![]() |
Citat:
|
Citat:
Sa nu-mi spui ca in cazul preotilor este alta situatie! La mantuire suntem toti chemati! |
Citat:
Era inevitabil ca pe un topic cu subiect referitor la sexualitate, pe care a indraznit sa posteze un catolic, sa nu se ridice cu rea credinta problema scandalurilor sexuale din Biserica Catolica, chiar daca nu are nici o legatura cu subiectul. Am sa incerc totusi sa aduc la subiect postarea dumneavoastra. Unei persoane consacrate nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala. Singura diferenta fata de laic, sau diferentele care apar intre diferite persoane consacrate, sunt de grad. Laicului ii este permis sa se bucure, in anumite conditi, de placerea sexuala, de muzica rock etc. Calugarului, fie el si pustnic, ii este inca ingaduit sa se bucure de privelistea naturii din afara chiliei sale, de cantecul pasarilor etc. |
Legea trebuie inteleasa nu in litera ei, ci in duhul ei. Pur si simplu sa ne punem intrebarea: oare lui Dumnezeu Ii este pe plac ce fac eu acum ? Iar constiinta ne va da raspunsul...
|
Citat:
Prin "persoana consacrata" sa inteleg ca este vorba de preot? Daca da, si in cazul in care spui "nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala" atunci de ce sa nu le faca casatorit fiind si cununat in biserica? |
Citat:
Tocmai asta am dorit sa arat prin exemplul pustnicului caruia ii este ingaduit sa se bucure de frumusetea naturii, chiar daca traieste intr-o grota. Evident ca preotul sau calugarul care au facut anumite juraminte trebuie sa se infraneze de la o parte dintre placerile acestei lumi, la fel cum si laicul necasatorit trebuie sa ramana cast, iar laicul casatorit trebuie sa intoarca capul atunci cand vederea decolteului colegei de birou ii ridica... tensiunea. |
Citat:
cand spui "persoanei consacrate nu-i este interzis sa se bucure de placerile...." eu inteleg ca daca nu-i interzis - atunci este permis! In ce conditii o "persoana consacrata"(in intelegerea mea preotul) se poate bucrua de sex? Daca nu exista asa ceva - adica nu exista nici un fel de permisiune legata de sex - atunci preotii, calugarii etc etc, se gasesc in situatia exprimata de colegul Mihnea-Dragomir, adica mai bine mor ca nu au nici un rost pe pamant! |
Citat:
Daca din postarile domnului Dragomir dumneavoastra ati inteles (sau vreti sa intelegeti) ca rostul vietii omului pe pamant este sa se bucure de sex... ce pot sa va spun... mai cititi o data. |
Citat:
PERVERSIÚNE s. f. deviere până la patologic a unor tendințe sau instincte datorită unor tulburări psihice; perversitate. ♦ ~ sexuală = săvârșirea de acte nefirești în legătură cu viața sexuală. (< fr. perversion, lat. perversio) (sursa - DEX) Iar aici se vehicula ideea ca se pot accepta "deviatii" in viata sexuala daca acestea aduc placere celor implicati. Unul din argumente era ca placerea este buna ca asa a fost creeat omul! Dupa cum vezi perversiunile sunt considerate tulburari psihice, dar stiu ca in dictionarele moderne s-a scos aceasta explicatie pentru ca atingea anumie cercuri. Daca acceptam anormalitatea ca normalitate in curand ajungem sa casatorim homosexuali si lesbiene! Deci, ideea mea era ca TOTI oamenii, fie ei preoti/calugari/laici trebuie sa aiba infranare! Toate facute cu discernamant si dupa invataturile Sfintilor Parinti. Am ajuns la discutia despre preotii catolici pentru eu o vad o exagerare de restrictii in cazul preotilor (si deasemenea o exagerare in libertate pentru oameni de rand). Lipseste dreapta socoteala! Toate cele bune iti doresc. |
Citat:
Preoții catolici care sunt căsătoriți au exact aceleași reguli în căsătoria lor precum laicii căsătoriți. Ceea ce este permis unui laic catolic căsătorit este permis și unui preot catolic căsătorit, iar ceea ce este interzis unui laic catolic căsătorit îi este interzis și unui preot catolic căsătorit. În ceea ce îi privește pe preoții catolici necăsătoriți, lor li se aplică aceleași reguli precum laicilor necăsătoriți. În concluzie, nu există nici cea mai mică deosebire în exercițiul căsătoriei lor între preoți și laici. Nu avem "reguli ale preoților" și "reguli ale laicilor". |
"Erotismu" e practic legat de cantitatea de hormoni din sange,de ce daca am mai multi hormoni de astia (care contribuie si la dezvoltarea mai puternica a musculaturii,a scheletului etc) sa nu ma fac sportiv de performanta?
