Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Cum puteti sa va autodefiniti POCAITI? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10224)

penticostalulmantuibil 16.08.2010 08:39:08

..............................

penticostalulmantuibil 16.08.2010 08:49:01

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 277592)
Esti singur impotriva tuturor...
Cu tepusa mereu inpungi,cam ispitesti...
Lasa-te de forum si mai vezi-ti de cele duhovnicesti...
Esti intr-un mare con de umbra, departeaza-te de intuneric, iesi la lumina si smecheria las-o altuia...
Da slava celui Preainalt si cuminteste-te pina inca se mai poate si nu e prea tirziu!.
Oare nu suportati tepusa mea? Daca nu va convine va las, sa loviti in continuare si sa nu aveti adversar,este bine asa?
Parerea mea este ca nu suporti loviturile si esti si o fire plingacioasa,
Fii tare domnule ca viata e din ce in ce mai aspra si ne apropiem de final...

Se pare ca m-ai nimerit la fix, frate elev de liceu.
Da, recunosc ca nu-mi convine ce ai scris, dar cred ca ai facut o radiografie corecta. Voi lua aminte.

Persoana mea insa nu face subiectul pe acest topic. Daca vrei sa-mi mai scrii ceva personal o poti face pe PM.
Multe binecuvantari...

Doriana 16.08.2010 08:59:21

Fratele elev de liceu are intelepciunea unui om trecut prin viata. Nu m-ar mira sa fie si un poet deosebit de talentat. :))

mihaila_alin 16.08.2010 09:44:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 278037)
Fratele elev de liceu are intelepciunea unui om trecut prin viata. Nu m-ar mira sa fie si un poet deosebit de talentat. :))

dv.cine sunteti ca nu va cunosc?

Doriana 16.08.2010 10:43:07

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 278051)
dv.cine sunteti ca nu va cunosc?

Doar un user de pe forum. :)

mihaila_alin 17.08.2010 16:14:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 278063)
Doar un user de pe forum. :)

ma bucur tare,Domnul sa te binecuvinteze,dar tot nu te cunosc.

mihaila_alin 22.08.2010 17:21:57

daca aceasta este poza dv.

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 278035)
Da, recunosc ca nu-mi convine ce ai scris, dar cred ca ai facut o radiografie corecta. Voi lua aminte.

Persoana mea insa nu face subiectul pe acest topic. Daca vrei sa-mi mai scrii ceva personal o poti face pe PM.
Multe binecuvantari...

inseamna ca difera barba si camasa fata de portetul pe care l-am vazut eu.atuncia de ce te-ai revoltat asa tare scriind si ce nu trebuie,si mai aprinzind focul dragostei crestine a altor userii impotriva mea.apropos te vedeam intr-o camase pescareasca si fara barba, probabil te-am vazut putin mai smerit de cum esti, poate faci parte din elita de sus, de aceia sclipesti,io sunt mai smerit sunt de jos.Domnul sa te binecuvinteze sa nu mai dai cu tepusa si sa nu te mai plingi atita ca ori-cum arati bine.

I.Calin 22.08.2010 17:35:28

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 272431)
Unde va este smerenia? Unde va este constientizarea pacatului si a invartosarii inimii? A fi POCAIT este un lucru mare.... Cred ca in zilele noastre pentru a fi pocait, ar trebui sa te retragi in munti, in pustietate si sa nu mai ai contact cu lumea asta si lucrurile ei...

Pocainta vine din inima, din fapte, din smerenie....

A te considera "pocait" creeza mandrie, iar mandria este un pacat greu...

Nu va e frica de Dumnezeu?

PS Iertati-ma, dar tocmai mi s-a spus ca un ortodox nu poate fi considerat "pocait", ceea ce m-a facut sa realizez si mai tare ratacirea si pacatele lor fara de scapare

Pocăința nu e o stare de fapt definitiv câștigată, e un proces niciodată terminat, fiindcă suntem slabi în fața ispitelor și cădem adesea, iar legătura cu Dumnezeu poate fi refăcută prin smerenie, opusul mândriei.

codana 19.09.2010 10:00:34

salut,lacrimi

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 272431)
Unde va este smerenia? Unde va este constientizarea pacatului si a invartosarii inimii? A fi POCAIT este un lucru mare.... Cred ca in zilele noastre pentru a fi pocait, ar trebui sa te retragi in munti, in pustietate si sa nu mai ai contact cu lumea asta si lucrurile ei...

