Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   Profetii despre romania (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10228)

IonelS 28.07.2010 16:52:23

Da, cumplite vremuri. De exemplu, ultimul război, de ce s-a dezlănțuit? Iată: Hitler, războinicul popor german, refacerea Europei și a lumii. Comuniștii mai adaugă la aceasta imperialismul și lupta pentru colonii. Și încă multe altele, numai că nu aceasta contează. Este, mai curând, vorba despre posibili¬tatea de a centraliza puterea, puterea asupra întregii lumi. Orice copac se cunoaște după rod; orice ți-ar spune vânzătorul de puieți de la piață, vei afla și vei prețui totul abia atunci când, în sfârșit, vei culege rodul. Dar care sunt roadele războiului? Milioane de ortodocși omorâți și schilodiți, atât în Rusia, cât și în Balcani. Principalul bastion al Ortodoxiei la sud-vest, Serbia, a ajuns în mâinile croaților, a catolicilor - Iosif Broz Tito e croat și Croația devine cea mai dezvoltată republică. Regiunile ortodoxe ale Iugoslaviei nu sunt doar în uitare, ci Kosovo se populează intens cu musulmani, precum astăzi Rusia și Moscova. Alt bilanț e Israelul. Propaganda a fost astfel organizată ca să se creadă că principalele victime ale războiului au fost evreii și nicidecum slavii sau, să zicem, francezii. Revenind la Balcani, pentru Tito au luptat sârbii, croații au fost cu nemții, iar, în fine, au câștigat croații. Așa și evreii. Întâi de toate, pe cine au nimicit nemții? Cea mai mare parte au fost evreii pe jumătate, fie botezați, fie toleranți în privința altor religii, nu iudeii, și, cu atât mai mult, nici unul dintre capii sionismului n-a nimerit în temnițele lui Hitler, ei au reușit să plece, pentru că știau dinainte cele ce se vor întâmpla. Dar persecuțiile, într-un fel anume tratând cele întâmplate, au avut ca rezultat crearea statului Israel. Pământ li s-a dat - puțin de tot, dar, cum se zice pe la noi, pune-i și la masă. Au luat pământul ăsta cu hapca de la arabi. Și, iarăși, arabii sunt teroriști, iar evreii - nu!
Al treilea considerent ține de Europa. Ce altceva ar fi silit-o să se unească dacă nu un război global? Și, iată, acum o putem considera o țară unică, din Turcia până în Norvegia. Totul va fi comun - Guvernul, banii, legile. Totul este pus de acord cu America, astfel încât, în cazul unei uniuni comune, să nu apară probleme. Care dintre aceste considerente e cel mai important pentru sataniști? Nu putem ști. Gândesc și am văzut că acestea sunt treptele uneia și aceleiași scări ce duc în împărăția lui antihrist. La venirea lui aici, totul deja e pregătit, centralizarea e deplină, poporul e numărat, fiecare e cu numărul său și cu cartela sa, iar în ea e inclus totul, până și opiniile omului și concepția lui despre lume. Cu această cartelă se va putea controla orice mișcare a omului și pe pământ, și sub pământ, și sub apă. Totul va fi.
Desigur, el va vrea ca lumea să i se închine de bunăvoie, așa cum L-a primit pe Hristos. Dar aceasta va fi voia liberă a animalului dus spre tăiere. De mers, merge el singur, numai că în jur stau ciobanii cu bicele. Omenirea e deja în capcană, chiar dacă a mai rămas o bucățică de cașcaval, fapt despre care a și spus Mântuitorul, că greu se va mai găsi un suflet credincios.
Noi deja am acceptat condițiile acestei lumi. Oamenii nu pur și simplu au fost de acord, ci singuri își zidesc sistemul dependenței de lume și, dacă ai intrat în horă, trebuie să joci până la capăt, iar în cazul de față, până la Judecata de Apoi. Asemenea grozăvenii ți-am povestit, de nici nu știu. Cel mai înfricoșător, însă, e faptul că a auzi nu înseamnă a si vedea, iar la vedere toate sunt mai groaznice și mai mârșave. Și-apoi nu trebuie spus totul, ca nu cumva imaginile viitorului să umple de mâhnire prezentul. Da, se pare că cel mai real fapt existent în lumea aceasta e moartea. Numai că în realitatea aceasta nu vrea nimeni să creadă și, mai exact, să măsoare realitatea morții cu iluzia vieții omenești. Iluzia nu în sens de minciună, la Dumnezeu nu există minciună, Dumnezeu este Adevărul. Înșelarea vieții constă în grabnica ei trecere și în atitudinea pe care o are omul față de ea, ori, cum se mai zice, cauza tuturor nenorocirilor se află în noi înșine. Omul se uită la trecerea vieții ca la o veșnicie, uitând de realitatea morții. Vorbește-i cuiva despre moarte, mai ales despre propria sa moarte, și ți-l vei face dușman. Dar ce, parcă el va trăi veșnic, sau eu, sau oricare altul? Noi, pur și simplu, ne străduim să nu ne gândim la moarte și să fugim de ea după metoda struțului - ți-ai vârât capul în nisip și-ți pare că nu mai există niciun pericol! Dar amintește-ți câți sfinți au trăit cu sicriul în chiliile lor. De ce? Pentru amintirea morții, despre care Sfânta Tradiție spune că e zălogul mântuirii! Ce oameni au fost, adevărați oameni, fii ai lui Dumnezeu, dar aveau mereu înainte o amintire a morții - sicriul!
Și pentru ei, dar și pentru noi, păcătoșii, oamenii vremurilor de pe urmă, pentru că tare ne mai atrage o viață veșnică pe pământ, așa ne-am mai învățat să ne amăgim, încât ni se pare că iată-iată, încă puțin, și vom căpăta elixirul tinereții veșnice. Cum i se leagă măgarului un morcov în fața ochilor, ca să alerge după dânsul tot drumul și să nu-l supere pe stăpân cu opririle, tot așa satan momește omenirea cu morcovul vieții veșnice și păcătoase pe pământ. Adică, ce să te mai nevoiești cu lucrările duhului, cu rugăciunea și postul, sau, mai ales, cu iubirea aproapelui, tu ori crezi că după coșciug e numai pământul rece în care ai să putrezești și tu, și sicriul se va face putregai, sau în aceea că există deja diferite modalități de întinerire, de prelungire a vieții, de prevenire a bătrâneții, tot ce vreți. Ei, dar dacă sunteți prea neîncrezători, iar de trăit, vreți să trăiți, vă înghețăm! Când vă vom dezgheța, atunci totul va fi deja descoperit și veți trăi veșnic. Aiureli de om nebun, dar cred, săracii, cred. Da, pe pământ poți sa te unești cu veșnicia și cu ochii tăi să te convingi de realitatea veșniciei, dar nu de mirajul satanic. Apostolul Pavel, Sfântul Serafim de Sarov și câți alții s-au învrednicit să vadă frumusețile grădinilor raiului! Tot așa precum un și mai mare număr de rugători au fost luminați de lumina necreată a Taborului. Dar însăși înfățișarea oamenilor lui Dumnezeu și a oamenilor lui satan nu e un zălog al realității?

IonelS 28.07.2010 16:52:54

Cum, deci, să ne mântuim în această vreme de pieire? Au spus niște teoreticieni cum că nu se poate omul mântui; dacă va vrea Dumnezeu, îl va mântui, dacă nu, e imposibil. Și toate acestea independent de nevoințele omului. Calvinism, nu altceva, dar principalul e că nici să tinzi spre mântuire nu are sens, de vreme ce nu te poți mântui. Păcătuiește, frate al meu, cât îți poftește sufletul - vei fi pe plac sau nu, nu depinde de tine. Numai că nu, tocmai că nu este deloc așa. Da, fără ajutorul lui Dumnezeu, nimeni nu se poate mântui. Însuși Mântuitorul le-a spus aceasta ucenicilor, ce să ne mai frământăm zadarnic mințile. Dar ajutorul Domnului se adaugă la râvna omului, la munca și la străduințele lui. Cum marele ierarh Ioan Gură de Aur spunea că tu trebuie să aduci tot ce e al tău, iar ce nu ajunge, va împlini Dumnezeu! Și pentru că râvnă nu este, ne mântuim cu necazuri și boli. Cumpătare trebuie, cumpătare în toate.
Boala boarfelor, consumismul, iată povara satanică ce stăruie asupra oamenilor. Toate sunt puse în slujba agoniselii și nu mai au capăt. Am început povestirea mea cu prima viziune, cum se prăbușeau oamenii în iad, ce-i trăgea pe ei încolo. Ce înseamnă aceasta? Că nu trebuie să ai nici mașină, nici casă, nici mobilă? Cu vreo doi ani în urmă, au venit la mine, pentru rugăciuni, două familii de ruși care au fugit din Georgia. M-a uimit evadarea lor, felul cum s-au petrecut toate. Era deja imposibil de plecat. Toți cei care voiau s-o facă legal, adică să respecte toate formalitățile, ca să aibă posibilitatea să-și ia cu ei tot ce-au agonisit, mașini și ce mai aveau de preț, fie la hotarul țării, fie în drum spre el, au fost jefuiți și supuși violențelor, iar în unele cazuri - omorâți. Vizitatorii mei au judecat cu înțelepciune: „Domnul a dat, Domnul a luat, noi să supraviețuim, celelalte ni se vor adăuga“. Așa cum erau îmbrăcați s-au urcat în mașini, și-au luat doar haine călduroase în portbagaj și au fugit. Dumnezeu, cu purtarea Lui de grijă, le-a dat atunci și locuințe, și mașinile și le-au legalizat, așa a fost să fie. Iată, așa stau lucrurile cu atașamentul față de obiecte. Unul le salvează fără a se mai gândi la propria siguranță, cum altfel, doar toată viața a muncit pentru ele. Pentru altul, ele sunt niște mijloace, nu un scop în sine. De aceea, un asemenea om cu o asemenea atitudine față de lucruri nu se va orienta niciodată la ceea ce se cheamă „demnitate”. Să-mi fie comod, și-atât. Iată o mentalitate potrivită, mai ales pentru vremurile noastre.
Nu trebuie să adunați lucruri a căror însemnătate nu vă e clară sau de care vă puteți lipsi. Vi le procurați doar pentru că toți le au. Nu e bine așa. Mulțumiți-vă cu ceea ce e absolut necesar, nu foarte scump, ci simplu și trainic. Aceasta se referă îndeosebi la haine și la hainele călduroase, de iarnă. Principiul este acesta - să fie trainice, din fibre naturale și să țină cald. LIPSA DE TIMP SI DE COMUNICARE. PERICOLUL TELEVIZORULUI. PREGATIREA PENTRU PRIMIREA LUI ANTIHRIST.

Foarte atenți trebuie să fim cu aparatele electronice. Acestea, din așa-ziși prieteni, într-o clipă se pot transforma în dușmani nemiloși; orice receptor este în același timp și un emițător. Nu o singură dată am discutat despre aceasta cu oameni competenți. Aceasta privește îndeosebi televizorul. Această „minune” a civilizației iscă mari bătălii în jurul său. E vorba, cred, nu atât de televizor, cât de întrebuințarea lui. Pe de o parte, oamenii timpului nostru au un surplus de comunicare cu oamenii, iar pe de altă parte, oricât ar părea de straniu, simt lipsa comunicării. Și iată din ce cauză: comunicarea, ca, de altfel, tot ce face omul zilelor noastre, se produce în fugă. Comunicare; are loc fie la serviciu, fie pe drum, când omul e în¬tr-o dispoziție nu tocmai pașnică - e neliniștit, obosit. Lipsește atmosfera necesară pentru o comunicare liniștită. Omul zilelor noastre are o cantitate imensă de timp în plus; nu greșesc, pentru că „liber” înseamnă „în plus”. Și așa în toate: în ceea ce ține de hrană, de haine, de locuință. Peste tot, ceea ce este în plus este dăunător pentru suflet. Dar cel mai mare pericol constă în timpul de prisos, pentru că însăși apariția timpului liber este o mărturie a lipsei vieții duhovnicești și a unui mare răsfăț în viața de zi cu zi. In contul a ce apare timpul liber? În contul lucrului? Nu, orice altceva, numai nu lucrul va rămâne pe ultimul loc. Despre oamenii decăzuți, desigur, nu vreau să vorbesc, despre alcoolici și narcomani. Tema aceasta, chiar dacă se înrudește cu a noastră, e totuși diferită de ea. Deci, pentru omul societății contemporane, lucrul se află pe primul loc. Mai mult decât atât, chiar și credincioșii, primăvara, se ocupă de lucrările pământului și în zilele de duminică și în săptămâna Patimilor și în săptămâna Luminată; se produce un fel de nivelare, un fel de mitocănie generală. înseamnă că nu e timp de pierdut. Mai mult decât atât, toți, literalmente, suferă din cauza lipsei de timp. Dar, totuși, acest timp liber există și încă e foarte mult, însă de unde se ia? Acesta e timpul care trebuie folosit pentru lucrările duhovnicești - fie rugăciune, fie lecturi duhovnicești - și pentru comunicarea duhovnicească, folositoare pentru suflet. Numai că timpul acesta se folosește numai pentru distracții. Așa l-a învățat satana pe om să-și organizeze viața, ca din ea să lipsească cu desăvârșire timpul de liniștire, de cugetare asupra celor ce s-au întâmplat peste zi, pe parcursul săptămânii, a lunii. Toate acestea sunt înlocuite de distracții. Iar în acest sistem de distracții televizorul își are locul său de onoare, privilegiat. Cea mai mare parte a timpului liber el o „înghite”, acest idol al civilizației contemporane. Iar eu aș zice că e un tiran înfricoșător și un despot care ține sub dominația sa cea mai mare parte a omenirii, aflată într-o robie nemaivăzută, pentru că robii își simt situația înjositoare în care au nimerit, căci au ajuns la aceasta fiind forțați. Iar aceasta e o robie benevolă și, la prima vedere, chiar plăcută. Și doar roadele amare ale desacralizării, ale cruzimii și desfrâului dovedesc că și în acest caz, ca în orice altă robie, de câștigat are doar stăpânul. Iar coarnele stăpânului se ițesc de după ecran. De aceea, în acest sistem de pregătire a oamenilor pentru venirea lui antihrist, televizorului îi este destinat rolul nu doar de mâncător al timpului liber - rolul său distructiv e mult mai mare. Se uită omul la știri, chiar și ortodoxul, și i se pare că lucrul acesta e necesar și util sau, în orice caz, nedăunător. Numai ca propriu-zis știrile ocupă puțin loc, iar restul e ocupat de analiza celor întâmplate, adică o anumită viziune asupra lucrurilor, care trebuie să i se inducă consumatorului tele-produsului. Numele celor ce comandă aceste opinii, a celor ce comandă informația servită, nici nu trebuie numite - și așa este clar. De aceea, sub acțiunea programelor TV, omul își pierde capacitatea de a gândi independent și de a recepta maxim conștient evenimentele ce au loc și, în sfârșit, să-și creeze propria concepție despre lume.
Începusem a vorbi despre carențele actualei comunicări dintre oameni. Rădăcinile acestor slăbiciuni sunt de căutat în lipsa unei gândiri individuale și a deprinderii de a medita asupra celor ce se întâmplă, în corelație cu modul propriu de a vedea lumea. Aceasta nu e nicidecum o îndreptățire pentru căutările „individului” actual, nu. Am mai spus că în bucătăria mamei întotdeauna se afla cineva. Seara, după cină, se punea un samovar enorm și, împreună cu toți cei care rămâneau peste noapte, ne așezam să bem ceai. Începeau discuțiile. Cât de interesant era! Câte aveam de învățat din povestirile acelor oameni simpli. Tata ironiza pe seama plăcerii noastre de a ne petrece serile la bucătărie, considerând că un om instruit nu are ce învăța de la niște oameni cu puțină știință de carte. Dar, petrecând câteva seri cu noi, și-a schimbat părerea. Oamenii care veneau la noi erau cu toții ortodocși și cunoșteau lumea nu din comunicatele crainicilor de televiziune.

IonelS 28.07.2010 16:53:43

Ei povesteau despre evenimente, fapte din viață, la care fuseseră martori ei înșiși sau despre care auziseră din gura oamenilor care au fost de față. În toate acele întâmplări căutam partea moralizatoare, ceea ce s-a întâmplat și ca acțiune a Providenței Divine, și ca manifestare a liberei voințe a omului. În acele judecăți se manifesta varietatea gândurilor omenești, diferențele în concepțiile despre lume. Oamenii, pe atunci, știau nu doar să vorbească, ci și să asculte și, în general, le plăcea mai mult să asculte decât să vorbească. Cu toate că, am să mă repet, toți cei prezenți aveau ceva de povestit. Am să mă îndepărtez de subiect, dar este interesant faptul că acești oameni simpli, cu toată aparenta bunăstare din imperiu, încă de pe atunci vedeau că se apropie dezastrul. Și aceasta nu doar ca o urmare a comunicării lor cu stareții de la Optina și de la Kiev și a ascultării predicilor dreptului Ioan din Kronstadt, ci și ca urmare a deprinderii de a observa cele ce se întâmplă și a trage concluzii nu reieșind din abundența materială a celor din jur, ci în baza păstrării duhovniciei în societate. Împuținarea credinței îi ducea pe acești oameni cu gândul că se apropie o nenorocire de neocolit. Mă voi întoarce la această comunicare „de bucătărie”, dar acum vreau să vorbesc despre viața noastră. Da, comunicarea actuală, la nivelul aceleia de atunci, e imposibilă. Chiar și atunci când oamenii se adună împreună la o masă, îi deosebește, întâi de toate, atitudinea lor față de credință. Cum a spus înțeleptul David: „Zis-a cel nebun în inima sa: nu este Dumnezeu!” Însăși negarea existenței lui Dumnezeu e și nebunie, și un drum sigur către nebunie. Și aceasta nu e nebunia acelor păgâni pe care îi luminau Apostolii și Sfinții Părinți din primele veacuri ale creștinătății. Despre păgânii de astăzi, Apostolul a spus că „nu vor primi învățătura sănătoasă, dar după poftele lor își vor alege învățători care le vor mângâia auzul, și își vor întoarce auzul de la adevăr și vor crede basmelor”. Ce fel de comunicare poate avea loc în asemenea condiții?! Oamenilor le place să vorbească, dar nu să asculte, să dea învățături, dar nu să învețe. Ce-i adună pe toți la aceeași masă? Băuturile amețitoare, mâncarea abundentă, adică ceea ce se află pe masă și nu cei adunați în jurul mesei. Nimic folositor pentru suflet nu se poate ivi în acest mediu, pentru că despre Dumnezeu, după cum ne învață sfinții, nu se vorbește cu burta plină, iar cu capul amețit - cu atât mai puțin! Și încă un mare rău ce vine de la televizor și, din păcate, nu ultimul. Acest rău constă în subminarea autorității Bisericii. Subminarea sistematică și diabolic-vicleană e în toate: în batjoco¬rirea clerului, a obiceiurilor ortodoxe, în contrapunerea creștinis¬mului cu ocultismul, cu păgânismul, cu toate. Totul e îmbibat cu ură față de Adevăr. Nu va trece încă mult timp și producătorii de televiziune vor începe să-și bată joc pe față de Hristos, de sfinți. De o ură mare vor fi pătrunse emisiunile despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, totul va fi plin cu otrava răutății infernale. Abia acoperit cu vălul umorului, al comediei, „iadul atotrâzător” va duce lucrarea de luare în derâdere a tot ce este dumnezeiesc, duhovnicesc la bun sfârșit. Iar sfârșitul va fi acela că va apărea acela care va încerca să ia locul lui Dumnezeu. Și va intra în același moment în toate casele. Cum, cum poate intra un om dintr-odată în toate casele? Noi spunem că aceasta e una dintre calitățile lui Dumnezeu - omniprezența, căci îngerii se deplasează în spațiu și există în timp. Iar Biserica învață că antihristul va intra dintr-odată în toate casele și aici parcă am avea de-a face cu o contradicție.
Dar nu, Biserica, Sfânta, Soborniceasca și Apostoleasca este vasul adevărului, al adevărului Divin. Ca să mimeze omni¬prezența, antihristul va intra în toate casele în același timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuința sa și-l va primi de bunăvoie! Și-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta și s-a pregătit cum trebuie, pentru că n-a acceptat învățătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac - se plictisește de uscăciune, și mai ales încă în pustie!

