Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cruce in curte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10085)

eodor nastasa 14.07.2010 20:39:31

Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...:4:

andreicozia 14.07.2010 20:45:39

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 269110)
Mai, daca tot ii vorba de cruci, io zic asa, sa punem mana de la mana si sa cumparam pe datorie, doua cruci de cca 5 metri, si sa le plantam frumusel, una'n fata lu' cotrocenii, si una'n fata lu' victoria palace, ca presidintile si primuslugoi, sa le vaza zi de zi, poate ca, asa'si amintesc si domniile(?) lor, ca'i un Dumnezeu deasupra lu' dansii...si cred ca aistea doua, ar fi indestulatoare, pentru tata tarina, bre...:4:

Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul

eodor nastasa 14.07.2010 21:24:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 269113)
Pai de unde sa-si aminteasca daca nu au nici o treaba cu El si sunt atei...si se duc doar de caterinca la intrunirile cu Patriarhul

Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...:4:

costel 14.07.2010 21:32:20

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 268970)
Nu-i rau sa ridici o cruce, cat de mare, intr-un loc public ! N-ar fi rau sa umplem tara de cruci, nu doar ca marturie de credinta, dar sa fie si reflexul nostru la nebunia lumii contemporane si a vremurilor demonice ce va sa vina peste noi ...

Nu toti oamenii au ajuns sa vada nevazutul, adica prezenta tainica a lui Hristos in cruce. De aceea indemnul meu este sa-L coboram pe Hristos de pe cruce in noi, si incepand sa iubim pe vrajmasi, sa facem bine celor ce ne aduc nedreptati, oamenii vor avea mai multe sanse sa vada ca Hristos nu este mort, ci viu, lucrator in noi. Si prin noi, vor ajunge sa redescopere si crucea Sa.

andreicozia 14.07.2010 21:41:20

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 269133)
Pai atuncea, de ce jura cu mana pe Biblie, bre...de ce nu jura cu mana pe cartulia lu' domnu' darwin, A ?
Intrebasi si io'ntr-o doara, asa, sau cum mai zice elevatu', retoric, bre, retoric...:4:

Stii cum e cu d-alde d-astia?...jura jura ca nu fura, si l-am prins cu ( nu mai stiu ce..am uitat), in gura!...ah da, rata

sergiu 15.07.2010 11:31:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 269146)
Stii cum e cu d-alde d-astia?...jura jura ca nu fura, si l-am prins cu ( nu mai stiu ce..am uitat), in gura!...ah da, rata

Vai draga, cat esti de inteligent!

Cum stiti voi gandul omului si nici un fir de par de capul cuiva nu se misca fara sa stiti voi. Nu exista lucruri sa nu va fie cunoscute - stiti si cine e ateu si se preface a fi credincios, si cine invers, cine a furat si cine nu, absolut totul stiti!
Stiti si ca acei oameni si-au pus crucile acelea de fudulie, si ca crucea "nu are nici o putere prin ea" etc etc
Data viitoare cand ma intalnesc cu vre-o taina sau nelamurire direct la voi vin...

Eugen7 15.07.2010 13:41:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268999)
Si cati oameni crezi ca aduce la credinta acest mod de propovaduire?

si daca cineva isi ascude credinta in Hristos la ce ar ajuta? evident la nimic.

Daca Biserica (Ortodoxa) nu ar avea cruce si simboluri religioase afisate am stii ca acolo este Biserica (casa lui Dumnezeu)?
Evident ca majoritatea dintre noi nu am sti, ci doar acei care cu harului Duhului Sfant ar vedea ceea ce nu se vede cu ochii trupesti.

Sfantul Imparat Constantin cel Mare a pus monograma lui Hristos (XP chi-ro) pe steagurile armatei sale si pe scuturie ostasilor si a castigat in numele lui Hristos batalia de la podul Milvius (Podul vulturului) cu o armata mult mai mica decat a adeversarului sau Maxentiu.

costache marilena 15.07.2010 15:38:03

Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".
... Ca satana nu face nici cruci, nici manastiri...

andreicozia 15.07.2010 15:51:36

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 269272)
Vai draga, cat esti de inteligent!