Pocainta vine din inima, din fapte, din smerenie....

A te considera "pocait" creeza mandrie, iar mandria este un pacat greu...

Nu va e frica de Dumnezeu?

PS Iertati-ma, dar tocmai mi s-a spus ca un ortodox nu poate fi considerat "pocait", ceea ce m-a facut sa realizez si mai tare ratacirea si pacatele lor fara de scapare

da,pocainta este intoarcerea la tatal si numai el poate spune cine-i pocait cu adevarat.
necunoscandu-se semnificatia cuvantului,acesta era aruncat ca si ocara asupra unor oameni din alte culte

doctor_faustus 10.10.2010 00:21:13

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 273417)
Actul unu, doua mii de ani in urma:
- Ucenicii lui Iisus vorbesc mult despre Cel iubit sufletului lor: Hristos. Paganii, nestiind ce eticheta sa puna comunitatii ce se inchega inaintea ochilor lor ii numesc : crestini. In Antiohia se intampla prima oara.
Era, dupa cum se spune, un apelativ batjocoritor, o porecla. In timp, ucenicii lui Iisus adopta noua titulatura si se autodenumesc crestini.
Actul doi, secolul XX:
- O parte a ucenicilor lui iisus ( neoprotestantii) subliniaza mereu in vorbirea lor o importanta doctrina crestina: pocainta. Ceilalti crestini (ortodocsii in mod special) ii eticheteaza drept: pocaiti. Se dorea a fi, la vremea respectiva, o bataie de joc, o porecla. Imi aduc aminte cum, in urma cu treizeci de ani, veneau colegii mei de clasa primara si ma intrebau rautacios: e adevarat ca tu esti pocait? Nu, le raspundeam, doar parintii mei sunt. (de fapt nici nu eram, mai tarziu s-a petrecut metanoia in viata mea)
Actul trei, vremea noastra:
- Cei care ieri ne porecleau pocaiti astazi ne acuza: de ce va autodenumiti asa?
Nu, noi ne-am autodenumit asa niciodata sora Lacrimi. Noi ne-am autodenumit si ne autodenumim crestini.
Altii ne-au etichetat drept: pocaiti. Zeci de ani am cautat sa scapam de porecla aceasta. De cativa ani insa am renuntat sa tot repetam: noi nu suntem pocaiti, suntem crestini.
Da, zicem astazi, suntem pocaiti, ei si…?
Si…? Pai si de ce va autodenumiti asa, nu vedeti ce mandri sunteti?
Hmm...:39:

Lucrurile stau de fapt puțin dar semnificativ diferit.

Actul 1: Nașterea Bisericii lui Hristos.

Actul 2: După aproape 1900 de ani, timp în care penticostalii pur și simplu nu au existat, apar penticostalii ca o sectă ruptă de Biserica lui Hristos și care pretind că vorbesc în limbi, problema fiind că vorbirea în limbi a penticostalilor nu are nici cea mai mică legătură cu vorbirea în limbi despre care se vorbește în Sfânta Scriptură.

Actul 3: Datorită mândriei care îi stăpânește se autodenumesc "pocăiți" spre a se deosebi de "nepocăiți", apoi sunt denumiți drept "pocăiți" pentru a fi ironizați pentru mândria care îi stăpânește pe cei care nu fac parte din Biserica lui Hristos însă se autodenumesc cu o autoritate nu se știe de unde luată "biserica" "lui Dumnezeu" "apostolică", autodenumire care spune totul despre înșelarea în care se află această sectă "penticostalo"-"carismatică".

heaven 10.10.2010 11:26:01

Unii useri vad ca au o mare problema cu capra vecinului...

doctor_faustus 10.10.2010 11:56:11

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 295744)

Nu dragă noi nu avem probleme cu capra vecinului, ci cu ereziile vecinului !!!

codana 10.10.2010 11:57:39

salut,heaven

Citat:

da,vor sa moara vecinul, sa-i ia capra(varianta capitalista).