IonelS 28.07.2010 16:54:15

CUM VA FI PRIMIT ANTIHRIST SI CUM VA FI SFARSITUL. CAUZA NENOROCIRILOR. INDRACIREA OAMENILOR SI CHINURILE ULTIMILOR CRESTINI
(…) Eh, rațiunea aceasta! Unii taie cu cuțitul pâine, iar altul îi ia cu el omului viața. Iar rațiunea, rațiunea e un lucru alunecos, nu există ticăloșie și mârșăvie pe care rațiunea să nu le poată justifica, să nu găsească cauza din care toate acestea n-ar trebui făcute. Așa va găsi o scuză și pentru numerele personale și pentru pașapoarte și pentru … 666! Că doar nu pe cadavre vor fi puse numerele astea și nici nu vor adormi simțurile oamenilor, nu, nicidecum. Toți, toți vor înțelege, dar rațiunea va găsi justificări, numaidecât va găsi, iar omul, pregătit deja în forul său interior să trădeze, se va autoliniști cu argumentele rațiunii. Amar îmi este mie, unui bătrân de o sută de ani, să spun aceasta, dar pregătirile vor fi de așa natură că despre materii înalte, vă rog să mă credeți, nici vorbă nu va fi! Ce vorbă mai poate fi de „iubește-L pe Domnul Dumnezeul tău“? Pe sine însuși se vor trăda, pe nevestele și copiii lor, trup din trupul lor. Apostolul Iubirii îi demasca pe cei care se băteau cu pumnul în piept că-L iubesc pe Dumnezeu și-l urau pe aproapele, zicând: Cel care nu-l iubește pe aproapele său pe care îl vede, cum îl poate iubi pe Dumnezeu, pe Care nu-L vede? (Ioan 4: 20) Aproapele, nu ca rudă de sânge, ci toți oamenii care ne înconjoară. Trădătorul timpurilor de pe urmă e și trădătorul sângelui său, gata să distrugă totul pentru o clipă de viață pământească, care nu vrea să-și ia de seamă, să înțeleagă că, întâi de toate, pe sine se trădează, că se dă nu în mâinile despoților de pe pământ, ci la chinuri veșnice în iad. Se trădează, se trădează. Iată-l născut și botezat până se află în mâinile Domnului. Însă el are voință liberă de alegere și înțelegere a binelui și răului, și conștient se leapădă de dreptul de fiu al Iubirii și trece în robia răului! Dar cât e de înfricoșător acolo! (…) Starețul s-a lăsat pe pernă și a tăcut. De sub pleoapele lăsate cădeau lacrimi - una, două, trei… Buzele i se mișcau mute în rugăciune. Tu crezi, continuă el peste câteva minute, că făcătorului de minuni de la Sarov, atât de simplu înălțat până la sălașurile raiului, i-a fost ușor să fie gata să meargă în iad, doar ca alții să se salveze?! Nu, aceasta e treapta cea mai înaltă a Iubirii, e o totalitate a tuturor virtuților, dacă vrei, Vedere a lui Dumnezeu, Cunoaștere a lui Dumnezeu. Dumnezeu pe Fiul Său L-a adus ca jertfă pentru păcatele noastre, pentru păcatele întregii omeniri. Apostolul Pavel se oferă pe sine ca jertfă pentru neamul iudeilor, preafericitul Serafim - pentru creștinii din păgâni. Ei și alții ca ei, mii, care au mers pe calea agonisirii virtuților, pe calea asemănării cu Dumnezeu, au fost gata să se jertfească pentru oile rătăcite. Ei nu doar au citit, ci au și cunoscut, căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat (Ioan 3: 16). - Părinte Antonie, întreb, dar, totuși război va mai fi? Starețul a zâmbit cu amărăciune. O, neam puțin credincios, până când voi fi cu voi?! - îți amintești aceste cuvinte, părintele? Despre ce vorbesc eu, părinte Alexandru?! Războiul merge de la facerea lumii și va continua până la a Doua Venire a lui Hristos Răscumpărătorul! Vor participa sau nu oamenii la acest război, nu e chiar atât de important, mai exact, aceasta este urmarea, nu cauza. Cauza e în spiritualitate, în eforturile spiritului. Amintește-ți, Constantinopolul asediat de către păgâni, de strămoșii noștri slavi. Dar asediaților, cu toată decăderea lor, li se păstrează conștiința faptului că motivul nenorocirilor sunt anume păcatele, ele sunt pricina acestor necazuri. Dumnezeu e cu noi atâta timp cât noi suntem cu El. Se întorc grecii de la păcat, cu post și rugăciune, și Dumnezeu arată o astfel de minune a Maicii Domnului că începe o furtună și corăbiile păgânilor sunt împrăștiate în toate părțile. Cât de minunate sunt lucrurile Domnului o dovedește faptul că după această minune o mare parte din slavi au primit botezul. Iată și războiul. Fiecare trebuie să ducă război cu propriile sale păcate. Iar de rezultatele acestei lupte în plan duhovnicesc vor depinde și succesele în viața pământească. Vremurile de pe urmă. De cum Evanghelistul începe a povesti despre ele, dintr-odată dispare meticulozitatea expunerii. Uite cum Scriptura e plină de mici detalii, ce exactitate a expunerii, lucru de înțeles, căci știm că scriau oameni inspirați de Duhul Sfânt. E cu totul altceva când vine vorba despre timpul din preajma Venirii a Doua a lui Hristos. Despre ce scriu Evangheliștii? Ei vorbesc despre sărăcirea spirituală a oamenilor. Aceasta deja nici sărăcire nu mai poate fi numită, e un fel de îndrăcire a omenirii. Pentru că ele, duhurile căzute, sunt purtătoare a tuturor viciilor: mândria, beția, desfrânarea, iubirea de arginți, setea de putere, ateismul. Și de acum, ca urmare a acestora - catastrofele terestre, cutremurele de pământ, arătări cerești înfricoșătoare, boli necunoscute, războaie și altele. Distrugerea spiritualității va duce la pieirea vieții pe pământ. Însuși Mântuitorul spunea că ziua și ora sfârșitului nimeni nu o știe, doar Tatăl. Trebuie să veghezi ca să nu fii luat prin surprindere, ca gospodarul cel rău când dau buzna tâlharii. Nu e nicio aluzie în Scriptură la o dată anume, sau la un soroc lăsat, ca să poată fi făcut vreun calcul. Dar omul întotdeauna se străduiește să pătrundă cu mintea sa căile Domnului. Câte încercări au făcut să numească anul cu pricina - în zadar! Subit va fi acest sfârșit, adică neașteptat. Și aici apare senzația contradicției - Evanghelia va fi propovăduită întregii creații, știm că acesta este unul dintre semnele sfârșitului lumii, iar glasul trâmbiței Arhanghelului va fi neașteptat. Nu e nimic de mirare aici și nu-i nicio contradicție. Și iudeii au așteptat mii de ani venirea lui Mesia, au studiat Testamentul și prooro¬cirile, dar a venit Mântuitorul și nici într-o locuință omenească nu s-a găsit un loc pentru Dumnezeiescul Prunc! Ei primii aveau să audă Vestea cea Bună din gura Domnului Însuși. Și ce? Întâi „osana”, iar peste câteva zile - „răstignește-L, răstignește-L!” Această Veste Bună le era incomodă, le strica liniștea, modul obișnuit de viață. Mai simplă și mai accesibilă era învățătura omenească, învățăturile bătrânilor, pe care le-au și urmat. Conform lor, așteaptă și acum venirea lui mesia ca împărat al împăraților, pe care poporul evreu îl va face rege al întregii omeniri. Și îl vor primi. Il vor primi pe antihrist. Așa și acum, toți vor auzi cuvintele Evangheliei, mai exact, le vor asculta, dar nu le vor auzi. Nu le vor auzi. Nu vor auzi învățăturile Bisericii, Corabia salvatoare a vremurilor din urmă, și vor merge după învățăturile omenești, vor respinge adevărul, se vor mulțumi cu povești, așa cum ne avertizează Apostolul. Nu le e comodă lor, le încurcă modul de viață format din deprinderea de a-și satisface poftele. Și vor huli, și vor batjocori peste măsură Biserica ce le-a dat Sfânta Scriptură.

IonelS 28.07.2010 16:54:49

Păcatele slujitorilor nevrednici vor fi luate drept vicii ale Bisericii. Ea lor le încurcă. Pentru că Biserica este vasul plin de Duhul Sfânt, iar el este Duhul Adevărului! Demascatorul lumii în lume. Nu al lumii create de Dumnezeu, al neprihănitei lumi a naturii primordiale și a duhului, ci al lumii căzute în păcat. Al lumii desfigurate de poftă, muri¬bunde, care vrea să și-i facă copărtași ai pieirii sale pe cât mai mulți oameni, iar ca rezultat, pieirea sufletelor lor. (…) Și cel din urmă care va duce sufletele oamenilor la pieire nu poartă un nume al său - pentru rău, aceasta e prea mult și pur și simplu imposibil, de aceea antihrist înseamnă anti Hristos, dușman al lui Hristos. Toate acțiunile lui, pe de o parte, sunt îndreptate către o imitare a lui Hristos. întâi de toate, să atragă oamenii de partea sa, astfel încât ei să-l urmeze de bunăvoie, nu forțați, cu toate că nici așa nu se va lipsi de „anti”. Pe de altă parte, aceasta e o cale cu totul opusă celei a lui Hristos. Calea lui Hristos e ducerea crucii pe pământ, și e dulce, încununată în Cer, în lăcașurile împăratului Slavei. Drumul puturos al antihristului nici pe pământ nu e dulce, iar sfârșitul lui e în iad! Cu aceasta totul e spus, iar fiecare alege ce vrea. Dar mulți vor vrea să fie atrași de amăgeala falselor lui minuni. Nu antihristul, dar înșiși oamenii care vor fi de acord să primească semnul satanei, semnul de împotrivire față de Dumnezeu, îi vor descoperi pe cei care nu l-au primit și îi vor trimite pe cei drepți la chinuri. Primii creștini primeau chinurile în fața tuturor oamenilor. Groaznice vor fi chinurile mărturisitorilor ultimelor vremuri, chinurile le vor fi pricinuite pe ascuns de restul lumii, de către oameni învățați de duhurile răutății, care se vor afla de față. Iată încă un rău pricinuit de stăpânii televiziunii - faptul că îi deprind pe oameni cu chipurile dracilor! Această învățătură se desfășoară din plin: din toate părțile oamenii sunt priviți de monștri! Îi numesc acum extraterestri sau nu mai știu cum, dar aceștia sunt draci. Va trece timpul și ei se vor arăta liber oamenilor, fiind în slujba antihristului și a slugilor lui. Cu mult mai greu va fi atunci de luptat cu ei! DE LA IMBUIBARE LA FOAMETE. CUM VOR FI JUDECATA SI IADUL. CAT DE IMPORTANT ESTE SA NU PIERDEM TIMPUL SI SA NE OSTENIM PENTRU DOBANDIREA DUHULUI SFANT
Și peste toate acestea va domina foamea. O foame dublă - și fizică, și, în principal, spirituală. Vor fi câțiva ani neroditori, secete, toate acestea vor duce la o foame cumplită. Dar nici acesta nu este motivul principal, doar oamenii s-au deprins să consume mai multă hrană decât le este necesar pentru întreținerea vieții, cu mult mai multă. Cuvioasei Maria Egipteanca îi erau de ajuns câteva boabe de grâu și puțină rouă, ca să trăiască și să reziste căldurii pustiului. Cuviosul Serafim de la Sarov, făcătorul de minuni, se hrănea cu ierburi, iar în fiecare zi muncea fizic din greu. Ei erau plini de har. Dar oare numai ei? Respingând putreziciunea, ei se uneau cu Viața, până și trupurile lor rămâneau neatinse de putreziciune, contrar legilor morții, aduse în natură de către păcat. Cu oamenii ultimelor timpuri se întâmplă ceva contrar: unul dintre idolii lor este mâncarea. Mănâncă nu atunci când le e foame, ci pentru că au ce mânca. Încearcă, cunoaște oare omul contemporan adevărata senzație de foame? Puțin probabil, altfel de ce i-ar mai trebui atâtea condimente, mirodenii, sosuri, rețete de mâncăruri rafinate. Căci menirea lor e să trezească dorința de a mânca cele preparate. Cel care are, într-adevăr, nevoie de mâncare pentru a-și menține puterile nu are nevoie de toate acestea. O bucățică de pâine și o înghițitură de apă îi sunt de ajuns. Dar băuturile spirtoase care inhibă senzația de saturație? Toate acestea sunt o repetare a orgiilor păgâne. Dar noi uităm că, de fapt, consumând moarte, ne logodim cu ea, devenim ostaticii ei. Acum are loc îndoparea omenirii. Așa cum țăranul îndoapă vitele și păsările, pregătindu-le de moarte, de tăiere, așa și omenirea se pregătește de moarte, de moarte spirituală, întâi de toate. Diferența e doar că animalele nu au libertatea de a alege și nici rațiune, iar omul șterge limitele naturale, alegând indivizii ce încalcă aceste limite. Dar omul are rațiune și libertatea de a alege și nimeni nu poate să-l oblige; tot ce face, face de bunăvoie. Iată Viața și iată moartea. Iată Biserica-Adevărul, pentru că este Trupul lui Hristos și e plină de Duhul Sfânt, și iată orgia morții, atotviclenele legi și ispite ale lumii. Fiecare alege liber una dintre ele. Despre ziua de azi, mulți își vor aminti la Judecata de Apoi cu mare căință și amărăciune, pentru că nu s-au folosit de ea ca să agonisească Duhul Sfânt. Nu au ascultat chemările Bisericii să se adape din râurile cu apă vie ale harului lui Dumnezeu. N-au vrut să se deprindă cu rugăciunea și postul, cu faptele bune, cu lucrarea duhovnicească. Au agonisit moarte și pe ea o vor primi. De aceea s-a și spus că nu se va îndrepta tot cel viu. Că doar nu va fi o judecată așa cum știe lumea - cu procuror, avocat, cu ultimul cuvânt al inculpatului, nu. Vor acuza sau îndreptăți înseși faptele omului - faptele și gândurile. Și va primi fiecare ce a ales în această vale a plângerii și a pribegiei, spre ce a tins, ce a dorit, aceea va primi. Cel care a ales viața va primi viața veșnică și fericirea, iar cui moartea i s-a părut mai dulce - iadul și chinurile veșnice. Și, după cum ne învață Sfinții Părinți, principalul chin nu este tigaia [”cazanul cu smoala”, n.n.], ci lipsa lui Dumnezeu! Acum, vrem noi aceasta sau nu, avem în permanență drept sprijin Lucrarea Lui dătătoare de Viață. Așa ori altfel, suntem adăpați de Harul Său. Măcar și prin Cuvântul spus la facerea lumii plantelor și animalelor, omului și universului. Fără lucrarea lui Dumnezeu, lumea nu ar putea exista nicio clipă. Timpul din urmă de aceea și este cel din urmă, pentru că acțiunile omului înșelat de mirajele diavolești sunt îndreptate către desprinderea de lumea Proniei. Și iată că devine clar cât de important este să dobândim Duhul Sfânt acum. Numai în aceasta e zălogul mântuirii. Scriptura spune clar că domnia antihristului va dura trei ani și jumătate. S-ar părea că ce sunt puțini trei ani, dar și atâta va fi de ajuns ca să nu mai rămână niciun suflet credincios, așa luptă înfricoșătoare va fi și atât de rău vor fi pregătiți de ea oamenii. Nu veghem, ne-am relaxat, lăsăm totul pentru mai târziu. Pentru mai târziu postul, pentru mai târziu rugăciunea, pentru mai târziu râvna de a primi Sfintele Taine, pentru mai târziu smerenia, pentru mai târziu - faptele bune. In schimb hrană, și mai multă acum, locuință, chiar în clipa aceasta, mașină - e foarte de dorit. Dar se va prăbuși lumea, va dispărea această invazie a nimicniciei și se va vădi că ești gol-goluț.

