Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10821)

cristiboss56 19.12.2010 21:27:18

Cateva din minunile Maicii Domnului in Muntele Athos

http://altmarius.ning.com/profiles/b...ii-domnului-in

cristiboss56 24.12.2010 21:18:00

Slava intru cel de sus lui Dumnezeu , si pe pamant pace , intru oameni bunavoire !

2 atașament(e)
Pe Imparateasa cerului si a pamantului , care a nascut neispitita de nunta pe Hristos , Fiul lui Dumnezeu , si pe care o lauda ostile ingeresti , laudati-o si preainaltiati-o intru toti vecii !+

cristiboss56 29.12.2010 01:16:59

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 298382)
Nu pot sa spun decat : multumesc ca existati! Multumesc lui Dumnezeu ca exista oameni minunati ca voi! :)

P.S. : Sa-i luam apararea Maicutei noastre ori de cate ori este nevoie. :)

Preasfânta Fecioară Maria, nu are nevoie de ajutorul nostru, dar sensul cuvintelor tale l-am înțeles deplin, căci sunt mulți ce hulesc sau nesocotesc numele ei cel sfânt ! Au fost, sunt și vor mai fi, precum sunt mulți chemați , dar puțini vor fi aleși . De ajutorul ei însă , avem nevoie toți deopotrivă ! Spunea userul și buna noastră prietenă eduardd ( Jenica ) , că cea mai mare tristețe pentru Maica Domnului este că de multe ori nu-i cerem nimic , nu ne deschidem sufletul ei ! Mare adevăr. . . !

cristiboss56 29.12.2010 20:31:43

Cinstirea Sfintei Cruci , nu poate fi separata nicicand in credinta noastra Ortodoxa , de cinstirea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos ! Cand pomenim sau ne facem Sfanta Cruce , pomenim si o cinstim si pe Preasfanta Fecioara :" Rai de taina esti , Nascatoare de Dumnezeu , care ai odraslit nelucrat pe Hristos , intru care lemnul Crucii cel de viata purtator pe pamant s-a sadit . Pentru aceasta inaltat fiind acum , inchinandu-ne lui , pe tine te marim ". Recomand o carte de un real folos :" Nasterea , Viata si Adormirea Maicii Domnului - Trei Vieti Bizantine "( Maxim Marturisitorul - Epifanie Monahul si Simeon Metrafrastul ). Cartea era disponibila ultima data la Libraria Logos-Arsenie Boca .

Ana-Maria N 30.12.2010 13:11:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317265)
Preasfânta Fecioară Maria, nu are nevoie de ajutorul nostru, dar sensul cuvintelor tale l-am înțeles deplin, căci sunt mulți ce hulesc sau nesocotesc numele ei cel sfânt ! Au fost, sunt și vor mai fi, precum sunt mulți chemați , dar puțini vor fi aleși . De ajutorul ei însă , avem nevoie toți deopotrivă ! Spunea userul și buna noastră prietenă eduardd ( Jenica ) , că cea mai mare tristețe pentru Maica Domnului este că de multe ori nu-i cerem nimic , nu ne deschidem sufletul ei ! Mare adevăr. . . !

Exact la asta m-am referit. Mulți sunt cei care hulesc sau nesocotesc numele ei cel sfânt ! Multi sunt cei care cred ca pentru apropierea de Dumnezeu nu este nevoie de alt mijlocitor. Multi sunt cei la care nu exista sarbatori inchinate sfintilor.

O analiza interioara a fiecaruia ar trebuie sa dea raspunsul la intrebarea: suntem oare noi atat de curati si de drepti incat putem sta noi insine cu indrazneala in fata Domnului ?

Eu nu…. Preasfanta Fecioara de Dumnezeu nascatoare, miluieste-ne pe noi !

cristiboss56 07.01.2011 21:57:00

Marturii . . .

http://neamt.mmb.ro/minunile.html

Noesisaa 07.01.2011 22:41:07

Cuvine-se cu adevarat in engleza: http://www.youtube.com/watch?v=c04QTftw4X4

eduardd 08.01.2011 18:21:36

Canoanele Maicii Domnului

http://tainacasatoriei.wordpress.com...icii-domnului/

cristiboss56 13.01.2011 21:47:14

De ce noi Ortodocsii , o cinstim pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu ?

http://viatalatara.wordpress.com/200...ioare-maria-1/

cristiboss56 17.01.2011 21:41:53

Cuvinte care conteaza . . . !

