Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Madalina Manole a plecat la Domnul ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10107)

armanda 14.07.2010 15:58:20

Dumnezeu sa o ierte!

Un gest sinucigas nu cere neaparat o explicatie-CalmDown!Am simtit o pe propria piele!
In urma cu ... cativa ani tatal meu a ales sa ne lase pe noi ( 3 copii si mama) nu mai spun de parintii si fratii lui si fara a lasa nimic nimanui a... disparut...
L am gasit dupa cateva saptamani ...
A lasat o gramada de intrebari fara raspuns si in sufletul meu ma intreb daca nu cumva sunt raspunzatoare de ceea ce a facut el.
Trist!
Azi dimineata ma incerca aceeasi tristete de acu cativa ani!

florina_drossu 14.07.2010 16:08:23

Nu cred ca e corect titlul "A plecat la Domnul" avand in vedere ca s-a sinucis, si stim din canoanele Sfintilor Parinti ca sinucisii ajung in iad si nu pot fi pomeniti la slujbele Bisericii!

Eu am scris un articol pe blogul meu despre una din cauzele duhovnicesti ale sinuciderii ei:

http://florina.megablog.ro/2010/07/1...area-in-vitro/

gabriel 30 14.07.2010 16:17:04

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 268975)
AI AVUT TU DEPRESIE NU? VB TU IN CUNOSTINTA DE CAUZA? E UITE EU TOATA VIATA MEA L-AM IUBIT SI IL IUBESC PE DUMNEZEU SI UITE CA AM Avut depresie. mama ce imi place voi cei care le stiti pe toate , bine zice DUMNEZEU : NU JUDECATI CA SA NU FITI JUDECATI, nu vreau sa iti urez sa treci prin ce am trecut eu ca poate te-ai lecui sa vb aiurea.

Te rog,lasa-ma cu depresiile astea,aici vorbim de cineva care si-a luat viata,s-a considerat a fi un gunoi care nu mai merita sa traiasca,nu confunda momentele mai putin fericite din viata cu a-ti pune streangul de gat.

Cat despre "asa-zisele depresii" ma faci sa rad in felul cum vorbesti....hai sa-ti zic ceva...cunosc ,stiu si am vazut oameni fara maini,picioare,paralizati,nascutzi cu tot felul de probleme,care de care mai grave,care nu au mai avut depresii....Si-au dus sau isi duc in tacere crucea (sau crucile) fara sa mai faca atata tam-tam,sa strige in gura mare cat sufera ei.Din orasul de unde sunt eu,am vazut oameni de genul asta care,Duminica de Duminica,taris,pe brinci,cu carute cu rotile(cei ma "fericitzi" dintre ei au asa ceva,ceilanti se tariie pe pamant la propriu) vin sa participe la Sfanta Liturghie,dand o lectie de credintza si viatza tuturor acelora care se bat cu pumnul in piept ce nefericitzi sunt ei,dar MERG,MUNCESC,au ce bea,au ce manca,au cu ce se imbraca,au un acoperis (sau mai multe) deasupra capului unde dormi,si atunci se mai plang de "depresii"??????? Vaaaaai cata ipocrizie!!!!!!!!!!!!!!! Astia nu mai au depresii,PENTRU K NU MAI AU TIMP DE ASTFEL DE PROSTII" Ei trebuie sa se zbata,sa lupte(la propriu cu soarta cruda care le-a fost harazita),sa-si faca rost de o cana cu apa si o coaja de paine,sa aiba o camera pe la vreun azil social de noapte unde sa doarma,SA SE ROAGE!!!

Nu stiu cauzele "depresiei" pe care le-ai avut tu,poate nici nu vrei sa le spui k sa vedem daca au fost niste depresii adevarate,bazate pe ceva cu adevarat dureros,sau doar niste "mofturi" de om bine-plasat din punct de vedere social si financiar,acel gen de om care se plictiseste de prea-bine ce o duce,si care datorita acestor lucruri,are timp berechet sa "cada" in depresii......

CalmDown 14.07.2010 16:25:41

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 269020)
Din ciclul..."Sa batem campii cu talent!"
Iarta-ma,dar decat sa emiti tot felul de filosofii de la tine putere,mai bine te-ai apuca sa te documentezi in privinta depresiei,psihologiei temeinic,in caz contrar...tacerea e de aur,draga prietene!
Chiar vorbeam cu duhovnicul meu intr-o zi si imi spunea si el ca depresia a ajuns pe locul trei in lume in randul cauzelor care duc la decesul unei persoane si ca este nevoie si de psihologi pentru a ajuta acesti oameni.
Depresia e o boala cat se poate de luat in serios si poate avea consecinte extrem de grave daca nu este luata in seama si tratata.
Si mai trist este ca printre noi sunt cunoscuti,prieteni,poate chiar rude care se lupta cu asa ceva si prea putine persoane incearca sa le dea o mana de ajutor.
Daca am fi mai sensibili si atenti la durerea celorlalti lumea asta ar fi alta...
Inca o data...odihneste-te in pace Madalina!

Nu cunosc statistici și nici nu contest că depresia a ajuns pe locul 3 "in randul cauzelor care duc la decesul unei persoane" și nici că este nevoie "si de psihologi pentru a ajuta acesti oameni."

Dar citez:

Depresia = deprimare (Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”, Editura Univers Enciclopedic, 2005)

DEPRIMÁRE, deprimări, s. f. Stare a celui descurajat; depresiune (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998)

DESCURAJÁ, descurajez, vb. I. Refl. și tranz. A-și pierde sau a face pe cineva să-și piardă curajul, entuziasmul, nădejdea; a (se) demoraliza.(Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998)

Și dacă depresia = deprimarea = starea celui descurajat , iar a fi descurajat = a face pe cineva să-și piardă nădejdea și deznădejdea fiind printre marile păcate ale creștinului ortodox, de ce are nevoie un om DEPRESIV? E cert: de un duhovnic foarte bun, care să-l conducă în mod înțelept, cu tact și înțelegere, pe calea credinței. Să-l facă să-și recâștige nădejdea și apoi, credința și iubirea (cele trei mari virtuți creștine).

Cât despre "filosofii" și psihologie, unii se vor bucura să afle că scrii corect filosofie și nu filozofie.

Cât despre faptul că "tăcerea e de aur", aveți perfectă dreptate.

P.S. Cât despre "vorbeam cu duhovnicul meu intr-o zi si imi spunea", duhovnicii, draga mea doamnă, se adaptează, uneori, credincioșilor pentru a nu-i pierde.

Exemplu: 1. pentru un creștin înduhovnicit deja, canonul este mult mai aspru decât pentru un credincios care se află la început de drum. Dar cred că știți deja aceste lucruri.
2. Concret: Am cunoscut un om căruia preotul protopop i-a dat dezlegare să se cunune în Postul Crăciunului. La prima vedere, extrem de grav. Dar prietena acestuia era însărcinată. Preotul a ales păcatul mai mic: cununia în post decât nașterea de prunci în afara cununiei. Deci, preotul se adaptează credincioșilor și situațiilor concrete. Uneori, mai spun și ce vor să audă credincioșii, evident dacă acest lucru nu este păcat. Așa că, dragă doamnă, nu trebuie să intereseze pe nimeni ce vorbiți dvs. cu duhovnicul. Pe mine cu atât mai puțin. ESTE O TAINĂ!

