![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai sunt si unele invataturi mai anevoie de inteles, dar cele despre botez (subiectul nostru) sunt cat se poate de clare. Nu este nevoie nici de intelegerea ortodoxa, nici de interpretarea adventista. |
Citat:
Ma bucur oricum ca d-voastra ati inteles botezul. Botezul d-voastra il considerati valid, in timp ce al nostru il considerati invalid, pentru ca taina initierii a avut loc in pruncie. Am inteles asta. Nu ati spus insa si ce propuneti: repetarea botezului in Biserica Ortodoxa sau trebuie sa venim la d-voastra, sa trecem la cultul adventist. |
Citat:
|
Citat:
|
Uite aici martiriul Sf. Policarp al Smirnei in 167 DC
Si apoi a fost dus in cetate, fiind Sambata cea Mare. Si toti incercau sa-l convinga sa se lepede de Hristos, macar si numai cu vorba, iar nu din suflet. El insa a raspuns proconsulului: „De optzeci si sase de ani Ii servesc (lui Hristos) si nici un rau nu mi-a facut. Cum pot sa blestem pe Imparatul meu, Cel ce m-a mantuit?“. La ce varsta s-a botezat ??? |
Citat:
In occident si cred ca in special in SUA ii invata ca asa face BC ca sa atraga membri noi. Adica vezi doamne daca ar lasa copilul nebotezat ar fugi la adventisti sau penticostali.:21: |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Deci nu erau oameni atat de "simpli", aveau sfantul dar al discernamantului, chestie destul de rara in ziua de azi. Citat:
In traducerea metalimbajului suna cam asa: ceea ce facem noi este corect - e clar ca lumina zilei, interpretarile voastre sunt de prisos. |
Citat:
Posibil ca pruncul nascut din parinti evrei era evreu, dar nu cred ca ai inteles ce am postat. Inca o data: primirea pruncului de catre Dumnezeu se facea in cadrul ritualului taierii imprejur a acestuia. Deci, Dumnezeu trimitea harul sau asupra pruncului numai daca pruncul era taiat imprejur. De acord sau nu? Citat:
|
Citat:
Si ei vorbesc in aceleasi limbi ca ceilalti penticostali. Ce zici, se vor mantui penticostalii gay sau nu? Si, apropo, banuiesc ca esti sectar sambetist: tu stii ca si voi aveti o adunare pidoznica in California, Glendale City - adresa completa este Glendale City Seventh-d(g)ay Adventist Church 610 E. California Ave., Glendale, CA 91206, (818) 244-7241, in caz ca te intereseaza? !!Adunarea pidoznica este acceptata de catre varanii sambetisti din America!! Ba mai mult, sunt tot mai multe pareri pro-gay din partea oficialilor sambetisti chiar din Loma Linda, fieful unde 90% din populatie este sambetista: http://www.youtube.com/watch?v=mJ72D55UWSo. Intrebarea e in ce masura "botezul" in aceste secte pidoznice este valid sau nu? Este valid "botezul" la aceste secte care in mod oficial au adoptat un pacat ca dogma? |
Citat:
Vor face mătănii sub comanda pidosnicilor ierarhi homosexuali ortodoxi Bălan și Șpagoveanu, membri în vrednica de cinste organizație ortodoxă http://www.orthodoxandgay.com/romanian. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai cam incurcat borcanele! Te rog concentreaza-te: vorbim aici de dogme, de invataturile gresite ale sectelor unde homosexualitatea, de exemplu, nu mai este condamnata ca pacat, ci este tolerata. Repet: in dogma, in invatatura sectelor. Faptul ca mai exista, din pacate si ortodocsi pidoznici nu este relevant, deoarece Biserica nu accepta sub nicio forma homosexualitatea. Si acum din nou te rog sa te focusezi pentru a merge mai departe: in ce masura "botezul" in cazul acestor secte care tolereaza un pacat atat de mare este valid sau nu. Pricepusi? |
Citat:
|
Citat:
Chiar nu ati remarcat de debitează coreligionarul dumneavoastră? De ce vă rușinați să îl trageți de urechi pe simplul considerent că este ortodox? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
http://www.orthodoxandgay.com/romanian : Există două principii directoare ale acestui website: Unu: Biserica Ortodoxă este Mireasa lui Hristos. Doi: Fiind gay este un dar al lui Dumnezeu, Creatorul. Citat:
Citat:
Citat:
Botezul este acordat fără ca cel botezat să solicite botezul și fără ca botezătorul să-i ceară acordul. Dacă eu, fără să te întreb nimic și fără să-ți cer acordul te prind și te botez în secta mea, tu nu ai declara că te-am botezat împotriva voinței tale? |
Citat:
S-ar putea să înțelegeți mai bine relitatea. Vise plăcute! |
Citat:
Nu conteaza deloc doctrina sectei referitoare la pacat? |
Citat:
Întrebați-l care articol de doctrină adventistă sau penticostală declară că homosexualitatea nu este un păcat. Și faceți totuși un efort să părăsiți dubla măsură! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
back on topic
Înainte de divagația pidosnică, s-a discutat despre modul cum penticostalii și adventiștii (în general neoprotestanții) efectuează botezul: prin scufundare pe spate. Are vreo importanță dogmatică această modalitate de scufundare? Din punct de vedere ortodox și penticostal.
