Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10436)

Rodica50 19.08.2010 12:31:31

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 279516)
CEL MAI MARE ROL IN OMENIRE L_A DAT DUMNEZEU FEMEII: MAMA!!!!!
De ce nu va satisface chestia asta?
Voi puteti decide viitorul omenirii prin copiii vostri dar lucru asta nu va este suficient!
Uite eu sint barbat si nu-mi doresc sa fiu preot, nu-si doresc cei mai multi barbati ca preotia nu-i un job, spovedania nu-i o sueta la un ceai.
Cam cum ar fi sa mergi la biserica si sa o gasesti inchisa:
-azi nu se tine slujba, preotul are perioada si dureri mari!
-azi nu se tine slujba preotul trebuie sa nasca!
-vin imediat am plecat sa alaptez!
Ca sa nu mai vorbim de canaoanele date de un preot femeie barbatilor sau de un preot femeie ajunsa la menopauza!!!!
Hai sa fim seriosi cine are nevoie de un medic, urgent (si in viata spovedania este totdeauna o urgenta ca nu sti daca mai apuci si miine sa o faci) nu se uita daca-i gingasi, sensibil, are bucle sau nu!
Asta este crestinismul de 2000 de ani cu barbati ca preot si faptul ca s-a mentinut atit arata ca e bine asa. Acum in ultimii ani ai omenirii vrem sa schimbam tot ce a fost validat 2000 de ani!
Pai protestantii au preoti femeie, chiar si episcopi femeie si nu i-a ajutat cu nimic, in fiecare zi sint tot mai putini in biserica si tot mai multi atei!

Pe cat de adevarat, pe atat de amuzant! De mult nu am ras atat de copios! Bun raspuns si multumitor pentru cei ce-l asteptau!

cocacoc 19.08.2010 13:14:40

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 279504)
asa cum un barbat nu poate sa nasca prunci asa o femeie nu poate fi preot. nu trebuie sa fie nici o explicatie. punct.

Bun..am inteles...o femeie nu poate fi preot din cauza ca un preot nu poate fi femeie .

adiandrea6 19.08.2010 13:52:22

Femeile care au dureri, din punct de vedere medical, au o problema de sanatate care pur si simplu trebuie tratata. Eu nu am nici un fel de durere, sunt medic si muncesc foarte mult, de dimineata pana seara, nu alaptez si nu lipsesc de la servici pe astfel de motive. Nu am auzit sa fie dat afara de la preotie un barbat care are probleme de sanatate si nu am auzit sa se spuna ca un copil nu are nevoie si de tata acasa. Daca familia si sanatatea este un impediment pentru preotie, atunci ar trebui sa fie si pentru barbat, nu numai pentru femeie. Daca in schimb nu este, atunci nu ar trebui sa fie nici pentru femeie, nu doar pentru barbat.
Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. Maica Domnului a nascut un copil, maicutele din manastire nu nasc niciunul. Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia? Daca o femeie in loc sa fie maicuta de manastire alege sa fie preot celibatar, unde este problema?
Si ce are a face menopauza cu credinta? Sa inteleg ca femeia la menopauza are credinta mai slaba si gandirea mai proasta? Sau ce sa inteleg din remarca cu menopauza?

alecsis 19.08.2010 13:55:09

...

Mah asta de vrei sa fii "poapa" ca sa ti-o spun asa...din cate vad baietii iti aduc argumente destule dar nu vrei sa intelegi...uite ca teolog iti dau un sfat: du-te mah la Biserica Anglicana ca acolo poti sa ajungi ceea ce iti doresti tu si nu ma sminti lumea pe aici cu fel de fel de intrebari fara logica...tu stii ca in antichitate (sa nu vorbesc de evul mediu ca acolo e mai rau) femeia avea 2-3 drepturi in plus fata de un sclav deci presupun ca intelegi aluzia si vii tu acum dupa cateva mii de ani cand aveti libertate totala ca vrei "poapa"...daca vrei esti libera sa te duci unde ti-am spus oricum B.O.R. pana la urma este o institutie in stat care s-a remarcat prin doua tipuri de oameni: cei care si-au dedicat viata lui Hristos si adevaratele genii carora le datoram existenta B.O.R. astazi...tu una nu te incadrezi nici la 1 nici la 2 deci iti spun prieteneste LASA-NE si nu mai deschide topicuri idioate ca suntem satuii de atata prostie in Romania asta...

gabriela8 19.08.2010 13:58:13

Ce de raspunsuri pentru un asemenea topic...!

bmd 19.08.2010 14:24:33

Omul intelege doar daca vrea

1. Problema asta de sanatate apare la 28 de zile si se tremina in citeva zile la majoritatea femeilor...cu exceptia ta, a fetitelor si celor la menopauza.:11:
La un barbat nu apare!
2. Ca nu alaptezi acum sau nu alaptezi tot timpul asta nu inseamna ca nu s-ar putea sa alaptezi mai tirziu si de citeva ori, cu conditia sa muncesti mai putin si sa poti/dorii sa nasti copii.
Un barbat nu a alaptat, nu alapteaza si nu va alapta niciodata (ca medic cred ca sti de ce!)
3. Daca nu alaptezi si nici nu ai dureri de ce ai lipsii de la servici de durere sau ca sa alaptezi?:13:
4. Nici eu n-am auzit ca nasterea, perioada sau alaptarea sa fie o "problema de sanatate" pina la tine!
Oricum un barbat nu se "imbolnaveste" niciodata de ...nastere!
5. "Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. Maica Domnului a nascut un copil, maicutele din manastire nu nasc niciunul. Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia?"
Asta-i tare de tot!
Parca ai fi Sophia! Esti Sophia? (userul nu intelepciunea?)
*Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. :43: Un taran cosea finul dar nici eu nu beau apa rece!!!!
Esti psiholog cumva? Nu de alta da nu cred ca iti poate intelege cineva rationamentul...daca exista unul!
*"Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia"
Nici pe departe; ce ar fi de inteles este ca Maica Domnului este mama lui Iisus in timp ce maicutele sint miresele Lui. Ele urmeaza pe Iisus nu nascind ci ascultindu-L, in smerenie, jertfindu-se cum a facut si El sau Ea.
Maica Domnului a schimbat viitorul omenirii prin nasterea de Prunc, fa-o si tu. Prin copilul tau nascut si educat crestineste poti schimba lumea. Prin munca ta multa poti schimba multe dar nu viitorul.
Maica Domnului a fost aleasa sa fie Maica Domnului in timp ce maicutele au ales ele sa fie miresele lui Iisus.
* "Daca o femeie in loc sa fie maicuta de manastire alege sa fie preot celibatar, unde este problema?"
Nicaieri! Trebuie sa-si aleaga confesiunea potrivita care-i ofera posibilitatea asta. Cind vrei ortodoxie o iei asa cum este sau o lasi deoparte! E ca si cum mergi la un club de fotbal si incerci sa-i schimbi pe toti sa joace tenis.... dar sa-i spuna fotbal!
Problema cu menopauza este nu in privinta intelectului ci a pihicului. Uite la tine cum te-ai ambalat si fara menopauza darmite sa mai o si ai!:24:

