Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10465)

filaret19 24.08.2010 14:38:55

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280452)
Poate că nu am fost înțeles prea bine ce doresc.
Argumente raționale și științifice se găsesc cu nemiluita, chiar și argumente teologice.
Eu aș dori niște "arme emoționale", experiențe personale ale celor care s-au lăsat de fumat, oameni care să spună: da am fumat (mult sau puțin), uite ce am reușit eu să fac, pașii aceștia i-am urmat când am renunțat. Se știe că orice experiență de viață a cuiva este un argument mult mai puternic pentru ceilalți (oameni simpli sau savanți) atunci când este vorba de a lua decizii. Hristos ne-a oferit viața Sa și pilde, mai puține argumente raționale, acestea le-a lăsat pe seama Sf. Apostol Pavel.

m/am lasat definitiv de fumat acuma 3-4 luni,dupa peste 25 de ani de fumator.am pregatit indelung acest moment.de cate ori fumam realizam mirosul urat de pe maiini,din gura ,de pe par.fara sa vorbesc despre asta cu cineva anume,doar gandeam si ma convingeam ce urat miroase scrumul
m/am rugat sa imi dea Dumnezeu si Maica Domnului putere.aceste ganduri le/em avut vreo 2 saptamani.decisiva a fost o intamplare-doi oameni au lucrat pentru mine .le/am dat plata 15roni.au numarat si au zis-12 lei sunt doua pakete de tigari si 3 lei ducem acasa.am simtit frisoane.cat de diabolic puneau intai deoparte banii de tigari.si erau cu haine vechi si murdare.am simtit atunci ca daca nu ma las ,ajung ca ei.si am si acuma in casa cele 4 tigari pe care le mai aveam atunci.le tin in casa ca sa imi demonstrez mie ca am vointa?nu stiu/cert e ca mai visez si acuma gustul tigarii,ca inca mai am reflexul cand beau cafeau.cert e ca am eliminat cu multa vointa si ajjutor de la Domnul din creierul meu acest obicei.daca mai vrei sa iti mai spun ceva in legatura cu acest subiect,poti sa imi trimiti un pm Doamne ajuta!

Nihil-sine-Deo 28.08.2010 23:22:19

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 280563)
Citind acest mesaj am căutat cartea și am citit deja 75 din cele 182 de pagini. Mi se pare foarte utilă nu doar fumătorilor ci și nefumătorilor (eu nefiind fumător), fiindcă explică că e vorba de fapt de spălare pe creier (combinată cu dependența chimică), de o capcană psihologică și asta se aplică și altor dependențe și chiar păcate (de altfel autorul are și alte cărți legate de dependența de alcool și altele). Cartea are multe secrete și trebuie citită cu atenție și complet fiindcă secretele se revelează pe întreg parcursul cărții. O poți recomanda prietenilor sau o poți citit tu ca să fi de folos cunoștințelor fumătoare.

Adresa cărții pe Scribd, unde poate fi citită sau descărcată:
http://www.scribd.com/doc/6032006/Al...rsit-nefumator

Articolul de pe Wikipedia despre autor, merită citit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Allen_Carr

Sa-mi fie cu iertare, dar dupa ce am citit cateva pagini din carte, am observat anumite comportamente / atitudini / conceptii necrestine ale autorului ei. Un singur exemplu (desi nu este doar acesta): la pagina 21 din versiunea scribd (linkul de mai sus), afirma ca practica hipnoterapia!
"Nu vreau să dau impresia că resping hipnoterapia, dimpotrivă, și eu o folosesc în consultatiile mele".
Nu vreau nici eu sa resping metoda lui de a te lasa de fumat, dar cred ca cititorii trebuie sa fie cu mare bagare de seama la aceste detalii, si sa retina din carte doar ce este de folos si ii ajuta in a se lasa de fumat. Deci e nevoie de foarte mult discernamant, altfel ar putea cauza mai mult rau decat bine. Asa ca eu as fi cu bagare de seama si in ceea ce priveste recomandarea cartii.
Doamne ajuta, si ma iertati!

