Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Avort - pro sau contra? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10423)

Samy02 18.08.2010 16:26:33

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 279127)
eheee...sunt femei care fac zeci de avorturi si le doare la basca... ca sa nu zic in ce parte dorsala.... si sincer mma indoiesc ca au vreun pic de regret....

Asa este Mirela, numai ca eu m-am referit doar la femeile care dintr-un motiv sau altul fac un avort, atat, suferinta nu le da voie sa repete pacatul ....celelalte care nu se opresc nici dupa 10 avorturi ....alea nu se numesc femei ......nici macar oameni....nici animale......avortul este impotriva legii......legii lasate de bunul Dumnezeu.....

Bast-et 18.08.2010 21:10:07

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 278935)
Stai,stai,stai... Cum adica nedorit?? Adica tu te poti trezi cu o sarcina asa,din senin? Il faci singura,cu coada de la matura (scz,o expresie din vacanta mare)? Invata sa-ti asumi si o anumita responsabilitate pt. faptele care le faci.

M-ai facut curios,de unde stii toate astea? Cum poti prevedea in lux de detalii viitorul unei fiinte umane? Au fost atatia "prapaditi" din astia care au ajuns conducatori de stat,mari invatati,intelepti,mari dregatori etc. Se spune ca "nu exista leac impotriva cancerului pentru ca cel care trebuia sa il descopere a fost avortat". Pare plauzibil,sa stii.

Gandeste-te ca acel copil pe care-l omori ar putea ajunge un sfant! Sau un om de seama,un medic,cine stie... Uita-te la tine,cum te bucuri de viata,de faptul ca existi,ca esti sanatoasa,ca ai unde sa stai,ca ai bucurii,ca iubesti etc. De ce vrei sa-i iei si altuia dreptul de a gusta din toate acestea?

Putea ajunge un sfant, putea ajunge un criminal, deci cred ca am gresit rationamentul.
Totusi ma mir cand voi spuneti ca faci sex numai pentru a avea un copil. Beh, o fi asa in Romania, ce stiu eu, dar sexul are mai multe roluri: de exemlu pentru iubire, pentru a petrece ceva special, pentru a se relaxa, pt impacare, mai sunt si cei pentru bani, pentru a fi macho, pentru a fi acceptat de catre un grup (daca esti virgin esti un ratat). Eu iti vorbesc serios, sunt baieti si fete de 15-16 ani si au facut deja dragoste ca sa fie popolari, sau mai experti, sau pur si simplu pentru curiozitate.
Aceste fete/baieti, nefiind bine informati despre protectie, se trezesc cu un copil, sau ce stiu eu ce boala.
Asta este o realitate, timpurile s-au schimbat.:106: precum si mentaliatea: la 30 de ani se intemeiaza o familie.

Raoul 18.08.2010 22:55:22

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 279300)
sexul are mai multe roluri: de exemlu pentru iubire, pentru a petrece ceva special, pentru a se relaxa, pt impacare, mai sunt si cei pentru bani, pentru a fi macho, pentru a fi acceptat de catre un grup (daca esti virgin esti un ratat). Eu iti vorbesc serios, sunt baieti si fete de 15-16 ani si au facut deja dragoste ca sa fie popolari, sau mai experti, sau pur si simplu pentru curiozitate.

Si ti se pare ok ceea ce ai enumerat mai sus?

o copila 18.08.2010 23:05:56

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 279300)
Putea ajunge un sfant, putea ajunge un criminal, deci cred ca am gresit rationamentul.
Totusi ma mir cand voi spuneti ca faci sex numai pentru a avea un copil. Beh, o fi asa in Romania, ce stiu eu, dar sexul are mai multe roluri: de exemlu pentru iubire, pentru a petrece ceva special, pentru a se relaxa, pt impacare, mai sunt si cei pentru bani, pentru a fi macho, pentru a fi acceptat de catre un grup (daca esti virgin esti un ratat). Eu iti vorbesc serios, sunt baieti si fete de 15-16 ani si au facut deja dragoste ca sa fie popolari, sau mai experti, sau pur si simplu pentru curiozitate.
Aceste fete/baieti, nefiind bine informati despre protectie, se trezesc cu un copil, sau ce stiu eu ce boala.
Asta este o realitate, timpurile s-au schimbat.:106: precum si mentaliatea: la 30 de ani se intemeiaza o familie.

Doamne, rataciti mai sunt unii/unele....pentru relaxare...pentru impacare.....de ce sa nu facem si yoga atunci? ca cica si ala relaxeaza....si nu te lasa gravida.
Vezi, asta e problema, libertatea asta prost inteleasa. Am 15 ani, sunt mare si tare, pot sa fac si sex sa vad cum e, sa fiu cool, sa nu se uite aia urat la mine. De aici pot iesi alte chestii, sarcina, boli, etc. Atunci spune-mi si mie in ce consta chestia cool? ca la 15 ani ai facut un avort ca sa nu te impiedice in urmarea unei scoli? e cel mai groaznic lucru care se poate intampla unei fete/femei.

Nu stiu cati ani, dar ai mare grija, nu privi cu atata usurinta lucrurile. Nu inseamna ca poti face sex oricand si daca se nimereste sa ramai gravida te duci imediat la spital si rezolvi. Mai devreme sau mai tarziu toate faptele pe care le faci te vor ajunge.

Bast-et 18.08.2010 23:50:55

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 279379)
Si ti se pare ok ceea ce ai enumerat mai sus?