Jane Says 14.07.2010 16:27:45

http://www.ortodoxia.md/articole-pre...sau-deprimarea

CalmDown 14.07.2010 16:33:43

Citat:

În prealabil postat de armanda (Post 269023)
Un gest sinucigas nu cere neaparat o explicatie-CalmDown!Am simtit o pe propria piele!
In urma cu ... cativa ani tatal meu a ales sa ne lase pe noi ( 3 copii si mama) nu mai spun de parintii si fratii lui si fara a lasa nimic nimanui a... disparut...
L am gasit dupa cateva saptamani ...
A lasat o gramada de intrebari fara raspuns si in sufletul meu ma intreb daca nu cumva sunt raspunzatoare de ceea ce a facut el.
Trist!
Azi dimineata ma incerca aceeasi tristete de acu cativa ani!

Nu sunteți răspunzătoare pentru ce a făcut. A ales calea ușoară și a refuzat jertfa credinței! Mie personal: nu mi-e milă de sinucigași! Au ei, înșiși, multă milă de ei. Fiindcă refuză să trăiască și fac alegerea cea mai simplă: aleg "să dea colțul", "să nu-i mai vedem" că ei sunt foarte neferciți. Haida, de... Dar cei care au curajul să trăiască cu stoicism toate necazurile vieții, cum se numesc? Viața e jertfă și suferință, nu promenadă pe Corso (Corso e un bulevard din Satu Mare).

P.S. L-ați cunoscut pe părintele Teofil Pârâianu? N-a văzut chipurile oamenilor niciodată? Depresie? Deznădejde? Haida, de... Mofturi de "prințese" afectate într-o societate care s-a descacralizat cu totul.
Fuga - fuguța la biserică și mai terminați cu nebuniile lumești!

Încă una "filosofică" (ce să fac, deformație profesională!): Sinuciderea, deopotrivă cu surioara ei mai mică, depresia, sunt expresia desăvărșirii egocentrismului și egoismului!

ai2 14.07.2010 16:38:05

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 268945)
nu prea cred ca la Domnul a plecat asta e problema, insa nu aveti dreptul s-o judecati cei care nu ati avut depresie, gura mica.

Trecand peste limbajul crestin, cred ca tocmai faptul ca ai atatea probleme ar trebui sa te impiedice sa te exprimi in legatura cu tot felul de subiecte. Nu cei care au experienta proprie in ce priveste nebunia sunt cei care ii trateaza pe nebuni, ci doctorii care se recomanda sa fie cat mai sanatosi. Aici chiar nu am zis ca esti nebuna. Era doar un exemplu.

Adriana98 14.07.2010 16:49:49

Citat:

În prealabil postat de Georgi_85 (Post 268995)
Eu consider ca cei care se sinucid nici macar nu merita a fi mentionati. Personal, nu pot sa simt nici un fel de compasiune pentru astfel de oameni, care aleg singuri sa paraseasca "jocul". Nu stiu ce poate determina un om sa-si puna capat zilelor, dar dpv meu de vedere nu exista nici un motiv pe lumea asta pentru care sa iti iei viata. Viata e frumoasa oricum e ea. Si toti avem incercari in viata, suferinte, nimeni nu are o viata perfecta. Dar asta nu inseamna sa-ti pui streangul de gat. Astfel de oameni care abandoneaza sunt LASI. Pentru ca nu au curaj sa lupte. Si atunci daca ea a decis sa moara, pentru care motiv merita compatimita/inteleasa?

Unul din motivele sinuciderii cuiva ar putea fi tocmai lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate cu care unii pun eticheta lașității pe fruntea unor nefericite suflete, aflate pe marginea prăpastiei.
De altfel, lipsa de milă de la diavol vine...

Pentru că nu știm și nici nu putem ști ce este în sufletul cuiva atunci când acesta recurge la actul disperat al sinuciderii, nu avem dreptul de a-l judeca (de a da un verdict), dându-i astfel încă un brânci (fie și post-mortem) spre negrele adâncuri ...
Nu ne este dat nouă a ne ocupa de judecarea sufletelor, ci aceasta HRISTOS, MÎNTUITORUL nostru, o va face.

Aceasta nu înseamnă că aș aproba sinuciderea în sine, însă când auzim că cineva și-a luat viața, ar trebui să ne simțim zguduiți din temelii și să ne întrebăm dacă nu cumva am fi putut face ceva pentru acea persoană.
Într-un fel, fiecare dintre noi este - direct sau indirect - responsabil de multe nenorociri ce se abat asupra celor din jurul nostru. Uneori chiar prin niște vorbe rostite într-o discuție sau cuvinte scrise pe un forum ...

Să ne ferească Dumnezeu pe toți de deznădejdea în care oricare dintre noi am putea cădea în vreun moment al vieții și Dumnezeu să le lumineze cugetul celor fără de milă și care se cred stăpîni pe orice fel de situații (de parcă le-ar putea anticipa pe toate) !

Georgi_85 14.07.2010 17:04:11

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 269032)
Te rog,lasa-ma cu depresiile astea,aici vorbim de cineva care si-a luat viata,s-a considerat a fi un gunoi care nu mai merita sa traiasca,nu confunda momentele mai putin fericite din viata cu a-ti pune streangul de gat.

Cat despre "asa-zisele depresii" ma faci sa rad in felul cum vorbesti....hai sa-ti zic ceva...cunosc ,stiu si am vazut oameni fara maini,picioare,paralizati,nascutzi cu tot felul de probleme,care de care mai grave,care nu au mai avut depresii....Si-au dus sau isi duc in tacere crucea (sau crucile) fara sa mai faca atata tam-tam,sa strige in gura mare cat sufera ei.Din orasul de unde sunt eu,am vazut oameni de genul asta care,Duminica de Duminica,taris,pe brinci,cu carute cu rotile(cei ma "fericitzi" dintre ei au asa ceva,ceilanti se tariie pe pamant la propriu) vin sa participe la Sfanta Liturghie,dand o lectie de credintza si viatza tuturor acelora care se bat cu pumnul in piept ce nefericitzi sunt ei,dar MERG,MUNCESC,au ce bea,au ce manca,au cu ce se imbraca,au un acoperis (sau mai multe) deasupra capului unde dormi,si atunci se mai plang de "depresii"??????? Vaaaaai cata ipocrizie!!!!!!!!!!!!!!! Astia nu mai au depresii,PENTRU K NU MAI AU TIMP DE ASTFEL DE PROSTII" Ei trebuie sa se zbata,sa lupte(la propriu cu soarta cruda care le-a fost harazita),sa-si faca rost de o cana cu apa si o coaja de paine,sa aiba o camera pe la vreun azil social de noapte unde sa doarma,SA SE ROAGE!!!