Cum stiti voi gandul omului si nici un fir de par de capul cuiva nu se misca fara sa stiti voi. Nu exista lucruri sa nu va fie cunoscute - stiti si cine e ateu si se preface a fi credincios, si cine invers, cine a furat si cine nu, absolut totul stiti!
Stiti si ca acei oameni si-au pus crucile acelea de fudulie, si ca crucea "nu are nici o putere prin ea" etc etc
Data viitoare cand ma intalnesc cu vre-o taina sau nelamurire direct la voi vin...

Tu nu cu mine ai un ciolan de ros ci cu intelepciunea milenara a poporului din care te tragi, acumulata nu de ieri de azi asa cum se acumuleaza conturi bancare.
Deci cred ca ai face bine sa asculti si concluziile lor profunde, inainte sa te bazezi doar pe lozinci religioase care dupa cum vezi din realitate si din faptele acestor indivizi au picioare scurte!
Evident nu toate, dar in cazul de fata da!

Eugen7 15.07.2010 16:03:42

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 269341)
Eu stiu ca in satul unde m-am nascut, in Tara Barsei, toti crestinii puneau o cruce in partea din fata a casei la imbinarea acoperisului. Nu era mare, insa era frumos mesterita. O puneau cu credinta ca familia din acea gospodarie va fi ajutata in clipele grele de Domnul Hristos, Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru noi. Deci o puneau din credinta, convingere si iubire de Dumnezeu. La raspantii de drum se puneau troite, facute de unii locuitori evlaviosi, pe cheltuiala lor, ca jertfa. Ceilalti locuitori ai satului, oridecateori, treceau pe langa troita se inchinau, astfel, aducanu-si-L in minte pe Mantuitorul. Mergand pe strada cu gadurile noastre lumesti e chiar "de bine" sa-ti aduca aminte cineva ca fara Hristos nu izbandim. Acesta este rolul troitei. Celor credinciosi dar luati de valurile vietii le era spre mantuire, spre aducere aminte de rugaciune. In schimb, celor atei, pacatosi si hulitori le este ca un junghi in coasta. Cu cat mai multe cruci vad cu atat mai mult se inversuneaza impotriva lui Dumnezeu. Ii irita la culme! Si le considera de "prost gust".

foarte frumos ai scris. felicitari.
subscriu la cele afirmate.
Doamne ajuta.

costache marilena 15.07.2010 16:17:16

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 269352)
foarte frumos ai scris. felicitari.
subscriu la cele afirmate.
Doamne ajuta.

Doamne ajuta !

Dumitru73 15.07.2010 16:17:41

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 269320)
si daca cineva isi ascude credinta in Hristos la ce ar ajuta? evident la nimic.

Daca Biserica (Ortodoxa) nu ar avea cruce si simboluri religioase afisate am stii ca acolo este Biserica (casa lui Dumnezeu)?
Evident ca majoritatea dintre noi nu am sti, ci doar acei care cu harului Duhului Sfant ar vedea ceea ce nu se vede cu ochii trupesti.

Sfantul Imparat Constantin cel Mare a pus monograma lui Hristos (XP chi-ro) pe steagurile armatei sale si pe scuturie ostasilor si a castigat in numele lui Hristos batalia de la podul Milvius (Podul vulturului) cu o armata mult mai mica decat a adeversarului sau Maxentiu.

Daca nu imi pun o cruce de 2-3 metri in curte inseamna ca imi ascund credinta? (nu e cazul meu)

Tocmai, crucile se pun pe biserici pentru pentru a le semnala prezenta. Daca s-ar umple curtile si acoprisurile caselor, nu ti-ar fi greu sa vezi care a biserica?

Iar cu monograma lui Constantin ce vrei sa spui?
Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat?

Dumitru73 15.07.2010 16:26:29

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 269341)

Faci o asociere periculoasa intre atei si satana.

