Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   De ce unele femei nu au dureri la nastere? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10350)

caliyo 11.08.2010 16:12:37

Eu cred ca indiferent prin ce metoda ar naste o femeie( natural sau prin cezariana, cu epridural sau fara) , ,,blestemul´´ din Cartea Facerii este implinit. Oricum ai lua-o , durerile exista, fie ca sunt pe moment sau dupa, fie ca sunt mai mari sau mai mici. Nu inseamna ca daca nasti prin cezariana nu ai dureri. Daca de la o amarata de operatie de apendicita ai dureri vreo saptamana dupa, d-apoi de la o cezariana?
In momentul in care ai hotarat sa dai nastere unui copil, automat ti-ai asumat si durerea.

zaharia_2009 11.08.2010 18:57:58

Citat:

În prealabil postat de Daniela87 (Post 276733)
Domnu' Zaharia, raspunsul de mai sus chiar e unul pe care un adevarat traitior al Ortodoxiei l-ar da. Da, un ortodox adevarat asa raspunde. Suferintele prin care trece o mama trebuiesc puse in ghilimele ca doar nu se compara cu acelea pe care tu, din "dragoste pt Hristos" le induri. Bine intreba cineva mai devreme, sfintii nu ar lua o aspirina cand ii doare capul, a? Si sincer, cred ca avem dreptul sa ne dam cu parerea asa cum o faci tu doar cand am trecut printr-o situatie asemanatoare, ne-am descurcat voiniceste si putem spune : "Mai fratilor, uite, EU asta am facut pt Hristos". Pana atunci pliscul mic ca nu stii despre ce vorbesti! Na ca am inceput si eu a vb ca tine.

Sora, eu propun sa-ti ti pliscul pe seama ta caci vei avea nevoie de el cit de curind !
Faci aceiasi penibila/jenanta (a se citi ,,proasta") greseala pe care o face si Fani.
Atitudinea cum ca daca nu treci prin ceva nu ai dreptul de a comenta indrituit si de a face recomandari intemeiate; atitudine de prost augur pe care nu o poate emite decit un om rau intentionat , stapinit de spiritul de fronda sau de ,,minia proletara" (cine nu a patimit cu noi este impotriva noastra) impardonabila !
Ia sa ne gindim putin :

- stim ca in istoriografia patristica cele mai frumoase si duhovnicesti prezentari si recomandari a familiei, a casniciei, a vietii si mintuirii in familie, a drepturilor si obligatiilor partenerilor le-au scris celebrii calugari precum Sf. Ioan gura de aur , Grigorie de Nazianz iar in contemporaneitate sunt o sumedenie de astfel de calugari de prisos a-i mai insira ! Asadar, cei care nici macar nu au fost casatoriti ! Ce trebuiau sa faca ei dupa parerea dumitale sora, sa lase mizerabilul plisc jos ? Glumesti , dar glumersti rau,din rasvratire sau stupiditate.
- deasemenea , legile de vietuire a crestinului de rind pt. a gasi calea spre mintuire , asanumitele canoane au fost date de calugari, atit pt. mireni cit si pt. calugari si nu de vreun preot mirean ori un mirean de vaza al cetatii ! Si nu am auzit pina in ziua de astazi ca acestea sa fi avt vreun cusur ! Ce trebuiau sa faca acestia ? Sa tina cont de parerea dumitale la fel de mizerabila ca si pliscul ?
- venind in lumea lume, asta in care se zice ca traim noi . Istoricii contemporani, si nu numai, care scriu istoria omenirii cercetind dovezi indirecte , adica fara a participa ei la evenimente sau rasboaie sau fara a avea o virsta matusalemica prin care sa fi trait toate evenimentele istorice crezi, dupa aceiasi mizerabila parere, ca nu ar trebui sa scrie istoria decit daca ar fi participat la ea ? Pai atunci ce ar mai iesi din toata aiureala asta si cum s-ar scrie istoria ?
- botanistii, cei care au scris si descris plantele, cultivarea, bolile si selectia lor nu aveau dreptul de a face stiinta botanicii decit daca ar fi fost plante ? Ce absurditate !
- cei care au scris si invatat despre sarcina, despre fiziologia si patologia ei au fost de departe , si si primii in aceasta meserie, barbatii , care nu au nascut nici o data ! Ce ar fi trebuit sa faca ei sau cum ar fi trebuit sa se intimple lucrurile dupa parerea absurda a dumitale ? Intii sa nasca si medicii barbati si apoi sa invete si sa scrie despre stiinta obstetricei ?

Si exemplele pot continua mult . Sustinerea unei pareri aberante , imbrincita de fronda si marea dragosdte de sine egoista, aici de fata, este f. asemanatoare cu parerea muncitoreasca si populista intilnita dupa revolutia romana in ceea ce privea alegerea liderilor : nu ii vrem pe Coposu , Ratiu si Cimpeanu deoarece nu au mincat salam de soia cu noi ; ii vrem pe ai nostrii, care au suferit cu noi ! Ce prostie ! Istoria este martora eterna contra tuturor aiuritilor din aceasta tagma ! Cita absurditate la un om matur ! Macar daca ar fi stat pe ,,pliscul" sau linistit si ar fi tacut decit sa-si dea in petic cu ,,nepriceperea" , ca sa nu spun astfel .
La ce-ti foloseste sora maturitatea daca esti imbrincita de idei ,,proletare" si dragoste egoista de sine ?
Eu in locul dumitale m-as jena grozav, mi-as cere scuze si pe viitor as fi mai atenta ca sa nu-mi mai dau in petec chiar cu orice !
Dar bine inteles , acesta este un act de multa profunzime duhovniceasca si este f. rar intilnit la cei care floteaza ! Atitudinea va apartine !!!!

NB: mai reflectati la viata sfintilor si la aspirina ! ceea ce sustineti arata ca nu prea cititi sau nu cititi cu luare aminte cartile ziditoare de suflet ! Este o propunere !

Am uitat sa precizez un lucru , pt. a respecta masura lucrurilor : toate acestea SINCER le-am gindit si scris !

Samy02 11.08.2010 20:29:06

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 276694)
Depinde de nastere. Cand se uita repede durerea, inseamna ca nu a fost asa de mare. Eu nu cred ca voi uita vreodata durerile de la prima nastere.

http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/53.gif
Cristina multumesc ptr explicatii……
La prima nastere nu am dat atentie la ce se intampla injurul meu , totul era nou si trebuia sa fac fata, dar la al doilea copil stiam ce sa fac si am putut privi in jurul meu si am vazut mamici care erau la prima nastere , se vedea durerea cumplita pe fata lor ( nu mai intru in detalii ca nu are rost…) si totusi la o zi sau doua dupa radiau de fericire si nimic din comportamentul lor nu dadea de inteles ca le-ar fi marcat cumva suferinta aducerii pe lume a unui copil , ba dimpotriva isi faceau planuri cum sa faca fata si la urmatorul, acum stiind mult mai bine ce aveau de facut……
Maicuta Domnului ne ajuta pe toate in acele momente indiferent daca –I cerem sau nu ajutorul. Numai stiu unde am citit , dar daca femeia ar tine minte suferinta nasterii putine s-ar mai incumeta sa nasca a adoua oara……eu asa cred…..

cristina2012 12.08.2010 00:21:28

Citat:

În prealabil postat de Samy02 (Post 276833)
http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/53.gif
Numai stiu unde am citit , dar daca femeia ar tine minte suferinta nasterii putine s-ar mai incumeta sa nasca a adoua oara……eu asa cred…..

