![]() |
Citat:
Daca ar fi sa-l compar pe staretul manastirii despre care vorbesti cu staretul Iustin Parvu, de exemplu, diferente foarte mari n-o sa gasesc. Ambii par ortodocsi si antiecumenisti, ambii pomenesc la slujba episcopi, frumos spus, necanonici. Rusul nu este recunoscut de episcop de nici un sinod ortodox rus (si cind spun "ortodox" nu i-au in calcul nici un sinod ecumenist) si este foarte probabil un produs al KGB/FSB, iar cel roman, daca nu pe fata ecumenist, atunci este fara doar si poate in comuniune deplina cu ereticii ecumenisti. Parearea mea este sa continui sa te rogi ca bunul Dumnezeu sa-ti indrepte pasii inspre Biserica lui Hristos, care este vizibila, si poate chiar mai aproape de tine decit iti poti inchipui. |
Citat:
|
Citat:
Ca o nota, as recomanda noilor-veniti pe forum ca atunci cand vor sa deschida un nou thread sa se uite in urma si sa vada ca acelasi subiect s-a rediscutat de 3-4 ori in trecut. Sa citeasca putin acolo, s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa se infurie degeaba. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Botezul in BOR Cu cine a fost ROCOR in comuniune Ecumenismul si consecintele sale |
Citat:
|
Citat:
Am vazut acolo cam toti isi dau cu parerea spunand "mi-a spus cineva" "imi amintesc ca mi-a povestit cineva" "sau... cred ca prin anul..." Fara sa se grabeasca, romanul da cu parerea ca de obicei. O intrebare: daca ROCOR avea comuniune cu BOR, atunci inseamna ca multa minte nu i-a trebuit celui ce a dat cu parerea!!! ROCOR-ul apare abia dupa moartea Patriarhului Tihon, care a fost si cel ce l-a format pe Sf. Ioan Maximovici! Deci, nici pe departe nu avea cum sa aiba ROCOR comuniune cu BOR. In plus, in 1925 BOR nu era inca in eres. Cred ca mai bine ar pune mana pe o carte cel ce afirma asa cu anonimat, dar cu atata foc si parere de bine despre sine. |
Uite, despre ROCOR poti sa mai citesti mai jos. Am gasit acest material pe blog-ul unuia dintre clericii Bisericii traditionaliste.
"Marius Exiguul spune: „Cred ca se cam exagereaza, ortodoxia este una, ruptura, schisma este grea, nici cu sange de martir nu se spala” Pr. Veniamin Ilie: Este foarte adevărat; însă, ruperea de Biserică nu înseamnă ruperea de o ierarhie sau alta, sau de o instituție oficială recunoscută de ministerul cultelor, pentru că nu aceasta atestă canonicitatea unei Biserici! Trebuie luat în calcul în primul rând formele de mărturisire întregi ale Dreptei Credințe, care din nefericire nu corespund cu mărturisirile de credință are ierarhiei BOR, întrucât prin mișcarea ecumenică, decad complet chiar și de la Dogmatica despre Sfânta Biserică – UNA. De aceea, ruperea de unii ierarhi se justifică canonic prin canonul 15 al Sinodului 1-2 din Constantinopol, care chiar impune separarea de episcopii care fac greșeli de această natură sau care răspândesc contradictorii Sfintelor Canoane, ceea ce ierarhia BOR face de foarte mult timp acest lucru și asta este foarte grav. Marius Exiguul spune: „dar sa nu uitam ca si inainte de 1924, se faceau rugaciuni si intalniri ecumenice. Si nimeni nu a rupt biserica. Cred ca cei care dau cu piatra sunt cei care se simt pe undeva… de plans, ar trebui sa se uite mai bine in adancul inimii”. Pr. Veniamin Ilie: Ei bine, frate Marius, trebuie să nu uităm adevărul că până la anul1900 erau considerați eretici și anatematisiți cei care acceptau calendarul Grigorian. Cât despre rugăciunile ecumeniste, trebuie iarăși să nu uităm că apartenența ierarhiilor ortodoxe oficiale la C.M.B. se face abia în anul 1962, nicidecum în1924, când abia s-au făcut primii pași în vederea apropierii de catolicism prin sărbători și alte aspecte vizibile din viața bisericească ortodoxă. De aceea nimeni nu s-a separat de ierarhii ortodocși până în anul 1900, căci aceștia erau statornici în credință și nu călcau peste cuvintele Sfinților. Dar, după 1900 avea să vină puterea catolică în fruntea statelor, precum și la noi, și la alte state, așa încât mulți dintre ierarhi erau apartenenți la masonerie și fideli primatului papal. Primul Episcop care se separă de ierarhii noii generații, este Episcopul Gherasim Saffira, care-și citește în Sinodul de la anul 1909 motivele canonice pentru care nu mai există arhiereu ortodox în ierarhie, ci doar cu numele. PS. Gherasim este arestat ulterior pe motive că „nu respecta anumite legi” impuse de principe, iar apoi este omorât în condiții incerte până în zilele noastre. Despre motivul omorârii Episcopului Gherasim Saffira și nu numai a acestui ierarh, nu s-a pronunțat nici statul, nici ierarhii, deși era unul dintre ierarhii de seamă ai Bisericii Ortodoxe dinainte de 1909. În discursul său prin care aduce la cunoștință separarea de ierarhia nouă, nu precizează și separarea de Biserică, ci de acei ce calcă în picioare Învățăturile Bisericii. Prin urmare, separându-se de acești ierarhi trădători ai Ortodoxiei, nu s-a separat de Biserică, ci de cei ce se dau drept ortodocși, fiind