![]() |
Botezul limitat la adolescenți și adulți, la neoprotestanți, este urmarea rejecției dogmei păcatului ancestral. Că așa fel rânduite sunt dogmele credinței, încât una dacă iei, se prăbușește tot eșafodajul.
Neexistând pentru rătăciți păcatul ancestral, dispare și necesitatea botezului pentru mântuire. De fapt, dispare cu totul necesitatea Răscumpărării, încât te întrebi: pentru ce cred protestanții că S-a întrupat Dumnezeu ? Culmea este că toate acestea (necesitatea botezului, păcatul ancestral, misiunea salvifică a lui Cristos) nu este absolut necesar a fi susținute cu argumente patristice și magisteriale, ci sunt suficiente cele scrise în Biblie, carte despre care acești oameni care își spun creștini susțin că reprezintă singura lor bază de credință. O singură fântână a adevărului au, și pe aceea o otrăvesc. |
Citat:
Sfintii aportoli la inceput au avut o munca imensa. Normal ca se botezau multi adulti. Era inceputul si era foarte greu sa lamuresti adultii sa se boteze, sa creada in noua lege, trebuia sa ii indemni sa se schimbe prin pocainta. Astazi nu mai este necesar asta. Si atunci si acum pocainta a insemnat dreapta credinta, pazirea legilor crestine, faptele bune. Astazi te nasti in legea crestina, pazita de parinti, de aceea isi boteaza copiii pentru a fii in lege si nu i n afara ei. Apoi copiii pot creste de mici in pocainta, prin indrumarea parintilor si preotului. Cum adica sa fie oamenii constienti de pasul ce il fac? Puneti la indoiala faptul ca botezul este cumva un pas gresit? Iata aici ispitirea clara a Diavolului. Hai sa spunem omului, sa fie constient de botezul sau, sa-l smintim, sa ii trezim in el pacatul mandriei. Ce zice Diavolul: omul se mandreste si zice: sigur, cum indrazneste parintele meu sa ma boteze fara voia mea? Eu hotarasc asta. Si iata la fel ca sarpele care a ispitit pe Eva, omul e ispitit de diavol si prin pacatul mandriei se pierde de pe calea cea dreapta. Frumos siretlic infaptuit de diavol. Ba mai mult cel care se pierde de pe calea cea dreapta devine cel mai vasnic aparator al diavolului si luptator de cucerire de noi suflete. Asta esti dumneata astazi. Cum puteti sa spuneti o aberatie atat de imensa, ca pentru toti apostolii pocainta a fost trecerea la secta crestina? Iar ispitesti Diavole? Unde scrie in Biblie ca au lepadat legea veche? Oare nu pazim si astazi poruncile? oare nu ne mangaiem sufletele si astazi cu Psalmii lui David? Iisus a venit si a spus: pe langa legea veche mai vin eu cu una cea a bunatatii, a blandetii, a dragostei aproapelui, a intoarcerii celuilalt obraz. Este aceasi credinta care doar a mai adaugat alaturi termenul de crestin care vine de la faptul ca pe langa Dumnezeu mai credem si in Iisus Hristos. Urata rastalmacire spre smintire, o faceti sectantilor. Iisus nu a infiintat o secta cum va exprimati. Nu a indemnat apostolii si omenirea sa schimbe religia in care s-a nascut. I-a invatat sa respecte poruncile, sa se schimbe in oameni buni, sa faca fapte bune, sa fie credinciosi si iubitori. Indemnul ce il faceti, sa auda , sa gandeasca, sa creada, sa decida, ne duce usor cu gandul la Toma necredinciosul. Necredinta e un mare pacat. Sa nu botezam copiii, ca trebuie sa decida ei. Ce sa decida? Botezul care este dat, stiut, clar, spus, si