Uite ma fac ciclist de performanta de exemplu sau stiu eu fotbalist sau alt sport care sa nu fie necrestin (precum sunt K1 si alte sporturi unde poti sa mori si sunt prea violente). (ma refer la hormoni masculini,sport de performanta cu femei mi se pare ciudat.Femeia are in fiecare luna menstruatia cand nu are voie sa faca efort fizic prea mare,iar sportivelor de performanta li se dau tot felul de medicamente ciudate ca sa nu le vina menstruatia la concursuri.Apoi s-a si vazut ca barbatii la toate sporturile fizice sunt net superiori femeilor,vedeti de exemplu recordul la 100m la masculin si cel la feminin.) Pai un fotbalist dupa ce fuge intr-un meci mai mult de 10km ce mai are chef de sex?Nu prea oricati hormoni o avea. Sau un ciclist de merge 200km cu bicicleta intr-o zi (cum e in multe curse),sau cum merg ei 50-60km sa se antreneze ce chef de sex sa mai aiba? (cred ca un ciclist de merge in turu Frantei dupa Turu Frantei cateva saptamani dupa aceea nu mai are dorinte sexuale,ca e organismul foarte extenuat). Se culca cu sotia sa aibe copii. De unde stiu eu ca acestia care au mai multi hormoni nu le-a dat Dumnezeu asa sa fie sportivi de performanta? |
Citat:
Ma distreaza si ma inspaimanta in acelasi timp aceasta afirmatie, ca si celelalte detalii de mai sus despre ce anume permite Biserica (catolica) mai sus si ce nu. Trecand peste faptul ca este cam ciudat cate ganduri despre sexualitate si ce cunostiinta amanuntita despre ea ies din mintea unor preoti celibatari, presupusi feciori, cred ca perverse sunt nu numai anumite practici, ci si ocuparea mintii cu definirea a ceea ce este exact pervers si ce nu; este o precizie intr-adevar matematica pe care eu o gasesc inspaimantatoare. |
Citat:
Nasol. Inseamna ca, in pat, ortodoxul casatorit nu poate fi niciodata sigur daca ceea ce face nu il va duce cumva in iad ? "Daca pun mana aici, e probabil ok.... dar daca nu e ?!.... Dar daca pun mana putin mai jos, e sigur desfranare, mai bine sa nu mai pun mana de loc !" |
Domnului medic MD.