de fapt ori protestanți ori catolici, ori infiltrați ai acestora. Să nu uităm că Biserica Ortodoxă este una și corabie a mântuirii, care nu poartă pe creștini de izbeliște prin cârmaci mincinoși, cum nici Mântuitorul nu a lăsat Biserica în mâinile mincinoșilor, ci în mâinile celor ce i-au ascultat Poruncile, iar cei ce au urmat după Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți, au avut pe Sfintele Sinoade care le-au spus toate ascunzișurile și le-au tâlcuit lor tot, punând hotare pentru a nu se abate de la calea mântuirii. Deci, aceștia nu sunt nici mincinoși dar nici neascultători de Poruncile Lui Hristos și hotărârile Sfinților luminați de puterea Sfântului Său Duh, ci sunt acei ce păzesc toate! (mai continua textul) |
Marius Exiguul:
„Faptul ca sunt atatea rupturi si devieri traditionaliste, nu se recunosc, se anatemizeaza una pe alta, se cred mai sfinti unii fata de altii, nu duce oare la o lipsa de smerenie? Acest fapt nu incurajeaza, si nu da curaj si bucurie nimanui”. Pr. Veniamin Ilie: După 1924 puterea politică masonică și păgânească nu s-a dat în lături de la viclenia implicare și în Biserica Lui Hristos ce mai rămăsese fără să-i urmeze pe ierarhii ce trădau fățiș ortodoxia! De aceea, Grecia a fost cea care a suferit foarte mult. Istoria spune totul: Ierarhii Hrisostom și Gherman, care dintru început nu au primit schimbarea, și cei două milioane de credincioși, nu au stat pe gânduri și au hirotonit noi Episcopi care erau vrednici de această dregătorie duhovnicească. Însă, după anul 1935, statul a început prigoana împotriva lor. Mulți dintre ierarhii și preoții care nu au acceptat compromisurile cu statul ateu, au fost exilați și omorâți, rămânând doar câțiva dintre ierarhi, care din nefericire, unii făcuse compromisuri (că altfel, logic, nu aveau cum să rămână). De aceea, o parte a Bisericii Ortodoxe Tradiționale s-a separat și a rămas fără episcop, iar altă parte a rămas sub Episcopul Matei, care le-a hirotonit episcopi noi și preoți noi, care de fapt este și singura ierarhie care mai păstrează succesiunea Apostolică greacă ce s-a transmis prin ierarhii din 1935. Dar, nici aici nu a fost liniște și pace, pentru că mereu Biserica a fost prigonită, fie vârându-se între oi, învățături, care să predice și să învețe învățături greșite, ori prea slabe, ori prea exagerate, care să fracționeze credincioșii în așa fel încât lupta de distrugere a adevăratei Biserici, din partea păgâneștilor puteri de stat, să nu dea greși. Însă, pe ici pe colo, au mai rămas ierarhi și preoți care mai păstrează învățătura Bisericii și o păzesc așa cum au lăsat-o Sfinții Părinți. Nu este vina nimănui că episcopii ne-au fost omorâți, nu este vina nimănui că prigoanele ne-au împuținat, nu este vina nimănui că acum turma este atât de mică încât toți o consideră schismatică și ruptă de cei mai mulți. Ceea ce este important, este ca această turmă să nu se abată de la Predania Bisericii și să nu se lase înveninată de vicleniile noilor ierarhi sau noilor lor învățături, care de fapt nici nu le aparțin, ci sunt dictate de la Vatican, prin C.M.B. Marius Exiguul spune: „Care din aceste fractiuni e biserica cea adevarata? Oare poate cineva sa-l imparta pe Hristos?” Pr. Veniamin Ilie: Întrebarea ta este foarte interesantă și chiar foarte bună. Nu pot să spun cu exactitate, decât Biserica pe care o mărturisesc, întrucât nu se abate de la Sfintele Dogme, nu se abate de la Învățăturile Bisericii, nu a făcut compromisuri și nu s-a abătut după inovațiile catolice introduse printre ierarhiile noi încă de acum 100 de ani. Biserica Lui Hristos nu o poate împărți nimeni, pentru că și Trupul Lui Hristos se sfărâmă și nu se desparte, se dă tuturor și niciodată nu se sfârește! De asemenea, nici învățătura Bisericii nu se învechește, nu se abrogă și nu se completează cu alte învățături ce ar contraveni învățăturilor Sfinților Părinți ai Bisericii sau vreunei învățături ori parte din hotărârile Sfintelor Sinoade. Ceea ce face stilul nou, este greu de crezut că nu ar încălca Predania, atâta timp cât sunt anulate sute de părți ale Predaniei Bisericii. Despre acestea poți afla mai multe, concret, în cartea „Vocea Ortodoxiei” pe care o poți descărca gratuit și de pe acest blog. Marius Exiguul spune: „Biserica nu este al lui Pavel, Petru sau Apollo, biserca este una sfanta apostoleasca si soborniceasca. Este in TOTALITATE A LUI HRISTOS si a madularelor LUI”. Pr. Veniamin Ilie: Este foarte corect ceea ce spui; însă, mărturisirea ta contravine mărturisirii ierarhiei de stil nou, care mărturisește că succesiunea Apostolică este și la alte confesiuni, precum și lucrarea harului, iar Biserica UNA nu este cea Ortodoxă, ci are și soră – pe cea catolică – și chiar pe cea protestantă. Această mărturisire a celor din Sinodul oficial, și nu numai a celui din România, lasă de dorit! Ei vatămă pe credincioși în multe feluri, învățându-i că și alte culte pot mântui, și ale culte