Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   In miez de iarna, BOR da afara batranii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11514)

ai2 17.12.2010 13:17:48

Eu n-am vazut vreun bancher cum zici tu la 145 de kile sa spuna ca putem sa facem sex doar cand ne zice el ca avem voie. Asta e MAREA diferenta intre imbuibatii de care discutam aici.

Erethorn 17.12.2010 13:19:57

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 313631)

Și să vă intre bine în cap, Biserica nu e organizație filantropică

Ceea ce vreți voi, să dea milostenie din banii primiți de la buget, e o prostie.

Eu cred că deja face prea multă milostenie.

Nu știu cu certitudine cum stă treaba cu BOR, dar despre Biserica Catolică pot să vă spun că se definește și prin elementul carității, în mod oficial, începând cu ultimul Conciliu, și, bineînțeles, neoficial înainte:

The Church defines its mission as spreading the gospel of Jesus Christ, administering the sacraments and exercising charity.

dobrin7m 17.12.2010 13:29:37

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314069)
Am vazut binenteles si alte burti dar contextul ne obliga sa discutam de cele bisericesti. Cu atat mai mult cu cat preotii au pretentia ca sunt reprezentantii moralitatii absolute. Ala cu iahtu' nu-mi predica mie tot felu de bazaconii.

Am spus eu asta? Am dau un exemplu si as adauga ca n-am vazut preot tras la fata si palid ca ceara.

Chiar toti sufera? Nu-ti pute deloc faptul ca toti sunt rotofei? Dupa care au aroganta sa-mi spuna ca stiu ei mai bine ce trebuie sa fac.

N-am generalizat nimic, tu ai interpretat aiurea (cum altfel) ceea ce am spus. Traditie a afirmat ca viata de preot e grea. Din cate am vazut o duc chiar bine si nu par epuizati. Cred si eu la pretu asta pentru juma' de ora de botez.

Tie cine iti predica bazaconii in micul tau paris medieval?
Stii de ce te intreb?
ca tot ce spune preotul in biserica din Scriptura spune, si tot ce predica el tot din Scriptura predica.
Pentru noi crestinii astea nu sunt bazaconii.
daca nu crezi in Cuvantul Scripturii atunci de ce esti aici pe forumul ortodox, sa ne jignesti credinta si Cuvantul lui Dumnezeu? spunand ca sunt bazaconii?

pai asa facem noi?
venim in micul tau paris medieval sa te jignim ca ai in loc de conceptii bazaconii?

Cu ``fete trase la fata``, uite iti propun sa mergi un pic prin pelerinaje poate intalnesti si un calugar care mananca doar paine cu sare si bea apa. ca daca stai doar in micul tau paris medieval normal ca nu ai sa vezi nimic.

Uite, eu stau pe loc si ma invartesc in cerc cu mana streasina la ochi si spun: uau ce mare e lumea. ce multe lucruri vad. Dar mai fac vreo cativa pasi si iarasi ma invart si zic: uau vad altceva, mai ce mare e lumea.
Cu cat descoperi mai multe cu atat vezi cat de putine stii si cat de multe mai ai de descoperit.

Stii ceva: bunica mea era grasuta, mama mea era grasuta, sora mea e grasuta, eu sunt grasuta , nu tare, da sunt un pic, daaaaa nu pute de loc.
Asa suntem noi , e ereditar ce sa-i faci.

mihailt 17.12.2010 13:34:46

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 314003)
Au crezi tu ca daca Becali a dat bani la muntele Athos gata si-a cumparat mantuirea? Tu crezi ca poti sa faci pacturi cu Dumnezeu?
Ce vrei sa zici ca toti bogatii astia rasariti dupa 1990 sunt bogati din tata in fiu si au mosteniri curate?
Au uitasi cum furara pe rupere sub umbrela stii tu cui timp asa de vreo 15 ani dupa revolutie?

Ce a furat dl Becali mai soro ?
Ca s-a incercat acum sa se faca proces sa fie dovedit ca nu stiu ce ilegalitati a facut dl Becali si nu s-a reusit.
Daca a avut viziune in domeniul afacerilor imobiliare,ca a luat teren agricol ieftin in nordul Bucurestiului cand nimeni nu stia ca terenul respectiv se va scumpi asta nu inseamna ca a facut ceva ilegal.Iar inainte nu furase,facuse negustorie cu branza si miei ca sa aibe bani.

Cine a furat timp de 15 ani dupa revolutie?
Pai cand a venit la putere PNL+PDL datoria externa a Romaniei era de 15 mld euro.
Acu dupa 4 ani de "inteleapta guvernare" PDL+PNL plus alti doi ani de "si mai inteleapta guvernare" PDL + UDMR datoria e pe la 90 mld euro.
Sa faci in 6 ani datorie de 5 ori mai mare decat s-a facut in 15 ani e ciudat.

dobrin7m 17.12.2010 13:37:45

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314071)
Eu n-am vazut vreun bancher cum zici tu la 145 de kile sa spuna ca putem sa facem sex doar cand ne zice el ca avem voie. Asta e MAREA diferenta intre imbuibatii de care discutam aici.

da. Dar am vazut bancher care a luat gaj casa romanului pe 5 lei si acum ii spune romanului ca are 50 lei de dat, daca nu ii ia casa. si romanul vrea sa vanda casa si constata ca face 2 lei jumate. si iaca cum bancherul ii spune bietului roman: poti face ce vrei chiar si sa te sinucizi ca eu casa tot ti-am luat-o. (chiar sa faci sex de 5 ori pe zi ca tot fara casa esti). iaca cum bancherul te lasa sa faci ce vrei....(sic)

acu tu te bucuri mult de poftele trupesti dar cand vei avea vreo 80 ani vei vrea sa te bucuri de cele duhovnicesti dar nu stiu daca multe vei agonisi tu pana atunci.
si atunci degeaba iti zice bancherul: fa sex draga cat vrei
si tot degeaba zice si preotul : infraneaza-ti poftele trupesti si fa totul dupa randuiala.
ca tu tot 80 ani, si timpul nu poti sa il dai inapoi, si greselile tale acolo raman. Ma rog, treaba ta cum iti duci viata in definitiv.

dobrin7m 17.12.2010 13:51:38

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 314078)
Ce a furat dl Becali mai soro ?
Ca s-a incercat acum sa se faca proces sa fie dovedit ca nu stiu ce ilegalitati a facut dl Becali si nu s-a reusit.
Daca a avut viziune in domeniul afacerilor imobiliare,ca a luat teren agricol ieftin in nordul Bucurestiului cand nimeni nu stia ca terenul respectiv se va scumpi asta nu inseamna ca a facut ceva ilegal.Iar inainte nu furase,facuse negustorie cu branza si miei ca sa aibe bani.

Cine a furat timp de 15 ani dupa revolutie?
Pai cand a venit la putere PNL+PDL datoria externa a Romaniei era de 15 mld euro.
Acu dupa 4 ani de "inteleapta guvernare" PDL+PNL plus alti doi ani de "si mai inteleapta guvernare" PDL + UDMR datoria e pe la 90 mld euro.
Sa faci in 6 ani datorie de 5 ori mai mare decat s-a facut in 15 ani e ciudat.

Eu nu am zis ca a furat becali nimic. am zis ca nu isi cumpara mantuirea cu bani. Intelegi? Atat. ca nu poate face pacturi cu Dumnezeu. Atat.

acu de exemple de bogati rasariti dupa revolutie trebuie sa dau eu? nu sunt destui?
ia zi vantu a facut avere cinstit?
da patriciu?
da......!!!! stii tu cine
ia gandeste in buzunarul cui sunt banii cand a picat dacia felix, da banii oamenilor cand a picat bankcoop, da banii oamenilor cu caritas,
acu cate masini si case si-au facut barosanii de la pdsr din 1990 pana in 2000? prin teritoriu asa....
cate fabrici sau dezmembrat? cate foste cap-uri sau distrus? stii unde sunt bazele lor materiale? aveau utilaje, aveau bunuri, toate insemnau bani, stii in buzunarele cui s-au dus?

stii ceva: eu nu fac politica, nu ma intereseaza nici psd nici pdl nici ppp. intelegi, politica mea e scriptura si adevarul atat.

da vezi tu, ca in astia 20 ani de la revolutie multe vazui.

