Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   stie cineva un copil ce poate fi adoptat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11525)

ungureanuralucalaura 19.08.2015 16:25:40

buna

Citat:

În prealabil postat de adryana23 (Post 590060)
eu cunosc pe cineva care este gravida si doreste sa isi dea copilul spre adoptie imediat ce se naste daca cunoasteti pe cineva care doresc sa adopte

as vrea un raspuns. Imi doresc prea mult un copil.

Corinusha 20.08.2015 10:09:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 598520)
Pai sigur ca era normal sa simta asa si nu pentru ca afost infiat ci de cum a fost crescut de cel care l-a infiat, daca a ajuns sa ii spuna asta "intr-un acces de furie" poti fi sigura ca nu a fost singurul si mult mai multe lucruri au fost spuse de-a lungul timpului..

din pacate i-a zis bunica, nici macar parintele care l-a infiat. Numai ca, din pacate nu e singurul care a reactinat nasol cand a aflat, ci mult copii infiati reactioneaza aiurea cand afla, daca afla tarziu, dar mai ales daca afla de la altii. nu ma pot pune 100% in locul lor; cum ziceam, ai mei mi-au zis de cand ma stiu, dar consider ca foarte bine au facut. Si asa, se gasesc oamni care sa-mi zica ca as avea o sora geamana, o bunica care mi-a zis ca as avea un frate mai mic, in conditiile in care nici unul din persoanele care mi-au zis lucrurile astea nu au cces la asemenea informatii. Probbil oi avea vreun frate/sora mai mica; femeia era abia o fata; avea 16 ani; m-as mira sa nu fi facult alt copii si/sau sa nu se fi casatorit or whatever niciodata.

Corinusha 20.08.2015 10:45:28

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 598517)
Vad niste mesaje pe acest forum si ma ingrozesc. Unii cauta copil de adoptat, altii cauta parinti sa adopte un copil. Paraca e mica publicitate.

Oh daca ar fi totul atat de simplu. Sa dam anunt si sa gasim copil, respectiv parinti!
Eu stiu ca nu se face asa. nu stiu de ce, dar adoptia se face prin institutiile specializate.
Copiii oferiti spre adoptie trebuie anuntati acolo si parintii adoptatori tot acolo trebuie sa intrebe si sunt indrumati la centre sa vadac copii.

Poate ca totusi in tara se mai face si asa si te duci si gasesti copilul privat sau abandonat in spital. Dar nu stiu daca ti-l si da institutia.
Trebuie multe acte si conditii.

Se poate face asa, daca persoana in cauzqa nu cauta un anume tip de copil, daca nu il intereseaza etnia copilului sau credinta care o au sau nu o au parintii biologici etc. Ti-i da institutia, si putin mai repede hiar daca se gaseste cuplu de parinti adoptatori si parinte care vrea sa ii dea copilul spre adoptie; desiur, actele se fac la fel si dureaza si asa, dar e putin mai usor pentru ca acceptul se poate primi si mult mai repede.

Pentru Corinusha

Citat:

Este parerea ta si ti-o respect. Eu am cunoscut si alte pareri.
Si tu prin prisma ta vezi lucrurile totusi prea simplist. Dar in fine. Asa a fost in cazul tau.
Dar sunt oameni si oameni. Unii mai sensibili, care analizeaza mai mult lucrurile.
Nu sunt nici infantilisme si nici prostii. Pana si la un catel si tot iti pui niste probleme inainte sa-l iei, daramite la un copil.
Unii isi pun problemele astea, desi sincer, mie personal mi se pare o prostie a-ti pui atatea probleme, o data ce sti ca copilul e sanatos si punct. Pot aparea pe parcurs destule, si fra ca copilul sa aiba ceva genetic. La fel e si cu un catel. Eu mi-am ales catelul in functie de culoare, sa semene la culoare cu tatal lui. Atat. Nu mi-am pus problema ca se va imbolnavi sa ca nustiuce. Sunt costienta ca poate avea probleme, dar sunt dispusa sa am grija de el. La fel vad lucrurile mai ales in cazul unui copil. De ce cauta cuplurile "copilul perfect", care sa fie alb, cu ochii nustiucum, sa nu fie tigan, sa nu x, sa nu y etc? Pentru ce? Adopta copil in loc de trofeu sau cre0i faza la chestiilea astea "stetice" Adica un copil tigan nu are dreptul la o familie, la fel ca un copil roman?! Nu e asta ipocrizie?