[quote=Mihnea Dragomir;299463]
Într-adevăr, nu pofta egoistă, ci dăruirea reciprocă și grija pentru soț trebuie să fie motivația celor două exemple pe care le-am dat: al felației din preludiul actului conjugal și al cunilincției de după el. .................................................. .................................................. .. .................................................. .................................................. .. Domnule medic si catolic, eu sunt un pacatos si un ticalos , un ortodox care duhnesc de mindria faptului ca m-am nascut ortodox si ca sunt extrem de atras se originea mea dreptcredincioasa. Am o ghiotura de pacate in asa fel ca daca ai sta mai aproape de mine ai sesiza singur putoarea acestor pacate . Cu toate ca sunt adult nu am cu ce ma lauda ca fapte bune . Singura avere pe care parintii mei mi-au transmis nu este decit o circa de pacate preluata de la stramosi si in care si le-au pus si ei pe ale lor . Nu postesc dupa puterile mele, nu iubesc aproapele dupa cuvintul Mintuitorului , milostenii am si uitat de cind nu am mai facut , la slujbe imi sboara mintea pe te miri cine stie unde, pe altii nu stiu a-i invata decit a fi mindri, nu ajut biserica dupa puterile mele deoarece de fiecare data mi se pare ca exact cind trebuie sa dau bani eu ii am pe cei mai putini si ca sunt presat de nevoi uriase si stringente... Intr-un cuvint sunt o buruiana , o palamida si o ragalie adusa de apa vietii in drumul credintei ortodoxe . Dar asa rau cum sunt stiu f. clar citeva lucruri care nu se fac in viata in ruptul capului chiar daca la un moment dat m-as simti atras de ele ! Nu am vazut dar am auzit si mi s-a intimplat prin pronia divina sa cred si sa aflu istoria Sodomei si Gomorei care m-au ingrozit. O data pe cind mergeam cu trenul de la Constanta la Baia Mare si plictisindu-ma in cupeu , un tinar calator ca si mine citind de zor la ,,Mersul Trenurilor" dar care sesizindu-mi plictiseala mi-a intins cartea ,,Canoanele Ortodoxe" ca sa ma relaxez. A scapat-o insa din mina dar aplecindu-ma sa o ridic am gasit-o deschisa la ,,GOMARIE". Am citit dar m-am inspaimintat in asa fel incit 11 ore m-am rugat ca trenul sa prinda viteza luminii si sa ajung mai repede acasa! Am vazut , deasemenea domnule medic si catolic oameni care in nebunia lor lucida si intelectuala considera ca ,,rafinament de gingasie si iubire a aproapelui " nemernicii care injosesc firea umana apropiind-o f. mult de lumea animala, canina , exact asa cum spune prorocul David : ,, Omul in cinste fiind , n-a priceput ;alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor" si am vazut cam cu ce i-a ,,daruit" Dumnezeu pt. multa lor practica de viata in duh si adevar; inspaimintator ce au patimit : desi sufereau de cancere genitale si erau in haluri de stari de suferinta , D.zeu nu se indura sa ii ia si sa le curme astfel suferinta , mult platind pt. cursurile de specializare de cunilinctie facute altora si bine inteles ca pt. practica lor . Nu asa se implineste explicatia Mintuitorului care spune ca nu ce punem pe gura sau bagam in gura este pacat ci ce iese din prisosul inimii . Numai satana insasi poate rastalmaci asa cuvintele Domnului . Daca acolo unde primim , si trece, sfinta Euharistie indrasnim sa punem si sexul insemneaza ca nu peste mult timp v-a trebui sa ,,acceptam" din ,,dragoste frateasca" pe cei care vor pretinde ca pinea si vinul sa le fie date in slip pt. a le consuma acasa cu consoarta ! Nu faptul ca vorbiti despre lucruri si gesturi care exista si despre care va exprimati in termeni stintifici ma uluieste ci faptul ca consimtiti la asa ceva , ba mai mult le ridicati la rang de ,,dragoste si ajutor" pt. stabilitatea casniciei si mentinerea echilibrului prihohormonal al partenerilor cu viteze diferite in atingerea orgasmului ! Am spus ca asemenea gesturi exista la aiuriti si descreierati , greu de calificat perfect in cuvinte din vocabularul curent, omenesc, firesc si elegant ! Ce legatura este intre dragostea sufletelor incununate in taina cununiei cu binecuvintarea lui Hristos si nebunia carnii indracite ? Intelegind bine ,,unde bati mai Mateias" si cu toate ca v-am vazut chipul pe siteul dvs. va recomand totusi ca sa