mihailt 17.12.2010 13:55:39

Bancherii inselati de draci sunt sprijiniti din cate se pare de guvernul PDL si dl Basescu.
Cine a facut programul de reinnoire a masinilor numit "rabla" ca mai toti cetatenii Romaniei de si-au luat in acest program masini le-au luat pe credit favorizand bancile?
http://www.e-transport.ro/PROGRAMUL_...18445-p82.html
Pai guvernul PNL+PDL,in 2005.
Partidele PDL si PNL in care sunt inselati de draci sunt partidele prin care dracii distrug Romania.

dobrin7m 17.12.2010 14:05:56

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 314092)
Bancherii inselati de draci sunt sprijiniti din cate se pare de guvernul PDL si dl Basescu.
Cine a facut programul de reinnoire a masinilor numit "rabla" ca mai toti cetatenii Romaniei de si-au luat in acest program masini le-au luat pe credit favorizand bancile?
Partidele PDL si PNL in care sunt inselati de draci sunt partidele prin care dracii distrug Romania.

da un pic mai sus asa peste streasina nu privim?
pai nu vedeti voi ca politicienii si guvernele sunt papusi cu sfori in mainile cuiva mai sus?
pai crezi ca daca era psd, sau prm, sau, nus ce alt partid, nu faceau programul rabla? pai cine are interes sa favorizeze bancile?
ale cui sunt bancile fratilor?
sssst. nu spun. ca stiti si voi. poate veni si partidul partidelor ca programe pentru favorizarea bancilor tot vor fi, ca doar antihrist are planul lui bine pus la punct.
exista altcineva mai sus de guverne care dirijeaza totul.

mihailt 17.12.2010 14:59:19

PSD a fost la guvernare majoritatea celor 15 ani si nu a facut programul Rabla care coincindenta,tocmai la putin timp dupa instaurarea la guvernare a guvernului Tariceanu,compus din PNL,PDL si UDMR a aparut.
Scrie destul de clar aci:
"Programul rabla este unul cunoscut, ravnit si folosit de cetetean inca din anul 2005. "
Nici imprumuturi externe prea multe nu s-au facut in acesti ani de guvernare.
Iata luat de pe siteul BNR situatia cu imprumuturile facute :
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=4717
(acum datoria externa este 89,3 mld euro)
In octombrie 2008 datoria externa a Romaniei era de 49,95 mld euro
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=1359
Inainte de a veni guvernul PNL+PDL la sfarsitul anul 2004 datoria externa a Romaniei era de aprox 18 mld euro:
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=694
Mai inainte de atat nu am gasit date.

Lasand la o parte acestea e foarte ingrijorator ca in anul 2010 desi s-a taiat masiv din salariile bugetarilor,s-a crescut TVA etc deficitul tot este foarte mare anume pana la data de 31.10.2010 de aproape 5 mld euro.
Oricum asta e putin pe langa cat a fost deficitul prin 2007 si 2008 adica de vreo 13-14-15 mld euro.
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=642
"In perioada ianuarie-octombrie 2007 contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 13 346 milioane euro."
(nu stiu cat a fost ianuarie - decembrie 2007 ca nu sunt datele pe siteul oficial al BNR)
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=1181
"În perioada ianuarie-octombrie 2008 contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 14 437 milioane euro, în creștere cu 10,9 la sută în raport cu aceeași perioadă din anul 2007."
Cum necum cat a fost la putere guvern PDL-PSD (adica in 2009) deficitul a fost cel mai mic din perioada cand conduce dl Boc guvernele:
http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=3656
Si asta (deficitul din 2009) in conditiile in care nu s-au redus salariile bugetarilor,nu s-a crescut TVAul etc.

ai2 17.12.2010 19:44:05

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 314092)

Si eu care ma speriasem ca dracii sunt in vacanta ca n-au mai inselat pe nimeni de multisor! =))

ai2 17.12.2010 19:52:05

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 314082)
da. Dar am vazut bancher care a luat gaj casa romanului pe 5 lei si acum ii spune romanului ca are 50 lei de dat, daca nu ii ia casa. si romanul vrea sa vanda casa si constata ca face 2 lei jumate. si iaca cum bancherul ii spune bietului roman: poti face ce vrei chiar si sa te sinucizi ca eu casa tot ti-am luat-o. (chiar sa faci sex de 5 ori pe zi ca tot fara casa esti). iaca cum bancherul te lasa sa faci ce vrei....(sic)

acu tu te bucuri mult de poftele trupesti dar cand vei avea vreo 80 ani vei vrea sa te bucuri de cele duhovnicesti dar nu stiu daca multe vei agonisi tu pana atunci.
si atunci degeaba iti zice bancherul: fa sex draga cat vrei
si tot degeaba zice si preotul : infraneaza-ti poftele trupesti si fa totul dupa randuiala.
ca tu tot 80 ani, si timpul nu poti sa il dai inapoi, si greselile tale acolo raman. Ma rog, treaba ta cum iti duci viata in definitiv.

Sunt de acord in ceea ce priveste bancile. Actioneaza intodeauna la limita legii si nu tocmai moral. Dar au bunul simt sa nu se declare sfinte! Mai spusese cineva ca ordinul judecatoresc a hotarat scoaterea acelor oameni in strada. Sunt convins, dar atunci care-i diferenta intre preoti si bancheri daca se comporta la fel respectand evident legea? Tu, daca ti-ar permite legea, ai iesi pe strada sa omori oameni doar pentru ca e legal? Voi afirmati ca legea duhovniceasca este superioara celei lumesti. Practica va contrazice! Au existat multe discutii despre moralitatea imaculata a crestinilor. Realitatea va contrazice! Poate ca nu e cazul dar mai bine nu risc si spun clar ca nu toti crestinii sunt la fel.

La 80 de ani probabil ca am sa raman numai cu partea spirituala :D Dar incerc pana atunci sa nu cad nici in capcana bancilor nici in cea a preotilor.

Traditie1 17.12.2010 21:31:44

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314022)
Ceva argumente ai sau doar atacuri la persoana?

V-am făcut mincinoși pentru că vă prefaceți preocupați de binele Bisericii când în realitate doriți distrugerea ei. N-aveți nici măcar demnitatea să vă recunoașteți adevăratele intenții.

Citat:

Daca e atat de usor sa gasim exemple problema nu e la noi! Si denigrare inseamna sa te fac mincinos fara sa aduc argumente, nu sa te critic daca dai niste oameni afara in pragul iernii. Stirea e reala asa ca nu-i nicio denigrare. Elementar, Traditie, elementar! Nu inteleg de ce te porti ca un posedat!?

Continui cu minciunile. Nu te doare pe tine de oamenii aceia că dacă te-ar durea i-ai lua la tine acasă sau măcar i-ai ajuta cu ceva. Ceea ce te mănâncă este să ataci Biserica.

Citat:

Multumim pentru increderea acordata dar biserica trebuie sa se corecteze singura sau la initiativa enoriasilor. Oricum suntem onorati de faptul ca ne consideri capabili sa indreptam biserica!
Nu vă consider. Doar vă arătam că dacă chiar v-ar preocupa îndreptarea situației ați face ceva concret, nu vorbe pe forum. Sunteți niște ipocriți.

Citat:

Cunoasteam! Colesterol, ciroza! Foarte nasol. Tocmai am fost in vizita la niste prieteni si ne-am trezit cu un preot slabit la 150 de kile de vremurile grele. Tu unde traiesti de ai o imagine atat de eufemista despre preoti? Astia pe care ii intalnesc eu rareori sunt capabili sa poarte o discutie civilizata.
Corectează-ți limbajul. Oi fi matale cocalar, dar aici ești între oameni civilizați așa că adaptează-te. Și da, preoții au o viață stresantă, lucrul cu oamenii e obositor, mai ales când trebuie să slujești nunți, botezuri, înmormântări, care sunt solicitante psihic și fizic.

Citat:

Gresit! Don nou! Biserica cere fonduri pentru a face acte de caritate! Ti-am mai zis. Iar ceea ce face ne priveste pe toti pentru ca traim in aceeasi societate.
Acele fonduri sunt ținute în evidență. Noi vorbim aici de proprietățile Bisericii, inclusiv imobilele, cu care ea are tot dreptul să facă ce vrea.

Și repet, dacă chiar te-ar preocupa problema, ai înainta niște memorii. Agitația pe care o faci pe internet urmărește altceva, crearea de zâzanie între conducerea Bisericii și fiii ei.

Erethorn 17.12.2010 21:46:22

Eu nu știu cum împacă userul Traditie semnătura sa (Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide, Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide) cu împrejurarea că ia apărarea unor așa zise "fețe sfinte" care scot bătrânii în frigul iernii, pe considerentul că "Noi vorbim aici de proprietățile Bisericii, inclusiv imobilele, cu care ea are tot dreptul să facă ce vrea."