Nu ma intreba pe mine, intreaba-i pe ei.

Citat:

Doamne, rataciti mai sunt unii/unele....pentru relaxare...pentru impacare.....de ce sa nu facem si yoga atunci? ca cica si ala relaxeaza....si nu te lasa gravida.
Vezi, asta e problema, libertatea asta prost inteleasa. Am 15 ani, sunt mare si tare, pot sa fac si sex sa vad cum e, sa fiu cool, sa nu se uite aia urat la mine. De aici pot iesi alte chestii, sarcina, boli, etc. Atunci spune-mi si mie in ce consta chestia cool? ca la 15 ani ai facut un avort ca sa nu te impiedice in urmarea unei scoli? e cel mai groaznic lucru care se poate intampla unei fete/femei.

Nu stiu cati ani, dar ai mare grija, nu privi cu atata usurinta lucrurile. Nu inseamna ca poti face sex oricand si daca se nimereste sa ramai gravida te duci imediat la spital si rezolvi. Mai devreme sau mai tarziu toate faptele pe care le faci te vor ajunge.
Uite, eu chiar nu vreau sa se ajunga la avort, adica voi face tot posibilul sa ajung acolo.
Solutia avotului, deci si a sarcini sunt anticonceptivele. Atata timp cat voi nu dati o educatie sexuala corecta copiilor vostri, si blestemati anticonceptionalul, o sa aveti de a face cu acesti "copii" omorati.

Fani71 18.08.2010 23:52:14

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 278886)
Na na, informeaza-te tu: i periodul embrional organele sunt doar niste "schite", deci se poate vedea daca este ceva in neregula sau nu.
Nu ma refer la problemele fetului, ci si la mama, poate avea probleme cu uterul (pozitia, fibroma) patologii, mama prea tanara sau prea in varsta etc.
Acea masa de celule nu simte nimic pana la a saptea saptamana de gravidanza, deci nu poate suferi, nu simte durere. Da inima bate dupa a 4 saptamana, dar ce schimba?
Are tot respectul meu curajul acelei mame, dar sunt persoane care nu vor sa poarta greutatea aceea.

Batet, problema nu este daca simlte sau nu ceva. Argumentul impotriva avortului chiar a unui embrion in primele saptamani, incepand cu prima celula, este ca in codul lui genetic se gasesc toate informatiile care il vor transforma in fiinta umana; el este deci deja o fiinta umana. De asta crestinii nu accepta avortul.

Erethorn 19.08.2010 00:11:51

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 279400)
Nu ma intreba pe mine, intreaba-i pe ei.

Uite, eu chiar nu vreau sa se ajunga la avort, adica voi face tot posibilul sa ajung acolo.
Solutia avotului, deci si a sarcini sunt anticonceptivele. Atata timp cat voi nu dati o educatie sexuala corecta copiilor vostri, si blestemati anticonceptionalul, o sa aveti de a face cu acesti "copii" omorati.

Si evident, dupa parerea ta, o educatie sexuala corecta inseamna sa-i invatam pe copii nostri sa se .... pentru relaxare, impacare, pentru bani, pentru a fi macho, pentru a nu fi respinsi de grupul de prieteni care face acelasi lucru, pentru a "petrece ceva special"... dar cu prezervativ.

Iar daca au facut tot posibilul sa nu se ajunga la sarcina si totusi s-a ajuns, asta este, avortul este ultima solutie.

Grozava moralitate.

ciprian22 19.08.2010 00:20:31

Cred ca acel embrion poate fi considerat un om din momentul in care a fost conceput.Restul este o crima odioasa in care un om decide soarta altuia care este in imposibilitate de asi exprima parerea.Iar lucrul asta nu are fix nici o legatura cu Dumnezeu(din punctul de vedere al unui ateu).Este adevarat ca femeie nu este o jucarie si are dreptul sa decida asupra corpului ei asa cum avem toti.Dar acela deja nu mai este propriul ei corp.Se dezvolta independent de vointa ei.Depinde de ia doar prin mijloacele de subsistenta.Iar daca nu vrea sa-l aibe poate pur si simplu sa protejeze actul sexual.Cred ca toata vorbaraia pro a unor persoane de pe topic este pentru asi spune propriei persoane ca au actionat corect.In spatele "dreptului de a face ce vrea cu propriul corp" se ascunde neglijenta si nepasarera de a pune un prezervativ.Cred ca este o situatie de-a dreptul macabra.Clar contra!

Bast-et 19.08.2010 01:42:33

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 279412)
Si evident, dupa parerea ta, o educatie sexuala corecta inseamna sa-i invatam pe copii nostri sa se .... pentru relaxare, impacare, pentru bani, pentru a fi macho, pentru a nu fi respinsi de grupul de prieteni care face acelasi lucru, pentru a "petrece ceva special"... dar cu prezervativ.

Iar daca au facut tot posibilul sa nu se ajunga la sarcina si totusi s-a ajuns, asta este, avortul este ultima solutie.

Grozava moralitate.

nu, ai inteles gresit.
Nu vreau sa spun asta, ci ma refeream la prezervative si anticonceptionale, dar vazand pe forum o discutie unde este "interzisa de catre biserica... nu ma astept sa intelegeti avortul.
Eu cred ca fiecare parinte ar trebui sa deie sfaturi despre protectie (care impiedica si o fecondatie, si o trasmitere de vreo boala), deoarece nu va stii niciodata tot despre viata sexuala fiului sau, cel putin asa se face aici, nu stiu cum este mentalitatea la voi.