Nu stiu cauzele "depresiei" pe care le-ai avut tu,poate nici nu vrei sa le spui k sa vedem daca au fost niste depresii adevarate,bazate pe ceva cu adevarat dureros,sau doar niste "mofturi" de om bine-plasat din punct de vedere social si financiar,acel gen de om care se plictiseste de prea-bine ce o duce,si care datorita acestor lucruri,are timp berechet sa "cada" in depresii......

CORECT, CORECT, CORECT!!! Asa este.

gabriel 30 14.07.2010 17:09:59

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269039)
Nu sunteți răspunzătoare pentru ce a făcut. A ales calea ușoară și a refuzat jertfa credinței! Mie personal: nu mi-e milă de sinucigași! Au ei, înșiși, multă milă de ei. Fiindcă refuză să trăiască și fac alegerea cea mai simplă: aleg "să dea colțul", "să nu-i mai vedem" că ei sunt foarte neferciți. Haida, de... Dar cei care au curajul să trăiască cu stoicism toate necazurile vieții, cum se numesc? Viața e jertfă și suferință, nu promenadă pe Corso (Corso e un bulevard din Satu Mare).

P.S. L-ați cunoscut pe părintele Teofil Pârâianu? N-a văzut chipurile oamenilor niciodată? Depresie? Deznădejde? Haida, de... Mofturi de "prințese" afectate într-o societate care s-a descacralizat cu totul.
Fuga - fuguța la biserică și mai terminați cu nebuniile lumești!

Încă una "filosofică" (ce să fac, deformație profesională!): Sinuciderea, deopotrivă cu surioara ei mai mică, depresia, sunt expresia desăvărșirii egocentrismului și egoismului!

Corect,corect,corect,de 10 ori corect!
Asta am zis si eu mai sus,e adevarat k totzi trecem prin momente mai putin placute,greutati necazuri,nu exista om care sa nu treca prin asa ceva,dar de aici pana la asa-zisa "depresie" si mai apoi la tentative de sinucidere e o cale fooooarte lunga.

Raman la parerea k "depresia" este si ramane in general apanajul bogatzilor,rasfatatilor media,oamenilor cu stare.E adevarat k tocmai din acele familii lipseste credinta,compasiunea,bunatatea,mila,UMILINTA. Si de aici nu e decat un pas pana la impietrirea sufletului,ateizare,uneori inconstienta,un materialism total,in care persoana respectiva sa nu se mai considere decat o masina care atunci cand nu mai functioneaza la capacitatea de a produce trebuie "casata".Si asa apare SINUCIDEREA,fiind precedata,bineinteles de catre DEPRESIE.

Ma uit aproape zilnic la familia de saraci care locuieste destul de aproape, in niste baraci de carton,cautand prin gunoaie,muncind cu ziua pe 10 lei,si ma intreb cum de astfel de persoane nu au "depresii"...probabil k ar avea 166534536326 motive sa o faca...si ma uit la bogatzii astia cu viloaie,masini de lux,celebritate,copii,situatii sociale si financiare care mai de care mai bune, care se "depreseaza" din te miri ce,uneori pentru k a aparut un rid in plus sau k s-a lasat dosu'.....si atunci inteleg k diferenta se face la un nivel pe care omul nu-l poate atinge decat experimentand UMILINTA trupului si mai ales a sufletului,aruncand la GUNOI orice ambitie lumeasca si panandu-si nadejdea TOTALA in Dumnezeu.

Ma mir cum de monahii nostri,traind in saracie materiala,sfintii nostri martiri si marturisitori care au indurat morti inimaginabile,nu s-au mai "depresat".....

Georgi_85 14.07.2010 17:22:30

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 269044)
Unul din motivele sinuciderii cuiva ar putea fi tocmai lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate cu care unii pun eticheta lașității pe fruntea unor nefericite suflete, aflate pe marginea prăpastiei.

Pentru că nu știm și nici nu putem ști ce este în sufletul cuiva atunci când acesta recurge la actul disperat al sinuciderii, nu avem dreptul de a-l judeca (de a da un verdict), dându-i astfel încă un brânci (fie și post-mortem) spre negrele adâncuri ...
Nu ne este dat nouă a ne ocupa de judecarea sufletelor, ci aceasta HRISTOS, MÎNTUITORUL nostru, o va face.

Aceasta nu înseamnă că aș aproba sinuciderea în sine, însă când auzim că cineva și-a luat viața, ar trebui să ne simțim zguduiți din temelii și să ne întrebăm dacă nu cumva am fi putut face ceva pentru acea persoană.
Într-un fel, fiecare dintre noi este - direct sau indirect - responsabil de multe nenorociri ce se abat asupra celor din jurul nostru. Uneori chiar prin niște vorbe rostite într-o discuție sau cuvinte scrise pe un forum ...

Să ne ferească Dumnezeu pe toți de deznădejdea în care oricare dintre noi am putea cădea în vreun moment al vieții și Dumnezeu să le lumineze cugetul celor fără de milă și care se cred stăpîni pe orice fel de situații (de parcă le-ar putea anticipa pe toate) !

Adriana, momente de deznadejde toti avem si nimeni nu e stapan absolut pe toate situatiile. Dar nu ne punem latul de gat si nici nu luam pastile sa ne sinucidem. Vezi, aici e diferenta!

vsovivi 14.07.2010 17:22:51

Nu sunt ei de vină sinucigașii, căci avem de a face cu niște date concrete:

-acum trei săptămâni a avut o tentativă cu medicamente, pentru ce altceva decât ori din motive de cancer ori din motive de...

-primul soț a murit după ce s-a cuplat cu o oarecare Eniko,

-soțul acesta de acum probabil nu era acasă, că n-ar fi lăsat-o să se sinucidă, și când s-a întors a găsit-o la 6,30 căzută în hol, ucisă cu pesticidul pentru furnici si insecte; o fi citit mesajul de pe telefon, de aia a venit... așa „târziu”.

-copilul era cu bunicii...

În mintea unei fete ce ținea atât de mult la dragoste fidelă și să intri la bănuieli sau să constați că și soțul tău al doilea își găsește pe alta... nu te poate duce decât cu gândul la suicid... iar cum în urmă cu trei săptămâni a mai avut o tentativă și soțului se pare că nu i-a păsat... atunci a trimis un mesaj ironic de adio...

Deci șerlok asta bănuie, că abandonul soțului care a sărit în brațele alteia, la care se adaugă cancerul și nu depresia ci curajul... a făcut-o să se sinucidă.

Dar eu nu îl cred pe Șerloc Holmes și nici pe medicii depresiei că depresia vine de la păcate și cred că sărmanul Mircea Petru e nevinovat... și doar pe dracul și pe păcat îl știu că sunt de vină... căci precis satana a insuflat, gelozia, desfrânarea, soluția și alte asemenea drăcovenii în mintea ei distrugând o familie foarte fericită.