Foarte ciudat.

Traditie1 17.12.2010 22:04:52

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 314223)
Eu nu știu cum împacă userul Traditie semnătura sa (Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide, Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide) cu împrejurarea că ia apărarea unor așa zise "fețe sfinte" care scot bătrânii în frigul iernii, pe considerentul că "Noi vorbim aici de proprietățile Bisericii, inclusiv imobilele, cu care ea are tot dreptul să facă ce vrea."

Foarte ciudat.

Eu prin citatul respectiv înțeleg altceva, anume că depinde doar de noi să ne străduim pentru cele bune ca să dobândim mântuirea, pentru că totul ne e pus la dispoziție de Dumnezeu. Cât despre proprietățile vremelnice ale Bisericii, consider că ea nu e obligată nici legal nici moral (în fața lui Dumnezeu) să facă milostenie, fiindcă scopul ei principal este altul, acela de stâlp al Adevărului, de a păstra și răspândi învățătura necesară mântuirii și a administra Sfintele Taine. Dacă Biserica s-ar ocupa prea mult de caritate, ar neglija adevăratul ei rol.

Și nu cred că milostenia materială este o virtute. Ea este ceva normal, lipsa ei însemnând egoism, dar milostenia materială exagerată nu este o faptă bună ci rătăcire, fiindcă scopul vieții duhovnicești este spiritual, nu material.

Și fiindcă veni vorba de semnături, semnătura matale te descalifică ca participant la un dialog real, fiindcă declari că nu treci peste principiile bisericii dumitale, deci ești doar un megafon al doctrinei ei, nu admiți că adevărul poate fi altul.

Erethorn 17.12.2010 22:14:44

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 314226)
Și nu cred că milostenia materială este o virtute. Ea este ceva normal, lipsa ei însemnând egoism, dar milostenia materială exagerată nu este o faptă bună ci rătăcire, fiindcă scopul vieții duhovnicești este spiritual, nu material.

Da, sigur, probabil aveți dreptate. Probabil că Mântuitorul a avut un moment de rătăcire când a vorbit de îmbrăcarea săracilor și de hrănirea flămânzilor.
Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 314226)
Și fiindcă veni vorba de semnături, semnătura matale te descalifică ca participant la un dialog real, fiindcă declari că nu treci peste principiile bisericii dumitale, deci ești doar un megafon al doctrinei ei, nu admiți că adevărul poate fi altul.

Culmea ipocriziei. Dumneavoastră admiteți că adevărul poate fi și altul decât cel ortodox ? Treceți peste principiile ortodoxe ?!

Oricum, revenind la subiect, am impresia că dinadins încercați să răstălmăciți întreaga chestiune. Aici nu e vorba că nu s-ar fi făcut destulă milostenie, e vorba că s-a făcut un act de cruzime.

Nu s-a trecut pe lângă flămând fără să i se dea, ci i s-a și luat puținul pe care îl avea.

Traditie1 17.12.2010 22:41:09

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 314228)
Da, sigur, probabil aveți dreptate. Probabil că Mântuitorul a avut un moment de rătăcire când a vorbit de îmbrăcarea săracilor și de hrănirea flămânzilor.

Nu putem ști ce a vorbit Mântuitorul cu adevărat. Evangheliile s-au scris după ureche, sunt foarte aproximative și conțin multe interpolări și modificări. Așa a fost voia Domnului, ideea unei Biblii perfecte este o prejudecată omenească. De aceea nu trebuie să absolutizăm această carte, nici să luăm la pachet tot ce citim în ea. E mai mult de vorbit despre aceasta, poate cu altă ocazie.

Citat:

Culmea ipocriziei. Dumneavoastră admiteți că adevărul poate fi și altul decât cel ortodox ? Treceți peste principiile ortodoxe ?!
Nu numai că admit, dar chiar consider că există greșeli în învățătura ortodoxă și că există elemente mai bune în alte doctrine. Dar pe ansamblu, Ortodoxia e de departe singura biserică mântuitoare, prin Sfintele Taine, prin învățătura despre smerenie, înfrânare și isihasm, despre înșelarea duhovnicească și altele.

Citat:

Oricum, revenind la subiect, am impresia că dinadins încercați să răstălmăciți întreaga chestiune. Aici nu e vorba că nu s-ar fi făcut destulă milostenie, e vorba că s-a făcut un act de cruzime.

Nu s-a trecut pe lângă flămând fără să i se dea, ci i s-a și luat puținul pe care îl avea.
În primul rând, nu putem ști din articol care e realitatea. Stilul lui e tendențios, stupid (sfertodocto-golănesc) , e cel puțin o minciună sigură strecurată acolo deci se poate ca adevărul să fie departe de ceea ce e prezentat, cum a fost și cazul cu "preotul bătăuș".

Și chiar dacă realitatea ar fi așa cum o prezintă articolul, gândiți-vă la situație. E vorba de un imobil aparținând unei parohii (biserica Sf. Gheorghe Vechi e una din cele mai vechi parohii din oraș, datând cel puțin din secolul 15) situate în inima Bucureștiului istoric iar imobilul despre care e vorba e situat la mică distanță (poate chiar face parte dintre clăirile care înconjoară biserica) de biserică. A ține niște chiriași (probabil în schimbul unei sume mici) nu e o faptă de milostenie ci de favorizare a unor indivizi care poate nici nu trec pe la biserică ba chiar înjură oamenii Bisericii și biserica, așa cum aflăm chiar din articol.

Hai să fim realiști, Biserica are departamente de sprijinire a săracilor, există și așezăminte unde acestora li se oferă acoperiș și mâncare, dar în acest caz e vorba de oameni care-și urmăresc interesele lumești și Biserica nu e datoare față de aceste interese ale lor.

Erethorn 17.12.2010 22:51:52

Hai să fim realiști, în articol se pomenea nu doar de evacuarea bătrânilor în miez de iarnă, ci și de niște mici probleme cu DNA-ul, niște acte nu tocmai "curate" etc.

Oricum ați suci-o și învârti-o, imaginea este deosebit de urâtă.

De ce vă este atât de greu să recunoașteți că aveți și voi faliții voștrii ?

Rodica50 17.12.2010 22:54:23

BOR suntem noi, toti ortodocsii.

tigerAvalo9 17.12.2010 22:56:55

Nu stiu daca articolul e adevarat dar Biserica nu ar trebui sa aiba totusi aceasta putere lumeasca cum au zis altii.Nu ar trebuie sa se bage in aceste lucruri.Orice padure are si uscaciuni,precum toate lucrurile si Biserica are uscaciunile ei si deciziile ei pripite si gresite.Noi sa credem in Hristos si sa-i ascultam poruncile totodata si rugandu-ne pentru decizii corecte si binele Bisericii si al tarii si tuturor semenilor acestor tari.Cred ca asta e mai important.Nu mai bine!

cristiboss56 17.12.2010 23:07:47

Problema este complet alta !

Va place , de asta data , si nu numai , sa stati pe la colturi , si cand se iveste ocazia sa loviti Ortodoxia , Biserica Ortodoxa , caci va spun foarte sincer , va doare-n cot de acei batrani , dar va place sa va distrati pe seama credintei noastre , iar acest "mic defect" este remediabil de administratia site-ului , caci "prietenie" cu forta nicicand nu va exista ! Parsivenia si viclesugul "iubitorilor de Ortodoxie " , imbraca si aceasta forma a unei preocupari excesive in a analiza informatile neverificate ce vor sa discrediteze Ortodoxia , Biserica Ortodoxa in general . Eu zic , sa va opriti cu stilul asta al "iubirii" excesive fata de Biserica noastra , de noi in general pana la urma ! Userul din " Parisul Medieval" e cunoscut ca personaj negativ , dar la ceilalti neortodocsi , chiar nu ma asteptam acum in Post !

