Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Ce credeti voi ca este un Preot???? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1026)

zurlina23 22.01.2007 14:31:39

Pentru tine, carre te numesti singur ARHANGHEL, am de spus doar atat: Spui ca nu scrie in Biblie ca Domnul a trimis preoti sa slujeasca si sa ierte pacatele. Atunci e crezi tu ca inseamna:"Mergand, invatati toate neamurile/Celor ce veti tine tinute vor fi?Si celor ce veti ierta, iertate vor fi"? In plus, daca mantuirea noastra ar fi depins de starea de moralitate a slujitorilor, nu ne-am i putut mantui. Dar Dumnezeu a lasat ca Tainele savarsite de preot sa nu fie alterate si sa nu depinda de starea de moralitate a preotului. Asa ca oricat de cazut ar fi preotul, cand imbraca straiele preotesti si savarseste Sfintele Taine, Duhul Sfant este prezent acolo. In ceea ce privestefaptul ca multi preoti nu sunt cum ar trebui, nu trebuie sa-i judeci tu. Diavolul stie vechea zicala:"pestele se strica de la cap" si profita de asta. Cea mai buna metoda de a imprastia turma e sa lovesti in cel care o conduce. Cum sa straduieste diavolul sa darame biserica? Prin preoti dewigur. Daca preotul e un exemplu rau, multi credinciosi se smintesc. Asa ca nu-i mai judeca pe preoti pt ca ispitele pe care ei le indura de la diavol sunt mai puternice decat cele pe care le primim noi. E tagma cel mai des atacata de el. Pe preoti ii va judeca Dumnezeu. Tu ai grija de sufletul tau si incearca sa nu te departezi de Biserica ta drept-maritoare. Doamne ajuta!

dannsan 27.01.2007 20:37:27

Isus nu a spus altfel decat : mergeti si invatati si pe altii invatatura MEA!
Nu a spus despre preoti, episcopi, arhimandriti, patriarhi, papi, s.a. Ca daca ar fi stiut in ce directie se va indrepta biserica crestina..., cred ca ar fi structurat altfel religia SA.
Tot noi, oamenii, ne-am batut joc de invataturile MANTUITORULUI. Inclusiv BOR. Dar cand banii conteaza, sau influenta politica ... ce altceva mai conteaza??
Cand vad prelatii bisericii ortodoxe, la Inviere, ca apar pe scene, in vestminte lucrate cu fir de argint si aur, cantand despre MANTUITORUL CARE A INVINS MOARTEA!, imi vine sa intru in pamant de rusine. Daca ar fi stiut MANTUITORUL ca invataturile SALE vor ajunge pe scenele secolului 21, (ca la concertul Marilyn Manson - satanist), alaturi de oamenii politici ai anului respectiv, (si care cauta capital electoral), nu s-ar FI sacrificat pe cruce pentru omenire!

In ce s-a transformat umanitatea ? Intr-o arma a lui satan!
Dar se spune in apocalipsa lui Ioan ca vor veni vremurile cele din urma!
Si vor fi putini cei care vor pasi in imparatia lui DUMNEZEU si nenumarati cei care vor incerca sa intre!
Amin!

danyel 28.01.2007 03:17:34

dansan nu asi vrea sa-ti dau sfaturi, dar sa sti ca esti departe de Domnul!, si cum ai prefera tu noaptea de inviere? ceva de genul evanghelizarilor facute pe stadioane de ilustrii predicatori iesiti peste noapte, cu predici bombastice? sti ce a spus Hristos despre Biserica Sa? "nici portile iadului nu o vor biruii" asa ca nu te grabi tu sa o critici!

ARHANGHELUL 28.01.2007 12:52:37

Jeni tu crezi ca daca ai ingenunchia in fata mamei sau a tatalui tau ai simti acelas lucru ca in fata Preotului???????
Eu cred ca da, si important este ca crezi ca de fapt asta te face sa te eliberezi nu ca este Preotul cel care te elibereaza daca iti aduci aminte cand erau vindecati oamenii li se spunea ca credinta lor ia vindecat si un Preot nu poate sa intruchipeze pe Domnul Nostru HRISTOS oricat am crede noi.

ARHANGHELUL 29.01.2007 00:25:46

Citat:

În prealabil postat de zurlina23
Pentru tine, carre te numesti singur ARHANGHEL, am de spus doar atat: Spui ca nu scrie in Biblie ca Domnul a trimis preoti sa slujeasca si sa ierte pacatele. Atunci e crezi tu ca inseamna:"Mergand, invatati toate neamurile/Celor ce veti tine tinute vor fi?Si celor ce veti ierta, iertate vor fi"? In plus, daca mantuirea noastra ar fi depins de starea de moralitate a slujitorilor, nu ne-am i putut mantui. Dar Dumnezeu a lasat ca Tainele savarsite de preot sa nu fie alterate si sa nu depinda de starea de moralitate a preotului. Asa ca oricat de cazut ar fi preotul, cand imbraca straiele preotesti si savarseste Sfintele Taine, Duhul Sfant este prezent acolo. In ceea ce privestefaptul ca multi preoti nu sunt cum ar trebui, nu trebuie sa-i judeci tu. Diavolul stie vechea zicala:"pestele se strica de la cap" si profita de asta. Cea mai buna metoda de a imprastia turma e sa lovesti in cel care o conduce. Cum sa straduieste diavolul sa darame biserica? Prin preoti dewigur. Daca preotul e un exemplu rau, multi credinciosi se smintesc. Asa ca nu-i mai judeca pe preoti pt ca ispitele pe care ei le indura de la diavol sunt mai puternice decat cele pe care le primim noi. E tagma cel mai des atacata de el. Pe preoti ii va judeca Dumnezeu. Tu ai grija de sufletul tau si incearca sa nu te departezi de Biserica ta drept-maritoare. Doamne ajuta!

Uite cum sta treba eu nu judec Preotii eu arat un fapt e o diferenta.
Si nu poti demonstra ca un Preot poate fi mai curat sau ca in timp ce savarseste Sfintele Taine e altfel decat a intrat pe poarta Bisirici in plus e si el om.
Iar referitor la acei oameni care au fost trimisi de Domnul Nostru HRISTOS ca sa lege sau sa dezlege e diferenta prea mare ca sai comparam cu Preotii care sant astazi dar si tu stii asta.Dar faptul ca unii Preoti siau calcat jramantul Sfintei Spovedanii asta ce reprezinta o foarte buna moralitate.Pai daca nu esti un om moral cum poti intra in comuniune cu DUMNEZEU ca sa savarsesti Sfintele Taine,iar din ce spui tu orice Preot oricat de rau ar fi poate savarsi Sfintele Taine.
Crezi ca e corect???????

zurlina23 29.01.2007 20:05:24

eu n-am spus ca preotii se transforma intrand pe poarta bisericii. pacatele tot pacate raman. spun ca taina savarsita nu e afectata. pt ca daca taina ar depinde de pacatele preotilor, n-am mai avea Taine in Biserica tinand cont ca nu exista om fara de pacat.
si da, un preot poate savarsi Sfintele Taine atata timp cat nu e anatemizat datorita unor incalcari canonice.