Deci ai văzut dumneata cum era demult ucisă dragostea curată? Acum a murit decît un trup... fără viață... și niciîntr-un caz nu ea a ucis Dragostea, ci ea a cântat-o cum nu se putea mai frumos...

Așa că depresia vine de la păcate, dar ea a avut un curaj foarte mare, bine speculat de satana... căci ea nu se temea de nimic decât de Dumnezeu... și o clipă a uitat de Dumnezeu și gata... a fost ucisă cu pesticid ca furnicile de câtrez gândul rău, de către cel viclean.

O clipă nu ești atent și în ceasul rău îți poate fi fatal, căci a avut 42 de ani atunci când i-a venit primadată ideea, și n-a apucat să vadă lumina zilei celor 43 de ani...

Deci e blestemul celor 42 de ani de comunism... și ea, sărmana, n-a reușit să ajungă să intre în Cannaan, murind asemenea lui Moise, sau asemenea poporului răzvrătit în pustie, mușcată de șerpi. De puii de VIPeră ce o devorează pe mămica lor, sau de năpârpârcă neagră... contele Black Eader.

Deci nu sinucigașii sunt de vină că și în Iuda Iscarioteanul a intrat dracul de l-a vândut pe Domnul și apoi s-a sinucis, și-a tăiat viața, ci atunci când ai făcut păcatul și ai semnat... atunci ți-ai semnat condamnarea la moarte... atunci când ai judecat, sau ai judecat strâmb, fiind bine „ajutat” și ademenit de cel rău, cel mai mare mincinos speculant din toată creația... și se crede și vrednic de asta, dar nu e vrednic ci lucsifer e un înger căzut.

Georgi_85 14.07.2010 17:24:43

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 269055)
Deci e blestemul celor 42 de ani de comunismi... ea, sărmana, n-a reușit să ajungă să intre în Cannaan, murind asemenea lui Moise, sau asemenea poporul răzvrătit în pustie, mușcată de șerpi. De puii de VIPeră.

Foarte profund......

CalmDown 14.07.2010 17:45:03

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 269044)

Mi-e milă de potențialii sinucigași atâta vreme cât trăiesc, după ce au ales să plece la dracu', nu mai e problema mea!
Și nu " lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate " îi face să se sinucidă ci PERCEPȚIA LOR că există numai oameni care îi tratează cu " lipsa de compasiune, dragoste și înțelegere, răceala și aerele de superioritate ".
De ce nu o iau "cât'un'gănuc" (încet-încet, reg. ardelenesc) către biserică? De ce nu-și fac din timp prieteni și cunoștințe printre oamenii din biserică? Tehnologia e evoluată, astăzi! Uite, câte "suflete - pereche" ne putem regăsi aici! Chiar nu ne ajută, uneori, părerile, opiniile, intervențiile celorlalți? Chiar și pentru a ne smeri.
Ca exemplu, credeți că m-aș simți bine, dacă li s-ar întâmpla ceva rău celor cu care am comunicat pe forum? Oricum, să știți că n-aș fi prea fericit, inclusiv în privința dvs., care, într-adevăr, numai din iubire creștinească puteți să afirmați că "lipsa de milă de la diavol vine...". Dar, doamnă dragă, "mila de diavol" tot de la diavol vine!

Citat:

În sufletul celui care se sinucide, psihologic vorbind, este o supraestimare a sinelui, un nivel scăzut (ridicat) al stimei de sine, o percepție deformată a valorilor etc. (FOR MRS. HEAVEN), ceea ce, oricare ar fi motivul, duce la așezarea propriului sine în centrul universului (din ciclul: "las că mor eu, vedeți voi ce faceți fără mine, te uităm peste trei zile!"), ceea ce înseamnă EGOCENTRISM și percepția lumii doar din perspectiva exagerării propriilor interese, ceea ce înseamnă EGOISM.

Predania despre sinucidere ne este dată. Mântuire nu există decât în filmele comerciale americane (chiar am văzut unul, în urmă cu o lună, o sinucigașă mântuită!, Doamne iartă-mă!). În rest, nemărginirea iubirii lui Dumnezeu este știută.

Citat:

Atitudinea că fiecare suntem responsabili pentru ceilalți e pozitivă, sunt de acord. Dar nu trebuie să i-o și spun celuilalt, mai ales necreștin fiind, că s-ar putea să am surpriza să și profite de pe urma "naivității mele", din punctul lui de vedere.

Citat:

Să ne ferească Dumnezeu pe toți de deznădejdea în care oricare dintre noi am putea cădea în vreun moment al vieții și Dumnezeu să le lumineze cugetul celor fără de milă și care se cred stăpîni pe orice fel de situații (de parcă le-ar putea anticipa pe toate)
!
Dumnezeu ne ferește dacă ne ferim și singuri! Cât de deznădăjduiți suntem sau nu depinde numai de noi!

vsovivi 14.07.2010 17:47:51

Citat:

În prealabil postat de Georgi_85 (Post 269056)
Citat:

În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Deci e blestemul celor 42 de ani de comunismi... ea, sărmana, n-a reușit să ajungă să intre în Cannaan, murind asemenea lui Moise, sau asemenea poporul răzvrătit în pustie, mușcată de șerpi. De puii de VIPeră.
Foarte profund......

Uite-te mai bine că am corectat:

Deci e blestemul celor 42 de ani de comunism... și ea, sărmana, n-a reușit să ajungă să intre în Cannaan, murind asemenea lui Moise, sau asemenea poporului răzvrătit în pustie, mușcată de șerpi. De puii de VIPeră ce o devorează pe mămica lor, sau de năpârpârcă neagră... contele Black Eader, (scris Edder).

Deci nu sinucigașii sunt de vină că și în Iuda Iscarioteanul a intrat dracul de l-a vândut pe Domnul și apoi s-a sinucis, a vândut Darul, și cînd a aflat ce a făcut și-a tăiat viața, ci atunci când ai făcut păcatul și ai semnat... atunci ți-ai semnat defapt condamnarea la moarte... atunci când ai judecat, sau ai judecat strâmb, fiind bine „ajutat” și ademenit de cel rău, cel mai mare mincinos speculant din toată creația... și se crede și vrednic de asta, dar nu e vrednic ci lucsifer e un înger căzut și încrezut și mîndru de neascultarea sa. Deci sărmana fată dragă o fi căzut în mrejele satanei, și a uitat de Dumnezeu, o clipă, și o clipă a fost suficient ca să reușească „soluția”.

Deci e vorba de avocățelașul mincinos care a sfâtuit-o în miez de noapte la vrăjeală... în ultima ei zi de pustiu, de deșert comunist, căci a murit la 42 de ani și la câteva ore de a împlini frumoasa vârstă a răsăritului celor 43 de ani.

vidoveczandrei 14.07.2010 17:50:23

nu mai plangeti dragi crestini si nu fiti suparati,Domnul Dumnezeu si cu Sfintii Sai o sa aiba grija ei de ea,ca Domnul e bun si milostiv,Domnul sa o ierte,dar Domnul poate avea nevoie de cineva care sai mai cante spre al alina spre manie.

andreicozia 14.07.2010 17:52:54

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269066)
Mi-e milă de potențialii sinucigași atâta vreme cât trăiesc, după ce au ales să plece la dracu', nu mai e problema mea!
!