hosarsif 17.12.2010 23:10:30

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 314063)
Stii asa un pic cate ceva despre mecanismul economic? in Romania? despre circuitul banilor, despre constituirea datoriilor si plata lor?
Constituirea unei datorii catre stat se face pe hartie prin note contabile. Nu exista ban lichid pentru asta, adica eu sa zicem societate economica, nu am eu banul ala lichid sa il pun deoparte, in seif, sau in buzunar cum iti imaginezi si zic astia sunt impozitul catre stat, ii am si ii dau statului. intelegi? se constituie printr-un act contabil, printr-o inregistare contabila, se calculeaza pe baza legii data de stat.
Toate datoriile catre stat (impozite, taxe, fonduri) se calculeaza dupa o lege, si se constituie prin acte contabile. Si fac parte integranta din cheltuielile unei societati. care pot fi materiale (curent, gaz, materiale necesare, ...) sau financiare (dobanzi impuse la credite, de ex.)
Am si venituri. Dar in clipa in care veniturile mele sunt mici. adun eu toate veniturile mele. si vad ca nu ajung cheltuielilor. ca nu pot sa cheltui mai multi bani fizic decat am. intelegi?
cheltui ce e absolut necesar (gaz, curent, salarii, cheltuieli obligatorii) si ma trezesc ca atat au fost fizic banii din vistierie. Acu de unde mai dau si bani la stat? de unde daca veniturile mele sunt mici? daca adun fizic putini bani si nu ajung si la suprataxele impuse de guvern ce fac?
Statul impune si taxe care sunt indiferent de masura venitului meu.
Am castig sau nu am , nu intereseaza statul asta eu trebuie sa platesc fondul cutare, sau taxa cutare. Indiferent daca am profituri sau nu am.

si asa raman fonduri si taxe neplatite, restante si se aduna, si mai aduna statul si dobanzi.

acu situatia concreta data de tine. am vazut ca au datorii la fondurile constituite la salarii. s-a intamplat exact mecanismul pe care ti l-am prezentat.
aceste fonduri s-au constituit prin note contabile dupa lege, dar bani lichizi pentru plata lor nu a fost.
Am citit ca au adunat bani de pe la toate parohiile , si au facut si imprumut la banca , aducand ca si gaj o ipoteca.
Acu adevarul gol golut nu il stim noi, din afara, dar cu siguranta ca massmedia, nu pierde nici un moment ca sa denigreze Biserica, si mai ales daca e vorba si de o fata bisericeasca.
Eu nu cred o iota din denigrarile massmediei, doar pentru a invrajbi populatia impotriva Bisericii. ca doar asta e scopul nu?

asa ca, nu a disparut nici un ban ca sa apara asa cum iti imaginezi tu : hocus - pocus.

Acu pe bune: unde vazusi tu burta la IPS Teodosie ca eu il vad chiar slab. o fi el cum o fi dar gras nu e.

Acu cu icoanele. icoanele reprezinta pe Sfinti, pe maica Domnului si pe Iisus Hristos.
Cum poti sa te duci cu gandul la burdihane cand privesti o icoana?
Ai mintea prea incarcata de ce vezi pe la televizor si ce citesti prin mass media. lasa-le deoparte ca multe minciuni spun ele.
Stai in fata icoanei si roaga-te la Dumnezeu sa iti dea minte curata si luminata, sa iti ierte pacatele, ca toti avem, si sa lasam dreptatea sa o faca cine trebuie.

Pai nu ai inteles nimic ........
Tot acest subiect a fost dezbatut la tv- cum "domnul Teodosie" a pretins bani de la un potential candidat la Teologie, A FOST FILMAT, apoi toate constructiile care cica i-au fost donate de manastirea care a fost construita in satul sau natal. Bani sa plateasca obligatiile la stat nu a avut, dar cand totul a fost dat in vileag, repejor a facut rost de un maldar de bani. Nu-mi explica mie sistemul contabil, deschideti voi ochii.
Ce Dumnezeu, cu totii vedem ce magarii fac.
Si apropo de burdihane, iar nu ai inteles. Toti care sunt in slujba Domnului, sa stea sa contemple icoanele, astfel ar vedea si ei ca nici un Sfant nu e gras, cu ceafa lata...
Nu am zis ca Teodosie ar avea burta.
Mai reflecteaza un pic inainte sa spui ca am plecat cu sorcova.

cristiboss56 17.12.2010 23:13:25

Citat:

În prealabil postat de hosarsif (Post 314247)
am plecat cu sorcova.

Pai ce , e rusine sa pleci la sorcovit ?

hosarsif 17.12.2010 23:19:21

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 314053)
Iarasi....
Aceasi poveste.... Oameni buni v-a plecat mintea cu sorcova?? (mai e ceva vreme pana in ziua sorcovei :) )
NU MAI POSTATI AIURELI DACA NU DUCETI PANA LA FINAL EXPLICATIILE!!!
te-ai informat despre subiectul asta? Ti-a povestit cineva? Ai auzit la stiri? Ti-a trecut prin minte tie povestea asta? Cine a investigat cazul si care sunt dovezile? Care este numele complet al preotului?
Nu spun ca nu exista asa ceva dar vino cu amanunte. Apoi mai si generalizezi cum ca "toti preotii ar fi asa".

Ok, noi suntem plecati cu sorcova, dar inseamna ca tu ai ochelari de cal sau poate stai in China si acolo nu sunt aceleasi stiri pe care le vedem noi- cum Teodosie cerea bani de la un reporter care se dadea drept potential student la Teologie.Si am auzit noi cumva la teava de apa calda ca s-a pus sechestru pe Palatul unde sta Mitropolitul Teodosie de la Constanta? Si ca imediat ce a fost difuzata stirea asta imediat a aparut "numai' un milion de Euro? Nu cred, stirea a aparut la tv din Romania. Asta daca ai urechi de auzit. Dar tu astepti probabil sorcova...........

Delirul 18.12.2010 04:03:17

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 313047)
In miez de iarna, BOR da afara batrani de 90 ani, dintr-un bloc din Bucuresti.

Vina lor ? Ii impiedica pe popi sa obtina caruta de milioane de euro din uzul cladirii.

http://www.adevarul.ro/actualitate/e...389361633.html

Citat :

Acum o lună, chiar înainte să înceapă postul Crăciunului, Isabela Dracinschi, la cei 90 de ani împliniți, a primit vizita oamenilor Bisericii în apartamentul ei din centrul Bucureștiului. Veniseră să o evacueze. Acum, când iarna bate la ușă, slujitorii Domnului obținuseră un ordin judecătoresc de a o scoate din imobil pe bătrână și nu au ezitat să-l aplice.

...............................................

Întrebat ce se va întâmpla cu bătrânii pe care vrea să-i dea afară în toiul iernii, preotul paroh Ionel Durlea ridică din umeri și face o grimasă de parcă ar fi auzit o întrebare la fel de încuietoare ca aceea dacă există sau nu Rai.

Sunt foarte multi care se fac preoti numai din interes si nu fiindca ar avea vreo chemare sau talent in acest sens, prin urmare lucrurile acestea nu ar tebui sa ne mire dar nici nu ar trebui generalizate la nivelul intregii BOR. Nu BOR a facut asa ceva ci doar anumiti afaceristi ce sunt si ei pe acolo si probabil ca isi dau si foarte multa importanta astfel incat sa te faca sa crezi ca ei sunt intreaga BOR. Traim vremuri in care pe buna dreptate a ajuns "lupul" pastor la "oi" Insa fiindca lupul isi schimba blana dar naravul ba acestia sunt usor de identificat.

dobrin7m 18.12.2010 09:39:09

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314161)
Sunt de acord in ceea ce priveste bancile. Actioneaza intodeauna la limita legii si nu tocmai moral. Dar au bunul simt sa nu se declare sfinte! Mai spusese cineva ca ordinul judecatoresc a hotarat scoaterea acelor oameni in strada. Sunt convins, dar atunci care-i diferenta intre preoti si bancheri daca se comporta la fel respectand evident legea? Tu, daca ti-ar permite legea, ai iesi pe strada sa omori oameni doar pentru ca e legal? Voi afirmati ca legea duhovniceasca este superioara celei lumesti. Practica va contrazice! Au existat multe discutii despre moralitatea imaculata a crestinilor. Realitatea va contrazice! Poate ca nu e cazul dar mai bine nu risc si spun clar ca nu toti crestinii sunt la fel.

La 80 de ani probabil ca am sa raman numai cu partea spirituala :D Dar incerc pana atunci sa nu cad nici in capcana bancilor nici in cea a preotilor.

