![]() |
Citat:
|
nestemate
Ma cutremura grandoarea gandurilor si stralucirea vorbelor lor, dar, cel mai mult, ma striveste incapacitatea mea(ca si contemporan cu ei) de a ma ridica la acelasi nivel si de a indrazni si eu sa spun orice, oricat de atent, ca nu cumva sa generez un... rau, pentru ca orice as spune nu poate fi la fel de luminos; poate as reusi sa patez lumina lor.
Daca pe mine ma imbata de admiratie vorbele lor, ma feresc sa nu-i speriu cu vorbele mele. |
Citat:
Foarte frumos videoclipul,multumim ca l-ati postat si pt noi !! Am sesizat pt a nu stiu cata oara cat de frumos se poarta calugarii cu animalele si cat de frumos le vorbesc :) |
Citat:
Involuntar, multumesc fratelui Cezar care a pus la dispozitie linkul cu pricina. Dupa vizionare, nu stiu de ce, dar ceva imi spunea sa caut inca mai mult despre acest schit. Iar ce-am gasit a meritat intreaga osteneala. Fratilor, daca va puteti intrerupe cateva minute, urmariti acest filmulet. In toate exista un inceput. Si de multe ori nici nu stim cand a avut loc in viata noastra un anume inceput (bun sau rau...), fiindca acel moment a trecut pe neobservate, ca o adiere de vant...http://www.youtube.com/watch?v=5Qy31...eature=related |
Multumesc, Moshule, pentru link...:)
|
cuvinte de suflet spuse de copii
"Calugarii si-au facut meserie din rugat pentru ca ei au vazut ca nu poate sa existe meserie mai frumoasa decat sa vorbesti tot timpul cu Dumnezeu." ( 9 ani)
"Calugarii nu sunt asa de vorbareti pentru ca daca il lasa pe Dumnezeu sa le vorbeasca toata ziua, ei s-au obisnuit sa taca mult, ca sa-L asculte - ca nu pot sa-L intrerupa tocmai pe Dumnezeu." ( 8 ani) "Biserica e sfanta si ramane sfanta chiar daca intra in ea multi pacatosi, ca biserica de aia e facuta, ca pacatosii care intra sa-si faca acolo antene pentru Dumnezeu." ( 12 ani) "Dumnezeu se intelege mai usor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai incapator. La oamenii mari e o inghesuiala de rele ca nici n-ai unde sa stai."( 10 ani) "Biserica nu iubeste placerea , ca placerea iti aduce sa spui mereu ca mai vrei, pe cand multumirea iti aduce sa spui ca-ti ajunge." ( 9 ani) "Ingerii nu ne spun cum e in Rrai, de unde sunt ei, ca atunci cand mori e ca un fel de ziua ta si primesti cadou Raiul si ei nu pot spune dinainte cum arata cadoul pe care il primesti pentru ca strica toata ziua." ( 10 ani) " Nu e bine sa stai cu pacatul in tine, trebuie sa fugi la spovedit, ca pacatul din tine sa nu faca pui de pacati." ( 10 ani) "Preotii vin in casele oamenilor inainte de paste si Craciun ca sa sfinteasca toate camerele, ca le curata cu aghiazma care e un foarte bun detergent impotriva dracilor." ( 11 ani) "Postim ca sa nu ne mai gandim numai la gusturi de mancare si sa ne mai gandim si la gustul de Dumnezeu." ( 11 ani) "Cei care nu-l gasesc pe Dumnezeu sunt cei care il cauta din interes." ( 12 ani) "Milostivul e rar ca mila n-o gasesti pe toate drumurile deoarece ea trebuie cultivata." ( 14 ani) "Altarul este partea din biserica unde preotul vorbeste intre patru ochi cu Dumnezeu." ( 10 ani) "Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei." ( 13 ani) "Sfintii au aureola rotunda si nu patrata ca sa nu faca vreun rau nici macar din greseala - ca poate cine stie, cand se ridica la cer, sa nu intepe cu vreun colt o pasare in zbor." ( 13 ani) "Oamenii care cred in Dumnezeu se dezvolta mai repede decat ceilalti oameni, pentru ca ei ajung sa-si dezvolte esentialul." ( 15 ani) " Ne dam seama ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii la fel, ca daca te desparti de El si mai tarziu te intorci la El, nu tine suparare si te ajuta la fel ca si pe cei care au fost tot timpul cu El." ( 11 ani) "Inima bate, bate pana se stinge, ca inima este ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, el ti-o aprinde din nou in Cer." ( 9 ani) "Daca cineva ar insista la usa mea sa-mi schimb religia, as zice ca nu pot, pentu ca ar fi ca si cand mi-ar cere sa-mi schimb parintii."( 9 ani) "Daca ii ascultam atent pe oameni, auzim mai tot timpul cum se lauda, pentru ca nu le este gata capul."( 11 ani) |
[quote=mirela.t;491710
"Inima bate, bate pana se stinge, ca inima este ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, el ti-o aprinde din nou in Cer." ( 9 ani) [/quote]Superb . . . ! |
Citat:
Credinciosi parinti si bunici trebuie sa mai aiba copiii acestia! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat de mult am pierdut noi, astia adultii si desteptii (unde e desteptaciunea noastra mult autolaudata, in raport cu aceste adevarate koan-uri!??!?)... |
Citat:
|
Citat:
|
Perlă a unui copil de 5 ani
Băiețelul verișoarei mele primare (care-mi este și nașă de Botez) are 5 anișori și este foaarte isteț.