ioan_strainul 28.08.2010 23:46:09

fumatul

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280437)
Pentru cei care conștientizează că este un păcat foarte grav și au fumat cândva cum au reșit să se lase?
Niște experiențe subiective mărturisite de cei care au fost în această situație ar fi de un real folos în lupta împotriva acestui flagel.
Cum poate fi convins un fumător care, totuși, este sau vrea să fie pe calea credinței, să renunțe la acest obicei?

Fratilor eu sint stan patitu am fumat multi ani dar eu va spun ca nu este cu putinta sa faca omul ceva singur numai Dumnezeu poate , de si stiam ca numi face bine si familia zicea lasat de fumat parca vrajmasul aducea tulburaea minti si fumam mai mult dar si rugaciunea multa si deasa face ca Dumnezeu sa ajute neputintei noastre si cum spune si Sf.Ap. Pavel toate imi sint Ingaduite dar nu si de folos . si uita asa am fumat 35 de ani si acu sint 2 ani de cind leam lasat asa ca nu pot sa inteleg cum leam lasat asa de usor far sa mai ma gIndesc la ele si nu ca as fi bolnav sau ca mear fi interzis doctori lumesti nu , doctorul sufletului si a tot trupul a ps tarie viontei si cereri mele si leam lasat asa de parca nu as fi fumat niciodata acum la 2 ani inca se curata plamIni de nicotina si de multe ori se desprinde din plamIni flegma de par ca as fi respirat numai praf cenusiu est foarte greu omulii sa se lase singur si de aceasta va zic cereti si veti prini putere sa le lasati inainte ma inervam de or ce fleac si scoteam tigara az nu ma inervez de nimic si nu cred ca mar putea face cineva sa mai fumez acum ma simt mult mai usor si pot lucra fara sa obosesc Inainte oboseam foarte tare acum nu . bunul Dumnezeu sa va ajute pe cei care mai fumati sa va lasati de ele si veti vedea ce usor va veti simti , sa stiti ca de multe ori am Incercat dar mai mult de o saptamIna cel mai mult nu am rezistat dar astazi cu ajutorul Bunului DUMNEZEU a trecut 2 ani Doamne ajuta AMIN AMIN AMIN

arriel 29.08.2010 01:04:58

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 283083)
Fratilor eu sint stan patitu am fumat multi ani dar eu va spun ca nu este cu putinta sa faca omul ceva singur numai Dumnezeu poate , de si stiam ca numi face bine si familia zicea lasat de fumat parca vrajmasul aducea tulburaea minti si fumam mai mult dar si rugaciunea multa si deasa face ca Dumnezeu sa ajute neputintei noastre si cum spune si Sf.Ap. Pavel toate imi sint Ingaduite dar nu si de folos . si uita asa am fumat 35 de ani si acu sint 2 ani de cind leam lasat asa ca nu pot sa inteleg cum leam lasat asa de usor far sa mai ma gIndesc la ele si nu ca as fi bolnav sau ca mear fi interzis doctori lumesti nu , doctorul sufletului si a tot trupul a ps tarie viontei si cereri mele si leam lasat asa de parca nu as fi fumat niciodata acum la 2 ani inca se curata plamIni de nicotina si de multe ori se desprinde din plamIni flegma de par ca as fi respirat numai praf cenusiu est foarte greu omulii sa se lase singur si de aceasta va zic cereti si veti prini putere sa le lasati inainte ma inervam de or ce fleac si scoteam tigara az nu ma inervez de nimic si nu cred ca mar putea face cineva sa mai fumez acum ma simt mult mai usor si pot lucra fara sa obosesc Inainte oboseam foarte tare acum nu . bunul Dumnezeu sa va ajute pe cei care mai fumati sa va lasati de ele si veti vedea ce usor va veti simti , sa stiti ca de multe ori am Incercat dar mai mult de o saptamIna cel mai mult nu am rezistat dar astazi cu ajutorul Bunului DUMNEZEU a trecut 2 ani Doamne ajuta AMIN AMIN AMIN