Sunt curios ce parere ai despre cei sare se sinucid la fel de "constient" si se duc "la dreacu" insa o fac lent, prin alcool, prin fumat, prin mincat fara masura, murit incet din diverse boli ale patimilor.

Sau definitia sinuciderii dupa tine inseamna ceva rapid, taiat de vene, inghitit pe loc otrava , sarit de pe bloc?

Oare care o fi diferenta...DOAR DE TIMP?..atunci se pune problema, de ce ii trimite Dumnezeu la dracu' daca pentru El timpul este diferit de timpul nostru.

Plus, Hristos nu a mentionat niciodata nimic depsre sinucigasi..asa ca..sa ne vedem de ale noastre si sa-i inmormintam cu aceleasi traditii ca si pentru toti

vsm 14.07.2010 18:11:51

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca!

Un
Mic
Neinsemnat gand pentru
Eliberarea de
Zalele pacatului
EL
UNICUL

SALVATORUL
ADEVARUL

OCROTITORUL

IUBIREA
ETERNA ne indeamna la
RUGACIUNE...
Trebuie sa ne rugam NEINCETAT
Exista BUCURIA

SIMPLITATII si a
IUBIRII

SFINTE
ADEVARATE

O IUBIRE VESNICA

O IUBIRE CARE SE JERTFESTE
De acolo de sus vine pentru ea, el, tu,noi
Inimile noastre ar trebui sa fie una in
HRISTOS IISUS MANTUITORUL
Nostru
EL ne
Ajuta neincetat
Sa mergem pe
CALE, sa II MULTUMIM si sa ne SMERIM, macar putin...
Amin
!

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!

TU AI MILA BUNULE SI DE SUFLETELUL MADALINEI, si DE TOATE SUFLETELELE CARE VIN LA TINE...IARTA-NE CA NU STIM SA NE SMERIM...SI INVATA-NE CUMVA...TE RUGAM! Amin.

vsovivi 14.07.2010 18:16:33

În concluzie nu Mircea Petru e de vină, ci așa cum bănuiam, iată cine i-a furat dragostea și viața, e de culoare ROZ și numele lui e : FURADAN! Ai văzut? I-a amintit duhul rău de planul care l-a pus la cale și a forțat-o să-l pună în aplicare exact ca mai înainte cu 3 săptămâni, atunci când a programat-o definitiv... căci dacă o lăsa să doarmă, până dimineața, nu se mai întâmpla nimic necurat. Dar mă întreb de ce prietena respectivă nu a avut atâta minte încât în loc de furadan să-i pună suc de morcovi în sticlă? Era o faptă bună, dar iată că prietenii știu uneori să te ajute ca sub jurământ, și așa te ajută de nu te mai ridici de jos! Și de ziua ei ar fi fost casa plină de prieteni... prieteni buni... dacă ar mai fi rezistat câteva ore de noaptea cu eclipsă totală și atât de amară... până în Răsăritul Soarelui... Nu a lăsat-o comunismul să biruie, cei 42 de ani de blestem și blestemul se răzbună pe cei mai buni, pe cei mai nevinovați, pe cei mai neștiutori, pe cei mai sinceri, pe cei mai viteji, pe cei mai drepți.

CalmDown 14.07.2010 18:34:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 269070)
Sunt curios ce parere ai despre cei sare se sinucid la fel de "constient" si se duc "la dreacu" insa o fac lent, prin alcool, prin fumat, prin mincat fara masura, murit incet din diverse boli ale patimilor.

Sau definitia sinuciderii dupa tine inseamna ceva rapid, taiat de vene, inghitit pe loc otrava , sarit de pe bloc?

Oare care o fi diferenta...DOAR DE TIMP?..atunci se pune problema, de ce ii trimite Dumnezeu la dracu' daca pentru El timpul este diferit de timpul nostru.

Plus, Hristos nu a mentionat niciodata nimic depsre sinucigasi..asa ca..sa ne vedem de ale noastre si sa-i inmormintam cu aceleasi traditii ca si pentru toti

Despre cei care "se sinucid la fel de "constient" si se duc "la dreacu" insa o fac lent, prin alcool, prin fumat, prin mincat fara masura, murit incet din diverse boli ale patimilor.", am exact părerea pe care o am despre toți POTENȚIALII SINUCIGAȘI și nu SINUCIGAȘI.
Exemplu: Dragul meu domn, până acum o vreme și eu am fost potențial sinucigaș prin faptul că fumam și mai consumam alcool (ocazional, vin și pălincă ardeleanească). N-o mai fac dintr-un motiv simplu: declarația mea de creștin ortodox contravenea apucăturilor mele spre fumat și alcool (chiar dacă în posturi nu mai consumam țigări și alcool). Și n-am avut milă de mine, nu m-am mai complăcut în așa ceva.

A ucide (crima) este un păcat interzis de Decalogul lui Moise. Ei bine, odată ce-ai ucis, ai iertare? Da ai iertare, prin jertfa Mântuitorului Iisus Hristos: pocăință, spovedanie, împărtășanie, iertare. Aceasta e ordinea firească.
Dar sinucigașul care a comis crima împotriva lui însuși, dragul meu domn, și-a refuzat dreptul la pocăință în această viață. Chiar și în momentul morții a păcătuit crunt: a ucis suflarea de viață pe care Dumnezeu i-a dat-o. Dreptul de viață și de moarte este al lui Dumnezeu! ("Eu sunt Adevărul, Calea și Viața", ne spune Iisus Hristos). Cine procedează altfel se aseamănă cu însuși Lucifer, îngerul căzut, adică Dracul, care s-a răsculat a vrut să fie asemenea Creatorului lui. Din acest motiv, am spus "Mi-e milă de potențialii sinucigași atâta vreme cât trăiesc, după ce au ales să plece la dracu', nu mai e problema mea!".

Cât despre înmormântare, din punctul meu de vedere, nu e nici o problemă: a ales să nu iubească credința ortodoxă (care consideră sinuciderea păcat), nu văd de ce ar fi înmormântată după tradițiile Bisericii ortodoxe, nu după tradițiile comunităților de ortodocși!

cristiboss56 14.07.2010 18:52:56

Citat:

În prealabil postat de vsm (Post 269076)
Un
Mic
Neinsemnat gand pentru
Eliberarea de
Zalele pacatului
EL
UNICUL

SALVATORUL
ADEVARUL

OCROTITORUL

IUBIREA
ETERNA ne indeamna la
RUGACIUNE...
Trebuie sa ne rugam NEINCETAT
Exista BUCURIA

SIMPLITATII si a
IUBIRII

SFINTE
ADEVARATE

O IUBIRE VESNICA

O IUBIRE CARE SE JERTFESTE
De acolo de sus vine pentru ea, el, tu,noi
Inimile noastre ar trebui sa fie una in
HRISTOS IISUS MANTUITORUL
Nostru
EL ne
Ajuta neincetat
Sa mergem pe
CALE, sa II MULTUMIM si sa ne SMERIM, macar putin...
Amin
!