5 atașament(e)
" Ah, daca am sti cum iubeste Preasfanta pe toti cei ce pazesc poruncile lui Hristos si cat ii este de mila si se intristeaza pentru cei ce nu se indreapta . Am simtit acest lucru pe mine insumi . Nu mint , spun adevarul inaintea fetei lui Dumnezeu, pe care sufletul Il cunoaste cu duhul am cunoscut-o pe Preacurata Fecioara . N-am vazut-o , dar Duhul Sfant mi-a dat sa o cunosc pe ea si iubirea ei pentru noi . Daca n-ar fi fost milostivirea ei , as fi pierit de mult , dar ea a vrut sa ma cerceteze si sa ma lumineze sa nu mai pacatuiesc . . . . Cuvintele ei erau placute , linistite si blande , si ele au lucrat asupra sufletului meu . . . . Cu adevarat , ea este Ocrotitoarea noastra la Dumnezeu si chiar numai numele ei bucura sufletul . Or , tot cerul si tot pamantul se bucura de iubirea ei . Ea viaza in ceruri si vede neancetat slava lui Dumnezeu , dar nu ne uita nici pe noi , sarmanii , si acopera cu milostivirea ei tot pamantul si toate noroadele . Si pe aceasta Preacurata Maica a Sa Domnul ne-a dat-o noua .Ea este bucuria si nadejdea noastra . Ea este Maica noastra dupa duh si , ca om , e aproape de noi dupa fire si tot sufletul crestinesc e atras spre ea cu iubire " . ( Sfantul Siluan Atohnitul )

antoniap 18.01.2011 11:23:46

Sa ne rugam Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare in parte si sa ajute neamul romanesc.

De ce suntem sub atacul ocultei? Solutii si strategii de lupta

cristiboss56 26.01.2011 04:08:19

De ce o cinstim pe Preasfânta Fecioară noi Ortodocșii ?

Orice prunc seamănă cu Mama și cu Tatăl lui. Dumnezeu seamănă cu Maica Domnului. Orice prunc are ADN-ul părinților lui . Dumnezeu are ADN-ul Maicii Domnului. Hristos, ca Dumnezeul veacurilor și al eternității , simte în mod infinit durerea , grija , bucuria Mamei, iar Mama simte în pântecele ei bătăile inimii lui Dumnezeu. E atât de strânsă iubirea și apartenența reciprocă încât Maica nici nu mai are nevoie să Îl roage ceva , fiecare gând sau dorire a ei tresare tăcut în inima Fiului, Care îi îndeplinește cererea . De aceea, Biserica ORTODOXĂ o cinstește pe Fecioara Maria mai mult decât orice sfânt, mai mult decât pe Heruvimi sau Serafimi.

cristiboss56 28.01.2011 15:38:04

" Maica Domnului in viata Bisericii si in evlavia credinciosilor ortodocsi "

<< Firea omeneasca a lui Hristos trebuia sa-si ia inceputul , in vederea mantuirii noastre , dintr-o fiinta neprihanita si pe o cale straina de urmarile pacatului stramosesc , fapt realizat prin Sfanta si Preacurata Fecioara Maria >> Preasfanta Fecioara Maria este binecuvantata intre femei , pentru ca ea pune inceputul Mantuirii noastre , ea insasi find Nascatoarea Mantuitorului Iisus Hristos , care impaca Cerul cu pamantul .Ierom. Irineu Pop , semneaza un articol "de zile mari " , de pot spune astfel , in care puncteaza extrem de bine rolul Maicii Domnului in viata Bisericii Ortodoxe si in general in viata noastra a credinciosilor ortodocsi , si asumarea setei "universale de Mantuire "a Preasfintei Fecioare Maria :http://www.crestinortodox.ro/diverse...csi-69501.html

Ana-Maria N 01.02.2011 11:46:03

În căderea uitării-Mirela Sova

Strecoară-se lumina în groapa ce-am căzut...
A mea, doar, este vina. O, Doamne, ce-am făcut?
Mi-am irosit minutul; sunt mort fără miros
Sau viu fără de viață... Și doar privesc în jos...