Bast-et 19.08.2010 01:47:31

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 279417)
Cred ca acel embrion poate fi considerat un om din momentul in care a fost conceput.Restul este o crima odioasa in care un om decide soarta altuia care este in imposibilitate de asi exprima parerea.Iar lucrul asta nu are fix nici o legatura cu Dumnezeu(din punctul de vedere al unui ateu).Este adevarat ca femeie nu este o jucarie si are dreptul sa decida asupra corpului ei asa cum avem toti.Dar acela deja nu mai este propriul ei corp.Se dezvolta independent de vointa ei.Depinde de ia doar prin mijloacele de subsistenta.Iar daca nu vrea sa-l aibe poate pur si simplu sa protejeze actul sexual.Cred ca toata vorbaraia pro a unor persoane de pe topic este pentru asi spune propriei persoane ca au actionat corect.In spatele "dreptului de a face ce vrea cu propriul corp" se ascunde neglijenta si nepasarera de a pune un prezervativ.Cred ca este o situatie de-a dreptul macabra.Clar contra!

Acel embrion nu poate decide! Eu sunt total in favoarea unor protectii, dar cand se ajunge la un viol sau la vreo o malformatie, cred ca o femeie are dreptul de a intrerupe o insarcinare fara a fi condamnata.
Si ti-ai facut o idee gresita despre mine, nu mi-ar fi lene sa-mi pun protectie.

Adrinskaia 19.08.2010 02:03:04

Ce as considera ca ar trebui facut cu persoanele care ar declara ca avortul este ceva firesc sau pe care l ar putea face la un moment dat ? ...ma gandesc ca ar avea nevoie de niste ore de tipul celor de la Alcolicii Anonimi, care ar putea cu un psihoterapeut crestin si responsabil sa le trezeasca din betia placerilor lumii acesteia, ori nu mai stiu cum se exprima dr Kenneth McAll in Vindecarea arborelui genealogic...plus ca aceleasi persoane ar putea ajunge din motive similare la depresii si sinucideri samd care inseamna timp irosit si altele...

Pe vremea cand psihologia era interesanta pentru mine, am citit o carte Descifrarea comportamentului uman, unde un experiment mi a dat de gandit, si anume, un personaj cu ceva prestanta cerea unor voluntari sa participe la un experiment. Dintre doi voluntari, unul, de obicei voluntarul pe bune, ajungea sa i se ceara sa actioneze o maneta care descarca curent in celalalt voluntar. Ei bine, concluziile psihologului au fost ravasitoare pentru acesta, pentru ca oamenii s au dovedit in marea lor majoritate foarte dispusi sa descarce in aproapele lor si curent care pe acesta il zguduia in mod vizibil si chiar dramatic pentru ca li se ceruse aceasta, si uneori se insistase... pe vremea aceea nu as fi zis ca sunt impotriva avortului, pentru ca pricepeam prea putine, si m am gandit doar, in cautarea unei solutii, ca oamenii ar trebui sa faca niste evaluari a responsabilitatii, eficientei si educatiei ecologice, si ca cei mai responsabili dintre educatori ar trebui sa fie cei mai valorizati oameni... Abia dupa ceva timp am reusit sa pricep ca ideile fara cunoasterea Lui Dumnezeu nu prea au valoare...

ciprian22 19.08.2010 21:27:30

Bast-est..ami pare rau ca ai inteles asta..nu-mi permit sa fac asemenea afirmatii fata de nimeni personal..cu atat mi putin fata de tine care nu te cunosc..am generalizat si sper ca ai inteles la ce ma refer.

anna21 20.09.2010 00:06:37

cultura avortului

Articol despre statistica avortului pe Theologhia wordpress:

http://theologhia.wordpress.com/2010...ura-avortului/

Doriana 08.11.2010 14:10:10

Marturia Gianei Jessen, o supravietuitoare a avortului:

http://vimeo.com/9200962

Rodica50 08.11.2010 15:02:55

Iata un aspect in care suntem depasiti de animale, care accepta maternitatea si isi apara puii cu pretul vietii. Mai avem de invatat!

gmariusg 08.11.2010 20:43:09

100% Impotriva, pentru ca, dupa cum stiu este cel mai mare pacat pe care cineva poate sa-l faca.

colaps 08.11.2010 20:47:02

Este chiar mult mai grav decât crima. Atunci când ucizi, ucizi un om împreună cu păcatele sale, dar atunci când ucizi un prunc, ucizi o ființă neîntinată, pură și curat sufletească.

Mă uit cu silă cum criminalii stau ani grei la pușcărie iar femeile ce fac avort ies basma curată după intervenție de parcă nu au făcut nimic grav. Ar merita dublul sentinței criminalilor căci prin fapta lor au condamnat un suflet fără de prihană.

Părintele Cleopa spunea că pruncii uciși plâng dincolo pentru pedepsirea mamei ce nu i-a vrut. Dacă chiar nu vrea femeia un copil, să îl dea spre adopție, măcar așa salvează viața unui om. Poate prin avort acea femeie săvârșește uciderea unui viitor Sfânt.

