Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   AUTENTICITATE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1088)

cristiboss56 12.02.2007 18:46:33

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Cristi...ai nevoie de un psihiatru...sau de o femeie...

Cita ura-nsuflet ai dragul meu . Daca te intereseaza chiar asa de mult, cu psihicul stau excelent iar de femeie nu am nevoie, find casatorit cu o femeie nemaipomenita si sint impreuna de 27 de ani intelegindu ne perfect . Am un baiat de 23 ani, student eminent. Familia e perfecta din toate punctele de vedere, multumind-ui Bunului Dumnezeu din toata inima. La cei 50 ani ai mei din punctul familial stau excelent, lucru care ti-l doresc si tie Alexandru. In legatura cu pacatele mele , ele au fost acumulate mai mult in tinerete si acum le regret si ma caiesc in fata lui Dumnezeu si acest lucru ar trebui sa-l faca toti mai devreme sau mai tirziu. Conceptia ta despre viata este mult diferita fata de a mea. Asa ca chestia cu psihiatru si femeile , pentru mine cel putin nu sint valabile. Iti doresc, din tot sufletul sa ai si tu parte de o familie asa de reusita si minunata cum am eu.

Alexandr_Bazil 12.02.2007 19:58:08

"Cita ura-nsuflet ai dragul meu"
Chiar deloc...si nu trebuia sa insisti atat...5 mesaje...am priceput ideea
Era mai mult o gluma...desi ce ai spus tu nu era amuzant...ci tragic...dar fiecare cu a lui...daca te face sa te simti mai bine.

cristiboss56 12.02.2007 20:15:15

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
"Cita ura-nsuflet ai dragul meu"
Chiar deloc...si nu trebuia sa insisti atat...5 mesaje...am priceput ideea
Era mai mult o gluma...desi ce ai spus tu nu era amuzant...ci tragic...dar fiecare cu a lui...daca te face sa te simti mai bine.

Nu am postat de 5 ori, dar tehnica mai joaca feste.Apropo de glume, daca sti sa le gusti, citeste raspunsul meu la "reincarnare". Asta ca sa fie 1 - 1 ! Oricum ai dreptate, fiecare cu a lui cale.

iosif 12.02.2007 23:32:48

Destinatia sa fie aceeasi! Aceeasi cale, haine diferite!

cozia 13.02.2007 06:12:40

Trag concluzia ca AUTENTICITATEA este dovedita nu in momentele de liniste si pace cind esti inconjurat de frati si surori in credinta ci in momentele tensionate, de incercare a nervilor. Atunci este momentul sa ne observam, sa tragem concluzii si sa ne indreptam.

iosif 14.02.2007 00:06:57

Cu adevarat, autenticitatea se vede mai ales in momentele dificile, in momentele care nu ne favorizeaza sa fim buni, iertatori, rabdatori. Am avut de multe ori sansa de a intalni astfel de oameni, merita toata aprecierea!

iosif 02.03.2007 00:46:55

Ni se intampla adesea sa facem lucruri care nu ne definesc, care nu se afla in principiile si credinta noastra. Si atunci ne dezamagim pe noi insine si ne descoperim neputintele, slabiciunile.

Eu cred ca nici unul nu suntem 100% autentici si asta ne face sa fim tot in aceeasi oala a imperfectiunii. Insa diferenta intre noi o face un singur fapt: daca suntem sau nu pe drumul spre autenticitate.

Cum este acest drum?

cozia 02.03.2007 03:31:01

Cred ca e un drum lung, ingust, plin de gropi, si parcurgindu-l trebuie neincetat sa ne amintim de noi, de telul nostru si de persoana autentica care vrem sa fim.

02.03.2007 14:51:46

Citat:

În prealabil postat de iosif
Ni se intampla adesea sa facem lucruri care nu ne definesc, care nu se afla in principiile si credinta noastra. Si atunci ne dezamagim pe noi insine si ne descoperim neputintele, slabiciunile.