purtati la dvs. in permanenta o oglinjoara pt. a verifica des daca nu cumva aveti resturi de par pe la gura ... ar fi tare gretos ! Exact cum spunea si sora ,,anna21" : daca nu as fi luat cunostinta de dvs. prin postarile facute as fi crezut ca sunteti scabros de penibil de fel ! Si unde ? tocmai aici unde vorbim sau aparam sau preamarim sau marturisim dumnezeirea ! In felul acesta va ramin indatorat ca imi intariti astfel diferentele evidente dintre ortodoxie si restul indeletnicirilor religioase ! Va reamintesc totusi un verset din prorocul David, in incheiere : ,, Fericit barbatul, a carui nadejde este numele Domnului si n-a privit la desertaciuni si la nebunii mincinoase" ! Ps.39/6 |
Citat:
|
Citat:
(Mai mult, nu este normal sa dai sexualitatii o importanta pe care NU o are.). Infranarea este regula pt sexualitate in ortodoxie. Orice atasare de placeri (de orice fel), de cautare a satisfactiei trupesti.. are aceeasi destinatie: iadul. ( 16. Zic dar: În Duhul să umblați și să nu împliniți pofta trupului. 17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi. - Galateni 5 Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică. - Galateni 6:8) |
Citat:
Faceti-va fiecare rinduiala si marturisiti drept adevarul dar parerea mea este ca este de prisos . Asta am stiut-o de la inceput . Pt. asememenea motive si nu numai am fost si am ramas restrictiv la ortodocsi a fi acest forum ! Este o propunere doar, sora, sa nu mi-o iei in nume de rau |
Citat:
|
Citat:
Mai cititi. Problema cu reproducerea in vitro este infinit mai delicata si mai grava decat o partida de sex oral. Problema este ca se fertilizeaza un numar de ovule, deci, dupa invatatura Bisericii, se nasc mai multe vieti, iar dintre acestea numai unul este implantat mamei. |
Citat:
Va faceti iluzii; asemenea atitudini dauneaza grav Bisericii Ortodoxe. |
Citat:
|
Citat:
Ma gandesc ca si eu am avut o tinerete f zbuciumata dar s-au gasit oameni sa aiba multa rabdare cu mine (mai ales parintii mei, Dumnezeu sa-i ajute!). De ex, in timp ce in toate revistele pt tineri scria ca este bine sa incepi viata sexuala (de fapt revistele pt tineri sunt veritabile manuale de sexologie), eu am avut sansa ca cea mai buna prietena a mea din liceu sa fie voluntar intr-o organizatie pt tineret care promova printre altele abstinenta. Cati tineri au acces la astfel de informatii? Cati afla ca este in regula sa nu ai viata sexuala, ca nu te imbolnavesti, nu ti se tulbura "echilibrul hormonal" si alte aberatii.. dimpotriva, te lipsesti de sute de probleme si pacate? Acum, desi majoritatea celor de pe forum sunt oameni maturi, sunt uimita sa gasesc aceleasi idei preconcepute/ adolescentine: ca viata sexuala este obligatorie, mai ales cu incununarea ei - orgasmul. (Nu unul, ci zece, daca se poate - ca metode se gasesc, cu aprobarea bisericii catolice, desigur). Sincer, sunt uimita.. Stiu ca voi fi criticata, dar pana si sotul meu ateu (exemplul la care ma tot raportez cand vine vorba de necredinta) stie ca anumite practici sunt contrare invataturii crestine. Si nu a cautat justificari si explicatii.. pur si simplu stia (fara sa-i zic eu de sodoma si gomora) pentru ca avem o constiinta care ne mustra cand ceva este gresit (chiar daca psihologia moderna reuseste cu succes sa-i anuleze vocea). In concluzie nu scriu ca sa-i conving pe Erethorn sau Mihnea Dragomir, ci sa sa contrabalansez cumva postarile lor. Ca ma doare sufletul sa ramana cineva cu impresia ca desi sexul oral este considerat pacat in invatatura ortodoxa, aceasta stare de pacatosenie ar fi cumva "relativa" sau arbitrara (altfel spus, prin justificarile de tot felul aduse de catolici, este atacata chiar validitatea invataturii ortodoxe). |
Citat:
|
Citat:
|
Eu , pur si simplu sunt surprins de acesti 2 tineri catolici care se sustin si se imbarbateaza unii pe altii in prostii si in ticalosii omenesti . Sunt surprins deoarece nu sunt oameni cu handicapuri psihice, nu sunt oameni nescoliti, nu sunt oameni promiscui ... Ci sunt oameni care au ajuns in halul in care dracul ii scuipa si ii batjocoreste batindu-i chiar cu scoala lor . Dar faptul ca tira credinta catolica in abisuri neimaginate pe un suport la indemina oricui , este iarasi uluitor !