Seraphim7 08.11.2010 20:48:41

Totusi nu trebuie condamnata nici o femeie,caci la fel ca orice ucidere,si avortul intra in acesta categorie,insa circumstantele in care o fost facut un avort cred eu pot atenua penitenta divina,poate chiar si soarta sufletului ucis.DAr eu va intreb CREDETI CA AVORTUL AR TREBUI SANCTIONAT PENAL CA ORICE CRIMA?

colaps 08.11.2010 20:52:06

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 303735)
DAr eu va intreb CREDETI CA AVORTUL AR TREBUI SANCTIONAT PENAL CA ORICE CRIMA?

Da.

Se estimează că după revoluție au fost făcute în jur de 10 milioane de avorturi. 10 milioane de suflete pierdute din cauza unor inconștiente!

Dacă nu vor să renunțe la acest păcat pentru Hristos, atunci măcar să renunțe la el de frică pentru pușcărie.

codana 08.11.2010 21:14:13

salut,bast-et

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 278934)
Aste este punctul, nu reusesti sa accepti lumea fara El. Totul se invarte in jurul lui Dumnezeu, daca El nu este, totul este terminat. Si totusi eu nu vad nici o dovada ca el exista.
Tu sigur o sa-mi spui: pai creatiile dovedesc ca Dumnezeul crestin exista. Pai atunci creatiile dovedesc si existenta lui Allah, si lui Visnu, lui Shiva, lui Zeus, lui Mos Craciun eheheeee :69:

bast-et,ca nu crezi in existenta unei puteri supranaturale, omniprezenta si atotstiutoare,este decizia ta.crestinii sunt impotriva avortului in general, iar in particular, fiecare decide ptr.el.
singurul in masura sa decida pedeapsa ptr. avort, este dumnezeu,ptr.crestini,iar ceilalti isi primesc si ei pedeapsa, de la natura.

coralina 08.11.2010 21:25:02

Citat:

Totusi nu trebuie condamnata nici o femeie,caci la fel ca orice ucidere,si avortul intra in acesta categorie,insa circumstantele in care o fost facut un avort cred eu pot atenua penitenta divina,poate chiar si soarta sufletului ucis.DAr eu va intreb CREDETI CA AVORTUL AR TREBUI SANCTIONAT PENAL CA ORICE CRIMA?

Din moment ce statul permite spitalelor si cabinetelor particulare sa faca avorturi, inseamna ca embrionul uman nu are acelasi statut cu pruncul nascut dpdv juridic. Asadar omorarea embrionului nu se considera a fi infractiune.

Nu stiu daca pedeapsa penala ar fi solutia salvatoare in cazul femeilor care avorteaza.
In alta ordine de idei, nu inteleg de ce nimeni nu pomeneste dubla responsabiltate a acestor crime, deoarece, de foarte multe ori, femeile sunt indemnate sa "scape de copil" de catre barbatii lor.

O mare problema o constituie si pozitia bisericii vizavi de contraceptie. Nimic nu e acceptabil, cu exceptia abstinentei.
Fireste ca abstinenta nu e acceptata de foarte multi, asa ca se ajunge intr-un final la crima. Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).

Seraphim7 08.11.2010 21:33:42

Asa ceva ar fi nu strigator,ci URLATOR la Cer,nu ma intelegeti gresit nu sunt un extremist,dar cu v-ati putea imagina ca Biserica,sa indemne la desfranare,pai actul sexual a fost facut pentru perpetuare nu pentru placere,noi i-am schimbat functia,acum facem copii,nu atat de mult ca ne-am dorii ci mai mult din ,,greseala '',ca dorim placerea actului nu rodul lui.Cine crezi ca astepata acordul Bisericii,daca Bisrica ar face acesta ar smintii jumatate din practicantii ei,si pana la urma Cuvantul Domnului ramane in veac ,nu putem separa Biserica de Dumnezeu.Adica Bisreica cu ale ei si Dumnezeu cu ale LUI,nu ci una stran legata de cealalta ,ca mirele de mireasa.

Fani71 09.11.2010 14:10:04

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 303588)
Iata un aspect in care suntem depasiti de animale, care accepta maternitatea si isi apara puii cu pretul vietii. Mai avem de invatat!

Nu, Rodica: eu am avut hamsteri si am vazut cum isi mancau puii cand isi dadeau seama ca le lipseste ceva din alimentatie sau erau inapti sa traiasca (cel putin asta a fost interpretarea noastra).. Odata hamstarita i-a mancat pe toti.

De ce am spus asta? Pentru ca vesnica afirmatie asazis crestina ca sexualitatea ar fi doar pentru procreere ne pune in rang cu animalele.. Care se imperecheaza si simt nevoia sa o faca doar atunci cand pot procrea, si numai in acest scop.

Rautatea umana depaseste cu mult orice perversiune care ar putea aparea in lumea animalelor. Omul isi poate omori copiii inainte de nastere (avort) sau dupa, sau ii poate distruge psihic dupa nastere.
Rautatea sau pacatul poate transforma sexualitatea in ceva pervers, egoist, degradant... DAR o poate trai si ca pe o forma de manifestare a dragostei si a unirii unui cuplu, nu numai ca pe un mijloc de reproductie.

AndruscaCIM 09.11.2010 17:14:33

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 303771)
O mare problema o constituie si pozitia bisericii vizavi de contraceptie. Nimic nu e acceptabil, cu exceptia abstinentei.
Fireste ca abstinenta nu e acceptata de foarte multi, asa ca se ajunge intr-un final la crima. Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).

Crezi ca avorturile se fac pentru ca nu e dispusa Biserica sa dea unda verde contraceptiei?