ARHANGHELUL 14.02.2007 15:08:44

Hainele nu au importanta(sant alti oameni care sant mult mai inbracati ca Preotii si mai sacump si mai inpodobiti) ci ceea ce interpreteaza Preotul din acea Pilda sau Indrumare din Biblie.De unde stim noi ca ceea ce a interpretat Preotul este bine si nu rau???????
Cine poate sa ne confirme noua ca e bine sau nu???????
Si alte interpretari dece nu sant bune??????? Oare pentru ca acei oameni nu sant Preoti??????? De asta dar daca ar fi fost Preoti iam fi crezut sau nu???????

maria55 14.02.2007 15:22:48

sa va spun ce mai poate fi un preot , dupa parerea mea :
Un preot (cu inima), este un foarte bun psiholog . De ce ?
Pentru ca el cunoaste sufletul omului indiferent daca e crestin ,ateu sau mai rau .
Deci daca eu am nevoie de un sfat , sprijin ,la el fug , nu la doctor .
E vorba de probleme sufletesti nu de dureri de stomac ,se intelege .

cristiboss56 17.02.2007 20:33:38

Citat:

În prealabil postat de maria55
sa va spun ce mai poate fi un preot , dupa parerea mea :
Un preot (cu inima), este un foarte bun psiholog . De ce ?
Pentru ca el cunoaste sufletul omului indiferent daca e crestin ,ateu sau mai rau .
Deci daca eu am nevoie de un sfat , sprijin ,la el fug , nu la doctor .
E vorba de probleme sufletesti nu de dureri de stomac ,se intelege .

Un preot este un bun duhovnic, un om de cultura , un bun psiholog, un atent observator a evenimentelor si a lumi in care traim , un bun pedagop si nu in ultimul rind un bun gospodar si administrator . Acestea sint principalele calitati ce le au majoritatea preotilor. Micile exceptii nu au rost in discutia noastra , reprezentind un infim procent. Biserica fara preoti ar fi fost ceva haotic , dezordonat si necrestin. Oile trebuie pastorite, nu lasate de izbeliste !

danyel 08.03.2007 15:39:53

Exista un om în orice parohie, un om a carui familie este lumea întreaga ; un om pe care îl chemi ca martor, ca sfatuitor sau ca sa te slujeasca în toate faptele solemne ale vietii ; un om fara de care nu se naste si nu moare nimeni ; care ia pe om de la sânul maicii sale si nu-l lasa decât în mormânt ; un om care binecuvânteaza sau sfinteste leaganul, patul conjugal si sicriul. Copiii se obisnuiesc sa-l iubeasca si sa-l respecte ; chiar necunoscutii îl numesc tata al lor. La picioarel lui, crestinii îsi fac marturisirile cele mai ascunse si varsa lacrimile cele mai tainice. El este mângâietorul tuturor neajunsurilor sufletului si trupului, care vede, rând pe rând, si pe bogat si pe sarac batând la poarta sa : bogatul ca sa depuna milostenia sa în taina, saracul pentru a o primi fara sa roseasca de rusine. Omul acesta nu tine de un rang social, ci deopotriva de toate clasele. (...) În sfârsit, un om care stie tot, care are dreptul de a spune totul si al carui cuvânt cade de sus asupra inimilor cu autoritatea unei misiuni dumnezeiesti si cu porunca unei credinte desavârsite. (Fr. R. de Chateaubriand)

vsovi 08.03.2007 17:07:44

Citat:

În prealabil postat de dannsan
Dar se spune in apocalipsa lui Ioan ca vor veni vremurile cele din urma!
Si vor fi putini cei care vor pasi in imparatia lui DUMNEZEU si nenumarati cei care vor incerca sa intre!
Amin!

domnule dannsan, pentru acest cuvant itzi multzumesc sincer, ca m-a mangaiat peste masura, vazand credintza sincera pe care o ai, si celelalte cuvinte mi-au descretzit fruntea... asa ca nu trebuie sa te sperie veshtmintele preotzeshti, ca ele sunt si asha cum le-ai dori dumneata, simple si mai sarace, dar la slujbe si sarbatori sunt obligatzi sa imbrace veshmintele imparateshti... care preinchipuie imparatzia Domnului.

si ca si o gluma, stiu ca Iisus a fost sarac si sarman, dar de atunci a mai strans si el cureaua si a mai pus deoparte... sau nu a zis El ca vin zile grele... cam asha ca si tine atat de frumos.

ancah 08.03.2007 20:21:29

Am recitit postarile de pe acest topic si ma doare inima de cate se spun aici.
In primul rand imbracamintea preotului: totul are o semnificatie, nimic nu e la intamplare, nici chiar firul auriu. Daca noi nu ne pricepem la simboluri, in orice caz ne pricepem la critica.
Si chiar daca nu ne pricepem la simboluri, care dintre noi, cand primim musafiri nu ne imbracam frumos? Cu atat mai mult preotii, care duminica de duminica nu se intalnesc doar cu enoriasii, dar mai au si musafiri de vaza: inainte de inceperea slujbei vine Maica Domnului, iar la Liturghie Domnul Nostru Iisus Hristos.

In ceea ce priveste preotii, acestia sunt cei carora ne spovedim si care ne iarta pacatele, ca si in cer sa fie iertate. Nici un alt om, oricat de iscusit ar fi, nu poate face acest lucru.

Si in general, cred ca vorbim prea mult despre preoti, ne dam cu parerea ca la coltul blocului, fara sa avem habar despre ce vorbim. Nu am vazut pe nimeni vorbindu-si de rau cardiologul, de exemplu.

Cred ca acest topic a fost facut in primul rand pentru a sublinia niste trasaturi pozitive, poate deosebite la preoti; sau in ideea de a ne recomanda unul altuia sa mergem la un preot bun, pe care l-am intalnit, cum s-a spus despre Pr. Paul de la Biserica Sf. Nectarie din Bucuresti.

