![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Te rog frumos fă și tu o listă de genul: pasajul acesta a fost în acest fel și s-a schimbat în felul următor. Să știi că mulți oameni ar vrea să știe cum i-a ținut biserica în ignoranță și cum încearcă și în ziua de astăzi. Mai în glumă: Jumătate din adevăr a ieșit la lumină? Care jumătate a ieșit la lumină? Și care a rămas în întuneric? Și e fix jumătate din adevăr? Acești termeni sunt departe de a exprima ceva concret. |
Cel ce se naste din nou...
Citat:
Un suflet ce urmeaza sa se nasca simte cu tot trupul lumina, o cauta din prima zi, si o gaseste cu adevarat in cea de odihna a cautarii, ca e in puterea Lui Dumnezeu sa faca de toate pentru trupul omului, si cand le-a terminat, El insusi s-a odihnit. Pe toate aceste cai de a vedea lumina, le primeste inainte de nastere, dar vede acel suflet cu adevarat pana nu se naste din nou; caci cine cauta sa vada, se naste sa o vada. Iar cand vede lumina, o vede cu primii ochi, dar cu susul in jos, si i-si naste ochii din nou si apoi vede bine, dar nu aude ceea vede, i-si da urechilor putere sa se nasca din nou si sa simta ca ce aude cu ochii, e ce vede cu urechile...si asta e bine. Cu toate simturile primite omul sa caute lumina din suflet, prin trup si mai departe. Sa se constientizeze ca este vesnica molie daunatoare pamantului si fara de culoare, si sa se opreasca din prihana, ca sa primeasca apoi, un nou trup alb si nou si binecuvantarea luminii. Omul a fost totusi daunator primului pamant, de aceea i-si lasa mama si i-si cauta nevasta lui. O va gasi numai daca cinsteste pamantul dintai. Inainte de a se naste si-a inselat sufletul cu false lumini, de aceea in lumea aceasta i-si va lua o credinta, dar credinta lui sa fie din lumina cea dintai. Credinta omului sa steie dreapta in fata lui Dumnezeu, caci daca nu va sta asa, va cadea in stanga celor rai scosi din judecata lumii sau in dreapta celor vazuti buni din dorinta lumii. Ia-ti prietene, trupul si crucea, in fratia timpului... |
Citat:
Omule, eu zic ca ar cam trebui sa-ti cauti nevasta...:3: . |
Citat:
|
Discutia despre reincarnare este mai complicata si tot la capitolul inviere trebuie cautat. La scoaterea sufletelor din locuinta mortilor
Dar si la venirea lui Ilie promisa ca sa pregateasca calea lui Mesia -fie ca a fost fie ca nu Ioan Botezatorul. Dar si la intrebarea despre pacatul orbului din nastere la care ucenici nu au stiut sa raspunda. Dovada ca si posibilitatea vinei lui din alta viata era o varianta posibila. Pavel spunea ca omul are o singura viata si apoi vine Judecata. Daca in acel moment devenise sau inca nu prooroc nu stim insa se pare ca teologii au gasit si niste erori legate de unele cuvinte ale lui -scuzabile pentru ca el nu a facut parte dintre cei 12 apostoli. Insa e posibil ca crestinii nu trebuie sa afle ca ea este posibila ca sa nu lase indreptarea pe alte dati. daca reincarnarea este valabila inseamna ca poate explica de ce ne nastem fiecare cu un bagaj al caracterului diferit -probabil in functie de faptele din viata trecuta. daca ea este valabila atunci invierea cu trupul este posibil sa se refere la ea ca la o sansa pentu a mai face noi pasi pe drumul catre pocainta , ispasire si desavirsire. Intelegem de ce o viata care se termina la o ora dupa nastere nu are o importanta decit ca o ispasire dupa care urmeaza alta cu incercari si cu lectii de viata. dar oricum ar fi daca e asa sau nu mai putin conteaza, importanta este viata de acum ca pregatire pentru viata viitoare. |
Citat:
Dar sa nu treci din nou la cele preaspurcate. Ca sa nu te asemeni cu porcul scăldat care se intoarce la noroiul mocirlei lui. |
Citat:
|
Citat:
|
Ea te cauta pe tine...