IonelS 28.07.2010 16:55:23

MIRAJUL BUNASTARII SE SPULBERA. COLAPSUL BANCILOR. DUPA HAOSUL GENERAL, ANTIHRIST VINE CA SALVATOR SI JUSTITIAR, FACE MINUNI AMAGITOARE, VA FI SOCOTIT DUMNEZEU SI VA FI PRIMIT CHIAR SI IN BISERICI. IMPOTRIVA ORICARUI COMPROMIS CU DIAVOLUL.
Antihristul va apărea ca un izbăvitor de neajunsurile sociale, cu toate că anume în acest scop se vor produce ele. Va avea o putere nemaivăzută această talpă a iadului. Oamenii ce pregătesc venirea lui de pe acum au în mâinile lor bogățiile de bază ale pământului. Mirajul bunăstării actuale se va spulbera tot atât de repede cum trece apa. Să ne aducem aminte unul dintre antrenamente, o repetiție care s-a făcut cu oamenii în Uniunea Sovietică - cei care s-au încrezut în bănci au devenit cerșetori în¬tr-o singură zi. Au agonisit cu anii, care în contul burții, care în contul sănătății, și părea că aceasta e pentru o viață. Dar s-a dovedit a fi un miraj. Acum va fi mult mai rău. Va avea de suferit întreaga lume. Totul se va petrece prin intermediul instituțiilor bancare, de aceea trebuie avut cât mai puține contacte cu ele. Acesta e și zălogul neacceptării codurilor, printre altele. Niciun fel de bănci și credite, toate astea sunt controlate de aceeași mână și de același cap. Iar dacă vei controla, vei vedea că mâna nu e mână, ci o labă cu gheare, iar capul nu e simplu cap, ci unul încornorat. Iar în loc de față are un bot de fiară cu un rânjet înfricoșător. De ce pe toți îi deprind acum cu băncile? Îți iei salariul de la bancă, pensia - de la bancă. Repede vor fi adunați toți în același staul. Mare mirare vor avea oamenii să afle că și ultimul bănuț din portmoneu le este numărat, lucru care, în Occident, deja se întâmplă. Iar acesta, din păcate, nu va fi ultimul prilej de mirare. Toată această carcasă de bunăstare construită de omul modern se va dovedi a fi o capcană de oțel pentru el însuși. Ei, dar ce să mai vorbim, capcana are cel puțin arcuri, apasă pe ele și ești liber. Chiar și animalelor închise le reușește uneori să facă aceasta. Aici așa ceva nu va fi posibil. Și-i va împinge dracul pe oamenii necredincioși sau pe cei cu puțină credință să-și facă seama, îngrozitor e faptul că vor fi prohodiți și înmormântați - se va scrie că a fost în stare de iresponsabilitate și, gata, lucrul e ca și făcut. Ca și cum judecata asupra unui asemenea lucru, vizând iertarea sau pedeapsa, s-ar putea face pe pământ! E ceva de felul indulgenței catolice - ai cumpărat-o și ești deja iertat. Și altui nenorocit i se pare mai puțin înfricoșător - l-au prohodit doar pe precedentul: „Cu sfinții odihnește-L…”, e iertat, iar mie ce-mi încurcă?! Mulți, mulți oameni vor merge în iad cu cântarea aceasta, punându-și singuri capăt zilelor, lipsindu-se de orice posibilitate de a lupta pentru viața veșnică, pentru viața în Viață. Am văzut șiruri de sicrie. Pe pământ plâng, bocesc, se cântă prohodul, iar în jur joacă dracii, mulțumiți că au putut să piardă atâtea suflete! Iar viii îi vor invidia pe cei morți. Da, frica de boli și de războaie, de moartea celor apropiați. Trebuie să ai multă credință și nădejde în Dumnezeu ca să poți suporta toate acestea. Cum un om plin de mândrie și iubitor de argint să îndure umilința? Doar ieri el însuși striga: „Dacă ești deștept, de ce nu ești bogat?.’” Ieri, mulțumirea de sine dădea din el, iar astăzi e un nimeni. Va accepta orice; și codurile, și „666″, și cu sânge va semna contractul cu satana. Dar el nu mai are nevoie de aceasta! Și așa ești al lui, te mai zbați, mai sari în sus, dar gâtul de acum ți-e în laț - ești al nostru! Umilința îndurată cu smerenie în zilele bunăstării himerice, iată podețul peste cei trei ani și jumătate de putere ai lui antihrist. Asupra cui însă va ținti atunci gheara ispitei dușmănești? Asupra celor credincioși. Nu i-au putut ispiti cu confortul și aurul, cu bunătăți și mașini, să încercăm acum, sub amenințarea morții de foame, să-i ispitim cu o bucată de pâine. Greu, oh, ce greu va mai fi să-ți păstrezi sufletul când cei apropiați, copiii, demult nu au mai pus o fărâmă de pâine în gură. Numai cel care crede în Dumnezeu, care Il crede pe Dumnezeu se va putea stăpâni să nu facă pasul ireversibil. Va da ceva antihristul lumii? Nu, pentru că nu va fi nimic de dat. Ce va avea el mai mult decât bogățiile strânse, bogății prețuite în acea lume organizată de diavol și tot de el distrusă, pentru instaurarea mai comodă a falsului mesia! Acești jinduiți dolari vor fi numărați cu metrul. Aurul va ajunge la prețul său adevărat - zero. Ca metal, nu e bun de nimic, iar în rest, nici de foame, nici de frig nu ține. Preț vor avea doar lucrurile funcționale, lucruri fără de care nu e posibilă supraviețuirea omului - topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier. Starețul a închis ochii. Iarăși s-a strecurat o lacrimă. Părea că doarme, dar buzele i se mișcau după obișnuință în rugăciuni. În ajunul venirii antihristului va fi un haos în viața tuturor țărilor. Vor prospera cei care, în virtutea religiei pe care o practică, așteaptă venirea antihristului [ca Mesia]. Aceștia sunt, întâi de toate, iudeii și musulmanii. După ei, acei protestanți care, negând Dumnezeirea Domnului nostru Iisus Hristos, propovăduiesc împărăția lui Dumnezeu pe pământ. Creșterea influenței lor se vede de pe acum, iar mai departe va fi și mai mare. Principalul pentru ei acum e să ia în stăpânire pământul. În taină, vor cumpăra tot - și păduri, și câmpuri, și râuri. Siberia va fi luată de chinezi și poate și mai mult.

IonelS 28.07.2010 16:56:06

„Atunci, unde e mai bine să ne salvăm?“, îl întrerup pe stareț. Unde va arăta Dumnezeu. Principalul e mântuirea, nu discu¬țiile [teoretice] despre mântuire. Esența „minunilor” antihristului va consta în seducția pe care o vor emana. Adică, atrăgătoare vor fi aceste false minuni, vor vrăji ochiul. De aceea, până și să te uiți la ele e păcat și primejdie de moarte. Trebuie să te ascunzi și privirea să ți-o ascunzi. Dar nici aceasta nu e tot. Sensul venirii sale va fi dreptatea absolută. A venit Mântuitorul nu în Numele Său, ci în Numele Tatălui. Nu L-au primit, ci, mai mult decât atât - L-au răstignit. Dacă e să judecăm drept, și acum îl batjocoresc și-L răstignesc, negând Dumnezeirea Lui și schimonosind învățătura Lui. Iar acesta va veni ca dumnezeu, nu Dumnezeu, dar ca dumnezeu, și îl vor primi și-l vor crede dumnezeu pentru minunile sale mincinoase, pentru faptele sale înșelătoare. Adică pentru ceea ce va fi plăcut și atrăgător pentru oameni. Ispititor, ne spune limba slavonă, bisericească. De aceea se și spune că nu se va îndrepta tot cel viu - nu va avea îndreptățire. Acum sunt din cale afară de vorbăreți pseudoînvățătorii. Atunci însă când faptele și cuvintele lor vor fi verificate de Adevăr, se va vădi toată minciuna. Dar va fi primit antihristul în orice biserică din lume și i se vor închina lui ca unui dumnezeu. Ia aminte, cinstite părinte, nu el se va declara dumnezeu, dar cu minuni amăgitoare va face astfel încât i se vor închina ca unui dumnezeu! Iată în ce constă grozăvia, iată de ce va lipsi orice motiv de îndreptățire! Dar cei care îl vor primi vor fi oamenii pentru care Evanghelia se sfârșește la Cina cea de Taină. Pentru Golgota, ei sunt surzi. Chinurile pe cruce sunt pentru El, toate astea se întâmplă acolo, în Ierusalim, cu 2000 de ani în urmă. Știi, când ne luau CK, eram ca niște oi, nu vreau să spun miei, ca nici măcar astfel să nu mă compar cu Mântuitorul. Mergeam tăcuți la abator; pur și simplu era greu să-ți imaginezi că e posibilă o asemenea fărădelege. Și doar știam cine sunt ei. Cât au proorocit stareții despre aceste vremuri, despre puterea slugilor întunericului. Dar ședeam și așteptam - cine va fi următorul. Doar mulți au nimerit în aceste mreje ale minciunii. Cât de mari și de deștepți erau și arhiepiscopul Ilarion, învățătorul meu, și mitropolitul Serghie, și mulți alții. Dar au greșit când au crezut că te poți înțelege cu dracii și cu slugile lor. Le părea că, păstrând forma, conținutul va rămâne de la sine. Numai că nu a fost așa, dar aceasta s-a văzut mai târziu. Tot aceasta se întâmplă și acum, numai că se va vedea mai târziu.
SUPUNEREA FATA DE PUTEREA SATANICA? NU E DE AJUNS SA CITIM SI SA DISCUTAM, CI SA FAPTUIM CELE CARE DUC LA DOBANDIREA HARULUI(deosebit de important este acest capitol ! Luati aminte !)
„Iertați-mă, părinte Antonie, dar cum rămâne cu cuvintele Apostolului despre putere și despre supunerea în fața ei?“, îl întrerup eu iarăși. E-e-eh, suflete al meu - a zis starețul. Dar Apostolul Petru n-a fugit el, oare, din Roma, când L-a întâlnit Mântuitorul? Dar pe Apostolul Pavel nu l-au salvat oare într-o coșniță, dându-l jos de pe zid? Ce are a face aici acceptarea realităților și opunerea satanismului? Ce să-ți aduc eu exemple - amintește-ți de marea muceniță Ecaterina, sau de marele mucenic Gheorghe. Supunerea e posibilă doar în lucrurile ce țin de puterea laică - să-ți faci meseria, să nu faci răscoale armate. Dar și aceasta, după cum vede fiecare. Frații Macabei sunt un exemplu bun de folosire a forței împotriva celor ce-L insultă pe Dumnezeu și tot ce este Dumne¬zeiesc. Dacă apuci drumul smereniei prostești, așa și vei începe a pune întrebări despre proslăvirea în rândul sfinților a lui Alexandru Nevski, biruitorul, și a lui Dimitrie, cel care i-a prăpădit pe tătari pe câmpia Kulikovo. Întrebările ca întrebările, dar de proslăvit, i-a proslăvit Dumnezeu! Eu, când aud asemenea întrebări „evlavioase”, îmi amintesc de viața Sfântului Vasile cel Mare și a Cuviosului Iov de la Poceaev, făcătorul de minuni. Ce vreme înfricoșătoare le-a dat Dumnezeu pentru viață. Ei, și ce? Nu s-a rugat, oare, Sfântul Vasile să moară împăratul Iulian? Văd că vrei să spui că Iulian a fost un apostat, dar era împărat și împărat legitim, bagă de seamă! Oare nu de frică pentru comoditatea noastră ne rugăm pentru „puterea” satanică?! Și doar Dumnezeu a arătat că Sfântul Vasile a avut dreptate - lui Iulian i s-a tras moartea nu de la o arma pământească, ci a fost străpuns de lancea unui soldat ceresc. Dar Cuviosul Iov a făcut compromisuri cu polonezii? Nu, el a luptat cu ei și cu acoliții lor în fel și chip. Nici de judecăți nu s-a ferit dreptul! Dar tu-mi spui de putere! Lucrarea lui Dumnezeu trebuie să se facă cu chibzuință. Dacă în relațiile de putere, perechea șef-subaltern ar însemna doar atotputernicia unuia și adânca smerenie a celuilalt, n-ar mai fi nevoie de Sobornicitatea Bisericii. Dar dacă n-ar fi Sobornicitatea, n-ar mai rămâne Biserica nici Ortodoxă - de câte ori s-a întâmplat ca cel care era în adevăr să fie un singur om, în timp ce ierarhia superioară era în erezie?! Ce să mai vorbim despre puterea laică -mitropolitul Filip și patriarhul Nicon, de exemplu. Și acești drepți, însetați de adevăr, sunt proslăviți ca sfinți: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigore Teologul, Cuviosul Maxim Mărturisitorul, Cuviosul Iosif Voloțki, dar parcă poți să-i enumeri pe toți. Dar mai trebuie ținut minte că, luptându-se pentru curățenia credinței, ei, Sfinții Părinți, singuri erau împlinitori plini de râvnă ai Legilor lui Dumnezeu. Supunerea smerită în fața oricărei puteri îi convine celui care nu este atras de viața după Cuvânt. Pentru că drumul mărturisirii, chiar dacă e pe undeva și așternut cu roze, neschimbat, după „Osana…“, va răsuna și „Răstignește-L, răstignește-L“. Această incomoditate va servi drept motiv pentru justificarea de sine și primirea antihristului - știință avem, dar rațiunea s-a întunecat din cauza păcatelor. Adică, dacă orice putere e de la Dumnezeu, ne-om supune și antihristului, n-avem încotro. Și încă vor adăuga că toate se fac cu voia Domnului. De aceea, se și spune că se va întrona necuratul în orice biserică și niciun cuvânt despre cei care au slujit acolo mai înainte. Ține minte exemplul marelui stareț, făcătorul de minuni de la Sarov. Câte icoane avea el? Una. Cărți? Vreo zece. Dar a dobândit mare slavă, și nu de la oameni, ci de la Dumnezeu. Acum toți au pe-acasă iconostase, rafturi întregi de cărți, numai că nu se săvârșește fapta cugetată! Mulți ascultă, dar puțini aud, părinte. „Da, m-am gândit eu, e o piatră și în grădina mea, ce mai bucurie îmi aduce biblioteca de vreo mie și jumătate de cărți!” Îți mai spun încă o dată: nu e nevoie de discuții despre mântuire, ci de fapte pentru mântuire - atât acum, cât și atunci, ceva mai târziu. A trecut timpul îndreptățirilor, dacă a mai fost vreodată. Nu numai mântuirea, toate trebuie supuse acestui scop. A lăsat Domnul timp liniștit pentru a ne deschide mintea și a auzi cuvântul lui Dumnezeu și, principalul, pentru dobândirea harului Dumnezeiesc înainte de anii înfricoșători. Cine va folosi aceasta spre bine, iar cine spre rău. Primii vor mai primi, iar cei din urmă și ce-au avut vor pierde! Cum s-a și spus: că celui ce are i se va mai da, iar celui ce n-are i se va lua și puținul ce-l are. Veghează!”
(Din: “Staretii despre vremurile de pe urma“, Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Petru-Voda, 2007)

andreicozia 28.07.2010 17:52:01

Oare ai avut vreodata de a face cu oameni care turuie fara oprire? Stii oare de ce afectiune mintala este vorba?:)...ca daca nu ai avut de a face cu "profetii de cartier", nu ai de unde sa-ti dai seama cum apar aceste fenomene in mintea oamenilor....Informeaza-te DIRECT despre acei "tarani fara carte" care turuie vrute si nevrute de nu se mai opresc.
Se vede ca esti inca tinar!
Vrei revelatii?..viziteaza spitale de psihiatrie si mai umbla printre saraci prin piete, si coclauri, cartiere marginase...o sa fii surprins de ce descoperi!

IonelS 28.07.2010 19:05:17

Proorociile schimonahiei Nila - 10 ani de la adormire (6 martie): “Mai intai de toate, rugaciunea!” GEOPOLITICA LA GREU ! NU-I DE MIRAREA DE CE SUNT VANATI ACESTI PROROCI!

Este pentru Rusia, dar maica a fost ortodoxa, iar Rusia nu-i prea departe de noi..si noi am simtit-o din plin.. “Maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovnicești nu pentru a înspăimânta, ci pentru a întări în credință și în nădejde în mila Domnului. Ea neîncetat spunea că Domnul nu-i va părăsi pe cei credincioși Lui și-i va hrăni în vremea foamei, îi va mângâia în scârbe, îi va adăposti, îi va îngrădi în necazuri și îi va ajuta cu vrednicie să treacă prin orice chinuri, prigoane și munci”.“Calea vieții schimonahiei Nila (Evdokia Andreevna Novikova), cunoscută de mulți dreptmăritori creștini din toate colțurile Rusiei, s-a sfârșit la 6 martie 1999. Harismele dăruite de Domnul stareței - înainte-vederea, proorocia, sfatul înțelept, vindecarea bolilor, mângâierea - sunt confirmate de creștinii care îi cereau ajutor și sfat. Cu ochii săi duhovnicești ea străvedea sufletul omului, întreaga lui viață, atât prezentă, cât și trecută și cea viitoare. Anume de aceea, era atât de eficient ajutorul ei acordat oamenilor care ieșeau din chilia maicii mângâiați, încurajați și înaripați.
Odată au întrebat-o pe maica dacă nu este târziu să fie astăzi înălțate biserici noi, la care ea a răspuns:
- Deja ieri era târziu. însă Domnul a mai prelungit vremea pentru Rusia.
Și, în general, maica nu o dată zicea că Domnul poate amâna împlinirea proorociilor. Mult depinde de noi, credincioșii, de dispunerea noastră spre rugăciune, de pocăință, de nevoința pentru curățirea noastră.
Cu jumătate de an înainte de moartea sa, maica a spus că în ziua a patruzeci și una după moarte va veni miliția (poliția) și nimic nu va mai putea fi luat. De aceea, ea a binecuvântat ca totul să fie împărțit, până la ultimul lucru, ca la venirea gărzii de miliție casa să fie goală. Astfel s-a și întâmplat în continuare.
Maica Nila vorbea despre necesitatea rugăciunii neîncetate oriunde te-ai afla - la serviciu, la odihnă, în mijloacele de transport.
- În mâini - lucrul, iar pe buze rugăciunea. Mai întâi de toate, rugăciunea, fiicelor!
Despre importanța rugăciunii, ea spunea așa:
- Lumea se ține cu rugăciunea. Dacă măcar o oră va înceta rugăciunea, și lumea va mai înceta să existe. Și mai ales este nevoie de rugăciunea de noapte. Ea îi este plăcută lui Dumnezeu mai mult decât celelalte.
- Cea mai mare și mai grea nevoință este a te ruga pentru oameni. Trebuie să fii răbdător, să te rogi, să te nevoiești, fără a te lăsa influențat de ceva, oricât ai fi de certat și bârfit. Există bârfire din stânga, de la cel viclean, dar există și din dreapta - de la cei apropiați. Ambele sunt grele, dar sunt folositoare și chiar necesare. Toate cele ce ni se trimit trebuie să le împlinim înaintea Ochiului lui Dumnezeu, cu gândul la Maica Domnului, cu inima spre Dumnezeu. Nu e nevoie de nevoință exterioară, ci, mai mult ca orice, de curățirea inimii. Să nu-ți permiți niciun fel de viclenie, să fii deschis cu oamenii. Și să nu-ți închipui nimic despre tine.
Într-o noapte, maica le-a trezit pe fiicele sale duhovnicești cu cuvintele:
- Fiicelor, a început războiul! Trebuie să ne rugăm, scu¬lați-vă!
Dimineața, la televizor, la radio și în ziare au anunțat că au început acțiuni militare în Cecenia (anul 1994).
Odată, la maica Nila a sosit o călugăriță din Siberia. În timpul zborului, au fost defecțiuni la motorul avionului. Maica Nila i-a spus:
- Mai mult să nu zburați cu avionul, acum nu mai există nicio siguranță. Mai bine călătoriți cu trenul.
Una dintre fiicele duhovnicești ale maicii a întrebat dacă se poate merge în pelerinaj în Țara Sfântă și aceasta i-a răspuns:
- Nu ai ce face acolo! Pelerinii ruși de astăzi au pângărit Pământul Sfânt și atât de mult au păcătuit acolo, încât acum trebuie să meargă pe la locurile noastre sfinte să se pocăiască și, prin rugăciuni, să-și spele păcatele. Nu binecuvântez să pleci încolo! Câte locuri sfinte sunt în Rusia pe care nu le-ai vizitat! Cuviosul Serghie nu a fost în Țara Sfântă, însă cu rugăciunile lui s-a sfințit pământul Rusiei. împărăția cerurilor este înăuntrul nostru - și Domnul trebuie să trăiască în noi. De aceea, Ierusalimul trebuie să fie în inima noastră, în interiorul nostru. Domnul nu ne-a lăsat poruncă să călătorim în Țara Sfântă. Iată unde sunt la noi Ierusalimul și Țara Sfântă - zicea maica, arătând spre inimă.