Eh si ce daca tin minte suferinta nasterii... ce sa faca altceva decat sa nasca, ca doar n-or avorta?

Crede-ma ca dupa prima nastere, de cate ori ma intreba cineva cum a fost mi se inclestau maselele si nu puteam sa zic decat ca copilul a fost mare si eu mica... asta luni in sir. Aproape un an dupa prima nastere cand eram singura si imi aminteam prin ce am trecut, ajungeam sa am iar contractii dureroase de ma zvarcoleam in pat. Si acum ma strange peste solduri cand vorbesc de prima nastere. Nu mai zic ce ganduri "prietenoase" aveam atunci pentru Dumnezeu sau ce sentimente cand ma uitam la icoana Maicii Domnului care nascuse fara dureri... Sa mai leg vreo rugaciune... doar gemete si vaiete. Si in clipa in care as fi pupat picioarele cui mi-ar fi propus cezariana, moasa mi-a zis sa trec pe masa ca nasc... cu cateva urlete (de care sunt mandra pentru ca nu imi inchipuiam vreodata ca am atata forta in mine sa emit sunete atat de puternice) a venit si bebe.

andreicozia 12.08.2010 00:31:49

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 276799)
Si exemplele pot continua mult . Sustinerea unei pareri aberante , imbrincita de fronda si marea dragosdte de sine egoista, aici de fata, este f. asemanatoare cu parerea muncitoreasca si populista intilnita dupa revolutia romana in ceea ce privea alegerea liderilor : nu ii vrem pe Coposu , Ratiu si Cimpeanu deoarece nu au mincat salam de soia cu noi ; ii vrem pe ai nostrii, care au suferit cu noi ! Ce prostie ! Istoria este martora eterna contra tuturor aiuritilor din aceasta tagma ! !

Din pacate aiurit esti tu mai..frate,..poate este vorba de singurul moment cu un suprem fler istoric sanatos , bun, de la Dumnezeu, in care poporul a avut mare dreptate sa nu-i aleaga pe cei trei spalati la creier din occident, per total mai periculosi ca orice securist local convertit la liberalism (dar cit de cit patriot, aparator al intereselor nationale). Acestia trei nu mai aveau nici o intelegere obiectiva din nevoile imediate ale tarii noastre..afirmind o aberatie bilbiita dupa alta.
Ca drept exemplu stau multe tari din jurul nostru care un dat-o rau in bara cu aceste exponente ale interventionismului oranj "revenite SUBIT" la matca, adica cu grija "exportati" la tinte. Vezi tarile baltice, Ucraina, Cehia( cit pe aci sa o faca pe americanca-cehoaica presedinte), catastrofa aia de presedinte pro-american gruzin care-si minca cravata in emisie cind trupele lui misele au tras cu tancurile americane in blocurile osetenilor omorind in plin foarte multi civili..deci dupa cum vezi istoria NU este martora eterna IMPOTRIVA dreptilor ci impotriva prostilor care cred in baliverne.

Forumisti, scuzati de off-topic, dar cind vezi asemenea enormitati nu se poate sa nu rabufnesti!

ionut12 12.08.2010 01:40:32

Nasterea de copii

Pe timpuri cand lumea era mai credincioasa era mai bine in toate
femeile nu aveau dureri asa d emai mai ales daca erau credincioase
daca femeia in timpul sarcinii traieste duhovniceste si nu se impreuneaza cu sotul pana in 2-3 luni cred ca pana atunci mai pot s afaca asta
daca nu se impreuneaza in timpul sarcinii si tin pot amundoi si se roga maicii domnului copilul are mari sanse sa fie credincios si cu frica de dumnezeu
mai als daca einvatat fara televizor si calculaor

Samy02 12.08.2010 09:16:22

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 276917)
Eh si ce daca tin minte suferinta nasterii... ce sa faca altceva decat sa nasca, ca doar n-or avorta?

Crede-ma ca dupa prima nastere, de cate ori ma intreba cineva cum a fost mi se inclestau maselele si nu puteam sa zic decat ca copilul a fost mare si eu mica... asta luni in sir. Aproape un an dupa prima nastere cand eram singura si imi aminteam prin ce am trecut, ajungeam sa am iar contractii dureroase de ma zvarcoleam in pat. Si acum ma strange peste solduri cand vorbesc de prima nastere. Nu mai zic ce ganduri "prietenoase" aveam atunci pentru Dumnezeu sau ce sentimente cand ma uitam la icoana Maicii Domnului care nascuse fara dureri... Sa mai leg vreo rugaciune... doar gemete si vaiete. Si in clipa in care as fi pupat picioarele cui mi-ar fi propus cezariana, moasa mi-a zis sa trec pe masa ca nasc... cu cateva urlete (de care sunt mandra pentru ca nu imi inchipuiam vreodata ca am atata forta in mine sa emit sunete atat de puternice) a venit si bebe.

Si dupa atata suferinta ai avut curajul sa mai faci inca 3 puiuti ?…..felicitari…..sa-ti ajute Dumnezeu sa-I cresti frumos……

cristina2012 12.08.2010 10:08:58

Citat:

În prealabil postat de Samy02 (Post 276956)
Si dupa atata suferinta ai avut curajul sa mai faci inca 3 puiuti ?…..felicitari…..sa-ti ajute Dumnezeu sa-I cresti frumos……

Multumesc de urari!
Dupa atata suferinta, m-am pus pe gandit, informat, am vorbit cu alte mame, am citit si incet-incet m-am prins ca atata suferinta nu se datora nici pedepsei Lui Dumnezeu si nici naturii, ci doar prostiei mele (si nu mai vorbesc de cea din sistemul medical), asa ca m-am straduit sa nu mai repet greselile de la prima nastere. Nici noile conditii de mamica nu imi mai permiteau o multime de "rasfaturi" cum ar fi sa stau mult in pat sa ma odihnesc, sa-mi pregatesc totul din timp, sa stau in pat in timpul travaliului (cat am fost acasa). Problemele de santate care au aparut m-au fortat sa ma documentez in medicina naturista si sa si practic pe mine, am fost fortata sa am mare grija ce mananc, cum combin, am mai tinut si posturile (sarcinile 2 si 3), asa ca am fost mai subtirica si asta a contat... multe de zis.

Fani71 14.08.2010 15:26:12

Zaharia, femeia de servici nu are timp asa ca iti raspund eu pe scurt:-)
Oricum ai lua-o, din ce scrii tu reiese ca, desi durerea nu este o cale de mantuire in sine, un adevarat crestin nu ar trebui sa faca nimic ca sa o evite.
Din moment ce nu este cale de mantuire neconditionata, ca smerenia, mie mi se pare intelept sa nu refuzam metodele de reducere a ei daca nu pun in pericol pe cineva. Cu smerenie.
Chiar in cazul martirilor eu stiu ca sfintii ii indemnau pe crestini sa nu il ceara cu tot dinadinsul.. Dar sa il accepte atunbci cand ii sunt supusi. Cam asa si cu durerea, cred eu.