[quote]Eu una nu inteleg de ce trebuie sa spui copilului neaparat si mai ales de mic ca este adoptat. La ce-i ajuta si de ce fac asa un teatru daca li se spune mai tarziu, cand sunt mai maturi si pot sa inteleaga?
Cam ce ar trebui dupa parerea ta sa spui unui copil la 1 an, 2 sau 3?
Si ce intelege?
Copiii (indiferent) la ce varsta afla sufera. Este un soc mare. Indiferent la ce varsta. Macar la varsta mai mare intelege si daca nu-i convine poate sa plece in legea lui daca asa doreste. [quote]

Pentru ca asa e corect si pentru ca asa e el mai bine. Nu ii zici copilului ca e adopat doar 1 data, cand are 1 an sau 2 sau 3, ci ii explici frumos, pe intelesul lui, de fiecare data cum sta treaba. Nu e mare luru si cu siguranta copilul alanu va sufri ca a aflat ca e adoptat. Trust me, nu-s singura in situatia asta.
E un soc doar daca afla tarziu; habar nu ai ce se pot intreba copiii aia, chiar si daca afla la 6-7 ani.

Citat:

Da, am citit si auzit la televizor cazuri reale care au urat pe parintii adoptatori, care nu au fost de acord ca au fost adoptati.
Altii care s-au infuriat ca au fost conceputi cu ajutorul medicului si celule donate.
Sunt cazuri si cazuri. Nu putem generaliza! Oamenii sunt diferiti, reactioneaza si gandesc, simt diferit.
In cazurile de la televizor nu zice nimni de apt de ce au urat copiii aia pe prinii adoptatori sau de ce s-au infuriat ca au fost conceputi in laborator. Aici e problema. E cam cum zice Alin (cand s-a referit la cazul colegului meu de liceu).

Citat:

Exista oameni care nu inteleg cum este sa-ti doresti sa ai copil si sa nu poti. Pur si simplu. Nu inteleg, nu au trecut prin asta si nu stiu cum este si atunci ii calca in picioare pe acesti oameni pentru ca au ales alte cai si s-au zbatut.
Nici nu stiu cata suferinta si efort se ascund in spatele acestor alte cai.
Da, asa e. Ai dreptate. Ca om care ai copii, nu poti sa iti imaginezi cum e sa iti doresti copii si sa nu ai. Asa e. Dar nu inteleg de exemplu, de ce multi parinti adoptatori, sunt terfeliti pentru ca au adoptat. Ai mei au trecut printr-un episod similar din partea uneu matusi si a unui unchi. A durat aproape 3 ani, pana au cunocut "plodul infiat", a.k.a pe mine. Culmea, m-au indragit din prima secunda, dupa ce, ni e-a randul i-au pus pe ai mei la zid ca "de ce au facut prostia asta?"

Citat:

Si Corinusha - da conteaza cine a nascut copilul. Pentru ca sunt si lucruri genetice. Si mai este vorba si de alte lucruri.
Alte lucruri, cum ar fi ce anume? Ca in afara de genetica chiar nu ma pot gandi la altceva.