Icoana ta, Fecioară, mi-aduce remușcări.
Mă urc pe rugăciune, pe trepte dulci de scări,
Și-ajung chiar sus, la tine, ca să mă ocrotești;
Și pe mine, Măicuță, te rog să mă primești.

Maica milostivirii e numele tău drag,
Ți-l cânt cu fluierașul străvechi, din lemn de fag
Ce-l am de la bunicul, pentru vreo clipă grea,
Când inima prea tare, prea mult mă va durea.

De-abia suspin, în groapa ce singur am săpat,
Sunt feștila aceea, c-un fir de fumegat,
Pe care zis-a Domnul că n-o va stinge-n veac...
Sunt prea sărac, Măicuță, în rugă prea sărac.

Prin găuri nu-i nimica; sufletul meu e gol,
Golit prin răutate, trecut și prin pârjol.
Și doar tu, Maică Sfântă, mai poți să îndrăznești
Să îmi ceri mântuirea din înălțimi cerești.

cristiboss56 04.02.2011 14:52:31

Cuvinte care conteaza , si care m-au miscat profund : - Parintele Arsenie Papacioc

1 atașament(e)
"Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului . Vreau sa vorbesc ca om slab , sa pot simti adevarat dragostea si mila Maicii Domnului . Maica Domnului se simte , cred , mai bine printre oamenii necajiti , slabi si prigoniti in orice fel , decat s-ar simti incojurata de ingeri . Maica Domnului jertfeste mereu , sufera mereu , si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor. Iubeste peste inchipuire de mult si fara alegere si pe cei ce sunt rai si chiar si pe cei nepasatori . Nici un pacatos , oricat de mare ar fi , sa nu se piarda , daca Maica Domnului il apara . Ea se arata cu inima larga chiar si fata de aceia care , fie din nepasare sau din necunostinta , alearga rar la dansa .Dar cu cat mai generoasa nu va fi ea cu aceia care neancetat ii cersesc ajutorul ? Acestia nu numai ca sunt iubiti mult , dar chiar sunt slujiti de dansa . Maica Domnului ne rapeste inimile .As vrea sa am toate inimile sfintilor si ale ingerilor pentru a iubi pe Maica Domnului .Si oricat ar iubi-o cu toata puterea lior ingerii cerului si pamantului , cu toata sfintenia lor, nu vor ajunge sa o iubeasca cat ii iubeste ea " .

cristiboss56 09.02.2011 20:42:39

Sa-i aratam si noi ca-i suntem fii. . . !

Citeam odata , intr o carte a parintelui Arsenie Papacioc , o foarte scurta istorioara , dar cu intelesuri profunde , si ea suna cam asa :Un pacatos a spus Maicii Domnului :"Arata-te ca-mi esti mama " , iar ea ii raspunde : " Arata-te si tu ca-mi esti fiu " . Prin pacatele noastre o suparam pe Maica Domnului care ne este mama ! HAIDETI SA-I ARATAM SI NOI CA-I SUNTEM FII ! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi !+

cocorel 11.02.2011 09:09:09

Sfanta Fecioara

Mare e puterea Stapanei si Fiul Ei o asculta inainte sa asculte pe ceilalti.Ca oare care dintre fii nu asculta inainte de altcineva pe mama lui?Rugaciunile spre Sfanta Fecioara ajung grabnic la Domnul Iisus Hristos,Fiul LUI Dumnezeu.Si mare e iubirea Fecioarei pentru oameni si mult lucreaza ea pentru noi.

cristiboss56 11.02.2011 13:23:05

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 335968)
Mare e puterea Stapanei si Fiul Ei o asculta inainte sa asculte pe ceilalti.Ca oare care dintre fii nu asculta inainte de altcineva pe mama lui?Rugaciunile spre Sfanta Fecioara ajung grabnic la Domnul Iisus Hristos,Fiul LUI Dumnezeu.Si mare e iubirea Fecioarei pentru oameni si mult lucreaza ea pentru noi.

