![]() |
"Cum simte domnisoara Smilla zapada"- Jan Hoeg; personajul Smilla din carte e o nonconformista; si eu cred ca userul Smila e un troll.
Va urez "Noapte buna!"! |
Citat:
|
Acest topic ori a fost creat ca amuzament pentru user, ori daca este la modul serios, acesta are o problema grava de personalitate...
Scuze!!! Mi se par aberante absolut toate postarile acestui user...nu pot sa cred ca o crestina modesta in adevaratul sens al cuvantului are asemenea probleme si asemenea cautari in conditiile in care noi nu mai traim in epoca de piatra si se gasesc haine de toate felurile, pentru toate gusturile, pe toate drumurile... Doamne iarta-ma!!!! |
Update:
Am gasit niste haine la Shukr: http://www.shukr.co.uk/ Si le port cu niqab. Eu cred ca arata bine si niqabul e foarte confortabil. L-am purtat citeva saptamani, si am decis ca vreau sa il port si in continuare. Am pus poze in album: http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=679 Doua niqab-uri sunt albastre, si unul e un "half-niqab" in negru. |
keep on trolling
|
Citat:
|
Citat:
Oricum,nu e cazul sa iti faci atatea probleme daca cineva nu te crede pe un forum. Mie de la inceput mi s-au parut cat se poate de serioase postarile tale. Ideea este sa pastram un echilibru in toate,chiar si in smerenie,daca pot spune asa.Mi se pare ideal sa ne smerim cat mai mult in inima,aparenta nefiind chiar atat de importanta din acest punct de vedere,atata vreme cat suntem decenti si cu bun simt. Dar,fiecare face cum simte pana la urma... |
Citat:
Ca daca da...prefer sa ma abtin sa comentez! :22: |
Citat:
Pe de altă parte, echilibrul la care faci tu referire în mesajele tale e el însuși o capcană, din același motiv. Obiectivul nostru e Dumnezeu, nu să ducem o viață echilibrată. El trebuie să fie Cel care reglează viața noastră, nu propriile noastre metode și reguli. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
tare :)) imi cer scuze de postarea anterioara, numai ca mi se pare cam iesita din comun dorinta dvs de a va imbraca precum musulmancele... |
Citat:
|
Citat:
Niqabul este un echilibru pentru mine. Nu vreau sa se para extrem. Pentru mine, doar o fusta pana in genuchi si o bluza nu e suficient. Daca o persoana are o alternativa sa se imbrace mai modest, de ce nu? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=vsitwltBTHY http://www.youtube.com/watch?v=uYYWg4k-EkQ |
Fiecare are dreptul la propriile sale alegeri pana la urma.
E adevarat ca eu gasesc asta cam conform expresiei "a fi mai catolic decat Papa",dar cine suntem noi sa judecam? Totusi,ma gandesc ca daca problema sustinerii sotului ai depasit-o,cum se impaca aceasta alegere cu restul familiei,locul de munca la care mergi,comunitatea de la biserica pe care o frecventezi,dar duhovnicul tau ce are de spus despre asta,daca te pot intreba...? |
Citat:
|
Citat:
Eu cred ca esti bine intentionata,insa asa esti cam singura pe acest drum si mai sunt destule momente in viata cand ne mai trebuie si cate o calauza,pentru ca si din nestiinta sau prea mult zel putem sa o luam pe o carare nu tocmai potrivita. |
Citat:
Eu cred ca unele lucruri sunt, in mare parte, o chestie de "common sense". Pentru mine problema poate fi illustrata in urmatorul fel: http://i56.tinypic.com/15hk3ty.jpg |
Citat:
Iar referitor la imbracaminte ai prezentat doua extreme,iar calea crestinismului este una a echilibrului,nu a extremelor si se pune mai mult accent pe esenta,decat pe aparenta,despre asta am incercat sa iti vorbim atat eu,cat si alti utilizatori. |
Citat:
Dar de ce este considerat ca o extrema sa porti valul si sa te acoperi? Poate si asta ar putea fi un echilibriu? Daca un extrem este femeia "liberata" si celalalt este calugarita, atunci mi se pare ca acoperirea este calea de mijloc. |
Mie tot nu mi-e clar ce religie ai.