Eu cred ca nici unul nu suntem 100% autentici si asta ne face sa fim tot in aceeasi oala a imperfectiunii. Insa diferenta intre noi o face un singur fapt: daca suntem sau nu pe drumul spre autenticitate.

Cum este acest drum?

ai cazut ridica-te iar ai cazut iar ridica-te si asa pana la sfarsitul vietii noastre asta cred eu ca este drumul.

andrei.ierom 05.03.2007 04:58:52

Cu multa bucurie am citit discutiile de pe acest topic. Mai ales ca am regasit pe majoritatea celor cu care am dialogat pana acum. Cu acest prilej voiesc sa-mi cer iertare inca o data celor pe care i-am suparat. Las atitudinea mea, adesea poate prea taioasa sau chiar ingamfata, la judecata lui Dumnezeu si a voastra. Ma retrag de pe forum cu inima impacata: voi sunteti in stare sa faceti cinste numelui de crestin ortodox.
Accentul pe care l-ati pus pe smerenie m-a convins. De altfel, eu am actionat cu bisturiul acolo unde am sesizat tumoarea slavei desarte, a egocentrismului. Si cred ca a fost bisturiul iubirii. Am cerut insistent ajutorul Domnului pentru asa ceva.
Ar fi mare mangaiere daca veti lupta sa pastrati acest duh.
M-am mahnit cand am sesizat tendinta de a sari asupra aproapelui. Dar sper ca "roada Duhului: dragostea, bucuria, pacea" va birui toate neputintele.

In sfarsit, va rog insistent sa ma pomeniti in rugaciunile voastre, constient fiind ca preotia nu se poate zidi decat prin dragostea multora. Sf. Ioan Gura de Aur da marturie ca "nu multi preoti se mantuiesc" (Tratatul despre preotie?).

Cu dragoste in Hristos, oarecare ieromonah Andrei

Mirean 16.03.2007 13:41:11

Cm se comporta "adevaratul" crestin ortodox?
Suna a vamesul si fariseul....Care din ei e mai adevarat? La prima vedere? Dar la a doua?

cristiboss56 16.03.2007 20:01:35

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Cm se comporta "adevaratul" crestin ortodox?
Suna a vamesul si fariseul....Care din ei e mai adevarat? La prima vedere? Dar la a doua?

Autenticitate in diversitate ! A descoperit oare cineva dintre noi adevarul absolut? Numai El poate vorbi si judeca adevarul despre ceva anume. A judeca in nimicimea noastra cine este mai autentic sau mai adevarat crestin mi se pare de o relativitate ajunsa la absurd. Pina la urma fiecare crestin in parte are autenticitatea lui in relatia cu Dumnezeu . A spune ca unul este mai bun crestin decit celalalt sau a te considera mai bun decit altul in credinta duce la lauda de sine , cum nici autocritica intr-o falsa smerenie nu duce la nimic bun pina la urma . Singuruj judecator impartial si pur obiectiv este si va fi EL !

iosif 17.03.2007 10:33:52

Intr-adevar, Cristi, autenticitatea credintei noastre o stie numai Bunul Dumnezeu. Ea se poate insa reflecta catusi de putin in faptele noastre, in atitudinile noastre.

Nu e simplu sa fii crestin, uneori e cumplit de greu. De altfel, aceasta autenticitate are si ea vrajmasii ei: neputinta firii, lipsa de pemanenta comuniune cu Dumnezeu, grijile lumii acesteia, etc.

Vamesul a castigat iertarea prin smerenie, este cel mai frumos exemplu. Si fariseul a plecat indreptat, insa mai indreptat a plecat vamesul acasa. Fariseul a ramas in mandria lui, vamesul s-a innoit cu adevarat. Cred ca autenticitatea se afla acolo unde lucrurile se petrec mai ales in inima smerita a omului!

Mirean 19.03.2007 21:12:42

Citat:

Intr-adevar, Cristi, autenticitatea credintei noastre o stie numai Bunul Dumnezeu. Ea se poate insa reflecta catusi de putin in faptele noastre, in atitudinile noastre.