au har, și ale culte au împărtășanie, au taine! Aceste erezii nu au fost făcute niciodată de către ierarhii vechi, și de aceea nimeni nu s-a separat de ei, ci a rămas Biserica Unită. De asemenea și după 1924. Nu s-a separat nimeni de Biserică, ci ierarhii noi s-au dat în lături de la învățătura Bisericii și s-au abătut, iar cei ce nu i-a urmat în abatere, au rămas statornici și nu s-au dezbinat, ci doar care au vrut să nu rămână în Biserică, au încercat să cloneze Biserica. Însă, inițiativa lor fiind fără de purtarea de grijă a Sfântului Duh, au reușit să lucreze ceva; însă, dacă le cercetezi învățăturile, vei vedea că și aceste structuri cuprind greșeli chiar de dogmă! Unii neagă adevăruri, alții au primit hirotonii de la eretici sau schismaticii pe care-i numeau fără de har, alții au început să facă exagerări și să interpreteze Sfintele Canoane după mintea lor limitată, iar alții au rămas în Biserică și au ascultat de Biserică în totalitate, pentru că Biserica nu este a ierarhilor, precum spui și frăția ta, ci este a Lui Hristos, care a încredințat-o Sfintelor Sinoade Ecumenice ca să o organizeze și să o întărească, iar ierarhii cei de acum de aceea calcă peste hotărârile cele mici sau cele mari ale Sfinților Părinți, pentru că ei nu merg după rânduiala Lui Hristos, care el a lăsat-o și el a încredințat-o Sfinților, ci ei merg după poruncile viclene și ascunse ale Vaticanului și C.M.B. De aceea fac multe erezii și se abat cumplit de la Predania Bisericii. (mai continua textul) |
Marius Exiguul spune:
„Toti traditionalistii au radacinile si hirotoniile de la bisericile ortodoxe canonice, intrun fel sau altul. Si ierarhia rusa alba, are succesiunea apostolica de la biserica rusa care era in comuniune cu celelalte biserici. Iar GOC din Grecia a primit hirotoniile de la rusii albi. Nu uitati ca in biserica rusa alba, Sf ioan Maximovici slujea cu arhiepiscopul Teofil Jonescu(PS Teofil era hirotonit de catre sf Ioan Maximovici si mitropolitul roman refugiat la Paris IPS Visarion Puiu care era pe stil nou, cu acordul sinodului rus alb, condus de IPS Anastasie), si cu diversi ierarhi din alte jurisdictii ale bisericilor canonice”. Pr. Veniamin Ilie: Frate Marius, adevărul este că în România informațiile s-au adus doar după ce au fost cenzurate de puterile dornice să aducă adevărul în întuneric și minciuna în lumina cunoștinței, pentru a lipsi pe om de orice posibilitate de a se mântui. Mai sus am spus care este adevărata succesiune a Bisericii Ortodoxe Tradiționale din Grecia și care este cea care a rămas de la ierarhia din 1935, care nu primise modernismele și ereziile noi. Cât despre ierarhia florinită, despre care spui că a primit hirotonie de la o Biserică oficială în comuniune cu alte Biserici de stil nou, mă simt dator să mă opresc și să-ți vorbesc mai deschis. Episcopul Hrisostom de Florina este unul dintre ierarhii care a reușit să scape din prigoanele statului păgân grec. Acesta a făcut un compromis, care mai târziu avea să fie văzut și să-i dovedească frica de stat și nu de Hristos. În 1937 (dacă mai țin bine minte, cu exactitate), Hrisostom de Florina se separă de celălalt Episcop, Matei, și rămâne singur, cu preoții și credincioșii episcopiei pe care o conducea. Acesta nu se abate de la Sfintele Dogme și de la Învățătura Bisericii, ci doar urmează compromisului făcut cu statul care urmărea să aducă întru neființă Sfântul Sinod Tradiționalist. De aceea, părăsindu-l pe PS. Matei, aduce Sinodul în imposibilitate de a lăsa episcopi. Astfel, Hrisostom de Florina nu a lăsat în urma sa nici un Episcop, pe când Episcopul Matei, primește încuviințarea unui alt Episcop tradiționalist, din Bulgaria (dacă nu mă înșel), și Hirotonește în 1947 (cu precizie), un episcop, pe PS. Spiridon, unul dintre cei mai de seamă luminați duhovnici athoniți, care părăsise comuniunea cu episcopii ce adoptase ereziile modernismului, încă din 1925. După aceasta, PS. Matei și PS. Spiridon hirotonesc noi Episcopi și întăresc la lor Sfântul Sinod. Revenind iarăși la cei din Florina, trebuie să spunem că după anul 1950 preoții lor începuse să nu mai fie suficienți pentru necesitățile eparhiei, și fiind în imposibilitate de a hirotoni noi preoți, cercetează alte Sinoade și găsesc fără abateri Sinodul ROCOR, în care se afla și Arhiepiscopul Ioan Maximovici. Acest Sinod deleagă doi Episcopi, pe Serafim Ivanov și pe Teofil Ionescu, care în 1955 îl hirotonesc pentru eparhia din Florina (și restul Greciei unde aveau credincioși) pe Arhimandritul Akakios în treapta de Arhiereu. În 1956, acesta, împreună cu Arhiepiscopul ROCOR-ului, Leontie Filipovici, hirotonesc alți Episcopi în Grecia și întemeiază astfel Sinodul. Aici fac o paranteză și precizez că Episcopul Teofil Ionescu era hirotonit nu pe stil nou, ci de către Arhiepiscopul Ioan Maximovici și Arhiepiscopul Visarion, dar când aceștia intrase sub ROCOR! Teofil Ionescu a fost în ROCOR, și nu în Patriarhia Română. Cât