Sigur , sunt nedemne calomniile domnului avocat daruite mie,incercind sa-si adapteze postura de aparator, dar este ca si un ,,mut care tace si ca un orb ce nu vede" ca astfel isi toarna galeata cu ridicol pina la capat pe crestet. Fratilor , faceti voi ceea ce va porunceste stapinul vostru , dar sa stiti ca nu vi se poate gasi nici o circumstanta atenuanta indiferent de felul ei . Macar ca tehnica de ,,relationare" intro circumstanta dificila, domnule avocat, nu cunoasteti ca este gresit sa persisti chiar daca te crezi corifeul inzadarului ? Doza de smerenie si iubire hristica pe care o aratati exista doar in gindurile voastre ! Si probabil ca , dupa toate aceste destainuiri sincere, poimiine, la missa de duminica, veti incrucisa miinile pe piept , precum sfintii, si veti ,,accepta" sa va uniti cu Hristos ! Mult prea multa indrasneala pe care este posibil sa o platiti asa cum vrea D.zeu : cu zile de boala grea si numar de vieti omenesti a celor f. apropiati voua . Nimeni nu stie precis, dar de nu va veti opri nimeni nu va sti precis daca mai scapati ! In rest , ce sa mai zic ... ? Sunt uluit ! |
Citat:
Mereu mi s-a părut lucru greu și complicat să am o soție formal ortodoxă, dar de fapt atee. Acum abia realizez ce noroc am. Ar fi putut fi ortodoxă practicantă. |
Citat:
Haideti sa ne amintim de ce suntem aici : nu sa-i judecam pe altii...fiecare avem pacatele noastre, ci sa invatam unii de la altii. Prin ceea ce se scrie aici, poate vor fi persoane care vor gandii de doua ori inainte de a face vreun gest neplacut lui Dumnezeu, sau dimpotriva vor fi persoane care pot fi influentate prost... |
Citat:
De acord, dar incepeti cu dvs. si ori de cite ori va arde cite un dor de bine venit asa din neant rezumati-va doar la dvs. si la pacatele pe care le aveti ! De cautatori si promotori de ,,bine dezinteresat" este plina lumea , vorba aceea... Sa nu credeti ca cei care au postat pina acum raspunzind fratilor catolici ar fi facut-o din minie proletara sau pt. ca ar fi sfinti ! Dvs. ce doriti de fapt sa invatati , precum insinuati ? Doriti ca acestia sa posteze in continuare destainuindu-se in tehnici elevate de viata in duh si adevar ? Pt. asta aveti la indemina mesageria privata . Daca nu ai cunostinta gesturilor prohibite , precum fratii, de unde sa te gindesti de doua ori inainte de a face ? In final reusiti sa va contraziceti ... nu mai reiau decit daca simtiti nevoia explicarii contradictiei ! |
Citat:
Cum putem sti care e masura cea dreapta in privinta sexualitatii, cand toti cei care postati aici recomandati din start infranarea? O fi exagerand mass-media cu promovarea erotismului, insa voi va plasati fix la cealalta extrema, si anume pledati pentru eradicarea lui! Conform mesajului care transpare din postarile voastre, rezulta ca martea si joia in fiecare saptamana (in afara de posturile de peste an) e deja destrabalare curata si curvie maritala! De ce coordonatele in problema sexualitatii sunt doar zero sau prea mult? De ce refuzati sa admiteti ca exista o cale de mijloc (cu privire la frecventa raporturilor sexuale) fara a se cadea in patima?! |
Citat:
Eu doar spuneam sa incercam sa nu judecam omul, nu sa nu uram pacatul...Nu ma contrazic deloc, raman la cele pe care le-am sustinut. Cand am spus ca suntem aici sa invatam unii de la altii, m-am referit la acest forum in sensul general si nu in particular, la acest topic. Putem culege ce este bun din postarile de pe forum , iar ce nu...o putem lua ca pe o lectie ce nu trebuie facuta |
Citat:
E chiar atat de grav sa tii cont de invatatura Bisericii din care faci parte? |
Citat:
Dar nu ti-ai atins scopul, ci ai reusit sa afirmi infirect ca preferi sexul oral (sau in fine, alte delicii sexuale) mantuirii sotiei tale. Cam asta a iesit. (nu ai reusit o ironie, ci se spune ca gura pacatosului adevar graieste) |
Citat:
Aduceti-va aminte la discutia dintre Maria Egipteanca si episcopul Zosima, unde ea i-a raspuns acestuia care a intrebat-o daca cunoaste cuvintele Sf.Scripturi si Psalmii, auzind-o vorbind cu astfel de cuvinte: crede-ma omule, ca n-am vazut alt om, de cand am trecut Iordanul, fara numai fata ta astazi, nici alta fiinta n-am vazut, iar carte niciodata nu am invatat, dar cuvantul lui Dumnezeu cel viu si lucrator invata pe om constiinta. |
Citat:
Si ma intreb si eu, cand esti cazut in patima stii aceasta? De unde? Cum? La ce te raportezi cand invatatura bisericii o desconsideri? Ai un indrumare mai buna? Ma intreb si eu. Nu au spus sfintii parinti ca este foarte greu sa ne vedem pacatele? Vederea pacatelor este dar dumnezeiesc. Sfintii parinti au spus ca vederea pacatelor este un dar mai mare decat darul vindecarii altora sau chiar decat darul de invia pe altii din moarte! Pe scurt: cand esti in pacat NU ai habar de starea ta adevarata, mai ales daca nu te intereseaza indreptarea ci iubesti pacatul. Cum crezi ca gasesti "dreapta masura" singur? edit: acum vad ca indirect i-am raspuns si Anei Maria. Constiinta poti sa ti-o adormi, Ana Maria. Sau sa ti-o trezesti daca iei contact cu invatatura bisericii. (Iar Sfanta Maria Egipteanca era invatata de Sfantul Duh, caci ea nu citise niciodata Sf. Scriptura.. textual era: invata pe om CUNOSTINTA. Nu te supara ca am corectat ce ai scris). |
Nu este bine sa aruncam cu acuze nefondate.Nu este bine sa ne facem pareri care nu au acoperire si ranesc pe aproapele nostru.. Cred ca subiectul s-a denaturat.Femeia care a postat intrebarea sper sa aleaga NORMALITATEA.