Anca, ceea ce citezi de la Facere (cu nasterea in dureri) nu este o porunca, ci o constatare: durerea nasterii este o concecinta a caderii, la fel ca boala, moartea si munca grea pentru castigarea painii.
Eu as zice ca tot asa cum Dumnezeu a binecuvantat medicina pentru usurarea suferintelor si nu este considerat pacat sa iti placa munca pe care o faci ca sa-ti castigi painea, tot asa cred ca binecuvinteaza si metodele de reducere a durerii la nastere, fie ele naturiste, psihologice sau chimico-operatorii, daca este nevoie.

Cristina, in ceea ce priveste peridurala, daca ai un medic bun si esti la un spital bun, cum slava Domnului am fost eu, nu ti se va face peridurala daca este pericol pentru fat (daca ai contractii prea slabe de ex si risca fatul sa sufere din cauza travaliului prelungit) si ti se va retrage produsul anesteziant in momentul expulziei, ca sa poti impinge cat trebuie. Eu am trait ambele situatii. La a doua nastere din cauza ca nu inainta bine travaliul (prea incet si copilul nu cobora) nu mi-au facut peridurala decat foarte tarziu atunci cand inaintase si cand incepea sa fie clar ca va fi o cezariana (este mai bine sa fii operata cu peridurala decat cu anestezie generala). Iar la prima am cerut chiar eu sa nu imi mai adauge prea mult anestezic ca sa poit simti contractiile la sfarsit si te asigur ca le-am simtit.
NB Nu stiu cum s-a intamplat dar la ambele nasteri doctoritele anesteziste au fost romance (la spitale diferite).
Daca nu ai medic bun si spital bun, atunci da, poate este mai bine sa te feresti de interventia asta; desi atunci te poti trezi cu alte interventii nedorite sau neglijente (daca mama este atat de pirduta in dureri ca sa nu isi dea seama ce i se intampla) care ar face rau si mamei si copilului.
Mi se pare ca pericol atat pentru mama cat si pentru fat exista si la nasterea naturala daca refuzi orice intervenbtie chiar atunci cand ar fi necesara. Sigur, nu asta vroiai tu sa zici, dar unii pe aici tind catre pareri categorice si isi ppot face rau atat lor cat si copilului in felul asta.

Fani71 14.08.2010 15:40:37

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 276708)
Din ce scrie Zaharia mai sus inteleg ca aceste cursuri ar trebui interzise sau eventual boicotate de catre biserica deoarece menirea lor contravine blestemului lui Dumnezeu pentru femei. :17:

Si de altfel nu este vorba de o porunca: Dumnezeu nu spyune 'ii poruncesc femeii sa nasca in dureri'. Spune ca va naste in dureri din cauza caderii.
Si da, Cristina, Zaharia spune ca daca vrei sa ajungi la sfintenie te vei 'infrana' de la potolirea durerii, in mod ideal, complect. Deci, eu inteleg ca spune si ca o femeie ortodoxa serioasa refuza si gimnastica prenatala.. Imi pare rau Zaharia dar asta rezulta din ceea ce pronezi.

Rodica50 14.08.2010 16:03:50

Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.

Fani71 18.08.2010 16:14:33

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 277648)
Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.

Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.

Crestin_Simona 21.08.2010 11:27:10

SPECIAL entru Zaharia_2009

[quote=zaharia_2009;276799]Sora, eu propun sa-ti ti pliscul pe seama ta caci vei avea nevoie de el cit de curind !
Faci aceiasi penibila/jenanta (a se citi ,,proasta") greseala pe care o face si Fani.

FRATE, asa ceva Iisus Hristos nu ar fi zis niciodata!
Te sfatuiesc sa-ti cumperi haine curate de la Mantuitorul nostru.

,,{...}tamaduirea maniei presupune omorarea poftei trupesti. Astfel, Sfantul Maxim spune ca "iutimea ce se infurie si latra la cei inruditi, fara cuviinta" poate fi potolita "stingand pofta". Caci "iutimea, infuriata de placeri in chip lipsit de randuiala", se potoleste indata ce a fost omorata pofta''.
J.P.Larche - Tamadirea patimilor sufletesti

Eruditia fara dragoste NU inseamna nimic!
Dar cu dragostea fata de semeni pe langa talantii pe care TI I-A DAT Mantuitorul ai fi extraordinar.
FRATE, nu te supara si-mi cer iertare, dar de la cei ce au mult se cere mult, ca atarel fi desavarsit!!!

Crestin_Simona 21.08.2010 11:31:47

Rectific...

Tamaduirea patimilor sufletesti.

cristina2012 21.08.2010 11:57:20

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 279189)
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.

Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.

zaharia_2009 21.08.2010 14:17:23

[quote=Crestin_Simona;280162]
Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 276799)
Sora, eu propun sa-ti ti pliscul pe seama ta caci vei avea nevoie de el cit de curind !

FRATE, asa ceva Iisus Hristos nu ar fi zis niciodata!
Te sfatuiesc sa-ti cumperi haine curate de la Mantuitorul nostru.

,,{...}tamaduirea maniei presupune omorarea poftei trupesti. Astfel, Sfantul Maxim spune ca "iutimea ce se infurie si latra la cei inruditi, fara cuviinta" poate fi potolita "stingand pofta". Caci "iutimea, infuriata de placeri in chip lipsit de randuiala", se potoleste indata ce a fost omorata pofta''.
J.P.Larche - Tamadirea patimilor sufletesti

Eruditia fara dragoste NU inseamna nimic!
Dar cu dragostea fata de semeni pe langa talantii pe care TI I-A DAT Mantuitorul ai fi extraordinar.
FRATE, nu te supara si-mi cer iertare, dar de la cei ce au mult se cere mult, ca atarel fi desavarsit!!!

Sora, va rog deosebit, cititi toate postarile, si pe cele ale celorlalti frati/surori si dupa ce veti adauga linga dragostea hristica si dreptatea si adevarul, deasemnea hristice (Adevarul insusi este Hristos!)formulati-va raspunsurile/parerile !
Eu stiu ca sfaturile ,,dulci" prin care transpar dragostea de frati si smerenia ,,binecuvintata" sunt lucruri care dau bine la ,,dosarul de crestin evlavios" dar cu conditia de a fi uzat cu mult discernamint !
Este insa si posibil ca sa fiti bine intentionata si cu inima sincera si calda iar eu orbit de vulgaritate, minie si spirit revendicativ sa nu vad realitatea din jurul meu . In acest caz imi cer iertare ! Nu sunt decit un pacatos si ticalos incurcat bine in mindrie si in multe alte pacate serioase !!