despre hirotonia lui de preot, nu avea cum să fie refăcută întrucât fusese săvârșită în vremea în care ierarhia română nu căzuse în erezie, vreme în care și Sfântul Ioan Iacob primește hirotonia, tot de același Sinod care mai târziu, urmașii aveau să cadă în erezie. De aceea PS. Teofil Ionescu nu era sub ierarhia de stil nou sau sub BOR, deși fusese hirotonit de ierarhia BOR veche, care avea să cadă mai apoi în erezie! De asemenea, nu putem spune că Sfântul Ioan Iacob a fost pe stil nou, fiind hirotonit de BOR, pentru că ierarhia BOR mai târziu avea să cadă în erezie! Deci, până la căderea în erezie, ierarhia română a avut arhierei vrednici și fără eresuri. Până la cădere! Marius Exigul spune: „Daca prviti fotografiile din arhiva Sfantului Ioan, veti vedea ca la hirotonia episcopului Kovalevski-episcop de San Denis, acesta este cu mitra latina pe cap(noul episcop). Oare gresea Sfantul Ioan Maximovici? Dorea cu adevarat unitatea bisericii ortodoxe intr-un singur trup-Hristos”. Pr. Veniamin Ilie: Am avut ocazia să privesc și eu acele fotografii. Ei bine, acestea apar publice pe internet acum, iar ROCOR-ul nu găzduiește nicăieri în istorie dovezi clare că aceste fotografii sunt valabile. Arhiepiscopul Ioan Maximovici a scris mult împotriva latinilor papistași și nu a părăsit niciodată slujirea slavă! Trebuie să înțelegem aceasta pentru că IPS. Ioan a mărturisit vreme îndelungată și s-a chinuit datorită mărturisirii sale, și nu avea cum să-și calce mărturisirea și să slujească cu catolicii, cum arată în acele fotografii. Dacă privești cu atenție două dintre fotografii, în care Arhiepiscopul Ioan este cu spatele, vei înțelege că aceste fotografii au fost falsificate de către un nepriceput, întrucât poziția corpului Arhiepiscopului Ioan este aceeași, cu spatele, capul plecat în aceeași parte, privirea îndreptată în aceeași parte, deși cadrul ce-l înconjura diferea între cele două fotografii. Preoții noștri au studiat foarte mult problema și au aflat că Arhiepiscopul Ioan Maximovici nu a slujit niciodată cu ereticii sau cu ecumeniștii. Trebuie, de asemenea, să amintim că ROCOR-ul nu a slujit din totdeauna cu ecumeniștii, iar perioada în care a fost Arhiepiscopul Ioan Maximovici în viață și a slujit în ROCOR, nu s-a slujit cu ereticii! Abia mai târziu avea ROCOR-ul să cadă în erezii, cum de altfel, acum a căzut și în erezia serghianistă, părăsind total mărturisirea Sfinților, cum a făcut și ierarhia de stil nou în 1924. Ecumenismul în ROCOR începe să înflorească după venirea la putere a Arhiepiscopului Laurus, care a și făcut erezia din 2006, aducând în nelucrare harică sinodul ROCOR. În 2006, Sinodul ROCOR, în frunte cu Arhiepiscopul Laurus (Lavru), intră în comuniune liturgică cu Patriarhia Moscovei, fără să țină cont că patriarhia Moscovei era desăvârșit implicată în erezia ecumenistă și nu se curățise de eresul serghianist. Împotriva acestei erezii, ridicându-se unii dintre ierarhi, printre care se afla și Arhiepiscopul Damaschin, reușesc să păstreze ierarhia ce nu s-a afundat în eresul săvârșit de comuniunea dintre cele două ierarhii și căderea în erezie. Astfel, Arhiepiscopul Damaschin devine Mitropolit al și Președinte al Sfântului Sinod, cu sediul în Moscova. Sfântul Sinod numără acum în jur de 7 Arhierei. În 2009, căutând Sinodul care nu a primit unirea cu Moscova, știind că este mult strâmtorat și prigonit pentru că nu a făcut compromisul, deznădăjduiam că-l voi afla. Astfel, pe la începutul anului 2010, prin intermediul unui credincios pe stil vechi din Basarabia reușesc să iau legătura cu unul dintre Arhiereii Sfântului Sinod, Prea Sfințitul Adrian, Episcop al Chișinăului și Pământurilor Moldovenești. Astfel, în înștiințez despre Biserica Ortodoxă Tradițională din care fac parte, din România. După cercetări amănunțite, din partea ambelor părți se decide intrarea în comuniune liturgică. Actul de comuniune liturgică a cuprins Slujba Sfintei Liturghii săvârșite în Moldova, la care a participat o delegație forată din doi clerici ai Bisericii Ortodoxe Tradiționale. Astfel, Biserica din România intră în comuniune cu Sfântul Sinod Moscovit care a rămas nevătămat de ereziile în care au căzut ierarhii ROCOR-ului. Frate Marius, este foarte bine că mi-ai adresat aceste întrebări. Dacă mai ai nelămuriri, chiar poți să mi le trimiți și eu îți voi răspunde cu toată dragostea și atenția pentru a nu-ți da informații eronate în nici un fel." Preluat de pe www.veniaminilie.wordpress.com un blog al unuia dintre preotii de stil vechi ce a trecut cu ROCOR-ul vechi. |
Destul de precis si chiar la subiect. Nu a spus "am auzit de la cineva" sau "mi-a povestit cineva" sau "mi se pare ca-mi amintesc ca mi-ar fi zis cineva" sau "vreo doi monahi din Rusia si cu vre-o doi din Serbia, din cate mi-a povestit cineva". A spus exact nume langa an, incat sa vezi ca are dreptate, si chiar asa este. Pe cand pe topicul despre ROCOR, numai pareri si iarasi pareri.
