Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Moaste (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5038)
-   -   Va e frica de moarte? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=111)

consuela 08.11.2006 14:30:33

"Poate cine va explice mai pe larg ce inseamna "cum te va gasi moartea asa vei petrece ?" ."

Cred ca se refera la faptul ca dupa moarte nu mai poti sa faci nimic pentru tine insati si in functie de faptele de pana atunci iti "vei petrece" existenta toata acolo unde iti revine locul: in rai, iad sau poate si purgatoriu (in trecere prin el)...sper .

Negroponte 11.11.2006 20:50:48

:)Pentru mantuire conteaza foarte mult prezentul."azi de auzi cuvantul lui Dumnezeu nu-ti invartosa inima"Cel ce ne-a dat dimineata nu ne-a promis ca vom prinde si seara.De aceea este important ce facem in prezent.Urcam sau coboram?Doamne ajuta!

maria55 13.11.2006 22:58:09

Da !
Si spuneti-mi si mie daca stiti , figura cu coasa e pentru speriat copiii
sau exista . Uneori se vede in picturi .
Doamne ajuta !

mioara 13.11.2006 23:23:42

Citat:

În prealabil postat de maria55
Da !
Si spuneti-mi si mie daca stiti , figura cu coasa e pentru speriat copiii
sau exista . Uneori se vede in picturi .
Doamne ajuta !

Pt. ca la Psaltire se spune:"Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa va inflori",poate de aceea moartea este reprezentata cu o coasa care taie firul(de floare) al vietii noastre.Doamne ajuta!

consuela 14.11.2006 13:42:11

eu stiam ca dupa ce ai murit vin niste ingeri specializati sa taie fluxul energetic.
si probabil aceasta taiere a legaturii intre suflet si fizic e asemanata cu coasa....

euftalia 15.11.2006 17:21:42

Citat:

În prealabil postat de alexandra
NU IMI ESTE FRICA DE MOARETE CAT IMI E DE CE URMEAZA DUPA ACEEA. CAND MA GANDESC CA O SA AJUNG IN IAD , MAI BINE RUGATI-VA PT. MINE

Nu te mai speria , scumpo, de iad, de ce crezi ca a venit Iisus pe pamant, ca sa ne piarda? Conteaza intentiile noastre bune, restul este lucrarea Creatorului.
Si mie mi-este frica de moarte, pentru ca mi-a murit bunica de un an , dar a iertat-o Dumnezeu luand-o la El. Nici un rau nu este vesnic. Sa ne dea Domnul sfarsit crestinesc , cu impartasanie si lumanare si in pace, fara durere. Tatal meu a murit acum 5 ani subit, fara impartasanie sau lumanare, dar fusese 20 de ani bolnav de nervi, ceea ce este o mare asceza, asa ca stie Dumnezeu mai bine ce este cu sufletul lui. Eu ma rog pentru el. Domnul Iisus are grija sa indulceasca suferiontele noastre si nu este bine sa ne ingrijoram de momentul mortii. Este o trecere la El. Pe bunica o visez spunandu-mi ca este bine la Dumnezeu!

petrurar 19.11.2006 23:37:55

Daca nu as fi incredintata ca Iisus a venit pe pamint pentru a ne mintui, as fi infricosat de moarte. Sint senin in fata mortii pentru ca stiu ca Dumnezeu este indurator cu creatia lui.
Doamne ajuta.

consuela 20.11.2006 09:18:37

"Pe bunica o visez spunandu-mi ca este bine la Dumnezeu!"
E chiar pacat sa crezi in vise. Si exista si o explicatie logica: omul viseaza ce si-ar dori sa se realizeze in realitate . Asta nu inseamna ca ar avrea vreo legatura cu realitatea visul respectiv.

"Sint senin in fata mortii pentru ca stiu ca Dumnezeu este indurator cu creatia lui."

Se spune ca speranta moare ultima .
Dar nu avem nici o garantie...o solutie ar fi sa te faci ctitor la biserici sa te citeasca acolo dupa ce ai murit daca biserica aia mai ramane in picioare si daca preotul are timp/rabdare sa iti mai pomeneasca din cand in cand numele . Asta dupa ce ai facut ce ai putut: spovedanie post si impartasanie. Si eu sper sa existe purgatoriu ca nu ma vad asa sfanta sa intru in rai.

ory 21.11.2006 11:55:12

......."nu-mi este frica de moarte ci de vesnicia ei!...."

euftalia 21.11.2006 16:20:52

Este adevarat ca visam ce ne-am dori sau ce avem in subconstient, aici am gresit, am vrut sa va incurajez, sa ne ajute Dumnezeu sa avem sfarsit crestinesc, in pace si fara durere!