IonelS 28.07.2010 19:06:26

Dar cuvintele acestea ale maicii nu vorbesc despre faptul că ea nu binecuvânta pelerinajele. Apropiații ei își amintesc un caz. A venit la maica o tânără nevastă însărcinată, în a cărei familie era o situație dificilă. Maica a mângâiat-o, spunându-i că totul va fi bine, se va naște un fiu, după care, pe neașteptate, a binecuvânta¬t-o să plece la Ierusalim. După cuvântul stareței, femeia s-a aflat în Orașul Sfânt în zilele Pascale, asistând și la pogorârea Luminii Sfinte la Mormântul Domnului. După pelerinaj, situația din familie s-a ameliorat și ea a născut cu ușurință, precum i-a și prezis maica.
Cu multă durere vorbea maica despre femeile și fetele care umblă în pantaloni:
- Nu este permis femeilor să îmbrace haine bărbătești, și bărbaților - femeiești. Pentru aceasta vor da răspuns înaintea Domnului. Singure nu purtați și pe celelalte opriți-le. Trebuie să știți că femeile care poartă pantaloni, în războiul viitor, vor fi recrutate în armată și puține se vor întoarce vii.
In timp ce maica pronunța aceste cuvinte, o femeie dintre cele prezente s-a gândit: „Ce este rău în faptul că eu lucrez în grădină fiind îmbrăcată în pantaloni, doar așa-i mult mai comod?“. Maica imediat a reacționat la acest cuget:
- Și tu în grădină umbli în pantaloni, nu face aceasta, vei răspunde în mod deosebit.
Când a fost botezat un prunc nou-născut, stareța Nila i-a spus nașei:
- Aveți grijă de el, de la doisprezece ani va trăi fără mamă. Maica mai spunea:
- Este de nepermis să-ți părăsești copiii. Oamenii nu înțeleg ce necaz mare este acesta, nu vor să se pocăiască și să se îndrepte. Va trebui cu sânge să-și spele aceste păcate. Nu se poate să abandonezi copiii, mamele sunt datoare să-și hrănească pruncii.
(…)
Maica spunea:
- Unde este sfințenie, acolo se bagă și necuratul.
Maica prezicea că vor veni timpuri când pe creștini, ca și în zilele revoluției din octombrie, îi vor întemnița în închisori, rezervații și îi vor îneca în mare.
- Atunci când vor începe prigoanele asupra creștinilor, grăbiți-vă să plecați în exil cu primul șuvoi, faceți-vă luntre și punte, dar să nu rămâneți. Cei care vor pleca primii se vor mântui. Toate acestea le veți vedea cu ochii voștri, generația voastră va întâlni venirea lui antihrist. Copilașii mei, cât de milă îmi este de voi - plângea maica spunând acestea. Dar adăuga: totuși, slavă Domnului pentru toate!
Un preot i se mărturisi maicii:
- Maică, eu sunt slab, mi-e frică de ziua venirii lui antihrist.
- Nu te teme, vei ajunge până atunci, însă nu vei îndura greutăți.
Maica nu o dată vorbea despre viitoarele încercări, spunând că în vremurile instaurării lui antihrist oamenilor le vor fi aplicate torturi de care din veac nu s-a mai auzit. Insă maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovnicești nu pentru a înspăimânta, ci pentru a întări în credință și în nădejde în mila Domnului. Ea neîncetat spunea că Domnul nu-i va părăsi pe cei credincioși Lui și-i va hrăni în vremea foamei, îi va mângâia în scârbe, îi va adăposti, îi va îngrădi în necazuri și îi va ajuta cu vrednicie să treacă prin orice chinuri, prigoane și munci. Amintindu-și în aceste cazuri cuvintele psalmistului David: Nu se vor rușina în vremea cea rea și în zilele foametei se vor sătura (Psalm 36: 19).
- Toate îmi sunt cu putință întărindu-mă întru Domnul. Și nu vă înspăimântați de nimic, copii, nu vă temeți de ceea ce se va întâmpla, sau se poate întâmpla, sau trebuie să se întâmple după proorociile oamenilor lui Dumnezeu. Domnul este mai puternic decât toți și decât toate. El ne va da ajutor în încercări, ne va da putere de a răbda și ne va smeri la vremea cuvenită. Se cere doar să fim ascultători ai voii Sale sfinte. Rugați-o pe Apărătoarea noastră osârdnică și ea nu vă va lăsa.
Odată, fața maicii a căpătat brusc o expresie amenințătoare de parcă ar fi văzut cu ochii săi duhovnicești ceva înspăimântător. Ea a lovit de câteva ori cu varga în podele, zicând:
- Uite ce au mai inventat! Pruncilor să le pună pecetea lui antihrist! Îngerul îi va răpune pe cei care se vor încumeta să facă aceasta!
într-o zi, maica Nila și-a cuprins capul cu mâinile și a exclamat:
- Vai, ce se va întâmpla! Ce va fi cu Rusia și cu noi toți?! A repetat aceasta de câteva ori, apoi, liniștindu-se, a zis:
- Nu, n-am să vă povestesc nimic, Domnul nu binecuvântează.
Apoi, adresându-se către cei din chilie, adăugă:
- Trebuie să aveți grijă ca locuința să vă fie în apropierea bisericii. Numai așa vă veți mântui. Când vă este greu acasă - fugiți la biserică.
Cu ochii duhovnicești, maica vedea că generația actuală și cea care o va urma vor avea de înfruntat încercări și necazuri mult mai grele. Deseori ea povestea despre propria experiență de supraviețuire în condițiile foamei din lagăr, când nu exista nici cea mai mică rezervă de hrană:
- Cât e de groaznic să înduri foamea, să nu dea Domnul să treceți prin aceasta. În lagăr aproape că nu vedeam pâine. Când am ieșit în libertate, mi se părea că niciodată nu mă voi mai sătura de pâine. Dar foametea va veni. În anii copilăriei în Ucraina, se întâmpla să privești în jur și până la orizont să vezi grâne, spice pline, unul ca unul. Vântul bate și ele, ca valurile mării, se unduiesc până la orizont. Niciun fel de buruiană nu era printre ele. Iar astăzi, dacă privești, până la orizont vezi doar buruieni. Au lăsat pământul de izbeliște, iar el este hrănitorul nostru. Trebuie ca toți să muncească pământul: oamenii vor fi nevoiți să răspundă pentru faptul că au părăsit pământul. Foamea va veni pentru aceea că pământul zace în paragină. Dacă aveți un lot, fiecare colțișor al lui trebuie să fie prelucrat și semănat și pământul vă va ajuta să rezistați în vremea foamei. Sădiți cartofi, legume pe toate parcelele care vi se vor oferi, creșteți găini. Când va fi greu, veți mânca cartofi cu castraveți.
- Rezervele nu vă vor salva, deoarece foametea nu va începe brusc. Din an în an va fi tot mai greu, recolta va scădea, tot mai puțin pământ va fi prelucrat. Toți trebuie să se îngrijească să fie mai aproape de pământ, în orașele mari viața va fi deosebit de grea. Foamea va fi atât de groaznică, încât oamenii vor da buzna prin case în căutare de ceva alimente. Vor sparge geamurile și ușile, vor ucide oameni pentru hrană. Mulți vor purta în mâini arme și viața omului nu va mai avea nicio valoare.
- La venirea lui antihrist se va lăsa așa o foamete, încât se vor epuiza cerealele. Trebuie să pregătiți flori de tei, urzică și alte ierburi, să le uscați și apoi să faceți din ele ceai - această fiertură va fi de ajuns pentru hrană.
Maica spunea că, la sfârșitul vremurilor, în locul Petersburgului, va fi mare. Moscova parțial se va prăbuși, în subterana ei se află multe goluri. Iar când au întrebat-o despre casa și orășelul în care locuiește, ea a răspuns:
- Din orășel nu va rămâne nimic. Va rămâne căsuța mea și încă una. Va fi război, distrugeri, însă căsuța mea nu va fi distrusă. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o să le vedeți. Iată, drumul spre Egorievsk va rămâne și căsuța mea, și nu-i nimic lângă ea. În timpul războiului, orășelul va fi distrus.
- Sosi-va timpul când chinezii vor năvăli asupra noastră și tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de două ori.
- Copilași, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescenții, de la paisprezece ani, vor fi recrutați și trimiși pe front. Acasă vor rămâne doar copiii și bătrânii. Soldații vor umbla din casă în casă, îi vor mobiliza pe toți și-i vor goni la război. Vor domni jaful și nelegiuirile celor înarmați și pământul va fi împre¬surat cu cadavre. Copilașii mei, cât de milă îmi este de voi! - de multe-multe ori repeta maica.
Dintre toți sfinții, maica îl iubea cel mai mult pe Sfântul apostol și evanghelist Ioan Teologul. Ea spunea că sfântul iubește Rusia și că el va veni la noi în vremurile lui antihrist. Unui fiu duhovnicesc maica i-a dat o astfel de rugăciune:
Doamne, fie voia Ta întru mine, păcătosul, în toate căile vieții. Ajută-mi să-Ți rămân credincios Ție până la sfârșit. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-mă pe mine, păcătosul. Sfinte apostole Ioan Teologul, fii îndrumătorul meu, fii mijlocitor și rugător pentru mine înaintea Domnului și a Preacuratei Sale Maici“.

IonelS 28.07.2010 19:07:33

Sf. Lavrentie de Cernigov: “Vor fi multi surzi si multi orbi…” Un alt profet ortodox rus despre vremurile de pe urma./
“Părintele deseori își arăta dorința să discute cu ucenicii săi, („cu copiii săi iubiți”), despre vremurile de apoi, ca să-i învețe cum să se ferească de cărările greșite și să fie veghetori.
- Acum, când noi îi votăm pe conducătorii noștri suntem fie cu cei „de dreapta” fie cu cei „de stânga”. Dar nu ăsta e amarul, căci va veni o vreme când vor impune lumii să-și aleagă un singur împărat. Iar când omenirea va vota pentru un singur împărat, să știți că acela „el e” - antihristul - și să te ferească sfântul de vei vota. Apoi adăuga:
- Va fi un asemenea război mare încât atât de mulți se vor pierde că vor rămâne foarte puțini care vor supraviețui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peșteri. Spunea că în acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-și aleagă un singur împărat peste tot pământul. În ultimele timpuri, la sfârșit, va începe prigoana împotriva adevăraților creștini, care vor trebui să scape fugind, (evadând), iar cei neputincioși și bătrâni măcar de remorcile lor să se prindă și să fugă.
Deseori starețul repeta cu tristețe în discuțiile despre antihrist următoarele cuvinte:
- „Vor veni așa vremuri când vor umbla din casă în casă ca lumea să semneze pentru acel «singur împărat» pe pământ și se va face un recensământ al po****ției foarte drastic. Vor intra în casa omului iar acolo sunt soțul, soția și copiii, și soția îl va ruga pe soț să semneze căci altfel nu va putea cumpăra nimic pentru copii: «hai, soțule, să ne înscriem și noi căci avem copii și dacă nu ne înscriem nu vom putea face nimic», iar soțul îi va răspunde: «iubita mea soție, tu fă cum vrei, eu însă sunt pregătit să mor mai bine pentru Hristos, decât să semnez ceva pentru antihrist». Așa de tragic viitor vă așteaptă.
Vine timpul, și nu e departe, povestea starețul, când foarte multe biserici și mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului și se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci și pe dinafară. Vor auri și acoperișurile atât ale bisericilor, cât și ale clopotnițelor, dar preoțimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face și misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicești în ele că va veni vremea împărăției lui antihrist și el va fi pus împărat.
Rugați-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credință, căci vremuri groaznice ne așteaptă. Luați aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregătește cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile și mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogății, ca niciodată, dar să nu mergeți în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului și a Patriarhului. Intrarea și ieșirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiți să nu vă duceți, căci totul va fi spre a vă linguși pe voi, ca să vă atragă în ispită.
Antihrist va proveni dintr-o femeie curvă, o evreică dintr-al doisprezecelea neam de preadesfrânați. Deja de la adolescență se va deosebi de semenii săi prin capacitățile sale intelectuale deosebite, care se vor manifesta la el mai ales după vârsta de 12 ani când, plimbându-se prin parc cu mama lui, se va întâlni cu satana care ieșind din beznă (din adâncul iadului) va intra în el. Băiatul se va cutremura de spaimă dar satana îi va spune: „nu te teme și nu te înspăimânta, eu te voi înălța pe tine”. Acest copil îi va uimi pe toți cu inteligența sa. Și așa, din el va încolți și se va coace în chipul omului „antihristul”. Când satana va fi întronat, în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinței - Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu” el se va lepăda de acestea și se va recunoaște doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuși pe mâini, iar când le va da jos ca să-și facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare și aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.
Din cer se vor cobori proorocii Enoh și Ilie care de asemeni vor explica lumii și vor striga: „Acesta este antihristul! Să nu-l credeți!” Iar el îi va omorî pe ei, însă după 3 zile, cu puterea lui Dumnezeu, vor învia și se vor înălța la ceruri. Antihrist va fi foarte învățat și va cunoaște toate vicleniile satanicești și va face multe minuni false și semne amăgitoare. Pe el îl vor vedea toți și îl va auzi lumea întreagă (prin televiziune, radio, etc. n. ed.). Pe oamenii săi el îi va ștampila cu semnul său. Însă pe adevărații creștini, care i se vor opune, are să-i urască cu ură mare. Atunci va începe ultima și cea mai mare prigoană a creștinilor care vor refuza ștampila satanei (semnul 666). Prigoana va începe îndată de pe pământul Ierusalimului iar apoi se va extinde pe tot globul și se va vărsa ultima picătură de sânge în numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre voi, copiii mei, mulți veți ajunge aceste vremuri îngrozitoare. Ștampila lui satana (666) va fi de așa natură încât toți vor vedea dacă a primit omul sau nu semnul satanicesc. Creștinul care nu va primi semnul satanei (666) nu va putea nici să vândă și nici să cumpere nimic. Dar nu vă pierdeți nădejdea și nu vă descurajați, că Dumnezeu nu-Și va părăsi turma Sa. Să nu vă fie frică, nu cumva să vă deznădăjduiți!

IonelS 28.07.2010 19:10:10

Bisericile vor fi deschise, dar creștinul ortodox (trăitor, viu cu sufletul) nu va putea intra în ele să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfa fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toată „adunarea satanică”. Și iată că, pentru aceste fărădelegi, pământul nu-și va mai da roada sa și va fi o secetă așa de mare, încât pământul va face așa niște crăpături că va putea să cadă omul într-însele. Creștinii vor fi omorâți sau izgoniți în locuri pustii, dar Dumnezeu are să-Și îngrijească turma Sa, dându-le de mâncare și apă de băut celor ce urmează Lui. Pe evrei de asemenea îi va goni într-un loc. Mulți evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist. Ei vor sta în așteptare, urmărindu-i toate activitățile lui. Ei știu că strămoșii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide și ei nu vor primi ștampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaște pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la ortodoxie, iar pentru credința lor se vor mântui. Restul poporului, fiind slab în credință, va merge după satana. Iar când pământul nu va mai rodi, oamenii vor merge la satana cerându-i pâine, la care el le va răspunde: „dacă pământul n-a rodit, eu nu pot face nimic”. Vor seca râurile și lacurile, și nu va mai fi nici apă în fântâni. Acest dezastru se va lungi vreme de trei ani și jumătate, dar pentru aleșii Săi Dumnezeu va scurta aceste zile. În aceste grele vremuri încă vor fi luptători puternici, adevărați stâlpi ai Bisericii Ortodoxe care vor avea harul Rugăciunii lui Iisus (rugăciunea inimii) și Dumnezeu îi va acoperi pe ei cu harul Său cel sfânt și binefacerea Sa cea atotputernică și ei nu vor vedea acele minuni și semne false care vor fi pregătite de antihrist pentru toți oamenii și pe care le va vedea restul lumii, unele chiar în bisericile creștinilor. Încă o dată vă repet să nu mergeți în aceste biserici, căci Hristos și binefacerea Lui nu va fi acolo”. Una din surori, ascultând această discuție, a întrebat: - Ce să fac, Părinte? Tare n-aș vrea să ajung vremurile acelea! - Tu ești încă tânără, s-ar putea să ajungi, i-a răspuns Părintele. Atunci sora, îngrozită, a căzut la picioarele Părintelui, exclamând: - Părinte, mi-e frică, ce să fac?
- Păi, tu alege una din două, sau cele cerești sau cele pământești.
Va fi război, continua Părintele povestirea, iar locurile prin care el va trece vor fi pustiite, vor dispărea și oamenii și toate viețuitoarele. Dar înainte de aceasta Dumnezeu va trimite tot felul de boli pentru oamenii cei slabi și ei vor muri. Când va veni antihrist la putere, bolile însă vor dispărea.
Cel de-al treilea război mondial nu va fi pentru pocăință, ci pentru nimicire, pentru distrugere. O soră l-a întrebat pe Părintele: - Asta înseamnă că vom pieri cu toții?
- Nu, a răspuns Părintele. Cei credincioși își vor vărsa sângele pentru credință și atunci ei vor trece în rândul mucenicilor, iar cei necredincioși vor merge direct în iad. Până când nu se vor completa rândurile îngerilor căzuți, Dumnezeu nu va veni la judecată. În timpurile cele de apoi, Dumnezeu și pe cei vii înscriși în cartea vieții îi va trece în rândurile îngerilor, completând astfel rândurile.
Restaurarea bisericilor se va face până la venirea antihristului și în toate va fi o bunăstare materială nemaipomenită. Iar voi, cu reparațiile în biserica noastră să mai îngăduiți, fiți modești și cu măsură în aspectul ei exterior, ci mai bine să vă rugați mai mult și să umblați la biserică atâta timp cât încă se mai poate, și mai ales să veniți la Sfânta Liturghie unde se aduce Jertfa fără de sânge a Mântuitorului pentru păcatele întregii lumi. Să vă spovediți cât mai des și să vă împărtășiți cu trupul și sângele lui Hristos, și Dumnezeu vă va întări.
Dumnezeu este mult milostiv. El îi va mântui și pe evreii care vor refuza să primească ștampila lui antihrist și vor exclama că: asta e amăgire și minciună, că acesta este necuratul și nu Mesia nostru, și nu-l vor recunoaște de mesia. Părintele discuta cu ierodiaconul Gheorghe despre timpurile de apoi și vărsând lacrimi amare, spunea:
- Mulți duhovnici și slujitori ai Bisericii își vor pierde sufletul în vremea antihristului! Ierodiaconul Gheorghe întrebă:
- Părinte, spuneți-mi, eu cum să fac să nu pier, sunt doar diacon. La care el i-a răspuns că nu știe.
Atunci ierodiaconul Gheorghe a început să plângă căzând la picioarele starețului și-l ruga pe Părintele Lavrentie să se roage bunului Dumnezeu pentru el ca să nu ajungă în iad. Părintele Lavrentie s-a ridicat și a înălțat o rugăciune la Ceruri, apoi i-a spus:
- Se mai întâmplă și așa, că omul se îmbolnăvește, moare și ajunge în Împărăția Cerurilor.
Această proorocie s-a împlinit întocmai. Noi îl cunoaștem pe acest diacon de la Lavra din Kiev. Era un călugăr foarte râvnitor și făcea multă milostenie. S-a îmbolnăvit așa, dintr-o dată, și la scurt timp a murit.