Nu e simplu sa fii crestin, uneori e cumplit de greu. De altfel, aceasta autenticitate are si ea vrajmasii ei: neputinta firii, lipsa de pemanenta comuniune cu Dumnezeu, grijile lumii acesteia, etc.

Vamesul a castigat iertarea prin smerenie, este cel mai frumos exemplu. Si fariseul a plecat indreptat, insa mai indreptat a plecat vamesul acasa. Fariseul a ramas in mandria lui, vamesul s-a innoit cu adevarat. Cred ca autenticitatea se afla acolo unde lucrurile se petrec mai ales in inima smerita a omului!

"Nu e simplu sa fii crestin, uneori e cumplit de greu"....
cum asa? cred ca e cel mai frumos lucru cu putinta. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru incercariel zilnice!

cristiboss56 19.03.2007 23:06:58

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

"Nu e simplu sa fii crestin, uneori e cumplit de greu"....
cum asa? cred ca e cel mai frumos lucru cu putinta. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru incercariel zilnice!

Iosif are mare dreptate. In viltoarea vieti de azi , a cotidianului zbuciumat in care ne miscam, traim , respiram si ne cistigam existenta , a fi un crestin "impecabil " este intradevar foarte dificil dar nu chiar imposibil. Nu este vorba de frumusetea credintei in sine, Mirean ci de lupta ce se da de multe ori in noi insine in contextul sus amintit si punctat de Iosif.

iosif 22.03.2007 14:51:42

Realitatile nu se neaga, ci se depasesc in luciditate!

sofiaiuga 25.03.2007 22:18:06

crestinul care incearca sa fie bun crestin MERGE LA BISERICA IN FIECARE DUMINICA,NU SUFERA SE PIETISM SI DE FALSA EVLAVIE,INCEARCA SA ELIMINE GRIJILE SI GINDURILE LUMESTI CARE II VIN IN MINTE IN TIMPUL SLUJBEI SI SA FIE F. ATENT si sa incerce sa inteleaga sfinta slujba, NU VORBESTE IN BISERICA in timpul slujbei,NU SE UITA LA FELUL CUM SINT IMBRACATI UNELE SAU UNII DINTRE CREDINCIOSI si evita sa judece pe cineva.Participa si la sf. maslu cind poate,se spovedeste regulat ,adica de cite ori simte ca il mustra constiinta.OOOOOOOOOOOOOOOO daca le-am face macar pe astea!!!

24.04.2007 21:54:51

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
crestinul care incearca sa fie bun crestin MERGE LA BISERICA IN FIECARE DUMINICA,NU SUFERA SE PIETISM SI DE FALSA EVLAVIE,INCEARCA SA ELIMINE GRIJILE SI GINDURILE LUMESTI CARE II VIN IN MINTE IN TIMPUL SLUJBEI SI SA FIE F. ATENT si sa incerce sa inteleaga sfinta slujba, NU VORBESTE IN BISERICA in timpul slujbei,NU SE UITA LA FELUL CUM SINT IMBRACATI UNELE SAU UNII DINTRE CREDINCIOSI si evita sa judece pe cineva.Participa si la sf. maslu cind poate,se spovedeste regulat ,adica de cite ori simte ca il mustra constiinta.OOOOOOOOOOOOOOOO daca le-am face macar pe astea!!!

cine are urechi sa auda...cine nu...Dzeu cu mila jenica

D.C. 23.05.2007 13:21:49

Un crestin autentic, nu va fi niciodata un soarece de biblioteca, ce rasfoieste tomurile de literatura religioasa cu pasiunea unui filatelist! El va alege sa traiasca autenticitatea desi este destul de incomod:) va inoata impotriva curentului desi toti ii vor spune ca este nebun.

corbu 13.01.2008 21:13:12

Citat:

Va rog sa ma luminati: eu pot deveni un bun crestin daca nu mai merg la biserica, ci ascult slujbele de acasa - (locuiesc in apropierea unei biserici ortodoxe dotate cu statie de amplificare si difuzoare exterioare si orice zgomot din interiorul bisericii se aude si la mine in casa) - ma rog si ma inchin la icoanele proprietate personala?

sofiaiuga 17.01.2008 20:13:19

nu cred ,CORBU ,caci DUHUL SFINT ESTE IN PRIMUL RIND IN BISERICA ,ACOLO UNDE SE ROAGA MAI MULTI.Chiar dc stati f. aproape de biserica ,dc nu mergeti nu e o scuza ca stati ,locuiti aproape ,ci o ACUZA! ATENTIE MARE la ispititorul!

seminaristul 17.01.2008 21:07:36

Citat:

În prealabil postat de corbu
Citat:

Va rog sa ma luminati: eu pot deveni un bun crestin daca nu mai merg la biserica, ci ascult slujbele de acasa - (locuiesc in apropierea unei biserici ortodoxe dotate cu statie de amplificare si difuzoare exterioare si orice zgomot din interiorul bisericii se aude si la mine in casa) - ma rog si ma inchin la icoanele proprietate personala?

nu corbu, nu poti deveni daca nu mergi la biserica pentru ca acasa nu te vei putea impartasi cu Trupul si Sangele Domnului

corbu 17.01.2008 22:44:09

sofiaiuga :
,,nu cred ,CORBU ,caci DUHUL SFINT ESTE IN PRIMUL RIND IN BISERICA ,ACOLO UNDE SE ROAGA MAI MULTI.Chiar dc stati f. aproape de biserica ,dc nu mergeti nu e o scuza ca stati ,locuiti aproape ,ci o ACUZA! ATENTIE MARE la ispititorul!'

seminaristul:
,,nu corbu, nu poti deveni daca nu mergi la biserica pentru ca acasa nu te vei putea impartasi cu Trupul si Sangele Domnului.'

Atunci care e rolul statiei de amplificare cu difuzoare exterioare? Nu are nici o legatura cu cele sfinte? Inseamna ca preotul greseste folosind-o, caci astfel nu atrage oamenii la Biserica, ci ii indeparteaza, creindu-le falsa impresie ca participa la slujba, chiar daca ei stau acasa facandu-si toaleta sau hranind pisica...???

strajeru 18.01.2008 01:06:12

Nu Corbu.Nu asa se pune problema.Statia de amplificare atentioneaza crestinii din imprejurimi ca Slujba a inceput deja,si ar fi cazul sa vina.Se mai foloseste statie atunci cand biserica este deja neincapatoare.

corbu 18.01.2008 17:31:41

Citat:

În prealabil postat de strajeru
Nu Corbu.Nu asa se pune problema.Statia de amplificare atentioneaza crestinii din imprejurimi ca Slujba a inceput deja,si ar fi cazul sa vina.Se mai foloseste statie atunci cand biserica este deja neincapatoare.

Din pacate, am dreptate.Fenomenul folosirii mijloacelor mass media nu este specific zilelor noastre, el a inceput mai de mult sa indeparteze oamenii de Biserica- vezi si in ,,Titanic vals'de Tudor Musatescu, cand mama soacra asculta slujba de acasa in timp ce da in carti sau citeste in zat...Eu sunt de parere ca slujba trebuie sa se desfasoare numai in interiorul bisericii, fara difuzoare, atragand si inducand oamenilor suflul credintei prin contact direct vizual si auditiv. Folosirea mijloacelor mass media dilueaza mesajul sfant si transforma Tainele in simple curiozitati, perceptia generala fiind superficiala ca de transmisie de meci, concert monoton care poate fi intrerupt din butonul telecomenzii sau inchizand fereastra.