adiandrea6 19.08.2010 14:36:39

:-)

Ideea este ca exista femei fara dureri, care nu alapteaza, care muncesc mult, si care nu lipsesc de la servici. Aceasta este logica. Barbatii nu alapteaza niciodata, dar daca devin tati, trebuie sa isi creasca copiii, de asta nu ii scuteste nimeni. Iar de imbolnavit, se pot imbolnavi si ei, si inca cum!! Hai prin spitale sa vezi cati barbati bolnavi sunt! Si tineri, si batrani.
Revenind insa la alaptat, care nu este o boala, ci apartine doar femeii (gelozie gen Cain si Abel?), chiar daca barbatul nu alapteaza, pentru faptul ca trebuie sa se ocupe de familia sa, la Sfantul Mormant in Ierusalim, doar preotii necasatoriti pot sluji deoarece se considera ca este prea mult de lucru ca sa poata face fata unul cu familie. Asta o stiu direct de la sursa, am fost vara asta acolo si am vorbit cu cei care slujesc la Sfantul Mormant. Asa ca...

adiandrea6 19.08.2010 14:40:53

Si apropos de femeile la menopauza. Hai sa facem un calcul: ce varsta poate avea o femeie care are un baiat de 30 de ani? Cam de varsta menopauzei, asa-i? Cati ani avea Iisus cand a inceput viata Sa publica? 30 de ani, asa-i? Si care a fost primul canon dat in crestinism? Nu a fost cel de la Nunta din Caana Galileii cand Maica Domnului le-a spus acelor oameni sa asculte de Iisus si sa faca tot ce El le va zice? Ce canon da preotul daca nu acela de a asculta pe Iisus? Iata ca nu este surprinzatoare afirmatia Parintelui Staniloaie care a zis ca Maica Domnului este cel mai inalt arhiereu. Nu si-a dorit sa fie preot, insa prima ascultare care s-a facut a fost cea fata de Maica Domnului. Si nu a fost doar ascultarea oamenilor fata de ea, ci si a lui Hristos pentru ca i-a zis ca timpul Lui inca nu venise, dar totusi a ascultat-o si a facut minunea.

IonelS 19.08.2010 14:46:08

Si in completare: atata omenire si toata la un moment dat in ascultarea unei femei, de mici pana mai tarziu. Ce rol de necuprins i-a dat Dumnezeu femeii ! Se poate compara cu rolul preotiei, altfel incomensurabil de important ? La ce i-ar mai trebui femeii rolul de preot ?

Pretentia unor femei la preotie si asimilarea interdictiei cu misoginismul are ceva demonic!

bmd 19.08.2010 14:46:43

Andrea mama este cea care sadeste credinta in copil. Citeste un pic de literatura duhovniceasca nici un tata nu a intors copilul din ratacire. Intotdeauna mamele sfinte au facut sfinti si din copiii pacatosi. Rugaciunea mamei este una dintre cele mai tari. Mama iubeste neconditionat. Tatal are inclinatii pentru a cintarii iubirea data/primita. O mama poate fi tata la nevoie dar un tata nu poate fi niciodata mama.
Desigur tatal trebuie sa ingrijeasca copiii si e bine sa o faca cit de mult dar in educatia lor si in cea duhovniceasca in special mama este non-plusultra!
Generatiile de astazi sint atit de stricate pentru ca mamele sint atit de ocupate cu serviciul!
Eu sint convins ca o generatie buna de mame poate impinge Apocalipsa intr-un viitor indepartat!
Un preot repara doar un om in timp ce mama il poate forma.
Cind cineva se calugareste nu mai are mama/tata trupesti si duhovnicul lui il naste din nou! (ma rog astazi nu mai este asa dar ar trebuii sa fie!)
Voi femeile doriti orice inafara de ce aveti, chiar daca ce aveti este mai mult decit isi poate cineva dorii!

Iisus era om adevarat si Dumnezeu adevarat.
Iisus care a spus sa ne respectam parintii, sa ne iubim nu puta sa o refuze pe Mama Lui! Ca om!
De aceea ne dorim mijlocirea Ei in fata lui Iisus! Ea este capabila in vesnicie sa-i ceaa ceva si El o va asculta.
In privinta preotiei i-ai exemplu: nu a dorit niciodata sa invete si cine il cunostea mai bine pe iisus decit ea?

vidoveczandrei 19.08.2010 15:18:15

o femeie chiar daca nu are har de preotime,ea poate face altceva in viata religioasa;

ex:1.reporter de televiziune religioasa,ex:Radio Trinitas,sau sa spuna o istorie sau sa citeasca poevesti pentru copii.
2.poate sa mearga la biserica sa se roage,dar nu de preotime ci ca o simpla credincioasa.
3.poate sa fie cantareata
4.calugarita

si alte exemple si alte exemple poate sa fie multe,dar cu preotimea nu prea are har acela de a intelege.

Femeia poate sa aleaga dintre a fi calugarita sau o femeie normala cu treburile ei.

ai grija ce vorbesti ca nea atentionat Domnul Iisus catre noi daca vorbim despre cineva si daca judecam.