Cred ca oricum marea majoritatea a oamenilor se fereste din toata timpurile, folosind o multime de metode, insa problema mai grava e ca dupa ce ca se fereste, cand apare o viata...se mai recurge si la crime, ori aici e problema...ca incep prin a se feri si se tot feresc fara sa fie nevoie sa isi dea cineva acordul sau nu...si mai acumuleaza si crime...atunci cand se intampla sa apare un bebe, care oricum nu apare atat de des pe cat ar fi natural sa se intample.

anna21 09.11.2010 19:56:03

poveste impresionanta

Razbointrucuvant publica povestea emotionanta a unei mame care si-a sacrificat viata pentru fiul ei.

Pentru cei care au fost activi pe forum, povestea nu este noua, cred ca a mai fost spusa de fratele Zaharia pe un thread (cred ca despre aceeasi persoana a vorbit)
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...rie-de-eghina/

Merita sa cititi si sa va bucurati ca exista astfel de crestine.

Mihnea Dragomir 09.11.2010 20:55:40

Citat:

DAr eu va intreb CREDETI CA AVORTUL AR TREBUI SANCTIONAT PENAL CA ORICE CRIMA?

Din moment ce avortul este o crimă, desigur că ar trebui incriminat.

Mihnea Dragomir 09.11.2010 21:08:59

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 303771)
Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).

Nu stă în puterea Bisericii să stabilească ce este păcat și ce nu este păcat. Cu alte cuvinte, Biserica nu poate transmite altceva decât o învață Învățătorul.

Spre exemplu, oricât ne-am dori să știm că cei mici avortați se mântuiesc, Biserica nu poate afirma acest lucru. Ea transmite ceea ce i-a fost revelat. Mântuirea copiilor nebotezați nu i-a fost revelată. Deci, să nu uităm nici o clipă caracterul divino-uman al Bisericii. Nu e ca o multinațională, în care se întâlnesc CEO cu șefii diviziilor din națiuni și cu experții pe probleme și zic: "domle, având în vedere că un mare număr dintre clienții noștri ar dori să știe că cei avortați sunt mântuiți, hai să dăm un decret în care să le spunem asta."

Ovidiu Vasile Pop 09.11.2010 21:35:05

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 278788)
Pentru ce motiv?

PS: daca exista deja un topic cu acest argument, va rog sa mi-l postati.

Contra. Pentru ca asa ne invata Sfinti Parinti si asta e si convingerea mea.

ANCA PO 13.04.2011 08:20:01

Trebuie sa ne ducem crucea

Dragii mei,
Candva eram de acord cu avortul tot din motive asa zise medicale inspre binele mamei si al fatului sau pentru ca mama e prea tanara si nu se poate descurca si multe alte motive pe care le gasim atunci cand vrem cu adevarat pentru a ne incuraja.
De o saptamana incoace simt in suflet multa deznadejde,furie ,mila ,neputinta .Nu am atatea cuvinte pentru a descrie ceea ce simt in totalitate.Sunt mii de intrebari pe care mi le pun si nu am raspuns...
La PROTV s-a difuzat stirea despre micuta nascuta fara maini si fara picioare si pe deasupra si abandonata de catre parinti.
Acesta a fost voia Domnului ca ea sa se nasca, dovada ca mama nu s-a mai prezentat la control din luna a patra mizand pe faptul ca primul copil s-a nascut perfect sanatos!
Va spun sincer ca de de cand am auzit plang intr-una si imi pun fel de fel de intrebari.Cine o va strange in brate si ii va spune ca o iubeste?Cum va manca?cum se va imbraca?Cum se va apara?etc...Ma intreb de ce ingaduie Dumnezeu sa se chinuie asa?Apoi ma incurajez si sper ca pentru a avea un loc in Rai.
Plang cand ma uit la micuta mea de 6 luni si cand imi dau seama cat de neajutorata.Apoi ma gandesc la acel suflet abandonat si mai presus de toate mutilat si ma cuprinde groaza.Ma rog Bunului Dumnezeu sa o protejeze si sa o lumineze astfel incat sa inteleaga ca EL este unica ei salvare si mantuire.Nu va pot exprima ce simt de o saptamana si cate intrebari imi pun zi de zi.
A trebuit sa vad Nick Vujicic pentru a intelege ca orice este cu putinta pe lumea asta cu ajutorul lui Dumnezeu si cat de slaba este credinta mea pentru ca nu am raspunsuri.
Celor care sunt de acord cu avortul le recomand sa vizioneze filmul "Strigatul mut" care demonstreaza ce inseamna cu adevarat un avort si sa nu mai mizeze ca embrionul nu simte.
Eu cu ochii mei am asistat la avort .Am si facut avort stiind cata durere provoc si azi regret nespus de mult si mi-este groaza de ziua in care voi raspunde pentru aceste fapte.Nu aveam dreptul sa iau nici o viata.Aveau dreptul la Sfanta Taina a Botezului!
In practica cand am vazut avortul va pot spune ca imi amintesc cu ochii in lacrimi cum scutura medicul de pe chiureta ba un piciorus, ba o mana ,capul...etc.Si atunci cum ne incurajam sa nu simte nimic?E drept ca sarcina era un pic avansata dar asta nu inseamna ca nu provocam aceeasi suferinta si unui asa zis "embrion".Uitandu-ma la copii mei si amintindu-mi de chiuretajele facute,incercand sa ma gandesc ce ar fi insemnat ca unii dintre ei sa treaca prin asa ceva imi dau seama ce monstru am fost!!!Nu mama MONSTRU!Ceea ce am ucis prin avort ar fi fost o minune asemenii celor doua pe care le am langa mine.
In sfarsit nu va mai cautati scuze si nu-l lasati pe Necurat sa va indemne catre asa ceva.
Dumnezeu nu ne lasa fara rost pe pamant dar viata ,este alegerea noastra cum vrem sa o traim!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!