Observ ca toti sunteti de acord cu aceste cruci.
Atunci de ce nu va puneti toti prin curti, balcoane, pe acoperisuri, pe usi, cate o cruce mare care sa se vada de departe?
Ce rost mai au aceste discutii daca tot nu faceti nimic?
Dar puneti-va toti.

costache marilena 15.07.2010 16:31:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269359)
Daca nu imi pun o cruce de 2-3 metri in curte inseamna ca imi ascund credinta? (nu e cazul meu)

Tocmai, crucile se pun pe biserici pentru pentru a le semnala prezenta. Daca s-ar umple curtile si acoprisurile caselor, nu ti-ar fi greu sa vezi care a biserica?

Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat?

Sunteti caraghios si pus pe batjocura. Nu-i frumos. Inca, aici, pe acest thread nu s-a ajuns la cearta. Dar prin "grija" dvs. se va ajunge.
Sau poate nu?...

Dumitru73 15.07.2010 16:38:22

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 269366)
Sunteti caraghios si pus pe batjocura. Nu-i frumos. Inca, aici, pe acest thread nu s-a ajuns la cearta. Dar prin "grija" dvs. se va ajunge.
Sau poate nu?...

Ai dreptate.
Cred ca sunt chiar caraghios incercand sa va inteleg mentalitatea ...

Si nu incerc sa-mi bat joc de nimeni.

andreicozia 15.07.2010 16:45:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269363)

Atunci de ce nu va puneti toti prin curti, balcoane, pe acoperisuri, pe usi, cate o cruce mare care sa se vada de departe?
Dar puneti-va toti.

Dumitru, nu stiu daca ai realizat dar aici pe forum lumea devine idealist -extremista, asa doar din ginduri militante care le vijiie in minte, insa in realitate nu sunt asa. Deasemenea nimeni nu o sa-si puna asemenea "monumente" in curte sau pe balcoane de gura sotului , a sotiei sau a vecinilor care ar incepe sa-i ocoleasca si sa-i creada cel putin... ciudati.
Parca-i si vad pe oamenii de pe ulita satului strigind:
Baa, nea Ilie, ce-ai patit, te simti bine?

Lumea cind vine vorba de simboluri religioase consacrate vorbeste mecanic , exclusiv pentru a experimenta cresterea egoului, in pene :))

Unde pe balcoane?..cind lumea nu are loc de borcane de muraturi, saci de cartofi, biciclete si mobile invechite jucarii de copii..vai de capul lor..crucioaie din birne de 2 m le mai lipseau..nebunie curata!( ca-ntr-un film de Fellini)..parca dimensiunea conteaza

@ cei de mai sus
Troitele si cruciulitele de sub stresina sunt cu totul altceva.

Nu mai amestecati borcanele!

Dumitru73 15.07.2010 16:46:17

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 269366)
Sau poate nu?...

Te-as ruga sa-mi spui unde mi-am batut jos si de ce. Si te mai rog sa-mi spui si cu ce am fost caraghios.

Dumitru73 15.07.2010 16:50:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 269371)
Dumitru, nu stiu daca ai realizat dar aici pe forum lumea devine idealist -extremista, asa doar din ginduri militante care le vijiie in minte, insa in realitate nu sunt asa. Deasemenea nimeni nu o sa-si puna asemenea "monumente" in curte sau pe balcoane de gura sotului , a sotiei sau a vecinilor care ar incepe sa-i ocoleasca si sa-i creada cel putin... ciudati.
Parca-i si vad pe oamenii de pe ulita satului strigind:
Baa, nea Ilie, ce-ai patit, te simti bine?

Lumea cind vine vorba de simboluri religioase consacrate vorbeste mecanic , exclusiv pentru a experimenta cresterea egoului, in pene :))

Unde pe balcoane?..cind lumea nu are loc de borcane de muraturi, saci de cartofi, biciclete si mobile invechite jucarii de copii..vai de capul lor..crucioaie din birne de 2 m le mai lipseau..nebunie curata!( ca-ntr-un film de Fellini)..parca dimensiunea conteaza

@ cei de mai sus
Troitele si cruciulitele de sub stresina sunt cu totul altceva.