Sunt si eu fumatoare.Ma las doar in postul Craciunului si in postul Pastelui.Eu cand nu fumez n-am chef de nimic,parca ma transform intr-un sociopat.Deocamdata nu cred ca voi renunta [parca face parte din personalitatea mea].Duhul acesta al fumatului taaare m-a prins.Am incercat cu rugaciuni dar nu "tine" sau poate n-am insistat eu destul.Nenorocirea e ca imi face placere acest pacat si nu vreau sa renunt la el.Daca mor asa e de "bai" pentru ca eu stiu ca nu e voie si totusi o fac...

ioan cezar 22.03.2011 03:52:40

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 283083)

Exact aceeasi experienta am avut eu, dar cu alcoolul.
Avantaj a fost si faptul ca am avut sprijin de la oameni cu experiente similare, cei din grupurile de Alcoolici Anonimi, care erau deja abstinenti cand am intrat eu in grup si care m-au primit cu multa dragoste si pricepere.
Toata terapia (in aceste grupuri de sprijin) e exata pe faptul ca numai Dumnezeu ne ia patima, vointa noastra e neputincioasa fiind corupta, distrusa, zdrentuita in zona patimii respective.
Deci, pe baza experientei mele cu alcoolul (sunt abstinent de 2 ani si 3 luni, fara probleme cu alcoolul sau cu sanatatea deocamdata, Slava lui Dumnezeu!), eu vad asa:
1) doar Dumnezeu ia patima, nu are rost sa negam asta si sa ne opintim noi cu sarmana noastra putere de furnici... Prima conditie e sa recunosti neputinta totala, sa accepti ca esti infrint de adversarul tau - alcool, tutun, ce o fi. Apoi, logic, daca tu recunosti cu smerenie ca esti nul in fata patimii tale (daca inca nu crezi, incearca sa o controlezi si te vei convinge), nu poti decat sa ceri ajutor din afara, mai exact de la Puterea lui Dumnezeu, Doctorul tuturor bolilor.
2) nu lucram singuri, ci in comunitate: grupul de suport (eventual si un medic sau psiholog, dar mai tare e grupul, prin impartasirea experientelor de succes si a energiei emotionale pozitive). Exista grupuri de suport in Bucuresti si in tara, pe langa spitalele de boli pulmonare.
Asadar, 2 comuniuni absolut vitale: cu Domnul si cu oamenii Lui: grupul de suport. Niciodata singuri! (nu luptam singuri cu diavolul si cu oamenii lui)
Dumnezeu sa ne acopere cu harul Sau!
Dumnezeu sa ne franga mandria!

simona 22.03.2011 14:33:09

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280437)
Pentru cei care conștientizează că este un păcat foarte grav și au fumat cândva cum au reșit să se lase?
Niște experiențe subiective mărturisite de cei care au fost în această situație ar fi de un real folos în lupta împotriva acestui flagel.
Cum poate fi convins un fumător care, totuși, este sau vrea să fie pe calea credinței, să renunțe la acest obicei?

Buna ziua, eu am fost o fumatoare timp de 20 de ani am fumat aproape 2 pachete pe zi, de 3 ani m-am lasat, in ghilimele spus m-am lasat pentru ca atunci cand am aflat ca tatal meu a facut imfart am reinceput sa fumez, si cu mare efort am reusit sa ma las din nou dupa aproximativ o luna.Anul trecut am avut iar o problema in familie si sa repetat problema. acum dinagust trecut pana acum nu ma tentat nici macar un fum,totul tine de vointa , nu este usor dar nici imposibil ,succes celor care vor sa se lase,Doamne-ajuta!