Rodica50 19.08.2010 15:21:02

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 279509)
Eu sunt femeie si as dori foarte mult sa am duhovnic o femeie tocmai pentru ca nu am gasit (inca) atata sensibilitate la un barbat cata exista la o femeie, iar eu sunt o femeie foarte sensibila si am nevoie sa fiu inteleasa in sensibilitatea mea de duhovnic, nu ma ajuta duritatea barbatilor ci vreau acea sensibilitate a lui Hristos care era bland si nu a vrut sa domine duritatea pe pamant ci a dorit sa raspundem raului cu blandete si cu bunatate.
Sfanta Fecioara este cea mai mare intre sfinti si a fost inaltata la Cer cu trup cu tot tocmai pentru ca ea a fost cea care a inteles si a aplicat cel mai bine invatatura lui Dumnezeu, ori preotul trebuie sa fie la fel, cel care aplica cel mai bine invatatura lui Hristos in viata personala. Nu numai femeile trebuie sa fie ca sfanta Fecioara ci si barbatii, de acea nu vad de ce se continua sa li se ceara sa fie duri si sa aplice legi care se impotrivesc iubirii cerute de Hristos. Hristos s-a nascut intr-o societate atat de impietrita la inima incat poligamia era considerata buna pentru barbati si era pedepsita cu moartea cu pietre daca era practicata de femei, caz in care nu se numea poligamie ci prostitutie. Domnul a spus insa ca orice forma de poligamie/prostitutie este pacat, si i-a zis barbatului ca el trebuie sa isi lase familia si sa mearga la femeia lui si sa fie un trup nedespartit cu aceasta. Femeia i-a fost data ca ajutor, asa ca el trebuie sa invete de la ea ce inseamna jertfa de sine, dragostea, blandetea si rabdarea, si nu trebuie nicidecum sa ramana un dur care sa dea legi bune doar pentru el. Cineva aici a zis ca femeia nu ar fi capabila de jertfa facuta de preot, eu insa am vazut ca a fost dimpotriva, barbatii nu au fost capabili de jertfa facuta de femeie, de aceea doar Ioan, dintre barbati, L-a urmat pe Domnul pe Golgota, impreuna cu multime de femei, si cel care a ajuns mai mare intre sfinti este tot o femeie.
Domnul a ales apostoli barbati pentru simplul motiv ca rolul lor a fost sa propovaduiasca Evanghelia in primul rand la evrei, si apoi si la ceilalti, ori la evrei doar baietii de la 12 ani incolo aveau voie sa citeasca textele sacre si sa predice in Sinagoga. Si cum apostolii ii vor judeca pe evrei la Judecata finala, au fost alesi exact 12 apostoli, numarul semintiilor evreiesti. Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa predice, nu numai ca le-a trimis pe femei la apostoli sa le spuna ca a inviat, stiind ca oricum nu vor fi crezute si ca va merge personal sa le spuna, dar prin Harul Duhului Sfant, multe femei au fost proorocite, adica spuneau poporului cuvantul lui Dumnezeu.
Cu rabdare si dragoste, va veni si timpul preotiei la femei.
Doamne ajuta!
Eu ma rog mereu pentru preotia la femei, va fi semnul unei societati mai blande si mai iubitioare.

Andreea, te asigur ca despre casatorie cele mai frumoase scrieri le gasesti la calugari, iar despre calugarie, cele mai induiosatoare pagini au fost scrise de preotii de mir. Sensibilitate exista, dar sa nu o confundam cu slabiciunea. Duhovnicul trebuie sa te cunoasca bine mai intai si vei descoperi acea intelegere de care ai nevoie. Dincolo de aparente, barbatii sunt fiinte sensibile- sunt soti iubitori, prieteni tandri...oameni adevarati in care poti avea incredere- ai vazut barbati barfind? Pe langa acestea, au o trasatura mai rar intalnita la femei- sunt fair play. Eu cred ca de 2000 de ani Dumnezeu a randuit bine lucrurile. E doar o parere- sa lasam lucrurile asa cum sunt, pentru ca sunt bune.

adiandrea6 19.08.2010 16:56:39

...

Uitati ce mi-a retinut atentia din cele ce mi-ati raspuns:
- femeile sunt mai rar fair-play, frumoasa parere despre femei nu am ce zice, de asta poligamia la barbati era ceva normal in timp ce cea a femeii era pedepsita cu moartea cu pietre fiind considerata prostitutie. Si de ce personajele negative din parabolele Domnului sunt cel mai frecvent barbatii daca ei sunt atat de fair-play? Iar daca Domnul a facut majoritatea parabolelor cu barbati, sa inteleg ca sunt numai pentru ei? Sau daca Impartasania a dat-o numai apostolilor, sa inteleg ca nu era si pentru femei si noi cam abuzam pentru ca o luam? Sau era cumva doar pentru barbatii apostoli pentru ca numai lor a fost data la Cina cea de Taina?
- Si o alta parere spusa mai sus, cum ca "nici un tata nu a intors copilul din ratacire", lucru care nu face cinste barbatilor, si care nu este adevarat, dar daca ar fi adevarat, un barbat care nu isi poate aduce la credinta nici macar propriul copil, cum poate sa ii aduca pe adulti? Si daca femeile pot sa isi aduca la credinta atat copilul cat si sotul, de ce sa nu poata fi preot? Ce ii lipseste? Vreti sa spuneti ca ii lipseste ceva din cele duhovnicesti in conditiile in care cel mai mare intre sfinti este o femeie, si ca atare a fost ea cea care a inteles cel mai bine mesajul lui Dumnezeu?

Nu m-ati convins deloc.

bmd 19.08.2010 17:10:42

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 279683)
- Si o alta parere spusa mai sus, cum ca "nici un tata nu a intors copilul din ratacire", lucru care nu face cinste barbatilor, si care nu este adevarat, dar daca ar fi adevarat, un barbat care nu isi poate aduce la credinta nici macar propriul copil, cum poate sa ii aduca pe adulti? Si daca femeile pot sa isi aduca la credinta atat copilul cat si sotul, de ce sa nu poata fi preot? Ce ii lipseste? Vreti sa spuneti ca ii lipseste ceva din cele duhovnicesti in conditiile in care cel mai mare intre sfinti este o femeie, si ca atare a fost ea cea care a inteles cel mai bine mesajul lui Dumnezeu?

Nu m-ati convins deloc.