V-as ruga sa schimbam tonul de critica intr-un ton de dragoste, de iubire, caci intr-o buna zi vom da socoteala de fiecare vorba spusa sau scrisa si atunci va fi prea tarziu pentru regrete.

Daca avem ceva negativ de semnalat, sa spunem preotul X a facut si a dres. Dar este inacceptabil sa mai dam in toata preotimea si apoi tot noi sa ne intrebam unde sunt preotii buni, ca nu mai sunt.

Va rog sa-mi scuzati stiul atat de direct, dar daca citesc cei de la alte culte si secte, e normal ca dupa aceea sa ne arate cu degetul si sa se intareasca in convingeea lor, ca ceea ce fac ei este bine, atragand si pe altii din randurile noastre.
Sa nu fim noi cei care dam in propria biserica si Il rastignim iar si iar pe Donul nostru Iisus pentru noi.
Doamne ajuta!

ARHANGHELUL 08.03.2007 23:55:40

Citat:

În prealabil postat de danyel
Exista un om în orice parohie, un om a carui familie este lumea întreaga ; un om pe care îl chemi ca martor, ca sfatuitor sau ca sa te slujeasca în toate faptele solemne ale vietii ; un om fara de care nu se naste si nu moare nimeni ; care ia pe om de la sânul maicii sale si nu-l lasa decât în mormânt ; un om care binecuvânteaza sau sfinteste leaganul, patul conjugal si sicriul. Copiii se obisnuiesc sa-l iubeasca si sa-l respecte ; chiar necunoscutii îl numesc tata al lor. La picioarel lui, crestinii îsi fac marturisirile cele mai ascunse si varsa lacrimile cele mai tainice. El este mângâietorul tuturor neajunsurilor sufletului si trupului, care vede, rând pe rând, si pe bogat si pe sarac batând la poarta sa : bogatul ca sa depuna milostenia sa în taina, saracul pentru a o primi fara sa roseasca de rusine. Omul acesta nu tine de un rang social, ci deopotriva de toate clasele. (...) În sfârsit, un om care stie tot, care are dreptul de a spune totul si al carui cuvânt cade de sus asupra inimilor cu autoritatea unei misiuni dumnezeiesti si cu porunca unei credinte desavârsite. (Fr. R. de Chateaubriand)

Foarte frumos.
Dar un Preot e om nu mai mult chiar daca face atatea.

ARHANGHELUL 09.03.2007 00:27:51

Citat:

În prealabil postat de ancah
Am recitit postarile de pe acest topic si ma doare inima de cate se spun aici.
In primul rand imbracamintea preotului: totul are o semnificatie, nimic nu e la intamplare, nici chiar firul auriu. Daca noi nu ne pricepem la simboluri, in orice caz ne pricepem la critica.
Si chiar daca nu ne pricepem la simboluri, care dintre noi, cand primim musafiri nu ne imbracam frumos? Cu atat mai mult preotii, care duminica de duminica nu se intalnesc doar cu enoriasii, dar mai au si musafiri de vaza: inainte de inceperea slujbei vine Maica Domnului, iar la Liturghie Domnul Nostru Iisus Hristos.

In ceea ce priveste preotii, acestia sunt cei carora ne spovedim si care ne iarta pacatele, ca si in cer sa fie iertate. Nici un alt om, oricat de iscusit ar fi, nu poate face acest lucru.

Si in general, cred ca vorbim prea mult despre preoti, ne dam cu parerea ca la coltul blocului, fara sa avem habar despre ce vorbim. Nu am vazut pe nimeni vorbindu-si de rau cardiologul, de exemplu.

Cred ca acest topic a fost facut in primul rand pentru a sublinia niste trasaturi pozitive, poate deosebite la preoti; sau in ideea de a ne recomanda unul altuia sa mergem la un preot bun, pe care l-am intalnit, cum s-a spus despre Pr. Paul de la Biserica Sf. Nectarie din Bucuresti.

V-as ruga sa schimbam tonul de critica intr-un ton de dragoste, de iubire, caci intr-o buna zi vom da socoteala de fiecare vorba spusa sau scrisa si atunci va fi prea tarziu pentru regrete.

Daca avem ceva negativ de semnalat, sa spunem preotul X a facut si a dres. Dar este inacceptabil sa mai dam in toata preotimea si apoi tot noi sa ne intrebam unde sunt preotii buni, ca nu mai sunt.

Va rog sa-mi scuzati stiul atat de direct, dar daca citesc cei de la alte culte si secte, e normal ca dupa aceea sa ne arate cu degetul si sa se intareasca in convingeea lor, ca ceea ce fac ei este bine, atragand si pe altii din randurile noastre.
Sa nu fim noi cei care dam in propria biserica si Il rastignim iar si iar pe Donul nostru Iisus pentru noi.
Doamne ajuta!

Aici ne spunem anumite pareri care zac in mintea noastra sau pe care ni le facem in timpul vietii urmarind sa ne explicam dece anumiti oameni sant mai altfel decat noi sau dece sant tratati altfel de catre oamenii din jurul nostru.
Refritor la imbracaminte nu cred ca are importanta ca esti imbracat in aur sau in zdrente ci este important ceea ce spui lumii si serviciul care il faci acestei lumi.
Tu crezi ca Domnul Nostru HRISTOS si Maica Domnului se uita la hainele noastre eu cred ca se uita la sufletul nostru ce parere ai???????
Pacatele sant ertate de DUMNEZEU si de Domnul Nostru HRISTOS(cu putere de la DUMNEZEU) si nu de Preot iar cei care aveau puterea de a lega pe pamant si la fel era si in cer erau Apostolii nu Preotii si e o diferenta forte mare daca nu ma crezi intreba un Preot.Un doctor nu are decat putere asupra fizicului iar un Preot se spune ca are putere cam peste tot si de asta e aceasta discutie.Daca ar fi avut putere numai aici in fizic un Preot nimeni nar fi zis nimic.Acest topic a fost creat pentru ca sa ne spunem parerea proprie despre Preoti nu ce ne spun altii despre Preoti sau cum ar trebui sa-i privim din propria gandire nu din spusele altor oameni.Mai bine te lovesti ca sa stii decat sa traiesti din auzite si sati faci iluzii.Daca toate ar fi bune si la locul lor nu ar spune nimeni nimic dar nu sant.Daca arati adevarul nu rastignesti pe nimeni dar noi neam invatat sa traim in minciuna si de asta nu mai suportam criticile.