GheronIosifIsihastul 10.10.2010 13:02:30

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 278035)

Multe binecuvantari...

penti, ia zi-ne a? tu te mantuiesti? ce zici? hai ca te supun la un test sa te faci de ras .. mai intai raspunde la intrebare.. tu personal, da sau nu, ce zici, te mantuiesti?

cristiboss56 10.10.2010 13:13:00

Citat:

Depinde de capra . . . ! Tu daca ai vedea capra vecinului ratacita , racita sau bolnava , nu ai incerca sa-i dai ajutor ?:3:

heaven 10.10.2010 16:52:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 295760)
Depinde de capra . . . ! Tu daca ai vedea capra vecinului ratacita , racita sau bolnava , nu ai incerca sa-i dai ajutor ?:3:

Of,Cristi...de ce trebuie sa ma ispitesti?:63:
Bine ca vorbim de o capra metaforica,ca daca ar fi una reala i-as chema si Politia Animalelor pe cap la cat iubesc necuvantatoarele,apoi as lua capra in batatura,i-as da parcetamol si nurofen,dupa care as lasa-o sa moara de batranete in ograda!
Ah,da...si probabil as face si ceva psihoterapie cu ea ca sa uite de trauma suferita la vecinul indolent!Na,ca am zis-o...:9:

heaven 10.10.2010 16:53:04

PS: Stiti cum e,fiecare cu stolul sau de pasarele la mansarda,iar la mine se activeaza cand vorbim de :52::51::108::50:

georgeval 10.10.2010 17:27:14

Prin pocainta ar trebui sa intelegem starea permanenta a sufletului sau Taina Marturisirii, nu trecerea de la o confesiune la alta. Cu multa smerenie sa ne regasim in primul sens, nu forma peiortiva.

Penticostalulmantuibil 10.10.2010 18:51:45

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 295758)
penti, ia zi-ne a? tu te mantuiesti? ce zici? hai ca te supun la un test sa te faci de ras .. mai intai raspunde la intrebare.. tu personal, da sau nu, ce zici, te mantuiesti?

Pai bine mai frate Isihast, astea sunt dorintele inimii tale: sa-i vezi pe oameni cum se fac de ras?
Asa ii invata isihasmul pe adeptii lui?

Incep sa cred ca tu nu esti isihast. Doar te dai mare.

Cat despre mantuirea mea...doar Dumnezeu stie.
Dar la cat sunt de pacatos, slabe sperante :102:

A, ce zici, m-am facut de ras?

anatolie 29.10.2010 21:06:54

In primul rand va rog sa nu scrieti cu rautate , mesajur a fost cu o oarecare enervare fata de sectari , noi ortodocsii dorim sa fim lasati in pace , dar cum sa fim lasati daca nici noi nu ii lasam , sa vorbim de ale noastre , ei sa isi faca forumul lor si gata , nu imi place sa ma cert.

lacrimi 29.10.2010 23:10:55

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 301606)
In primul rand va rog sa nu scrieti cu rautate , mesajur a fost cu o oarecare enervare fata de sectari , noi ortodocsii dorim sa fim lasati in pace , dar cum sa fim lasati daca nici noi nu ii lasam , sa vorbim de ale noastre , ei sa isi faca forumul lor si gata , nu imi place sa ma cert.

Cum putem sa-i lasam in pace, cand ei nu ne lasa pe noi?... Iertati-ma, poate ca a fost si rautate fata de sectari, poate a fost si ranchiuna, dar a fost o intrebare sincera si asteptam un raspuns la ceva ce chiar nu am inteles niciodata...

Iertati-ma

apologetdindamasc 30.10.2010 00:31:45

Oameni pocaiti exista si la catolici si la ortodocsi, sora Lacrimi.
Neoprotestantii care considera ca au monopol asupra pocaintei gresesc, desigur.

Pe de alta parte neoprotestantii nu s-au autodefinit pocaiti.
Ei au fost denumiti asa de catre ortodocsii (nepracticanti) care nu stiau cu ce "se mananca" acest termen.

Tu spui: "Unde va este smerenia? A fi POCAIT este un lucru mare".
Dar oare cu numele de ORTODOX nu te poti mandri?
A fi ortodox nu e un lucru mare?

Mandria poate veni asupra oricui.
Domnul sa ne ajute pe fiecare sa luam seama la noi insine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:21:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.