Nicole_Alma 21.08.2010 15:00:50

Eu am nascut in Norvegia si mi s-au explicat dinainte dezavantajele periduralei: prelungirea travaliului din cauza imposibilitatii de a impinge eficient. Aproape tuturor femeilor carora li se face peridurala si se face si epiziotomie (li se taie perineul), pt ca nu mai pot impinge eficient. Asta n-o spun din carti, ci de la doctorita si moasa care m-au asistat.

Initial am refuzat peridurala, dar din cauza unor probleme si a durerilor insuportabile am cerut-o pana la urma. Problema este ca eu n-am simtit nicio ameliorare a durerilor (am facut-o cu aprox 2 ore inainte de nastere), iar de impins nu mai puteam impinge ca inainte. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am refacut relativ repede (mai multe saptamani) desi am fost taiata destul de mult.
Pt unele peridurala intr-adevar a avut efectul scontat, cel de amelioare a durerilor, dar pt mine nu. Dumnezeu a vrut ca eu sa nasc in dureri.

Eu sunt de acord cu cezariana doar in caz de necesitate, atunci cand se constata ca este pusa in pericol viata copilului si a mamei. In tarile civilizate nu exista cezariana la cerere, dar in Romania s-a incetatenit aceasta cutuma promovata mai ales de medicii dornici inavutire, pe care multe mamici putin documentate au imbratisat-o. S-a ajuns sa se programeze nasteri chiar din saptamana 36-37, cand atat mama, cat si copilul nu sunt pregatiti pt marea intalnire. Trist, dar adevarat.

Crestin_Simona 21.08.2010 15:26:57

[quote=zaharia_2009;280187]
Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 280162)

Sora, va rog deosebit, cititi toate postarile, si pe cele ale celorlalti frati/surori si dupa ce veti adauga linga dragostea hristica si dreptatea si adevarul, deasemnea hristice (Adevarul insusi este Hristos!)formulati-va raspunsurile/parerile !
Eu stiu ca sfaturile ,,dulci" prin care transpar dragostea de frati si smerenia ,,binecuvintata" sunt lucruri care dau bine la ,,dosarul de crestin evlavios" dar cu conditia de a fi uzat cu mult discernamint !
Este insa si posibil ca sa fiti bine intentionata si cu inima sincera si calda iar eu orbit de vulgaritate, minie si spirit revendicativ sa nu vad realitatea din jurul meu . In acest caz imi cer iertare ! Nu sunt decit un pacatos si ticalos incurcat bine in mindrie si in multe alte pacate serioase !!

... ,,dosarul de crestin evlavios" pe care-l doresc sa fie ok este Cartea Vietii pe care o V-a deschide Hristos cand v-a fi sa fie.
Slava Lui Dumnezeu ca n-am cum sa evit asta!
Mai mult, din cuvintele noastre vom fi judecati, asa ca nu prea imi este la indemana, daca ma intelegi, ,,sa dau bine'' caci mai mult mi-ar dauna.
Repet, celor ce au mult - se cere mult!
,,Fiti dar desavarsiti, precum si Tatal vostru din ceruri este desavarsit'' si eu Zahario iti doresc sincer si din tot sufletul asta!!!

zaharia_2009 21.08.2010 16:22:12

ce stim cu adevarat despre actul nasterii(expulziei)

Iata , a parut si a doua ocazie (postarea sorei Nicole Alma) legata de etapa expulziei fatului in actul complex al nasterii . Un distins frate , cu nikname de minastire la malul Oltului, spunea ca daca nu se face epidurala se cauzeaza complicatii anatomice locale (rupturi de muschi, de fascii si de membrane ale perineului) care vor cauza ulterior dinamicii sexuale ale cuplului putind sa sfirseasca in afectiuni feminine de frigiditate sau de dispareunie .
Sora Nicole_Alma a adus in discutie notiunea de ,,epiziotomie" ca o eventualitate nedorita si accidentala.
Unind , contopind cele doua pareri putem propune un raspuns medical, profesional, incercind sa combatem prostescul folclor masculin, transmis din gura in gura, (desi in mod absolut realitatea este ; ,,din fraier in fraier" !) de care nu mai scapa valahul, legat de faptul ca se poate intimpla ca femeia sa nu mai fie dupa nastere precum inaintea ei din cine stie ce manopere medicale sau prin lipsa lor in timpul asistarii nasterii !
Atunci cind se naste natural , cu sau fara epidurala, epiziotomia este regula tocmai pt. a preveni dilatarea vulvei peste limita elastica a tesuturilor din timpul expulziei sau si mai rau pt. a preveni chiar rupturile musculare vulvo-vagino-perineale. Daca nu se face aceasta epiziotomie (medic criminal, care este prost pregatit, indiferent fata de pacienta sau care sa cedeze aiurea la insistentele pacientei absolut necunoscatoare) se ajunge la ,,Ruptura veche de perineu" . Ruptura de perineu nu inseamna sau mai bine zis nu arata la vedere chiar ca o ruptura propriuzisa de tesuturi ci este o dilatare exagerata si permanenta a introitului vulvovaginal (inelul de intrare/iesire din vagin)care in timpul expulziei a fost fortat peste limita lui elestica dupa care ramine beant (deschis, ,,gura cascata"). Aceasta stare de dilatare se poate constitui ca inconvenient de satisfactie sexuala a partenerului sau chiar si a partenerei dar inafara de acest aspect in timp se mai complica cu ,,caderea" uterului si si mai rau a vezicii urinare cu tulburarile secundare .
Cind se face epiziotomia expulzarea este mult usurata(exista un diametru mult mai mare a ultimului obstacol in calea expulziei definitive) iar coaserea ulterioara a perineului si introitului vulvovaginal se reface perfect fara nici o alta neplacere ulterioara, dar absolut fara nici una . Perineul oricit de taiat si cusut ar fi se reface usor si perfect in scurt timp , mult mai bine decit orice alt tesut al organismului . Ginditi-va, daca diametrul craniului fetal este cuprins intre 10-13 cm iar cel al introitului vulvovaginal intre 2-5 cm, cit de mult sa se maresca prin dilatare acesta, chiar daca in timpul nasterii organismul se adapteaza situatiei si se poate dilata suplimentar. De aceea , fara epiziotomie , dilatarea este peste limita elastica a lui nemaiputindu-se ,,stringe" apoi la loc exact asa cum a fost initial raminind dilatat pe vecie sau pina se corecteaza chirurgical.

Deci , concluzionind spunem : la nasterile naturale, cu sau fara epidurala , epiziotomia este regula . Refacerea perineului dupa taiere este ireprosabila (este adevarat , facut de meserias si nu impungareala de croitor !) si scurta (in maxim 10-14 zile).
Povestile barbatilor soti cum ca dupa nasterea cu epiziotomie iubita a devenit ,,larga' este o minciuna de fraier ,,emancipat", asa ceva nu exista . Se poate insa intimpla ca realitatea sa fie asa : iubita era larga de la facerea ei dar evenimentul nasterii l-a ,,trezit" la realitate descoperind noutati !
Povestile barbatilor, realisti si buni observatori ai lumii din jurul lor, cum ca iubita a devenit mai ,,strimta" dupa nastere este de data aceasta un lucru real si nu are rost sa se reproseze chiar daca a devenit strimta rau deoarece cu rabdare orice carne(muschi) sau ligament se mareste/intinde/dilata incet -incet si in timp scurt va fi ca dinainte sau chiar ... ca noua !
La femeile cu RVP (ruptura veche de perineu) postpartum intr-adevar dinamica sexuala are de suferit ajungindu-se la TDS de cuplu (tulburari de dinamica sexuala a cuplului) justificate . Justificate de incompetenta medicului .
La cezariana nexistind aceste aspecte cazul iese din discutie .