pe care oricum il face? iata un mijloc de a putea acapara cat mai multi crestini. vai voua sectantilor. Dati-ne inapoi termenul de pocait, nu il mai terfeliti, multumiti-va cu sectant si atat. Nu folositi ceva ce nu e al vostru. Credeti, pocaiti-va si va botezati era aplicat la vremurile acelea cand nimeni nu era botezat. Astazi oamenii sunt crestini prin nastere, daca se nasc in familie crestina, lucrurile sunt deja schimbate fata de vremurile de atunci. Ps: lasa schisma in pace ca nu e ea de vina ca tu ratacesti pe cai gresite. Si apropo: de unde ai marele secret, cu aghiasma si diavolul? de stii ca nu poate fii invins prin agheasma? stai cu diavolul la masa si inveti de la el? ti-a spus el ca nu se teme de aghiasma? stii ce e aghiasma si ce inseamna? dupa cum te-ai exprimat nu stii. |
Citat:
|
Citat:
[SIZE=2][SIZE=2]"Un altul, al doilea înger, venea în urma lui zicând: 'A căzut, a căzut marele Babilon, care a adăpat toate națiunile cu vinul de mânie al desfrânării sale'" (Apoc.14,8 versiunea catolică) [/SIZE][/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Prin urmare, credința este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos." (Rom.10,17) Citat:
Citat:
"Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea." (Ps. 50,6) Nu ne naștem creștini, ci devenim creștini prin actul credinței și al botezului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Așa-zisa libertate de conștiință și de alegere în ceea ce îi privește pe copiii sectarilor neoprotestanți este praf în ochi aruncat celor care vor să îl primească. Încă de mici copiii sectarilor sunt îndoctrinați de către părinții lor cu învățăturile lor sectare eretice, iar copiilor nu li se oferă o posibilitate reală de a cunoaște doctrina de credință și spiritualitatea reală a altor "confesiuni" creștine sau chiar a altor religii așa încât să se poată spune că respectivii adolescenți sau tineri se botează cu deplină libertate de conștiință; practic, chiar și perspectiva asupra altor "confesiuni" creștine și asupra altor religii necreștine le este oferită prin intermediul filtrului aplicat acestora de către doctrinarii sectari. În această situație în care copilul sau adolescentul/tânărul nu cunoaște în mod real doctrina și spiritualitatea altor "creștinisme" sau religii necreștine practic nici nu putem vorbi despre o libertate reală de alegere pentru că libertatea de alegere există atunci când într-adevăr ar exista în mod real mai multe opțiuni dintre care să se aleagă. Numai în situația în care respectivul fiu sau fiică de sectari neoprotestanți ar experimenta măcar ca și "spectator" neimplicat doctrina de credință și viața spirituală a altor "creștinisme" sau religii necreștine și ar avea o cunoaștere cel puținla fel de profundă precum cunoașterea ideologiei vreunei secte, ar putea să fie vorba despre o reală plajă de opțiuni de credință religioasă asupra căreia să își exercite o reală liberatate de conștiință și de alegere. În afara unei asemenea desfășurări practic nu poate fi vorba despre un real botez din alegere conștientă pentru că în marea majoritate a cazurilor acest lucru nu se întâmplă. Deci așa-zisul botez al sectarilor în libertate de conștiință și de alegere este în marea majoritate a cazurilor o frecție la picior de lemn !