Draga ai2
Ai vazut ce frumos ne spune Iisus Hristos in Sfanta Scriptura cum sa ne oranduim noi oamenii in societatea in care traim? asa crestineste?
ia spune mataluta cum este oranduita societatea de astazi? are multe lacune fata de ce scrie in Scriptura nu? si societatea este oranduita de legi omenesti astazi pe care trebuie sa le respecte tot muritorul nu? vrea nu vrea nu? ia spune tu, poate preotul , calugarul si crestinul umil sa se oranduiasca altfel decat supunandu-se legii omenesti astazi? pai nu poate, ca il ameninta cu judecata. daca eu astazi iti fac tie o donatie din suflet crestineste ca eu sunt bogata si tu saraca si nu merg pe la legea omeneasca, aplicand doar legea crestineasca nu vin aia si ma baga la zdub ca cica nu am facut act de donatie pe la notar sa dau si statului ceva?
tu traiesti in alta lume? tu nu vezi ca trebuie sa ne supunem legilor omenesti? pentru ca asa este astazi sistemul facut. de ce crezi ca urla crestinii adevarati ca sistemul nu e bun? si ca trebuie schimbat. pana atunci si noi, si preotii, si calugarii si toata suflarea trebuie sa se supuna legilor omenesti in mijlocul societatii unde traieste.
Cu siguranta ca daca era numai dupa biserica si dupa legea crestina, atunci luau imobilul ca era al bisericii dar dadeau si casa oamenilor ca aveau atunci puterea sa faca ea biserica asta. pana una alta biserica se supune legii. iar legea ar trebuie sa faca dreptate pana la capat nu sa azvarle in strada oameni cu legea in mana si sa urle la biserica spunand uite netrebnica, sa urle asa prin vocea massmedia, ca doar poporul ce stie!!!
nu vezi ca biserica trebuie sa se instituie ca societate cu statut propriu? si sa aplice legile omenesti in modul de functionare? sau nu stii asta? nu vezi cum incearca statul sa se bage in treburile bisericii ? si sa dijmereasca totul? au tu crezi ca banii dijmariti de stat, majoritatea se duc in buzunarele oamenilor?
apai urlati ca biserica face si drege ca cica are bani multi da legiutorii nostrii nu vedeti cati bani au? stiii tu cat cheltuie guvernul cu cazarea parlamentarului si cat e chiria unui parlamentar in bucuresti? ai idee? sau cat consuma cu un parlamentar sa il tina in frunte sa faca legi omenesti ai idee? cat mananca el, cat umbla el, cat da la familia lui , si etc? ia mai sapa tu si vezi.
nu vazusi ce patii IPS Teodosie ca nu dadu statului taxele impuse ca nu avu de unde? nu el personal, asa cum unii gandesc, ci institutia bisericeasca ce o conduce, acea institutie care inseamna oamenii din biserica sa. Apai voi credeti ca gata ca IPS Teodosie e si nu vedeti ca de fapt tot noi suntem. Habar nu aveti cate forme are marsavul sa ne atace. si nici nu il vedeti de multe ori chiar daca vi se baga in ochi cu totul.
nu mai spun multe ca nu are rost. stiu ei multi altii ce vreau eu sa spun.

dobrin7m 18.12.2010 09:52:08

Citat:

În prealabil postat de hosarsif (Post 314247)
Pai nu ai inteles nimic ........
Tot acest subiect a fost dezbatut la tv- cum "domnul Teodosie" a pretins bani de la un potential candidat la Teologie, A FOST FILMAT, apoi toate constructiile care cica i-au fost donate de manastirea care a fost construita in satul sau natal. Bani sa plateasca obligatiile la stat nu a avut, dar cand totul a fost dat in vileag, repejor a facut rost de un maldar de bani. Nu-mi explica mie sistemul contabil, deschideti voi ochii.
Ce Dumnezeu, cu totii vedem ce magarii fac.
Si apropo de burdihane, iar nu ai inteles. Toti care sunt in slujba Domnului, sa stea sa contemple icoanele, astfel ar vedea si ei ca nici un Sfant nu e gras, cu ceafa lata...
Nu am zis ca Teodosie ar avea burta.
Mai reflecteaza un pic inainte sa spui ca am plecat cu sorcova.

Mai hosarsif, tu zici ca eu nu inteleg nimic.
Da fii atent ca eu te intreb ceva acum.
Milionul de euro stors de stat de la biserica adica de la noi crestinii ortodocsi stii unde se duce?
crezi ca la tine sau la mine? aaa? mai , tu care intelegi totul, asta nu vezi a? unde merge milionul, stii la cati? in numar asa? la cati oameni? cine isi mai ia dupa aceea nus ce masina scumpa, nus ce iaht nus unde, cine isi mai face dupa aceea nus ce cont prin elvetia si asa mai departe..... ia poti intrezari asa printre gene? a carui odrasla mai pleaca la studii a?
da de marsavii in mass media nu stii ai? crezi tot ce iti spune? stii tu pana unde s-a ajuns cu tehnica subversiva? stii tu cate minciuni se spun la televizor si in presa? nu stii ca esti acolo in miez. si esti imbatat de stirile de la ora 5. Fiecare stire este 50 la suta adevarata, se ia stirea si se pune in alta lumina, se aseaza reflectorul in directia in care vor ei, ca sa nu vezi tu totul ci doar asa vreo 50%. si uite cum vezi cica ca a furat IPS Teodosie si nu vezi cum de fapt fura altcineva.
tu stii doar ce spune presa si televizorul atat. un judecator adevarat trebuie sa stie totul ca sa faca o judecata corecta. acela este doar Dumnezeu.

dobrin7m 18.12.2010 10:03:55

Citat:

În prealabil postat de hosarsif (Post 314255)
Ok, noi suntem plecati cu sorcova, dar inseamna ca tu ai ochelari de cal sau poate stai in China si acolo nu sunt aceleasi stiri pe care le vedem noi- cum Teodosie cerea bani de la un reporter care se dadea drept potential student la Teologie.Si am auzit noi cumva la teava de apa calda ca s-a pus sechestru pe Palatul unde sta Mitropolitul Teodosie de la Constanta? Si ca imediat ce a fost difuzata stirea asta imediat a aparut "numai' un milion de Euro? Nu cred, stirea a aparut la tv din Romania. Asta daca ai urechi de auzit. Dar tu astepti probabil sorcova...........

fii atent, ghici, cine are ochelari de cal? cine?
ar fi bine dragule sa mai privesti din cand in cand la teava de la apa calda decat la televizor. asa iti mai odihnesti si tu creierul un pic ca prea il incarci cu stiri minunate ale celor din mass media. Asta daca nu vrei sa citesti niscaiva rugaciuni, sau un pic din Scriptura.
vreau sa te intreb ceva serios. da sa nu te superi ca e intrebare sincera si fara ascunzisuri.
Cati centimetri are ceafa ta, si ce circumferinta are burta ta? de pizmuiesti pe altii? nu stii ca nu e crestineste sa te uiti la ceafa si la burta altuia?
serios. nu e crestineste de loc. ca devii invidios , si apoi manios, si stii ce multe pacate iti faci? o gramada. pe bune acum.

ioan_strainul 18.12.2010 10:42:59

generalitati

Am mai spus si spun Biserica lui Hristos nici portile iadului nu-o va birui.
Daca descoperi cu gInd bun nu de ura sau sal judeci pe fratele tau grsselile lui si ratacirile lui nu cred ca este rau Insa sa nu dai cu parul In balta ca sa nu stropesti si pe alti care de abia asteapta sa te sfisie.
Daca dupa legile lumesti dupa care ne ghidam tu cunosti ca unul fura si nul dai de gol la Militie atunci si tu esti partas cu el si judecat ca hot.
Daca Il spui la militie esti turnator .
Atunci eu ma Intreb cum este mai bine si ce trebuie sa fac ???????
R A S P UN S +++ +++ +++ +++
Daca ochiul tau te face sa gresesti sau vriun madular al tau scaotel sau leapadal de al tine ca este mai buine tie sa intri In rai orb sau ciung de o mIna sau un picior sau de urechii sa nu auzi prea multe .
Intrebarea mea este caind stiu eu ca am dreptate sau cum o cunosc dreptatea mea '?????
In vremea MIntuitorului preotii cei mai de sama care credeau ca asa nu se vor mInjii de SINGELE NEVINOVAT au cerurt Judecatorilor lunestii sal judece ei pe CEL care a fost singur far de vina , Dela facerea Lumi si pIna la EL si de la EL Incoace este tot sIngur. LucrInd pe ascuns si manipulInd Multimile ne pricepute si pline de greutati ca si astazi, Oare nu erau ei cei amestecati In politica Vremi de atunci ????? oare au Inselat ei pe Dumnezeu ???? Nu au Inselat Gloata ca si In zIlele Noastre care este manipulata foarte Subitl de Conducatori vremelnici In interese obscure si MescHine.
O constatare usor de Inteles, Omul daca are avere multa si copii si multe din bunatatile acestei lumii tot nu este multumit el cauta dar nu stie ce cauta si totusi cauta altceva ce nu stie si nu cunoaste si nici nusi da silinta sa stie sa Inteleaga dece ??? pentru ca sunt ascunse de ochi multora si descoperite purncilor .
Omul prin natura Lui Dumnezeiasca cauta mereu altceva cauta dumnezeirea de la care a cazut prin pacatul stramosesc cauta raiul , Insa nu cunoaste si nici nu vrea sa cunoasca ca Dumnezeu atIt de mult a iubit creatia Lui zidirea Miinilor Lui In-cIt a dat pe unicul sau fiu cel din treime sa fie jertfit pt. pacatul omeniri Intregi.
Si pre cum a venit pacatul In lume printro femeie tot asa si Mintuirea omului a pregatito prin-tro alta femeie, preasfinta Maica si Nascatoare a Domului Hristos,
care cunoscInd dragostea de mama pentru Fiul Ei cel judecat de aceia pe care Ii vindeca pIna mai ieri ,nu Inceteaza a se ruga pentru noi, Iar noi O batjocorim si o ne cinstim.

