![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Voxdei, desi nu sunt de acord cu tine si cu ce ai scris mai sus, poate ar fi mai bine ca Biserica sa se finanteze exclusiv din contributiile noaste, ca sa nu mai existe discutii.
Cel mai bine ar fi ca Sfantul Sinod sa stabileasca, in functie de nevoile Bisericii si de numarul de enoriasi, o taxa lunara benevola (eventual diferentiata in functie de avere) pe care toti crestinii ortodocsi sa se angajeze sa o plateasca. Cred ca s-ar strange mai multi bani decat cei primiti acum de la stat si nici nu am mai cheltui din banii ateilor si altor religii care intra la gramada in buget. E biserica noastra, sa o tinem cu banii nostri. |
Citat:
Exista contributia anuala, dar cati dintre noi o platesc? Este o datorie fata de Biserica! |
Citat:
|
Citat:
si Bisericile ofera locuri de munca. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Am uitat sa precizez, introducerea acestei taxe ar trebui sa fie imediat cuplata cu renuntarea la orice forma de finantare de la stat (cu exceptia banilor pentru monumentele istorice de patrimoniu).
Gabriela8, exista aceasta contributie anuala, dar este mica, insuficienta. Sfantul Sinod ar trebui sa spuna, prin preoti: aceasta e taxa, de azi am renuntat la orice ban de stat si NIMIC nu se mai plateste in plus (pomelnice, Boboteaza, nunta, botez, inmormantare, etc.). Si n-ar mai fi rau sa ni se aminteasca mai des cuvintele Mantuitorului: vinde-ti camasa de pe tine si banii da-i saracilor. Daca nu suntem in stare sa ne tinem Biserica, atunci ne meritam soarta. |
Vroiam sa mai spun ca totusi sunt putine spitale si am inteles ca vor sa mai restranga.
Cu ceva ani in urma erau si cate doi in pat (chiar operati) in spital. Acum nu stiu care mai este situatia, dar este o problema mare cu spitalele. N-au de nici unele... Si este nevoie mare si de centre pentru batrani bolnavi (cu Alzheimer si etc.). |
Citat:
|
Citat:
Totusi nu stiu daca nu se merge si cu tavita in biserica. In rest nu stiu ce finantare au. Dar si cu taxa este o problema: o platesc numai cei care declara apartenenta la biserica. Si nu stiu cum se face cu somerii si pensionarii. |
Citat:
La mine la bisericuță, în afară de salariul preotului (900 de RON), mai platim paracliserul care e acelasi cu cantorul (300 de RON), contabila (100 de RON) și un om bun la toate, care stă gratis în casa parohială. Cântăreții fac muncă voluntară, dar nici nu vin la repetiții, motiv pentru care e un cor în dorul lelii, spre deosebire de cel de la Catedrală. |
Citat:
|
Citat:
Pai atunci ar trebui si noi in diaspora sa primim ceva... Dar noi nu cerem nimic... |
Citat:
""Sistemul de sanatate din Romania are o mare problema: are 431 de spitale si cheltuieste 85% din bugetul Ministerului Sanatatii. Solutia nu este decat restructurarea. Si lucrul acesta se va intampla. Am promis (...) Romania are nevoie de maxim 150 de spitale", a afirmat Bazac citat de Mediafax" |
Citat:
|
"Romania se situeaza pe locul 11 intr-un clasament al tarilor europene facut pe baza numarului de paturi de spital, cu 658 de paturi disponibile la suta de mii de locuitori.
Potrivit datelor Eurostat, preluate de cotidianul britanic The Telegraph, pe primul loc in clasamentul celor 32 de tari se afla Germania, cu 829 de paturi la suta de mii de locuitori, tara urmata de Cehia (817) si Letonia (801). Romania este urmata in clasament de tari precum Polonia (647), Bulgaria (621) si Luxemburg (569). Ultimele trei locuri din clasament sunt ocupate de Suedia, cu 287 de paturi la suta de mii de locuitori, Turcia (241) si Malta (237). Potrivit datelor Comisiei Europene, Marea Britanie, clasata pe locul 25, are mai putine locuri pe cap de locuitor decat majoritatea tarilor din Europa, chair mai putin decat jumatate din numarul paturilor disponibile in Lituania sau Ungaria." |
Citat:
|
Citat:
Mi-e foarte greu sa cred ca preotul nu are carte de munca, si de asemeni cantaretul. Cel din urma daca nu are carte de munca inseamna ca nu are studii de specialitate in rest nu vad cine ar sta asa de pomana, ori are un alt serviciu si canta din placere. |
atunci crezi ce vrei...
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sunt 18.300 de biserici scria mai sus. Sa zicem ca toate cheltuielile (in medie) ale unei biserici sunt 5000 RON/luna. Asta inseamna 18300 biserici x 5000 x 12 luni = 1.098.000.000 adica putin peste un miliard cheltuieli ANUALE. Suntem 22 milioane de romani, majoritatea ortodocsi. Sa zicem ca vor plati doar sub jumatate din ei, 10 milioane. Suma necesara de plata anual ar fi de 109,8 RON sau 9,15 lei pe luna/contributor sau ... 30 de bani pe zi. Retineti ca am calculat cu jumatate din numarul credinciosilor ... si nu am luat in considerare veniturile proprii ale Bisericii rezultate din administrarea pamanturilor si a padurilor si nici veniturile de la manastiri, prin turism, mici bunuri de vanzare. Iar cine vrea sa faca milostenie si isi permite poate lua asupra lui plata pentru altii mai amarati. 30 de bani pe zi pentru Biserica NOASTRA e mult ? :) |
cum sa fie cheltuielile Bisericii pe luna 5000 ron?
|
Citat:
Asta include salariile preotului si ale altor angajati care exista sau nu, dupa cum s-a discutat mai sus si facturile curente. Plus ca mai poti ajuta biserica ta parohiala prin munca benevola, pentru alte nevoi. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:06:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.