ancah 09.03.2007 10:29:15

Draga Gabriel, te credeam ortodox, dar conform punctului tau de vedere exprimat mai sus, este eminamente protestant. Pe mine personal nu ma deranjeaza acest lucru si apoi ai si tu voie la o parere. Din pacate pentru tine, din punct de vedere ortodox esti departe de adevar si doar stii, ca s-a mai spus: doua adevaruri nici un adevar. In lume exista o singura biserica: a lui Hristos, celelalte fiine moschee, pagode, etc
Daca tu crezí ca e ceva la intamplare, chiar si in imbracamintea preotilor, poti crede ce vrei, dar nu fii sigur ca e si corect.
Iar daca tu crezi ca acest topic este pentru a ne spune parerea negativa despre preoti, atunci te rog sa te mai gandesti. Nu cred ca acesta e scopul. Ne-am cam lasat antrenati de discutiile negative, dar de acum cred ca esti in asentimentul meu ca e destul. Cei, care considera ca pot ingenunchia in fata oricui pentru a-si spune pacatele, si din acest motiv nu au respect pentru preoti, sa mearga la bisericile lor si sa-si spuna acolo parerea despre preoti, nu aici pe acest site ortodox. Este o lipsa de respect reciproc, caci nu lovesc doar in preotii ortodocsi ci si in credinciosii ortodocsi. Au fost suficiente glasuri care au subliniat acest lucru. Nu stiu de ce trebuie sa acceptam aici emanatiile oamenilor inclinati spre barfa: vad doar paiul din ochiul altuia...
Sa ii privim pe preoti, ca pe cei care ne ajuta la mantuirea noastra, ca pe cei care ridica rugaciuni pentu noi, ca pe cei care ne spovedesc si ne impartasesc, ca pe cei pe care Insusi Iisus Hristos i-a investit in functiile lor incepand de la apostoli.
Si cand mai aveti dorinta de a critica un preot, va rog sa fiti sinceri cu voi si sa va intrebati cui faceti prin aceasta un serviciu.
Iar cei care apartin altor culte si nu au preoti ci invatatori, sa-si aminteasca faptul ca avem acelasi Domn: pe Iisus Hristos si ca nu e cazul ca crestinii sa se razboiasca intre ei.

ARHANGHELUL 12.03.2007 20:16:43

Citat:

Draga Gabriel, te credeam ortodox, dar conform punctului tau de vedere exprimat mai sus, este eminamente protestant. Pe mine personal nu ma deranjeaza acest lucru si apoi ai si tu voie la o parere. Din pacate pentru tine, din punct de vedere ortodox esti departe de adevar si doar stii, ca s-a mai spus: doua adevaruri nici un adevar. In lume exista o singura biserica: a lui Hristos, celelalte fiine moschee, pagode, etc
Daca tu crezí ca e ceva la intamplare, chiar si in imbracamintea preotilor, poti crede ce vrei, dar nu fii sigur ca e si corect.
Iar daca tu crezi ca acest topic este pentru a ne spune parerea negativa despre preoti, atunci te rog sa te mai gandesti. Nu cred ca acesta e scopul. Ne-am cam lasat antrenati de discutiile negative, dar de acum cred ca esti in asentimentul meu ca e destul. Cei, care considera ca pot ingenunchia in fata oricui pentru a-si spune pacatele, si din acest motiv nu au respect pentru preoti, sa mearga la bisericile lor si sa-si spuna acolo parerea despre preoti, nu aici pe acest site ortodox. Este o lipsa de respect reciproc, caci nu lovesc doar in preotii ortodocsi ci si in credinciosii ortodocsi. Au fost suficiente glasuri care au subliniat acest lucru. Nu stiu de ce trebuie sa acceptam aici emanatiile oamenilor inclinati spre barfa: vad doar paiul din ochiul altuia...
Sa ii privim pe preoti, ca pe cei care ne ajuta la mantuirea noastra, ca pe cei care ridica rugaciuni pentu noi, ca pe cei care ne spovedesc si ne impartasesc, ca pe cei pe care Insusi Iisus Hristos i-a investit in functiile lor incepand de la apostoli.
Si cand mai aveti dorinta de a critica un preot, va rog sa fiti sinceri cu voi si sa va intrebati cui faceti prin aceasta un serviciu.
Iar cei care apartin altor culte si nu au preoti ci invatatori, sa-si aminteasca faptul ca avem acelasi Domn: pe Iisus Hristos si ca nu e cazul ca crestinii sa se razboiasca intre ei.

Tu spui ca toti trebuie sa gandim la fel daca santem Ortodoxi sa stii ca e o greseala asta inseamna comunism.Eu si orice Ortodox avem voie sa ne spunem parerea despre orce iar asta nu inseamna ca santem inafara Ortodoxiei asta inseamna ca incepem sa gandim cu propriile capete si suflete si nu sa fim doar niste executanti ca asa a spus nu stiu care Preot sau Sf.Parinte.Acum putem sa decidem noi nu o institutie care se subordoneaza erarhic la fel ca in armata iar ordinul e ordin din cate se stie nu trebuie gandit ci executat iar asta este in Preotie.
Oare care este Biserica Domnului Nostru HRISTOS???????

ancah 14.03.2007 11:53:55

Arhanghelul: Oare care este Biserica Domnului Nostru HRISTOS ?

Imi face o deosebita placere sa-ti raspund la acesta intrebare: Biserica Domnului Hristos este Biserica Ortodoxa.

ARHANGHELUL 14.03.2007 23:48:30

Citat:

Imi face o deosebita placere sa-ti raspund la acesta intrebare: Biserica Domnului Hristos este Biserica Ortodoxa.

Cum poti spune asa ceva cand tu nu stii sa respiri singura macar.
Nu tu digeri mancarea si nu tu faci ca firul de par sa creasca si spui ca Biserica Domnului Nostru HRISTOS este Ortodoxia ca si cum tu ai sti deja.
Nu cumva ai vorbit personal cu DUMNEZEU despre Biserici si tia spus tie ca Biserica Adevarata este Ortodoxia???????
Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.

ancah 15.03.2007 13:38:29

Ai si tu dreptul la parerea ta, Gabriel, dar asta nu schimba cu nimic statutul Biserici Ortodoxe. Nu am vorbit eu personal cu Dumnezeu, dar au facut-o altii ajunsi la indumnezeire si ceea ce spun ei e pentru mine lege,caci ei sunt SFINTII nostri.
Sunt unii, care nu cinstest sfintii, care nu cinstesc sfanta cruce, care hotarasc dupa bunul plac ce e bun si ce nu. Asta, din pacate nu ii ridica, ci ii coboara. Alegerea lor.