Acum câteva luni, plimbându-se cu tatăl lui seara, a spus, dintr-odată, văzând luna pe cer: "oare cum stă luna așa, pe cer? Cred că o ține Dumnezeu cu mintea". Mirat, tatăl lui l-a întrebat: "vrei să spui că o ține cu mâna, nu?", dar copilul a răspuns: "Nu, tati, nu cu mâna! O ține Dumnezeu cu mintea, că dacă ar ține-o cu mâna, s-ar vedea degetele pe cer". Ce ziceți? Eu am rămas uimită... și m-am gândit că acest gen de gânduri ale copilașilor ne ajută să înțelegem de ce e necesar să devenim asemenea lor pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu. De asemenea, îmi este mai ușor să înțeleg că noi am fost creați cu tendința naturală de a crede în Dumnezeu și de a-L iubi. Bine, băiețelul despre care vă spuneam, Bogdănel, scoate o mulțime de perle, aproape de fiecare dată când vorbesc cu el, dar aceea cu luna mi s-a părut, de departe, cea mai profundă. Altele sunt așa, comice, copilărești. De exemplu, mi-a spus că Moș Crăciun i-a adus cadourile mai devreme cu câteva zile. L-am întrebat de ce și mi-a explicat că el a împodobit bradul de la Moș Nicolae și, de aceea, Moș Crăciun nu și-a mai dat seama că e prea devreme să aducă darurile. :)) Doamne ajută! |
Citat:
|
Cum se inteleg pasarile sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne intelegem?
Pasarile sau animalele vin unele langa altele si vorbesc in soapta si noua ne spun numai "miau". (10 ani) |
Ce este zambetul?
A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani) A zambi este cand niste oameni rad cu gura inchisa, ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani) |
De ce da dirijorul din maini, cu un bat, cand dirijeaza?
Dirijorul da din maini, ca sa arate ducerea sunetului. (11 ani) Dirijorul are un bat in mana, ca e urat sa arate cu degetul, la ala care canta cu contrabasul ca sa vada cum merge simfonia. (10 ani) |
dimineata aceasta am vazut un promo al emisiunii COPIII SPUN LUCRURI TRASNITE...
intrebare(pusa de un adult):unde ajungem noi,oamenii,dupa ce murim? raspuns(dat de o fetita de vreo 5-7 anisori,dupa un scurt moment de gandire): pe cruci. |
- Care e vârsta potrivită pentru a te căsători?
“Imediat ce termin grădinița, o să-mi caut o soție ” – Bert, 5 ani “84 de ani – pentru că la vârsta asta nu trebuie să mai lucrezi și ai tot timpul din lume să-l iubești pe celălalt” – Judy, 8 ani |
- Ce fac îndrăgostiții la prima întâlnire?
“La prima întâlnire își spun numai minciuni unul altuia și asta îi face suficient de interesați să se mai vadă și a doua oară” – Martin, 10 ani “Nu fac decât să mănânce cotlete de porc cu cartofi prăjiți și vorbesc despre dragoste” – Craig, 9 ani |
- De ce se țin îndrăgostiții de mână?
“Le e teamă să nu le cadă verighetele, pentru că au dat o grămadă de bani pe ele” – Gavin, 8 ani |
- Când se îndrăgostesc oamenii?
