![]() |
Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...:4:
|
Citat:
|
Citat:
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...:4: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cum stiti voi gandul omului si nici un fir de par de capul cuiva nu se misca fara sa stiti voi. Nu exista lucruri sa nu va fie cunoscute - stiti si cine e ateu si se preface a fi credincios, si cine invers, cine a furat si cine nu, absolut totul stiti! Stiti si ca acei oameni si-au pus crucile acelea de fudulie, si ca crucea "nu are nici o putere prin ea" etc etc Data viitoare cand ma intalnesc cu vre-o taina sau nelamurire direct la voi vin... |
Citat:
Daca Biserica (Ortodoxa) nu ar avea cruce si simboluri religioase afisate am stii ca acolo este Biserica (casa lui Dumnezeu)? Evident ca majoritatea dintre noi nu am sti, ci doar acei care cu harului Duhului Sfant ar vedea ceea ce nu se vede cu ochii trupesti. Sfantul Imparat Constantin cel Mare a pus monograma lui Hristos (XP chi-ro) pe steagurile armatei sale si pe scuturie ostasilor si a castigat in numele lui Hristos batalia de la podul Milvius (Podul vulturului) cu o armata mult mai mica decat a adeversarului sau Maxentiu. |
Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri... |
Citat:
Deci cred ca ai face bine sa asculti si concluziile lor profunde, inainte sa te bazezi doar pe lozinci religioase care dupa cum vezi din realitate si din faptele acestor indivizi au picioare scurte! Evident nu toate, dar in cazul de fata da! |
Citat:
subscriu la cele afirmate. Doamne ajuta. |
Citat:
|
Citat:
Tocmai, crucile se pun pe biserici pentru pentru a le semnala prezenta. Daca s-ar umple curtile si acoprisurile caselor, nu ti-ar fi greu sa vezi care a biserica? Iar cu monograma lui Constantin ce vrei sa spui? Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat? |
Citat:
Observ ca toti sunteti de acord cu aceste cruci. Atunci de ce nu va puneti toti prin curti, balcoane, pe acoperisuri, pe usi, cate o cruce mare care sa se vada de departe? Ce rost mai au aceste discutii daca tot nu faceti nimic? Dar puneti-va toti. |
Citat:
Sau poate nu?... |
Citat:
Cred ca sunt chiar caraghios incercand sa va inteleg mentalitatea ... Si nu incerc sa-mi bat joc de nimeni. |
Citat:
Parca-i si vad pe oamenii de pe ulita satului strigind: Baa, nea Ilie, ce-ai patit, te simti bine? Lumea cind vine vorba de simboluri religioase consacrate vorbeste mecanic , exclusiv pentru a experimenta cresterea egoului, in pene :)) Unde pe balcoane?..cind lumea nu are loc de borcane de muraturi, saci de cartofi, biciclete si mobile invechite jucarii de copii..vai de capul lor..crucioaie din birne de 2 m le mai lipseau..nebunie curata!( ca-ntr-un film de Fellini)..parca dimensiunea conteaza @ cei de mai sus Troitele si cruciulitele de sub stresina sunt cu totul altceva. Nu mai amestecati borcanele! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca tot nu credeti in Dumnezeu si va bazati pe logica voastra "de fier", macar incercati sa o faceti acea logica a voastra sa aiba o minima logica! Fara sa va dati seama de fapt sunteti demonstratia vie (inca una) ca Dumnezeu exista! Faptul ca va deranjeaza atat de tare acele cruci, sau ca sunt "prea multe" biserici etc arata foarte clar ce "energii" aveti in voi, ce va mana. Daca un taran pune o roata de caruta pe un stalp inalt nu deranjeaza pe nimeni, daca pune o cruce de 2 ori mai mica dintr-o data sariti ca ce aiurea e! Q.E.D. |
Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
Crucile mari, numeroase, dese in fiecare curte la fiecare colt de strada, tot ce este cruce in afara bisericilor, dau senzatia nu de credinciosie asa cum cu avint declari tu din nu stiu ce motiv , ci de CIMITIR. Chiar vrei ca tot orasul sa arate ca un tzintzirim? :))..nu crezi ca avem destule pe cap? |
Citat:
Ca am sau nu "energii" ce emana din mine nu stiu. Dar ma deranjeaza intotdeauna cand se depaseste grosolan bunul simt, indiferent despre ce este vorba. Comentez aici pe forum, pentru ca de asta exista forumuri. Dar daca maine dimineata, in drum spre serviciu, as vedea prin curtile oamenilor cruci proaspat plantate, te asigur ca nu mi-ar deranja "energiile". Nu ma deranjeaza crucea, daca asta ai inteles. Ci gestul in sine. Nu sunt impotriva bisericilor, atat timp cat ele aduc alinare si speranta oamenilor care cred in ele. Si eu am crezut ... Daca v-as condamna, ar insemna sa ma condamn pe mine ... sa-mi condamn trecutul. |
Citat:
Ca te inchini cand treci prin fata unei biserici este altceva, ca citesti dintr-o carte de rugaciuni in tramvai la fel. Ca tot vorbeai de smerenie, nu cred ca o cruce mai mare arata ca esti mai smerit. Si daca arata ... ce smerenie mai este asta? |
Citat:
Pe statuia de la Roma ridicata in cinstea victoriei sale asupra lui Maxentiu (deci a paganismului)Constantin cel Mare este prezentat purtand o cruce in mana, iar pe statuie este scris "victorie obtinuta prin ispiratie divina". |
Citat:
Repet ... nu consider ca asa ceva are legatura cu crucea afisata de Constantin, cu crucile de pe biserici, cimitire, vesminte preotesti, costumele templierilor, etc. |
Citat:
|
Citat:
Dar nici nu se exclud reciproc. Adica poti foarte bine sa fii credincios si in acelasi timp sa afisezi simboluri religioase. |
Sunt sigur ca daca traiam intr-un stat majoritar musulman nu mai erau atatia "viteji".
Toti ar fi spus ca adevarata credinta se afla in suflet si ca daca vrei s-o arati trebuie s-o arati prin faptele tale, etc. |
Citat:
Nu vad de ce ar trebui sa ne cerem scuze cuiva ca traim in tara asta si ca avem voie sa facem display de simboluri religioase. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Avem o credinta ce nu s-ar vedea nici la microscop (in comparatie cu bobul de mustar). Insa, consideram ca este un act de mare credinta sa iti plantezi in curte o cruce de asemenea dimensiuni. |
Citat:
|
Citat:
Vorbim doar. Pentru asta sunt forumurile. |
,, langa drum ,la o rascruce ,o femeie-si face cruce,,
Citat:
Fiecare casa din Betleem are pictata o Cruce LA INTRAREA IN CASA si ieslea in curte ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:13:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.