|
Citat:
Libertatea de alegere se refera in primul rand la alegerea lui Hristos. Si la botezul primit in urma unei pocainte si a unei alegeri personale. Citat:
Nu cred ca ortodocsii isi indeamna copiii spre a cunoaste spiritualitatea neoprotestanta sau catolica. |
Citat:
|
Citat:
Este vorba de a Il alege pe Hristos si a se boteza sau de a alege lumea si a nu se boteza. Citat:
Este totusi incurajator faptul ca macar v-ati dat seama ca pentru botez este necesara pocainta. Maturitatea spirituala insa nu este necesara la botez. Ea vine pe parcursul vietii de credinta |
Citat:
Problema este că mintea dumneavoastră îndoctrinată și fanatizată sectar nu vă lasă să înțelegeți că există și alte religii necreștine precum și alte "confesiuni" creștine pe care un om ar trebui să le cunoască pentru a fi considerată alegerea sa o alegere liberă și conștientă. Creștinismul nu este singura religie de pe lume și deci necunoașterea reală, profundă a altor tradiții religioase duce implicit la concluzia că libertatea de opțiune nu este una reală atâta vreme cât nu există mai multe opțiuni religioase dintre care să se aleagă. Așa cum creștinii pretind că viața creștină este una sfințită, diferită de viața profană, a lumii, tot așa pretind și islamicii că viața religioasă islamică este una sfințită (din punctul lor de vedere) și diferită de o viață fără Allah; la fel pot să spună și iudeii, budiștii, etc. Atâta timp cât nu se cunosc multe tradiții religioase care toate pretind o viață de sfințenie (așa cum concep ei sfințenia și relația cu Divinitatea), practic a alege o tradiție cum este cea creștină nu este făcută sub condiția libertății de opțiune și a maturității pentru că aceste opțiuni nu sunt realmente cunoscute pentru a putea să fie niște opțiuni pertinente dintre care să se aleagă și astfel să se exercite o reală libertate de opțiune, nu una cenzurată de indexul sectar. Pe de altă parte, în ceea ce privește cunoașterea lui Hristos, această cunoaștere și viața în Hristos nu este una reală, deplină, veritabilă în afara Bisericii lui Hristos și în afara sfintelor taine, în afara credinței celei adevărate despre Dumnezeu și despre Biserică. Falsa pocăință rămâne una falsă și făcută de multe ori pentru că așa cere anturajul "pocăit". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Psalmii lui David sunt cu mult inaintea venirii lui Iisus si deci implicit al Botezului. Versetul respectiv se refera clar la pacatul facut de Eva in momentul cand a ascultat de sarpe - la pacatul stramosesc. Nu putea sa se refere la botez pentru ca nici nu exista notiunea de botez atunci. Nu ne nastem crestini, dar purtam in noi, la nastere, asa cum zice mai sus Psalmistul, pacatul stramosesc. De aceea botezam copiii ca sa indepartam: faradelegea si pacatele in care m-a nascut maica mea. Prin asta copiii nostri devin crestini, iar mai tarziu, cand incep sa priceapa invata si adevarata credinta. |
Citat:
agheasma vine de la grecescul αγιος - aghios care inseamna sfant, sfintit. Termenul grecesc: αγιασμα - aghiasma - inseamna lucrarea de sfintire a apei, si fireste rezultatul acestei lucrari, apa sfintita. In neo-greaca αγιασμα - inseamna apa sfintita si αγιασμος - inseamna lucrarea de sfintire a apei. Scriptura spune "că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă și prin apă" (II Petru, 3, 5). Tot cu ajutorul apei "și prin apă", care e și materia Tainei botezului, Dumnezeu a creat din nou lumea, care s-a regenerat, s-a născut de sus, din nou, "din apă și din Duh" (Ioan, 3, 5). Așadar apa, ca element fundamental al Creației, fiindcă se folosește la spălarea și curățirea fizică a trupului uman sau a celorlalte corpuri materiale, este asociată și lucrării de curățire spirituală, de spălare a urmelor lăsate de păcatele și fărădelegile oamenilor. Lucrarea aceasta se face în primul rând prin apa Botezului, și apoi prin aghiazmă. Ioan 3,5: Iisus i-a raspuns: Adevarat , adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. Temeiul scripturistic al aghiazmei se află în însăși pericopa Evangheliei care se citește la sfeștanie (Ioan, 5, 1-4). Aici se amintește de vindecarea slăbănogului care zăcea de 38 de ani, așteptând la scăldătoarea Vitezda tulburarea apei de îngerul Domnului care cobora o dată în an ; acolo l-a găsit Mântuitorul Hristos și l-a tămăduit. Lucrarea pe care o făcea îngerul atunci o face de atunci încoace necontenit harul Domnului, prin apa sfințită de preoții Bisericii, ori de câte ori este nevoie, după invocarea Duhului Sfânt asupra ei. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
nu poti compara un vaccin cu un botez.
Poti sa supravietuiesti fara botez (nu mori) dar fara protectie vaccinala, ori mori, ori ramai cu daune permanente. Deci sectantul o fost fraierit usor. Si oricum nici nu se stie daca exista Dumnezeu. Lipsa de dovezi. |
Citat:
Va indemn sa nu mai fiti asa credul. Nu a fost fraierit nimeni. E o simpla poveste. Sectantul cu pricina nu exista. |
Citat:
Adevarata sau nu, sectantul o fost fraierit, s-o lasat batut usor. |
Citat:
|
...