In primul rind nimeni nu incearca sa te convinga de nimic. Tu esti deja convinsa si ca atare rastalmacesti cuvintele sa se aseze dupa cum iti cade bine. Ai pus o intrebare si noi am crezut ca te intereseaza sincer. De fapt tu doresti sa convini de adevarul tau! Multumim nu avem interes!
Iti raspund pentru ultima data daca o sa vad ca continui pe aceeasi linie.
NU O FEMEIE POATA SA ADUCA UN COPIL LA CREDINTA CI O MAMA PE PROPIUL EI COPIL!
Nu un barbat oarecare ci un preot poate cu ajutorul Sfintului Duh sa o faca!
Maica Domnului a inteles cel mai bine mesajul Domnului pentru o femeie din momentul cind a spus "Fie mie dupa voia TA" pina la "Fiul meu si Dumnezeul meu..." : SMERENIA!!!!

Marius22 19.08.2010 17:21:41

Toti barbatii care au primit si vor primi harul preotiei au lucrarea lor binecuvantata de Dumnezeu. Insa niciunul dintre ei nu poate egala in lucrare pe cea care ni l-a nascut tuturor dupa trup pe Mantuitorul Hristos. Maica Domnului, o femeie deci, este nu doar mai cinstita si slavita decat preotii si ierarhii, ci decat heruvimii si serafimii. O numim, in rugaciuni, mai "inalta decat cerurile".

Dupa toate aceste considerente, Maica Domnului ar fi trebuit sa-i conduca pe Apostoli si pe ucenicii Mantuitorului. Dar nu a fost asa. Lucrarea sa in viata aceasta cu toate ca a fost plina de har si minuni dumnezeiesti, a fost una discreta. Ea nu a hirotonit pe nimeni prin punerea mainilor, nici de parte barbateasca, si nici femeiasca. Nu exista marturii potrivit carora Maica Domnului sa fi savarsit frangerea painii (Euharistia). Cum ar putea ridica pretentii in vederea preotiei, oricare alta femeie, oricat de imbunatatita ar fi din punct de cedere duhovnicesc?

Erethorn 19.08.2010 17:32:21

Toti barbatii crestini (ortodocsi, catolici si anglicani), toti diaconii, toti preotii, toti episcopii, mitropolitii, arhiepiscopii, patriarhii, cardinalii, papii, toti calugarii, ieromonahii, ierodiaconii, toti apostolii, toti sfintii, Parintii Bisericii, doctorii Bisericii, ba chiar mai mult, toti ingerii, arhanghelii, serafimii si heruvimii - cu totii o cinstesc, mai mult decat pe orice alta fiinta creata, si cu totii se roaga celei ce a fost incoronata Regina Ingerilor - Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Preacurata Fecioara Maria, o femeie.

cocacoc 19.08.2010 18:12:15

Citat:

În prealabil postat de alecsis (Post 279561)
suntem satuii de atata prostie in Romania asta...

Chiar asa ? Recensamantul din 2002 a indicat 87% din populatie ca fiind ortodoxa. Sunt curios cum repartizezi tu prostia.

cristiboss56 19.08.2010 19:08:37

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279710)
Chiar asa ? Recensamantul din 2002 a indicat 87% din populatie ca fiind ortodoxa. Sunt curios cum repartizezi tu prostia.

13% nu este un procent deloc de neglijat , dar dacă ar fi numai prostia , treacă meargă, dar prostia combinată cu încăpățânarea umflă nefiresc procentul din care faci parte și dumneata . 13% pare astfel nefiresc de mare și f.f. gălăcios precum domnia ta !

adiandrea6 19.08.2010 19:09:58

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 279685)
In primul rind nimeni nu incearca sa te convinga de nimic. Tu esti deja convinsa si ca atare rastalmacesti cuvintele sa se aseze dupa cum iti cade bine. Ai pus o intrebare si noi am crezut ca te intereseaza sincer. De fapt tu doresti sa convini de adevarul tau! Multumim nu avem interes!
Iti raspund pentru ultima data daca o sa vad ca continui pe aceeasi linie.
NU O FEMEIE POATA SA ADUCA UN COPIL LA CREDINTA CI O MAMA PE PROPIUL EI COPIL!
Nu un barbat oarecare ci un preot poate cu ajutorul Sfintului Duh sa o faca!
Maica Domnului a inteles cel mai bine mesajul Domnului pentru o femeie din momentul cind a spus "Fie mie dupa voia TA" pina la "Fiul meu si Dumnezeul meu..." : SMERENIA!!!!