|
Citat:
Sper ca nu esti un las, nu-i asa? Citat:
Ce vorbe mari! Ceea ce scrie in acel site NU ESTE DOCTRINA ORTODOXA!! Ai priceput sau sa-ti fac o schema! Din pacate esti unul dintre cei care imi confirma pentru a nu stiu cata oara ca sectarii sunt cam incuiati la logica! Citat:
Nastere din apa si din Duh. Botezul nu este deplin fara apa. Ce tip de sectar esti? Esti cumva un plod de sectar care rataceste, nici tu nu esti convins de invatatura seaca a parintilor tai, dar nici nu vrei sa te "botezi" la ei: esti cam cu fundul in doua luntri? Ti-am intuit mucisorii la nas si nu prea are cine sa ti-i stearga. Citat:
Si totusi, Insusi Dumnezeu le-a cerut evreilor sa-si circumcida pruncii!! Citat:
Dar asta in cazul adultilor!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Da, am văzut filmulețele comparative postate de dvs. Vreți să discutăm despre ele? Căci reies de acolo cel puțin două aspecte ce sunt într-adevă dogmatice. |
Citat:
nu, "patrunjeluldigital" nu este "osutafaraunu", desi tot adventist este, e unul mai tinerel, are vreo 27 de ani, iar "osutafaraunu" are 36. ambii tupeisti, dar Duhul Domnului o sa-i disciplineze pe amandoi la timpul potrivit. |
Citat:
|
Citat:
Deci, are importanță dogmatică dacă cel botezat e cufundat de trei ori sau doar o dată? Din punct de vedere penticostal și din punct de vedere ortodox. Acesta ar fi primul aspect. Al doilea aspect: are importanță dogmatică faptul că botezatul matur din filmulețul postat de dvs. stătea cu mâna afară din apă în momentul cufundării? Din ambele puncte de vedere. V-am adresat dumneavoastră întrebarea, deoarece vă apreciez postările echilibrate și bine documentate. |
Citat:
A facut Dumnezeu o discriminare sau nu? |
Citat:
In ceea ce-i priveste pe sambetisti, istoria pidoznicilor e destul de veche. Am s-o reiau in cateva cuvinte: prin anii '70 s-a format o organizatie a pidoznicilor sambetisti denumita pana astazi ca SDAKinship International. Pana aici nu sunt probleme. Problema a aparut atunci cand aceasta organizatie s-a afiliat la secta de ziua a 7-a cu acordul conducerii sectei. Si au ramas impreuna cele 2 organizatii ca "fratii" pana pe la inceputul anilor '80 cand sectarii hetero s-au trezit din somnul coabitarii cu organizatia pidoznica adventista si i-au somat sa stearga din titulatura organizatiei primele 3 litere "SDA", adica SeventhDayAdventist. Ei bine, pidoznicii au refuzat, asa ca sambetistii hetero i-au dat in judecata. Dar spre stupoarea lor au pierdut procesul. Mai nou, si mai grav, in acelasi timp, comunitatea adventista gay din America adica membrii sambetisti pidoznici, ametiti fiind de "modernismul" american au inceput sa se intalneasca pe ascuns si au decis ca este timpul sa scoate si ei capetele la "lumina", adica sa se afirme si ei in lume in plinatatea personalitatii lor. Si au decis ca loc de intalnire special tocmai cladirea sectei din Glendale City. Care a fost reactia conducerii sectei adventiste? Extrem de toleranta: desi stiau ca aproape toti membrii comunitatii adventiste din Glendale City erau pidoznici, varanii sambetisti i-au acceptat. Si astazi toata lumea cunoaste ca adventistii din Glendale City sunt pe dos. Te intreb, Pilat din Pont: "botezul" la adventisti este valid sau nu in acest caz? Deci daca eu decid intr-un moment al nebuniei mele sa ma "botez" la sambetistii din Glendale City, "botezul" este valid sau nu? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:59:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.