De asemenea nu inteleg de ce vrei sa fi diferita de restul lumii. Daca ai purta burka in Afganistan, ai fi o femeie obisnuita, dar in Europa esti o ciudata, scuza-ma ca-ti spun asta. Nu inteleg de ce vrei sa fii diferita de restul lumii, de ce vrei sa intoarca lumea capul dupa tine, pt ca iti spun ca indiferent daca vrei sau nu, lumea intoarce capul. E ca si cum ai purta fusta scurta in Afganistan, doar ca acolo daca te imbraci diferit de restul femeilor, poti fi omorata cu pietre. Noroc ca europenii sunt mai deschisi la minte si sunt deschisi la ciudatenii. Draga mea, indiferent ca e in sensul PREA MULT sau PREA PUTIN, PREA-PREA sau FOARTE-FOARTE, ORICE EXAGERARE DUCE LA SMINTEALA. Sunt sigura ca daca ai vorbi cu un preot ortodox, nu ti-ar da dreptate. Asta nu e imbracaminte cuviincioasa, e exagerare, e extrema. |
Citat:
Eu nu sunt de acord ca valul ar fi ceva exagerat. Daca asta este exagerarea, atunci care este idealul? De ce este mai “ideal” sa fi neacoperita? Poate pentru ca asa poti fi vazuta de toata lumea. Nu vad dece o femeie ar vrea asa ceva cind este atit de usor sa iti menti modestia. |
http://3.bp.blogspot.com/_bpD00cH7Qa...ironosite1.jpg
Cam asa se imbracau femeile in timpul Domnului nostru Iisus Hristos,nici macar ele nu isi acopereau chipul! Tinuta pe care o promovezi duce cu gandul la extremistii musulmani si cred ca prin ea obtii exact ceea ce spui ca nu doresti:sa iesi in evidenta! Pui accent pe aparenta aceasta exagerat de austera,cand ti-ar fi mult mai de folos sa te gandesti la esenta,la trairea interioara,la gasirea unui duhovnic,spovedanie,impartasanie,caci acestea intr-adevar ar fi bine sa te preocupe ca si crestina. Traiesc cu impresia,desi nu doresc sa speculez,ca aceasta preocupare exagerata in privinta ascunderii in spatele unor asemenea straie,are legatura cu alte aspecte care se petrec in viata ta si nu cu crestinismul.Insa,odata ce aluneci pe panta aceasta a extremelor iti va fi tare greu sa te mai opresti si vei continua sa fugi de adevarata cauza care te impinge pe o asemenea cale. Crede-ma ca iti vorbesc cu toata prietenia,chiar daca nu agreezi in mod deosebit ceea ce iti spun,sunt convinsa ca si ceilalti utilizatori au fost bine intentionati,iar marea lor majoritate sunt crestini practicanti de la care ai putea invata si asculta un sfat...nu pot sa iti spun decat sa mai reflectezi putin la cele ce ti s-au zis pana acum,atat tot... |
Citat:
iar hainele despre care vorbesti ,le poti purta in oricare alta imprejurare. |
Asta e ceva extremist. Eu nu cred ca exista un preot sau calugar care sa fie de acord cu asa ceva. Asa ceva insemnand purtarea acelei imbracaminte ca si musulmancele. Cat timp esti imbracata decent e vina barbatului daca cauta cu disperare sa-si clateasca ochii. Si sa ii faci pe altii sa te judece si sa te condamne pt purtarea "chestiei" aleia nu e bine deloc. Prima oara banuiesc oamenii ca esti de religie musulmana. Apoi cand afla ca esti ortodoxa? Ce reactii au?
|
Citat:
|
Citat:
Nu vad nimic rau in aparenta austera. Dar nu cred ca are legatura cu purtarea valului, dar cu atitudine si tinut. Nu am spus ca aparenta e cea mai importanta parte. Dar nici nu cred ca concentrarea pe suflet te absolva de obligatiile mai mondene, cum ar fi pastrarea modestiei in public. Sigur ca n-ai nevoie sa porti valul in acest scop. Dar daca poti, restul fiind egal, de ce nu? Cred ca discutia are merit. |
Citat:
|
Citat:
Si burqa a existat inainte de islam. |
Purtarea acestui val peste chip timp indelungat poate da chiar probleme de sanatate.