Alexandr_Bazil 02.12.2006 19:38:45

Moartea este un fenomen complex... un nou inceput(fie credeti sau nu in viata dupa moarte), si totodata ceva de care nu imi e frica...insa trezeste emotii...va fi un moment unic...dar dupa aceea nu totul se va opri pe acest plan...vreau inca sa traiesc, pentru ca mai sunt multe ce le pot face, dar accept ideea ca voi muri eventual. Si acest lucru de multe ori ma face sa trec peste orice... gandul ca nimic nu va fi atat de important in acea clipa in care totul se va schimba.

03.12.2006 13:07:56

nu imi este frivca de moarte ci de felul in care voi muri. nu am chef sa ma chinui. iar daca va fi sa ma chinui am norocul ca locuiesc intr-o tara in care eutanasie este legala.

moarte este simpla. mori si te descompui. nu cred ca voi ajunge in ceruri sau in iad, nici in purgatoriu.

este normal sa mori insa nu inseamna sa iti doresti sa mori. asta este parerea mea. unii o vor considera gresita, altii o vor respecta.

euftalia 03.12.2006 14:28:01

Si eu totusi sper ca nu se termina totul cu moartea trupului. Ar fi prea absurd. Uneori si eu ma tem ca s-ar putea sfarsi total in momentul mortii. Eu nu cred ca Dumnezeu a facut lumea asa complexa ca apoi sa se distruga definitiv la apocalipsa. Moartea este un accident al lumii care a intervenit ulterior. Ca si faptul ca animalele se ucid unele pe altele. Sunt convinsa ca in starea paradisiaca initiala nu era asa, iar la venirea a doua a lui Messia totul va reintra intr-o stare de pace vesnica, raul va fi invins definitiv. Daca Iisus nu se jertfea pe cruce, nu mai aveam sansa vietii vesnice, dar acum lucrurile stau cu totul altfel. Ferice de cei care pot sa creada din toata inima. Si eu am indoielile mele. Doamne ajuta!

Basileus 05.12.2006 15:01:51

nu imi este frica de moarte, dar oricum ma cutremur numai cand ma gandesc ca va veni ziua cand va trebuie sa stau in Fata Domnului si sa-i dau socoteala pt faptele mele.

euftalia 09.12.2006 13:26:52

Citat:

În prealabil postat de Basileus
nu imi este frica de moarte, dar oricum ma cutremur numai cand ma gandesc ca va veni ziua cand va trebuie sa stau in Fata Domnului si sa-i dau socoteala pt faptele mele.

Este adevarat ca toti avem pacate, din care cauza avem o teama de judecata de apoi, insa Dumnezeu este bun si nu este cazul sa ne fie frica de El , de orice te poti teme dar de Dumnezeu care este insasi bunatatea si lumina nu ar trebui sa ne fie frica. Sa avem nadejde ca ne va ierta si sa ne straduim sa fim buni. Domnul apreciaza stradania noastra si vede si neputintele noastre. El ne cunopaste mai bine decat noi insine. Numai bine!

10.12.2006 12:08:57

am spus ca nu cred in viata de dupa. insa nu ai de ce sa iti fie frica mai ales daca nu esti lesbiana, prostituata, criminala... destrabalata. etc.

dupa cat vad ca esti bisericoasa, nu ai sansa sa treci prin lama judecatii.

pe de alta parte ar trebui sa te distrezi ai o viata. daca in rai nu ajungi, nici in rai nu poate fi atat de rau...