Nu mai amestecati borcanele!

Ai dreptate. Poate ca si eu am luat-o mai extrem.

sergiu 15.07.2010 19:27:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269363)

Dar puneti-va toti.

Ai o gandire pre-primitiva. Daca sunt de acord cu ceva nu inseamna ca trebuie sa fac si eu. Sunt de acord cu: cei care invata vioara, programare, mecanica auto, neuro-chirurgie, pilotaj aviatic, psihologie, teologie, lacatusarie, arta culinara etc. Asta inseamna cumva ca trebuie si eu sa le fac pe toate acestea??
Daca tot nu credeti in Dumnezeu si va bazati pe logica voastra "de fier", macar incercati sa o faceti acea logica a voastra sa aiba o minima logica!

Fara sa va dati seama de fapt sunteti demonstratia vie (inca una) ca Dumnezeu exista! Faptul ca va deranjeaza atat de tare acele cruci, sau ca sunt "prea multe" biserici etc arata foarte clar ce "energii" aveti in voi, ce va mana. Daca un taran pune o roata de caruta pe un stalp inalt nu deranjeaza pe nimeni, daca pune o cruce de 2 ori mai mica dintr-o data sariti ca ce aiurea e! Q.E.D.

CalmDown 15.07.2010 19:39:23

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268364)
De ce vrei asta?
Ca forma externa de manifestare a credintei?
Ca sa vada lumea ca si tu ai o astfel de cruce, probabil mai mare decat cea pe care a fost rastignit Iisus?

Am vazut unele localitati, mai ales in Transilvania, oamenii isi pun cruci pe acoperisurile caselor, in colturile de imbinare.
Dar au 7-8-10 cm, nu 3 metri...

E o falsă problemă. Sunt fapte de credință! Mă rog cumva foarte mult? Mă rog cât simt nevoia sau am canonul. Fac prea multe metanii, mă închin prea mult? Mă închin (fac metanii) cât simt nevoia sau după cum îmi e canonul. Îmi fac o cruce cât Statuia Libertății? Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!

andreicozia 15.07.2010 22:15:04

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269405)
Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!

Oare!?..eu cred ca te prefaci

Crucile mari, numeroase, dese in fiecare curte la fiecare colt de strada, tot ce este cruce in afara bisericilor, dau senzatia nu de credinciosie asa cum cu avint declari tu din nu stiu ce motiv , ci de CIMITIR.

Chiar vrei ca tot orasul sa arate ca un tzintzirim? :))..nu crezi ca avem destule pe cap?

Dumitru73 16.07.2010 09:24:06

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 269402)
Ai o gandire pre-primitiva...

Fara sa va dati seama de fapt sunteti demonstratia vie (inca una) ca Dumnezeu exista! Faptul ca va deranjeaza atat de tare acele cruci, sau ca sunt "prea multe" biserici etc arata foarte clar ce "energii" aveti in voi, ce va mana. Daca un taran pune o roata de caruta pe un stalp inalt nu deranjeaza pe nimeni, daca pune o cruce de 2 ori mai mica dintr-o data sariti ca ce aiurea e! Q.E.D.

Multumesc pentru apreciere ... esti foarte subtil ...

Ca am sau nu "energii" ce emana din mine nu stiu.
Dar ma deranjeaza intotdeauna cand se depaseste grosolan bunul simt, indiferent despre ce este vorba.
Comentez aici pe forum, pentru ca de asta exista forumuri.
Dar daca maine dimineata, in drum spre serviciu, as vedea prin curtile oamenilor cruci proaspat plantate, te asigur ca nu mi-ar deranja "energiile".
Nu ma deranjeaza crucea, daca asta ai inteles. Ci gestul in sine.
Nu sunt impotriva bisericilor, atat timp cat ele aduc alinare si speranta oamenilor care cred in ele.
Si eu am crezut ... Daca v-as condamna, ar insemna sa ma condamn pe mine ... sa-mi condamn trecutul.