Citat:
|
Citat:
Si salutari nepotelului, sa va traiasca... |
Stau si ma gandesc...
Se scrie, nu se scrie ..s-a omis...s-a sters...nu se intelege..etc...
si daca in final ar fi raspunsul pozitiv ..da ne reincarnam... Eu ma intreb la ce mi-ar folosi sa stiu ????..uni vor spune ca da ..este poate folositor.. Ma gandesc la un lucru, mi-a dat Dumnezeu posibilitatea sa zic asa in varianta ca m-am reincarnat..sa mai am acesta viata ...oare atunci la ce bun imi este data...sa traiesc in trecut? sa ma intorc la cea veche? Eu zic atat, imi este si asa arhisuficient sa ma bat cu pogonul de pacate scris in cartea vietii si de abia mai scot ochii din ea asa pe furis...Doamne macar de as avea zile in acesta viata, doar cat sunt suficiente sa ma mantuiesc ..si sincer nu-mi foloseste sa stiu daca in alta viata am fost vierme sau pagan ..sau am fost sfant sau imparat sau om de nimic...etc... Eu aici am misiunea de a duce crucea ce-mi este data .. sa am o misiune de a sluji lui Dumnezeu, cred ca imi este deajuns sa stiu asta ..De ce oare sa-mi incarc memoria cu trecutul..??? Eu ii multumesc lui Dumnezeu chiar ca uit, ca daca nu uitam, prin cate mi-a fost dat sa trec in acesta viata, de-mi ramanea in minte clar totul...cred ca inebuneam sigur. Acum vorbeam singura si nu mai aveam posibilitatea sa scriu pe aici.. Deci concluzia mea umila, sa ma concetrez pe telul meu de mantuire, sa privesc inainte si sa nu abat calea spre Dumnezeu, este toata dorirea mea...Deci si 70 vieti daca am avut nu mai conteaza, daca si pe acesta o irosesc pe lucruri de nimic ...sa descopar ce???... Ca poate am fost un mai mare netrebnic si in alta vita ...imi ajunge asta si asa mi se pare super lunga...daca ar fi dupa mine as zice bodagproste sa zica Dumnezeu... maine esti chemata in rai ..gata s-a terminat cu pamantul asta plin de atat de multa mizerie morala ..in care ne scaldam...of Doamne fie-Ti mila de umila ta faptura si zlobozeste-o! |
S-a mai spus de nu stiu cate ori, dar unii prefera sa sfideze.
Credinta in reincarnare e TOTAL SI IREVOCABIL INCOMPATIBILA cu conceptia crestina despre suflet/persoana si despre Dumnezeu-personal. Simpatizantii metempsihozei se exclud singuri singurei din crestinism avand asemenea conceptii. Reveniti-va oameni buni! cat inca se mai poate. http://www.blog.teologie.net/2011/03...nare-si-karma/ |
Da, irevocabil gresita pentru doctrina crestina , dar daca totusi nu este o gresala...care va fi reactia voastra cand sa presupunem(atentie!!!) vi se va demonstra ca este reala si valabila reincarnarea?
ps. aici fiind o rubrica unde se poate povesti si despre alte subiecte decat credinta ortodoxa se pot asterne opinii diverse, nu sa ne dam in cap....aviz! |
In Talmud se spune ca cei care au lasat o treaba neterminata pe pamant se pot reincarna, dar nu este o lege... In crestinism reincarnarea nu prea are loc.
|
Ortodoxia, in special (si crestinismul, in general) nu merge pe bajbaieli si ipotetice conceptii demonstrabile sau nu, ci pe REVELATIA facuta de Hristos, cel mort si inviat, prezent istoric in viata contemporanilor Lui, acum 2000 de ani si prezent euharistic de atunci incoace pt. toti cei care nu vom fi fost contemporani cu Dumnezeu pe vremea cand umbla El in lume cu trup de om.