vsovi 15.03.2007 14:30:16

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

Cum poti spune asa ceva cand tu nu stii sa respiri singura macar.
Nu tu digeri mancarea si nu tu faci ca firul de par sa creasca si spui ca Biserica Domnului Nostru HRISTOS este Ortodoxia ca si cum tu ai sti deja.
Nu cumva ai vorbit personal cu DUMNEZEU despre Biserici si tia spus tie ca Biserica Adevarata este Ortodoxia???????
Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.

asha este, asha mi se pare si mie ca a zis, dar de ce ti se pare ca Ancah n-ar sti ce a zis ?!, :p , draga Arhanghelule, :( ?
Iar Biserica Ortodoxa este adevarata si ea, cum este adevarata si pe cea pe care o recunoashte domnia ta umana. Ca Dumnezeu se pare ca la iubit pe Um, asha ca e frumos ce m-ai invatzat pe mine, si crede-ma ca-ti sunt recunoscator.:)

15.03.2007 15:03:21

Citat:

Biserica Adevarata este Ortodoxia???????

Dragule Biserica Adevarata este insusi conducatorul ei Hristos...intr-adevar El nu i-a dat o denumire iar cuvantul "ortodox" nu inseamna numele sau denumirea unei Biserici ci are o cu totul alta semnificatie si anume "dreapta credinta" sau daca vrei,asa cum ai spus si tu "adevarata credinta" iar ortodocsii sunt cei care pastreaza si duc mai departe invatatura Bisericii care are drept conducator in acest caz pe Hristos...ca daca ai citi ceva mai mult decat ai facut pana acum, ai vedea ca nu doar crestinul este ortodox,ci si evreul si musulmanul...etc asta insemnand ca adeptii religiei respective sunt pastratori si duc mai departe credinta lor asa cum ei au pomenit-o din mosi stramosi.

Iar interpretarea cu "HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR" cred ca e de la tine citire probabil influentat fiind de jertfa Anei de catre Manole la Curtea de Arges...cu alte cuvinte n-ai prea inteles nimic din ce a vrut Hristos sa spuna...dar nu e de judecat cand totul se bazeaza pe propria interpretare, ca doar pt asta exista Sf.Scriptura, sa invatam sa citim pe ea si sa ne minunam apoi ce luminati suntem.

vsovi 15.03.2007 16:45:36

Si ce te faci Arhanghelelule, daca afirm ca inca din pantecele mamei mele mi-a vorbit Dumnezeu, nu in mod special, ci asha cum le vorbeshte oricaruia, mai bun sau mai rau, si mi-a comunicat ceva, dar uite ca doar acum am realizat ce anume mi-a comunicat, despre un fel de post/invatzatura nici eu nu-mi dau seama exact, care a aparut si pe acest site la un anumit parinte, adica sunt ceva elemente comune... si de aici trag concluzia ca e nasoala treaba, ca mi se cam impute situatzia, ca inseamna ca sunt cam negativ, un personaj cu nevoi, daca a fost nevoie sa-mi spuna si de acolo sa am grija ca am nevoie de sprijin, si dublu mi-a comunicat fatza de ce am priceput acuma... deci ... ce mai ai de zis? ???

Acuma nu ma intreba despre ce este vorba ca sper ca n-am sa-ti marturisesc, ca stiu ca nu prea mai crede, doar atat itzi pot spune ca atunci nu l-am auzit efectiv, cum n-am auzit pe nimeni pana pe la vre-o 4-5 ani... ca in mintea mea este ceatza totala din respectivii ani ... mai imi aduc aminte ceva de la camin (2-3ani) si in rest pauza...

:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::|:) deci sa nu incerci sa ma iei la-ntrebari si multzumeshte-te ca tzi-am zis si atata... ca sunt mai mult probleme de familie.

Cred ca acest post l-am scris de bucurie ca am intzeles ceva, am aflat ceva ce nu am intzels timp de 29,1 de ani... :) deci uite ca tzi-am zis si tzie :rolleyes:

vsovi 15.03.2007 17:51:38

si hai sa-tzi mai zic un pont, sa nu zici ca-s rau si nu-tzi zic si tzie, Gabriel stimabile, dar ce a vrut sa-mi comunice Dumnezeu, adica partea a doua pe care nu o intzelesesem, iata ca am intzeles-o instant, intre cele doua postari, ca intzelesesem anterior doar jumate, dar acum cred ca am intzeles macar ceva din ce mi-a comunicat ... acuma ramene de vazut ca din ce mi-a zis, cat ramane ca intr-adevar sa pricep ce era de priceput, ca, sper ca tzi-ai dat seama si dumneata ca sunt multe de invatzat si nu doar ce mi-a comunicat atunci... Deci am intzeles mesajul respectiv si acum sper sa trec mai departe la altceva, desi sper sa nu uit ca bine mi-a zis, ca mi se potriveshte exact ce mi-a zis, cam ca o manushe, deci sper sa-mi si foloseasca... sper, deci tzi-am zis-o si pe asta! :) mai mult ca sa nu te superi... :p

15.03.2007 17:57:38

:):):)
sovi...iarta-ma dar chiar nu ma mai pot abtine...toata ziua m-am straduit sa fiu mai serioasa si mai putin curioasa...dar nu mai pottttttttt...da-mi voie sa rad si sa te intreb :dar ce tot ti-a spus mai ingerasul ala sau cine o fi fost?aaaa, adica Dzeu...spune-ne si noua nu fi egoist,ca nu asa ne invata la beseareca :p
:D:D:D:D

vsovi 15.03.2007 18:18:28

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
:):):)
sovi...iarta-ma dar chiar nu ma mai pot abtine...toata ziua m-am straduit sa fiu mai serioasa si mai putin curioasa...dar nu mai pottttttttt...da-mi voie sa rad si sa te intreb :dar ce tot ti-a spus mai ingerasul ala sau cine o fi fost?aaaa, adica Dzeu...spune-ne si noua nu fi egoist,ca nu asa ne invata la beseareca :p
:D:D:D:D

poi daca fushereshti ce scriu, n-ai observat, dar era vorba despre un anumit post/invatzatura, care banuiesc eu se refera mai mult la mine, adica o fi pentru mine, desi l-am observat la un sfant de pe site, sau cel putzin asha am priceput eu ca ce imi zisese Dumnezeu si nu ingerashul, are ceva elemente comune, adica se poate trage cam aceleashi concluzii, dar le pot trage de-abea acum... si doar eu le pot trage deoarece se refera cumva mai mult la mine, asha ca nu stiu ce ai vrea sa-tzi zic? Ce am intzeles eu ca mi-a zis? Poi am zis si mai sus, ca un fel de post/invatzatura, care inca n-am reushit sa-l aplic, dar oarecm ma indrept spre el, sau macar iau aminte de la el... ca se pare ca nu sunt un element prea pozitiv, deci nu era vorba de ingerash. ca ingerashul vine mai tarziu... cand incepi sa te rogi... sau macar... oricum eu nu prea stiu cand vine. Ce te mai intereseaza?