dobrin7m 18.12.2010 11:41:35

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 314309)
A
Daca dupa legile lumesti dupa care ne ghidam tu cunosti ca unul fura si nul dai de gol la Militie atunci si tu esti partas cu el si judecat ca hot.
Daca Il spui la militie esti turnator .
Atunci eu ma Intreb cum este mai bine si ce trebuie sa fac ???????

Da , daca vad eu cu ochii mei un om care fura, sub ochii mei vad, si stiu cu certitudine ca fura , da. Spui la politie.
Dar altfel, nu stim exact a cui e dreptatea. Dupa spusele altuia, dupa ce vrea unul sau altul sa ne spuna, sa judecam?
De aceea spune in Scriptura sa nu judecam ca cu ce masura judecam cu aceasi masura vom fi judecati.
Pai putem noi sa stim intreg adevarul? ca sa si judecam? pai asta doar Dumnezeu stie.
Noi putem stii intreg adevarul doar despre faptele noastre. Eu stiu exact ce am facut eu dar nu stiu exact ce ai facut tu.
E relativ asta cu vazutul si cu spusul. Ca de multe ori una credem ca vedem si alta este.
Ar fi bine sa judecam doar strict pe ceea ce vedem noi in legatura cu semenii nostri. Nu sa ne dam cu presupusul , sa credem tot ce ni se arata, mai ales astazi la televizor si in massmedia, si gata sa judecam.
Desi cu judecatul alta e invatatura crestina. Ca Dumnezeu pe toate le stie si nimic nu ramane neplatit. Crezi ca daca hotul scapa in asta lume nepedepsit , gata nu plateste pentru fapta sa?

dobrin7m 18.12.2010 12:13:17

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 314223)

Foarte ciudat.

Ma bag si eu asa ca musca in lapte.
Erethorn. Iisus Hristos ne spune: cereti si vi se va da ; cautati si veti afla;
El Bunul ne spune de hrana duhovniceasca , ca doar nu spune cereti si vi se va da si ne pica din cer, case, si bani, si mancare.
Nu amesteci tu un picut lucrurile? asa catoliceste?
Ce ai tu cu semnatura lui Traditie? ce ai tu cu citatul din Scriptura de il rastalmacesti asa ? Au tu crezi ca vorbele lui Iisus Hristos nu sunt adresate si lui Traditie? de nu are voie sa le spuna? ce Traditie nu are voie sa foloseasca Cuvantul lui Dumnezeu? si crezi asa ca Traditie nu intelege Scriptura ci doar tu?
pai asa si eu pot sa cred din ce spui tu Erethorn multe, da nu spun, ca daca gresesc? si supar pe Dumnezeu.

hosarsif 18.12.2010 13:20:26

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 314301)
fii atent, ghici, cine are ochelari de cal? cine?
ar fi bine dragule sa mai privesti din cand in cand la teava de la apa calda decat la televizor. asa iti mai odihnesti si tu creierul un pic ca prea il incarci cu stiri minunate ale celor din mass media. Asta daca nu vrei sa citesti niscaiva rugaciuni, sau un pic din Scriptura.
vreau sa te intreb ceva serios. da sa nu te superi ca e intrebare sincera si fara ascunzisuri.
Cati centimetri are ceafa ta, si ce circumferinta are burta ta? de pizmuiesti pe altii? nu stii ca nu e crestineste sa te uiti la ceafa si la burta altuia?
serios. nu e crestineste de loc. ca devii invidios , si apoi manios, si stii ce multe pacate iti faci? o gramada. pe bune acum.

Nu am nici ceafa groasa si nici ditamai burta. Sunt o fata de 50 kg.
Si cand Teodosie a fost filmat cu camera ascunsa, nu mi s-a parut ca i s-a facut vreo diversiune sau inscenare. Pur si simplu cerea bani. Multi.......................Nici nu mai trebuie adaugat mai mult, imaginile au vorbit de la sine. BOR nu comenteaza in nici un fel comportamentul acesta scandalos la fel cum nu a comentat nici purtarea de neiertat a calugarului Teoctist Nichitean, pederast de seama. DE CE?

dobrin7m 18.12.2010 13:36:53

Citat:

În prealabil postat de hosarsif (Post 314341)
Nu am nici ceafa groasa si nici ditamai burta. Sunt o fata de 50 kg.
Si cand Teodosie a fost filmat cu camera ascunsa, nu mi s-a parut ca i s-a facut vreo diversiune sau inscenare. Pur si simplu cerea bani. Multi.......................Nici nu mai trebuie adaugat mai mult, imaginile au vorbit de la sine. BOR nu comenteaza in nici un fel comportamentul acesta scandalos la fel cum nu a comentat nici purtarea de neiertat a calugarului Teoctist Nichitean, pederast de seama. DE CE?

Pai tocmai asta ziceam si eu , te uiti prea mult la ceafa si burta altora, tocmai pentru ca tu nu ai. In rest nimic nu ramane nepedepsit de Dumnezeu fi sigura de asta, toti platim pe masura faptelor noastre.
Toti aici pe pamantul asta suntem oameni, si avem pacate. Nimeni nu e perfect, nici preotul nici crestinul din biserica ortodoxa. Dar a condamna toata biserica, adica pe toti crestinii ortodocsi, pe toti preotii, pentru greseala unui om sau al altui om nu crezi ca e nedreptate? mai ales daca greseala e vazuta prin ochelarii pusi de altcineva la ochii nostri? lasa, ca nu poti fi tu judecator, nici eu, nici nimeni asa citind ziare si vazand stiri la televizor.

konijiro 18.12.2010 18:58:47

Citat:

Dacă ați fi serioși și nu doar niște trolli, ați face ceva concret, ați înainta niște cereri la reprezentanții Bisericii sau ai statului. Dar nu asta vă interesează ci să faceți mica voastră propagandă de agitatori obscuri pe internet.
Deci oamenii care stau la o conversatie in autobuz, sau la coada la mere si se plang de politicieni, de exemplu, sunt doar niste trolli, pentru ca nu se apuca de scris memorii. Cred ca nu stii ce e aia forum. De fapt stii, dar te oftici ca asta nu e forum cenzurat, si scriu atei din astia nesimititi ca noi.

Citat:

Oamenii Bisericii au tot dreptul să aibă proprietăți și un confort material care să compenseze stresul pe care munca lor îl provoacă, slujba de preot sau de ierarh fiind deosebit de grea.
Serios? Ce e stresant in munca de preot? Exemple, te rog.

Citat:

Biserica nu e obligată să facă milostenie, face dacă vrea și ceea ce spune îi privește doar pe credincioși.
Incercam pe alta limba? Nu de alta, dar vad ca in romana ai dificultati de intelegere. Iti mai spun o data: BOR este cea care se lauda cu "ampla opera sociala", si asta e unul dintre motivele pentru care cere bani de la Stat. Deci da, din moment ce BOR spune ca face milostenie, ma astept la un comportament pe masura.

Iti sugerez sa te apuci sa scrii memorii catre Patriarhie, sa termine cu toti banii astia aruncati pe saraci, ca nah, mai e loc de o masina, un hotel, o turla de biserica aurita, clopote controlate prin GPS, chestii din astea esentiale, cu un profun caracter duhovnicesc.