Sa inteleg ca un preot nu are smerenie din cauza ca este preot? Nu a zis Hristos: "Invatati de la mine pentru ca sunt bland si smerit cu inima"? Smerenie trebuie sa aiba toti oamenii, nu are legatura cu vocatia fiecaruia.
Si daca suntem deacord ca Duhul Sfant este cel care il aduce pe om la credinta, vrei sa spui ca Duhul Sfant se revarsa doar asupra barbatului, vrei sa spui ca are preferinte pe sexe?
Si ce parere ai despre femei ca Maica Siluana? De ce atatia oameni apeleaza la sfaturile ei? Ai vazut vreodata bilet pe usa sau pe site-ul maicutei scriind: "dragii mei, azi nu va pot primi si nu va pot raspunde, reveniti peste o saptamana pentru ca sunt in acea perioada delicata"? Sau anunt de genul: "Dragii mei, imi pare rau, dar nu va mai pot raspunde defel pentru ca am intrat la menopauza"? Sau poate ai vazut scris "Dragii mei nu va mai smintiti degeaba cerand sfaturi de la femei pentru ca femeile sunt fara Har, si pe deasupra sunt prea sensibile si fara fair-play, si ca atare va spun numai prostii, asa ca mergeti doar la barbati ca pe ei ii privilegiaza Harul si gandesc mai la rece si mai dur"? Sau pe usa dormitorului vreunei mame ai vazut scris: "Dragii mei copii si soti, descurcati-va singuri cum puteti saptamana asta pentru ca este acea saptamana din luna, asa ca eu nu mai fac nimic pana nu imi trece". Sau ai vazut legi care sa dea ceva scutire periodice lunare de la servici pe tema asta? Ca eu nu am vazut nici scutiri lunare pentru femeie de la indatoririle de mama, sau scutire de la munca de la servici, nu am auzit nici de scutiri pentru barbati de la munca de tata pe motivul ca este preot, si nici nu am auzit ca femeia ar avea mai putin Har decat barbatul, ci am gasit in Biblie ca prima femeie la care i s-a spus "plina de Har" a fost Maica Domnului, de care nu numai ca au ascultat acei oameni, dar a ascultat si Iisus Hristos. Ascultarea a fost reciproca, El a ascultat de mama Sa si mama Sa a ascultat de El din momentul in care a acceptat sa il primeasca in viata ei. Fiecare dintre noi suntem chemati sa spunem daca il vrem pe Hristos in viata noastra sau nu, asa cum a fost intrebata si Sfanta Fecioara, si nu stiu ce raspuns ai dat tu, dar eu am raspuns cu "da". Asta insa nu ma impiedica sa fiu medic, si nu m-ar impiedica nici sa fiu preot, nu Harul impiedica ci oamenii. Harul nu poate decat sa ajute, si nu am vazut scris in Biblie "Cereti si veti primi doar daca sunteti barbati, bateti si vi se va deschide doar daca sunteti barbati, cautati si veti gasi doar daca sunteti barbati. Cat despre voi, femeilor, imi pare rau, dar Harul nu-i pentru voi.". Tu ai gasit asa ceva ca eu nu. Ba chiar dimpotriva, am vazut o parabola cu doua femei in care femeia cea care nu intelegea mesajul Domnului era Marta, cea care trebaluia in casa asa cum fusese invatata ca trebuie sa faca o femeie, in timp ce cea care a fost laudata a fost Maria care statea si sorbea cuvintele Domnului cele dadatoare de viata si despre care Domnul a zis ca si-a luat partea cea buna care nu se va lua de la ea. De ce atunci partea cea buna, Cuvantul Domnului, vreti sa o tineti doar pentru voi trimitand femeia la cratita cand Marta facea rau ca statea de coada cratitei in loc sa asculte cuvantul Domnului?

cocacoc 19.08.2010 19:13:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 279724)
13% nu este un procent deloc de neglijat , dar dacă ar fi numai prostia , treacă meargă, dar prostia combinată cu încăpățânarea umflă nefiresc procentul din care faci parte și dumneata . 13% pare astfel nefiresc de mare și f.f. gălăcios precum domnia ta !

User-ul acela a mentionat cuvantul prostie. Daca tot continui si tu iti dau material de citit http://en.wikipedia.org/wiki/Religio...d_intelligence

adiandrea6 19.08.2010 19:13:48

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 279693)
Toti barbatii care au primit si vor primi harul preotiei au lucrarea lor binecuvantata de Dumnezeu. Insa niciunul dintre ei nu poate egala in lucrare pe cea care ni l-a nascut tuturor dupa trup pe Mantuitorul Hristos. Maica Domnului, o femeie deci, este nu doar mai cinstita si slavita decat preotii si ierarhii, ci decat heruvimii si serafimii. O numim, in rugaciuni, mai "inalta decat cerurile".

Dupa toate aceste considerente, Maica Domnului ar fi trebuit sa-i conduca pe Apostoli si pe ucenicii Mantuitorului. Dar nu a fost asa. Lucrarea sa in viata aceasta cu toate ca a fost plina de har si minuni dumnezeiesti, a fost una discreta. Ea nu a hirotonit pe nimeni prin punerea mainilor, nici de parte barbateasca, si nici femeiasca. Nu exista marturii potrivit carora Maica Domnului sa fi savarsit frangerea painii (Euharistia). Cum ar putea ridica pretentii in vederea preotiei, oricare alta femeie, oricat de imbunatatita ar fi din punct de cedere duhovnicesc?

Ce ii lipseste femeii? Sa inteleg ca religia crestina este doar pentru barbati pentru ca Iisus si apostolii au fost barbati? Sa inteleg ca mantuirea este doar pentru barbati? Sa inteleg ca majoritatea parabolelor sunt doar pentru barbati pentru ca in majoritatea din ele sunt barbati? Sa inteleg ca Impartasania este doar pentru barbati pentru ca Hristos nu a dat-o si Maicii Sale ci doar barbatilor? Ce legatura are una cu alta?

cristiboss56 19.08.2010 19:21:30

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279728)
User-ul acela a mentionat cuvantul prostie. Daca tot continui si tu iti dau material de citit http://en.wikipedia.org/wiki/Religio...d_intelligence

Să nu-ți fie rușine cu minoritatea din care faci parte ! Este o realitate , chiar dacă reprezintă aproximativ 13% din populația țării . Voi nu aveți un site, un forum ? Cred că traficul ar fi destul de ridicat la 13% câți sunteți !