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!

TU AI MILA BUNULE SI DE SUFLETELUL MADALINEI, si DE TOATE SUFLETELELE CARE VIN LA TINE...IARTA-NE CA NU STIM SA NE SMERIM...SI INVATA-NE CUMVA...TE RUGAM! Amin.

"Doamne , Cela ce stii caderea trufasului inger , al luceafarului damant , Mantuieste-ma prin puterea harului Tau , NU INGADUI SA MA INDOIESC DE TINE . . . ! "

Pandion 14.07.2010 19:22:21

Foarte trista stirea, ca de alftfel oricare alta care anunta moartea cuiva, si la o varsta atat de tanara. Cine stie ce motive a avut biata de ea sa recurga la acest gest. Dumnezeu s-o odihneasca, El va judeca!

Irene 14.07.2010 19:43:06

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 268957)
Nu exista depresie,exista doar necredinta in Dumnezeu.....

Este adevarat insa k cele mai multe "depresii" li se intampla in general bogatzilor si celor celebrii,care sunt si cei mai fara de Dumnezeu,tocmai k ei si-au agatat destinele de bani,faima,impliniri lumesti, si mai ales sanatate,pentru k toate celelante sa fie implinite,iar cand acestea se prabusesc,isi pierd "sprijinul" si clacheaza.Recurg la cea mai lasha si egoista metoda:sinuciderea.

Sunt de acord ... desi Madalina Manole imi era draga..
Ma tot intreb de ce oare nu a cerut ajutor de la Domnul, daca de la oameni nu a stiut cum ... ce o fi fost in sufletul sau de mama , de a putut alege sa nu si mai vada copilu niciodata ...
Bunul Dumnezeu stie ...
Dumnezeu sa te odihneasca in pace ( dupa mare mila Lui ) fata draga ...

heaven 14.07.2010 19:44:03

Calm Down si cei care tineti teorii despre sufletele oamenilor,despre care si cat de mult a suferit,despre cine si in ce masura merita iertarea divina ...banuiesc ca va considerati cu un picior mai sus de Dumnezeu,altfel nu imi explic atitudinea!
Zvarcolirile ego-ului vostru ma intreb ce margini au daca va simtiti bine sa tineti monologuri,sa dati verdicte pe tragedia vietii unui om?!
Cateodata traiesc cu senzatia ca nu ma aflu pe un forum CRESTIN,ci ca navighez pe o mare plina de rechini...

Citat:

În sufletul celui care se sinucide, psihologic vorbind, este o supraestimare a sinelui, un nivel scăzut (ridicat) al stimei de sine, o percepție deformată a valorilor etc. (FOR MRS. HEAVEN), ceea ce, oricare ar fi motivul, duce la așezarea propriului sine în centrul universului (din ciclul: "las că mor eu, vedeți voi ce faceți fără mine, te uităm peste trei zile!"), ceea ce înseamnă EGOCENTRISM și percepția lumii doar din perspectiva exagerării propriilor interese, ceea ce înseamnă EGOISM.
Depresia supraestimare a sinelui?De unde le scoti?Din ce carti de psihologie expirate?
Egoismul poate fi o cauza sau nu,un sinucigas poate urmari sa provoace un sentiment de nesters de culpabilizare a celor ramasi in viata sau nu...depinde de la caz la caz,pur si simplu nu poti generaliza,cauzele suicidului putand fi diferite de la individ la individ.
Daca asta este iubirea voastra de semeni si asa stiti sa respectati moartea unui om,cei care va comportati asa,poate macar sa va intereseze ca oferiti un circ grotesc in fata unor alti utilizatori care isi doresc doar sa aduca un ultim omagiu asa cum simt ei pe acest forum!
Din RESPECT si COMPASIUNE pentru moartea unui om si suferinta pe care numai sufletul sau a stiut-o si bunul Dumnezeu,nu voi mai continua sa postez pe acest topic dand reply-uri unor psihologi si teologi de carton.Dumnezeu sa va lumineze mintea si sufletul!

florivizireanu 14.07.2010 20:00:01

http://www.crestinortodox.ro/forum/images/icons/icon13.gif

Dar daca era totusi bolnava ? nu v-ati gandit ?!...depresia puternica si mai ales netratata la timp, ( nemaivorbind de nerecunoasterea ei, in sensul ca nu admite nimeni ca e nebun,,,) inseamna tot BOALA si inca una chiar foarte grava...care se manifesta cu sinucideri sau cu creime....Nu o judecati gresit si mai ales nu aruncati cu pietre in amintirea ei, pt ca sigurera depresiva....(poate l-a iubit mult peSerban Georgescu....a fost inselata, a fost iubita dar ea poate ca nu a putut iubi pe nimeni asa cum l-a iubit pe Serban..... cel care a facut-o celebra si alaturide care a cunoscut culmile succesului, bogatiei, recunoasterii si ale fericirii.....BUNUL DUMNEZEU ,SA-I IERTE GESTUL (pt ca avea valorile inversate in minte...) SA O AIBA IN PAZA SA SI SA-I VEGHEZE SOMNUL LIN ! DUMNEZEU S-O IERTE ! FIE-I TARANA USOARA SI AMINTIREA FRUMOASA VESNICA ! Condoleante familiei greu incercate si distruse de asemenea intamplare.....

CalmDown 14.07.2010 20:37:36

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 269091)
Calm Down si cei care tineti teorii despre sufletele oamenilor,despre care si cat de mult a suferit,despre cine si in ce masura merita iertarea divina ...banuiesc ca va considerati cu un picior mai sus de Dumnezeu,altfel nu imi explic atitudinea!
Zvarcolirile ego-ului vostru ma intreb ce margini au daca va simtiti bine sa tineti monologuri,sa dati verdicte pe tragedia vietii unui om?!
Cateodata traiesc cu senzatia ca nu ma aflu pe un forum CRESTIN,ci ca navighez pe o mare plina de rechini...

Depresia supraestimare a sinelui?De unde le scoti?Din ce carti de psihologie expirate?
Egoismul poate fi o cauza sau nu,un sinucigas poate urmari sa provoace un sentiment de nesters de culpabilizare a celor ramasi in viata sau nu...depinde de la caz la caz,pur si simplu nu poti generaliza,cauzele suicidului putand fi diferite de la individ la individ.
Daca asta este iubirea voastra de semeni si asa stiti sa respectati moartea unui om,cei care va comportati asa,poate macar sa va intereseze ca oferiti un circ grotesc in fata unor alti utilizatori care isi doresc doar sa aduca un ultim omagiu asa cum simt ei pe acest forum!
Din RESPECT si COMPASIUNE pentru moartea unui om si suferinta pe care numai sufletul sau a stiut-o si bunul Dumnezeu,nu voi mai continua sa postez pe acest topic dand reply-uri unor psihologi si teologi de carton.Dumnezeu sa va lumineze mintea si sufletul!