Dumitru73 16.07.2010 09:35:47

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269405)
E o falsă problemă. Sunt fapte de credință! Mă rog cumva foarte mult? Mă rog cât simt nevoia sau am canonul. Fac prea multe metanii, mă închin prea mult? Mă închin (fac metanii) cât simt nevoia sau după cum îmi e canonul. Îmi fac o cruce cât Statuia Libertății? Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!

Metaniile, inchinaciunile si rugaciunile le faci in taina, in camaruta ta, unde esti doar tu si Dumnezeu. Nu te duci in piata mare si te apuci de metanii.
Ca te inchini cand treci prin fata unei biserici este altceva, ca citesti dintr-o carte de rugaciuni in tramvai la fel.
Ca tot vorbeai de smerenie, nu cred ca o cruce mai mare arata ca esti mai smerit. Si daca arata ... ce smerenie mai este asta?

Eugen7 16.07.2010 14:33:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269359)

Bineinteles. De la Constantin cel Mare incepand, simbolurile religioase au putut fi afisate in public, spre vazul tuturor. Armata a purtat Momograma lui Hristos pe steaguri si mai tarziu Sfanta Cruce.

Pe statuia de la Roma ridicata in cinstea victoriei sale asupra lui Maxentiu (deci a paganismului)Constantin cel Mare este prezentat purtand o cruce in mana, iar pe statuie este scris "victorie obtinuta prin ispiratie divina".

Dumitru73 16.07.2010 15:26:50

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 269634)
Bineinteles. De la Constantin cel Mare incepand, simbolurile religioase au putut fi afisate in public, spre vazul tuturor. Armata a purtat Momograma lui Hristos pe steaguri si mai tarziu Sfanta Cruce.

Pe statuia de la Roma ridicata in cinstea victoriei sale asupra lui Maxentiu (deci a paganismului)Constantin cel Mare este prezentat purtand o cruce in mana, iar pe statuie este scris "victorie obtinuta prin ispiratie divina".

Era vorba de postarea ostentativa a unor cruci imense, menite sa demonstreze apartenenta religioaza si credinciosia unora.
Repet ... nu consider ca asa ceva are legatura cu crucea afisata de Constantin, cu crucile de pe biserici, cimitire, vesminte preotesti, costumele templierilor, etc.

zorobabel 16.07.2010 16:48:28

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 269634)

si cruciatii au purtat crucea, da nu i-a ajutat la nimic, au luat bataie de la arabi de nu mai stiau ce e cu ei. Simbolurile religioase nu inseamna neaparat ca cel ce le poarta e credincios, ci trairea in ascultare de Hristos dovedeste credinciosia.

Jane Says 16.07.2010 18:26:33

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 269683)
si cruciatii au purtat crucea, da nu i-a ajutat la nimic, au luat bataie de la arabi de nu mai stiau ce e cu ei. Simbolurile religioase nu inseamna neaparat ca cel ce le poarta e credincios, ci trairea in ascultare de Hristos dovedeste credinciosia.

Nu inseamna.
Dar nici nu se exclud reciproc. Adica poti foarte bine sa fii credincios si in acelasi timp sa afisezi simboluri religioase.

Dumitru73 19.07.2010 09:26:41

Sunt sigur ca daca traiam intr-un stat majoritar musulman nu mai erau atatia "viteji".
Toti ar fi spus ca adevarata credinta se afla in suflet si ca daca vrei s-o arati trebuie s-o arati prin faptele tale, etc.

Jane Says 19.07.2010 10:38:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 270142)
Sunt sigur ca daca traiam intr-un stat majoritar musulman nu mai erau atatia "viteji".
Toti ar fi spus ca adevarata credinta se afla in suflet si ca daca vrei s-o arati trebuie s-o arati prin faptele tale, etc.

Na, pai nu traim intr-un stat musulman,.
Nu vad de ce ar trebui sa ne cerem scuze cuiva ca traim in tara asta si ca avem voie sa facem display de simboluri religioase.

zorobabel 19.07.2010 10:52:46

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 270163)
Na, pai nu traim intr-un stat musulman,.
Nu vad de ce ar trebui sa ne cerem scuze cuiva ca traim in tara asta si ca avem voie sa facem display de simboluri religioase.