adiandrea6 19.08.2010 21:47:02

Si uitati niste cuvinte spuse de Hristos apropos de tema mamei, si uitati si niste cuvinte despre miresa lui Hristos.
In legatura cu mama: apare in Evanghelie un pasaj in care Iisus este inconjurat de multa lume si ucenicii Sai ii zic la un moment dat ca afara erau mama si fratii Lui. La care Iisus raspunde ca toti aceia care fac voia Tatalui din Cer ii sunt Lui si mama, si frate si sora. Deci orice femeie si orice barbat devine mama lui Iisus daca face voia Tatalui din cer. Daca voi ziceti ca mama lui Iisus nu a fost niciodata preot, inseamna ca nici un preot nu a ascultat cu adevarat cuvantul lui Dumnezeu pentru ca daca il asculta ii devenea Domnului si mama, si sora si frate. Doar tata nu a putut nimeni sa ii devina pentru ca Tatal este doar cel ceresc, si asta nu doar pentru El, ci si pentru noi, caci ne-a zis sa nu numim pe nimeni Tata decat pe cel ceresc. As putea si eu sa obiectez ca nici un preot nu are cum sa fie parinte(cu sensul de tata) pentru ca incalca cuvantul Domnului care zice sa il numim Tata doar pe cel din Ceruri, ci el poate fi parinte doar cu sensul de mama, sau poate fi sora sau frate, cu conditia sa asculte cuvantul lui Dumnezeu. Grele cuvinte pentru voi, asa-i? Este greu sa intelegeti ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie, sufletul nu are sex, ci doar corpul. Doar dupa corp cineva poate fi tata, si doar propriului copil. Duhovniceste este Tata doar Dumnezeu din Ceruri dupa spusele lui Hristos.
Si uitati inca o dovada: mireasa lui Hristos. Se vine cu argumentul ca femeia este mireasa lui Hristos si asa este, este si mireasa, dar nu numai femeia este mireasa, ci si barbatul, pentru ca biserica intreaga este mireasa lui Hristos, iar biserica nu este facuta doar din femei, ci si din barbati. Cum atunci barbatii pot sa fie mireasa unui alt barbat? Parabola cu cele 10 fecioare din care 5 erau intelepte si 5 nu, nu este doar pentru femei, nu doar femeile asteapta venirea Mirelui, ci si barbatul. Grele cuvinte pentru cei ce nu inteleg ca nici Dumnezeu si nici sufletele nu au sex, ci doar corpul are sex, iar corpul este un Templu al Duhului Sfant, Templu peste care se revarsa Harul, iar un Templu nu este mai bun daca are barba si mai putin bun daca are codite... Duhul Sfant nu zice: "La acesta ii dau mai mult Har pentru ca are barba si par scurt si este de sex masculin, iar la cealalta ii dau mai putin pentru ca are par lung, poarta batic si fusta si are sex feminin", ci dimpotriva, in Biblie am citit ca Duhul Sfant sufla acolo unde vrea el...
Si un alt exemplu: Domnul a zis apostolilor sa mearga sa invete pe oameni Evanghelia si sa ii boteze in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Nu scrie ca Maica Domnului ar fi botezat pe cineva, si de altfel, Ap. Pavel, apostolul neamurilor a zis ca nici chiar el nu a botezat pe prea multi ci ca el s-a ocupat mai mult de propovaduirea Evangheliei desi Domnul a vorbit despre Evanghelie si Botez cand i-a trimis, si cu toate acestea, orice femeie botezata poate sa boteze pe un nebotezat daca acesta este in pericol de moarte si nu este nimeni altcineva in preajma care sa ii dea botezul. Iar daca acela botezat de aceasta femeie moare inainte sa ajunga la un preot, botezul este perfect valabil. Deci nu Dumnezeu interzice "laicilor" sa boteze pe motiv ca nu a trimis-o si pe Maica Sa in lume cu botezul, ci oamenii sunt cei care impiedica.
Si un alt exemplu de incapatanarea oamenilor de a discrimina, avand credinta gresita ca discriminarea ar fi voia lui Dumnezeu: exista o sfanta sarbatorita de calendarul ortodox a carei viata a fost asa: ca sa scape de un maritis impus de parinti si pe care ea nu-l dorea, s-a imbracat in haine barbatesti si s-a dus intr-o manastire de barbati zicand ca este barbat. A fost crezuta pe cuvant ca este barbat si a fost primita in manastire. La un moment dat staretul moare si in locul lui, calugarii il aleg staret pe femeia de care vorbim aici. Era atat de imbunatatita incat au considerat ca din toti barbatii, "cel" mai bun este aceasta femeie. Si a fost femeia staret, pana cand o alta femeie, daca imi aduc aminte bine, chiar Imparateasa locului, se indragosteste de "staret". Si cum "acesta" nu ii ceda, incepe sa il acuze pe el de comportament nepermis si indecent fata de ea si fata de femei. Si asa ajunge la judecata unde judecator era chiar tatal ei care nu o cunostea in aceste haine, si astfel ea isi arata trupul ca sa vada aceia ca era femeie si ca nu era adevarat ceea ce zicea femeia. "Fair-play-ul" judecatorului a fost sa o ucida. Dupa cum vedeti, Dumnezeu nu a avut nimic nici impotriva sfintei, nici pentru ca a purtat haine barbatesti si nici pentru ca a fost staret, iar cei care au gasit-o atat de vrednica au fost calugarii nestiind ca este femeie, ca altfel, daca ar fi stiut ce sex are, nu o mai alegeau, iar ea tot aceeasi femeie ar fi fost. Prejudecatile omenesti sunt greu de invins...

Adriana3 17.01.2011 13:52:12

Femei preot exista

Cunosc femeie preot (bine-nteles ca nu la ortodocsi) casatorita si cu trei copii, si care este foarte iubita de enoriasii sai, enoriasi care au vizitat-o si/sau i-au scris mesaje de incurajare zilnice in momentul in care a fost internata si tratata pentru cancer (si slava Domnului ca a trecut cu bine prin astfel de proba cu ajutorul Domnului si a rugaciunilor facute neincetat pentru ea, iar acum este din nou la biseirca). Omeliile pe care le face sunt pline de duh si in acelasi timp si actuale, care pornesc mereu de la Biblie si reflecta atat problemele noastre de zi cu zi, greseli si greutati, precum si modul in care trebuie sa ne intoarcem mereu si mereu la Domnul pentru a le rezolva si a merge pe calea sfinteniei pe care Domnul o doreste pentru fiecare dintre noi. Deci se poate, acest preot femeie este dovada vie ca si femeile au suflet si inteligenta la fel ca si barbatii, chiar daca rolul lor in reproducere este diferit. Nu rolul reproductiv dicteaza cum sa fie sufletul sau inteligenta unui om, ci dimpotriva, puterea sufletului si a inteligentei le controleaza si pe celelalte. Doar prejudecatile oamenilor legate de toate acestea sunt greu de invins mai ales cand sunt adanc inradacinate, prin educatie de mic copil, in constiinta oamenilor.

camy_d 17.01.2011 14:08:35

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279236)
De ce nu vad femei preot(i) ?

Pentru că dacă femeia ar sluji, bărbații n-ar mai fi atenți decât la fața și/sau corpul ei.

Adriana3 17.01.2011 15:00:34

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 324583)
Pentru că dacă femeia ar sluji, bărbații n-ar mai fi atenți decât la fața și/sau corpul ei.