Citat:

Pe Pamantul acesta omul care fura este judecat de legea omeneasca, pe lumea cealalata omul care fura este judecat de legea lui Dumnezeu. Deci cine scapa aici pe pamant, vai si amar acolo in lumea cealalta.
intelegi?
Norocul tau ca mai sunt si oameni care sunt interesati de cum traim in lumea asta. Nu de alta, dar daca te nasteai sclav, poate intelegeai de ce.

Citat:

Deci nu mai denigrati biserica, ca daca un om, chiar si preot greseste, ori plateste aici , ori plateste dincolo. Asta nu inseamna ca toti preotii sunt la fel, sau mai rau biserica. pentru ca cuprinde toti crestinii si nu faci bine aratand spre toata lumea.
Serios? Si cand Biserica are atitudini aiurea la nivel insitutional? Sa iti aduc aminte cum si-au ascuns preotii turnatori?

Citat:

In legatura cu cazul nostru concret. daca aveau hotarare judecatoreasca de evacuare? pai cine a emis-o daca e furt? pai nu instanta de judecata adica tot oamenii? atunci cum sa ne inversunam impotriva bisericii? pai de ce nu a dat instanta de judecata si casa oamenilor carora au decis sa fie evacuati?
Ce e (probabil) legal nu e si neaparat moral.

Citat:

Cu ``fete trase la fata``, uite iti propun sa mergi un pic prin pelerinaje poate intalnesti si un calugar care mananca doar paine cu sare si bea apa.
Da, din pacate nu calugarul acela e cel care decide cati bani trebuie sa se mute din conturile Statului in conturile Bisericii.

Citat:

V-am făcut mincinoși pentru că vă prefaceți preocupați de binele Bisericii când în realitate doriți distrugerea ei. N-aveți nici măcar demnitatea să vă recunoașteți adevăratele intenții.
Aha. Deci daca criticam, vrem raul. Un manual de logica ai pe la indemana? Iti donez eu unul, daca promiti sa il citesti.

Citat:

Corectează-ți limbajul. Oi fi matale cocalar, dar aici ești între oameni civilizați așa că adaptează-te.
Vezi AI2, ghinionul tau ca nu esti crestin. Ca daca erai, puteai sa injuri cat vroiai (atata timp cat injurai atei), Traditie iti era majoreta, asa cum i-a fost si lui monokeros. Standardul asta dublu, ce sa-i faci.

Citat:

Și da, preoții au o viață stresantă, lucrul cu oamenii e obositor, mai ales când trebuie să slujești nunți, botezuri, înmormântări, care sunt solicitante psihic și fizic.
Da, imi aduc si acum aminte de preotul care a slujit la inmormantarea bunicului meu. Tare stresat trebuia sa fie, dar cred ca ajutat un pic "donatia" substantiala facuta de bunica-mea la priveghi. Clar s-a destins un pic, ca a uitat sa isi inchida telefonul, si a sunat fix la groapa. Bineinteles, cred ca s-a stresat din nou, ca a si raspuns!

Citat:

Acele fonduri sunt ținute în evidență.
Da? Unde? Evidenta publica, adica? Chitante, etc?

Citat:

Eu nu știu cum împacă userul Traditie semnătura sa
Pai ti-a explicat el cum se impaca, el o intelege "altfel". Normal colegul nostru se alegea cu macar un warn, pe orice alt forum, pentru repetatele atacuri la persoana. Dar eu ma bucur ca e pe aici, e distractiv, plus ca vad si alti crestini ce gasesc in randurile lor. Un adevarat exemplu de toleranta, dragoste crestina si intelegere.

Citat:

Nu putem ști ce a vorbit Mântuitorul cu adevărat. Evangheliile s-au scris după ureche, sunt foarte aproximative și conțin multe interpolări și modificări. Așa a fost voia Domnului, ideea unei Biblii perfecte este o prejudecată omenească. De aceea nu trebuie să absolutizăm această carte, nici să luăm la pachet tot ce citim în ea. E mai mult de vorbit despre aceasta, poate cu altă ocazie.
Traducere: Dumnezeu vrea exact ce vreau si eu. Cum stiu asta? Pai, inteleg Biblia "altfel". Sau cand nu pot sa fac asta, spun ca nu conteaza, pur si simplu.

Serios acum, si sa nu fi zis Isus asta, indemnul ala e atat de anti-crestin incat il respingi?

Traditie1 18.12.2010 20:35:04

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 314424)
Deci oamenii care stau la o conversatie in autobuz, sau la coada la mere si se plang de politicieni, de exemplu, sunt doar niste trolli, pentru ca nu se apuca de scris memorii. Cred ca nu stii ce e aia forum. De fapt stii, dar te oftici ca asta nu e forum cenzurat, si scriu atei din astia nesimititi ca noi.

Comparația e bună pentru că așa cum românii își urăsc politicienii și tu urăști Biserica. Diferența e că tu nu ai venit aici să schimbi idei ci să-ți impui propriile idei, fiindcă așa cum ai afirmat consideri din start greșită orice formă de credință și nu accepți că se poate să te înșeli.

Citat:

Aha. Deci daca criticam, vrem raul. Un manual de logica ai pe la indemana? Iti donez eu unul, daca promiti sa il citesti.
Este o diferență între felul în care critică un om cu intenții curate și unul rău intenționat. Cel cu intenții bune urmărește binele persoanei / instituției criticate. Cel rău urmărește prin critică distrugerea imaginii, denigrarea.

Dacă ai fi un om bine-intenționat s-ar vedea din aceea că ai veni și cu informații sau idei diverse în sprijinul credincioșilor, dar nu, toate mesajele tale se rezumă la obsesia de a contracara credința.

Citat:

Vezi AI2, ghinionul tau ca nu esti crestin. Ca daca erai, puteai sa injuri cat vroiai (atata timp cat injurai atei), Traditie iti era majoreta, asa cum i-a fost si lui monokeros. Standardul asta dublu, ce sa-i faci.

Era vorba de cuvinte ca nasol, mișto pe care ai2 le folosește frecvent și sunt supărătoare. Un om de bun simț nu folosește astfel de cuvinte, cel puțin nu în scris, ele sunt dovada unei lipse de respect față de sine însuși și față de alții. Nu îmi amintesc să fi văzut la vreun credincios un astfel de limbaj iar dacă aș fi văzut aș fi luat atitudine.

Citat:

Traducere: Dumnezeu vrea exact ce vreau si eu. Cum stiu asta? Pai, inteleg Biblia "altfel". Sau cand nu pot sa fac asta, spun ca nu conteaza, pur si simplu.
Ăstea sunt prejudecățile tale despre credincioși. În realitate sunt cel puțin o parte dintre credincioși care caută în mod sincer voia lui Dumnezeu și depășesc orizontul egoist al voii proprii. Tu proiectezi asupra altora propria ta condiție.

ioan_strainul 18.12.2010 21:12:38

Biblia scrisa dupa Ureche ????? a cui ureche ????

Am ajuns atIt de deparete IncIt ne indoim si de Biblie si pina la urma ne vom Indoi si daca Hristos sa jertfit pentru noi,si daca Dumnezeu a Insuflat Psaltirea Proorocului David Si In general daca exista Dumnezeu ,astai lupta lui anticrist sa rupa pe om de Dumnezeu si de credinta .
Spusa Hristos Ap. Toma fericit esti Tomo ca ai vazut si ai crezut Insa ferice de cei ce nu au vazut si totusi au crezut.
Daca Bunul Dumnezeu a binevoit sa vorbeasca vrajitorului Balaam Prin gura magaritei sale avertizindul de pacatul lui si sa nu blesteme pe poporul Lui Dumnezeu pe care El la bine-cuvIntat, atunci ce vom zice ca nu a insuflat Scripturile Sfiintilor Evanghelisti , si nu este adevarat ca in ziua Cinzecimi a trimis Hristos Sf. Apostolii darul Duhului SfInt si ia inzestrat cu putere de sus ca toti cei ce erau de fatza la acest adevar sa inteleaga chemarea al MINTUIRE a Sf. Apostolii si nu In ultimul rInd Fericirile care fericesc pe cei ce cred cu adevarat In el.
Undei credinta noastra si cIt de mic este un bob de mustar ???? , Dar foarte mare comparIndul cu credinta ce ne mIndrim cu ea , ca nu o avem sIntem niste Fatarnici si miste mincinosi si Hulitori ai cuvintului Lui Dumnezeu T O T I I Care spunem ca sintem credinciosi ca nu credem ce spunem cu gura vorbim mult Insa faptic nu facem nimic spre Indreptarea noastra .
Vor spune multii si Ii si , aud bine dar tu cu ce te lauzi sau ce faci bun spre mIntuirea ta . Raspuns din adIncul Inimi , ma multumesc ca am In fiecare zi Bucata de PIINE data de DUMNEZEU spre traiul nu Imbuibat dar nici sa rabd sau sa fiu lipsit sa intind mIna ca sa cersesc, ma Inzestrat Bunul DUMNEZEU cu darul rabdari si sa nu ma gIndesc la ce va fi mIine nu ca as avea adunate rezeve In hambare si averi trecatoare nu va spun In fata Tatalui Ceresc care ma cunoaste bine si caruia Ii multumesc, Sarac sInt In lumea asta trecatoare de dragoste si de iubire si de fapta buna si de ascultarea Lui Dumnezeu, dar mai mult sunt sarac de credinta si usor cad de pe cale la or ce adiere de vInt. asta ma preocupa pe mine si at trbui sa ne preocupe pe toti ,Cai Duhul Lumi acestei in care traim a a pus stapInire pe noi si vremurile sunt aproape Timpul Bate la poarta si nu este timp pentru ratacire si ura si dusmanie ca vie moartea si ne ia ca nu avem timp sa cerem iertare la cei pe care ii mocirlim cu apucaturile noastre .
amin amin amin
Doamne IISuse Hristoase Fiul LUI DUMNEZEU pentru Rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor Sfintilor Tai si ale Prea-cuviosilor Parintilor nostri Iartane pe noi Pacatosi amin amin amin
+++ +++ +++ +++