ARHANGHELUL 15.03.2007 18:35:29

Citat:

Citat:

Dragule Biserica Adevarata este insusi conducatorul ei Hristos...intr-adevar El nu i-a dat o denumire iar cuvantul "ortodox" nu inseamna numele sau denumirea unei Biserici ci are o cu totul alta semnificatie si anume "dreapta credinta" sau daca vrei,asa cum ai spus si tu "adevarata credinta" iar ortodocsii sunt cei care pastreaza si duc mai departe invatatura Bisericii care are drept conducator in acest caz pe Hristos...ca daca ai citi ceva mai mult decat ai facut pana acum, ai vedea ca nu doar crestinul este ortodox,ci si evreul si musulmanul...etc asta insemnand ca adeptii religiei respective sunt pastratori si duc mai departe credinta lor asa cum ei au pomenit-o din mosi stramosi.

Iar interpretarea cu "HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR" cred ca e de la tine citire probabil influentat fiind de jertfa Anei de catre Manole la Curtea de Arges...cu alte cuvinte n-ai prea inteles nimic din ce a vrut Hristos sa spuna...dar nu e de judecat cand totul se bazeaza pe propria interpretare, ca doar pt asta exista Sf.Scriptura, sa invatam sa citim pe ea si sa ne minunam apoi ce luminati suntem.

Biserica din zilele noastre are unele ritualuri care nu se faceau atunci, si totusi se accepta inbunatatiri dar numai in folosul institutiei care se numeste Biserica.
Nu ai inteles aluzia la cea vrut sa spuna Domnul Nostru HRISTOS referitor la Petru.
Tu crezi ca sa referit numai la Petru cand a vorbit de Biserica LUI???????

ARHANGHELUL 15.03.2007 18:52:27

Citat:

Ai si tu dreptul la parerea ta, Gabriel, dar asta nu schimba cu nimic statutul Biserici Ortodoxe. Nu am vorbit eu personal cu Dumnezeu, dar au facut-o altii ajunsi la indumnezeire si ceea ce spun ei e pentru mine lege,caci ei sunt SFINTII nostri.
Sunt unii, care nu cinstest sfintii, care nu cinstesc sfanta cruce, care hotarasc dupa bunul plac ce e bun si ce nu. Asta, din pacate nu ii ridica, ci ii coboara. Alegerea lor.

Esti sigura ca acei oameni care noi ii credem Sfinti au vorbit cu DUMNEZEU de unde esti tu asa de sigura???????
Cine ia declarat Sfinti???????
A spus DUMNEZEU iata acestia sant Sfintii mei???????
Sau oamenii iau declarat Sfinti???????
Stefan Cel Mare este Sfant pentru ca noi oamenii am considerat acest lucru oare nu asa sa intamplat si cu multi dintre acesti Sfinti ce parere ai???????
Crucea are o semnificatie aparte de asta multi nu inteleg.

vsovi 15.03.2007 18:55:58

Citat:

Citat:

Citat:

Biserica din zilele noastre are unele ritualuri care nu se faceau atunci, si totusi se accepta inbunatatiri dar numai in folosul institutiei care se numeste Biserica.
Nu ai inteles aluzia la cea vrut sa spuna Domnul Nostru HRISTOS referitor la Petru.
Tu crezi ca sa referit numai la Petru cand a vorbit de Biserica LUI???????

Poi da Arhanghelule s-a referit si la altzii, deci ai dreptate, dar zimi si mie cate aripi are un Arhanghel, ca un Serafim are in mod sigur vre-o 8 aripi, daca nu si-a pierdut in lupte cateva dar un Arhanghel cate are? ca eu stiu ca are 6 sau 4, Arhanghelii asha cred ca au. Si apoi ai grija ca si sfantul apostol Petru a patzit-o de cateva ori... si asha se spune ca asha i-a zis "Te voi numi PeetrA si pe tine Mi-oi ridica biserica Mea!" iar am dat un citat din Domnul Iisus Hristos, oarecum aproximativ si din ce-mi amintesc dintr-un film greu, acuma tu vrei sa zici ceva mai mult, dar nu stiu daca e cazul, adica cum ca a dat biserica Sa in sufletele oamenilor... nu prea, eu stiu/ banuiesc ce a vrut sa zica, dar asta nu prea tzi-ash marturisi ca mi se pare ca chiar esti ceva sectar, nu c-ar fi rau sa fi asha ceva, dar poate ca nu se cade, ca iar te-apuci si iar ma intrebi si iar pui maimutzele alea triste la sfarshit si iar m-apuca jelea... deci ce stiu eu de ce tzi-am mai raspuns si de data aceasta????????? !?

vsovi 15.03.2007 19:18:09

Pardon, heruvimii au 8 aripi ca serafimii au 12 sau 6, scuzatzi de gresheala ca am sfeclit-o olecutza...:p:dontgetit:

ancah 15.03.2007 19:30:20

Gabriele, ar fi multe de zis despre sfinti, de aceea cred ca e mai bine sa deschidem un topic special pentru aceasta intrebare. Nu esti de aceeasi parere?

ARHANGHELUL 15.03.2007 19:35:25

Vsovi multe a spus Domnul Nostru HRISTOS si oamenii nu au inteles dar referitor la, pe cine sau unde va aseza Biserica cred ca si pentru un copil e destul de logic oare cum ar fi Biserica Domnului Nostru HRISTOS o cladire sau o institutie care poate fi luata sau distrusa foarte usor.Adevarata Biserica este in sufletul omului unde nu poate ajunge nimeni si nimic nu o poate distruge si de comori la fel vorbea.

Dece ar avea nevoie de aripi Ingerii,Arhanghelii,Arhaii......Tronurile,Heruvimi si Serafimi ???????

Sant Ortodox prin nastere merg la biserica Ortodoxa in fiecare Duminica dar nu sant un supus al ritualurilor acestei institutii.

vsovi 15.03.2007 19:50:12

Citat:

Dece ar avea nevoie de aripi Ingerii,Arhanghelii,Arhaii......Tronurile,Heruvimi si Serafimi ???????