Si poate ca asa ar fi mai numerosi la biserica, ca tot este plina biserica de femei ;)

camy_d 17.01.2011 15:29:49

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324603)
Si poate ca asa ar fi mai numerosi la biserica, ca tot este plina biserica de femei ;)

Așa e, dar degeaba sunt numeroși, dacă n-au venit pt. Dumnezeu :21:

Adriana3 17.01.2011 18:05:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 324622)
Așa e, dar degeaba sunt numeroși, dacă n-au venit pt. Dumnezeu :21:

Eh, numai sa ajunga ei la biserica, indiferent daca de dragul preotului sau nu, ca apoi se ocupa Domnul de ei ;) Nu zicea Apostolul Pavel ca pe toate le facea numai ca sa atraga cat mai multi oameni la Domnul?
Oricum, avand in vedere ca bisericile sunt pline de femei si nu se ingramadesc barbatii la biserica sa le vada, inseamna ca cei care vin la biserica nu vin sa se zgaiasca la femei, au ei alte locuri unde sa le priveasca. ;)

padrevicentiu 17.01.2011 18:30:10

Femeia actuala este o femeie proasta cu multe pretentii si drepturi,doamnelor si domnisoarelor mergeti in pace

Adriana3 17.01.2011 18:45:50

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324703)
Femeia actuala este o femeie proasta cu multe pretentii si drepturi,doamnelor si domnisoarelor mergeti in pace

Si oamenii prosti sunt exclusi cumva de la mantuire si de la slujirea datorata Domnului? Nu tocmai Hristos a multumit Tatalui ca a ascuns celor invatati toate cele mantuitoare si le-a dezvaluit tocmai celorlalti, considerati de unii asa, mai "prosti"? Dar cel care zice fratelui sau "prostule", este vazut cu ochi buni de Dumnezeu si laudat ca un sfant? ;)

Karine 17.01.2011 19:02:42

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324703)

"ce zice A despre B, zice mai multe despre A decat despre B"

Vlad-Alexandru91 17.01.2011 19:06:31

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 279236)
De ce nu vad femei preot(i) ?

Pentru că așa ne învață Sfânta Scriptură!

padrevicentiu 17.01.2011 19:18:46

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 324724)
"ce zice A despre B, zice mai multe despre A decat despre B"

Da dragut m-ai dat pe spate cu chestia asta :21: deja ma atacati,sa zic o chestie printre apostoli erau femei?s-au dus femeile la propovaduire prima data?femeile au intemeiat Biserica?(cand zic de femei spun despre voi)ce s-a intamplat cu femeia ascultatoare si superba in acelasi timp?acum nu vad decat niste :49:scroafe fardate cu fitze de beverly hills

gabriela8 17.01.2011 19:21:54

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 324735)
Da dragut m-ai dat pe spate cu chestia asta :21: deja ma atacati,sa zic o chestie printre apostoli erau femei?s-au dus femeile la propovaduire prima data?femeile au intemeiat Biserica?(cand zic de femei spun despre voi)ce s-a intamplat cu femeia ascultatoare si superba in acelasi timp?acum nu vad decat niste :49:scroafe fardate cu fitze de beverly hills

Si totusi nu sunt toate "niste scroafe"... Tu ce ai facut pentru ele? Nu iti vei cauta si tu una candva?!:2:

andreicozia 17.01.2011 19:24:42

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 324738)
Si totusi nu sunt toate "niste scroafe"... Tu ce ai facut pentru ele? Nu iti vei cauta si tu una candva?!:2:

Asa este, unele au soriciul subtire!

canarias 17.01.2011 19:28:32

Citat:

Bine a zis Parintele Arsenie Boca :"sa-ti feresti capul de frig si de prostie " . Vaivaivaivaivai !!!!!!!!!!!!!

Adriana3 17.01.2011 19:31:54

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 324727)
Pentru că așa ne învață Sfânta Scriptură!

Unde ne invata Scriptura asa? Nu a zis nicaieri Domnul ca femeia nu poate fi preot.
Dar Sfanta Impartasanie a dat-o Domnul si femeilor? Ca la Cina cea de Taina erau doar barbati. Asta inseamna ca cele primite de apostoli de la Domnul este rezervat doar lor sau doar barbatilor? De ce atunci s-a dat Impartasania si la femei si se da in continuare daca Domnul nu a dat-o niciunei femei? Domnul a venit cumva doar pentru barbati? Unde invata Scriptura ca mantuirea si darurile Duhului Sfant sunt rezervate numai unei categorii de oameni, si inca nici macar pe merit, ci pe baza de sex? Si de ce Sf. Apostol Pavel, cand spune oamenilor cui s-a aratat mai inati Iisus dupa inviere, zice ca s-a aratat intai apostolilor in timp ce, in realitate, El s-a aratat mai intai femeilor si inca le-a trimis la apostoli sa le spuna ca El a inviat, ceea ce este exact Evanghelia Bunei Vestiri, si abia apoi s-a aratat Apostolilor? De ce nu s-a aratat mai intai lor, daca au drepturi atat de exclusiviste? De ce apostolii se adreseaza mai apoi in Scriptura doar cu "fratilor" ca si cum cuvintele lor nu ar fi adresate si femeilor? De ce la Cincizecime Sf. Ap. Petru zice ca acei oameni nu erau beti ci era deja profetit in Scriptura ca Duhul Sfant va cobora peste fii si fiice, peste servitori si servitoare, si ca in acea zi tocmai se implinea profetia? Iata cum Scripturile arata bine ca Duhul Sfant a fost daruit in egala masura tuturor celor care cred in Hristos, indiferent de sex, doar ca oamenii inca nu erau pregatiti pe deplin sa accepte aceasta realitate din cauza prejudecatilor inca bine inradacinate in constiinta lor, prejudecati care persista inca, intr-o mai mica masura din fericire, pana in ziua de astazi.