Neâncetat lucrează , mijlocește pentru noi , căci altfel păcatele și fără delegile noastre ne-ar fi îndepărtat pentru totdeauna de Dumnezeu !

Nicole_Alma 11.02.2011 17:45:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 332816)
"Nu as vrea sa fiu inger ca sa vorbesc despre Maica Domnului . Vreau sa vorbesc ca om slab , sa pot simti adevarat dragostea si mila Maicii Domnului . Maica Domnului se simte , cred , mai bine printre oamenii necajiti , slabi si prigoniti in orice fel , decat s-ar simti incojurata de ingeri . Maica Domnului jertfeste mereu , sufera mereu , si cred ca se lupta chiar si cu dreptatea divina aparand pe neputinciosii care o cer in ajutor. Iubeste peste inchipuire de mult si fara alegere si pe cei ce sunt rai si chiar si pe cei nepasatori . Nici un pacatos , oricat de mare ar fi , sa nu se piarda , daca Maica Domnului il apara . Ea se arata cu inima larga chiar si fata de aceia care , fie din nepasare sau din necunostinta , alearga rar la dansa .Dar cu cat mai generoasa nu va fi ea cu aceia care neancetat ii cersesc ajutorul ? Acestia nu numai ca sunt iubiti mult , dar chiar sunt slujiti de dansa . Maica Domnului ne rapeste inimile .As vrea sa am toate inimile sfintilor si ale ingerilor pentru a iubi pe Maica Domnului .Si oricat ar iubi-o cu toata puterea lior ingerii cerului si pamantului , cu toata sfintenia lor, nu vor ajunge sa o iubeasca cat ii iubeste ea " .

Si pe mine m-a atins la suflet: f profund!

cristiboss56 12.02.2011 14:36:51

Sa ne linistinm sufletele , privind la Maicuta noastra draga :http://m474.photobucket.com/albums/d...nului/?src=www

Ana-Maria N 12.02.2011 15:00:14

‘Stand intre Dumnezeu si oameni, pe Dumnezeu L-a facut Fiu al omului iar pe oameni fii ai lui Dumnezeu. Fara mijlocirea ei, nimeni, nici inger nici om nu se poate apropia de Dumnezeu. Ea e hotar intre firea nezidita si cea zidita. Ea este nu numai pazitoarea comorii dumnezeiesti, ci si impartitoarea la toti, oameni si ingeri, a tuturor stralucirilor suprafiresti, a darurilor dumnezeiesti si duhovnicesti harazite de Dumnezeu zidirii. Nu-i nimeni care sa o roage cu credinta si sa nu fie ascultat cu milostivire. Roaga pe Maica Domnului sa ceara har de la Fiul sau.’(Nicodim Aghioritul)

Ana-Maria N 19.02.2011 17:03:56

Pr.Arsenie Papacioc-Cuvinte despre Maica Domnului

http://www.youtube.com/watch?v=6Rv14...eature=related

Ana-Maria N 19.02.2011 17:08:19

Icoana a Maicii Domnului

http://www.youtube.com/watch?v=hMMGM...eature=related

cristiboss56 21.02.2011 00:37:55

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 339683)

Preasfânta Fecioară , să-l păzească pe părinte în aste clipe de cumpănă în viața sa , când boala , suferința și vârsta îi sunt povară grea ! Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi !+

calator prin ploaie 22.02.2011 10:42:26

rugaciune

" Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.
Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin."