ai2 19.12.2010 14:04:42

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 314449)
Era vorba de cuvinte ca nasol, mișto pe care ai2 le folosește frecvent și sunt supărătoare. Un om de bun simț nu folosește astfel de cuvinte, cel puțin nu în scris, ele sunt dovada unei lipse de respect față de sine însuși și față de alții. Nu îmi amintesc să fi văzut la vreun credincios un astfel de limbaj iar dacă aș fi văzut aș fi luat atitudine.

Misto exemplu. Probema e ca esti ipocrit[1] si nu te uiti la propria exprimare care contine mai mult decat niste cuvinte insuficient de elevate. Cica n-ai vazut asemenea limbaj la crestini! Reciteste-ti mesajele! Multe din replicile tale sunt lipsite de argumente si se rezuma la jigniri. Nu la fel de sensibil ai fost si cand alti crestini nu faceau altceva decat sa injure ateii (inorog de exemplu a avut peste 200 de mesaje pline de injurii). Impotriva caror crestini ai luat atitudine si dupa cat timp?
Cat despre respect, repet daca e nevoie. Respectul se castiga. Iar oamenii care sunt atat de sensibili la ironiile adresate propriilor credinte nu ar trebui sa aiba credinte atat de hilare in primul rand.

--------------
[1] IPOCRÍT (despre persoane) Care este lipsit de sinceritate; prefăcut; duplicitar

ai2 19.12.2010 14:22:41

@Traditie: Mostra de limbaj a la inorog care nu te-a deranjat prea tare:

Citat:

Ratatule, vezi-ti de lungul nasului. Dar hai sa-ti conced ca poti gandi deasupra maimutei. Ce e aia materialism conform frazei tale, japitza coafata in salvatorul stiintei? Ai nota 3 la cultura, nota 2 la rationamente elementare si vii aici sa predai stiinta? Marsh la bordel. E mai misto pentru tine ce-ai putea face acolo. Sau, alternativa, wooow, impresioneaza-ma: fundamenteaza-ti mascarile, retardatule.
Repet, inorog a avut peste 200 de mesaje, iar tu pretinzi ca esti deranjat de faptul ca eu spun "nasol" si "misto". Daca erai asa sensibil precum pretinzi, luai atitudine mai repede impotriva unuia care se coboara mult mai jos de misto si nasol. Iar daca erai realmente sensibil, luai atitudine impotriva preotilor (n-am zis popi) care dau afara batrani in plina iarna.

konijiro 22.12.2010 13:34:52

Citat:

Comparația e bună pentru că așa cum românii își urăsc politicienii și tu urăști Biserica. Diferența e că tu nu ai venit aici să schimbi idei ci să-ți impui propriile idei, fiindcă așa cum ai afirmat consideri din start greșită orice formă de credință și nu accepți că se poate să te înșeli.
Omule, eu nu urasc Biserica. Observ doar ca una declara, si alta face.
Daca te calmezi un pic si recitesti ce am scris, vei observa ca o mare parte se adreseaza viziunii tale asupra crestinismului si a faptului ca operele de caritate sunt (sau nu) parte importanta din ceea ce crestinismul ar trebui sa reprezinte. Punctul tau de vedere se pare ca e oricum minoritar pe un forum crestin. In afara de dobrin7m (care crede ca daca toata lumea fura, e OK sa o faca si popii), si cristiboss care nu a zis mai nimic, in afara de a ne ameninta cu un ban, mai nimeni nu e de acord cu viziunea ta.

Citat:

Este o diferență între felul în care critică un om cu intenții curate și unul rău intenționat. Cel cu intenții bune urmărește binele persoanei / instituției criticate. Cel rău urmărește prin critică distrugerea imaginii, denigrarea.
Denigrarea implica informatii false. Ce e fals in a spune ca BOR ocroteste preotii colaboratori cu Securitatea, sau ca Teodosie a cerut spaga pentru a-l face pe omul ala preot, sau ca BOR se batea in piept ca nu va cere nici un ban pentru catedrala, si acum exact asta fac? Adica daca spun adevarul se cheama ca denigrez? Pe langa cartea de logica, fa rost si e un dictionar.

Citat:

Dacă ai fi un om bine-intenționat s-ar vedea din aceea că ai veni și cu informații sau idei diverse în sprijinul credincioșilor, dar nu, toate mesajele tale se rezumă la obsesia de a contracara credința.
Aha. Deci a da de gandit credinciosilor referitor la propria Biserica e un lucru rau, atata timp cat nu am cuvinte de lauda.

Citat:

La asta ti-a raspuns AI2 cu citat, si ala era un thread pe care ai scris si tu. Deci da, ipocrit e un cuvant care ti se potriveste perfect, dar il arunci pe altii, fara sa faci un efort de auto-evaluare a atitudinii tale.

Citat:

Ăstea sunt prejudecățile tale despre credincioși. În realitate sunt cel puțin o parte dintre credincioși care caută în mod sincer voia lui Dumnezeu și depășesc orizontul egoist al voii proprii. Tu proiectezi asupra altora propria ta condiție.
Explica atunci tu, cu cuvintele tale, pe ce criterii accepti alte chestii din Biblie, dar respingi citatul despre care a venit vorba (ala mentionat de Erethorn).
Si nu, nu e vorba de prejudecati. Sunt studii facute pe credinciosi care arata clar ca de fiecare data cand se intreaba "What would Jesus do?" pentru a lua o decizie, Jesus ar vrea exact ce vor si ei in momentul ala.

Florin-Ionut 22.12.2010 16:32:41

Din pacate pare sa fie adevarat: http://www.financiarul.com/articol_3...%E2%82%AC.html .

Daca as locui in Bucuresti, m-as duce sa vorbesc cu cei care locuiesc acolo si sa aflu detalii din gura lor. Apoi i-as face viata grea popii care isi zice preot, cum m-as pricepe eu mai bine, daca legea nu e de partea locatarilor. As merge pana la Patriarh si as face publica toata povestea.

"Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura."

andreicozia 22.12.2010 16:40:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 315604)
Din pacate pare sa fie adevarat: http://www.financiarul.com/articol_3...%E2%82%AC.html .

Daca as locui in Bucuresti, m-as duce sa vorbesc cu cei care locuiesc acolo si sa aflu detalii din gura lor. Apoi i-as face viata grea popii care isi zice preot, cum m-as pricepe eu mai bine, daca legea nu e de partea locatarilor. As merge pana la Patriarh si as face publica toata povestea.

"Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura."

Nu ai dreptate Florin,
Hristos a spus:
Dati cezarului ce-i al cezarului", acest indemn incluzind si RESPECTAREA LEGII!

Biserica pe pamint nu-i o institutie care leviteaza in cer plina de sfinti cu aripi si nu are nevoi materiale proprii.
Daca vrem sa fim o tara civilizata unde propietatea personala este respectata si NU o natiune de anarhisti si haimanale care latra la TVeu pentru a prooduce senzatie, TREBUIE SA NE CONFORMAM LEGIILOR TARII SI CONSITUTIEI!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:38:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.