“Nimeni nu știe de ce se întâmplă, dar am auzit că are legătură cu felul în care miroși. De asta parfumul și deodorantul sunt așa de cumpărate” – Jan, 9 ani “Când un om are pistrui și găsește pe altcineva care are pistrui” – Andrew, 6 ani “Mi se pare că trage cineva cu o săgeată în tine, sau ceva de genul ăsta, dar restul nu e chiar așa de dureros” – Harlen, 8 ani - Cum e să te îndrăgostești? “E ca o avalanșă și trebuie să alergi ca să te salvezi” – Roger, 9 ani “Dacă atunci când te îndrăgostești e ca atunci când înveți cum să spui cuvinte pe litere, eu nu vreau. Îți ia prea mult timp” – Leo, 7 ani |
Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani) Sufletul are o forma de inima. (8 ani) De ce se invarte Pamantul? Pamantul se invarte ca sa aiba toate tarile Pamant. El cand se invarte da Pamant la toate tarile. (7 ani) Ce este timpul? Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani) Ce este statul? Statul e aia care vand gaini slabe, ca la tarani gasim gaini grase. (10 ani) Statul e un om de la militie. (7 ani) La tarani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine cateodata, si dupa aia iar sta. (8 ani) Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani) Ce este plopul? Plopul este o vietuitoare din lemn. (7 ani) Ce este aceea o familie? Un neam strans la un loc si care zice unul la altul neamule si care stau in aceeasi curte, se numeste familie. (6 ani) Ce este zambetul? A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani) Cum se face o carte? Prima data scriitorul scrie cartea pe un carnetel. Apoi se face o sedinta si vorbesc daca sunt bune poeziile si le duce la tipografie si le tipareste. (12 ani) Ce sunt lacrimile? Lacrimile sunt facute din mare, de-aia sunt ele sarate. (7 ani) (Din Experimentul Zaica) |
Ce este inima?
Inima e o carne care sta pe sufletul oamenilor, ca sa traiasca oamenii cu suflet. (7 ani) La usa inimii cuiva, trebuie sa ne rugam, sa navalim sau sa ciocanim? La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocanesti, nici sa navalesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa canti. (11 ani) )) Ce limba se foloseste in Iad si in Rai? In Rai vorbim limba muta, in Iad vorbim romaneste. (8 ani) In Rai si in Iad nu se vorbeste nici o limba deoarece tot ce a fost de spus, s-a spus inainte sa ajungem acolo. (13 ani) Disparutii din viata vorbesc in Iad si-n Rai tot o limba disparuta. (14 ani) Ce s-ar intampla dac-ar nimeri un inger in Iad si un drac in Rai? Daca nimereste un drac in Rai va fi, cum a fost cu Adam si cu Eva care au dat primii de dracu gol. (13 ani) Dracul in Rai s-ar descuraja de tot in fata crucii, in fata sfinteniei tuturor ingerilor, pe cand ingerul ar fi din ce in ce mai incurajat sa se tina de draciile dracilor. (13 ani) Daca ar intra un drac in Rai le-ar dezordona aripile la toti ingerii. (9 ani) Ce a facut Sfantul Gheorghe cu balaurul? Sfantul Gheorghe l-a omorat pe balaur ca balaurul a inceput primul si l-a bagat pe sfant in legitima aparare. (Felix, 12 ani) (Din Experimentul Zaica) |
O perla veritabila
Fiind iremediabil distrat, la inceperea scolii am uitat ca sunt prof de psi si am intrebat pe elevi, bagindu-ma ca musca-n lapte (peste limba romana si peste religie):
1) Ce ati citit in vacanta (afara de sms-uri, subtitrari si numarul de E-uri de pe ambalaje...)? 2) Pus-a mana careva pe vreo carte de/despre suflet? Permiteti sa nu insir ce-am auzit... Poate banuiti ca raspunsul cel mai frecvent a fost "nimic"... Arareori cate un "Ion", "Ultima noapte de dragoste...", "Maitreyi".... Bun si-asa! Cand nu mai speram nimic, la o clasa oarecare, un baiat slabanog si cu mutra de smecher, care ma irita adesea prin interventiile lui agasante, a spus simplu: - Nu am citit nimic. Eu doar am ... recitit.... - ....? - Am recitit o carte draga. In general caut sa recitesc si sa tot recitesc ceea ce mi-a mers candva la inima. - ....? - Cred ca, aidoma multor altor lucruri folositoare, cartile bune nu se citesc. - ...??? - Cartile bune se recitesc! Iar asta e cu totul altceva decat a le citi. - ...? - A citi inseamna deseori ceva frivol, o cautare necontenita a noului, o lacomie desarta a curiozitatii de dragul curiozitatii sau poate spre a fi in rand cu toata lumea care goneste dupa noi scorneli si frivolitati. - ...? - Cand iubesc ceva tind sa ma intorc mereu la ceea ce iubesc. Ma cufund ca un scafandru acolo unde imi spune inima ca am gasit o mina de aur... Citesc si recitesc, an de an, asa incat cresc si eu creste si cartea... - ... - Mi-am dat seama ca asa e dragostea. - ....???!!! - O continua re-intoarcere, re-lectura... Aprofundare, implinire prin cufundare inlauntru, iar nu alergare frivola pe dinafara... ...! - Da, domnule profesor, asa e insasi viata! - ...???!!! - Ea ne e data sa o retraim, iar nu doar sa o traim, consumind-o. Sa o retraim, vesnic, asa cum am citi la nesfarsit o carte de dragoste. M-a miluit Dumnezeu prin acest baiat, zis-am eu, plangind in sinea mea, de durere, de fericire ca mi-a fost descoperit prin elevul dintr-a zecea X... |
Citat:
Hristos în mijlocul nostru! |
Citat:
|
Citat:
Amin !:1: |
Citat:
|
Candva, acum multi, multi ani, Pastele cadea pe 1Mai. La scoala intr-o clasa a patra tovarasa invatatoare , ca asa i se spunea atunci, da un mini extemporal, in care intrebarea era " ce sarbatorim noi pe 1Mai?". Raspunsul fruntasului clasei a fost unul ...prompt: " noi pe 1Mai, il sarbatorim pe Isus Hristos cu steagurile!" Ce a urmat? Nu va spun ca e cam trist...