Dumnezeul in care credem noi nu e vreo constiinta impersonala, ci e o Treime de Persoane, Un creator care nu are cum sa se confunde vreodata cu creatura, nu o fiinta impersonala in care ne pierdem abisal depersonalizati, ca picaturile de apa in ocean. Distinctia dintre Creator si creatura nu are cum sa se anuleze vreodata, creatura nu se poate identifica in fiinta ei cu Creatorul. Never! Asta e panteism in stare pura. Adeptii metempsihozei pot sa-si justifice conceptiile doar negand invatatura lui Hristos cu care contrasteaza flagrant. Sunt liberi s-o faca. Pe riscul lor, desigur. New-age-istii, mai mult sau mai putin camuflati cameleonic sub diverse infatisari, au propria lor conceptie pe care spera sa o demonstreze viitorul. Conceptia data de Hristos e alta, radical opusa. Pseudo-evanghelia lor e auto-perfectionarea, auto-evolutia, auto-realizarea, auto-implinirea si in fond auto-mantuirea. In conceptia lor, nu Dumnezeul Personal este Cel care coboara la neputinta omului, ci omul, prin reincarnari, se metamorfozeaza si urca singur pana cand se face dumnezeu, numai cu propriile puteri, pana cand se poate cufunda abisal in spiritul universului. A merge pe principiul indoielnic '' 'om trai si 'om vedea, sau mai exact 'om muri si 'om vedea cine a avut dreptate", a alege bajbaiala asta pe post de conceptie after-death, e cam ca si cum ai alege imobilitatea ca mijloc de transport. |
Citat:
Misteria,ai mare grija draga mea.Nu orice veste vine de la Cel de Sus si nu toate sunt spre folosul tau.Reincarnarea ataca direct inima crestinismului:rolul Crucificarii si al Invierii Domnului.Compara cu ce spune Scriptura,fie si doar pe acest aspecte si fereste-te de invataturile domnului acestei lumi. Apostolul Iuda avertizeaza ca ,,s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta" care sunt asemuiti cu niste stanci ascunse,niste nori fara apa, manati incoace si incolo de vanturi, niste pomi tomnatici fara rod, de doua ori morti, dezradacinati,niste valuri infuriate ale marii, care isi spumega rusinile lor; niste stele ratacitoare, carora le este pastrata negura intunericului pentru vecie.Tot apostolul spune in ce directie sa te uiti,nu a lor si a invataturilor lor ci a: ,,Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va infatisati fara prihana si plini de bucurie inaintea slavei Sale,singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maretie, putere si stapanire, mai inainte de toti vecii, si acum si in veci. Amin." God be with you. |
Pavel -care nu a fost ucenic- a spus ca "o singura viata are omul" iar Iisus a spus ca "Ilie a si venit dar voi nu l-ati cunoscut".
Acum pe care dintre ei doi sa credem? Desigur ca lucrurile sint interpretabile incluisv in ceea ce prveste invierea cu trup in conditiile in care in rai duhurile noastre nu au trup material. Daca transmigratia sufleteleor nu ar exista atunci la Judecata vor trebui pasuiti cei care nu au auzit in viata lor de Iisus si de invatatura si promisiunile sale. Desigur Iisus a mers si in locuinta mortilor insa dupa acest moment multi au trait pe pamint. Iar pe un om care se naste intro zona unde religia parinteasca este una diferita nu il poti judeca la fel ca pe unul care s-a nascut din parinti crestini. Transmigratia sufletului inseamna ca sufletul ramine acelasi -este acelasi eu -adica se pastreaza caracterul -insa se sterge doar memoria faptelor trecute -insa nu si datoriile de ispasit sau eforturile pentru care vei fi rasplatit. |
Citat:
|
Citat:
Daca Hristos mi-a spus ca ,,Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac"atunci merg inainte,cu acesta speranta,intelegand cuvintele lui Ieremia: ,,Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima."(Ieremia 29:13). Sunt convins ca sunt multe lucruri pe care nu le inteleg si ii multumesc Celui de Sus ca m-a ferit sa am raspunsuri la orice.Incerc sa inteleg ce ne-a spus Mantuitorul ,,Care pentru noi S-a făcut înțelepciune de la Dumnezeu și dreptate și sfințire și răscumpărare",cat pot eu cu ajutorul Domnului si nu cat mi-ar da voie altii,care pun ei lanturi,de la sine putere,pe drumul spre mantuire. Apostolul Pavel spunea: ,,Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt" (I Corinteni, capitolul 1). O sa imi ia o viata,si tot nu voi termina, ca sa inteleg intelepciunea si dragostea Tatalui Ceresc, aratata in Domnul nostru,Hristos Isus,ca sa mai am timp sa inteleg si alte lucruri.Le las in grija Domnului,EL va randui totul dupa intelepciunea Sa. Daca m-as lua dupa sfatul lumii as fi fost demult pe marginea gropii zimbind sarcastic unui craniu.Incerc sa inteleg si sa aplic ceea ce pot eu,ca o fiinta limitata.Este o lupta fara oprire: ,,Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti"(Galateni 5:17). Ce am spus este doar opina mea si trebuie tratata in acest context si in aceste limite. |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
“Plata păcatelor părinților izbește și-n urmași”. “Iată cei cu rele: ele vin pe capul oamenilor – și uneori chiar pe cap – de pe urma păcatelor, ca plată, ca ispășire și ca hotar al păcatelor. Dar durerea cea mai mare, pedeapsa cea mai grea, e că plata păcatelor izbește și-n urmași, până la al treilea și al patrulea neam”... „Pedepsesc păcatele părinților în copii, până la treilea și până la al patrulea neam, al celor ce Mă urăsc pe Mine. Și fac milă până la al miilea neam celor ce mă iubesc pe Mine, și păzesc poruncile Mele” (Tinerii, Familia si copiii crescuti in lanturi" - Parintele Arsenie Boca) ps pana stiinta explica nasterea orbilor (vezi putina ereditate) |
"părinții mănâncă aguridă, iar copiilor li se strepezesc dinții".
Pentru ce suferă copiii nevinovați?
"Vai, bietul copil, de ce l-o fi pedepsit Dumnezeu așa, că doar el nu e vinovat cu nimic?!... Ce păcate grele or fi având mama și tatăl lui?" Omenirea a avut și are încă de la începuturile ei această nelămurire: de ce suferă copiii? Înainte de creștinism exista concepția că pentru anumite greșeli și păcate ale părinților erau pedepsiți copiii lor cu diferite boli, iar uneori cu moartea. Știm din Vechiul Testament că "părinții mănâncă aguridă, iar copiilor li se strepezesc dinții". Dar noi, creștinii, care știm și că Domnul Iisus a adus dezlegarea de păcatul strămoșesc, ne punem întrebarea: aceasta nu înseamnă că nu mai plătim pentru păcatele părinților? Există printre noi oameni măcinați de durere interioară pe care noi, cei care nu o trăim, cu greu ne-o imaginăm. Oameni care au copii cu malformații, care au dat naștere unor prunci cu defecte majore, care suferă de autism, cu sindromul Down, copii care fac cancere la vârste fragede, care se topesc de pe picioare și medicina nu poate face nimic pentru a le mai amâna moartea cu o zi. Și mai puțin de înțeles este când sunt oameni curați la suflet, corecți și credincioși, care au o casă plină de copii, dar unul dintre ei are, de exemplu, retard mintal sau o altă boală gravă. Grea încercare pentru astfel de familii. Cum poți trăi asemenea necaz fără să cârtești împotriva lui Dumnezeu, fără să Îl întrebi cu disperare: "Dar de ce, Doamne?" Mai ales că o astfel de mamă, trecând prin parc cu copilul ei suferind, a auzit adesea șușoteli de genul: "Păcatele părinților!..." Ce să mai spunem de părinții cărora un copil le-a murit? Cauzele duhovnicești Pentru a înțelege însă astfel de suferințe, trebuie să cunoaștem cauzele duhovnicești ale acestora. Sfinții Părinți rezumă la trei aceste cauze: păcatul strămoșesc, lucrările Proniei dumnezeiești și păcatele părinților. Suferința pentru păcatul strămoșesc trebuie înțeleasă astfel: chiar dacă este iertat prin Botez, păcatul originar trimite în fiecare om consecințele căderii omului din starea inițială, din prima clipă a vieții de după pactul adamic moartea lucrează câte puțin în fiecare din noi. În ceea ce privește Pronia lui Dumnezeu, aici este cel mai greu de înțeles de mintea omenească. Dar, prin diferite întâmplări pe care le aflăm, fie consemnate în Scriptură, fie care circulă în tradiția bisericească, știm că nici o suferință a omului nu este zadarnică și întâmplătoare. Creștinul adevărat trebuie să aibă mereu în minte faptul că prin boală sufletul i se curățește, boala îl călește, îi este cale de mântuire. Mai ales că