IonelS 28.07.2010 19:10:53

De flecare dată când Părintele se ruga sau când povestea despre viața de dincolo plângea amarnic. Surorile îl linișteau, dar el le răspundea vărsând și mai multe lacrimi:
- Cum să nu plâng, când întunericul cel veșnic (bezna- iadul) este plin de suflete omenești!
Părintele Lavrentie a avut o dragoste duhovnicească puternică către toți și Bunul Dumnezeu l-a înzestrat cu darul rugăciunii inimii și cel al înainte-vederii.
În ultimul timp, Părintele, stând pe lângă coriști, ne povestea foarte des despre timpurile de apoi și despre sfârșitul lumii acesteia. În timpurile acelea nu vor mai fi draci în iad, ci toți vor fi pe pământ și în oameni. Va fi o mare calamitate atuncea pe pământ, nici măcar apă nu va mai fi, apoi va fi războiul mondial (al treilea n. ed.). Vor fi nișe bombe atât de puternice, încât și fierul și pietrele se vor topi. Focul și fumul se vor ridica până la cer și pământul va arde, vor rămâne foarte puțini oameni, și atunci ei vor striga: „Terminați cu războiul și să ne alegem un singur împărat pe tot globul!” Și vor alege de împărat pe unul ce va fi născut dintr-o desfrânată evreică din cel de-al doisprezecelea neam de desfrânați, din neamul împărătesc, și va fi „el” frumos pentru cei necredincioși, iar cei dreptcredincioși îi vor vedea fața lui adevărată: urâtă și înspăimântătoare. Când se va plimba în mantie împărătească prin grădină cu mama sa, și se va gândi cum va fi el în viitor să-și conducă împărăția, deodată se va deschide pământul, va izvorî apă, iar din apă va sări ceva, și lui îi va părea că cineva e în spatele lui și se va întoarce cu fața înapoi să vadă. Atunci va vedea ceva groaznic, o grozăvie, și, de frică, va deschide gura să țipe; atunci diavolul se va sălășlui în el și din acel moment el va deveni antihrist.
Nu o dată Părintele ne spunea: „antihristul va fi încoronat la Ierusalim. Acum însă diavolul este legat în iad, dar Dumnezeu îl va dezlega și el se va sălășlui în împăratul-antihrist“. Iereul Nechifor, Grigorie și protoiereul Vasile Ganzin îl contrazic pe Părintele Lavrentie, că el despre asta a mai spus o dată, dar puțin diferit, iar el le-a răspuns:
- Frații mei și onorați părinți, voi un lucru nu-l pricepeți și nu-l știți. Eu nu spun doar pentru Rusia noastră, ci pentru întreaga lume. Cuvintele mele sunt adevărate, iar mie mi le-a arătat pe toate Duhul Sfânt, prim milostivirea Bunului Dumnezeu asupra mea.
Noi, ortodocsii, nu urmarim decat salvarea sufletului si castigarea Imparatiei Cerurilor si acest lucru ni-l poate oferi Biserica Ortodoxa. Una este doar Biserica Ortodoxa Soborniceasca si Apostoleasca, celelalte ce se numesc “biserici” nu sunt biserici, ci samanta stearpa a diavolului in lanul de grau al lui Hristos.
Terminand aceasta discutie a adaugat: “cei ce au urechi sa auda si cei care au ochi sa vada” dar apoi a adaugat cu tristete: “dar vor fi multi surzi si multi orbi“.
(din Sfântul Lavrentie al Cernigovului, “Viata, învataturile, minunile si acatistul”, Editura Egumenita)

IonelS 28.07.2010 19:12:04

Sfântul Ipolit, papă al Romei († 269)
Fac o paranteza si spun : Sf. Ipolit nu mai are mare lucru in comun cu papalitatea de azi. Nici macar cu catolicismul..Papalitatea s-a transformat intr-o institutie politica, cu serviciu de informatii, cu trafic de influenta, cu tot tacamul; avand ca deziderat subordonarea, prin orice mijloace, a tuturor celorlalte culte crestine - PRIMATUL PAPAL MULT VISAT. Si la noi sindromul a inceput sa-si faca simtita prezenta, prin aparitia si inmultirea fustelor ierarhice subordonate catolicilor.., care se straduiesc sa reformeze ortodoxia romaneasca, pentru a o subordona catolicismului..Presiunile facute de acestia asupra preotilor si staretilor de monastiri sunt teribile...“…
"Mulți dintre cei care vor asculta Scripturile Dumnezeiești le vor citi și vor medita asupra lor, vor ști sa ocolească ispitirea (antihristului). Căci ei vor înțelege clar uneltirile și înșelăciunea ispitirii sale: ei vor ști să ocolească mâinile sale și se vor ascunde în munți și în crăpăturile pământului, și cu lacrimi și inimă înfrântă vor căuta pe Cel Iubitor-de-Oameni, Care îi va smulge din mrejele lui și-i va mântui de ispitirile grele ale înșelătorului, și, în chip nevăzut, cu mâna Sa dreaptă îi va acoperi pe ei, pentru că ei, după cuviință și dreptate, au căzut la picioarele Lui.
Să vezi ce post și rugăciune vor ține sfinții atunci! Atrage atenția și prin ce timpuri și zile grele vor trece locuitorii orașelor și satelor. Ei vor călători atunci dinspre răsărit spre apus și înapoi, dinspre apus spre răsărit; vor plânge amarnic si vor suspina; și când abia se va zori de ziuă, ei vor aștepta să vină noaptea, ca să se liniștească de tulburările lor. Iar când îi va prinde noaptea, ei, zguduiți de necontenitele cutremure și uragane, vor aștepta nerăbdători să se arate ziua și, odată cu ea, să-i răpună moartea, oricât de grea. Viața îndurerată o va deplânge atunci întregul pământ, o vor deplânge și marea și vantul și soarele, o vor deplânge si fiarele sălbatice împreună cu păsările, o vor deplânge munții și dealurile și pădurile - și toate acestea din cauza neamului omenesc, care s-a abătut de la Dumnezeul cel Sfânt și s-a lăsat ademenit de marele înșelător, primind chipul acestui nelegiuit și dușman al lui Dumnezeu în locul dătătoarei de viață Cruci a Mântuitorului. Vor deplânge și bisericile marea durere. Pentru că (atunci) nu se vor mai aduce daruri, nu se vor săvârși tămâieri, nici slujbe plăcute lui Dumnezeu; clădirile bisericilor vor fi asemeni bordeielor destinate păstrării roadelor; nu se vor face în acele zile nici slujbe de înălțare a preacinstitului Trup și Sânge al lui Hristos. Slujbele obștești vor fi oprite, cântarea psalmilor va înceta, nu se va mai citi Sfânta Scriptură; și se va lăsa beznă peste oameni, și se vor auzi numai gemete și hohote de plâns. Vor arunca atunci argintul și aurul pe drumuri, și nimeni nu-l va strânge și de jur împrejur totul va fi respingător. Atunci, toți vor căuta cu înfrigurare să fugă și să se ascundă, negăsind însă unde să se ascundă de furia necuratului, ca purtători ai semnului lui, ei vor fi lesne descoperiți și recunoscuți. Și afară și înăuntru va fi groază și tulburare, și zi și noapte. Atât pe ulițe, cât și în case vor fi trupuri, atât pe ulițe, cât și în case - secetă și foamete; pe ulițe - îmbulzeală, în case, hohote de plâns. Va dispărea frumusețea de pe fețe; în realitate, trăsăturile fețelor oamenilor vor fi ca de mort (…) Fericiți sunt cei care-l vor birui pe tiran, că aceștia vor fi socotiți ca mai slăviți și măriți decât întâii mucenici. În realitate, mucenicii de altădată repurtau biruință asupra străjerilor lui (antihrist); aceștia însă vor avea de învins pe însuși diavolul, fiul pierzării. Și, ajungând învingători asupra lui, de ce lauri și cununi se vor învrednici ei în fața Împăratului Iisus Hristos!”

IonelS 28.07.2010 19:12:54

Sfântul Chiril (†386), arhiepiscopul Ierusalimului:
„…Mucenicii de atunci, după părerea mea, vor fi mai presus decât toți mucenicii. Mucenicii de altădată aveau de luptat doar cu oamenii, iar la venirea lui antihrist, mucenicii vor purta război cu satana însuși“.

IonelS 28.07.2010 19:13:47

Sfântul Andrei, arhiepiscopul Cezareei:„Și merge de poartă război cu cei rămași. Și atunci când cei mai vrednici învățători ai Bisericii, lepădând cele pământești, se vor retrage din cauza răutăților în pustie, atunci antihrist va porni război împotriva celor ce luptă în lume pentru Hristos, pentru a triumfa asupra lor, descoperindu-i cu ușurință, precum ar fi presărați cu țărână și împotmoliți în griji lumești. Însă dintre aceștia mulți îl vor învinge, pentru că îl iubesc fierbinte pe Hristos“.

Cuviosul Serafim de Sarov:
“Dar există o a treia pricină, și, se poate spune, o pricină fără pricină, pentru care harul Sfântului Duh va îngădui câteodată să-l părăsească chiar pe omul purtător de Dumnezeu. Și aceasta este chiar îngăduința lui Dumnezeu de a-i încerca numai pe cei mai întăriți în harul lui Dumnezeu ca și cu o nevoință deosebită pentru cununi deosebite: precum a fost și cu Însuși Domnul nostru Iisus Hristos (…). Dumnezeiescul Pătimitor a binevoit a rosti: „Eli! Eli! Lama sabahtani?“, însemnând în traducere: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu! Pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27: 46). Așadar, această ispitire va fi îngăduită în întreg universul pe timpul antihristului, atunci când toți sfinții lui Dumnezeu și Sfânta Biserică a lui Hristos, alcătuită numai din aceștia, vor fi lăsați aparent fără apărarea și ajutorul lui Dumnezeu. Nelegiuiții însă vor triumfa și se vor înălța asupra lor până într-atât, încât însuși Domnul Dumnezeul Sfântul Duh, văzând suferința lor cumplită, a profețit: unde este răbdarea și credința sfinților?! (cf. Apoc. 13: 10; 14: 12). Ispite la fel de cumplite sunt îngăduite și vor fi îngăduite până în timpurile de pe urmă asupra celor mai mari sfinți și sfinte ale lui Dumnezeu pentru a încerca nemărginita lor credință întru Hristos și pentru încununarea lor cu mari daruri, de neînchipuit pentru mintea omenească, în timpul ce va să vie și a vieții Veacului Viitor (cf. Apoc. 20: 4-6, cel ce citește să înțeleagă!)”.

IonelS 28.07.2010 19:14:28

Extras din amintirile E.I. Motovilova, după însemnările soțului ei, N.A. Motovilov, despre Cuviosul Serafim:În anul 1903, în timpul sărbătorilor de la Sarov, viitorul arhiepiscop Arsenie (Jadanovski, 1875-1937) a primit de la E.I. Motovilova extrasul din însemnările soțului ei despre preacuviosul Serafim, păstrate ulterior în arhiva ieromonahului Serafim (Orlov, †1975). Textual, el se aseamănă cu Marea taină din Diveevo și cu textul apărut sub titlul Antihrist și Rusia. Reproducem integral acest text: „Vor fi asemenea vremuri, spune părintele Serafim, când nelegiuirea arhiereilor ruși va întrece nelegiuirea arhiereilor greci de pe timpul Împăratului Teodosie cel Tânăr (vezi Minei, 4 august, Pomenirea celor șapte tineri din Efes) și se vor împlini cele prezise: «Se apropie oameni de mine care cu buzele și limba lor mă cinstesc, iar inimile lor stau departe de Mine. Dar în zadar mă cinstesc, propovăduind învățături omenești». Că sub pretextul progresului bisericesc și creștinesc, întru satisfacerea trebuințelor acestei lumi, vor schimonosi și falsifica dogmele (învățătura) și tipicul Sfintei Biserici, uitând că acestea își au începutul de la Însuși Domnul Iisus Hristos, care i-a învățat și le-a poruncit ucenicilor Săi, Sfinții Apostoli (…): Mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh (Matei 28: 19). De atunci și până astăzi s-au păstrat și au ajuns până la noi canoanele și tradițiile Sfinților Apostoli, care au fost explicate și confirmate definitiv o dată și pentru totdeauna de către Sfinții moștenitori - Sfinții Părinți, povățuiți de Sfântul Duh la cele Șapte Soboare Ecumenice. Vai de cel care va scoate sau va adăuga un cuvânt - spune părintele Serafim. Biserica noastră nu are nicio pată; vai și amar de cel care va cuteza să introducă oarecare schimbări în Slujbele bisericești și în pravilele acelei Biserici, care este stâlpul și temelia Adevărului și despre care Însuși Mântuitorul a spus că nici porțile iadului nu o vor birui; adică ea va dăinui neschimbată până la sfârșit - până la cea de-a Doua Venire. Orice încercare de a introduce, chipurile, perfecționări, schimbări în canoanele și învățătura Sfintei Biserici înseamnă erezie. Orice încercare de a înființa o altă Biserică, bazată pe gândirea omenească, este abatere de la poruncile Duhului Sfânt și este hulă împotriva Duhului Sfânt, care nu va fi iertată în veac. Așa au procedat și vor proceda toți cei care s-au rupt de la unitatea Sfintei Biserici Apostolești, despre care Apostolul Pavel spune: Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor (II Cor, 11: 13-15). Pe această cale vor merge arhiereii pământului rusesc și clerul, și mânia lui Dumnezeu îi va surpa. Iisus Hristos ieri, astăzi și în veac același este și învățăturile poruncilor și așezămintelor Sale sunt întărite de El o dată și pentru totdeauna fără schimbări, pentru că acesta este adevărul, adus din Ceruri de către Însuși Fiul lui Dumnezeu. Științele, învățăturile omenești trebuie să fie supuse modificării în procesul dezvoltării și perfecționării lor, dar învățătura dumnezeiască dată nouă nu poate fi schimbată de către oameni, precum neschimbător este însuși Dumnezeu, care a întemeiat Sfânta Biserică și Tainele sale, de aceea, spune părintele Serafim, aici nu este loc pentru filosofări omenești. Din care cauză Apostolul a și spus: Dar chiar dacă noi sau un înger din cer vă va vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema

IonelS 28.07.2010 19:15:00

Arhimandritul Nectarie (Moulatsiotis) din Grecia:
„Pe vremurile lui antihrist, creștinii vor fi supuși la chinuri dintre cele mai crunte și feroce, pentru a-i obliga să se dezică de credința lor. Din această cauză, înainte de apariția lui antihrist, pe pământ iarăși vor veni proorocii Ilie și Enoh. Ei vor fi păstori ai turmei lui Hristos, de la ei creștinii vor primi putere pentru a nu-l urma pe antihrist. Apoi antihrist va porni cea mai înfricoșătoare prigoană, dintre toate câte au mai fost asupra creștinilor și a Bisericii lui Hristos. Această prigoană e descrisă de Sfântul Evanghelist Ioan Teologul în Apocalipsă (12: 1-4) cu cele mai relevante cuvinte. Această prigoană nu va fi numai împotriva credinței Ortodoxe, ci va fi o încercare a antihristului și a slugilor lui de a schimba semnificația vieții Ortodoxe, va fi o urmărire sângeroasă. Foarte mulți creștini vor fi chinuiți. Aceasta va fi cea mai mare și ultima prigoană a creștinilor. Părinții Bisericii spun că nu numai mirenii care au primit pecetea lui antihrist vor permite această prigoană, dar și preoțimea care a primit pecetea lui. Preoțimea îl va ajuta pe antihrist, după cum menționează părintele Haralamb Vasilopoulos în cartea sa despre antihrist, prin faptele lor omenești și duhovnicești pe care le vor oferi antihristului. Ei vor deveni aliații lui antihrist în prigoanele asupra episcopilor credincioși, asupra preoților și mirenilor. Cu ajutorul autorităților bisericești, predicile vor fi folosite în scopul pregătirii membrilor Bisericii pentru acceptarea lui antihrist. Și cei care nu se vor supune ordinelor lui antihrist vor fi supuși unor chinuri nesfârșite. Sfinții Părinți ai Bisericii spun ca mucenicii din vremea lui antihrist se vor proslăvi în împărăția lui Dumnezeu ca cei mai Mari mucenici și sfinți ai tuturor veacurilor“.

IonelS 28.07.2010 19:17:18

Fericita Matrona Dimitrievna Mironova (1881-1952):Apoi vor veni alții, și va fi mai rău decât a fost! Cât de milă îmi este de voi. Veți trăi până în timpurile cele de pe urmă. Viața va fi tot mai rea și mai rea. Apăsătoare. Va veni timpul când vi se va pune în față crucea și pâinea, spunându-vă: „Alegeți!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puțin pământ, vom face cocoloașe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca și vom fi sătui”. „Fără de război veți muri cu toții, vor fi multe jertfe, toți morții vor zăcea pe pământ. Și iată ce vă mai spun: seara veți fi cu toții pe pământ, la suprafață, iar dimineața, trezindu-vă, toți veți dispărea sub pământ. Fără război merge războiul“.

Schimonahia mucenita Macaria (1926-1993):“Cine este al lui Dumnezeu, acela nu-l va vedea pe antihrist. Multora li se vor deschide căile, unde să meargă, unde să plece. Dumnezeu știe cum să-i ascundă pe ai Săi, nimeni nu-i va găsi“.

Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei
Schiegumenul Kuksa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat in 1994. “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.
Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui”.