Citat:

Uite de exemplu pe acest forum este asa o inversunare a oamenilor impotriva altor confesiuni sau religii. Crezi ca ei ar adopta un copil care sa nu fie din oameni ortodocsi?
Important este si cum este crescut copilul. Categoric.
Important este si prin ce traume a trecut.
Sigur si copilul propriu poate trece prin traume. Este valabil pentru toti copii.
Pai copilul ala, la cateva luni-1 an-2 ani, stie oare de ortodoxie sau religii? Crezi ca are in sange conesiunea sau lipsa acesteia a parintilor? HAI SA FIM SERIOSI.
dE CE NU AR ADOPTA COPII CARE SA PROVINA DIN FAMILII NEORTODOXE/ATEE/BUDISTE/ETC? Pentru ca ce?

Corinusha 20.08.2015 10:46:00

Citat:

Cel mai important este ca parintii sa se potriveasca in final cu copiii. Sa aibe bucuria si multumirea in suflet. Ca si la casatorie.
Il iei pe cel care-ti place si pe care il iubesti si cu care cel putin crezi ca vei trai o viata intreaga.
Potrivirea asta e o prostie. Ea nu exista. Daca ai posibilitatea sa fci proprii tai copii, oare ai posibilitatea sa le alegi culoarea ochilor, parului, intelignta, etc? Nu, nu ai cum. Si copilul nu mosteneste naparat (fizic vorbind) parintii, ci isi poate mosteni bunicii si chiar strabunicii (aia care habar nu ai cum aratau macar). Nici cu copilul biologic nu e sigur ca te vei potrivi. Si copiii au personalitatea si temperamentul propriu, diferit de al vostru, al parintilor. Idde e ca tu, ca parinte, ori accepti si iti iubesti copilul asa cum e, ori nu il accepti si nu-ti pasa de el. Asta e valabil si in familii naturale.

Citat:

Nu se poate face cu forta nici casatoria si nici adoptia. De aia te si intreaba (din cate am inteles) in formular daca vrei fata sau baiat, sau frati, varsta, nationalitate, sanatate.
Asta se face tocmai pentru ca exista oameni carora le pasa atat de mult de aspectul ast fizic si estetic al copilului. Oameni care nu inteleg ca un copil e un copil, chiar daca nu e "copilul ideal", care oricum nu exista. Deloc.

Citat:

Nu te inteleg totusi!!! De ce sa obligi un om sa traiasca o viata langa cineva cu care nu poate?
De unde ideea asta?
E vorba de anumite afinitati. Nu e vorba de discriminare sau lipsa de respect.
Eu aici cunosc oameni de diverse nationalitati si ne respectam. Nu avem probleme.
Dar nu m-as putea casatori cu oameni de anumite nationalitati sau chiar religii.
Sunt de condamnat?
In schimb as fi atrasa de alte nationalitati. E vorba de mai multe lucruri nu numai de aspectul fizic. De intreaga cultura a omului, de tara din care provine.
Sunt tari care nu dau in nici un caz copii spre adoptie la cei straini de religia lor, sau de tara lor. Mi se pare ca Thailanda, tarile arabe, nu stiu daca nu si Grecia etc.
Nu e vorba de obligat nimic. E vorba pur si simplu de ipocrizia umana. Si aici ma refer la modul cel mai general, mai ales cand vin vorba e aspectul fizic si estetic. Si a, sa fim seriosi, omul e ipocrit si pace.
Si nu e vorba de casatorit, e vorba de adoptat un copil; nu e totuna deloc. Iti poti alege sotul, dar oricum ai da-o, nu-ti poti alege copilul (asta daca ai copilul tau); doar in adoptii se poate asa ceva pentru ca, omul, in general, vrea ca copilul ala sa nu fie asa si pe dincolo s a fie altfel etc. Mi e pare ok sa poti alege sexul si varsta copilului. OK. Dar mi se pare idiot sa iti alegi copilul dintr-un catalog, dupa culoarea ochilor, nationalitate si etnie, culoarea pielii, a parului etc. Nu esti la piata.
Si cum poti stii din capul locului ca nu se poate trai cu un copil care nu e "copilul perfect, ideal" care l-ati dorit voi dpdv fizic, ci ca, poate e tigan (cu ei au majoritata o problema majora)? Cum poti sti tu asta, ca om? Cand nu sti daca poti trai alaturi de copilul natural, care e din "ingineria" gentica a familiei tale+a familiei sotului (familii pe care oricum nu le cunosti destul de profund sa stii ce elemente pot fi mostenite de copil si de la cine).