știm ce a spus Mântuitorul: "Cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui". Există un exemplu foarte grăitor despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu, manifestată într-un caz real, celebru la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Rusia. O mamă cu un copil aflat pe moarte s-a rugat foarte mult pentru vindecarea copilului ei, iar Dumnezeu s-a înduplecat de durerea ei și i s-a arătat în vis, descoperindu-i viitorul pe care l-ar fi avut fiul ei dacă ar fi trăit. Mama îndurerată vedea ca într-un film imagini cu fiul ei care creștea, devenea adult, urma cariera militară, apoi participa la o revoltă socială și în final murea spânzurat. Femeia a fost întrebată dacă în aceste condiții mai vrea să trăiască fiul ei sau să moară atunci, copil. Ea a cerșit cu îndârjire viața lui. Și i-a fost dată. Acel copil a trăit exact ceea ce văzuse mama lui în descoperirea dumnezeiască, inclusiv moartea prin spânzurare. Prin urmare, dacă ar fi murit de mic, Dumnezeu n-ar fi făcut o nedreptate cu el, ci l-ar fi luat în ceruri, căci era neprihănit. "Copiii primesc asupra lor nevoința muceniciei pentru ca Dumnezeu să miluiască întreaga lume". Dumnezeu nu se bucură de suferințele lor, dar prin acestea adulții se pocăiesc mai ușor, se întorc cu inima spre credință. Uneori, însă, nici măcar suferința unui copil nevinovat nu poate să înmoaie o inimă împietrită. Dacă părerea sfinților ne este îndeobște cunoscută în privința bolii, care este privită ca o școală a smereniei și răbdării, au existat și scriitori care au înțeles și ei profunzimea suferinței. De pildă, N.V. Gogol, care era un om bolnăvicios, scria: "Cât de mult avem nevoie de boli! Dacă nu ar fi existat suferințele provocate de boli, nici vreau să-mi închipui ce-aș fi devenit eu! Ce om însemnat mi-aș fi închipuit că sunt!" În privința păcatelor părinților, opinia este următoarea: "Copiii nu plătesc pentru păcatele părinților cu prețul sănătății lor, dar pot suferi în virtutea urmărilor acestor păcate. Nefiind răspunzători pentru fărădelegile neamului lor, urmașii sunt legați de strămoșii lor genetic, psihologic, social, cultural, duhovnicește. Ambele generații (atât cea tânără, cât și cea în vârstă) se influențează reciproc, negativ și pozitiv. Aceasta nu este karma, nu este răzbunarea oarbă a sorții pentru anumite fapte săvârșite în timpul "vieților anterioare", ci este rezultatul unirii fizice, sufletești și duhovnicești dintre părinți și copii". Pocăința părinților, sănătatea copiilor Cum să procedeze cel care este conștient că pricina bolilor copilului se află în el însuși? Cu cât părinții păcătuiesc mai mult și se pocăiesc mai puțin, cu atât mai mare este probabilitatea îmbolnăvirii copiilor lor. Invers, dacă păcătuiesc mai puțin și duc o viață de pocăință și practică a virtuților creștine, în strânsă legătură cu biserica și duhovnicul, cu atât mai mult există posibilitatea ca fiii lor să fie sănătoși trupește și sufletește. Omul însă nu a fost creat de Dumnezeu ca să sufere și să moară, despre ce se spune în Sfânta Scriptură: "De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii, pentru că toți au păcătuit în el." Bagajul genetic și duhovnicesc "Întrebările omului asupra suferinței sunt inevitabile, nu scapă nimeni de ele. De fapt, toate întrebările se reduc la aceasta: "De ce"?, și mai ales: "De ce este lumea plină de suferință, în special de suferința celor nevinovați, a copiilor?" Un posibil răspuns ar putea fi acesta. Dacă biologic părinții transmit copiilor un bagaj genetic, de ce nu putem înțelege că aceiași părinți transmit copiilor lor și bagajul lor spiritual. Acestea două pot deveni binecuvântare sau blestem pentru copii, pot fi sursa de viață fericită, ori cauză a suferințelor de tot felul". Să ne aducem aminte că nu putem face orice cu trupurile noastre. Sunt hotărâtoare pentru viața urmașilor dacă părinții au avut relații trupești nebinecuvântate de căsătorie, dacă și-au făcut din trupul lor o adunătură de patimi, precum consumarea alcoolului în exces, fumatul, consumarea drogurilor, a mâncărurilor super-prelucrate etc. "Alteori, suferința