calator prin ploaie 22.02.2011 10:44:18

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

"O, Preasfântă Născătoare de Dum*ne*zeu, Fecioară stăpână, ceea ce ești mai înaltă și mai presus decât îngerii și arhanghelii și mai cinstită decât toa*tă făptura; mirarea cea mare a în*ge*ri*lor, propovăduirea prorocilor, po*doa*ba cea aleasă a arhanghelilor, întă*rirea cea tare a mucenicilor, lauda cea prea*mărită a apostolilor, povățuitoa*rea cea tare a călugărilor, înfrânarea cea tare a postitorilor, curăția și slava fecioa*re*lor, veselia cea lină a mai*ci*lor, în*țe*lep*ciunea și învățătura prun*ci*lor, câr*muitoarea săracilor și a vădu*velor; îmbrăcăminte celor goi, sănă*tate celor bolnavi, izbăvire celor ro*biți; liniște celor de pe mare, liman bun celor înviforați, povățuitoare ne*os*te*nită ce*lor rătăciți, mergere ușoară celor călă*tori, odihnă bună celor oste*niți, aco*pe*rământ și scăpare celor asu*priți; nădejde celor fără de nădejde, ajută*toare celor lipsiți; celor săraci bo*găție neîmpuținată, celor întristați de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni iubire cu smerenie; ce*lor păcătoși mântuire către Dum**ne*zeu; tuturor creștinilor ocrotire tare, a*ju*tătoare nebiruită și folo*si*toare. Prin tine Cel nevăzut S-a făcut văzut, pentru care aducem rugăciune ție noi, robii tăi, Doamna noastră. O, preamilostivă împărăteasa a Luminii ce*lei înțelegă*toare și preamărită, care ai născut pe Împăratul nostru, Hristos Dumnezeu, Cel ce dă viață tuturor, ceea ce ești slăvită de cele cerești, min**te înge*rească, stea cu totul luminoasă și mai sfântă decât toți sfinții; împărăteasa împăraților, Stăpâna tu*turor făpturilor, Fecioară încuviințată de Dumnezeu, Mireasă nestricată, pa*lat al Preasfân*tului Duh, tron de foc al Împăratului celui nevăzut, chivot ce*resc, purtător al Cuvântului lui Dum**nezeu, căruța cea în chipul focului; odihna Dumne*zeului celui viu, zămislirea negrăită a tru*pului lui Hristos, cuibul Vulturului ce*resc, turtureaua cea cu bună glă*suire, porumbița cea preabună, lină și fără de răutate; Maică iubitoare de fii, adân*cul milelor, picătura care risipești mâ*nia lui Dumnezeu, adâncimea cea ne*mă*surată, taina cea negrăită, minu*nea cea neștiută, minune nespusă; Bi*serică nefăcută de mână omenească a Însuși Împăratului tuturor veacuri*lor; tămâia cea cu bun miros, veșmânt cinstit, porfiră de Dumnezeu țesută, rai sufle*tesc, odrasla pomului celui de viață purtător, floarea cea preafrumoa*să, care ai înflorit nouă veselia ce*reas*că, strugurele mântuirii noastre, paha*rul Împăratului ceresc, întru care s-a dres de la Duhul Sfânt vinul harului Celui neîmpuținat; solitoarea legii, înce*pă*tura credinței celei adevărate a lui Hristos, turnul cel neclintit, pieirea ere*ticilor, sabia mâniei lui Dumnezeu îm**po*triva tu*turor celor nelegiuiți; în*grozire diavolilor, biruință în războaie, păzi*toare adevă*ra*tă tuturor creștinilor și lumii încre*din*țată mântuire. O, întru tot milostivă Doamnă Fecioară, Stă*pâ*nă Născătoare de Dumnezeu, auzi-ne pe noi cei ce ne rugăm ție și arată mila ta poporului dreptcredincios; roagă pe Fiul tău să ne izbăvească de tot răul. Și păzește locașul acesta și toate orașele și satele creștinești și tot po*porul cel binecre*dincios, care scapă la tine și cheamă numele tău cel sfânt, de toate năpas*tele, de boală, de cutremur, de po*top, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră și de răz*boiul cel dintre noi, de toate durerile și tot ne*cazul. Ca să nu fie îm*puținați robii tăi nici cu răni, nici cu