|
Citat:
|
Esti ratacita rau daca ai ajuns sa-mi citezi din copilul narcisit si ieromonah raspopit:
Roaga-te si te pocaieste. Doamne ajuta! |
Citat:
Exista si poza,e scris si pe orthodoxwiki http://www.ziarullumina.ro/galerie.php?article=44332 http://www.orthodoxwiki.org/Anthony_...sky%29_of_Kiev |
Citat:
("Q: Some think that the participation of our hierarchs in these assemblies runs counter to the tradition of ROCOR, and say that such an assembly as this one can ultimately destroy our legacy. How would you reply to these people?") "A: Until 1965, we participated in similar meetings, we had solid inter-Church relationships; this was under Metropolitan Philaret and Metropolitan Anastassy. Metropolitan Anthony (Khrapovitsky), meanwhile, traveled to Romania for the enthronement of the first Romanian Patriarch in 1925, just as the Romanian Church adopted the new calendar. In the description of this event no mention was made of the calendar, so when was the tradition broken? It is hard to find such a moment." (http://eadiocese.org/News/2010/05/interview.en.htm) Dupa el, vezi Doamne, ceea ce ierarhii ROCOR fac astazi se inscrie in traditia de diplomatie politica a ROCORului. |
Ecumenismul in floare in BOR
Bravo lor!Au curaj si Sf Duh sa ii inspire cu putere pentru a lupta in continuare!
Fratilor, faceti cum doriti, dar nu va mai dati cu parerea aiurea despre toate. Asta e specific romanesc: sa facem pe "interesantii", chiar daca nu ni s-a cerut parerea. Nu ii criticati pe astia ca nu se supun BOR. In ziua de azi BOR este o afacere. Nu credeti.Uitati-va mai bine ce se intampla. Spuneti unui calugar in Ag.Oros ca la noi se vinde pasca si aghiasma sa vedeti ce zice. Sau cum se fac cununiile, ca la fabrica, pe banda rulanta, 15 min ceremonia. Mai oameni buni, ati orbit? Biserica nu a putut fi distrusa din afara, asa ca au inceput din interior si vad ca partial au reusit. Masoneria asta....off... Bineinteles ca multi din orgoliu sau stiu eu ce motive, nu vor recunoaste in veci, ca deh de ce sa vedem barna din ochiul nostru, nu? De cand se plateste frate intrare la Man. din Moldova? Deci chiar au luat-o razna. Nu mai sunt Biserici, ci corporatii, ca nu cauta decat BANU'! M-am scarbit tare mult. Mai ales pentru faptul ca pentru a te preoti ori tre sa fii baiatu' lu tata ori sa faci o "donatie". Simonie.Si zice cineva ceva? Nu, ca asa ne place sa fim destepti pe forumuri si atat. In rest...praf! Nu mai avem in biserici rugaciuni, cantari simple... Odata i-am dat sa asculte unui calugar niste cantari corale si psaltice de pe la noi din biserica. Si el ma intreaba: "Asta e la teatru?" Am ramas mut. Am inteles ulterior ce a vrut sa spuna si sa ii dau dreptate. Oricum, din ce vad, ecumenismul isi face intrarea usor-usor. Patriarhul Bartolomeu o sa moara de cancer ca cei dinaintea lui care au luat-o pe calea ereziei... Isi bat joc! http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/23/mitropolitul-serafim-de-pireu-ecumenistilor-si-tuturor-ereticilor-anatema/ Ehh despre asta de ce nu vorbeste mai nimeni? Si daca se vorbeste de ce ii reduce rapid la tacere? Pentru ca e adevarat ce se intampla si nu e nevoie sa afle adevarul si "prostimea"[credinciosii]. Auzi strategie: se scot icoanele din scoli; urmatorii 3 ani, parca, nu se mai hirotonesc preoti; preotii nu vor mai avea voie sa poarte rasa in public, fiind considerata o simpla UNIFORMA; usor usor introducerea bio-cipului pe care vad ca usor usor BOR il accepta, adica nu au mai zis nimic ultima vreme despre asta. La Sinoadele BOR cu alte Patriarhii pe nou se discuta despre cum sa puna problema cu papistasii, auzi! La cei pe calendar vechi se discuta despre ecumenism si cum se infiltreaza in biserici. Deci? Sunt multe de zis. Sunt ofticat ca lumea se cearta pe niste detalii cand pericolul este cu mult mai mare. Oameni buni, stati pe ganduri oleaca si analizati ce se intampla pe plan mondial sa vedeti manipulare la greu! Alta chestie, celor care se leaga de ce tineri, ca vai sunteti tineri si prosti sau nu stiu cum: daca voi astia batrani sunteti asa destepti, rezolvati sfintiile voastre problemele actuale. Plus ca noi astia tinerii suntem rezultatul educatiei voastre. Gotcha? Domne fereste-ne! Avem destule.... |
Ca parere personala prea putin imi pasa de parerile unora despre BOR ca e har sau nu aci.