docmana 22.03.2011 18:07:24

fumatul este un obicei nesanatos, care dauneaza grav sanatatii organismului si cred ca asta spune tot ! fumatul este uraciune in ochii lui Dumnezeu.

interferente11 26.08.2011 14:29:51

Deloc sanatos

http://www.interferente.ro/Ziua-Mond...un-31-mai.html

GLAdoS 26.08.2011 15:28:29

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 280445)
Ești, totuși, de acord cu mine că există oameni care s-au lăsat de fumat și nu au mai revenit. Am deschis acest topic cu speranța că voi găsi câțiva dintre ei dispuși să ne mărturisească experiențele lor personale cu privire la fumat.

Ca sa te lasi de fumat trebuie sa vrei... e aproape imposibil sa determini pe cineva sa se lase daca respectivul nu vrea.
Eu m-am lasat de fumat prin faptul ca nu am mai cumparat tigari, daca nu am avut tigari nu am mai putut fuma... Suna simplu, dar totusi necesita vointa fumatorului.

antoniap 26.08.2011 15:29:35

Fumatul este un in primul rand un pacat, fiind jertfa adusa diavolului. Fumul de tamaie, in schimb, Ii este placut lui Dumnezeu. Acum ramane la alegerea fiecaruia dintre noi cui vrem sa-i facem pe plac, caci nu putem sluji la doi domni.

Consider ca, mai ales in cazul familistilor, fumatul este si o dovada de egoism. In conditiile in care familia are alte prioritati, unul din parinti sau amandoi isi permit sa fumeze tigari mai mult sau mai putin scumpe! Un astfel de fumator este de plans mai ales daca familia are venituri modeste.

Fumatul merge mana in mana cu pacatul mandriei si cu cel al slavei desarte. Multi fumeaza din dorinta de a placea lumii. Dar uita ca nu lumea ne mantuieste. Daca mai multi tineri dintr-un grup au curajul de a spune ,,Nu!" fumatului, s-ar putea ca si ceilalti sa le urmeze exemplul. Aici un rol important are puterea exemplului. Nu poti sa-ti convingi copilul sa nu fumeze daca tu ca parinte fumezi.

GLAdoS 26.08.2011 15:42:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 393889)
Fumatul este un in primul rand un pacat, fiind jertfa adusa diavolului. Fumul de tamaie, in schimb, Ii este placut lui Dumnezeu. Acum ramane la alegerea fiecaruia dintre noi cui vrem sa-i facem pe plac, caci nu putem sluji la doi domni.

Nici un fel de fum nu este bun.

antoniap 26.08.2011 15:55:37

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 393893)
Nici un fel de fum nu este bun.

Nici generalizarile nu sunt bune...

GLAdoS 26.08.2011 16:00:08

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 393898)

Psihologii consideră că omul religios acceptă doar fumul de tămâie si de lumânare, si din acest motiv ar refuza inhalarea unui altfel de fum toxic, chiar dacă, în realitate, fumul sfințit este mult mai nociv, însă este inhalat mai rar.

cristiboss56 26.08.2011 19:20:10

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 393899)
fumul sfințit este mult mai nociv, însă este inhalat mai rar.

Aberatii , povesti pentru adormit copiii !
Tamaia curata se folosete si in anumite tratamente medicale , inclusiv acel fum pe care dumneata il consideri nociv ! Ai auzit dumneata de boala profesionala la Preoti , care inghit zeci de ani fumul de tamaie !
Dar oare cine se teme de tamaie , si fuge de ea de rupe pamantul , si iaca acum ne aveartizeaza de "nocivitatea fumului sfintit ":76: ?

laviniu 26.08.2011 19:49:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 393898)

In general, orice exagerare emana un fum mirosind a iad! Numai bine !

laviniu 26.08.2011 19:51:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 393947)
Aberatii , povesti pentru adormit copiii !
Tamaia curata se folosete si in anumite tratamente medicale , inclusiv acel fum pe care dumneata il consideri nociv ! Ai auzit dumneata de boala profesionala la Preoti , care inghit zeci de ani fumul de tamaie !
Dar oare cine se teme de tamaie , si fuge de ea de rupe pamantul , si iaca acum ne aveartizeaza de "nocivitatea fumului sfintit ":76: ?