îngrozire, nici cu moarte, nici cu dreapta mânie a lui Dumnezeu; ci îi păzește și îi mântuiește cu mila ta, Doamnă, aceea ce te rogi pentru noi și pentru buna întocmire a văzduhului, spre vremi adu*cătoare de roadele cele de folos, pe care le dăruiești nouă. Îzbăvește, ridică și miluiește, Stăpână preami*los*tivă, Năs*că*toare de Dumne*zeu prea*lă*udată, din toate nevoile pe cei ce sunt în primejdii. Adu-ți aminte de robii tăi și nu trece cu vederea la*crimile și suspi*narea lor; ci ne înno*iește pe noi cu bunătatea ta, ca să ne mângâiem cu mul*țumire, aflându-te pe tine ajută*toa*re. Milostivește-te, Doam*nă prea*cu*rată, spre ajutorul po*po*rului celui binecredincios. Nădej*dea noastră, adu*nă pe cele risipite: pe cei rătăciți pe cale povățuiește-i, pe cei căzuți de la dreapta credință iarăși la credință întoarce-i, pe cei bătrâni sprijinește-i, pe cei tineri îi învață, pe prunci hrănește-i și preamărește pe cei ce te preamăresc; dar, mai ales, păzește Sfântă Biserica Fiului tău și o ferește întru lungime de zile. O, milostivă și preaîndurată îm*pă*răteasă a cerului și a pământului, Născătoare de Dumne*zeu, pururea Fecioară, miluiește cu mij*lo*cirea ta po*porul dreptcredincios și toată dreptcredincioasa creștinătate. Păzește-o sub acoperământul milei tale, apăr-o pe ea cu cinstitul tău aco*pe*rământ și roagă pe Hristos, Dumne*zeul nostru, pe Care mai presus de fire L-ai întrupat, să ne încingă pe noi cu putere de sus, ca să ne putem apăra împotriva vrăjmașilor ce se luptă îm*potriva noastră. Miluiește și mântu*iește prin ru*găciunile tale, Maică, pe Prea Fericitul Părintele nostru (N), Patriarhul Bise*ri*cii Ortodoxe Ro*mâne, pe (Înalt) Prea Sfințitul (Arhi-) Episcopul (și Mitro*po*litul) nostru (N) și pe toți ortodocșii arhierei, preoți și diaconi și pe tot clerul bisericesc și pe tot poporul dreptcredincios care se închină icoanei tale. Caută spre noi toți cu folosința ta cea preamilostivă, ridică-ne pe noi din adâncul păcatelor și ne luminează ochii inimii spre cău*ta*rea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, iar la înfricoșătoarea judecată, pe Fiul tău pentru noi roagă-L. Pe cei care s-au mutat întru dreaptă credință din această viață în cea veșnică, îm*preună cu în*gerii, cu arhanghelii și cu toți sfinții, împărtășește-i ca să stea de-a dreapta Fiului tău și Dumnezeu; și prin rugăciu*nea ta învrednicește pe toți ortodocșii creștini să viețuiască cu Hristos, și cu bucurie în locașurile în*ge*rești să se desfăteze. Că tu ești, Doam*nă, slavă a celor cerești și ajutătoare a pă*mântenilor; tu ești nădejdea și fo*lositoarea tuturor celor ce aleargă la tine și cer ajutorul tău cel sfânt; tu ești rugătoarea cea fier*binte către Fiul tău și Dumnezeul nostru, că rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului. Și, cu a ta mijlocire, în*drăznim să ne apropiem de sfântul altar, de harul preasfintelor și de viață făcătoarelor Taine, deși sun*tem ne*vrednici. Pentru aceea, și pe icoană văzând chipul tău cel întru tot cinstit și pe Cel Atotțiitor cu mâna ținând, ne bucurăm noi păcătoșii și, cu umilință căzând, pe acesta cu dragoste și cu frică îl sărutăm, așteptând, Doam*nă, prin sfintele și de Dumnezeu primitele tale rugăciuni, să ajungem la cele cerești ale vieții celei fără de sfâr*șit, și să stăm fără de rușine în ziua ju*decății de-a dreapta Fiului tău și Dum*ne*ze*ului nostru, slăvindu-L pe El îm*pre*ună cu Cel fără de început al Lui Pă*rinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcă*torul Lui Duh, acum și puru*rea și în vecii vecilor. Amin."