euftalia 10.12.2006 21:30:51

Iisus nu a zis "credeti si nu cercetati" ,asta nu apare in biblie, este o inventie comunista sau sectara. Tocmai, Dumnezeu zice: "Bate si ti se va deschide", "cere si ti se va da!" El incurajeaza stiinta si cercetarea, nu uita ca El spune: "eu sunt calea, adevarul si viata" Deci adevarul, oare descoperirile stiintifice nu fac parte din adevar?
Nici eu nu am o credinta cum mi-as dori, uneori sunt ispitita nu stiu de cine sa zic ca nu exista nici Dumnezeu, nici viata de apoi. N-ai idee ce rau imi pare cand gandesc asa! Ar fi prea stupid sa fie asa. Toata materia si substantele organice si lumea vie in general sunt asa de complexe,florile sunt asa frumoase, toate animalele sunt programate cu fel de fel de instincte iar omul are asa niste trairi variate uneori culminand cu dragostea de oameni, de viata de ce vrei tu,are ratiune care il face liber incat ar fi exclus sa nu existe Dumnezeu.
Cat despre distractie, o iau mai domol, in primul rand ca eu sunt bolnava de nervi si am nevoie de o viata linistita apoi eu insami am o fire linistita. Ma bucur insa de viata asa cum am primit-o de la parinti si de la Cel ce ne-a creat pe toti. Numai bine!

olo 28.12.2006 15:31:35

Fiecare santem datori cu o moarte. Nu?

euftalia 31.12.2006 13:06:28

Asa este, sper insa ca nu se termina totul cu moartea trupului. Sa ne ajute dumnezeu sa avem sfarsit in pece, fara durere si viata vesnica.

veilur 09.02.2007 23:48:33

Citat:

În prealabil postat de veretregn
nu imi este frivca de moarte ci de felul in care voi muri. nu am chef sa ma chinui. iar daca va fi sa ma chinui am norocul ca locuiesc intr-o tara in care eutanasie este legala.

moarte este simpla. mori si te descompui. nu cred ca voi ajunge in ceruri sau in iad, nici in purgatoriu.

este normal sa mori insa nu inseamna sa iti doresti sa mori. asta este parerea mea. unii o vor considera gresita, altii o vor respecta.

Salut. Vreau sa te intreb ceva: Ai spus ca tu crezi ca nu vei ajunge nici in iad, nici in rai si nici in purgatoriu. Atunci spune-mi si mie unde crezi ca vei ajunge? Nicaieri? Adica dupa ce vei muri se va stinge lumina si gata? nu vei mai simti nimica pur si simplu? Frate, pe bune ca nu te inteleg, iar oamenii ca tine in general sunt o enigma pt mine...

veilur 10.02.2007 02:13:28

Citat:

În prealabil postat de olo
Fiecare santem datori cu o moarte. Nu?

Ca bine zici olo, noi suntem datori lui Dumnezeu pt. pacatul protoparinitilor nostri.

cristiboss56 10.02.2007 23:00:17

Citat:

În prealabil postat de Codreanu
Va e frica de moarte?

Cred ca este ultimul lucru de care ma tem. Mai mult am teama de eventualele chinuri cind sufletul paraseste trupul si din aceasta cauza imi adincesc zilnic, prin rugaciuni, dragostea si credinta in DUMNEZEU. Moartea este aici pe pamint si de fapt este impropriu spus ci trecerea in cealalta lume,trecerea in lumea celor drepti etc. Moartea este pentru trup nu pentru suflet care se intoarce la Cel ce la suflat, in Imparatia Bunului Dumnezeu. Cui poate sa-i fie frica sa vada Imparatia Domnului? ! .Unui adevarat crestin, nici un caz .

johny 11.03.2007 07:53:24

moartea:

este usa prin care va trebuii sa intri, ori in prezenta lui Dumnezeu ori in prezenta celuilalt dumnezeu.
unul este Lumina
celalalt intunericul.

inainte de caderea lui Adam "moartea" era prezenta ... la nivelul spiritual
"moartea fizica" a luat nastere odata cu calcarea poruncii Gen 2/17 cand? ... dupa 950 de ani (in cazul lui ADAM) ... Abel a murit(fizic) ceva mai devreme.

astazi, toata omenirea este imbracata cu "ea".

singurul care ne va putea "dezbraca" de "ea" este al 2-lea Adam (Cristos).

pentru ca "boldul mortii" este pacatul iar ...
... iar plata pt. pacat este moartea, Rom 6/23 (prima parte a versetului)
-------------
concluzia mea:

personal cred ca am trecut din moarte la viata prin Acela care are putere asupra "mortii".
mai cred ca moartea fizica este "usa" binecuvantata prin care ajung din nou in prezenta Tatalui!
---------------------
o mare atentionare pentru toti aceia care nu sunteti "nascuti de sus" Ioan 3/3
"moartea spirituala" este moartea a 2-ua Ap 20/14
este "usa" care duce spre imparatia intunericului "iazul de foc" sau "iezerul cel de foc"
-------------
probabil te vei intreba ca si batranul Nicodim:
"IOAN 3/4 *Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască?"

nasterea de sus vine prin credinta in jertfa MANTUITORULUI.
daca ai fost nascut de sus esti "copilul lui Dumnezeu", constient ca ai trecut din moarte la viata.