Într-adevăr, dragă doamnă, m-am pripit să ofer explicații și subtilități, mai mult sau mai puțin intelectuale, unui păcat evident! Îmi cer iertare dacă v-am rănit sentimentele de iubire creștinească.

Problema e mult mai simplă, dragă doamnă. Țăranii ardeleni au o vorbă: "S-o buiecit de atâta bine" sau "Îi buiacă de atâta bine". Da, doamnă, unii abia au din ce trăi și se bucură de fiecare moment al vieții, sunt persoane cu handicap, sunt persoane cu probleme mari și nici nu le trece prin cap gândul sinuciderii, în timp ce alții (prin filiera VEDETĂ - VEDETISM - TERIBILISM) ajung la cele mai regretabile decizii.

De ce nu observați, doamnă, că cei care sunt împotriva sinuciderii de pe acest forum, într-un fel sau altul, au mărturisit, printre rânduri, cu propria viață și nu roză (toți vorbesc de jertfe, suferințe, răbdare etc.)? Nu ajunge? Ce-i lipsea Mădălinei, în afara discernământului din această zi? Nu avea o viață care ar fi putut fi extrem de bună? Iubită de public (eu eram "fan" al ei), un copil inevitabil frumos (nu există copii urâți), fără lipsuri materiale (financiare), o carieră de succes etc.

Doamnă, vă implor nu mai cochetați cu ideile de depresie, deznădejde ori sinucidere și acceptarea unor scenarii de ființe umane supuse decăderii fără voia lor, victime ale împrejurărilor și a celor din jur. Sunt extrem de periculoase. În momentul în care ești dispus să accepți că voința ta depinde în mare măsură de cei din jurul tău și că nu poți optimiza o atare relație, nu poți echilibra propria voință cu voința celorlați, devii o problemă, pentru tine însuți și mai târziu, pentru ceilalți.

Domnul să vă aibă și să ne aibă în pază pe toți!

Iubirea 14.07.2010 20:56:10

Imi pare rau ca a recurs la acest gest, m-a socat stirea desi nu mi-a placut niciodata de ea ca artist...dar lasand la o parte acest aspect a fost un om cu un suflet...in rest Dumnezeu stie.
Pacat!!!
Un gand, o rugaciune, o lacrima si in rest nadejdea la mila Creatorului. :( :( :(

Traditie1 14.07.2010 21:07:17

Treaba cu sinuciderea e dubioasă: de ce a fost găsită într-o baltă de sânge cu capul spart?

De ce într-un articol publicat ieri mărturisește că se simte "artistă împlinită, o mamă și o femeie fericită"?

andreicozia 14.07.2010 21:15:07

Hmm, si ce vrei sa spui ca barbat-su a cumparat politia ca sa considere totul o sinucidere...hai sa fim seriosi
Daca era si cea mai VAGA urma de atac fizic l-ar fi ridicat imediat.

costel 14.07.2010 21:41:01

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 269124)
Treaba cu sinuciderea e dubioasă: de ce a fost găsită într-o baltă de sânge cu capul spart?

De ce într-un articol publicat ieri mărturisește că se simte "artistă împlinită, o mamă și o femeie fericită"?

Ca sa ascunda cele ce se petreceau in ea. Sunt oameni care le spun altora foarte usor daca ceva este in neregula cu ei, dar sunt si oameni care nu spun nimic altora despre aceste stari. Se pare ca ea a facut parte din cea din urma categorie si orice afirmatie pozitiva, alunga si cea mai vaga ideea ca ea nu se simte bine.

cristiboss56 14.07.2010 21:43:23

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 269145)
Ca sa ascunda cele ce se petreceau in ea. Sunt oameni care le spun altora foarte usor daca ceva este in neregula cu ei, dar sunt si oameni care nu spun nimic altora despre aceste stari. Se pare ca ea a facut parte din cea din urma categorie si orice afirmatie pozitiva, alunga si cea mai vaga ideea ca ea nu se simte bine.

Maiestrul Arsinel spunea in seara aceasta :" incredibil cat de ascunse sunt gandurile oamenilor ! "

Samy02 14.07.2010 22:02:56

Mi-a fost draga Madalina si–mi pare rau ca a ales sa plece asa .
Dumnezeu sa o ierte.

Sf.Asteapta 14.07.2010 22:54:26

Daca s-a sinucis si a fost constienta de ceea ce face ...adio mantuire...ea nu face exceptie de la regula va sta la masa cu Iuda ...

o copila 14.07.2010 23:00:49

Toata ziua mi s-a invartit stirea asta in cap.
Copilul ei este cu 2 luni mai mare decat al meu. Gandul ca m-as desparti de copilul meu imi aduce lacrimi in ochi. Despartirea sa fie provocata cu buna stiinta de mine, nu o pot concepe.
Da, o apreciez ca artista, a lasat in urma muzica de calitate, dar ca om.........din punctul meu de vedere a picat testul.
Dar noi putem invata ceva din asta, sa ne intarim legatura cu Dumnezeu, prin rugaciune, prin duhovnic. e imposibil sa cazi cand ai in ajutor Dumnezeirea.

Dumnezeu sa o ierte!

ai2 14.07.2010 23:03:13

Citat:

În prealabil postat de friosia (Post 268972)
cu mentalitatea asta tu oricum accepti orice ti se spune ca trebuie sa crezi. asa ca nu conteaza ce zici.

Nu stiu de ce trebuie sa amintesc cine e ateu si cine credincios intre noi doi. Eu nu cred nimic din ce "trebuie". Eu ma rezum la dovezi.

Citat:

eu ma intreb de ce ar fi facut-o, iar faptul ca nu primesc nici un raspuns ma face sa pun la indoiala... tacerea, adica sinucidera in sine.
Lipsa momentana sau nu de justificari pe care le poti gasi unei situatii nu are nicio importanta. Este doar limitarea ta. Sunt convins ca in multe alte situatii nu poti gasi astfel de justificari.

friosia 15.07.2010 07:22:41

presupun ca ai o masura de evaluat credinta si justificarile... la kil (sau nelimitat?!?). cand ziaristii incep sa mimeze lipsa de profesionalism treaba s-a imputit.

politia nu prea revine asupra cazurilor de genul asta (Erbasu - alt sinugigas notoriu). poate vorbesti despre alta politie, stiu si eu...

vsovivi 15.07.2010 10:34:54

Domnule așa vorbiți despre sinuciderea trupească de parcă cineștie ce mare nenorocire ar fi, e, dar nu e ca despărțirea de Har, ca despărțirea de Dumnezeu iar Iuda Iscarioteanul este disprețuit de sine însuși că a vândut Darul, a vândut Credința, așa cum Eva a vândut BINELE pe o cuonaștere și a răului, mâncând dintr-o poamă sub ispita teroristă a șarpelui, și i-a dat și lui Adam, că li s-au părut bune la gust... erau ca ispitele, ca visele rele... împlinite... cu entuziasm, ca răzbunările grozav de vrednice chiar „sfinte”.