antoniap 23.02.2011 17:24:07

Mărturia rusoaicei Claudia Vasilievna care s-a întors din lumea cealaltă

Florin-Ionut 23.02.2011 17:33:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 341295)

:)

"Îndată am ajuns în iad. Atunci au început să se târască spre mine șerpi de foc înfiorători cu limbi lungi care vărsau flăcări și alte murdării spurcate. Duhoarea era insuportabilă. Acești șerpi s-au înfășurat împrejurul meu și totodată au apărut de undeva viermi groși ca degetul, cu cozi care se terminau în ace și spini. Aceștia mi-au intrat în toate deschizăturile, în urechi, în ochi, pe mâini, peste tot, și în felul acesta mă chinuiam, iar eu țipam cu glas de fiară sălbatică."

Mai oameni buni,

Voi chiar vreti sa credem in viermi spinosi care intra in urechi si ochi? Asta e Iadul pacatosilor? Puneti mana si cititi din Sfintii Parinti, mari teologi ai Bisericii, nu mai postati babisme de astea culese de pe net!

calator prin ploaie 23.02.2011 17:35:00

Deci.....exista de fapt....reintorsi din moarte....si nu este nimic dracesc....cum afirmau unii/altii.....:25:

antoniap 23.02.2011 17:45:45

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 341299)
:)

Mai oameni buni,

Voi chiar vreti sa credem in viermi spinosi care intra in urechi si ochi? Asta e Iadul pacatosilor? Puneti mana si cititi din Sfintii Parinti, mari teologi ai Bisericii, nu mai postati babisme de astea culese de pe net!

Poate n-ar fi rau sa citesti si tu capitolul despre iad din cartea ,,Mantuirea pacatosilor'' scrisa de Agapie Criteanu. Chiar in Noul Testament se vorbeste despre ,,plangerea si scrasnirea dintilor'', de exemplu. Despre ,,viermele cel neadormit'' de asemenea se fac referiri. Sursele amintite trebuie luate in seama, caci, iata, ignorand iadul si pedepsele ce ne asteapta pentru pacate, ajungem sa-l cunoastem prin experienta proprie! Fereasca Dumnezeu!

cristiboss56 24.02.2011 21:58:24

Maica Vietii Crestinesti

Maica vietii crestinesti / Tu , mereu ne ocrotesti , / Si ne aperi cu iubire / Pentru a noastra mantuire .

cristiboss56 27.02.2011 21:29:24

5 atașament(e)
Saptamana care incepe sa ne fie in liniste , pace si bucurie , find ocrotiti in toate de Sfantul Acoperamant al Maicii noastre dragi : Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria ! Nu-ti intoarce fata ta de la noi , Preasfanta Fecioara , ca sa nu pierim in pacatele si grijile ce ne apasa . Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa avem o saptamana Binecuvantata ! Amin !+

cristiboss56 12.03.2011 20:21:44

Icoana facatoare de minuni in Bucuresti !

1 atașament(e)
La Biserica Icoanei din Bucuresti se afla pana maine seara , Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Ghighiu . Despre aceasta Manastire si despre aceasta icoana :http://www.crestinortodox.ro/biseric...hiu-67913.html

Erethorn 12.03.2011 21:51:13

Bucură-te Regină, maica milei, viața, mângâierea și nădejdea noastră, Bucură-te. Către tine strigăm, surghiuniții fii ai Evei.

Către tine suspinăm, gemând și plângând în această vale de lacrimi.

Așadar, mijlocitoarea noastră, întoarce spre noi ochii tăi cei milostivi și după surghiunul acesta, aratâ-ni-l nouă pe Iisus, binecuvântat rod al trupului tău.

O milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Maria.

cristiboss56 19.03.2011 13:24:40

O povata si o ruga, a Parintelui Cleopa !

2 atașament(e)
In casele unora , dupa cum vine la urechea noastra , este mare tulburare . Nu se impaca sotul cu sotia , nu se iubesc fratii ; se bat , se judeca , se cearta si este mare neoranduiala . Si atunci , vazand biata mama atata zbucium in familia ei , sau tata , sau bunicul , care este mai credincios , pune mana pe un acatist al Maicii Domnului , ingenuncheaza undeva singur intr-o camera si incepe a se ruga :" Maica Domnului , linisteste casa noastra , linisteste pe tata , pe mama , pe copii , pe ceilalti si da-le intelegere , dragoste si alinare ! Amin!+ ". Si asa s-a dus ura , s-a risipit iutimea , tulburarea , dorinta de razbunare si s-a linisit familia . Datorita cui ? Maica Domnului cu mila ei , cu indurarea ei , a coborat mila lui Dumnezeu peste acele suflete care o cheama in ajutor .