este și o lucrare de învederare a Slavei nemăsurate a lui Dumnezeu, astfel El îl vindecă pe orbul din naștere, iar la întrebarea cine a păcătuit, el sau părinții lui, Iisus a răspuns: "Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu". "Orice creștin trebuie să fie conștient că suferința din viața aceasta este o pregătire pentru moarte și pentru viața viitoare, însă nu în singurătate și părăsire, ci totdeauna în Hristos, care a răstignit pe cruce suferințele tuturor, care în fiecare clipă este alături de orice om care suferă. Concluzionând, nimeni nu e scutit de boală, nici bătrân, nici copil-nevinovat fiind. Important este să nu deznădăjduim, să nu căutăm explicații și soluții raționale. Să ne asumăm suferința gândind la Crucea și la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Iar părinții care au copii cu suferințe mari au aceeași cale de urmat, ducându-și crucea cu răbdare, rugându-se pentru iertarea păcatelor personale, pentru sănătatea copiilor și mai ales pentru mântuirea lor. |
Citat:
Ni se va demonstra ca este reala si valabila reincarnarea? ... vad pe strazi mergand oameni si in mintea mea acest termen "reincarnare" apare...s-a demonstrat valabil .. oare cine este el ...??? Cel pe care il vad acolo stand... ma inchin si zic piei fugi...ca nu-mi place cum arata acesta este reincarnarea lui...X..mai merg ..vad o figura care imi place este super arata bine ..vai ce frumos..seamana cu un sfant...este clar este sfantul acela care am auzit eu ..stiti voi unde...mai dau coltul si dau in nas cu altul, sa ma striveasca ...plina de furie cine este reincarnatule ..nu vezi pe unde treci...?// clar trebuie sa mergi in iad...mai aud niste glasuride copii nitel mai incolo..unul arata ca un inger, unul nu imi place saracutul l-a ingaduit Dumnezeu cu o malformatie...si zic clar a fost Iuda la pedepsit Dumnezeu...mai merg ..dau de dragostea vieti mele ...ma indragostesc la prima vedere ..cum sunt o femeie..cine poate fi ..am sa zic (Dumnezeu sa ma ierte) Acesta clar este Iisus, prea dulcele meu Iisus ...se uita la mine patimas ...vai ce voi crede este clar, cine pot fi eu?...sunt Maria Magdalena.....sar disperata si ma astern ca un covor la picioarele lui incerc sa-i smulg inima din piept cu lacrimile mele ..spal chiar si trotuarul, nu numai picioarele lui, trebuie sa fac azi asta clar Dumnezeu mi-a dezvaluit cine sunt ...pe cine am intalnit ..nu ratez..ocazia ...trebuie sa sterg si picioarele cu parul meu ..chiar si trotuarul..ca de am parul mai lung...ma despart ..are o misiune mareata plang si merg..doar a venit sa salveze lumea...plec plina de piosenie ..am vazut mirele meu...merg nu mai stiu pe unde merg...ma impiedic ..cad ..ma ridica Samariteanul ..mai departe stau si se uita talhari care ma ia in ras ..uite si asta este beata...si tot mai merg si visez..ne salveaza ..clar este apocalipsa s-a intors ..a venit Iisus ..ma cuprind fiori..vai clar este si undeva pe aici Antihristul..unde este sigur daca ma rog imi destainuiste Dumnezeu care este ...ma lupt cu fiara ..o voi face eu sa taca ...ii dau ceva eu sa taca..gasesc ceva la indemana ...etc... Ingrozitor scenariu cu minti tulburate la vestea ca reincarnarea este posibil... Oare cati vor vrea sa fie Iisus? ..oare cate vor naste si vor spune am nascut fecioara .. ...Nici macar nu vreau sa ma trezesc Doamne intr-un astfel de cosmar..Doamne da-mi zile sa ma mantui dar nu zile sa vad un astfel de cosmar... Iarta Doamne umila ta faptura...ca nu stie ce face ...ce colaps poate crea...printr-o simpla imaginatie ...reincarnare.. |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Am prins esenta mesajului tau draga Marilena B! Pe mine ma roade ideea reintruparii dar niciodata nu as incerca sa conving pe cineva de ceea ce cred sau cu ce "cochetez" eu...Nu pot insa sa nu ma intreb, ce se va petrece totusi daca e reala aceasta reincarnare? Cum am fi judecati ca am refuzat sa credem/vedem clar asta?Sigur, ce este in clar DINCOLO acestui dincoace in care traim ,exact nu stie nimeni, cert ramane insa adevarul absolut ca sufletul este nemuritor....Si ma intreb...