|
Citat:
|
Calugarii si-au facut meserie din rugat, pentru ca ei au vazut ca nu poate sa existe meserie mai frumoasa decat sa vorbesti tot timpul cu Dumnezeu. (9 ani).
>Calugarii nu sunt asa de vorbareti, pentru ca, daca Il lasa pe Dumnezeu sa le vorbeasca toata ziua, ei s-au obisnuit sa taca mult, ca sa-L asculte - ca nu pot sa-L intrerupa tocmai pe Dumnezeu. (8 ani) >Biserica e sfanta si ramane sfanta, chiar daca intra in ea multi pacatosi, ca biserica de aia e facuta, ca pacatosii care intra sa-si faca acolo antene pentru Dumnezeu. (12 ani) >Dumnezeu se intelege mai usor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai incapator. La oamenii mari, e o inghesuiala de rele, ca nici n-ai unde sa stai. (10 ani) >Biserica nu iubeste placerea, ca placerea te face sa spui mereu ca mai vrei, pe cand multumirea te face sa spui ca-ti ajunge. (9 ani) >Ingerii nu ne spun cum e in Rai, de unde sunt ei, ca atunci cand mori e ca un fel de ziua ta si primesti cadou Raiul si ei nu pot spune dinainte cum arata cadoul pe care il primesti, pentru ca strica toata ziua. (10 ani) >Nu e bine sa stai cu pacatul in tine, trebuie sa fugi la spovedit, ca pacatul din tine sa nu faca pui de pacate. (10 ani) >Postim ca sa nu ne mai gandim numai la gusturi de mancare si sa ne mai gandim si la gustul de Dumnezeu. (11 ani) >Cei care nu-L gasesc pe Dumnezeu sunt cei care Il cauta din interes. (12 ani) >Milostivul e rar, pentru ca mila n-o gasesti pe toate drumurile, deoarece ea trebuie cultivata. (14 ani) >Oamenii care cred in Dumnezeu se dezvolta mai repede decat ceilalti oameni, pentru ca ei ajung sa-si dezvolte esentialul. (15 ani) >Ne dam seama ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii la fel, pentru ca, daca te desparti de El si mai tarziu, te intorci la El, nu tine suparare si te ajuta la fel ca si pe cei care au fost tot timpul cu El. (11 ani) >Inima bate, bate, pana se stinge, ca inima este ca lumanarea si, daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou, in Cer. >Daca ii ascultam atent pe oameni, auzim mai tot timpul cum se lauda, pentru ca nu le este gata capul. (11 ani) (imi cer scuze daca s-au mai postat) |
"Eu vreau sa devin cand voi fi mare pensionar ca tataia, pentru ca stau acasa si-mi vin banii."