Revenind la aspectul religios,cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa iti gasesti un duhovnic crestin ortodox si sa ceri sfatul sau si in privinta vestimentatiei pe care tu ai ales-o. Daca vei refuza acest lucru,inseamna ca ceea ce cauti tu prin aceasta vestimentatie nu mai are legatura nici cu smerenia,nici crestinismul,ci exista alte cauze pe care probabil ori nu doresti sa le admiti ori refuzi sa ti le recunosti chiar si tie. In ce ma priveste,cred ca ti-am spus cam tot ce as fi putut spune si poate chiar am insistat mai mult decat este cazul pe subiect,nu stiu de ce am facut-o...asa am simtit. Ti-am privit si poza pe care ai postat-o pe site,cea in care ti se vede chipul cu totul,asa cum ti l-a lasat Bunul Dumnezeu,esti un om frumos,insa pari trista,apasata sufleteste de ceva,probabil numai sufletul tau stie ce anume si mi-a parut rau pentru tine,insa ma voi opri aici,pentru ca fiecare om are dreptul sau sa isi faca alegerile,oricum ar fi ele. Dumnezeu sa iti lumineze calea si sa iti aduca pacea in suflet! |
Citat:
daca ramanem in societate, putem sa ne imbracam simplu si decent fara sa ne acoperim fata si fara sa luam haine musulmane. Pentru ei e un mod de a-si afisa apartenenta la o religie...pentru noi ce ar insemna? ca nu mai suntem ortodocsi? Important este sa fim in concordanta cu preceptele crestine...adica sa nu fim pricina de ispita pt barbati sau de invidie pt femei impopotonandu-ne cu tot felul de haine si bijuterii, spoindu-ne cu machiaj si vopsindu-ne parul...sa fim naturali,asa cum ne-a lasat Dumnezeu. daca mergem la manastire, atunci haina monahala este foarte frumoasa. Doamne ajuta! |
Acoperirea excesivă a corpului corespunde unei mentalități datând din antichitate și evul mediu. Acum nu mai există societatea de atunci, cu poziția inferioară a femeii și celelalte tare ale dominației patriarhale.
Fustele lungi, acoperirea părului crează o stare psihică nedorită, morbidă, bătrânicioasă. Iar acoperirea feței poate duce chiar la tulburări de personalitate, fața fiind elementul de identificare a persoanei noastre nu numai în raport cu alții ci chiar și cu noi înșine. |
salut,smila1
Citat:
|
am pus 2 linkuri in prima postare cu "moda ortodoxa" , femei in fuste lungi, batic pe cap etc. dar aparent nici tinutele acelea nu sunt suficient de modeste.... subscriu mesajului de la codana. de ce trebuie acoperita fata?!
|
[quote=Smila1;284230]Buna!
Am o nelamurire despre modul de imbracaminte. Ca femeie crestina prefer sa ma imbrac modest, adica acopar brate si picioare si uneori port si batic. Doar ca eu as dori ceva mai practic in scopul acesta. M-am uitat la haine musulmane de exemplu abaya cu sau fara niqab. http://politisktinkorrekt.info/wp-co.../niqab3sn0.jpg http://cherrybomb.dapo.se/ofelia/wp-.../09/niqab5.jpg http://www.middle-east-online.com/pi...-31-5-2006.jpg Am vazut ca sint si femei evreice care au inceput sa porte haine de acest tip. http://www.telegraph.co.uk/news/worl...-on-burka.html Deci intrebarea mea este: Daca este OK pentru mine (dpdv. religios) sa port haine de acest tip, adica abaya si niqab? Sau daca trebuie sa port ceva mai crestin, si in acest caz ce fel de imbracaminte ar fi potrivit? Multumesc pentru sfaturi.[/QUOT Parerea mea este ca daca iti doresti o tinuta ortodoxa,nu este indicat sa-ti cauti modele in portul traditional al paganilor.Este adevarat ca Mantuitorul a purtat mantie specifica traditiilor evreiesti Vechi Testamentare,insa Sfintii Parinti recomanda calea de mijloc in toate,buna cuviinta in port si conduita morala.Daca esti crestin te imbraci precum crestinii nu precum paganii.Idealul nostru de viata il are ca model pe Hristos.Dar a-L urma pe Hristos nu inseamna a-L imita doar,ci a sti ce vrea el de la noi.Parerea mea este ca portul conteaza mai putin;sa te imbraci in asa fel incat sa nu smintesti.Cred ca ai inteles ideea... |
Citat:
|
Citat:
|
salut,smila1
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:18:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.