|
Nu esti judecat(a) in nici un fel, cei care cred in reincarnare n-au treaba cu vreun Dumnezeu personal, de Iisus Hristos nu mai vorbim.
|
Citat:
|
Conform multor sondaje o treime dintre crestini cred in reincarnare , ea nu combate nici pe Dumnezeu, nici pe Iisus.
Este adevarat ca IIsus fiind intrebat despre inviere in legatura cu sotia celor 7 frati -a cui dntre ei va fi ea atunci sotie- a spus ca in imparatie sintem ca ingerii nimeni nu se mai casatoreste insa pe linga asta le-a spus ca ei nu cunosc scriptura iar celor care nu cunosc scriptura nu putea sa le spuna mai multe. In vremea apostolilor judecata de catre Biserica era doar in privinta moralitatii nu insa si in privinta doctrinei -se stia ca nu toti ajung la aceeasi intelegere si a existat -inca exista biblic- recomandarea ca in aceste situattii sa nu existe certuri ci sa se caute sa fie implinite lucrurile la care au ajuns in comun toti. Insa intre timp a aparit dogma oficiala si traditia ei careia i se spune sfinta. In timp nu s-a mai tinul cont de aceasta recomandare (nu este singura incalcata) si asa au aparut ramurile crestinismului. Nimeni nu imi poate garanta ca dogma este cunoasterea in tot adevarul promis sau ca cei care au stabilito in decursul vremurilor -pas cu pas , sinod dupa sinod -au fost prooroci infalibili sau au avut daruri de cunoastere si putere de a purta mai mult decit au avut apostolii . Nimeni nu imi poate garanta ca cei din sinoade chiar daca stiu mai multe si li se descopera mai multe automat dezvaluite totul tuturor indiferent de puterea de a purta a norodului. Nici macar Iisus nu a dezvaluit totul desi mai avea multe de spus. Insa oricum ar fi cei care vom apuca vremurile din urma ale Judecatii-si se pare ca le vom apuca daca revelatiile calugaresti au dreptate- ne vom dumiri si vom vedea atunci cum este cu invierea cu trup, rapirile si celelalte. daca mai intii este invierea spre judecata si venirea sfintilor dupa care urmeaza rapirea oamenilor (orice ochi Il va vedea) pentru intimpinarea lui Iisus inseamna logic ca acei sfinti veniti care vor fi rapiti odata cu noi inseamna ca se afla la rindul lor raincarnati pe pamint caci daca sint deja inviati si facuti automat desavirsiti in imparatie (cu trup? acolo nimeni nu are trup) atunci ei sint rapiti din imparatie si adusi in fata tronului? sau rapiti din fata tronului ca sa il intimpine pe Iisus sau vin odata cu el? Unde vine Domnul Dumnezeu impreuna cu sfintii Sai? (Zaharia 14) De ce alearga evreii pina intr-un anume loc pamintesc unde Domnul le da mintuirea? Unde este Tronul la venirea lui Iisus daca El venind paseste -fiind adus- in fata Celui vechi de zile? (Daniel 7.13) |
Citat:
SI acum sa o luam putin invers TOT PUR TEORETIC...sa presupunem ca TEORIA REINCARNARII este adevarul...pai noi cei care credem intr-o singura viata ne straduim fiecare dupa puterile noastre sa traim cat mai curat deci ne straduim in aceasta viata sa ne mantuim (fara a mai apela la o alta viata)...deci SIRUL de nu stiu cate vieti necesare (cica mii de vieti) la atingerea nivelului de ILUMINARE noi il reducem la 1 SINGURA VIATA...daca nu e CORECTA TEORIA UNEI SINGURE VIETI - o sa vad eu cel care cred intr-o singura viata ce o sa fac in urmatoarea viata pe cand voi daca TERORIA UNEI SINGURE VIETI E CORECTA nu mai aveti ce face...astfel va propun sa incepeti sa numarati de la 1 la 1000 DE VIETI si nu invers...GRIJA MARE CU SOAPTELE DIAVOLULUI! ... |