Citat:
spune-mi te rog ce te-a suparat la aceasta povestire ? partea cu ereticul ? botezul ? astept un raspuns din partea ta - si sper sa-l si gasesc prin hatisurile acestui site. |
Mai de folos ii este pana si trupului Botezul decat vaccinul, daramite sufletului. Daca noi nu botezam copiii de mici, mai vinovati ne facem in fata lui Dumnezeu (in caz ca acel copil moare) de moartea lui vesnica, decat daca nu-i face un vaccin (ca in exemplu), murind doar cu trupul. Bineinteles, la sectari se poate aplica asta cu alegerea Botezului, pentru ca botezul lor nu este valabil, dar daca noi oprim copilul de la Botezul cel adevarat, cel cu apa si cu Foc (Duhul Sfant). Si nu este o "minciunica" pentru ca eu am auzit de multe ori preoti care i-au contrazis pe sectari, iar acestia nu au mai avut ce sa le raspunda. Dar cine nu vrea sa creada, e alegerea lui.
Iar in legatura cu sectarii, Mantuitorul a spus: "In vremea de apoi vor iesi prooroci mincinosi si "hristosi" mincinosi si pe multi vor insela", va recomand sa vedeti aceasta cuvantare a Parintelui Cleopa: http://www.youtube.com/watch?v=bMGsuG2I2e4&NR=1 |
Citat:
Dacă te referi la povestea cu "păcatul strămoșesc" spălat de apa botezului (la care văd ca ai dat reply), nu m-a supărat deloc. Dacă te referi la povestirea cu care începe acest topic: - partea cu ereticul n-a avut cum să mă supere deoarece eu nu mă consider eretic (cum de altfel niciun ortodox nu se consideră eretic). - partea cu botezul, nu înțeleg de ce să mă supere. Fiecare confesiune are dreptul să practice (chiar dacă e incorect biblic) botezul așa cum consideră. |
Citat:
|
Citat:
In primul rand botezul nu este egal cu zero, chiar daca "pruncul" a trait o viata pacatoasa, daca a facut macar o fapta buna in viata lui, cat de mica, sau daca a avut credinta in Dumnezeu macar o data in viata lui, el are posibilitatea de a fi scos din iad prin slujbele Bisericii. In al doilea rand, folosul Sfantului Botez este foarte mare. Daca el nu se boteaza, nu are putere sa pazeasca Cuvantul lui Dumnezeu, sa respecte poruncile Lui, si nu are voie sa primeasca celelalte Sfinte Taine, mai cu seama Taina Euharistiei, pentru ca fara Aceasta, mantuirea nu este posibila. Mai mult, un om care moare nebotezat cu Botezul crestin, acela moare la fel ca un sinucigas, pentru ca pacatele lui nu pot fi iertate (si mai ales pacatul stramosesc) decat prin Sfanta Taina a Botezului, si mai apoi prin Sfanta Taina a Spovedaniei (care nu se poate face decat daca este precedata de Botez). Iar sufletul lui nu poate fi scos din iad. Si daca ii va sta cuiva pe limba sa intrebe daca cei nebotezati, fara vina lor ajung in iad, gasiti raspunsul in cartea "Ne vorbeste Parintele Cleopa 2" la: Legile dupa care va judeca Dumnezeu lumea. Dar pana la sfarsitul lumii, cei nebotezati nu pot iesi din iad. Cele patru legi despre care vorbeasm sunt: legea constiintei, legea zidirii, Vechiul Testament si Noul Testament. Le gasiti mai pe larg in cartea despre care am amintit mai sus. Doamne ajuta! |
Ieremia respinge botezuri false talcuirea Sfintilor Parinti
Sfantul Ciprian face referire la Cartea lui Ieremia falsul botez al ereticilor:"Sunt deosebiri enorme in credinta lui Marcion,si inca si mai mari credintele celorlalti eretici;nu,nimic alta nu aflam la ei,decat numai viclesug,cuvinte de hula,samanta de discordie-tot ce este mai potrivnic sfinteniei si adevarul.Prin urmare,cum ar putea cineva care a fost botezat intre unii ca acestia sa dobandeasca iertarea pacatelor,harul si sa se bucure de milostivire,daca el nu are si nu marturiseste credinta cea adevarata?[...]Profetul Ieremia respinge fatis ideea aceasta,a botezului in necunostinta de adevar si strain de credinta:[Ieremia 15:18]Duhul Sfant ne arata,prin mijlocirea profetului,apa cea inselatoare si izvorul cel amagitor.Ce sunt,asadar,izvorul amagitor si apa inselatoare?De buna seama,ceea ce in chip mincinos ia infatisarea botezului si opreste harul credintei printr-o intunecata prefacatorie.Daca cineva s-ar putea boteza fara toate acestea,doar marturisind o credinta pervertita,iar prin aceasta ar dobandi iertarea pacatelor,potrivit aceleiasi credinte,unul ca acesta ar putea dobandi si Sfantul Duh,fie unul ca aceasta s-ar bucura de toate darurile,fara marturisirea adevarului,fie cel care marturiseste adevarul nu dobandeste nimic."