Nu e vorba de cerut scuze, din ce inteleg din postarile lui Dumitru el se refera la faptul ca multi fac uz de simboluri religioase dar nu traiesc o viata crestina incercand astfel sa isi demonstreze "credinta" prin fel si fel de obiecte.

Jane Says 19.07.2010 11:01:14

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270166)
Nu e vorba de cerut scuze, din ce inteleg din postarile lui Dumitru el se refera la faptul ca multi fac uz de simboluri religioase dar nu traiesc o viata crestina incercand astfel sa isi demonstreze "credinta" prin fel si fel de obiecte.

Asa, si ce treaba are Dumitru sau oricine cu modul in care traieste cineva credinta in sinea lui? :21: De unde ar putea sti? Fiecare sa-si vada de inima lui si s-o lase mai usor cu manifestarile din inimile altora, hm?

Dumitru73 19.07.2010 11:04:30

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 270166)

Exact!!!
Avem o credinta ce nu s-ar vedea nici la microscop (in comparatie cu bobul de mustar).
Insa, consideram ca este un act de mare credinta sa iti plantezi in curte o cruce de asemenea dimensiuni.

Jane Says 19.07.2010 11:08:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 270171)
Exact!!!
Avem o credinta ce nu s-ar vedea nici la microscop (in comparatie cu bobul de mustar).
Insa, consideram ca este un act de mare credinta sa iti plantezi in curte o cruce de asemenea dimensiuni.

Repet, ce te intereseaza pe tine ce fac altii si de unde stii tu ce dimensiune (in microni) are credinta altuia si ce considera el act de mare credinta?

Dumitru73 19.07.2010 11:22:12

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 270174)
Repet, ce te intereseaza pe tine ce fac altii si de unde stii tu ce dimensiune (in microni) are credinta altuia si ce considera el act de mare credinta?

Chiar nu ma intereseaza.
Vorbim doar. Pentru asta sunt forumurile.

eu putincredincioasa 05.11.2011 18:02:27

,, langa drum ,la o rascruce ,o femeie-si face cruce,,

Citat:

În prealabil postat de cristiansergiu (Post 268357)
De multe ori cand plec din oras observ pe marginea drumurilor, in curtile oamenilor cruci (cele de vreo 2-3m). Stiti cumva daca exista un motiv anume pentru care sunt puse? M-ar tenta sa pun si eu o asemenea cruce la casa de la tara.
Shi daca shtiti cumva ceva referinte despre cat costa shi unde se fac, pentru ca am cam cautat pe net shi nu am prea gasit?

Doamne ajuta!

CU TOT DRAGUL SI CU TOT SUFLETUL ITI SPUN DRAGA FRATE INTR-U HRISTOS, PUNE-TI O SFANTA CRUCE DACA STAI LA CASA SAU LA BLOC,ESTE O MARE BINECUVANTARE SA CINSTESTI SFANTA CRUCE, FARA CRUCE NU NE MANTUIM....EU LA BLOC AM PUS O CRUCE DIN DARUL LUI DUMNEZEU SI AM O MARE BUCURIE SUFLETEASCA FACAND ACEASTA JERTFA,MERG ZILNIC SI PUN FLORI SI LACRIMEZ DE FIECARE DATA ,GANDINDU-MA LA JERTFA LUI IISUS ,,cand copilasii trec la scoala si se inchina ,facandu-si semnul Sfintei Cruci ,,SIMT ASA O BUCURIE SI ZIC; DOAMNE SLAVA TIE,,DE CE LA SFINTELE BISERICI SE INALTA DOUA CRUCI LA STINGA SI LA DREAPTA INTRARII IN CURTEA BISERICII ? CA SA NE INCHINAM CU CREDINTA,, DOAMNE AJUTA FRATE,,

Fiecare casa din Betleem are pictata o Cruce LA INTRAREA IN CASA si ieslea in curte !

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:13:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.