Citat:
E si ce spui tu o varianta..Dar crede-ma , si daca crezi in reincarnare(ipotetic vb) si respecti poruncile sunt sigura ca sufletul este mantuibil, si ma intreb ce valoare are efortul unui zis crestin care merge la biserica , isi urla credinta dar da dovada clara de neiubire? Vezi , de aceea am convingerea ca Tatal Creator ne stie cel mai bine SUFLETUL, iar in ceasul judecatii precum afirmam in demult, vom fi surprinsi sa constatam pe cine gasin in rai ...sau dimpotriva , in iad....Si da...trebuie avuta mare grija cu "bunii samariteni" caci ades sunt slujitori ai dracilor! Pana la urma cred ca nu are atat de multa importanta daca credem sau nu ca revenim, ci cat de mult ne straduim sa fim buni, iubitori si natural credinciosi...(acceptiunea cuvantului de credinta difera de la individ la individ, asta este stiut-opinia mea) |
Voi cei care credeti in reincarnare...cum imi explicati imultirea sufletelor?...avand in vedere ca numarul populatiei globale este in crestere si conform teoriei fiecare trup are un suflet...cand ia nastere un suflet?
vorbind pur TEORETIC...nu ar trebui ca un copil care un suflet dintr-o alta viata sa aiba maturitatea sufletului din viata trecuta?...unde ar mai fi puritatea sufletutlui de copil? asa cum Dumezeu iti da un trup unic la fel se intampla si cu sufletul (este unic)...iar cu intrebari gen cum ne explicam inegalitatea intre oameni la nastere sa nu mai veniti (prea usor sunteti dusi de nas de niste idei atat de FALSE) ...putina GENETICA nu v-ar strica • "Ne întâlnim în prezent cu... viitorul trecutului; și de multe ori cu un trecut ancestral, de multe generații. • Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia. • În codul genetic, arhiva vieții noastre, în care sunt și resturi de arhivă de la înaintașii noștri de milenii chiar, avem scrise și înscriindu-se în flux continuu tot ce gândim, vorbim și facem ca pachete de energie virtuală, informația genetică, în genele cromozomilor noștri - factorii eredității noastre spre viitor. • Compotamentul, purtarea omului, se consemnează și se înscrie ca informație în codul genetic. Transcrierea e în flux continuu: a binelui sub Har și a răului sub Judecată sau recesivitate. • Toată înfățișarea noastră fizică, toate faptele, vorbele și gândurile, - deci de la expresia cea mai materială până la cea mai mică undă de energie a unui gând – se transcriu, în flux continuu, în constituenții fondului genetic, în sămânța de om, ca energii virtuale, sau ca recesiuni – defecțiuni - , care, în cursul devenirii au să ajungă actuale, fie ca un plus de viață, fie ca un minus de existență." (Parintele Arsenie Boca) |
VOI...EI....sunt tot NOI....dragul meu Ovidiub...Cata vreme scapa acest "amanunt" , nu poate fi vorba de iubire frateasca.....
|
Citat:
|
Citat:
hai sa nu vorbim de cine slujeste dracilor...daca vrei iti pun pe tava cat slujesc dracilor cei cu control mind, reincarnare si alte spurcaciuni ca nici nu merita sa le amintim "Toți cei ce umblă după plăceri, de orice fel, nu vor scăpa de primejdii, căci sub orice plăcere e încolăcit un șarpe." (Parintele Arsenie Boca) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:13:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.