Deci sinuciderea ei trupească a fost o întâmplare, nici nu a realizat că așa pierde pe Dumnezeu, ea a primit o traumă groaznică atunci când a aflat că primul soț o înșela cu Eniko... iar acum trauma a revenit când a fost refuzată de nici mai mult nici mai puțin decât de 3 case de discuri!!!

Păr. Prooroc Arsenie Boca spunea: „Nici abuzul nici refuzul!” și nici o altă răzbunare sadica, nimic nu e voie, căci iată ce dureri poate da naștere în ființe sensibile... a asimiliat că e refuzată din pricină că nu mai e frumoasă, și așa este căci producătorii promovează goliciuni și desfrânări și muzică de distracție, nimeni nu mai are vreme de dragoste sinceră și curată și fidelă... deci ea a înțeles și a suferit amarnic, nu s-a lăsat, a plinit promisiunea, dar apoi, după ce a lăsat garda jos căci reușise să scoată albumul, iată că i-a revenit softul fatal, programarea mai veche a diavolului, căci precis dorința sinucigașa a fost implantată odată cu despărțirea de primul ei soț, iar pe al doilea și-a dat seama că neiubindu-l suficient doar îl chinuie fără rost... Deci iată cum noblețea și jertfa pentru aroapele îți poate fi fatală... căci ai o motivație atât de frumoasă și demnă ca să folosești... FURADAN de culoare ROZ... deci ea nu a ucis decât un trup ce murise demult... nimic important, a ucis un cadavru care își îndeplinise misiunea...

Dar dacă mă întorc un pic la mine și la viața mea și-mi aduc aminte de întâmplările în care am fost la un pas de suicid, mă cutremur, căci Mădălina față de mine e defapt un mic copil, o soră, o colegă de bancă, ce pare că eu i-am fost învățător de prostii și răutăți iar ea a rezistat eroic și a cedat o singură dată... Păi oare nu-mi aduc aminte cum am plecat la colindat cu băieții și am băut atâtea pahare de vin roșu de casă, servit nouă de gazde, încât la întoarcere acasă, de beat ce eram n-am mai putut intra în casă și am stat afară pe scări ore în șir și era gata să mor, am simțit cum efectiv voi muri în clipa următoare și am și murit cred preț de câteva secunde, mă mir cum n-am murit de tot... Sau altădată când am promis Domnului că o să mă las de curvie și desfrânare și apoi iar am făcut-o mai abitir și fiind la mare am căpătat un virus de meningită și am ajuns pe moarte, eram sigur că în 2-3 zile mor, am zis să cheme popii, au râs de mine și nu i-au chemat, am stigat la Dumnezeu, am scăpat, dar iar am păcătuit apoi cu filmele porno sau cu desenele animate sau cu revistele și filmele de pe TV... Altădată din frica rușinii oamenilor am vrut ca mai bine să mor decât să cer niște bani, și voind și îmbătându-mă cu propria mea tragedia, eram la un pas să mor și mă mir că n-am murit căci așa de mult voiam să mor că mă îndrăgostisem de tragedie... eram eroul tragic... eram gROZav... și doar vrând, iar altădată tot așa era să mor căci cineva nu vroia să facă ce vroiam eu, nu reușeam să-l schimb și voind mi-am ieșit din miți și era să mor doar vrând să-l schimb pe cineva care era și bolnav pe deasupra... la cap... Sau altădată fumam 2-3 pachete de țigări pe zi, de țigări, de frică și ca să gândesc ca un savant, și beam cafea după cafea la calculator, până am simțit că vine moartea cu coasa ca să mă ia și m-am speriat... Altădată am plecat de la facultate fără mîncare așa aiurea, părăsind facultatea că mă săturasem de teroarea comunistă absurdă care șantaja cu armata obligatorie și am vrut să plec și de foame era să mor prin munți, am simțit moartea prin înfometare, și am simțit că Domnul vroia să mă întorc și m-am întors la facultate și am terminat-o... Iar altădată era să-mi tai venele că am ajutat prin capacitățile mele născocitiv tehnice pe americani ca să „ajungă” pe Lună și de aici consecințele terorii veșnice ce vine din cer... și era gata să mă omor din motivul acesta căci eram copleșit... copleșit de responsabilitate, un fel de grozăvie a vredniciei sinucigașe... Dar în general mor prin somn și odihnă trupească, căci m-am refugiat în pat și dorm și dorm până mor...

Deci vedeți de câte ori am murit defapt? Și nici nu știu dacă sunt întradevăr viu sau dacă mă mândresc iar ca să mă răzbun și să nu mai ascult, deci de multe ori am murit pe buune, doar că nu până la capăt! Trupește vorbind. Iar ea doar o singură dată s-a deznădăjduit, a uitat o clipă de Dumnezeu și a a fost suficient și băut ispita ROZ... FURODAN... deci dacă nu sunt ipocrit, nu pot să nu recunosc că ea față de mine doar că a fost mult mai ghinionistă... a avut „prieteni” mai fideli care au ajutat-o să procure FURODAN... Iar eu de aia n-am murit până acuma că aveam prea multe păcate din fragedă pruncie, iar dreptatea Domnului a făcut ca să-mi dea o șansă la pocăință... dar ea nepreavând păcate căci iubea dragostea fidelă, Dumnezeiască, a fost la primul păcat capital și l-a dus la rău sfârșit, căci nu a fost și împotriva Duhului sfânt căci dacă ar fi fost așa ar fi ucis și copilașul cel mic... dar din Dragoste de al doilea soț și de copil, văzând că este prea puțin iubitoare s-a hotărât să nu mai încurce pe nimeni dacă și așa a ajuns urâtă și nedorită de nici o casă de discuri... la mijlocul carierei sale artistice... că dacă era la început era altceva... sau la sfârșit... dar ea a fost refuzată în mijlocul dăruirii sale, de gLumea căreia i-a slujit atâția ani... Deci i s-a refuzat darul pe carea îl dăruia de la Dumnezeu și atunci s-a simțit în plus și realitatea o confirma mereu prin toți prietenii ei că era în plus... și simțind... a luat hotărârea care se impunea... se impunea de la cel rău! Căci a ales mai bine moartea decât trădarea iubirii. Dar... și-a furat căciula cu FURADAN de culoare ROZ! Iar eu mi-am furat-o de mii de ori crezându-mă mai sus ca Eva deși dacă am analiza faptele mele și ale ei...

Deci Daniele s-a vărsat sânge nevinovat în Israel... iar!

ionut stefan 15.07.2010 11:12:04

Doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 268895)
la numai 43 de ani , cântăreața mădălina manole a plecat la domnul ! Dumnezeu s-o odihnească ! +

eu cred ca ajuns in fundul iadului nicidecum la domnul

Dumitru73 15.07.2010 11:24:47

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 269264)

Esti sigur?

ai2 15.07.2010 11:28:14

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 269264)

Daca nu exista "dupa", a scapat de necazuri. Totusi nu poate sa-si mai dea seama de asta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:15:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.