Si revenind la preoti si Scriptura, apostolii erau cumva din descendenta levitica, singurii care aveau voie sa fie preoti conform Scripturii de la ora respectiva, adica Vechiul Testament? Exista vreun cuvant in acea Scriptura pe care o tineau apostolii, adica Vechiul Testament, care sa dea drept de preotie apostolilor, niste pescari fara studii? Singurul mentionat in Scriptura cu drept de preot (in afara semintiei levitice) este Hristos care este mentionat ca si preot dupa o alta randuiala, a lui Melchisedec. Nimeni altcineva nu este mentionat in Scriptura, nici barbat si nici femeie. Iar cum acum 2000 de ani apostolii au fost trimisi in primul rand sa propovaduiasca buna vestire in sinagogile iudaice unde doar barbatii de la 12 ani in sus, indiferent ca erau cu studii sau fara, aveau dreptul si chiar obligatia sa citeasca textele sfinte si sa le comenteze in fata celorlalti, iata de ce apostolii au trebuit sa fie barbati, ca sa poata patrunde in lumea pe care urma sa o schimbe. Iisus nu a venit ca sa propovaduiasca iudaismul, ci a venit ca sa mantuiasca toti oamenii si sa ii faca fii si fiice a lui Dumnezeu pe toti cei care accepta chemarea Sa, indiferent daca sunt evrei sau nu... Asta arata Scripturile...

padrevicentiu 17.01.2011 19:34:43

Citat:

În prealabil postat de canarias (Post 324742)
Bine a zis Parintele Arsenie Boca :"sa-ti feresti capul de frig si de prostie " . Vaivaivaivaivai !!!!!!!!!!!!!

Se referea ma la mine?sa stii ca asta e parerea mea,Arsenie a zis acest lucru ca un sfat nu ca o unealta ca sa judeci pe altul...

padrevicentiu 17.01.2011 19:38:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324745)
Unde ne invata Scriptura asa? Nu a zis nicaieri Domnul ca femeia nu poate fi preot.
Dar Sfanta Impartasanie a dat-o Domnul si femeilor? Ca la Cina cea de Taina erau doar barbati. Asta inseamna ca cele primite de apostoli de la Domnul este rezervat doar lor sau doar barbatilor? De ce atunci s-a dat Impartasania si la femei si se da in continuare daca Domnul nu a dat-o niciunei femei? Domnul a venit cumva doar pentru barbati? Unde invata Scriptura ca mantuirea si darurile Duhului Sfant sunt rezervate numai unei categorii de oameni, si inca nici macar pe merit, ci pe baza de sex? Si de ce Sf. Apostol Pavel, cand spune oamenilor cui s-a aratat mai inati Iisus dupa inviere, zice ca s-a aratat intai apostolilor in timp ce, in realitate, El s-a aratat mai intai femeilor si inca le-a trimis la apostoli sa le spuna ca El a inviat, ceea ce este exact Evanghelia Bunei Vestiri, si abia apoi s-a aratat Apostolilor? De ce nu s-a aratat mai intai lor, daca au drepturi atat de exclusiviste? De ce apostolii se adreseaza mai apoi in Scriptura doar cu "fratilor" ca si cum cuvintele lor nu ar fi adresate si femeilor? De ce la Cincizecime Sf. Ap. Petru zice ca acei oameni nu erau beti ci era deja profetit in Scriptura ca Duhul Sfant va cobora peste fii si fiice, peste servitori si servitoare, si ca in acea zi tocmai se implinea profetia? Iata cum Scripturile arata bine ca Duhul Sfant a fost daruit in egala masura tuturor celor care cred in Hristos, indiferent de sex, doar ca oamenii inca nu erau pregatiti pe deplin sa accepte aceasta realitate din cauza prejudecatilor inca bine inradacinate in constiinta lor, prejudecati care persista inca, intr-o mai mica masura din fericire, pana in ziua de astazi.

Si revenind la preoti si Scriptura, apostolii erau cumva din descendenta levitica, singurii care aveau voie sa fie preoti conform Scripturii de la ora respectiva, adica Vechiul Testament? Exista vreun cuvant in acea Scriptura pe care o tineau apostolii, adica Vechiul Testament, care sa dea drept de preotie apostolilor, niste pescari fara studii? Singurul mentionat in Scriptura cu drept de preot (in afara semintiei levitice) este Hristos care este mentionat ca si preot dupa o alta randuiala, a lui Melchisedec. Nimeni altcineva nu este mentionat in Scriptura, nici barbat si nici femeie. Iar cum acum 2000 de ani apostolii au fost trimisi in primul rand sa propovaduiasca buna vestire in sinagogile iudaice unde doar barbatii de la 12 ani in sus, indiferent ca erau cu studii sau fara, aveau dreptul si chiar obligatia sa citeasca textele sfinte si sa le comenteze in fata celorlalti, iata de ce apostolii au trebuit sa fie barbati, ca sa poata patrunde in lumea pe care urma sa o schimbe. Iisus nu a venit ca sa propovaduiasca iudaismul, ci a venit ca sa mantuiasca toti oamenii si sa ii faca fii si fiice a lui Dumnezeu pe toti cei care accepta chemarea Sa, indiferent daca sunt evrei sau nu... Asta arata Scripturile...

Se stie ca ar trebui sa dai ascultare si sa nu cartesti!Daca Dumnezeu nu ar fi fost de acord cu asta atunci ar fi acum si "preotese" dar se pare ca asa cum s-a lasat este bine foarte cum zice in Scriptura,decat sa facem revolta la acest aspect mai bine am revolta pe ceva mai constructiv si util tuturor oamenilor nu numai femeilor

Karine 17.01.2011 19:40:31

Citat:

Iarta-ma, te rog, daca te-ai simtit atacat de ceea ce ai inteles tu din citatul postat de mine. Femeia cea "ascultatoare si superba in acelasi timp" pune in fata celuilalt, in tacere, o oglinda si ii sta alaturi si-l sustine,si-l mangaie, si-l ajuta cand vede ce tare sufera el. Caci daca nu l-ar durea pe om, de ce ar tipa, de ce ar arunca cu cuvinte ce nu ii fac cinste (caci cap femeii trebuie sa fie si din gura lui ies asa vorbe???).
Iarta-ma, din nou zic, de tulburarea pe care ti-ai provocat-o si incearca sa fii demn urmas al celor ce au fost trimisi spre propovaduirea Vestei celei bune.
Lumea ramane,totusi, si oglinda in care fiecare ne privim, chiar daca nu ne place sa ne vedem diferiti de ceea ce credem noi ca suntem.
La vreme de incercare se vede caracterul omului.
Multumesc ca m-ai ajutat sa mai invat o lectie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:10:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.