Snyk13 13.04.2011 08:49:55

Citat:

În prealabil postat de ANCA PO (Post 354097)
Dragii mei,
Candva eram de acord cu avortul tot din motive asa zise medicale inspre binele mamei si al fatului sau pentru ca mama e prea tanara si nu se poate descurca si multe alte motive pe care le gasim atunci cand vrem cu adevarat pentru a ne incuraja.
De o saptamana incoace simt in suflet multa deznadejde,furie ,mila ,neputinta .Nu am atatea cuvinte pentru a descrie ceea ce simt in totalitate.Sunt mii de intrebari pe care mi le pun si nu am raspuns...
La PROTV s-a difuzat stirea despre micuta nascuta fara maini si fara picioare si pe deasupra si abandonata de catre parinti.
Acesta a fost voia Domnului ca ea sa se nasca, dovada ca mama nu s-a mai prezentat la control din luna a patra mizand pe faptul ca primul copil s-a nascut perfect sanatos!
Va spun sincer ca de de cand am auzit plang intr-una si imi pun fel de fel de intrebari.Cine o va strange in brate si ii va spune ca o iubeste?Cum va manca?cum se va imbraca?Cum se va apara?etc...Ma intreb de ce ingaduie Dumnezeu sa se chinuie asa?Apoi ma incurajez si sper ca pentru a avea un loc in Rai.
Plang cand ma uit la micuta mea de 6 luni si cand imi dau seama cat de neajutorata.Apoi ma gandesc la acel suflet abandonat si mai presus de toate mutilat si ma cuprinde groaza.Ma rog Bunului Dumnezeu sa o protejeze si sa o lumineze astfel incat sa inteleaga ca EL este unica ei salvare si mantuire.Nu va pot exprima ce simt de o saptamana si cate intrebari imi pun zi de zi.
A trebuit sa vad Nick Vujicic pentru a intelege ca orice este cu putinta pe lumea asta cu ajutorul lui Dumnezeu si cat de slaba este credinta mea pentru ca nu am raspunsuri.
Celor care sunt de acord cu avortul le recomand sa vizioneze filmul "Strigatul mut" care demonstreaza ce inseamna cu adevarat un avort si sa nu mai mizeze ca embrionul nu simte.
Eu cu ochii mei am asistat la avort .Am si facut avort stiind cata durere provoc si azi regret nespus de mult si mi-este groaza de ziua in care voi raspunde pentru aceste fapte.Nu aveam dreptul sa iau nici o viata.Aveau dreptul la Sfanta Taina a Botezului!
In practica cand am vazut avortul va pot spune ca imi amintesc cu ochii in lacrimi cum scutura medicul de pe chiureta ba un piciorus, ba o mana ,capul...etc.Si atunci cum ne incurajam sa nu simte nimic?E drept ca sarcina era un pic avansata dar asta nu inseamna ca nu provocam aceeasi suferinta si unui asa zis "embrion".Uitandu-ma la copii mei si amintindu-mi de chiuretajele facute,incercand sa ma gandesc ce ar fi insemnat ca unii dintre ei sa treaca prin asa ceva imi dau seama ce monstru am fost!!!Nu mama MONSTRU!Ceea ce am ucis prin avort ar fi fost o minune asemenii celor doua pe care le am langa mine.
In sfarsit nu va mai cautati scuze si nu-l lasati pe Necurat sa va indemne catre asa ceva.
Dumnezeu nu ne lasa fara rost pe pamant dar viata ,este alegerea noastra cum vrem sa o traim!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!

imi place parerea ta!!!Knd putem avea copii facem pe ''nebunii'' pt ca mai apoi sa innebunim dorindu-ne copii!

ANCA PO 14.04.2011 06:27:08

Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).[/quote]

Pentru inceput vreau sa subliniez ca nu judec pe nimeni si nimic ci imi spun doar parerea.
Fara suparare dar ceea ce propui tu imi suna a tocmeala cu Dumnezeu.
Hai sa fim seriosi!
Se pare ca Biserica Ortodoxa Romana nu prea mai ia atitudine .Accepta microcipuri in acte si mai tarziu va accepta implantarea acestora pe mana sau pe frunte, curand vor accepta asemeni Vaticanului existenta OZN-urilor,mai nou dau bani cu camata, nu mai e o problema intrarea in Biserica cu capul descoperit asa ca nu m-ar mira ca ceea ce propui tu intr-o buna zi sa nu mai fie considerat pacat .
Nu Biserica a lasat legile pe Pamant ci Dumnezeu si nu le putem schimba noi oamenii.Dumnezeu ne-a dat constiinta pentru a putea discerne ce e rau si ce e bine restul tine de noi.
Uitati-va la musulmani si vedeti cati copii fac in timpul casniciei.De aceea devin puternici.Sunt multi, isi respecta religia si se sprijina unul pe celalalt.Motiv pentru care au impanzit lumea.
Nu vreau sa ma abat de la subiect dar eu lucrez cu ei ii vad zi de zi si vreau sa va spun ca atunci cand vine ora de rugaciune (si nu e doar una pe zi sunt vreo 5 )daca nu se duc la moschee ,merg intr-un apartament de la cel mai mic la cel mai mare cu zecile.Nu ma intelegeti gresit nu sustin nici o alta religie decat cea Ortodoxa am dat doar un exemplu pentru a intelege ca ei nu se tocmesc.
Alta idee care se incearca indoctrinata este ca suntem prea multi dar Dumnezeu daca credea ca pamantul nu e indeajuns nu ne sfatuia sa mergem si sa ne inmultim.
Unde mananca doua guri mananca si a treia , unde mananca trei guri mananca si a patra si tot asa.
Cati stim invatatura ortodoxa?
De ce cautam sa alegem calea mai simpla?
Doamne ajuta!