Apostolul Varnava († 76):
„Se cuvine să fim cu luare aminte la zilele de pe urmă. Căci tot timpul vieții noastre petrecut în credință nu ne va fi de niciun folos dacă nu vom urî neadevărul și ispitirile ce au să vină, după cum ne învață Fiul lui Dumnezeu: Să ne împotrivim oricărui neadevăr și să-l urâm pe el. Așadar, urmăriți cu multă băgare de seamă faptele căilor răului. Voi nu trebuie să vă îndepărtați de alții, ca și cum ați fi de acum îndreptățiți; dar, adunându-vă împreună, cercetați ce este cuviincios și folositor pentru toți apropiații voștri. Căci spune Scriptura: Vai de cei care se cred înțelepți și sunt plini de înțelepciune în ochii lor“.

IonelS 28.07.2010 19:18:28

Distrugerea Turciei. Ciocnirea neamurilor apusene si a rusilor. Este o profetie crestin-ortodoxa si priveste viitorul nu prea indepartat.Adica acel viitor pe care-l vom prinde si noi.“Constantin a inceput, Constantin va pierde imperiul Bizantului” Agatanghel
Pornind de la corelatia si paralelismul profetiilor precedente, dar si de la multe alte profetii ale Vechiului si Noului Testament, pe care nu le putem cuprinde pe toate in aceasta lucrare, apare fara fortare concluzia ca se asteapta:
a) distrugerea Turciei
b) ciocnirile armate intre Rusia si armatele occidentale pe teritoriul Turciei, in preajma Constantinopolului,
c) ciocnire ampla pe teritoriul Palestinei,
d) distrugerea rusilor si mari distrugeri multor state. Turcia sprijinindu-se pe statele din Occident crede ca este un semn mare, dupa cum prevestesc si profetiile.
“Un semn mare pentru agareni” (profetia unui anonim). Aceasta va provoca cea mai mare neliniste. Ura care exista de secole contra grecilor, ocuparea cu nemaivazute grozavii pentru vremurile noastre, indiferenta pentru hotararile organismelor internationale, probleme la granita cu Rusia, aversiuni crescande fata de Grecia.
Asadar candva va iesi din granitele ei, cand isi va da pe fata cruzimile si salbaticiile care au fost comise pana astazi impotriva tuturor popoarelor, dar mai ales impotriva poporului grec ortodox. Rusia care isi va reglementa problemele interne si externe, va merge impotriva turcilor, dupa cum ne informeaza multe din profetii, si-i va obliga pe turci la o retragere precipitata. Vezi profetia unui anonim, cea de pe mormantul Sf. Constantin cel Mare, a lui Leon cel Intelept, Agatanghel, Cosma al Etoliei. “Inving popoarele ortodoxe si distrugerea totala a agarenilor (turcilor) de catre ortodocsi” (Profetia unui anonim). “Urmeaza distrugerea Turciei si apoi triumful Bisericii Apostolice” (Profetia lui Agatanghel). “Iara neamul cel plavit cu celelalte puteri intr-o unire pe Ismael va zdrobi desavarsit” (Profetia de pe mormantul Sf. Constantin cel Mare).
Dupa distrugerea Turciei de catre rusi, armatele rusesti controland marea Egee si stramtoarea Bosfor se vor indrepta spre Siria si Palestina, dupa cum ne spun alte profetii din Vechiul Testament, inaintand prin aer si pe mare.
Atunci coalitia Occidentala nu va ramane indiferenta fata de aceasta amenintare a Rusiei. Occidentul va incerca cu ajutorul celor sase state ca sa ocupe Constantinopolul si sa distruga flota ruseasca. Vor invinge rusii, dupa cum fara greseala s-a profetit de multe veacuri. “Batalia a sapte state in Constantinopol. Biruinta celui mai mare stat contra celor sase state” (Profetia unui anonim la 1054 d.Hr.).

Un timp se mijloceste refacerea si pregatirea puterilor occidentale si incercarea de a rezolva pasnic problema ocuparii Dardanelelor si a Constantinopolului. “Vor incerca ca cel ce rezolva cu condeiul, dar nu vor putea, de 99 de ori cu razboi si o data cu condeiul” (Profetia Sf. Cosma al Etoliei). Si continua Sf.Cosma: “Daca problema se va rezolva cu razboi vor patimi multe distrugeri”. Mai mult, dupa cum profeteste Metodie, vor hotari pentru problema orasului trei “imputerniciti”, asadar trei comisari ai marilor puteri. Pentru aceasta si Sf.Cosma al Etoliei zice: “Daca vor cadea de acord cele trei puteri nimic nu va patimi”.
Cu toate acestea, rusii, dupa ce vor stapani 5 sau 6 luni Constantinopolul nu vor accepta sa-l predea si, dupa cum profeteste Sf. Metodie, va pune in miscare multe state din Europa Occidentala si vor invada Asia Mica. Iar multe armate vor fi conduse in mijlocul teritoriului Greciei. In sfarsit 18 state se vor ciocni in Constantinopol. Caci va veni de la Apus Filip cel Mare cu 18 limbi si se vor bate atat de mult si cumplit incat va curge sangele ca paraiele si apa Bosforului va fi ca sangele de rosie.
Atunci rusii se vor retrage spre Palestina, unde dupa aceea organizandu-se popoarele dimprejur va incepe razboiul distrugandu-se unele pe altele; ca sa se adevereasca, dupa cum s-a scris, profetiile Vechiului Testament, precum vom arata in continuare.
Ciocnire ampla in Palestina. Distrugerea Rusiei
Suntem datori sa lamurim ca distrugerea Rusiei si ciocnirea armata din Palestina nu este aceeasi cu lupta de la Armaghedon, a conflagratiei mondiale de la sfarsit, cand va fi desfiintat statul lui Antihrist si va urma triumful credinciosilor.
Iezechiel profeteste ca puterile care se vor ciocni in Palestina, vor veni din “hotarele de la miazanoapte” (Iez.38, 6), iar cele de la Armaghedon din “lumea intreaga” (Apoc.16, 14), asadar din toate partile lumii. “Si i-a strans la locul ce se cheama in evreieste Armaghedon” (Apoc.16, 16). Vrednic de insemnat ca Armaghedonul va fi in Palestina, in muntele Carmel si consuma cu a saptea plaga din Apocalipsa.

IonelS 28.07.2010 19:19:12

Ce se profeteste aici este un conflict care are in frunte pe rusi, si constituie urmarea luptei din Constantinopol. El se alatura celui de-al treilea razboi mondial, care va premerge in orice caz lui Antihrist. Cu aceasta sunt de acord toate profetiile, si ale Sf. Parinti si ale Vechiului si Noului Testament. Astfel, inaintemergatorii lui Antihrist contribuie intr-un mod inimaginabil la provocarea celui de-al treilea razboi mondial, precum si a luptei de la Armaghedon, fiindca astfel vor crede lui Antihrist mult mai usor decat lui Dumnezeu.
Vom relata profetia lui Iezechiel, aici existand in paralel profetiile lui Isaia si ale Apocalipsei. Toate acestea petrecandu-se dupa adunarea evreilor din toate partile lumii in Palestina. Dupa cum este cunoscut de la anul 70 d.Hr. abia in 1948 s-a constituit statul evreu in Palestina. “Asa zice Domnul: Iata, Eu sunt impotriva ta, God, printul lui Ros… si in anii de pe urma vei veni in tara izbavita de sabie, ai carei locuitori au fost adunati dintr-o multime de popoare, in muntii lui Israel” (Iez.38, . Profetia vorbeste clar pentru repatrierea evreilor in pamantul stramosesc. Si profetia continua. (Evenimentele acestea au fost scrise amanuntit la Iezechiel capitolele 31 si 39). “Si tu te vei ridica cum se ridica furtuna, si te vei duce ca norii, ca sa acoperi tara, tu si toata oastea ta si multe popoare impreuna cu tine… Si vei pleca de la locul tau, din hotarele de la miazanoapte, tu si multe popoare impreuna cu tine, toti calari pe cai, tabara mare si ostire nenumarata, si te vei impotrivi poporului Meu, impotriva lui Israel, ca un nor care acopera pamantul” (Iez. 38, 9, 15-16). Descrierea este amanuntita, o armata foarte puternica, arme rapide ca norii, in mod evident avioanele si rachetele, iar provenienta din armata de la miazanoapte. “Si in ziua aceea cand God va veni impotriva tarii lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, mania Mea se va aprinde pe fata Mea… in ziua aceea va fi un mare cutremur in tara lui Israel. Atunci vor tremura inaintea Mea pestii marilor…” (Iez. 38, 18-20). Asadar se vor cutremura pestii marilor, pasarile cerului, animalele si toate taratoarele si oamenii, iar stancile se vor darama si toate casele: “si se vor prabusi muntii, stancile se vor darama si toate zidurile vor cadea la pamant”. (Eventual occidentalii vor ataca pe rusi cu arme nucleare in care vor pieri si aceia evident.) “Si voi chema impotriva lui toata frica, zice Domnul; sabia fiecarui om va fi impotriva fratelui sau. Si-l voi pedepsi cu moarte si varsare de sange; voi varsa asupra lui si taberelor lui si asupra multor popoare care sunt cu el, ploaie potopitoare si grindina de piatra, foc si pucioasa…” (Iez.38, 21-22).
Rusii vor infrunta acolo multe popoare carora le va produce multa frica. Pana la urma va fi distrusa de o ploaie de foc si de grindina de piatra. Asadar bombele nucleare care vor veni dinspre Occident sau alte feluri de arme. Mai mult, capitolul 39 de la Iezechiel descrie si curatirea pamantului Palestinei de nenumaratele cadavre ale rusilor si a celor dimpreuna cu ei. In rezumat (Iez.39, 11-16) avem: In ziua aceea voi da lui Gog loc de mormant, in Israel, in valea trecatorilor (Abarim), la rasarit de Marea Moarta, acolo voi ingropa pe Gog si toata tabara lui si voi numi locul acela “valea taberei lui Gog”. Sapte luni ii va ingropa Israel ca sa curate tara, tot poporul ii va ingropa…
Aceasta este in acord cu profetia pentru sfarsitul rusilor si al treilea razboi mondial cu efecte distrugatoare in toate tarile lumii: America, Rusia, Europa, fiindca in acord cu alte profetii “orasele vor ajunge pustii” (profetia Sf. Cosma al Etoliei) si profetia lui Isaia. Oamenii vor fugi in munti unde mai usor se vor putea mantui.
“Si a ars din pamant a treia parte, si a ars din copaci a treia parte, iar iarba verde a ars de tot”

IonelS 28.07.2010 19:20:12

Proorociile cuviosului Lavrentie (al Cernigovului), despre ultimele timpuri. Este o profetie cutremuratoare, sugestiva, explicita despre ceea ce va sa se intample..Ideea este ca noi cei de azi vom prinde toata aceasta nebunie, daca dam crezarea profetiei. Si de ce nu i-am da daca are atata acuratete ?! Un cunoscator intr-ale istoriei i-ar da crezare.
Starețul Lavrentie, cel ce dobândise din belșug Duhul lui Dumnezeu, vorbea adesea cu fiii săi duhovnicești despre ultimele timpuri, prevenindu-i că trebuie să fie atenți și veghetori, deoarece Antihristul este aproape.
Părintele spunea că va fi un război a toată lumea, încât nimeni și nimic nu va rămâne, decât doar prin văgăuni.
Se vor lupta și vor rămâne doar două sau trei state și vor hotărî: „Haideți să alegem un singur împărat pentru toată lumea. Și îl vor alege".
In ultimele timpuri, adevărații creștini vor fi deportați, iar bătrânii și neputincioșii vor fugi după dânșii.
Despre Antihrist, starețul, luminat de Duhul Sfânt, spunea: „Va veni timpul când vor umbla după semnături pentru un singur împărat pe pământ. Și toți oamenii vor fi înscriși. Vor merge prin case, iar acolo vor fi soțul, soția, copiii. Atunci soția va încerca să-și convingă soțul: «Hai să semnăm, avem copii, doar nu le vei mai putea cumpăra nimic». Dar soțul va spune: «Tu fă cum vrei, dar eu sunt gata să mor și pentru Antihrist nu voi semna»".
Iată ce tablou cutremurător oferă viitorul!
„Va veni timpul, spunea cuviosul părinte Lavrentie, când și bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate și în interior. Vor auri cupolele bisericilor și ale clopotnițelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscăuna Antihristul. Rugați-vă ca Domnul să ne dea timp să ne întărim pentru că ne așteaptă vremuri înfricoșătoare. Și vedeți cu câtă viclenie se pregătește totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodată, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.
Antihrist se va încorona ca împărat la Ierusalim într-o splendidă biserică cu participarea preoților și a Patriarhului.
Orice om va putea veni și pleca din Ierusalim fără nici un fel de opreliști. Să vă străduiți sa nu mergeți pentru că totul va fi spre ademenire și înșelare.
Antihrist se va trage dintr-o fată evreică desfrânată, având douăsprezece generații de desfrânare. Copilul va fi foarte capabil și deștept, mai ales de atunci de când, fiind foarte mic, de doisprezece ani, plimbându-se cu mama lui prin gradină, se va întâlni cu satana, care ieșind din însăși bezna întunericului, va intra în el. Băiatul se va cutremura de frică, dar satana îi va spune: «Nu te teme, te voi ajuta». Din acest copil se va coace în chip de om Antihrist.
La încoronarea lui, când se va citi Simbolul de credință, el nu va permite să fie citit corect: unde vor fi cuvintele «lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu» se va recunoaște numai pe sine.
Atunci Patriarhul va exclama: «Acesta este Antihrist!» și Patriarhul va fi ucis.
La încoronare Antihrist va purta mănuși și când le va scoate, pentru a-și face cruce, Patriarhul va observa că la degete nu are unghii, ci copite, lucru ce îl va încredința că este Antihrist.
Vor veni din cer proorocii Enoh și Ilie, care vor spune tuturor că a venit Antihrist: «Acesta este Antihrist, să nu credeți în el». Acesta îi va ucide pe prooroci, dar aceștia vor învia și se vor înălța la cer."
Monahia Evlampia, în casa căreia a trăit sfântul, în timp ce mănăstirea era închisă, a păstrat în amintire următoarele: "Era în anul 1939. Părintele a discutat o noapte întreagă. Nu am putut să pricep cu cine a discutat. Nu am îndrăznit să intru și să văd. Dimineața părintele a spus: «Maică, am avut musafiri și tu ai fost martoră». Atunci am întrebat: «Pe cine?». Starețul a răspuns cu bucurie: „Proorocul lui Dumnezeu Ilie și dreptul Enoh. Ei au discutat cu mine despre ultimele încercări ale lumii, despre Rusia, despre împăratul ortodox și despre Antihrist. Ei au mai spus că va veni să stea de vorbă cu mine Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul»".
In anul 1949, noaptea, sfântul stareț Lavrentie s-a învrednicit de vizita Evanghelistului Ioan Teologul. Era pe data de 26 septembrie pe stil vechi. Ei au discutat aproape șapte ore. Sfântul Evanghelist a completat cele spuse de proorocul Ilie și dreptul Enoh și i-a mai spus și despre arătarea Crucii Domnului, despre învierea morților și înfricoșata judecată a lui Hristos.

IonelS 28.07.2010 19:21:25

Antihrist va cunoaște toate vicleniile diavolești și va face false minuni. Pe el îl va asculta și îl va vedea, în același timp, întreaga lume. Sfântul lui Dumnezeu, mărturiseau arhiepiscopul Simon, arhiepiscopul Teodosie, episcopul Iacob și arhimandritul Teofan, spunea: „Fericit și preafericit va fi omul care nu va dori și nici nu va vedea fața spurcată a lui Antihrist. Cine va vedea și va asculta cuvântul hulitor de Dumnezeu a lui Antihrist, făgăduințele pentru toate bunurile pământești, acela va fi ademenit și va merge cu închinăciune înaintea lui și împreună cu el va pieri și va arde în focul cel veșnic".
Ei l-au întrebat pe părintele: „Cum vor fi toate acestea?". Starețul a răspuns cu lacrimi: „în locurile cele sfinte va fi necurăția pustiirii și se vor arăta mârșavii ademenitori ai lumii care vor înșela oamenii ce s-au lepădat de Dumnezeu și care vor săvârși false minuni. După ei se va arăta Antihrist și toată lumea îl va vedea deodată". Părinții l-au întrebat pe sfânt: „Unde? In locurile sfinte? In biserică?". Cuviosul a răspuns: „Nu în biserică, ci în fiecare casă. In colțul unde stau acum sfintele icoane vor sta mașini ademenitoare, care vor înșela oamenii. Mulți vor spune: trebuie să vedem și să auzim noutățile. In aceste noutăți se va arăta Antihrist".
„Pe oamenii răi îi va însemna cu peceți. Creștinii vor fi urâți. Vor începe ultimele prigoane împotriva sufletului creștinesc care va refuza pecetea satanei. Prigoanele vor începe la Ierusalim, iar apoi în toată lumea se va vărsa ultima picătură de sânge pentru Numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre voi mulți vor vedea acele timpuri înfricoșătoare.
Pecețile vor fi în așa fel încât se va vedea cine a primit-o și cine nu. Creștinul nu va mai putea nici cumpăra și nici vinde nimic. Dar nu vă întristați: Domnul nu îi va lăsa pe fiii Lui... Nu trebuie să vă temeți! Biserici vor fi, dar creștinul ortodox nu va putea să intre, deoarece acolo nu se va mai aduce jertfa nesângeroasă a lui Iisus Hristos, căci acolo va fi adunătură „satanică".
Pentru această fărădelege, pământul va înceta să mai rodească, iar din cauza lipsei de ploaie se va crăpa peste tot; vor fi asemenea crăpături încât omul va putea cădea în ele. Creștinii vor fi omorâți sau deportați în locuri pustii. Dar Domnul îi va ajuta și îi va hrăni pe urmașii Săi.
Evreii, de asemenea, vor fi adunați într-un singur loc. Unii evrei, care au trăit cu adevărat după Legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui Antihrist. Ei vor aștepta momentul și vor fi atenți la problemele lor. Ei știu că strămoșii lor nu L-au recunoscut pe Hristos ca Mesia, dar Dumnezeu le va deschide ochii și nu vor primi pecetea satanei, ci vor recunoaște pe Hristos și vor împărați cu Hristos.
Toți oamenii slabi vor merge după satana și când pământul nu va mai rodi, oamenii vor veni la dânsul să le dea pâine, iar el va spune: „Pământul nu dă pâine. Eu nu pot face nimic".
De asemenea, nu va fi nici apă, căci toate râurile și lacurile vor seca. Această nenorocire se va prelungi trei ani și jumătate, dar de dragul aleșilor Săi, Domnul va scurta aceste zile. In acele zile încă vor mai fi luptători puternici, stâlpi ai Ortodoxiei, care vor fi sub înrâurirea rugăciunii lui Iisus. Domnul îi va acoperi cu harul Său atotputernic și nu vor vedea acele false semne, care vor fi pregătite pentru toți oamenii.
Repet încă o dată că nu se va putea merge la acele biserici, pentru că nu va fi harul în ele.
O soră, ascultând această discuție, a întrebat: „Cum va fi? Nu aș vrea să ajung acele timpuri!". „Tu ești tânără, ai putea să aștepți", a spus starețul. „Este înfricoșător!". „Dar tu să alegi una din două: cele pământești sau cele cerești". „Va fi război, a continuat părintele și unde va fi război, acolo oamenii nu vor mai fi. Inainte de acest război, Domnul va trimite oamenilor slabi unele boli și ei vor muri. In timpul lui Antihrist nu va fi moarte.
Al treilea război mondial nu va fi pentru pocăință, ci pentru distrugere".
Sora a spus: „Este bine că va fi război, pentru că unii vor fi trecuți în rândul mucenicilor".
Părintele a replicat: „Nu, dacă cei credincioși vor fi udați cu sânge, atunci se vor număra cu mucenicii, dar dacă vor fi necredincioși, atunci vor merge în iad".
„Pot să și piară unii", a spus sora.
Dar părintele a răspuns: „Pe cei slabi, Dumnezeu îi va lua, iar alții se vor curăța prin boli. Unii, care la război își vor înmuia păcatele lor în sânge, vor fi numărați cu mucenicii. Iar pe cei mai puternici, Domnul îi va lăsa să se întâlnească cu El. Până ce nu se va întregi cu cei ce se mântuiesc numărul martorilor lui Dumnezeu, pustiit prin căderea unei părți a îngerilor, Domnul nu va veni la judecată.
Dar în ultimul timp Domnul îi va trece în ceata îngerilor și pe cei vii, înscriși în cartea vieții,.
„Restaurarea bisericilor va continua până la venirea lui Antihrist și pretutindeni va fi o frumusețe nemaipomenită, spunea starețul. Iar voi să fiți cumpătați cu reparațiile la biserica noastră, mai ales privind partea exterioară. Rugați-vă mai mult, mergeți la biserică, mai ales la Liturghie, la care se aduce jertfa nesângeroasă pentru păcatele întregii lumi. Spovediți-vă și împărtășiți-vă mai des cu trupul și sângele lui Hristos și Domnul vă va întări.
Domnul este milostiv: acei evrei care vor refuza să primească pecetea lui Antihrist și vor striga că aceasta este o înșelătorie, iar nu Mesia, se vor mântui".
Părintele discuta cu ierodiaconul Gheorghe, plângea cu amar și spunea: „Multă preoțime va pieri în timpul lui Antihrist". Părintele Gheorghe i-a spus: „Cum să fac să nu pier, doar eu sunt diacon?". Părintele a răspuns: „Nu știu". Atunci diaconul a început să plângă și căzând la picioarele starețului îl implora să se roage pentru el, pentru a se feri de iad. Starețul s-a rugat și a spus: „Bine, așa va fi, te vei îmbolnăvi de cap și vei intra în împărăția cerurilor".
Cele spuse de stareț s-au împlinit. Noi îl știam pe acest diacon de la Lavra Peșterilor din Kiev. Era un călugăr foarte virtuos. Deodată s-a îmbolnăvit de cap și în scurt timp a murit.
Părintele plângea deseori cu lacrimi: „Este plin iadul cu sufletele oamenilor... Și întind și pe pământ iadul. Toți demonii vor ieși și vor fi în oamenii care nici nu își fac cruce, nici nu se roagă, ci doar ucid oameni. Iar uciderea este întâiul păcat. Demonii se vor strădui să ademenească cât mai mulți oameni cu acest păcat".