glykys 19.03.2011 15:19:34

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 348920)
In casele unora , dupa cum vine la urechea noastra , este mare tulburare . Nu se impaca sotul cu sotia , nu se iubesc fratii ; se bat , se judeca , se cearta si este mare neoranduiala . Si atunci , vazand biata mama atata zbucium in familia ei , sau tata , sau bunicul , care este mai credincios , pune mana pe un acatist al Maicii Domnului , ingenuncheaza undeva singur intr-o camera si incepe a se ruga :" Maica Domnului , linisteste casa noastra , linisteste pe tata , pe mama , pe copii , pe ceilalti si da-le intelegere , dragoste si alinare ! Amin!+ ". Si asa s-a dus ura , s-a risipit iutimea , tulburarea , dorinta de razbunare si s-a linisit familia . Datorita cui ? Maica Domnului cu mila ei , cu indurarea ei , a coborat mila lui Dumnezeu peste acele suflete care o cheama in ajutor .

Sa stii, Cristi, ca azi mare bucurie am avut> primind un raspuns de confirmare de la manastirea Sihastria, am gasit in plic mai multe iconite, prima dintre ele fiind a bunului parinte Cleopa. Mare folos aduce acest parinte prin cartile lui, ca astfel am stiut si eu cum sa procedez in cazul bunicii mele, amintindu-mi de cele citite odata.

cristiboss56 19.03.2011 19:38:20

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 348927)
Mare folos aduce acest parinte prin cartile lui, ca astfel am stiut si eu cum sa procedez in cazul bunicii mele, amintindu-mi de cele citite odata.

Asa este , nu exista framantare sau nelamurire a noastra fara sa gaseasca raspuns in cele lasate de pe urma Parintelui Cleopa . Eram cu siguranta mult , mult mai saraci , fara un Cleopa , fara un Paraian , fara un Staniloae , fara un Arsenie Boca , asta numai ca sa amintesc doar de cativa . Simt o mare bucurie cand iti citesc mesajele tale de pe forum , pentru ca ele sunt extrem de sincere , lucru din ce in ce mai rar in zilele noastre . Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria , sa te apere de tot raul , pe tine si pe familia ta ! Amin!+

Melissa 19.03.2011 22:35:09

Rugaciune facatoare de minuni catre Fecioara Maria

Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare spre tine imi indrept gandul, inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:

Pina cand Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamant?

Pina cand vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atat de puternice bietilor oameni?

Pana cand vor pangari si vor necinsti trupurile, sufletele si vietile lor?

Inselandu-i ca sa nu cunoasca adevarul, sa nu indeplineasca poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat: Tatal, Fiul si Duhul Sfant?

Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului tau iubit Iisus Hristos ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie indreptandu-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezeu.

Roaga-te Fecioara pentru Sfinta Biserica, pentru propavaduirea Adevarului pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, pentru orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi, pentru cei prigoniti, pentru credinta, pentru salvarea celor care au ratacit la secte, pentru cei raposati.

Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.

Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blandului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele fiinte ranite atat de mult de vrajmas.

Roaga-te Maicuta Sfinta si pentru aceste nevoi ale mele... (rostesti acum necazurile care le ai si dorintele pe care sa ti le implineasca Maica Domnului)

Slava Tatului si Fiului si Sfantului Duh.Amin.

Rugaciunea trebuie rostita de 5 ori /zi timp de 10 zile

cristiboss56 25.03.2011 12:19:12

Buna vestire - audio

1 atașament(e)
http://www.crestinortodox.ro/cantari...udio-3609.html

Marius22 25.03.2011 14:08:27

Astazi, de Buna Vestire, "Fiul lui Dumnezeu, fiu Fecioarei se face". Asa cantam in troparul sarbatorii. Ce taina minunata si mai presus de minte si de cuvant este zamislirea Mantuitorului in pantecele cel preacurat al Maicii Sale!

De aceea spunem ca "astazi este inceputul mantuirii noastre". Mi-a placut mult cum s-a pastrat acest adevar al credintei noastre in inimia si in constiinta curata a taranului roman. Pentru acesta, Buna Vestire era o sarbatoare la fel de importanta precum Invierea Domnului. Spunea el ca daca n-ar fi fost Buna Vestire, n-am fi avut nici Pasti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.