Am postat toate acestea , si va rog surorilor sa ma iertati daca limbajul a fost ,,prea elocvent" din necesitatea unei explicatii suplimentare privind nasterea pe cai naturale , in orice conditie terapeutica, dar mai ales pt. a combate folclorul masculin perinatal absolut neintemeiat ... decit pe prostii intermasculuine . A fi barbat si a te da ,,priceput" intr-ale femeilor nefiind medic (adica fara informatie temeinica) este o mindrie , si ca orice mindrie ea suporta urmatoarea critica si apreciere :,, mindria este hrana prostului , desi cite o data si desteptul gusta din ea ! "

Nicole_Alma 21.08.2010 16:59:24

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 280213)
Deci , concluzionind spunem : la nasterile naturale, cu sau fara epidurala , epiziotomia este regula . Refacerea perineului dupa taiere este ireprosabila (este adevarat , facut de meserias si nu impungareala de croitor !) si scurta (in maxim 10-14 zile).
Povestile barbatilor soti cum ca dupa nasterea cu epiziotomie iubita a devenit ,,larga' este o minciuna de fraier ,,emancipat", asa ceva nu exista . Se poate insa intimpla ca realitatea sa fie asa : iubita era larga de la facerea ei dar evenimentul nasterii l-a ,,trezit" la realitate descoperind noutati !

"

Tin sa va contrazic aici! Exista femei mai "norocoase" care au o dilatare f buna si carora nu li se taie (sau rupe) nimic. Eu am si prietene si rude care au nascut cu dilatare 10 si n-au avut nevoie de epiziotomie.

Referitor la mitul cum ca femeia nu mai e cum era inaninte, intr-adevar este doar un mit, intrucat tesuturile se refac f bine in cazul epiziotomiilor. In cazul ruperii de perineu intr-adevar pot aparea probleme atunci cand ruperea este f mare (cazuri f rare).

zaharia_2009 21.08.2010 17:20:52

citeva completari nesuferite !

Citat:

În prealabil postat de Nicole_Alma (Post 280215)
Tin sa va contrazic aici! Exista femei mai "norocoase" care au o dilatare f buna si carora nu li se taie (sau rupe) nimic. Eu am si prietene si rude care au nascut cu dilatare 10 si n-au avut nevoie de epiziotomie.

Referitor la mitul cum ca femeia nu mai e cum era inaninte, intr-adevar este doar un mit, intrucat tesuturile se refac f bine in cazul epiziotomiilor. In cazul ruperii de perineu intr-adevar pot aparea probleme atunci cand ruperea este f mare (cazuri f rare).

Cu iertarea frateasca de rigoare doresc sa fac citeva completari :
- vorbirea curenta a medicilor (care stiu ce vorbesc) dar si a gravidelor (care nu stiu dar preiau expresiile) referitoare la ,,dilatare" precizeaza astfel gradul de dilatare a colului uterin , care se dilata greu , in timp (tot acest timp se cheama ,,travaliu") si care poate ajunge maxim la 10-13 cm.
- cind se vorbeste de epiziotomie sau ruptura de perineu ne referim (eu ca medic , si dvs. impreuna cu mine !!) la diametrul de deschidere/dilatare a introitului vulvovaginal si nu a colului !!!!care nu mai depinde de timp precum colul , care se poate dilata maxim, maxim pina la 8-10 cm urmind apoi o revenire la normal dar care se poate dilata si pina la 14 cm fara insa a mai reveni la normal ca dimensiuni deoarece s-a produs o dilatare peste limita elastica si care in maxim 10 ani va duce absolut sigur la RVP(ruptura veche de perineu).
Cind am spus in postarea de mai sus ca la nasterile pe cale naturala epiziotomia este regula sa stiti ca nu am glumit si nici nu sunt diletant , insa credeti ce vreti ! Medicul care asista o nastere pe cai naturale si nu face epiziotomie este un... neprofesionist, fara nici un dubiu, deoarece astfel va crea posibilitatea ca in cei 10 ani amintiti femeia respectiva sa desvolte sigur RVP cu complicatiile secundare .
Oricit de ,,dotata" ar fi o pacienta in inelul vulvovaginal (adica pe romaneste , cit de larga este ea in mod natural) o nastere pe cale naturala fara o epiziotomie o duce absolut sigur in RVP.
Va recomand sa tineti o legatura buna cu prietenele si rudele dvs. care au nascut natural dar fara epiziotomie pe un timp mai indelungat si sa luati seama la toate evenimentele lor patologice a sferei genitale si astfel veti avea sansa sa va convingeti despre ce spun tratatele de obstetrica , chiar daca eu atunci voi fi mult strain de dvs.

Si inca o data : ruptura de perineu veche nu este o ruptura propriuzisa, asemanator tuturor rupturilor din lumea aceasta , nu, ci ea este o dilatare exagerata si permanenta(mult diferita de aspectul normal) vulvovaginala impropriu numita ruptura de perineu . Perineul nu este rupt ci din contra , este integru .

Nicole_Alma 21.08.2010 20:02:53

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 280217)
Cu iertarea frateasca de rigoare doresc sa fac citeva completari :
- vorbirea curenta a medicilor (care stiu ce vorbesc) dar si a gravidelor (care nu stiu dar preiau expresiile) referitoare la ,,dilatare" precizeaza astfel gradul de dilatare a colului uterin , care se dilata greu , in timp (tot acest timp se cheama ,,travaliu") si care poate ajunge maxim la 10-13 cm.
- cind se vorbeste de epiziotomie sau ruptura de perineu ne referim (eu ca medic , si dvs. impreuna cu mine !!) la diametrul de deschidere/dilatare a introitului vulvovaginal si nu a colului !!!!care nu mai depinde de timp precum colul , care se poate dilata maxim, maxim pina la 8-10 cm urmind apoi o revenire la normal dar care se poate dilata si pina la 14 cm fara insa a mai reveni la normal ca dimensiuni deoarece s-a produs o dilatare peste limita elastica si care in maxim 10 ani va duce absolut sigur la RVP(ruptura veche de perineu).
Cind am spus in postarea de mai sus ca la nasterile pe cale naturala epiziotomia este regula sa stiti ca nu am glumit si nici nu sunt diletant , insa credeti ce vreti ! Medicul care asista o nastere pe cai naturale si nu face epiziotomie este un... neprofesionist, fara nici un dubiu, deoarece astfel va crea posibilitatea ca in cei 10 ani amintiti femeia respectiva sa desvolte sigur RVP cu complicatiile secundare .
Oricit de ,,dotata" ar fi o pacienta in inelul vulvovaginal (adica pe romaneste , cit de larga este ea in mod natural) o nastere pe cale naturala fara o epiziotomie o duce absolut sigur in RVP.
Va recomand sa tineti o legatura buna cu prietenele si rudele dvs. care au nascut natural dar fara epiziotomie pe un timp mai indelungat si sa luati seama la toate evenimentele lor patologice a sferei genitale si astfel veti avea sansa sa va convingeti despre ce spun tratatele de obstetrica , chiar daca eu atunci voi fi mult strain de dvs.