Nu e neaparat sa fuga de fum, poate merge si mai incet, iar tamaia in stare pura este des folosita in anumite tratamente.Numai bine!

alina.elie 28.08.2011 11:27:02

am fumat timp de 10 ani... cateodata 2 pachete de tigari pe zi...cine zice ca nu se poate lasa de fumat, ar trebui sa inlocuiasca fraza cu: nu vreau sa ma las de fumat... sora mea a fumat tot 10 ani de zile si cand nu avea tigara, avea crize.. tremura, plangea, se lua cu mainile de par si ma trimitea sa ii gasesc chistoace prin fata blocului.... si totusi s-a lasat... fara redus, fara promisiuni... dintr-o data.. pentru ca a vrut... cum m-am lasat eu? inainte de a ma casatori, sotul mi-a zis: "u smell like shit".... ce altceva putea fi mai motivant pentru o fata decat o astfel de fraza rostita din gura persoanei pe care o iubesti? :"D m-am lasat de a doua zi... rezultatele nu are rost sa vi le mai zic, ca le stiti si singuri :P

laviniu 28.08.2011 11:51:27

Tigara este o teava cu un foc la un capat si un fraier la celalalt.anonim

alina.elie 28.08.2011 14:36:25

hehehe... sunt de acord... si cred ca majoritatea fumatorilor o recunosc ;)

crestinOrtodoxa 28.08.2011 16:15:29

mama incearca sa se lase de fumat, si incearca in cel mai enervant mod posibil, in loc de fumat se apuca sa sparga semintze.
Aud crantzanit in creier si-n somn.

alina.elie 28.08.2011 16:32:38

asta am propus si eu tatalui meu care fumeaza 2-3 pachete de tigari pe zi... important e sa se lase.. mai bine zgomot decat fum si miros :D

laviniu 28.08.2011 18:23:46

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 394448)
mama incearca sa se lase de fumat, si incearca in cel mai enervant mod posibil, in loc de fumat se apuca sa sparga semintze.

E bine asa, inseamna ca posedati creier! Cu simpatie, un gand bun!

Ekaterina 11.11.2013 14:16:36

Reclama care te-ar putea convinge să te lași de fumat

O firmă de pompe funebre a găsit un mod foarte original pentru a-și face reclamă: printr-un mesaj postat pe brichete.
Într-o fotografie postată pe Reddit, intitulată “Bricheta bunicului meu”, se poate observa că pe o parte a brichetei scrie mesajul “Vă mulțumim că fumați!”, iar pe cealaltă, numele, adresa și telefonul firmei de pompe funebre Beckman-Williamson.
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/...=500&width=500

Internauții sugerează că acesta este unul dintre cele mai convingătoare mesaje în ceea ce privește renunțarea la fumat. (sursa: gandul.info)

Alin.D.Zaharia 11.11.2013 14:49:30

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 539923)
Internauții sugerează că acesta este unul dintre cele mai convingătoare mesaje în ceea ce privește renunțarea la fumat. (sursa: gandul.info)

Să fim serioși. Cât de convingător este un mesaj este total subiectiv, noi avem imagini macabre pe pachete și nu dă nimeni doi bani.
Eu folosesc reddit în fiecare zi și îți pot spune cu siguranță că, gandul.info au scos acest articol din dos. Adică respectiva imagine întradevăr a circulat pe reddit însă partea cu „internauții sugerează că aceasta este unul dintre cele mai convingătoare mesaje” este abureală.