Yasmina 14.04.2011 09:40:27

pt Anca Po

Si prin ce anume sunt acesti musulmani deosebiti?Ce calitati deosebite le aduc acele ore de rugaciune?Orele de rugaciune,nu spun nimic,vrem fapte!
Sunt oameni minunati?iubitori?iertatori?politicosi?prietenosi?
Lamuriti-va dvs ca doar locuiti printre ei...

ANCA PO 15.04.2011 01:08:18

Eu nu am spus ca sunt deosebiti.Nu cred ca ai inteles mesajul meu.Am vrut sa subliniez ca ei nu se tocmesc cu Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Eugen7 15.04.2011 09:37:53

Fratilor copiii sunt darul lui Dumnezeu pentru om, sunt binecuvantare nu povara.
Pacat mare este sa doresti doar activitatea sexuala in sine, exclusiv placerea trupeasca, refuzand acest dar al vietii de la Dumnezeu care sunt pruncii.
Acest lucru este evident in cazul familiilor care nu doresc sa aiba deloc copii sau care au doar 1,2,3 copii. Insa in cazul familiilor care au deja mai multi copii (peste 5) este oare acelasi lucru? Raspunsul nu este chiar asa de simplu. Familia nu este doar o "fabrica de facut copii".
Desigur ca aceasta este o problema teologica ortodoxa extrem de importanta si de actuala, discutata la cel mai inalt nivel.

Este gresit sa gandim "Doamne pruncul s-a zamislit dupa legea TA, Tu ii dai suflarea de viata in momentul zamislirii trupesti, atunci ia-l TU Doamne ca noua nu ne trbuie, noi nu am cerut asta. Ti-l dam tie prin avort, sau alte metode contraceptive care ucid ceea ce ce zamisleste (ovulul fecundat), dupa voia si legea TA."

Doresc sa precizez ca Onan a fost omorat de Dumnezeu nu pentru ca intretinea relatii sexuale firesti de familie ci pentru ca nu dorea sa aiba nici un copil cu sotia lui (cea dupa legea leviratului), ferindu-se de zamislire prin aruncarea "semintei" (masculine). Problema morala ce se pune, ar fi fost el omorat de Dumnezeu pentru ca se ferea sa faca copii chiar daca ar fi avut 12 copii spre exemplu, cu acea sotie?

Putem oare spune familiilor tinere care s-au casatorit dupa randuiala Bisericii, a Sfintilor Parinti si a Sfintei Scripturi (adica in jurul varstei de 20 de ani) si care pana la varsta de 30 de ani au deja 4 sau 5 sau mai multi copii, ca daca nu mai doresc copii atunci sa se abtina de la viata sexuala fireasca de familie?
Desigura ca unii ortodocsi crestini mai "evlaviosi" ar raspunde: bineinteles ca da, trebuie sa se abtina, ina eu i-as ruga sa se abtina... caci doar cei care sunt in aceasta situatie pot sa raspunda. Hristos insusi spune depsre farisei ca "punu pe popor juguri cu anevoie de purtat pe care ei nu le ating cu un deget".
In acest caz trebuie tinut cont de avasul stiintei mai ales al medicinei care a dus la cresterea sperantei de viata si la scaderea drastica a mortalitatii infanitile. Intrebati bunicii vosti depsre mortalitatea infantila in vremea lor si o sa vedeti ca poate era peste 50%.

Dupa cum am precizat si in alte postari, scopul casatoriei nu este nasterea de pruci ci mantuirea intregii familii (nu o sa reiau argumentele teologie care Sfantului Pavel, parintele Arsenie Boca si parintele Dumintru Staniloae).

lrina Georgeta 15.04.2011 11:08:47

Chiar și copilul cu malformații are dreptul la viață.

Să ne gândim puțin: oamenii se pot naște perfect sănătoși iar după ceva timp, în urma unui accident nefericit să rămână cu sechele mari, grave și mai ales vizibile. Atunci ce le-am face? I-am ucide pentru că sunt anormali? I-am părăsi pentru că nu mai sunt ca noi? Eu cred că nu... pentru că unii din ei ne sunt părinți, frați, soți și chiar copii, persoane pe care ajungem să le cunoaștem, să le iubim. Deci... ce ne/drept au aceștia, în plus, față de cei nenăscuți sau proaspăt născuți să trăiască? Nici unul.

Sănătate, tuturor, vă doresc!

