![]() |
Citat:
P.S. Scuze pentru omiterea raspunsului. Citat:
|
Ezechiel 18:27(de fapt 18:20-32)se refera la viata DE AICI SI DE ACUM.Daca vrei sa traiesti,faci bine(le).E o avertizare la adresa poporului evreu,care se abatuse de la calea lui Dumnezeu.Daca te intorci de la calea ta gresita,vei trai,daca nu,vei muri.
|
Dati-mi exemple din VT de existenta a "sufletului"dupa moarte in rai sau in iad,dar sa fie IAD,nu "locuinta mortilor"!!!Locuinta mortilor e pamantul!Cat despre"rai",pe unde apare in VT?
|
Citat:
Uite prietene ce zice Biblia "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar SUFLETUL nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și SUFLETUL și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10:28) "Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe, Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască." (2 Corinteni 12: 2-4) "Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și SUFLETUL, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos." (1 Tesaloniceni 5:23) Astept sa ma combati (daca ai cu ce). Doamne ajuta! |
Citat:
Care este echivalentul termenului Haides din NT in VT? |
Citat:
Si ar mai fii ceva prietene grasu77 "Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe..." (1 Petru 3:18-20) Prietene, daca Hristos ca om a fost mort, iar suflarea lui de viata s-a dus la Dumnezeu (suflare de viata fara constiinta, asa cum ai afirmat tu pe topicul DESPRE VICLENIA SECTANTILOR), atunci cum Hristos s-a putut cobori sa propovaduiasca duhurilor inchise si mai ales CU CE dat fiind faptul ca in acel timp era mort cu trupul? Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Bref, antropologia biblică recunoaște doar formula trup+suflare de viață= suflet [viu], niciunde în Biblie nu veți întâlni formulări de genul "suflet nemuritor", ori "despărțirea sufletului de trup la moarte". Aceasta e problema de fond de la care vă eschivați continuu pe acest forum. Cel puțin de doi ani de când urmăresc postările pe subiect. |
Citat:
Mă scuzați. Până acuma v-am suspectat de fanatism și spălare de creier (suferită de dvs). Acum vă suspectez ȘI de altceva, de cu totul altceva. Vă au cumva adventiștii la mână cu ceva ? Ceva financiare, profesionale, sociale ? Ați depus cumva jurăminte secrete, condiționate cu blesteme și răzbunări grele ? Ce bun să cîștigi toate acestea dar să îți pierzi SUFLETUL ?? |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...837#post395837 Citat:
Citat:
|
Citat:
http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-scared001.gif http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-scared007.gif |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti le-am mai trimis odata, si tie si lui grasu77. Doamne ajuta! |
Citat:
Dar mai știi? Poate există și greșesc eu... |
Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă.
Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh. (Luca 24;36,37) Hopa! Ce credeau ei că văd? Un duh? Ce-o fi ăla? Păi stai că explică chiar Domnul: Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am. (Luca 24;38,39) |
Citat:
|
Citat:
Pe mine mă interesează ce spune Domnul, și anume că face diferența între duh și trup. Dacă ai să studiezi un pic de psihologie mai aprofundată, ai să găsești că, la oamenii normali, mecanismul spaimei se declanșează la un stimul real, nu imaginar cu se întâmplă în cazul schizofrenicilor și altor nevrotici. Sau vrei să spui că ucenicii care l-au văzut umbând pe mare, erau schizofrenici? Fantomatice sunt manuscrisele alea cu care te dai mare, am impresia! |
Citat:
|
Citat:
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, (1 Petru 3: 18-19) Ia spune-mi prietene adventist, daca omul Hristos era mort si duhul sau de viata s-a dus la Dumnezeu (duh de viata care nu are ratiune dupa teologia adventista), cum a reusit Iisus sa se coboare la aceste duhuri inchise si mai ales CU CE, sa le predice? Pentru a predica ceva cuiva trebuie sa fii in primul rand contient nu intr-o stare inconstienta asemenea somnului asa cum sustii tu ca a stat Hristos 3 zile in mormant?Nu cumva cu sufletul? Doamne ajuta! Si inca ceva...eu am acasa si Biblia Cornilescu revizuita si Biblia Traducerea Lumii Noi folosita de martorii lui Iehova si le-am citit pe amandoua...asta ca sa nu ma acuzi si pe mine cum l-ai acuzat pe colegul Mihailc |
Citat:
În realitate voi sunteți niște impostori mediocri care nu vedeți mai departe de sofismele pe care vi le-au instalat în creiere "păstorii" vostri. Exemplu clar de fandare: eu vorbesc despre manuscris și tu îmi spui de versiunea sinodală a Bibliei. Ai citit ce spune Iisus, clar și distinct, acolo???? Nici nu te interesează atâta timp cât îți aruncă în aer minciuna în care crezi. Am dat un exemplu de viclenie neîndoielnică a acestor oameni. Fac apel la ortodocșii mânați de exces de zel apologetic: boicotați activiștii AZ7, nu le mai permiteți să răspândescă otravă . Discutând cu ei nu faceți altceva decât să le dați ocazia să-și răspândescă veninul și îi țineți în viață pe un forum unde n-au ce căuta. |
Citat:
|
(1 Petru 3: 18-19) Explicat de un pastor adventist:
http://www.amazingfacts.org/Radio/Jo...7/Default.aspx |
Citat:
Citat:
2. In Sfanta Scriptura, cuvantul "suflet" are mai multe intelesuri: fiinta vie, viata, simtaminte. Niciodata nu semnifica ceva care seamana cu o fantoma (se desprinde de mort si incepe sa bantuie pe la stresini si prin vazduh). 3. In versetul postat, Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre pedeapsa finala, adica pierderea vietii (a sufletului) pentru totodeauna, fara posibilitatea invierii (nimicirea, pierderea in gheena). 4. Poti spune, ca un martir (ucis de altii) nu si-a pierdut sufletul (viata) definitiv. El va fi inviat (va reprimi viata) pentru a o mosteni pe vecie. "cine-si pierde sufletul lui pentru Mine îl va gãsi". (Matei 10:39 - verset vecin cu cel postat de tine). Alte traduceri (toate cate le-am cercetat) spun: "cine-si va pierde viata pentru Mine o va castiga". Ambele variante mi se par corecte. "Suflet" (psyche - in greaca) semnifica viata. Citat:
Mai este un loc in care apostolul Pavel vorbeste despre "deplasarea fara trup": "Cãci mãcar cã sunt departe cu trupul, totusi cu duhul sunt cu voi" (Coloseni 2:5). Este o alta exprimare metaforica. Doar nu crezi ca Pavel avea o fantoma care bantuia, ba prin al 3-lea cer ba pe la fratii de credinta din alte locuri. Citat:
Citat:
P.S. Acum, as putea sa-ti dau si eu cateva versete sa le "combati"? Am niste versete care arata ca nimeni nu se urca la Domnul pana nu se intoarce EL sa dea rasplata si sa-i ia cu El pe ai Sai. Cel putin asa le-am inteles eu. Pot sa le postez? |
Citat:
În al doilea rând Hristos n-a făcut o teleportare în trecut cât timp a fost în mormânt, ci propovăduirea s-a făcut în timpul dinainte de Potop. De către/prin același Duh în care/prin care a fost înviat Iisus. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Bay! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Prietene, nu vezi bine? Pai cum zici tu ca acesta propovaduiere s-a facut in trecut pe cand Biblia zice ca el, Hristos, a facut acesta propovaduiere pe cand era mort. Ne spune si timpul...CAND HRISTOS ERA....OMORAT FIIND CU TRUPUL, DAR VIU FACUT CU DUHUL...si tu zici ca acesta propovaduire s-a facut inainte de potop? Faptul ca aceste duhuri au fost neascultatoare in perioada potopului, nu inseamna ca tot atunci a avut loc acesta propovaduire. De altfel Petru ne spune ca Hristos in timp ce era mort le-a propovaduit duhurilor care au fost inchise si nu inainte. Doamne ajuta! |
Citat:
Cei din vremea lui Noe au avut propovaduirea cat erau in viata, in vremea lor. O spun si versetele pe care le tot discutam: "in zilele lui Noe" (1 Petru 3:20). Dar nu au avut credinta si au fost osanditi. Regula de tinut minte: Dumnezeu, prin Duhul, intai propovaduieste apoi osandeste (pe nelegiuiti). Niciodata nu face invers (intai te impusca apoi te someaza). |
Citat:
"El a fost dat la moarte în trup, dar a fost făcut viu prin Duhul, în Care, de asemenea, S-a dus și le-a predicat duhurilor din închisoare, care odinioară nu ascultaseră, atunci când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când era construită arca, în care numai puțini, și anume opt suflete, au fost salvate prin apă;" (1 Petru 3,18-20 - versiunea NTR) |
Citat:
Doamne ajuta. |
Citat:
|
Inca n-am inteles de ce in VT sunt foarte putine(sau deloc)referinte la rai si iad, la ceea ce se intampla dupa moarte,in general,si la ceea ce trebuie sa facem pentru cei morti,in special!
Se pare ca Dumnezeu i-a tinut in ceata pe evrei atata amar de vreme,si doar de vreo 2000 de ani le-a zis(lor si intregii omeniri) ce si cum... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si la cel fel de duhuri face referinta aici Petru? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.