BOR e Biserica ortodoxa oficiala sunt Sfantul Ioan Iacob,Sfantul Ilie Lacatusu si alti Sfinti care au facut parte din Biserica ortodoxa romana. (sfinti necanonizati inca precum parintele Cleopa,parintele Paisie Olaru etc) Conteaza ca Duhul Sfant lucreaza in BOR si asta e clar aratat ca nu se strica Sfanta Aghiasma sfintita de Dumnezeu prin preotii BOR. Mai sunt si altele da asta e suficient sa fie aratat. |
Citat:
|
Citat:
|
BO a Finlandei tine Sfintele Pasti dupa Pascalia indreptata si e in comuniune cu Patriarhia Ierusalimului cu Patriarhia Ecumenica etc.
Eu nu cred de calendarul iulian ca a fost dat ca dogma de Sfintii Parinti. Iar echinoctiu daca e sa o luam asa strict inseamna cand ziua e egala cu noaptea deci e pe 22 martie pe calendarul indreptat. Si atunci cum se interpreteaza ce zic Sfintii Parinti referitor la serbarea Sfintelor Pasti? Ce se vede in practica e ca Patriarhia Ecumenica accepta ca valide hirotoniile de la bisericile zise "stiliste" (precum a fost primit IPS Lazar Puhalo de primise hirotonie intru arhiereu la o biserica zisa "stilista") si cei de la Bisericile stiliste de multe ori accepta hirotoniile facute pe stil nou (precum a fost primul intaistator al BOSV de fusese hirotonit in BOR intru arhiereu). Asa ca certurile pe forumuri sunt ciudate. Calendarul nu mantuie pe nimeni ci ajutorul primit de la lucrarile dumnezeiesti necreate (harul) primit in Sfintele Taine de la Dumnezeu Iisus Hristos si vietuirea crestin ortodoxa dupa cum ne-a invatat Dumnezeu Iisus Hristos si Sfintii Parinti. |
Daca cineva din BOR nu vrea sa ia parte la rugaciunile comune nu ia parte,a se vedea ca anul acesta IPS Teofan,IPS Anania nu au vrut sa ia parte la octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor si probabil nici cei de prin mitropoliile acestor mitropoliti.
|
Citat:
pascalie indreptata????? Si cum ramane omule cu canonul 1 antiohia si 1 sinod 7????? |
Citat:
|
Gata, m-am hotărât, dau fuga la Copăceni să mă facă mitropolit. După aia vă fac eu popi, diaconi și ce vreți voi. Mama lor de ecumeniști !
Am găsit un sfânt părinte care spunea să-ți bați nevasta dacă stă de vorbă cu un catolic. Cine-i părintele ăsta nu pot să vă spun, am găsit un blog unde se producea sfinția sa, zicea că s-a restras prin Siberia de frica masonilor. Dar m-a asigurat că e "sfânt părinte" cu nimic mai prejos decât Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, Maxim Mărturisitorul sau Ioan Damaschinul. A scos și un ghid: "cum să ajungi sfant parinte in 10 pasi" (urmeaza sa fie tradus in romaneste de marele patrolog Danion Vasile ). Când o să pun mâna pe toiagul de mitropolit să vezi ce-l înghesui pe spinarea ecumeniștilor. Nu mă mai duc la biserica eretică unde muierile tac sau cel mult mârâie după strană. Facem noi pe internet parohie, cu site, cu tot ce trebuie și unde matroloagele ne învață așa de frumos ce-i cu dreapta credință, călindarele și mai ales cum să ajungem cei mai tari ortodocși din toate timpurile. Până ajung mitropolit vă sfătuiesc (că după aia poruncesc) nu mai ieșiți din casă că aerul e contaminat de expirația ecumeniștilor și ai masonilor. Până și nepotu-miu și-a trădat credința, că s-a înscris în cercul de geografie de la liceu, care-i organizație criptomasonică, vă spun eu că am citit pe blogul preacuviosului Ignorantie, mare sfant părinte și el, cu parohie mare răspândită pe întreg mapamondul. Gata, vă las că trebuie să caut utrenia în secțiunea audio, că doar musai să mă învăț un pic cu slujba arhierească că azi mâine intru în ierarhie, cu blagoslovenia cuvioșilor viitori sfinți părinti de la Copăceni. |
Romanii au "rezolvat" intotdeauna problemele lor cu o gluma, cu un banc...