Claudiu_Zel 17.04.2011 21:34:06

Fiecare percepe divinitatea in felul lui ... cat timp vorbim de embrioni sau de fiinte cu malformatii avem dreptul de a curma dupa initiativa noastra vieti si destine. Daca totul e ok, copil sanatos, o vila si 2 masini in garaj, exista Dumnezeu, e capodopera Lui acest destin plin de bunatati. Ca sa o pun in termeni mai generali, din introspectiile mele si din ce am vazut la oamenii din jur, am realizat ca omul se naste cu o cunostinta despre Dumnezeu, ceva ne sopteste ca va veni o zi cand se va trage o linie si se va ''omogeniza'' totul. Un copil se naste cu malformatii iar altii sunt perfect sanatosi desi sunt niste oameni decazuti. Nu cred ca un om rational, ca si spectator nu se revolta in fata inegalitatilor coplesitoare care sunt intre oameni, sa nu mai zic atunci cand traiesti drama asta, umilit pe nedrept de aproapele tau. Eu cred in Dumnezeu si cred ca va veni o zi cand voi privi cu invidie la acesti oameni cu malformatii, care voi ii renegati, cand vor primi o masura buna indesata de bunatati vesnice, iar mie mi se va cere socoteala ce am facut cu sanatatea mea, cu talantul meu. Oare un om este numai mancare, apa, somn, munca, familie, bucurie si tristete? Privesc la viata mea si a multora din jur, interactiunile dintre oameni ... un prieten bun, o mana de ajutor cand nu te astepti, un fiu ce aduce parintilor lor batrani o cana de apa cand sunt insetati, un sfat bun, idei, talent etc. Deci daca eu am anulat o viata, pe cati oameni lipsesc de aceste bunatati care puteau veni prin semenul lor?
Si eu am o viata sexuala activa, respect prea putin din canoanele bisericii, folosesc prezevativul, evit implicit la varsta asta sa fac un copil, insa daca s-ar intampla sa fiu pus in situatia de a accepta o situatie de genu, chiar nu mi-as permite sa duc povara unui asemenea pacat, acceptat de societate: avortul. Asteapta lumea ca biserica sa dea o solutie care sa impace pe toti, dar nu e asa. Lumea nu intelege ca Biserica si legile ei au fost create de oameni pentru oameni. Acum Dumnezeu a ales sa lase noul Ierusalim sa descopere calea Adevarului prin cuget, nu mai intervine in mod direct decat rareori. A facut asta cu poporul evreu si uite cat de mult L-au urmat. Fiecare om e o bucata de infinit, deci hai sa nu mai gandim asa de limitat: embrioni, biserica ( ziduri ), malformatii etc ... Am incercat sa fac o aluzie prin acest post la mai multe lucruri dezbatute in aceste subiect, nu am mai citat pe fiecare in parte. Daca m-am inselat cu ceva, corectati-ma, iar daca am spus ceva bun sper sa fie de folos cuiva.

Melissa 17.04.2011 22:15:38

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_Zel (Post 355044)
Fiecare om e o bucata de infinit,

Ce frumos..:25:

andreicozia 18.04.2011 02:16:19

precizare:)

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 355054)
Ce frumos..:25:

Omul ARE DOAR POTENTIALUL de a deveni o bucata din infinit.
Daca nu iti cresti un suflet, si se poate sa treci prin viata fara sa ti-l cresti, esti tarina nici pe departe infinit :)

andreicozia 18.04.2011 02:18:46

Citat:

În prealabil postat de lrina Georgeta (Post 354602)
Chiar și copilul cu malformații are dreptul la viață.

Să ne gândim puțin: oamenii se pot naște perfect sănătoși iar după ceva timp, în urma unui accident nefericit să rămână cu sechele mari, grave și mai ales vizibile. Atunci ce le-am face? I-am ucide pentru că sunt anormali? I-am părăsi pentru că nu mai sunt ca noi? Eu cred că nu... pentru că unii din ei ne sunt părinți, frați, soți și chiar copii, persoane pe care ajungem să le cunoaștem, să le iubim. Deci... ce ne/drept au aceștia, în plus, față de cei nenăscuți sau proaspăt născuți să trăiască? Nici unul.

Sănătate, tuturor, vă doresc!

Irina deviezi, si abordezi un subiect cu totul DIFERIT de cel de fata adica, avortul monstrilor si acelor FETUSI cu grave probleme de sanatate carora NU le faci un serviciu NASCINDU-I ci DIN CONTRA!
acum intelegi?
sanatate si la mai mare!

mihailt 18.04.2011 03:20:10

Putem sa facem ca strutul care isi baga capul in nisip si pentru ca el nu se mai vede,i se pare ca s-a ascuns cu totul.
Neamurile zise caucaziene,popoarele europene,sunt pe cale de disparitie datorita faptului ca nu se nasc copii de ajuns.
Mai sunt si alte nu stiu cate probleme economice care apar de aci - de la imbatranirea varstei populatiei,ca nu mai exista suficienti care sa munceasca.
Cel putin asa zic niste sondaje.
Apoi daca e voie sa se foloseasca prezervativul pentru ce se accepta in Europa civilizata asemenea metode barbare,insuflate de draci,sa omori o fiinta fara aparare cum e pruncul in pantecele mamei?
Cine nu pofteste sa aibe copii si sa impreuneze nu are decat sa foloseasca prezervativul sau alte metode contraceptive neavortive.
Fatul din pantecele mamei nu are dreptul sa ii fie aplicate legile in vigoare ale statelor europene?
Care zic ca nu e voie sa ucizi?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:58:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.