IonelS 28.07.2010 19:23:16

Epistola unui sfant contemporan: “PREGATITI-VA, DRAGII BUNELULUI, PREGATITI-VA…”
“Dumnezeu caută la lucrarea tainică a inimii; la lucrarea cea dinlăuntru, nu la cea dinafară. Când se exagerează cu lucrarea de dinafară, cum se întâmplă acum, e semn că s-a părăsit lucrarea lăuntrică“.

“… Rostul duhovnicilor nu este să-i înfricoșeze și să-i înspăimânte pe fiii lor duhovnicești. Dar a ascunde adevărul, și anume că mult nu mai e, ar fi o trădare a Adevărului Hristos”.
Această scrisoare face parte din minunata corespondență trimisă de un Staret rus contemporan mai putin cunoscut, Părintele Selafiil din Tomsk, Siberia - ucenicul Sfântului Arhiepiscop Luca al Crimeii - (a nu se confunda cu Batranul Selafiil de la Noul Neamt, duhovnicul parintelui Savatie Bastovoi) către un tânăr român, pe care l-a călăuzit prin scrisorile, prin dragostea și rugăciunile sale până la trecerea sa către Domnul în anul 2006, când împlinea vârsta de 94 de ani. Lucrul minunat este acela că tânărul, deși nu a vizitat niciodată Rusia, a primit de la Dumnezeu darul de a cunoaște și a fi călăuzit, de către unul dintre marii părinți duhovnicești ai zilelor noastre. (”Presa Ortodoxa”, nr. 6/2009, text revizuit prin consultare cu destinatarul scrisorii) “Domnul să vă binecuvânteze și să vă acopere cu mâna Sa cea tare!
Mișa, Mișa, Bunelului îi este tare dor de tine. Mișa, nu știu dacă ne vom vedea în această scurtă viață pământească, în această pribegie a noastră către Cer. Dar fiece scrisorică ce mi-o citește batiușka Varsanufie de la tine și de la voi mă face pe mine, un moșneag noduros și ros de molii, să iau pulsul inimii mele dulci. (…)
Mișa, Mișa, am aflat și noi - mai bine zis, îngerașii aceștia ai mei - prin anunțurile care se fac la acest calculator, despre ceea ce se întâmplă acum în lumea largă. Eu nu știu cum lucrează acest aparat, dar Varsanufie mi-a spus că se afișează cumva știrile cele mai importante ce se petrec în lume. Oh, inima mea dulce, vezi cât s-a înmulțit răutatea în lume? Acolo, în Palestina, este acum mare vărsare de sânge și lucrurile nu cred să meargă spre bine. Poate te vei mira, Mișa, dragul Bunelului, că pe mine, un moșneag, mă preocupă lucrurile acestea; dar voiesc să vi le zic pentru că acum sunt vremurile de sfârșit, copile, sunt vremurile de sfârșit! Pacea în lume va fi, curând, un lucru rar.
Oh, dragul Bunelului, eu mă voi duce din această lume deșartă în curând, dar voi, voi veți prinde mari grozavii și mari răutăți. Când vor fi anume toate acestea?, îl veți întreba pe Bunelul. Ei, Domnul Dumnezeu poate grăbi sau mai poate amâna sfârșitul, după a Lui socotință; răutatea și desfrânarea, eresul și delăsarea s-au înmulțit atât de mult în lume, că nu știu cât va mai îngădui Domnul lumea aceasta…
Copile drag, Mișa, să știi că grozăvia cea mare va fi un război între toate marile puteri ale lumii, și va fi atâta foc și prăpăd peste toată omenirea, că mulți vor vrea să se fi aflat în pământ, în morminte. Mulți vor pieri…
Mișa, inima mea dulce, rostul duhovnicilor nu este să-i înfricoșeze și să-i înspăimânte pe fiii lor duhovnicești. Dar a ascunde adevărul, și anume că mult nu mai e, ar fi o trădare a Adevărului Hristos.
Pregătiți-vă, dragii Bunelului, pregătiți-vă…
Cum să vă pregătiți?
Rugați-vă cu sârguință; Mișa, hrana și băutura noastră este pravila de fiecare zi și sfânta spovedanie. Feriți-vă ochii și cugetele de desfrânare, căci pentru desfrânare va îngădui Domnul acest prăpăd prin foc.
Mișa, Mișa, cele ce ți se par grele, cu ajutorul lui Dumnezeu sunt ușoare și dulci. Tu știi lucrul acesta. Chiar în mijlocul lumii, harul lui Dumnezeu este cheița care deschide inimile noastre și lasă să intre Viața veșnică. În mijlocul cetății, Dumnezeu ascunde mulți plăcuți ai Lui. Așa a fost întotdeauna.
Numai să strigați, dragii Bunelului, să strigați la Dumnezeu și la Preacurata Maica Sa când veți avea vreo greutate pe suflet sau veți da de vreo ispită!
Acum, da, se deschid multe mănăstiri. Se scriu multe cărți. Se țin multe conferințe de pace între religii. Se înfrumusețează bisericile cu felurite podoabe, cu aur și argint… Dar Dumnezeu nu caută la acestea… Dumnezeu caută la lucrarea tainică a inimii; la lucrarea cea dinlăuntru, nu la cea dinafară. Când se exagerează cu lucrarea de dinafară, cum se întâmplă acum, e semn că s-a părăsit lucrarea lăuntrică... Mi-au povestit multe acești părinți români ai mei, de când îi știu eu pe îngerașii aceștia… Sunt mii și mii de monahi, dar abia dacă găsești vreun povățuitor cu frica lui Dumnezeu. Eu plâng adesea pentru aceasta, copile. Sunt mulți stareți care se îngrijesc de gospodărie, de chiverniseală, iar de lucrarea lăuntrică aproape că nu se grijește nimeni.
Dragii Bunelului, voi să faceți așa: petreceți fiecare zi în frica lui Dumnezeu, cu plinirea pravilei și cu gândul că acea zi poate fi cea din urmă. Petrecând așa, nu veți greși. Chiar dacă nu veți putea ține gândul acesta al morții în fiece zi, măcar o clipă, o secundă pe zi să vă gândiți la moarte, și tot va fi bine.
Dar mai cu seamă, dragii Bunelului, să țineți această mare comoară ce a sădit-o Dumnezeu în inimile voastre - dragostea duhovnicească.
Părinte Filothei, țineți aproape de Mișa. Mișa, cocorul meu alb, ține aproape de batiușka Filothei.
Acum, veniți fiind din Athos, unde ați întâmpinat multe ispite, așa cum ați scris mai demult Bunelului, trebuie să vă bucurați. Credeți că Domnul a poruncit dragostea, fiind noi fără de greșeală? Sau poruncit-a Domnul dragostea îngerilor din cer? Nu, nicicum, căci aceștia sunt duhuri, sunt făpturi netrupești care Îl iubesc pe Domnul, Îl slavoslovesc și ascultă pururea poruncile Lui.

IonelS 28.07.2010 19:23:57

Nu, Domnul ne-a poruncit nouă, celor de pe pământ, dragostea - nouă, celor ce suntem ținuți de multe neputințe, celor ce ne oblojim rănile cu harul Său, celor ce ne sângerăm uneori unii pe alții din neștiință duhovnicească și din pricina boalelor de care suferim.
Domnul nu a spus: „Vindecați-vă mai întâi, și apoi faceți faptele dragostei ce vă zic”. Nu, Domnul a poruncit să ne iubim unii pe alții, așa cum suntem - și, pe măsura ostenelii noastre, ranele se închid, sângele se oprește, durerea încetează.
Dragostea noastră unul către altul aduce roua smereniei. Iar, smerindu-ne, ajungem să iubim mai adevărat. Numai smerindu-ne…
Dragostea este poarta către cer. Prin această poartă nu intră cei mari ai acestei lumi, cei voinici, cei perfecți. Nu, această poartă este făcută pentru cei ologi, pentru cei gârbovi, pentru cei orbi, pentru cei slăbănogi, pentru cei paralitici... Dragul Bunelului, drag… Aceștia intră pe poarta dragostei și ajung în curțile Domnului, unde încep să se vindece. Ei nu intră pe poarta dragostei deja vindecați, tămăduiți, ci se vindeca prin dragoste. Hristos Domnul, Dragostea, îi iubește așa cum sunt și îi vindecă.
Sfântul și feciorelnicul Ioan de-Dumnezeu-Cuvântătorul, la sfârșitul vieții sale îmbelșugate de har, doar atât le spunea celor ce însetau de cuvântul mântuirii: „Iubiți-vă unii pe alții…“. Și o rostea într-una. Altă cale nu este…
Dragii Bunelului, Domnul să vă dăruiască a gusta din bucatele Raiului și, mai cu seamă, din dulcea smerenie. Voi veți avea multă bucurie unul de la altul și, împreună, de la Dumnezeu… Țineți această dragoste unul pentru altul, dragii Bunelului, țineți acest dar de la Domnul. Așa creșteți, așa vă vindecați, așa vă mântuiți… Dragoste fără smerenie nu se poate. O, și pentru a sădi smerenia în inima mea învârtoșată, eu, moșneagul Selafiil, am râcâit mult, am zgâriat zgura de pe inima mea; mult sânge a curs într-această cercare a mea, și încă n-am izbutit să ating smerenia.
Nu cumva să vă închipuiți că îndemnul „Iubiți-vă unii pe alții” e ușor. Nu! Lumea nu înțelege aceasta, și de aceea nu poate iubi. Dar voi, copiii mei, ați înțeles acum că fără sângerare nu se poate! Iese puroiul, se sparge buba, și încă mai rămâne de stors… Apoi, când vine harul, totul se face ca nou.
Vă roagă un moșneag, păziți dragostea. Smeriți-vă. Fiți o inimă, un cuget.
Vremurile rele sunt…
Bunelul vă recomandă cărțile Sfântului Ierarh Ignatie Briancianinov „Asketiceskii opiti” („Experiențe ascetice” - n.tr.). Părinții români mi-au spus că s-au tradus două volume și în românește, deși lucrarea e mai mare și mai cuprinzătoare. Acolo se află un fascicul mai mărișor ce se cheamă „Fărâmiturile ospățului”. E o lucrare foarte potrivită a o citi în vremurile de acum, mai cu seamă concluziile care le înfățișează Sfântul Ignatie la sfârșitul acestui fascicul. Eu nu știu, dragii Bunelului, de veți găsi cele ce vi le-am spus, deși îmi amintesc că într-o scrisorică mai veche ați spus că aveți scrierile Sfântului Ignatie, pe care le-ați și luat în Athos. Bunelul are o ediție mai veche, care are 100 de ani, fiind din 1906, de pe vremea slăvitului țar mucenic Nicolae.
Mișa, Mișa, cocorul meu alb, privesc la zborul tău și mă bucur.
Din când în când, mai treci și prin fața moșneguțului ros de molii din Siberia; eu mă voi uita pe fereastră și voi vedea cerul senin, și un cocor alb, vestitor al bucuriei.
Te iubesc,
†Selafiil”
(scrisoarea integrala a fost publicata si in ultimul nr., 6/2009, al revistei “Presa ortodoxa“;

IonelS 28.07.2010 19:24:29

Ultima poezie - profetica - a Sfantului Ioan Iacob Hozevitul. Cititi o profetie sub forma de poezie a unui sfant. Cititi sa vedeti cum scriu sfiintii poezii! Mai rar aceasta forma de exprimare la sfinti, dar nu mai putin profunda.

VANTUL PUSTIIRII
(Urgia cereasca)
1
Iarasi lupte, iarasi sange
Iarasi zgomot de razboi,
Iarasi lacrimi nesfarsite,
Iarasi valuri si nevoi!
2
Cand a sters sarmana lume
Lacrima de pe obraz,
Au venit napraznic iarasi
Alte valuri de necaz.
3
Vaduvele iar vor plange
Cu batranii cei sarmani
Si copiii vor ramane
Iar cu miile orfani.
4
Pustii-se-vor orase
Si pe multi ii vor robi,
Unde sunt cantari desarte,
Gloantele vor dantui.
5
Iar in locul rasfatarii
Si al luxului nebun,
Va domni de-acuma groaza
Si cutremurul de tun.
6
Care azi, (de zburdaciune),
Umbla goi, nerusinati,
Vor ajunge ca sa umble
De nevoie dezbracati.
7
Cand sporeste rautatea
Se scarbeste Dumnezeu,
Pentru asta vin in lume
Si razboaiele mereu!

IonelS 28.07.2010 19:25:10

O alta exceptionala profetie , in versuri, a
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, despre ispita neamului de pe urma si fratii cei mincinosi. Admirabila profetie !
1
La anii veacului din urma,
Pastorii cei duhovnicesti
Se vor abate de la turma,
Urmand curentelor lumesti.
2
Pasi-voi ei pe cale stramba,
Lasandu-si drumul parintesc,
Si vor canta la oi din <<dramba>>,
Iar nu din <<fluier pastoresc>>,
3
Vor face focul cu <<progresul>>
In <<staulul duhovnicesc>>
Si fumul va starni eresul
Retezului papistasesc.
4
Atuncea lumea cu stiinta
Va face nascociri mereu.
Si nu va fi la ea credinta,
Nici temere de Dumnezeu!
5
Poporul cel cu simplitate
- De frica vesnicelor munci -
Va mai pazi cu scumpatate
Dumnezeiestile porunci.
6
Dar vietuind in neunire
Si fara povatuitori,
Vor fi urati de stapanire
Si multi vor sta prin inchisori.
7
Acei cu ravna mai fierbinte
La fapta buna, si smeriti,
Vor fi ca cei iesiti din minte
De toata lumea socotiti.
8
Intelepciunea omeneasca
Va face idoli pe pamant.
Si lumea vrea sa foloseasca
Dezmatul ca asezamant.
9
Vor tunde barbile si parul
Si hainele vor reteza,
Iar legile cu adevarul
La moda toate vor scurta.
10
La tineri nu va fi rusine
Si nici iubire intre frati,
Iar moda va tari cu sine
Pe oamenii destrabalati.
11
Atuncea Dumnezeu, cu greata,
Va cauta spre pamanteni
Si-i va lipsi pe multi de viata
Ca oarecand pe <<sodomeni>>.
12
Pamantul isi va pierde mana
Si munca nu va fi cu spor,
Ca multi vor crede pe Satana
Tovaras slobozirii lor!
13
Atuncea lumea va sa fiarba
Ca un cazan la <<pirostea>>,
- Aprinsa de manie oarba -
Si pacea ei se va lua.
14
Razboaie mari, infricosate,
Se vor tine aproape lant,
Dar mai grozav va fi ca toate
Al <<celor sapte, la Bizant>>!
15
Popoarele civilizate
Cand mai vartos vor progresa,
Ca fiarele infometate
Cu dintii se vor sfasia.
16
Vor face <<care>> zburatoare,
Iar coada lor de scorpion
Va face iarasi tulburare
Ca turnul de la Babilon.
17
Atuncea vor fi ca armatura
Balauri groaznici de metal,
Imprastiind parjol din gura
Si fumuri cu venin mortal.
18
La vii abia a treia parte
Din toata lumea va scapa,
Iar restul se va da la moarte;
Apoi razboiul va-nceta!
19
Caci Inger va veni din ceruri,
Strigand cu glas infricosat,
Sa puna capat la maceluri
Puterile din Tarigrad.
20
Acolo Ingerii vor pune
Pe tronul bizantin un Sfant
Si pasnic toti se vor supune,
Lipsind razboiul pe pamant.
21
Atunci va fi Ortodoxia
In toata lumea stralucind,
Si va sa piara dusmania,
Belsug si dragoste fiind!

IonelS 28.07.2010 19:27:05

Sf Ioan Iacob Hozevitul. Uite ca sfantul intra si in mediul politic ocult al celor ce lupta lumea crestina.