Din pacate problemele raman si nimic nu se rezolva razand, ci schimband cele rele. Speram sa gasesc o idee salvatoare pe aici; nu am gasit-o, dar poate apare. Rabdare. |
Citat:
In astfel de situatii pot exista si tendinte anarhice izvorate din mandria draceasca de a fi sef. Sper din tot sufletul sa nu fie o astfel de situatie la Copaceeni. Cine cunoaste mai bine situatia poate oferi mai multe amanunte in acest sens. Oricum ascultarea ortodoxa difera de cea catolica, iar cei implicati cred ca stiu si acest lucru. Iar noi trebuie sa preluam ascultarea de la ortodocsi, nu ne de la catolici! Iar demersurile de acest fel sa fie puse in exclusivitate intru slujirea lui Dumnezeu. Nimic nu rezista daca este intemeiat pe orgolii sau pe interese straine crestinismului si ortodoxiei. In trecut calugarii fugeau de ranguri ierarhice si chiar de preotie, preferand viata in rugaciune si ascultare. Dar o ascultare izvorata din convingerea ca asa este cel mai bine. Acum diavolul a semanat neincrederea cu motiv sau fara si astfel omul este nevoit sa-si foloseasca discernamantul si sa caute solutii salvatoare. Dumnezeu singur este Cel Care ne stie inimile tuturor si ne va povatui pe cei care suntem interesati astfel incat sa aflam Calea, Adevarul si Viata chiar si in aceste vremuri. Deocamdata sa incercam sa ne zidim biserica in inima. Trupurile noastre sa fie temple ale Duhului Sfant. Rugaciunea lui Iisus ne ajuta din plin in aceste vremuri. Prin aceasta rugaciune, asa cum spunea parintele Cleopa, Iisus ne impartaseste in chip nevazut. Cat timp se va tine Sfanta Liturghie sa mergem la biserica, spunea Sf. Lavrentie de Cernigov. Dupa aceea, cand in multe biserici poleite in aur va fi ,, toata adunarea satanica", sa nu mai intram in acele biserici. Rugaciunea lui Iisus, scrierile Sfintilor Parinti si cartile de rugaciuni pe care le avem cumparate ne vor fi de mare folos. Iar pentru o Sfanta Liturghie vom merge zeci sau sute de kilometri. |
Sincer, nu vreau să râd la urmă dar vreau să fiu acolo unde e Hristos.
Acum s-ar crede că râd și mă distrez, când de fapt îmi plânge sufletul de ce aud, citesc, văd că se întâmplă în Biserică și împrejurimi. Umorul poate fi uneori o formă de discurs prin care poți să transmiți și situații înfiorător de triste. Râdem de necaz, altfel spus. Să o lăsăm așa... Nu militez pentru nimic. Un lucru îmi e clar : Credința nu e ideologie, nu mă lupt cu nimeni, nu vâd dușmani peste tot în jurul meu. Văd, în schimb, persoane diferite de persoana care sunt, cu care nădăjduiesc să împart, vorba vrednicului de pomenire Nichifor Crainic, "un colț de cer". Nu vreau să râd la urmă, poate cel mult să zâmbesc. Meargă și talibanii ortodoxiei în Împărăție. În privința asta îmi permit să fiu un pic origenist și să-mi doresc să ajungă de-a dreapta scaunului de judecată toată lumea. Nu am garanții că se va întâmpla așa, dar Hristos așa m-a învățat să doresc aproapelui meu. Și doresc asta tuturor, din toată inima. Sunt trist însă atunci când oamenii împart turma înainte de vreme. Ăsta e privilegiul Domnului în eshaton, nu al popilor, călugărilor, patriarhilor, nici măcar al sfinților. Până la ultima suflare toată firea omenească are o șansă. |
Episcopul Serafim vasluianul a fost hirotonit de ROCOR
5 atașament(e)
Am citit recent pe site-ul acestei manastiri. Parintele Serafim a fost hirotonit episcop de Sfantul Sinod rusesc care nu a acceptat unirea ROCOR-ului cu Moscova, adica o parte a ROCOR-ului, care nu a primit sa intre in comuniune cu Patriarhia de Moscova, aceasta fiind inca in erezia ecumenismului si nespalandu-se de erezia serghianismului. La hirotonia sa am vazut ca a fost prezent si Mitropolitul Damaschin si alti episcopi, nu-i cunosc pe ceilalti.
Detaliile le-am luat de la adresa: http://serafimvasluianul.wordpress.c...im-vasluianul/ |
Grav!
@Mihailc: nu cred ca m-a luat gura pe dinainte sa zic ceva de gen ca nu e Duh Sfant in BOR sau asa ceva, ci sa luam aminte la pericolul care pandeste CRESTINISMUL! Spun ce am vazut.