alynnna 18.01.2008 17:59:15

Corbule, daca ai intr-un scaun cu rotile asteptand pe cineva milostiv sa te scoata pana la biserica?:( Daca, internetul si televizorul ar fi singurele modalitati de a fi in contact cu lumea?:( Daca, ai dori sa citesti mai mult dar familia fiind prea ocupata, uita sa te intrebe ce ti-ai dori?:(

corbu 18.01.2008 20:12:24

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Corbule, daca ai intr-un scaun cu rotile asteptand pe cineva milostiv sa te scoata pana la biserica?:( Daca, internetul si televizorul ar fi singurele modalitati de a fi in contact cu lumea?:( Daca, ai dori sa citesti mai mult dar familia fiind prea ocupata, uita sa te intrebe ce ti-ai dori?:(

Aici trebuie sa se simta direct prezenta printre enoriasi si in viata enoriasilor a preotului, care nu trebuie sa se limiteze, ca un simplu functionar, la slujbele programate in Biserica. Preotul trebuie sa fie pastorul comunitatii, in comunitate. Pentru asta trebuie sa i se simta prezenta zilnic in sanul comunitatii, nu numai in Biserica; sa cunoasca parohia cu toate problemele ei, cu toate paturile ei sociale, sa se coboare sau sa se ridice la nivelul fiecaruia si sa-l indrume in calea spre mantuire, inclusiv pe cei bolnavi si fara ajutor, care nu trebuie sa ajunga sa tanjeasca dupa slujba din Biserica. Cuvantul Domnului este altfel primit cand te intalnesti direct cu preotul, nu prin intermediul mijloacelor mass media ( radio, tv, internet, difuzoare).E rolul preotului in societate, nu a mass mediei. De aceea am postat, fiindca mi se pare ca prin folosirea miloacelor mass media de catre preoti se produce de fapt efectul invers celui scontat, adica instrainarea de Biserica si de ideea de comunitate in credinta.

valimarin 19.01.2008 00:38:08

Citat:

Citat:

Aici trebuie sa se simta direct prezenta printre enoriasi si in viata enoriasilor a preotului, care nu trebuie sa se limiteze, ca un simplu functionar, la slujbele programate in Biserica. Preotul trebuie sa fie pastorul comunitatii, in comunitate. Pentru asta trebuie sa i se simta prezenta zilnic in sanul comunitatii, nu numai in Biserica; sa cunoasca parohia cu toate problemele ei, cu toate paturile ei sociale, sa se coboare sau sa se ridice la nivelul fiecaruia si sa-l indrume in calea spre mantuire, inclusiv pe cei bolnavi si fara ajutor, care nu trebuie sa ajunga sa tanjeasca dupa slujba din Biserica. Cuvantul Domnului este altfel primit cand te intalnesti direct cu preotul, nu prin intermediul mijloacelor mass media ( radio, tv, internet, difuzoare).E rolul preotului in societate, nu a mass mediei. De aceea am postat, fiindca mi se pare ca prin folosirea miloacelor mass media de catre preoti se produce de fapt efectul invers celui scontat, adica instrainarea de Biserica si de ideea de comunitate in credinta.

draga CORBU,constat ca esti pus pe criticat; nimic nu-ti convine. Mai intai intrbi daca poti sa fi un bun crestin stand acasa si ASCULTAND slujb, apoi critici preotul care nu sta zi de zi si ceas de ceas, printre enoriasi. dragul meu ,hai sa nu mai criticam; de ce trebuie sa cautam "nod in papura" ? HAI SA NE VEDEM MAI INTAI PACATELE NOASTRE . tu cunosti viata de preot ?; tot timpul sunt pe drumuri ; fie la o sfestanie, fie la spovedanie, lu slujba,si nu le enumar (apropo sti cate slujbe se fac intr-o saptamana ?),la parastse, la botez, la cununii, la sfintiri etc, etc, apoi mai au si program administrativ si multe, multe alte activitati pe care noi nu le putem cunoaste. CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE (PRIMUL) PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

corbu 19.01.2008 07:20:46

Citat:

În prealabil postat de valimarin
Citat:

Citat:

draga CORBU,constat ca esti pus pe criticat; nimic nu-ti convine. Mai intai intrbi daca poti sa fi un bun crestin stand acasa si ASCULTAND slujb, apoi critici preotul care nu sta zi de zi si ceas de ceas, printre enoriasi. dragul meu ,hai sa nu mai criticam; de ce trebuie sa cautam "nod in papura" ? HAI SA NE VEDEM MAI INTAI PACATELE NOASTRE . tu cunosti viata de preot ?; tot timpul sunt pe drumuri ; fie la o sfestanie, fie la spovedanie, lu slujba,si nu le enumar (apropo sti cate slujbe se fac intr-o saptamana ?),la parastse, la botez, la cununii, la sfintiri etc, etc, apoi mai au si program administrativ si multe, multe alte activitati pe care noi nu le putem cunoaste. CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE (PRIMUL) PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu sunt pe pe criticat de dragul criticatului sau a polemicii.Daca am gresit cu ceva fata de cineva imi cer scuze. In spiritul topicului : consider ca pentru a fi un bun crestin nu trebuie sa mergi numai la slujba de duminica, cum spune sofiaiuga; un bun crestin nu trebuie sa fie blazat si interiorizat, conectat la lumea reala prin mass media. Nu suntem in MATRIX. Cuvantul Domnului nu se invata si intelege prin invatamat la distanta sau cursuri fara frecventa.De aceea nu sunt de acord cu folosirea mijloacelor mass media de catre Biserica. Copilul meu, in ziua de azi, poate, printr-o simpla apasare de buton (telecomanda sau tastatura) sa acceseze orice cult, orice propovaduitor, bine sau rau intentionat. Cum sa discearna ce e bine si ce rau, prin discutii pe mess? E suficienta indrumarea din familie?
De aceea nu sunt de acord cu tipul de preot-functionar, preot D.J., a carui aparitie printre oameni devine o curiozitate in cartier/parohie, nu o prezenta respectata si coagulanta.Un bun crestin este si militant si practicant.

alynnna 19.01.2008 10:33:30

Corbule, eu te inteleg pe tine dar, tu ma intelegi pe mine?:rolleyes:
Problema nu consta in statie sau boxe ci in atitudinea noastra fata de semen.;) Cat despre necesitatea lor, ma repet: stii cum e sa privesti pe geam si sa nu poti merge la biserica din cauza ghetii? Stii cum e sa arda inima in tine de dor dupa o biserica si sa nu poti merge acolo? Stii cum e sa iti doresti sa inconjori si tu biserica in Vinerea Mare dar nu poti, pentru ca scaunul tau incurca omenirea? Toate corbule ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos. Aseaza-te macar o zi intr-un scaun cu rotile si cu siguranta vei privi altfel lucrurile;):|

SOTAatos 19.01.2008 11:26:05

Citat:

Problema nu consta in statie sau boxe ci in atitudinea noastra fata de semen.;) Cat despre necesitatea lor, ma repet: stii cum e sa privesti pe geam si sa nu poti merge la biserica din cauza ghetii? Stii cum e sa arda inima in tine de dor dupa o biserica si sa nu poti merge acolo? Stii cum e sa iti doresti sa inconjori si tu biserica in Vinerea Mare dar nu poti, pentru ca scaunul tau incurca omenirea? Toate corbule ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos. Aseaza-te macar o zi intr-un scaun cu rotile si cu siguranta vei privi altfel lucrurile;):|

va rog sa ma iertati ca ma amestec si eu in rationamentul dumneavoastra ! EU CRED CA TOTUL TINE DE ** SMERITA SMERENIE ** Dupa cum ne invata Pr. Arhim. ARSENE PAPACIOC. Este nevoie de putina jertfa si din partea noastra.

alynnna 19.01.2008 12:10:27

:)Va multumesc pentru interventie! Nu de jertfa si smerenie era vorba, ci de necesitatea mass-mediei. Am dorit sa subliniez ca sunt persoane care se folosesc foarte mult de acest mod de transmie a sfintelor slujbe. Da, toti suntem datori de jertfa cum o numiti dumneavoastra, dar puterea de a te jertfi pe tine insuti pentru iubirea Lui Hristos este o mare virtute, virtute ce se obtine prin smerita smerenie asa cum bine ati indemnat.:)

cristiboss56 19.01.2008 13:37:10

Citat:

Alina draga, iertat sa-mi fie, esti tu insati in situatia descrisa ?

corbu 20.01.2008 16:27:48

Citat:

Nu stiu cum e, cred ca e cumplit, dar mai dureros mi se pare faptul ca spui ca scaunul cu rotile poate sa incurce oamenii prezenti la slujba-inseamna ca nu sunt crestini ci niste fatarnici, iar vecinii, cineva din familie nu sunt si ei crestini, sa ajute la deplasarea la biserica a celui in nevoie sau sa cheme preotul acasa la acesta?...Dar preotul stie ca in parohie la el este crestinul respectiv in nevoie?
De aceea sustin ca folosirea mijloacele mass media de catre preoti duce la instrainarea intre oameni, si intre oameni si Biserica.Ajungem toti niste straini, in familie, intre vecini, in comunitatea crestina care ar trebui creata in jurul Bisericii.

sofiaiuga 20.01.2008 19:49:37

folosirea mijloacelor masmedia e f.f.buna pt ca in biserica maieste lume care fiind in spate nu aude predica si slujba bine ,fiind la distanta ,si dc mai e si cu un grad de surzenie ,fiind mai in virsta ,babe si mosi ,si ei tre sa auda si sa inteleaga ,adica si cei din spate ,de mai departe de iconostas si cei mai in virsta la care auzul nu mai asa de fin ca la tineri

corbu 20.01.2008 20:56:17

Citat:

folosirea mijloacelor masmedia e f.f.buna pt ca in biserica maieste lume care fiind in spate nu aude predica si slujba bine ,fiind la distanta ,si dc mai e si cu un grad de surzenie ,fiind mai in virsta ,babe si mosi ,si ei tre sa auda si sa inteleaga ,adica si cei din spate ,de mai departe de iconostas si cei mai in virsta la care auzul nu mai asa de fin ca la tineri

Ai spus f. bine ,,[b]in Biserica[/size]'.Eu sunt impotriva folosirii difuzoarelor [size=7]exterioare[/size], a difuzarii slujbelor si propovaduitorilor de toate soiurile la radio si tv. Nici una din aceste mijloace mass media nu ajuta cu adevarat la formarea si pastorirea unor adevarati si buni crestini.

eea 21.01.2008 12:40:00

oare cum ar fi daca un om ar sta la geam iar cunoscutii vazandu-l la geam nu mai trec pe la el sa vada ce face ci se multumesc doar cu simplul fapt ca l-au vazut? cum se simte omul acela:bine sau singur? am dat si eu un exemplu dupa mintea mea cea pacatoasa........

eea 21.01.2008 12:41:22

chiar nu merita Dumnezeu sa intri in Casa Lui si sa-I spui macar ,,Buna, Doamne sunt si eu aici....?

cod_gabriel 21.01.2008 14:00:14

Citat:

În prealabil postat de jeny
cred ca primul pas este SA CONSTIENTIZAM ca nu suntem suntem crestini decat cu numele, apoi prin spovedanie, ajutor si vointa vom ajunge sa facem si faptele cele bune.
Doamne ajuta

Faptele bune nu sunt conditionate sau provocate de spovedanie.

cod_gabriel 21.01.2008 14:08:47

Citat:

În prealabil postat de D.C.
Un crestin autentic, nu va fi niciodata un soarece de biblioteca, ce rasfoieste tomurile de literatura religioasa cu pasiunea unui filatelist! El va alege sa traiasca autenticitatea desi este destul de incomod:) va inoata impotriva curentului desi toti ii vor spune ca este nebun.

Ignorantii pot fi buni crestini, e adevarat, dar sa nu-i declaram din oficiu pe "soarecii de biblioteca" falsi crestini. Multi oameni ai bisercii sau sfinti au fost "soareci de biblioteca".

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:04:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.