Si inca o data : ruptura de perineu veche nu este o ruptura propriuzisa, asemanator tuturor rupturilor din lumea aceasta , nu, ci ea este o dilatare exagerata si permanenta(mult diferita de aspectul normal) vulvovaginala impropriu numita ruptura de perineu . Perineul nu este rupt ci din contra , este integru .

Va multumesc pt. clarificarea termenilor! Ma bucur ca am mai invatat ceva de la un specialist.

In ceea ce priveste nasterile fara taieturi sau ruperi sunt exemple destule pe youtube si nu numai (filmulete clare). (cand eram insarcinata mai urmaream pt ca eram curioasa cum decurge o nastere).

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva!
Dumnezeu sa aiba grija de viitoarele mamici si de puiutii lor!
Doamne-ajuta!

arwein 21.08.2010 20:21:11

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 280166)
Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.

Daca prietena mea nu nastea luni, prin cezariana, la Giulesti-(o nastere care se anunta dificila, cu travaliu lung si posibila suferinta fetala la nastere), probabil ca al ei copilas ar fi necesitat supraveghere in ATI si acum era nu acasa, ci in cel mai bun caz la Grigore Alexandrescu. Noi toti din jurul ei ii multumim lui Dumnezeu ca a fost totul cat mai putin traumatizant pentru ambele si nu ma pot impiedica sa spun: le-au ocrotit Dumnezeu si Maica Domnului!

mary_mary 28.08.2010 13:06:48

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 280217)

Buna ziua,

Am nascut in 2006, natural dar ...cu ruptura f mare (am avut copci): exista vre-o sansa sa fie RVP doar vulvovaginal? ....am flatulatie ( am fost operata de fisura anala si hemoroizi in 2010, cu 3 luni inainte de controlul ginecologic) si menstruatii f abundende si dureroase.

De curand am fost la medic si mi s-a pus diag. RVP cu cervocervicita.
Exista o legatura intre aceste doua, depind una de alta?....duc la prolaps genital?....grad 1 sau 2?

mary_mary 28.08.2010 13:14:53

Acest diagnostic m-a pus pe ganduri.
Acum incerc sa obtin cat mai multe informatii medicale pentru a sti cat de repede sa strang bani pentru aceasta operatie, dar ma pregatesc si sufleteste prin rugaciune.

Voi aprecia toate sfaturile (medicale, bisericesti) pe care mi le veti da.

zaharia_2009 28.08.2010 22:06:11

Citat:

În prealabil postat de mary_mary (Post 282963)
Buna ziua,

Am nascut in 2006, natural dar ...cu ruptura f mare (am avut copci): exista vre-o sansa sa fie RVP doar vulvovaginal? ....am flatulatie ( am fost operata de fisura anala si hemoroizi in 2010, cu 3 luni inainte de controlul ginecologic) si menstruatii f abundende si dureroase.

Exista o legatura intre aceste doua, depind una de alta?....duc la prolaps genital?....grad 1 sau 2?

In primul rind tin sa precizez ca pt. conversatie este necesar sa stapiniti termenii medicali putini pe care ii folositi dar sa ii stapiniti . Sa le luam pe rind ;
1. Chiar daca la nastere dintr-un miotiv sau altul s-a produs ruptura accidentala (expulzie stimulata brusc prin medicatie, disproportii evidente intre dimensiunea craniului fetal si diafragma vulvara cu toata epiziotomia facuta sau cu o epiziotomie insuficient de larga pt. a menaja pacienta,etc.) daca s-a cusut f. bine tot ce s-a rupt (uneori atit de bine se coase, pt. a preveni o oricit de tardiva RVP, incit se da nastere la o noua virgina) atunci nu are cum sa se mai produca o RVP. Inca, dupa o asemenea nastere este necesar ca 6 luni sa faceti repaus total de efort fizic (in special ridicari si portaj fortat de greutati mari precum si imobilizarea abdomenului si a pelvisului in pozitii solicitante pe timp indelungat precum : spalatul rufelor in cada de baie in pozitie aplecat accentuata peste marginea cazii sau la femeile de la tara se mai adauga efortul prelungit din timpul culesului fructelor ca mere , prune, de pe jos , de pe pamint , adica fructele care au fost batute din pomi, etc). Deci daca s-a respectat durata de recuperare iar lucratura chirurgicala a fost ireprosabila nu se mai ajunge la RVP. Dar mai sunt si alte complicatii care sunt cauzate de nasterea naturala si care se pot descoperi in timp , de regula dupa cel putin o jumatate sau un an de la nastere . Asa sunt hemoroizii cauzati de travaliu si expulzia distocica , adica nu asa cum trebuia , ori prea brusca , eccentuata, exploziva sau din contra prelungita . Daca apar, rezolvarea nu este decit chirurgicala . Uneori este necesara o reinterventie chirurgicala , atunci cind prima nu a fost facuta bine sau nu s-au respectat cu strictete indicatiile postoperatorii .
2. Daca exista flatulenta aceasta este cauzata de regula de colecistita cronica nelitiazica (adica ceea ce se cheama popular: diskinezia biliara) sau un anumit gen de colita patologica , cea de fermentatie in urma carora apar aceste neplaceri . Dar cred ca dvs v-ati referit la flatulenta involuntara , necontrlabila permanent care poate pune intro situatie delicata in caz de efort fizic , tuse, stranut , incordare psihica sau emotionala , etc. Rezolvarea este prin corectarea chirurgicala a sfincterului (inelului) anal ( care se spune ca a devenit incontinent, adica nu mai tine bine sau nu este ,,etans") corect facuta si prin tratarea bolii de baza care produce gazele . Nu este o situatie de care sa nu se poata scapa dar neglijata cu timpul duce la accentuarea manifestarilor .
3. Cervicita este o boala de sine statatoare, independenta de RVP, si trebuie tratata prompt deoarece colul uterin este un lucru tare ,,gingas" ( ca si sinul) motiv pt. care orice afectiune depistata se va trata cu promptitudine . Acum depinde ce fel de cervicita este pt. ca si tratamentul este in consecinta . Nu vreau sa stirnesc impresii neplacute si nici insinuari absurde dar este de mare folos pt. sanatata trupeasca si duhovniceasca ca partenerii sa fie absolut fideli pt. a preveni transmiterea mico-viro-bacteriana de la o femeie la alta, cauzatoare a 90% din patologia exocolului (exocolul= partea colului uterin care iese in vagin in mod normal, putind fi astfel vazut si palpat la examenul ginecologic ). Vaginul are microflora sa proprie in mod fiziologic(ca si cavitatea bucala, canalul auditiv de la ureche, vezica urinara ,sinusurile fetei, nasul,conjunctivele ochiului, etc) cu un echilibru al acestei flore strict individualizat de la femeie la femeie , aproape asemanator cu individualismul amprentelor . Aceasta face ca atunci cind intr-un vagin patrunde un singur ,,crai" genul de microflora cit si echilibrul ei sa se pastreze si sa fie in felul acesta o garantie pt. sanatatea zonei respective din organism . Atunci insa cind patrund mai multi ,,crai" sau unul singur dar care mai merge si prin alte ,,saraiuri" acestia sunt vectori microbieni aducind in vaginul initial tot felul de germeni (ciuperci/micoze; bacterii si virusuri precum HPV-ul incriminat in producerea cancerului de col) nefiresti pt. echilibrul microbiologic al acestuia. Daca actiunile sunt repetitive pina la urma ,,sanatatea" locala este invinsa, echilibrul microbiologic este stricat si incep a prolifera germenii de ,,import" iar din acea clipa femeia care fusese sanatoasa genital pina atunci incepe sa desvolte vulvovaginite micobacteriene insotite sau nu de cervicite sau sa desvolte direct patologie de col uterin care poate evolua in orice sens : vindecare fara recaderi, cronicizari infectioase cu mari implicatii asupra posibilitatii de procreere, sau afectiuni grave si incurabile .
Mare atentie pt. ambii parteneri la fidelitatea conjugala ! Mare atentie la orice gen de afectiune genitala care trebuie investigata si tratata prompt !