Dar asta e oar pararea mea, cre tiu ca nu coincide cu a majoritatii. Am mai avut discutia asta si in real life si stiu cum e; stiu ce li se pare majoritatii ok.

Citat:

Daca adopti un copil, la fel ca si la casatorie, intri si in mediul acelui copil. Sa-i sti originea, cultura, limba. Ma refer la unul strain.
Nu poti sa-l rupi de radacini, de origine.
Oricum il rupi de origini, poate si de cultura si limba; pentru ca, parintele biologic iese total din ecuatie de cele mai multe ori. Pentru ca e normal, e ok. Iar copilul nu simte asta; nu daca e sub 1 an si jumatate, 2 ani. Iar un copil trecut deja de 3 ani cam stie de ce e el la centru/orfelinat/plasament etc. si nu prea ii pasa unde ajunge, atata timp cat va avea "o mama si un tata" sau macar "un parinte care sa il iubeasca" (citate exacte folosite de copiii de prin orfelinate/centre etc.)

Citat:

Am citit despre copii adoptati ai caror parinti au tinut sa le mentina acest contact: sa-i invete limba respectiva, traditii, sa-i duca in vacante in tara respectiva, sa manance mancarurile lor traditionale.
Asta inseamna sa intri si tu in cultura respectiva. Si mai tarziu isi va cunoaste poate si rude pe acolo.
Nu traiesti cu sotul/sotia sau copilul adoptat sub clopot de sticla.
Alti copii dimpotriva habr nu au despre originea lor si se simt straini acolo.
Si asta e perfect ok.
Dar sa nu crezi ca cei care nu isi stiu originile se simt straini unde sunt. Alea-s cazuri de copii care au perceput schimbarea de cultura/tara etc; si sunt cazuri destul de rare in viata reala.
Sunt foarte multe site-uri (straine mai ales) si forumuri pe tema asta. Ai sa fii surpeinsa poate sa afli cati copii romani au fost adoptati de americani si canadieni; culmea, nu se simt straini acolo absolut deloc, chiar daca unii au fost saisi vizitele tara "biologica".

Toul, zic eu, tine de felul cum va fi crescut acel copil in familia adoptiva si foarte mult, enorm chiar, conteaza dac copilul stie adevarul de la bun inceput sau nu.
Eu imi sustin cauza si ii sfatuiesc pe parintii adoptivi sa le zica adevarul acestora inca de dinainte de a sti sa vorbeasca. O sa ii ajut enorm, iar socul e extrem de mic spre inexistent in cazul asta. Si asta nu o zic doar eu; ci e poate vedea in cazurile din jur (si nu ma refer aici doar la cazuri de la tv; undeoricum nu stim destule informatii).

Poate am fost putin judgemental sau prea directa sau prea rea, nu neg asta, dar imi asum fiecare cuvintel pe care l-am zic, pentru ca tot ceea ce am zis e in concordanta cu principiile mele.

ps: am mancat multe litere, am greseli typo, dar am scris rapid si am probleme cu tastatura; nu am mai corectat si abia acum vad ca e full de greseli. Sorry.

AlinB 20.08.2015 11:59:41

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 598563)
din pacate i-a zis bunica, nici macar parintele care l-a infiat. Numai ca, din pacate nu e singurul care a reactinat nasol cand a aflat, ci mult copii infiati reactioneaza aiurea cand afla, daca afla tarziu, dar mai ales daca afla de la altii. nu ma pot pune 100% in locul lor; cum ziceam, ai mei mi-au zis de cand ma stiu, dar consider ca foarte bine au facut. Si asa, se gasesc oamni care sa-mi zica ca as avea o sora geamana, o bunica care mi-a zis ca as avea un frate mai mic, in conditiile in care nici unul din persoanele care mi-au zis lucrurile astea nu au cces la asemenea informatii. Probbil oi avea vreun frate/sora mai mica; femeia era abia o fata; avea 16 ani; m-as mira sa nu fi facult alt copii si/sau sa nu se fi casatorit or whatever niciodata.

