnim intru El.
In Legea Veche exista un precept, "Sa nu legi gura boului care treiera". Este invocat de Sfantul Apostol Pavel atunci cand vorbeste despre modul firesc in care clericii, care seamana in oameni cele duhovnicesti, sunt indreptatiti sa secere cele pamantesti ale lor. Daca preotul nu-si castiga din altceva existenta decat din predicarea Evangheliei lui Hristos, este normal ca din aceea sa si traiasca.
Pe de alta parte, in biserica se consuma energie electrica, termica, sunt necesare lucrari de intretinere, de restaurare etc. Toate acestea sunt posibile cu bani. De aceea, credinciosii au obiceiul si datoria sa ajute preotul si biserica, dupa posibilitati, prin donatii mai mici sau mai mari.
|