FIARA APOCALIPTICA
1
Acum sporeste rautatea,
Deschis-a scoala Antihrist
Si dascaleste multa lume
Cu “alfabetul ateist”!
2
Caci astazi “fiara cea gandita”
Isi misca capetele ei:
Masoneria, comunismul
Si razvratitii de evrei!
3
Papalitatea de la Roma
Si cu paganii din Agar
Arunca mai cu indarjire
Sagetile lui veliar!
4
Din sapte capete de fiara,
Aceste cinci s-au aratat,
Iar cand se vor ivi si restul,
Sfarsitul s-a apropiat!
5
Va mai iesi o alta fiara
Cu doua coarne ca de miel
Iar glasul ei ca de balaur,
Avand putere de la el.
6
Mai are fiara zece coarne
Cu semnele lui “Lucifer”,
Sunt patimile pierzatoare
Ce striga astazi catre cer.
7
Aceasta este <<uraciunea>>
Ce va sedea pe locul Sfant
Si cu putere diavoleasca
Va fi stapana pe pamant!

IonelS 28.07.2010 19:28:09

Sf. Nectarie de la Optina despre chipul Bisericii de la sfarsitul veacurilor

. „Acest vis a durat aproape toata noaptea, spunea Parintele Nectarie. Nu pot sa va relatez toate detaliile, caci ar dura prea mult. Iata esentialul: vad o câmpie imensa, unde are loc o batalie cumplita între nenumarate gloate de apostati si o mica oaste de crestini. Toti apostatii sunt foarte bine înarmati si duc lupta dupa toate regulile stiintei razboiului; crestinii sunt însa fara arme. Eu, cel putin, nu vad la ei nici o arma. Si deja se poate ghici, spre îngrozirea mea, deznodamântul acestei lupte inegale: survine momentul biruintei totale a gloatelor de apostati, deoarece dintre crestini nu a mai ramas aproape nimeni.
Îmbracati sarbatoreste, apostatii, împreuna cu sotiile si copiii lor triumfa si deja sarbatoresc victoria… Deodata, un grup neînsemnat de crestini, printre care sunt femei si copii, executa un atac neasteptat împotriva apostatilor si într-o clipa imensa câmpie de lupta se acopera de trupurile ostii atee si toata nenumarata adunatura este nimicita si, pe deasupra, spre uimirea mea, fara ajutorul vreunei arme. Si l-am întrebat atunci pe un ostas crestin, ce statea lânga mine
-Cum ati putut înfrânge aceasta nenumarata oaste?
-Dumnezeu ne-a ajutat! a fost raspunsul.
-Dar cu ce? întreb eu. Doar nu ati avut nici un fel de arme.
-Cu ce s-a nimerit, a raspuns osteanul. Cu aceasta s-a sfârsit visul meu”, a încheiat Staretul.

Jurnalul unui pelerin la Petru Voda: Va fi razboi...
Va fi razboi...
Am intrat la parintele Iustin si era vesel cum nu-l mai vazusem de multa vreme. Era tarziu, probabil obosit dar prietenii cu care venisem si mai ales copiii lor l-au tare binedispus. Am inca in minte ochii sai limpezi ca lacrimile varsate pentru neamul acesta, patrunzatori si plini de simtul realitatii cu care intr-o secunda mi-a sters orice indoiala pe care o aveam in privinta dreptei socoteli cu care trateaza problemele vremurilor pe care le traim.
A zis ca o sa fie razboi, cat de curand... si n-am indraznit sa intreb mai mult. Permisul expirat n-am primit blagoslovenie sa-l schimb, asta e...
Parintele care punea mult accent pe carte acum vad ca nu mai sfatuieste parintii sa dea copiii la scoala (era un sfat dat cuiva individual, unele cuvinte nu sunt pentru toti dar ramane tras un semnal de alarma)
A aprobat parerea cunostintei mele referitoare la lupii in piele de oaie care nu mai sunt ierarhii (astia si-au dat deja arama pe fata) ci asa zisii ortodocsi (spre exemplificare Puric si altii asemenea).
Ne-a miruit si binecuvantat...
Ce greu o sa cada cuvintele astea la stomacul unora! Si ce razboi o sa se porneasca impotriva manastirii asteia... Da ce zic! Toate tunurile sunt deja indreptate inspre ea, se aud cum maraie cainii care asteapta semnul pentru a se dezlantui. Semnul... sa fie semnul fiarei?!

http://romaniaorthodoxa.blogspot.com/

IonelS 28.07.2010 19:30:04

Sfantul Cosma Etolul - cuvinte de duh si profetii: “RAUL VA VENI DE LA CEI INVATATI”
• “Sufletul si Hristos - doar acestea doua, sa te intereseze! Lumea toata sa cada, pe acestea doua, nimeni nu ti le poate lua, afara numai daca nu le dai tu, cu voia ta“.
• “Chiar daca te-ar ierta toti duhovnicii, patriarhii, arhiereii si lumea întreaga, esti neiertat daca nu te pocaiesti în fapta“.
• “Va veni vremea ca vrajmasii vostri sa va ia pana si cenusa din foc, dar voi sa nu va schimbati credinta, cum fac altii“. [Spusa in Siatisti.]
• “Sunt trist pentru fala pe care o aveti. Piciorul meu nu va mai calca aici. Si daca nu lasati lucrurile pe care le faceti, trufia si hotia, veti fi nimiciti. In ramura de care va atarnati sabiile, va veni o zi in care tiganii vor atarna organele voastre”. [Spusa in satul Aghios Donatos Souliou.]
• “Faceti case aratoase si nu veti locui in ele“. [Cuvinte spuse tot la Assos, cand intr-o zi a trecut prin fata unei case nou construite. Dupa putin timp, toti locuitorii ei au murit, afara de o singura femeie”.]
• “Du-te si pe drum ti se va rasplati” [spusa in Dervistani despre cineva care l-a ironizat pe sfant si care ulterior a fost ranit pe drum pe un dusman al sau.]
• “Spune-le figurilor alora sa nu vina aici, ci sa se intoarca inapoi” [Pe cand invata in Assos, in Kephalinia, Sfantul Cosma si-a intrerupt predica o clipa si a trimis un auditor la casa stapanului locului sa spuna aceste cuvinte. Aici erau patru doamne din aristocratie imbracate indecent, care erau gata sa vina sa urmareasca predica lui.]
• “Cand veti vedea flota in ape grecesti, atunci se va dezlega problema Orasului [Constantinopului]”.
• “In Oras [Constantinopol] va curge atata sange cat sa inoate in el un vitel de trei ani”.
• “Turcii vor fugi, dar vor veni din nou si vor ajunge pana la Examilia. In cele din urma vor fi alungati in Kokkini Milia. Dintre turci, o treime vor fi omorati, o treime se vor boteza si doar o treime vor ajunge la Kokkini Milia“. (a se vedea si profetiile cuv. Paisie Aghioritul, care talcuieste si aceste cuvinte ale Sfantului Cosma: Profețiile Părintelui Paisie și Proiectul Anatoliei de sud-est, n.n.).
• “Va veni o armata straina, va crede in Hristos, dar nu va sti limba”.
• “Va veni odata o oaste straina care va crede in Hristos, dar voi nu o veti sti”.
• “Cu unii veti adormi si cu altii va veti scula dimineata”.
• “Veti vedea trei familii intr-o casa”.
• “Veti merge sa locuiti altundeva si altii vor veni sa locuiasca la voi”.
• “Veti vedea 40 de animale legate de un par”.
• “Multi vor pieri de foame”.
• “Bogatii vor ajunge saraci si saracii vor muri”.
• “Un pumn de aur, un pumn de faina”.
• “Va veni vremea cand vor conduce lumea lucrurile necuvantatoare si neinsufletite”. [Aluzie la inventiile tehnologiei moderne care va guverna viata umanitatii.]
• “Cauza razboiului general va veni din Dalmatia. Mai intai se va imparti Austria, apoi si Turcia”. [Aluzii la inceputul primul razboi mondial.]
• “Daca se gasesc de acord trei puteri, nu veti pati nimic”.
• “Daca problema se va rezolva prin razboi, veti pati multe nenorociri; din trei sate va ramane doar unul”.
• “Multe sate vor fi nimicite, trei vor deveni unul”.
• “Sa va rugati sa fie zi si nu noapte, vara, nu iarna”.
• “Oamenii vor ramane saraci, fiindca nu vor avea dragoste de copaci”.
• “Oamenii vor ajunge goi, fiindca se vor face netrebnici”.
• “Prapadul va veni din inaltime, de la liman”.
• “Va veni pe neasteptate; dobitoacele vor ramane injugate la lucrul lor si voi veti fugi”.
• “Multe se vor intampla. Orasele vor ajunge ca niste baraci”.
• “Sa le dati ceea ce va cer; numai sa va scapati sufletele”.
• “Daca vor gasi pe drum argint, nu se vor apleca sa-l ia. Dar pentru un spic se vor omori care sa-l ia primul”.
• “Raul va veni de la cei cititi [invatati, intelectuali]”.
• “Veti rabda fie trei zile, fie trei luni, fie trei ani”.
• “Va veni vremea cand nu va mai fi aceasta armonie care e astazi intre popor si cler”.
• “Clericii vor fi cei mai rai si mai necredinciosi dintre toti”.
• “Se vor intampla atat de multe, incat de frica mamele vor naste inainte de vreme”.
• “Sa nu va faceti case mari. Sa faceti bordeie ca sa nu va intre inauntru”.
• “Va vor pune un bir mare si cu anevoie de purtat, dar nu vor ajunge”.
• “Va vor pune bir pe cotete si ferestre”.
• “Va vor cere sa va si ia soldati, dar nu vor ajunge sa o faca”.
• “Cand veti auzi ca razboiul va incepe de jos [din sud], veti patimi putin; daca va incepe de sus [din nord], veti fi nimiciti”.
• “Stancile si rapele vor fi pline de lume”.

IonelS 28.07.2010 19:30:44

“Va veni pe neasteptate, iar boul va fi in camp, iar dobitocul in arie”.
• “E trist pentru mine sa v-o spun: azi-maine asteptam seceta, foamete mare, cand vom da mii de galbeni si nu vom gasi putina paine”.
• “Dupa razboi oamenii vor face o jumatate de ceas pe drum sa gaseasca un om si sa si-l faca frate”.
• “Va veni vremea cand crestinii se vor scula unul impotriva altuia”.
• “Sa aveti crucea pe frunte, ca sa va recunoasca ca sunteti crestini”.
• “Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza”.
• “Va veni vremea, cand diavolul va face rotiri cu dovleacul lui” [Aluzie la satelitii artificiali ai pamantului si o critica anticipata a tehnologiei contemporane, crede mitropolitul Avgustinos Kandiotis.]
• “Din scoli vor iesi lucruri pe care mintea voastra nu si le poate inchipui”.
• “Veti vedea in camp carute fara dobitoace alergand mai repede decat iepurele”.
• “Va veni vremea cand oamenii vor vorbi dintr-o parte intr-alta - de pilda, de la Constantinopol in Rusia - ca si cum ar fi in camere apropiate”.
• “Veti vedea oameni zburand in cer ca niste pasari aruncand foc in lume. Cati vor trai atunci vor alerga la morminte si vor striga: Iesiti voi, cei morti, sa intram noi, cei vii!” [Aceste ultime profetii ale Sfantului Cosma se refera, cu peste un secol inainte de aparitia lor, la inovatii ale tehnologiei moderne: automobile, fire de telegraf si curent electric, avioane militare.]
• “Eu, crestinii mei, mi-am cheltuit viata studiind timp de cincizeci de ani, am citit si despre preoti si despre necredinciosi, si despre atei si despre eretici, am cercetat adancurile intelepciunii. Toate credintele sunt mincinoase, calpe, toate sunt ale diavolului. Am inteles si acest lucru adevarat, dumnezeiesc, ceresc, desavârsit si pentru mine si pentru voi: numai credinta crestinilor ortodocsi bine-credinciosi e buna si sfinta, ca sa credem si sa ne botezam in numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh. Aceasta v-o spun acum, la sfirsit, ca sa va bucurati si sa va veseliti de mii de ori, ca v-ati invrednicit sa fiti crestini ortodocsi, si sa plangeti si sa va tanguiti pentru cei necinstitori de Dumnezeu, necredinciosi si eretici, care umbla in intuneric, in mâinile diavolului“.
• ”Evreul imi spune ca Hristosul meu e un copil din flori si Preasfinta Fecioara a mea e o desfrinata, iar Sfinta Evanghelie imi spune ca acest lucru e de la diavolul. Mai am acum ochi sa ma uit la evreu? Daca un om ma ocaraste, imi omoara mama, fratii, copiii, dupa care imi scoate ochii, ca si crestin am datoria sa-l iert. Dar sa-L ocarasca ei pe Hristosul meu si pe Preacurata Fecioara a mea! Eu nu vreau sa-i mai vad, dar domniile voastre cum va rabda inima si mai faceti afaceri si tocmeli cu evreii? De ce v-am spus acestea, crestinii mei? Nu ca sa-i omorati pe evrei si sa-i prigoniti, nu, ci ca sa-i plangeti ca L-au lasat pe Dumnezeu si s-au dus cu diavolul. V-am spus ca sa ne caim acum pina mai avem vreme, ca sa nu se intimple sa se minie Dumnezeu pe voi si sa ne lase din mina Lui si sa patim si noi ca evreii si chiar mai rau“.

IonelS 28.07.2010 19:32:18

Părintele Iosif Vatopedinul:

“Lucrurile sunt acum intr-o stare de deteriorare – conditie care in momentul de fata este comuna pentru lumea intreaga. Si ca urmare a acestei conditii va incepe mania lui Dumnezeu. Am atins limita. Si acum se va intampla ceea ce Dumnezeu, in mila Sa, a indurat. El acum va pedepsi aspru, datorita dreptatii sale, pentru ca a venit timpul pentru aceasta. Va fi un razboi, si mai multe razboaie, si vom trece prin mari dificultati”.

“Acesta este inceputul acestor evenimente, evenimente tulburatoare, evenimente militare. Cei care pun in miscare acest rau sunt evreii. Ei sunt indemnati de catre diavol sa faca aceasta, pentru a distruge samanta ortodoxiei in Grecia si in Rusia. Acesta va fi principalul lor obstacol in dominarea lumii. Si fara indoiala ei ii vor obliga pe turci sa vina aici, in Grecia, pentru a-si incepe lucrarea lor; iar Grecia, desi are teoretic un guvern, nu are un guvern cu adevarat. Ii lipseste puterea, iar turcii vor veni aici. Acesta va fi momentul cand Rusia de asemenea isi va pune in miscare fortele sale pentru a se impotrivi turcilor. Evenimentele se vor desfasura astfel: cand Rusia vine in ajutorul Greciei, americanii si NATO vor incerca sa previna aceasta, pentru a nu se forma nici o alianta intre doua tari ortodoxe. De asemenea ei vor provoca la lupta alte puteri, cum ar fi Japonia si altele. Va fi mare sacrificiu pe teritoriul fostului Imperiu Bizantin. Vor pieri 600 de milioane de oameni. Vaticanul de asemenea se va implica mult, pentru a impiedica rolul crescand al ortodoxiei si pentru a preveni o alianta intre tarile ortodoxe. Astfel se va implini pronia Divina”.

IonelS 28.07.2010 19:32:56

Sfantul Serafim de Virița:

„Va veni vremea când Rusia va fi sfâsiata în bucati. La început o vor împarti, iar apoi vor începe sa jefuiasca bogatiile ei. Occidentul va concura în toate felurile posibile la distrugerea ei si va da partea ei rasariteana pâna la o vreme în stapânirea Chinei. Extremul Orient îl vor acapara în mâinile lor japonezii, iar Siberia – chinezii, care vor veni în Rusia, se vor face casatorii mixte, iar în final prin viclenie si perfidie vor lua teritoriul Siberiei pâna la Urali. Când China va voi sa treaca mai departe, Occidentul se va opune si nu va permite. Multe tari se vor întoarce împotriva Rusiei, dar ea va rezista, pierzând mare parte din pamânturile sale. Acesta este razboiul despre care spune Sfânta Scriptura si proorocii ca va deveni pricina pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor întelege ca nu se poate trai asa pe mai departe fiindca tot ce este viu va pieri si vor alege un guvern unic care va fi antecamera împaratiei lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra crestinilor; când în adâncul Rusiei vor iesi primele esaloane din orase trebuie sa se grabeasca cineva sa iasa între primii, caci multi dintre cei ce vor ramâne vor pieri”.

Adriana Cluj 22.09.2010 13:33:26

Am citit postarile tale

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 272785)
” Ca sa te feresti de lucrari eretice tb sa gasesti mai multe profeti cat de cat apropiate pe acelasi subiect. Eu am facut o compilatie si am postat-o chiar aici pe forum.. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...despre+romania .

Personal, le iau de bune (poate nu e expresia cea mai potrivita..) pe cele care vin de la Sfintii parinti, monahi, care prin modul lor de viata au dovedit ca sunt oameni ai lui Dumnezeu.
Restul? Ar fi doua categorii:
1. inselaciunile (adica de tipul "vor fi multi prooroci mincinosi" iar satana are si el "clarvazatorii" lui) si
2. facaturile, adica cele create in laboratoare secu, cu dedicatie (cum presupun ca este dezvaluirea despre anul 2005, 24 ianuarie, atribuita Vangai sau "fenomenul Pucioasa", si poate si altele, cele "servite" de mireni).
E mare deosebire intre cele adevarate si celelalte. Cele adevarate seamana cu Apocalipsa, au ceva comun, indeamna omul spre pocainta, revenire la Dumnezeu, fara promisiuni desantate, astealalte par sa zica "o sa traiti bine in Romania , rabdati acum", Romania este cea aleasa, va fi cea dintai tara, iar voi o s-o duceti bine-merci, trai pe vatrai, toate-or fi la picioarele voastre....bla-bla-bla.... etc (ori de felul, dormi linistit.. FNI vegheaza pentru tine... adica, doarma-ti constiinta!).
Eu am citit cartea despre Vanga, si dupa cele ce mi-am dat seama acolo, ea ar fi spus ce avea de spus cat inca mai traia, nicidecum nu lasa cuiva vorba sa spuna la o anume data...Toate exemplele acelea citate pentru a ne convinge (Kursk si WTC) ea le-a spus cat traia iar Krasimira Stoianova le-a relatat in carte, nicidecum nu a lasat cuiva vorba sa le spuna dupa ce ea nu mai este.
Asta este impresia mea, poate gresesc. Nicidecum un repros la adresa ta. Sper din toata inima sa nu ma intelegi gresit (Acuma suflu si-n iaurt, am mai scris una alta pe forum si chiar azi am reusit sa supar pe cineva, fara sa vreau, am rugat admin-ul sa-mi stearga postarile)

IonelS 22.09.2010 13:46:09

Stai linistita ! Orice parere sincera este bine-venita !

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:11:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.