Daca s-a intimplat sa va simptiti lezata/lezate de limbaj va rog sa ma iertati ; eu am incercat sa fie cit mai clar si mai elegant !

mary_mary 29.08.2010 21:39:31

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 283054)
2..... Dar cred ca dvs v-ati referit la flatulenta involuntara , necontrlabila permanent care poate pune intro situatie delicata in caz de efort fizic , tuse, stranut , incordare psihica sau emotionala , etc. Rezolvarea este prin corectarea chirurgicala a sfincterului (inelului) anal ( care se spune ca a devenit incontinent, adica nu mai tine bine sau nu este ,,etans") corect facuta si prin tratarea bolii de baza care produce gazele . Nu este o situatie de care sa nu se poata scapa dar neglijata cu timpul duce la accentuarea manifestarilor .

3. Cervicita este o boala de sine statatoare, independenta de RVP, si trebuie tratata prompt deoarece colul uterin este un lucru tare ,,gingas" ( ca si sinul) motiv pt. care orice afectiune depistata se va trata cu promptitudine . Acum depinde ce fel de cervicita este pt. ca si tratamentul este in consecinta .

ok.
Imi era frica ca asta e raspunsul la flatulenta involuntara.
Cervicita cred ca a aparut de la un mijloc contraceptiv local....fac tratament.

La RVP a fost doar coasere a tesutului exterior (muschi si piele)....nu s-a intervenit ginecologic propriuzis dovada faptul ca acum doctorul mi-a spus sa ma gandesc serios la operatie de ingustare (alte detalii nu mi-a dat) dar mi-a spus ca trebuie sa ma gandesc serios daca mai vreau recent copii pt ca daca fac aceasta operatie si vreau copil dupa - se va face cezariana (obligat). O sa merg la el pt un alt consult si o sa cer mai multe detalii.

Multumesc pentru raspunsuri si ma bucur ca mi-ati raspuns atat de repede!

mary_mary 29.08.2010 22:01:11

Mai am o intrebare care nu-mi da pace: RVP se poate agrava daca faci un sport de contact ( kick-box, arte martiale) sau alergarea de dimineata?

Sunt o femeie foarte activa, sarcina m-a ingrasat cu 34kg (94kg inainte de nastere) apoi cand copilul a implinit 3 ani mi-am reluat antrenamentele si am slabit 14kg intr-un an.

Acum intrebarea e daca nu cumva RVP se agraveaza de la acest sport de contact care implica forta in lovituri (la sac, palmare, flotari etc)?! ....am gasit sfaturi (pe alt forum) ca e bine sa slabesc pentru a nu se agrava- e adevarat?

zaharia_2009 29.08.2010 22:41:45

poate este de folos !

Citat:

În prealabil postat de mary_mary (Post 283376)
ok.
Imi era frica ca asta e raspunsul la flatulenta involuntara.
Cervicita cred ca a aparut de la un mijloc contraceptiv local....fac tratament.

La RVP a fost doar coasere a tesutului exterior (muschi si piele)....nu s-a intervenit ginecologic propriuzis dovada faptul ca acum doctorul mi-a spus sa ma gandesc serios la operatie de ingustare (alte detalii nu mi-a dat) dar mi-a spus ca trebuie sa ma gandesc serios daca mai vreau recent copii pt ca daca fac aceasta operatie si vreau copil dupa - se va face cezariana (obligat). O sa merg la el pt un alt consult si o sa cer mai multe detalii.

Multumesc pentru raspunsuri si ma bucur ca mi-ati raspuns atat de repede!

Nu stiu daca mai asteptati sau nu inca un raspuns dar eu mai revin cu ceva detalii din dorinta de a fi informata .
1. Daca stiti cauza cervicitei atunci este bine deoarece inlaturind cauza si tratind efectele cauzei veti scapa de afectiune .
2. O noua interventie pt. reducerea RVP cit si cea de corectare a sfincterului anal, se pot rezolva intro singura sedinta chirurgicala .
3. Corectarea unei RVP nu presupune interventia si pe vagin ci exact ceea ce ati spus dvs. Dar daca la un anumit timp de la nastere se constata modificarea ireductibila si a vaginului (cauzele reale ale acestei modificari sunt multiple si nu numai nasterea) se poate incerca mai multe tehnici pt. corectare (rejuvenare sau corectare chirurgicala). Daca se pune problema refacerii perineului atunci este clar ca este momentul optim si pt. corectarea chirurgicala vaginala si bine inteles, asa cum am aratat mai sus, si a inelului anal . Totul intro singura sedinta . Problema reducerii dimensiunilor vaginale are insa o contraindicatie clara postoperatorie : nasterea pe cale naturala in urmatorii 5 ani tocmai pt. a nu strica toata munca. Deci urmatoarea nastere sau urmatoarele vor fi prin cezariana . In rest refacerea arhitectonicii vaginale nu are nici un impediment chiar daca asa cum am spus , pt. o bucata de vreme feti fi din nou fata , dar aceasta particularitate se rezolva in cuplu prin rabdare si tandrete exact ca la inceputuri !
4. Despre tipul de menstra pe care o incriminati ca fiind ,,bonus" postnatal este f. posibil ca sa fie rezultatul noului echilibru hormonal postnatal la care ati ajuns.
5. Poate ca ar mai fi de zis insa cite ceva mustrator despre folosirea anticonceptionalelor , dar socotesc ca activind pe forum v-ati convins sau poate va veti convinge singura la care daca se adauga sprijinul unui duhovnic f. bun veti face alegerea buna in mod definitiv.
6. Reducerea greutatii corporale este deasemenea o conditie obligatorie pt. scaderea presiunii in portiunea ,,cea mai inferioara" a abdomenului , adica in pelvis si deci pe peretele inferior al acestuia care este perineul . Alergarile nu afecteaza RVP dar alte eforturi precum cazaturile sau sariturile cu aterizarea pe picioare precum si orice manipulare de greutati in forta (adica exact cum este necesar unui asemenea antrenament sportiv), abdomene la spalier , etc pot agrava RVP-ul, adica sunt contraindicate. In general , sportul in forta sau de performanta agraveaza RVP.

mary_mary 30.08.2010 12:11:11

Multumesc pentru raspunsuri (medicale si crestine).Ma bucur ca am gasit pe cineva ca dumneavoastra!