Daca ai facut caterinca de ce am spus poti sa razi singur, caci nu mi se pare amuzant faptul ca zidurile Bisericii sunt in pericol de a fi daramate, caci ''asediul" este inceput. Oare nimeni nu vede ce se intampla in BOR si nu numai? De ce taceti la asa ceva si va certati pe te miri ce motive? Or am impresia ca sunteti victima manipularii? Orgoliile si mandria nu isi locul in astfel de probleme. Doamne iarta-ne! |
Citat:
La partea cu certurile sunt de acord cu tine, însă la "tăceri" am unele amendamente. După cum se vede foarte bine și pe acest forum, pofta de vorbărie se manifestă foarte intens și printre pravoslavnicii români, ba chiar se discută în exces despre lucruri neesențiale, dar na, ne-am obișnuit de-acum să-și ia și dracul partea din orice încercare de lucru bun. Cuvântul "caterincă" și ce-o fi însemnând el n-am idee în ce măsură este aplicabil în contextul de față. Cu bine |
re:
Da, va dau dreptate in ce spuneti, dar tot raman cu senzatia ca romanul a fost prost educat sa taca si sa rabde. Aici nu mai e vorba de bun simt. Stramosii nostrii si martirii si-au varsat sangele pentru Biserica, ca acum sa vad cum niste oameni lipsiti de scrupule isi bat joc de ceea ce au mostenit, atat de tara intreaga cat si cea mai de pret mostenire: credinta. Pe aceste lucruri sunt suparat.
Asa ca de ce sa tac? Sa las pe cei care isi bat joc sa isi vada de treaba? Nu pot! Si nu mi se pare normal. Adica am ajuns sa tac din gura daca vad pe strada doi gay sarutandu-se, sa tac din gura cand vreun inteligent [caci asa se considera daca au o facultate de psiho si sociologie] isi bate joc? Inteleg ca Arhiereii, preotii sunt oameni si au gresit, au uitat cui slujeau, insa sa nu se atinga de dogmele parintesti. Nu am nimic cu cei de alta confesiune, sa isi vada de religia lor, ii va judeca Domnul dupa cum au tinut credinta pe care o au. Ateii la fel. Inteleg, nu vor sa traiasca cu Dumnezeu, aleg fara, treaba lor, dar sa isi vada lungul nasului si de viata. Ma bucur totusi sa citesc pe diferite sit-uri/blog-uri cum tinerii se rascoala impotriva sistemului corupt, deci exista o constiinta treaza. De asta consider ca si crestinii trebuie sa ia initiativa. Dau un exemplu? Romanii, in majoritate, sunt crestini. Asa le place sa se numeasca si se bat cu pumnii in piept! Insa... nu i-a deranjat ca se voia a se vota legea pentru homosexuali, scoaterea icoanelor din scoli, acum introducerea acestor buletine/carti de identitate biometrice si multe altele. Nu au zis nimic. Cu chiu cu vai au iesit cateva zeci de mii cand s-au scazut salariile profesorilor. Ce sa mai cred? Am mai pus pe alt post niste intrebari la care inca nu am primit un raspuns. Ortodocsii se cearta pe calendar: ca e bun, ca nu e bun, ca e erezie s.a. Dar problemele reale vad ca nu se discuta. Parca calandarul nu tinea de dogme. Ma rog... Nu atac pe nimeni, ci imi exercit dreptul de a vorbi deschis niste lucruri pe care le consider a fi probleme mai mari, la care cer o explicatie sau solutie. Asta astept! Nu arat cu degetul ca tu si tu!... Doamne iarta-ne! |
Prietene FlorinM! Deoarece se pare că nu mai interesează pe nimeni subiectul și doar noi doi ne mai întreținem pe-aici în afara topicului, probabil așa cum "casa de vacanță" de la Copăceni este în afara Bisericii, îmi permit adresarea directă ca într-un dialog care se poartă în timp real.
Lista ta de nemulțumiri trădează oarecum idealismul tânărului care constată brusc că realitatea e departe de lucrurile frumoase pe care le află din cărțile duhovnicești. Cât despre lenea civică a poporului român contemporan ar fi multe de spus, dar ne limităm la constatarea că după 1989-1991 reacțiile populare de respingere a abuzului au fost tot mai anemice. Greu mai convigi un român să riște ceva pentru o cauză mai înaltă. Din partea poporului nu mă aștept la fapte mari. Pe de altă parte, cel mai simplu gest pe care-l putem face împotriva corupției din jur este să ne ținem departe de ea. Adică, nu dai/nu primești mită, plocoane, atenții etc., nu-ți promovezi neamurile, vecinii și prietenii în trepte ierarhice pe care nu le merită dar nici nu te lași promovat de alții pe astfel de paliere valorice. Dacă avem vocație de mucenici, atunci putem mări miza protestului cu energia și vigoarea celui care este dispus să sacrifice totul. N-o să ajungem în calendare, (nici în cele pe vechi, nici în cele pe nou), dar la Judecată s-ar putea să conteze. Dar nu ne rupem de Biserică sub nicio formă! Asta e condiția de valabilitate a adevărului pe care-l mărturisim. Nu ne isterizăm la amenințări reale și închipuite, nu ne băgăm nasul unde nu ne fierbe oala, adică în blidele clerului. Că se pupă homoxexualii pe stradă și mai fac și spectacole publice grotești, încă n-ai ajuns la capătul degradării umane. O să vezi lucruri și mai dezgustătoare și trebuie să ai nervii pregătiți. Întristează-te dar nu deznădăjdui! Ca să nu pară dădăceală tot ce-am scris aici, fac precizarea că le-am recapitulat și pentru mine însumi. Cu bine |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:14:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.