deci lasati-va voi de botezul vostru cel fals veniti in BO unde acolo totul este plin de adevaruri,asa ca noroc,fiindca atat am de vorbit. |
Citat:
22. "Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7) Botezul lor a fost făcut egal cu zero din cauza fărădelegilor de la urmă. Și dacă Hristos îi trimite în focul veșnic, nu-i va scoate de acolo nici un sobor de 1.000.000 de preoți! Citat:
|
Citat:
Mantuitorul ne vorbeste despre propovaduirea Evangheliei, credinta in cele propovaduite si apoi botezul. Spuneati pe un alt topic (inchis, de curand) ca biserica ortodoxa pastreaza toate invataturile Mantuitorului. Aratati-ne, unde a spus Mantuitorul ca se poate boteza cinva care nu crede, si apoi, peste ceva timp (chiar peste ani) poate urma credinta. Sau, poate ne aratati unde vorbeste Mantuitorul despre marturisirea unora (nasii) si botezul altora. P.S. Daca nu va convine subiectul botezului, puteti alege orice alt subiect la care puteti spune ca respectati intocmai invataturile Mantuitorului (asa cum va laudati). Dar, pentru asta, va trebui sa cunoasteti bine invataturile Domnului Iisus Hristos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
ok
hai, sa lasam formalismele goale de continut,si sa apreciem cateva elemente care tin de cultul neoprotestant !
in primul rand, din nume deriva o anumita nemultumire fata de cultul bisericilor clasice si de ceea ce ofera ele omului care le frecventeaza ! 1). cultul si oficierea lui sunt invechite, si neadaptate societatii moderne,si omului care e produsul acestei societati ! astfel ca ajungi sa te plictisesti de moarte tot ascultand vaierele bizantinofone vechi de sute de ani ! popa preddica prost si greoi 15 minute,de parca vrea sa scape cat mai repede de acest travaliu, parca nu a facut teolgie ci politehnica, asa de greu se descurca la capitolul retorica ! asa ca te plictisesti a doua oara de moarte, cand popa nu-ti tansmite nimica ,nici prin predica,decat un formalism plictisitor ! 2) merg sa ma spovedesc, si ce castig ? un popa ma intampina plictisit si obosit, care a mai spovedit pe banda rulanta, alti cateva zeci sau sute inaintea mea,si nu stie cum sa scape de mine, nu sa-mi asculte problemele, asa ca is cateva minhute im ida sa zic o rugaciune, si ma absolva de pacate generos, si gandindu-se cati a spovedit pe ziua de azi, si ca e vrema sa mai si termine ! 3) comunitatile bisericilor clasice sunt mari si anonime, acolo nimeni, nu se cunoaste cu nimeni incat ai impresia ca esti strain si asisti la un spectacol ! dusu-m-am intro duminica de curiozitate, la neoprotestanti,ce am vazut acolo ? va zic sincer : 1). muzica moderna, adaptata omului modern, si foarte bine cantata,din suflet si pentru suflet ! 2) predicile la ei nu tin 10 minute, ci tin zeci de minute, si sunt facute de oameni inteligenti care stapanesc perfect arta retoricii ,asa ca stiu sa trasmita dincolo de amvon, inspre sala ! 3). toate invataturile lor, erau de bun simt, si nimica exagerat sau desantat ! 4) oamenii imbracati cuviincios, toate femeile in fusta si batic ! 5) oamenii aia parea foarte sinceri n credinta lor,si nu fatarnici ! (acuma eu nu stiu cum se comporta in viatal or particulara ,si ce fapte fac, dar acolo pareau sinceri si angajati pe calea credintei !) |