"Cel ce crede în Fiul are viață veșnică,... Ioan 17:3 *Și aceasta este viața veșnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
... iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el,... Romani 1:18 *Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și peste toată nedreptatea oamenilor care țin nedreptatea drept adevăr.
"

moartea nu este ceea ce cred majoritatea oamenilor.
moartea este "acea persoana/USA" prin care tu vei intra undeva/candva dincolo de viata aceasta.
vei intra in prezenta "Celui" care a biruit-o sau "celui" care a fost biruit

quasar 11.03.2007 12:55:07

La stadiul in care sunt akum DAAAA imi e frica de moarte.Abia am pasit pe cararea cea buna,abia akum am inteles cam ce ar trebui sa fac cu viata,de fapt...abia akum traiesc.Vreau sa mai traiesc destul de mult timp cat sa corectez ce am gresit pana akum.

Doamne ajuta!

johny 11.03.2007 14:32:47

Citat:

În prealabil postat de quasar
Vreau sa mai traiesc destul de mult timp cat sa corectez ce am gresit pana akum.

asta inseamna sa faci fapte.

cum sunt privita faptele de Dumnezeu in contextul biblic?

omulet 11.03.2007 19:13:46

Citat:

În prealabil postat de johny
cum sunt privita faptele de Dumnezeu in contextul biblic?

Discutie veche, de la Sf. Pavel si Sf. Iacov!

Stim cu totii (de la Sf. Pavel) ca Mantuirea nu vine din fapte, ci e dar al lui Dumnezeu, prin Hristos si, in acelasi timp, "credinta fara fapte moarta este" (Sf. Iacov).

Aparent o contradictie, dar nu chiar daca privim mai atent. Sf. Iacov si Sf. Pavel aveau multa pretuire unul pentru altul si cred ca nu putem sa-l ascultam doar pe unul ignorandu-l pe celalalt.

johny 12.03.2007 07:28:49

cati dintre noi suntem constienti de moartea si invierea Domnului Cristos?

probabil majoritatea!... cel putin stim ca exista Paste.

dar cati dintre noi avem aceste insusiri in viata noastra?

cati dintre noi suntem convinsi 100% si credem ca am trecut din moarte la viata, iar moartea a 2-ua este biruita?

dmb 13.03.2007 08:56:04

NU!

euftalia 13.03.2007 14:23:39

Mie imi este frica de moarte din cauza ca am indoieli in ce priveste viata vesnica, dar sper din tot sufletul sa fie cum ne-a zis Iisus " la Tatal sunt multe lacasuri, daca n-ar fi fost v-as fi spus"
Sa avem nadejde, dragii mei ca vom primi rasplata vesnica daca ne straduim mai ales sa mergem pe calea lui Dumnezeu!

dmb 13.03.2007 16:36:17

Va e frica sa va nasteti? Va e frica de adolescenta? Va e frica de batrinete? Va e frica de moarte?
Pai toate nu depind de noi si sint mersul natural de care nu scapa nimeni. Da frica iti poate fii sa nu scapi o etapa intermediara dar de cea finala nu scapa decit cel care nu s-a nascut.
Intrebarea corecta este CiT IUBITI VIATA? atit de mult incit ati traii vesnic sau va puteti inchipuii sa va despartiti de tot si de toate (din diferite motive)

PISICUTA35 13.03.2007 16:49:28

Moartea ca trecere nu stiu daca doare.
Mi-e frica doar de 2 lucruri: ca sfarsitul sa vina in chin pt mine si pt cei din jur, si apoi mi-e frica de judecata, cand se vor cantari cele rele cu cele bune (care sunt asa putine) ...

johny 14.03.2007 00:11:16

Citat:

În prealabil postat de euftalia
Mie imi este frica de moarte din cauza ca am indoieli in ce priveste viata vesnica, dar sper din tot sufletul sa fie cum ne-a zis Iisus " la Tatal sunt multe lacasuri, daca n-ar fi fost v-as fi spus"
Sa avem nadejde, dragii mei ca vom primi rasplata vesnica daca ne straduim mai ales sa mergem pe calea lui Dumnezeu!