Poftim am găsit și topicul respectiv: Click

Ovidiu2013 28.11.2013 08:53:07

Citat:

În prealabil postat de Beatrice (Post 280474)
Rugaciunile catre parintele Arsenie Boca sint mereu ascultate ! A spus ca ii va ajuta pe oameni mai mult , de acolo de unde e .

Rugaciunile trebuie sa fie adresate doar catre Dumnezeu, Iisus Hristos, Duhul Sfant.
Nu trebuie sa ne rugam la oameni (fie ca-i numim sfinti sau nu).
Nu Maica Domnului ne ajuta, nu Arsenie Boca, nu David, nu Abel, nu Adam!

Acestia au murit cu totii.
De ce sunteti atat de limitati si va rugati la oameni care au decedat?
Acestia nu au nicio putere, nu va pot ajuta in niciun fel!
Singurul ajutor trebuie sa-l cautati in Iisus Hristos.

Eu sunt fumator, fumez de cativa ani...
Am avut cateva tentative de a ma lasa de fumat insa din cauza conjuncturii si din cauza mea nu m-am lasat de tigari.
Nu vreau sa zic ca nu am putut, pentru ca putem face orice, putem lua viata unui om, putem sa ne apucam de baut, putem sa ne apucam de fumat, putem sa ne apucam de droguri, putem sa ne sinucidem, putem sa facem copii, putem sa ne rugam, putem sa ne batem, putem sa invatam, putem sa facem multe lucruri si faza cu "nu pot sa ma las de fumat" mi se pare ceva infantil.

Intr-adevar, imi place sa fumez...asta cred ca e problema.
Chiar si acum cand va scriu nu am tigari si mi se da la o tigara.
Abia astept sa ma duc sa-mi cumpar tigari (dar acum imi e cam lene).

razvan_andrei 02.12.2013 15:23:17

Fumatul nu este nici boala, nici lipsa de discernamant. Este un viciu. Si orice fumator este constient ca isi face rau. Indiferent ca esti credincios sau nu, stii ca fumatul iti face rau. Fumatul poate fi pus pe acelasi loc cu preacurvia, alcoolismul sau orice alt viciu. Iar cei care fumeaza stiu ca ii poate astepta cancerul pulmonar. Dar putini se vor lasa de fumat din acest motiv. Reclamele care arata cat de nesanatos este sa fumezi sunt, in general, irelevante. Totul tine de liberul arbitru.

Ekaterina 28.02.2014 00:06:19

O nouă legislație anti-fumat, aprobată de Parlamentul European

Credeti ca va avea urmari pozitive? Vor intelege oamenii (mai mult decat pana acum) cat de periculos este fumatul?

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/kN..._175127145.jpg

"Parlamentul European a aprobat introducerea în statele membre a unei noi legislații anti-fumat, în încercarea de a reduce numărul fumătorilor din UE cu circa 2,4 milioane. Directiva europeană presupune, printre altele, interzicerea țigărilor cu arome și aplicarea unor imagini mai mari care avertizează cu privire la riscurile de sănătate, atât pe fața, cât și pe spatele pachetelor.

Se estimează că fumatul cauzează 700.000 de morți premature anual, în țările Uniunii Europene. Noua legislație votată de PE este susținută de organizațiile care activează în domeniul ajutorării persoanelor bolnave de cancer sau al prevenției, în timp ce unele grupări pro-fumat i-au adus critici, susținând că nu face decât să „dădăcească” consumatorii, relatează bbc.com.

Noua directivă europeană privind comercializarea produselor din tutun include următoarele reguli:
- imaginile care avertizează cu privire la riscurile de sănătate trebuie să acopere 65% din fața și spatele fiecărui pachet de țigări, iar în partea de sus a ambalajului trebuie plasate avertismente scrise;
- interzicerea pachetelor cu design de ruj, care țintesc publicul feminin; toate pachetele trebuie să aibă cel puțin 20 de țigarete, pentru a putea fi adăugate averismentele de sănătate;
- interzicerea elementelor promoționale, precum mesajul „acest produs nu are aditivi” sau cele care transmit că respectivul produs este mai puțin nociv decât altele;
- interzicerea țigărilor cu arome, precum mentol, vanilie sau fructe;
- introducerea unui nivel maxim al concentrației de nicotină pentru țigările electronice.