Sant Ortodox prin nastere merg la biserica Ortodoxa in fiecare Duminica dar nu sant un supus al ritualurilor acestei institutii.

Acuma nu prea stiu daca sa te cred auba, ca prea te stradui dumneata cu intrebarile si cele doua chipuri triste de mutzunache, vorba unui ziarist, dar cum adica de ce aveau nevoie de aripi? poi ca sa zboare, sau ce crezi ca aripile respective erau doar de forma? Zboara cu ele!

Adica vrei sa zica ca nu te supui ritualului? poi nu zisa-shi ca mergi in fiecare duminica? Si eu fac la fel, si am devenit un fel de Duminicar, si ash fi vrut sa mai merg si sambata, dar nu reushesc. Ritualul asta si in seamna, sa repetzi un lucru pana te plictiseshti, cam cum faci tu cu ingerashii aia doi de la sfarshitul mesajelor. Stiu si pe aia de ce ii plasezi! Dar no problemo ca nu zic la nimeni.

Si sa sti ca doar ai impresia ca sunt ritualuri, sunt altceva, sunt ca un fel de shedintze festive, dar care au si o oarecare forma ancestrala de elegie mitica, cam ca un fel de ritual complicat, ca nu este ce vezi dumneata, ritualurile respective sunt uneori deadreptul ingrozitoare dar isi au rostul si supletze, cu atat mai mult cu cat ele trebuie sa continue si in viatza cotidiana, ca altfel isi pierd din reflectivitate si interes...

Bine ca esti ortodox, m-am linishtit... sper ca nu ne mintzi... ca nu se face.

ARHANGHELUL 15.03.2007 20:20:49

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

Acuma nu prea stiu daca sa te cred auba, ca prea te stradui dumneata cu intrebarile si cele doua chipuri triste de mutzunache, vorba unui ziarist, dar cum adica de ce aveau nevoie de aripi? poi ca sa zboare, sau ce crezi ca aripile respective erau doar de forma? Zboara cu ele!

Adica vrei sa zica ca nu te supui ritualului? poi nu zisa-shi ca mergi in fiecare duminica? Si eu fac la fel, si am devenit un fel de Duminicar, si ash fi vrut sa mai merg si sambata, dar nu reushesc. Ritualul asta si in seamna, sa repetzi un lucru pana te plictiseshti, cam cum faci tu cu ingerashii aia doi de la sfarshitul mesajelor. Stiu si pe aia de ce ii plasezi! Dar no problemo ca nu zic la nimeni.

Si sa sti ca doar ai impresia ca sunt ritualuri, sunt altceva, sunt ca un fel de shedintze festive, dar care au si o oarecare forma ancestrala de elegie mitica, cam ca un fel de ritual complicat, ca nu este ce vezi dumneata, ritualurile respective sunt uneori deadreptul ingrozitoare dar isi au rostul si supletze, cu atat mai mult cu cat ele trebuie sa continue si in viatza cotidiana, ca altfel isi pierd din reflectivitate si interes...

Bine ca esti ortodox, m-am linishtit... sper ca nu ne mintzi... ca nu se face.

Mutulachii acestia au fost de la inceput cand am inceput sa scriu pe acest sait si nu mau deranjat dar daca te deranjeaza am sa incerc sai scot si sa stii ca nu iam bagat eu cred ca ia preluat calculatorul pur si simplu sau nu miam dat seama si am apesat pe o tasta gresit la inceput.Faptul ca mergi la servici e un ritual eu nu cred, cu atat mai putin la Biserica in fiecare Duminica.
Eu ma refer la acele ritualuri ca mergi si saruti Icoanele de la un capat la altul sau te duci cu pomelnic, prescuri, lumanari,tamae la Preot plus ca daca nu ai bani e urat sa te prezinti numai cu aceste obiecte in fata Preotului sau daca nu te spovedesti la Preot nu ai voie sa te impartasesti si altele care nu are rost sa le spun pentru ca le stii si tu.Ritualurile mitice nusi au rostul azi ci doar ceea ce trebuie.

vsovi 15.03.2007 20:33:45

Nu ma deranjeaza mutzulachii, lachii, lachii, ca erau simpatici si n-ash fi vrut sa-i abandonezi, dar tu argumentezi destul de ciudat cum ca de ce banii, si iar banii, dar lasand banii laoparte, apoi zici ca nu e cam cum ai vrea domnia ta, ca preotzii fac cum le convine lor, dar sa stii ca uneori Dumnezeu Iisus, mai face si dupa inima ori credintza cate unuia... asha ca nu te ashtepta de la preot sa potzi face ce face preotul, ci potzi, de ce nu, sa faci ce face popa ala pe care l-ai cunoscut dumitale, ca sper ca n-o fi prea rau... :thumbsup:

ARHANGHELUL 15.03.2007 20:59:25

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Nu ma deranjeaza mutzulachii, lachii, lachii, ca erau simpatici si n-ash fi vrut sa-i abandonezi, dar tu argumentezi destul de ciudat cum ca de ce banii, si iar banii, dar lasand banii laoparte, apoi zici ca nu e cam cum ai vrea domnia ta, ca preotzii fac cum le convine lor, dar sa stii ca uneori Dumnezeu Iisus, mai face si dupa inima ori credintza cate unuia... asha ca nu te ashtepta de la preot sa potzi face ce face preotul, ci potzi, de ce nu, sa faci ce face popa ala pe care l-ai cunoscut dumitale, ca sper ca n-o fi prea rau... :thumbsup:

Preotii merg toti dupa cum canta mai marii Bisericii precum fac soldatii in armata, si daca isi pun mintea la contributie si condamna ceva din cadrul acestei institutii imiedeat este trecut in rezerva ca doar no fi mai intelept decat capii Bisericesti.
Preotul de la Biserica care merg eu e un Preot foarte apreciat de enoriasi si eu il apreciez de fapt ii apreciez pe toti ca au pornit pe acest drum dar nu toti se tin de el.