Citat:
Iar dacă ți se pare că unii ar fi străini unii de alții, ce ar fi ca tocmai dumneata să începi să creezi legături între oameni ? Ce ar fi să nu mai judecăm atâta lipsurile ortodocșilor și să împlinim, noi care vedem neajunsurile, aceste lipsuri ? Soluția nu este ruperea de Biserică ci este convertirea cât mai profundă a noastră la Hristos și să începem noi să rezolvăm anumite neajunsuri pe care le vedem, dar în Biserică nu în afara ei ! Nu te oprește nimeni să studiezi Sfânta Scriptură, mai ales sub călăuzirea unui duhovnic, nu te oprește nimeni, dacă predica ți s-a părut prea scurtă, să cauți predici la evangheliile duminicale și nu numai pe internet (mai lungI) cum sunt cele ale părinților Constantin Galeriu, Teofil Părăian etc, nu te oprește nimeni să mergi să îți cumperi cărți de predici și de spiritualitate ortodoxă de la vreo librărie. |
Citat:
Iar citatul pe care l-ai pus, se refera la cei care au cazut in pacatul mandriei si au ajuns sa-si iubeasca sufletul lor datorita acelor minuni, uitand ca ele sunt de la Dumnezeu. Iar ceea ce ai scris tu ca nu poate fi scos de niciun sobor de preoti nu are un temei scripturistic, si nici in Sfanta Traditie nu este gasit. Dar de asemenea, Sfanta Traditie nu difera de Sfanta Scriptura, ci o explica pe aceasta. Iar cand am spus "pruncul" m-am referit la fostul prunc ce a primit Botezul (de accea am scris in ghilimele), pentru ca Spovedania Si Cununia de exeplu nu le poate primi decat ca om cu o anumita varsta (spovedania in general de la sapte ani). Deci nu am vrut sa spun ca pruncul are nevoie de ele, pentru ca pruncul nu are pacate cum au oamenii mari, dar pe masura ce creste, cu atat mai mult are nevoie de Taina Sfintei Spovedanii. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar cand am spus "pruncul" m-am referit la fostul prunc ce a primit Botezul (de accea am scris in ghilimele), pentru ca Spovedania Si Cununia de exeplu nu le poate primi decat ca om cu o anumita varsta (spovedania in general de la sapte ani). Deci nu am vrut sa spun ca pruncul are nevoie de ele, pentru ca pruncul nu are pacate cum au oamenii mari, dar pe masura ce creste, cu atat mai mult are nevoie de Taina Sfintei Spovedanii.[/quote] Aici te-am înțeles. Ceea ce pare absurd, e faptul că [botezul] nu mai poate aștepta acea vârstă a înțelegerii de care vorbești, când să aibe acceptul deplin al credinciosului și să nu pară un act făcut forțat fără consimțământul lui. Dumnezeu Însuși nu forțează o decizie bună, de ce ar proceda altfel omul/preotul/nașul ? Mi se pare penibilă justificarea preotului de la știri în legătură cu tragedia din Maternitatea Giulești: "să nu moară nebotezat". Uite că sărmanii prunci au murit în chiar ziua nașterii lor. Ce ar trebui să facă Biserica Ortodoxă în asemenea cazuri? să boteze pruncii în ziua 1-a? Dar dacă mor la naștere? Să-i boteze în ziua -1? Dar dacă va avea loc o pierdere de sarcină... Absurd! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.