|
Citat:
|
Citat:
Eu te-as intreba la modul concret cum vezi viata trupeasca a celor dovedit infertili / sterpi. Si inca o intrebare: de ce crezi tu ca ne-a facut Dumnezeu asa (sa simtim placere atunci cand facem dragoste) si nu altfel (sa ne reproducem la modul anost, strict procedural)? (probabil ca vei raspunde "ca sa avem de la ce ne infrana...") |
Citat:
Au nu stiti pina in prezent ca exista ispititorul si ca el are actiune discontinua dar omniprezenta ? Asadar nu va bazati doar pe constiinta sau pe cunostinta . Poate fi pervertita extrem de usor de ispititor fara a prinde chiar de veste ! Nu constiinta si cunostinta singure ne dicteaza ce este bine si rau ci credinta practicata . Sa nu credeti ca cei care fac pacate nu au constiinta sau cunostinta, dar le au adormite ! Nimeni nu vrea sa fie rau si pacatos in mod nativ , exceptind pe cel care este tatal la asa ceva. Exemplele cu sfinti sunt cazuri particulare si chiar alese impotriva dvs. fara sa vreti : pai ce viata au sfintii si ce fel avem noi ? Indrasniti sa faceti aceasta comparatie? Pai inseamna ca nu mai este mult si ne veti afirma ca miine la prinz este posibil sa mincati cu sfintii 3 ierarhi si mari dascali ai lumii . Pai de la sfinti si pina la noi este atita distanta cit intre omul sanatos si intreg la minte si moralitate si cel alienat si imoral ! Nu exista lucru in lumea aceasta, numita zidirea lui D.zeu, care sa nu fie interferate, atinse de ispititorul , iar omul este placerea lui predilecta . A te baza exclusiv pe stiinta, constinta , simturile si bunul simt preopriu nu arata decit necredinta noastra si nebunuia deopotriva . Aceasta atitudine pe care o sustineti impreuna arata starea de necredinta in care traiti dar mai ales lipsa vietii duhovnicesti , a pravilei zilnice . Ia cititi , deoarece asa aratati ca nici habar nu aveti, macar de curiozitate Acatistul Mintuitorului Hristos , si o sa vedeti acolo cine este Hristos pt. zidirea lui D.zeu . Si dupa ce o sa cititi sa si credeti surorilor fara a va mai crede pe voi insiva in stare singure a vedea Adevarul . Dar stiind ca nici macar nu aveti curiozitatea (daca era sa o aveti o aveati pina acum si tineati cont de asta deoarece acest acatist este cel mai frecvent dat in pravile ) am sa va spun eu cine este Hristos pt. om ; deci El este : mingiierea sufletului meu; luminatorul mintii mele;sanatatea trupului meu (icosul 4); isvorul intelepciunii; adevarul cel ce isgonesti inselaciunea; rascumparatorul pacatosilor(icosul 6);bucuria inimii; taria trupului; repejumea mintii; bucuria cunostintei; (icosul 8); Iisuse, pazeste-mi inima de poftele cele viclene; curatese-mi mintea de gindurile cele spurcate (icosul 11.) s.a .m.d ORTODOXE FIIND SURORILOR TREBUIA SA FI STIUT ACESTEA PINA ACUM ! Va mai spun ca in Ev. Ioan , cap XV Hristos ne spune clar : ,,nimic nu puteti fara mine" Aceasta legatura f. strinsa cu dumnezeirea ne fereste de pacat si nu mintea, constiinta, cunostinta, educatia, moralitatea . Acestea ne pot trada ori de cite ori satan ne batjocoreste pervertindu-ni-le pe aceste ,,valori" deosebit... de sterile ale omului . Punind pret pe asazisele calitati ale omului va tradati defapt ca sunteti antropocentriste in conceptia voastra despre lume si viata, crezind ca omul singur ar fi ceva , adica sunteti ca si socialistii si comunistii care l-au inlocuit pe D.zeu cu omul iar inchinarea la D.zeu cu inchinarea la domnul om . Vazind si auzind asemenea pareri ride dracul de se scarpina pe burta (vorba gheronului Cleopa) de credinta noastra ajunsa un pic mai sus de genunchiul broastei ! De, asa ne tradam noi defapt necredinta noastra ! |
Pai spune Zaharia drept, ce tot te dai dupa cuvinte intortochiate: intre casatoriti nu trebuie sa existe dragoste trupeasca si gata! Sa traiasca toti ca in manastire.
In alta ordine de idei: vezi ca judecarea aproapelui e pacat. Si se adauga la multele pacate pe care ai scris intr-o postare anterioara ca le ai. Nu e bine. |
Mai frate Mihnea exagerezi cine a zis ca sa iti saruti sotia pe gura e pacat?
Vezi Sfinte Icoane crestin ortodoxe infatisand pe Sfantul Ioachim sarutand pe Sfanta Ana: http://www.crestinortodox.ro/calenda...ona-36227.html (o astfel de icoana la o Sfanta Manastire crestin ortodoxa din Serbia zice parintele Coman). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:58:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.