DUMNEZEU mai face si dupa inima si credinta unui om......
Dar nu dupa voia unei institutii.

sofiaiuga 16.03.2007 01:03:35

Citat:

Eu cred ca este un om care ancearca sa anvete oamenii adevarul si nu mai mult.

preotii sint ICONOMII TAINELOR LUI DUMNEZEU in virtutea a ceea ce a spus domnul nostru IISUS HRISTOS"LUATI DUH SFINT CARORA VETI IERTA PACATELE IERTATE VOR FI SI CARORA LE VETI TINE TINUTE VOR FI" si TOT CE VETI LEGA PE PAMINT LEGAT VA FI SI IN CERURI SI TOT CE VETI DEZLEGA PE PAMINT DEZLEGAT VA FI SI IN CERURI".IN LOCUL TAU MIE MI-AR FI DE-A DREPTUL FRICA SA-L CONTEST PE FIUL SI CUVINTUL LUI DUMNEZEU.APOSTOLII SI-AU PUS MIINILE PESTE ALTII PE CARE I-AU TRIMIS IN CONTINUARE LA PROPOVADUIRE SI FILIERA ASTA A NUMIRILOR SE POATE URMARI PINA IN ZIUA DE AZI, EA EXISTA SI E VERIFICABILA.CITATELE SINT DIN NOUL TESTAMENT .TAINA SPOVEDANIEI ESTE ESENTIALA PT CA ESTE PRECEDATA DE POCAINTA SI URMATA DE SF. EUHARISTIE,fara de care nu putem intra in imparatia lui DUMNEZEU.
SFINTII si MAICA DOMNULUI dau important ajutor credinciosilor pentru ca prin puterea date de dumnezeu lor se implineste ce scrie in psalmi,adica"MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI".adica ei prin trairea de pe pamint au devenit prieteni ai lui DUMNEZEU si conlucratori cu el ,numai asa se explica faptul ca ei spun ca "dupa moarte am sa va pot ajuta mai mult"[ex.ARSENIE BOCA,SF.PORFIRIE S.A.....]
cUM ITI EXPICI CA UN OM CARE SI-A INCHINAT TOATA VIATA CURATIRII DE PACATE PRIN POST SI RUGACIUNE PT EL SI PT LUME A FOST GASIT NEPUTREZIT DUPA 20 ANI-SF.IOAN IACOB HOZEVITUL,romin din pustia HOZEVEI,care a fost gasit de un prieten grec venit sa-l viziteze din AMERICA ,dupa ce l-a visat ca ii spunea sa vina sa-l viziteze[ala nu stia ca e mort].Cum iti explici ca oamenii simt ajutorul si de la acesti sfinti asa cum au promis ca ii ajuta si pe cei care cred si se roaga si lor ii ajuta intr-adevar.
DUMNEZEU SA TE LUMINEZE.

ARHANGHELUL 17.03.2007 15:29:46

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

Eu cred ca este un om care ancearca sa anvete oamenii adevarul si nu mai mult.

preotii sint ICONOMII TAINELOR LUI DUMNEZEU in virtutea a ceea ce a spus domnul nostru IISUS HRISTOS"LUATI DUH SFINT CARORA VETI IERTA PACATELE IERTATE VOR FI SI CARORA LE VETI TINE TINUTE VOR FI" si TOT CE VETI LEGA PE PAMINT LEGAT VA FI SI IN CERURI SI TOT CE VETI DEZLEGA PE PAMINT DEZLEGAT VA FI SI IN CERURI".IN LOCUL TAU MIE MI-AR FI DE-A DREPTUL FRICA SA-L CONTEST PE FIUL SI CUVINTUL LUI DUMNEZEU.APOSTOLII SI-AU PUS MIINILE PESTE ALTII PE CARE I-AU TRIMIS IN CONTINUARE LA PROPOVADUIRE SI FILIERA ASTA A NUMIRILOR SE POATE URMARI PINA IN ZIUA DE AZI, EA EXISTA SI E VERIFICABILA.CITATELE SINT DIN NOUL TESTAMENT .TAINA SPOVEDANIEI ESTE ESENTIALA PT CA ESTE PRECEDATA DE POCAINTA SI URMATA DE SF. EUHARISTIE,fara de care nu putem intra in imparatia lui DUMNEZEU.
SFINTII si MAICA DOMNULUI dau important ajutor credinciosilor pentru ca prin puterea date de dumnezeu lor se implineste ce scrie in psalmi,adica"MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI".adica ei prin trairea de pe pamint au devenit prieteni ai lui DUMNEZEU si conlucratori cu el ,numai asa se explica faptul ca ei spun ca "dupa moarte am sa va pot ajuta mai mult"[ex.ARSENIE BOCA,SF.PORFIRIE S.A.....]
cUM ITI EXPICI CA UN OM CARE SI-A INCHINAT TOATA VIATA CURATIRII DE PACATE PRIN POST SI RUGACIUNE PT EL SI PT LUME A FOST GASIT NEPUTREZIT DUPA 20 ANI-SF.IOAN IACOB HOZEVITUL,romin din pustia HOZEVEI,care a fost gasit de un prieten grec venit sa-l viziteze din AMERICA ,dupa ce l-a visat ca ii spunea sa vina sa-l viziteze[ala nu stia ca e mort].Cum iti explici ca oamenii simt ajutorul si de la acesti sfinti asa cum au promis ca ii ajuta si pe cei care cred si se roaga si lor ii ajuta intr-adevar.
DUMNEZEU SA TE LUMINEZE.

Cum iti explici ca cei care se roaga lui Buda,Mahomed si alti oameni sant ajutati???????
Inseamna ca si ei sant Sfinti???????

Mirean 18.03.2007 21:40:43

Ce parea aveti de un preot care ste profesor universitar, preda la Bucuresti, pitesti, Oradea, Targoviste si, uneori, la Constanta, este consilier patriarhal, face parte dintr-o comisie speciala de la patriarhie (ceva pe probleme de invatamant)? Credeti ca mai are el timp de pastoratie? Mai poate fi el numit preot, numai in virtutea harului?
cazuri de genul asta mai sunt, mai ales in Bucuresti...
Ca sa nu mai vorbim de cazurile in care (unul recent) preotii, incalcand hotararea Sf. Sinod din 2004, se apuca de politica...

sofiaiuga 18.03.2007 22:51:26

pt ARHANGELUL:aceia sint ajutati de puterea satanei si spre pierderea acelor slabiin credinta si a necrediciosilor.
pt Mirean:acel preot care preda tocmai in asta consta pastoratia lui.

Mirean 19.03.2007 12:28:05

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
pt ARHANGELUL:aceia sint ajutati de puterea satanei si spre pierderea acelor slabiin credinta si a necrediciosilor.
pt Mirean:acel preot care preda tocmai in asta consta pastoratia lui.

Are timp sa predea bine si sa mai aiba grija si de parohie, cel putin la fel de bine? Nu ar trebui sa aleaga intre multitudinea de "job-uri"? Sau sa se limiteze la cele mai importante....

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.