"Egalitate e atunci cand mama imi da si inghetata lui Cosmin". "Intrebare : de ce ne ducem la biserica? Raspuns : ca sa dam la parintele 1 leu, ca altfel dracii ne mananca". |
Dragă Dumnezeu,
Te rog ocrotește-mi familia. Ai grijă de cei care mă iubesc Și de cei care nu mă iubesc Și îi ajută pe cei bolnavi și săraci. Și Te mai rog încă ceva Pentru iubirea Ta Te rog să mă ierti Pentru tot ce am greșit Și pentru tot ce am nesocotit. Amin. Autor: Bisericescu Elena, clasa a V-a Doamne Dumnezeul nostru, Cela ce esti in Treime inchinat si slavit, cu smerenie Te rugam sa ne dai sanatate, sa ne luminezi mintea pentru invatatura, sa ne indrumi pe calea cea buna, sa ne daruiesti spor in cele de folos noua, pace si iubire pentru semenii nostri. Fa ca viata noastra pe acest pamant sa fie lina si frumoasa, iar la sfarsit sa avem parte de lumina Ta nepieritoare. Iti multumim pentru toate cele primite in dar de la Tine! Autor: Mayer Calin, Bucuresti, clasa a IV-a Doamne, Iisuse Hristoase si Duhule Sfinte, Te rog sa ai grija de mine, sa fiu un copil cuminte, destept si credincios. Imi pare rau ca uneori am uitat ca ruga sa o spun. Fara Tine nu putem Trai si face nimic, deci ajuta-ne! Da un acoperis oamenilor sarmani si mancare celor infometati. Iti multumesc pentru familia si colegii pe care mi i-ai dat. Te rog sa ma ajuti sa traiesc ca un adevarat crestin pana la sfarsitul vietii mele! Autor: Teleasa Miruna, Bucuresti, clasa a IV-a Dumnezeu este extraordinar de Bun. Este rabdator si foarte iubitor. El a creat lumea. L-a facut pe om sanatos si fara afectiuni. Vrea sa fim sanatosi toti. El ne indruma pe calea cea mai buna. El nu e vinovat ca noi suferim, ne imbolnavim. Noi ne facem rau singuri si unii altora! Autor: Pirvescu Denisa, Bucuresti, clasa a III-a |
“Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei” – Sabina Dallu, 12 ani
“Inima bate, bate pana se stinge, ca inima e ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou in cer.” – Claudia Draghia, 9 ani “Ca sa ne iubim semenii trebuie sa ne antrenam la nevorbit vorbe urate.” – Arcadie Martin, 8 ani “Se spune despre artisti ca umbla cu capul in nori, ca artistul vrea mereu sa-l vada pe Dumnezeu.” – Irina Moscu, 12 ani “Omul este o adevarata fabrica de dorinte pentru ca se naste cu dorinta de viata si moare cu dorinta de a fi vesnic.” -Matei Filimon, 14 ani “Nu-si traiesc viata, spun unii despre calugari, deoarece li se pare gresit cum calugarii prea si-au lipit viata de suflet si nu si-au lipit-o de trup, cum fac alti oameni” – Paul Paun, 12 ani |
“Dumnezeu ii iubeste pe cei necredinciosi, dar ii iubeste cu suferinta” – Ion Martin, 10 ani
“Albinele de aia ne dau noua toata ceara lor, ca au vazut ce facem noi cu ea, ca facem lumanari pentru Dumnezeu, si atunci albinele nu o mai pastreaza pentru ele.” – Pavel Martin, 8 ani “Daca ar aparea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos l-as intreba daca ma poate duce la Mama Lui, ca eu vreau sa o intreb pe Maica Domnului cum este sa ai un copil-Dumnezeu. ” – Alina Andreea Zane, 8 ani |
Citat:
|
Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a II-a, 8 ani și 5 luni Învățătura este cadoul care-l lasă Dumnezeu pe pământ, dar oamenii trebuie să-l caute și să-l găsească singuri. RUXANORA MOCEAN, clasa a VII-a, 14 ani Crucea și rugăciunea sunt un fel de arme, cu gloanțe de bunătate, la care diavolul nu are cum să se apere că nu are vestă antiglonț pentru așa ceva. DENIZ ALI, clasa a V-a, 11 ani și 6 luni În alte timpuri, școala se construia lângă biserică deoarece se mergea pe ideea că cine se aseamănă se adună. MALVINA IȘFAN, clasa a VII-a, 13 ani și 10 luni |
Sfinții nu sunt pictați zâmbind, că atunci nu ne mai arată că acolo sunt, așa cum sunt ei puri. Dac-ar fi zâmbitori, ei ne-ar arăta că parcă urmăresc să ne ceară ceva de îndemnat spre ei, să-și facă ei un interes, să-l alegem pe unul că zâmbește mai frumos ca altul.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a VI-a, 12 ani Biserica e sfântă si rămâne sfântă chiar dacă intră în ea mulți păcătoși, că Biserica de-aia e făcută, ca păcătoșii care intră să-și facă acolo antene pentru Dumnezeu. PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani si 2 luni Ăla care înjură zice că are un avantaj, să capete experiență, ca să ajungă un dur,dezavantajul lui e că a început să îl placă dracu. ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:34:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.