Statele membre au la dispoziție doi ani pentru a aplica noile reguli, despre care Comisia Europeană spune că „vor descuraja tinerii să experimenteze și să devină dependenți de tutun” și ar trebui să ducă la o scădere cu 2% a consumului de tutun, în următorii 5 ani."

Patrie si Credinta 28.02.2014 01:29:52

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 394448)

imi dau seama oarecum. Am si eu niste sunete pe care nu le suport nici ocazional.
Daca pana la urma, nu a murit nimeni de la mestecat crantanele. Tigari pe de alta parte...

Patrie si Credinta 28.02.2014 01:32:37

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 552589)
Credeti ca va avea urmari pozitive? Vor intelege oamenii (mai mult decat pana acum) cat de periculos este fumatul?

Nu cred. E ca la reclame si unele zgomote de fundal: Cu cat sunt mai deranjante si stridente, cu atat creierul le blocheaza mai repede.

Corinusha 28.02.2014 08:39:56

Nu vor avea nii un impact faptul ca maresc pozele sau mesajele. Cum nu au avut nici un impact faptul ca au bagat in primul rand pozele. E...o poza pe o bucata e carton, cae, aca pana acolo, o acoperi cu staniolul care il rupi cand incepi pachetul, daca chiar deranjeaza; dar inca nu a vazut om sa se lse de fumat din cauza imaginilor aparute pe tigari. Faptul c interzic tigarile cu arome, in cel mai bun care ii fac pe adolescenti (mai ales fete) sa se lase, in czul in care fumeaza doar de "trend". Altfel...
Or sa fie bani cheltuiti in plus degeaba. Nici faptul ca se scumpesc de la un trimestru la altul tigarile, nu prea are efect; oamenii tot nu se lasa. In cel mai bun caz la reduce numarul.

O zic din experienta unei fumatoare care cunoaste multi fumatori.

Ekaterina 01.03.2014 00:20:00

Imaginile de pe pachetele de tigari sunt inspaimantatoare. Oare de ce acestea nu au ecou in randul fumatorilor? Macar pe cei ce sunt pe cale sa cocheteze cu acest viciu, sa-i puna pe ganduri mesajele si pozele dure de pe pachetele de tigari.

Yasmina 01.03.2014 05:35:30

Eu zic ca reclamele anti-fumat pot avea success,desigur nu 100% dar macar cu cei mai impresionabili :)

Slava Domnului,eu m-am lasat de fumat citind un simplu articol intr-o revista de altfel de divertisment(Unica parca..).Nici nu erau poze inspaimnatatoare ci doar efectele fumatului pe termen lung.Se poate ca ingerul pazitor sa-mi fi dat un bobarnac atunci sa deschid ochii caci am fost atat de impresionata incat am decupat articolul si l-am lipit pe oglinda din baie.
Practic nu am miscat nici un deget,Domnul m-a ajutat in mod miraculos.In urmatoarele zile am facut o viroza foarte urata care m-a tinut in pat cu febra o intreaga saptamana-pana la urma am chemat salvarea pt ca deliram si nu-mi mai reveneam. Abia ce m-am sculat din viroza si m-am dus o zi la serviciu,ca am facut un abces dentar care m-a tinut bolnava alte cateva zile...
Erau in total 2 saptamani in care nu fumasem ,aveam un pachet desfacut in bucatarie asa cum il lasasem cand m-a apucase viroza...mi-a venit un gand"daca au trecut 2 saptamani fara sa fumezi ,ai trecut peste..."
Si asa a ramas de atunci :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.