viata vesnica este daruita oricui
doar prin credinta
fara fapte

johny 14.03.2007 00:13:29

Citat:

În prealabil postat de PISICUTA35
Moartea ca trecere nu stiu daca doare.
Mi-e frica doar de 2 lucruri: ca sfarsitul sa vina in chin pt mine si pt cei din jur, si apoi mi-e frica de judecata, cand se vor cantari cele rele cu cele bune (care sunt asa putine) ...

daca esti nascut de sus ,... ai trecut din moarte la viata si nu vei mai merge la judecata.

consuela 18.03.2007 22:58:44

"daca esti nascut de sus ,... ai trecut din moarte la viata si nu vei mai merge la judecata."

ce inseamna nascut de sus?
si vrei sa spui ca poate face orice nenorociri si nu va fi judecat/a?
e corect?

johny 19.03.2007 00:35:05

Citat:

În prealabil postat de consuela
"daca esti nascut de sus ,... ai trecut din moarte la viata si nu vei mai merge la judecata."

ce inseamna nascut de sus?
si vrei sa spui ca poate face orice nenorociri si nu va fi judecat/a?
e corect?

Consuela!

in primul rand, vreau sa te intreb daca citesti Biblia? ... crezi ce scrie in Ea?

andrei_mihai 03.04.2007 14:02:29

cred k fiecaruia ii este firca de moarte, unora mai mult sau mai putin. Este logic sa-ti fie frica, pt k stii in primu rand k legatura ta cu pamnatul asta e rupta forever. trebuie s realizezi k unele persoane nu le vei mai vedea niciodata. oricum faza e k nush cati dintre voi o s muriti cu zambetul pe buze, eu asa as vrea s mor, da nu cred k o s reusesc, acum depinde si de context. oricum, de ceea ce e dupa moarte trbuie s t intrebi dak ti-e frica sau nu, pt k ai ocazia s ajungi in iad, si atunci aia da frica. insa daca esti crestin, si ma refer aici nu la cei ce aprtin unei relgii ci cei ce sunt crestini cu sufletul, nu numai in acte, nu prea ai de ce sa-ti fie frica de moarte. gandeste-te k bucuriile de care ai avut parte pana acum sunt o paot 1% din ceea ce Dumnezeu ti-a pregatit in cer. e un verset prin Biblie care zice ceva de genu lucruri pe care ochii nu le-au vazut si urechea nu le-a auzit, stfel de lucruri sunt pregatite pt cei ce se incred in El. app ;) a judecata nu se compara cate fapte bune ai facut cu cate fapte rele pt k raiul ar fi gol :D e o singura cale pt a ajunge in rai : Iisus (Eu sunt calea adevarul viata). desi sunt inca in curs de completare in viata mea de crestin, si mai lipsesc o garma de lucruri, si unele sunt in plus prin viata mea, stiu unde merg si ser s aud cand ajung prin rai : bravo rob bun si credincios,

veilur 18.04.2007 21:44:13

Ca sa completez ce a scris Andrei Mihai, eu stiu ca toate faptele noastre bune sunt ca o carpa murdara in fata lui Dumnezeu, iara multimea pacatelor noastre sunt ca o picatura intr-un ocean! Asa ca nu pe fapte bune vom ajunge noi in Rai, ci doar prin iubirea desavarsita manifestata catre aproapele nostru care reprezinta pe Hristos. Cu adevarat un lucru greu de realizat in societatea romaneasca si in toata lumea. :)

ilma 31.07.2007 20:44:32

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

În prealabil postat de veretregn

Salut. Vreau sa te intreb ceva: Ai spus ca tu crezi ca nu vei ajunge nici in iad, nici in rai si nici in purgatoriu. Atunci spune-mi si mie unde crezi ca vei ajunge? Nicaieri? Adica dupa ce vei muri se va stinge lumina si gata? nu vei mai simti nimica pur si simplu? Frate, pe bune ca nu te inteleg, iar oamenii ca tine in general sunt o enigma pt mine...

Ca bine zici Veilur...

ilma 31.07.2007 20:47:45

Nu mi-e frica de moarte,ci de Judecata.

Sebastiana 02.08.2007 22:30:25

Iar mie nu imi e frica de moarte,ci de vesnicia in iad.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:52:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.