Pentru noi femeile, care am avut curajul sa ne intemeiem o familie si sa avem copii, sfaturile sunt bine venite.

Din pacate multe femei vad problemele de dupa nastere ca o "corvoada" de care e vinovat copilul sau le e rusine sa vorbeasca despre aceste probleme de sanatate care apar imediat sau la ani dupa nastere (mai ales dupa nasterea normala) neglijandu-si sanatatea. Asta duce in timp la schilodirea trupului dar si a sufletului, la destramarea spiritului de familie.
Corectarea problemei la timp iti permite sa fii in continuare mama si sotie, chiar daca asta consta in a suferi fizic (operatii) pentru a continua sa te bucuri de frumusetile vietii! Dumnezeu ne da "testul" dar si "compensatia".

Am o alta intrebare: daca fac operatia (operatiile) dupa recuperare voi mai putea practica arte martiale macar pt mine?! ....fara pregatire in forta, concursuri etc?.....sau pericolul ramane si trebuie sa ma multumesc cu alergarea de dimineata?!

Trebuie sa fac niste alegeri pe termen lung, aveam niste planuri / visuri care implicau sportul, iar acum diagnosticul asta mi-a cam "zdruncinat" tot ce planuiam.

Familia si sanatatea sunt cele mai importante iar visele pot fi "schimbate" , dar vreau sa fiu informata ca sa stiu ce sa schimb :)

zaharia_2009 30.08.2010 13:44:48

Citat:

În prealabil postat de mary_mary (Post 283534)
Multumesc pentru raspunsuri (medicale si crestine).Ma bucur ca am gasit pe cineva ca dumneavoastra!

Pentru noi femeile, care am avut curajul sa ne intemeiem o familie si sa avem copii, sfaturile sunt bine venite.

Din pacate multe femei vad problemele de dupa nastere ca o "corvoada" de care e vinovat copilul sau le e rusine sa vorbeasca despre aceste probleme de sanatate care apar imediat sau la ani dupa nastere (mai ales dupa nasterea normala) neglijandu-si sanatatea. Asta duce in timp la schilodirea trupului dar si a sufletului, la destramarea spiritului de familie.
Corectarea problemei la timp iti permite sa fii in continuare mama si sotie, chiar daca asta consta in a suferi fizic (operatii) pentru a continua sa te bucuri de frumusetile vietii! Dumnezeu ne da "testul" dar si "compensatia".

Am o alta intrebare: daca fac operatia (operatiile) dupa recuperare voi mai putea practica arte martiale macar pt mine?! ....fara pregatire in forta, concursuri etc?.....sau pericolul ramane si trebuie sa ma multumesc cu alergarea de dimineata?!

Trebuie sa fac niste alegeri pe termen lung, aveam niste planuri / visuri care implicau sportul, iar acum diagnosticul asta mi-a cam "zdruncinat" tot ce planuiam.

Familia si sanatatea sunt cele mai importante iar visele pot fi "schimbate" , dar vreau sa fiu informata ca sa stiu ce sa schimb :)

Dupa interventiile chirurgicale va este necesar 1 an de refacere fara efort complet iar apoi cu un antrenor care sa fie priceput si sa stie sa dozeze efortul si sa-l creasca treptat . Regula este ca la cel mai mic semn neplacut resimtit in perineu in timpul efortului este sa-l incetati si sa-l abandonati . Sportul presupune totusi un efort sustinut chiar daca este de categoria ,,pt. mine" si nu de performanta . Teoretic este posibil dar cu multa atentie dupa acel an. Depinde insa si de constitutia dvs. , adica nu de inaltime si greutate ci de caliateta muschilor si a fasciilor si a tendoanelor, cit de repede se refac , cit de integral si cit de trainice , de tari sunt, pt. a se evita posibiliatea recidivelor .

mary_mary 31.08.2010 16:34:50

Multumesc pentru sfaturi!

Acum inteleg ca aceasta operatie nu e "floare la ureche" si se aplica "cum te pastrezi, asa te ai".

Recunosc ca m-am crezut superwoman si de multe ori m-am descurcat singura dupa nastere, desi nu trebuia ( mutat mobila la curatenie, urcat copil cu tot cu carut si cumparaturi 4 etaje aproape zilnic cam 2 ani cat a fost copilul mic), dar asa au fost circumstantele si nu am avut la cine apela. Sotul lucra si lucreaza "zi lumina" (cum se zice popular) si nu apuca sa ma salveze la treburile casnice. Acum cred ca aceste activitati "casnice" combinate cu frigul si racelile de la servici au dus la acest diagnostic/efect mai repede decat la alte femei.
Sport faceam "in recuperare" mizand pe slabit si dezvoltarea vitezei si nu a fortei: slabisem 14 kg intr-un an. Visam la "viitoare" competitii, examene de grad etc. Nu pot spune ca am facut "ceva" la antrenament care sa-mi provoace aceasta problema medicala (urasc abdomenele iar de aparatele de forta nu m-am apropiat serios de ani de zile).

Stiu ca de obicei aceste probleme apar de la nasterea naturala si cu precadere la persoanele mai in varsta (cel putin asa mi s-a dat de inteles).... ori femeile isi ascund problema asta (RVP-ul) ani de zile pana nu mai pot rabda si ajung tarziu la medic, problema degenerand in timp si ajungandu-se la operatii capitale.

Sper sa ma ajute Dumnezeu ca totul sa fie bine: operatia, recuperarea, viata de familie.

cristina2012 01.09.2010 17:00:30

Citat:

În prealabil postat de mary_mary (Post 282963)
Buna ziua,

IN cazul prolapsului genital, in cazul cicatricilor pe uter (dupa cezariana), pe col (dupa rupturi ale colului la nastere, dupa interventii chirurgicale), in cazul in care uterul nu isi revine la dimensiuni dupa nastere este exceptional ceaiul de cretisoara (infuzie scurta). De asemenea este foarte bun in tulburarile hormonale ale femeilor.
Se prepara astfel: o lingurita cu varf de planta uscata se opareste cu o cana de apa clocotita. Se acopera cana si se lasa jumatate de minut. Se strecoara si se beau 3-4 cani de ceai cald, neindulcit pe zi. Ceaiul ori se prepara proaspat ori se pastreaza cald in termos (cantitatea necesara unei singure zile). Nu se reincalzeste.

Multumim d-lui doctor Zaharia pentru sfaturile medicale :53:

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:37:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.