Repet, cauza nu este faptul in sine (ca sunt infiati) ci situatia familiala de asa natura.

Daca lucrurile au mers prost in familia respectiva, copilul gaseste o explicatie imediat "aha, de asta nu ma iubeau, am fost infiat".

Cei care sunt din familii naturale, nu au nici macar subtrefugiul asta..

Corinusha 21.08.2015 09:49:13

Clar, ai dreptate. Acum pricep la e te refereai exact.

Copiii adoptati care afla tarziu, oricum sunt ei afectati de soc; in prima instanta se gandesc la tot felul de nebunii, cea mai deasa fiind aceea ca au trait pana acum in minciuna - pe ei asta ii deranjeaza de fapt, faptul ca nu li s-a spus de la bun inceput adevarul, insa daca relatiile parinte adoptiv - copil adoptat sunt bune totul se rezolva frumos si destul de repede, fara prea multa drama, cu explicatii de fiecare parte. Daca relatiile sunt proaste, atunci se ajunge la ce a ajuns colegul meu, iar daca nu intervine cineva, se poate ajunge si mai rau (alcoolism, droguri, fugit de-acasa etc.)

Yasmina 21.08.2015 19:24:12

Aia care vor sa aiba copii-trofeu,cei mai frumosi,cei mai destepti nici nu merita sa aibe copii de loc!
Daca il faceau ei cine stie cum iesea,mai prost decat unul infiat;nu poti sa vii cu pretentii cand infiezi un copil ca doar nu iti iei animal de companie pe alese,dupa culoarea blanii si personalitate. Un copil este o viata,un suflet,un individ care reprezinta umanitatea;doctorul de maine,pompierul,salvatorul altora,bunul samaritean...

Tot respectul pt cei care infiaza si sunt parinti mai buni chiar decat cei mai multi parinti naturali.

Despre tigani se spun multe...pana nu esti pus in fata experientei de a infia copii tigani,nu o sa stii adevarul.
Eu am vazut copii tigani infiati care au o cariera,sunt oameni integri si respectati in societate.

Corinusha 24.08.2015 13:03:25

^ mi-a ajuns la suflet postarea ta; asa gandesc si eu in privinta adoptatului.

Si copiii tigni sunt exact ca si copiii netigani. Ambele categorii pot avea probleme, traume, frustrari etc. Nu se poate spune ca un copil tigan este inferior unui copil netigan (a se inlocui tigan cu orice alta clasa de oameni nupreaagreati din cinestiecemotive); e o aberatie absoluta.

ovidiu b. 24.08.2015 14:23:26

Citat:

În prealabil postat de ungureanuralucalaura (Post 598526)
as vrea un raspuns. Imi doresc prea mult un copil.

Pentru a adopta un copil trebuie să te prezinți la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din zona în care locuiești. Aici vei primi toate informațiile necesare pentru a adopta un copil. Copiii nu sunt obiecte și nu sunt de vânzare. Nu m-ar suprinde faptul ca scopul tău să fie cu totul altul.

ovidiu b. 24.08.2015 15:55:38

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 590411)
Puneti aici mai multe detalii (locatie, contact, etc.), poate se găseste cineva doritor.

Cum să posteze pe un forum public datele confidențiale ale unei alte persoane? Uite așa dăm totul pe tavă traficanților de carne vie.

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 590411)
Păcat că pentru străinătate nu se se pot da în adoptie copii mai mici de 3 ani (după legislatia actuală).

De ce să ne dăm copiii noștri străinilor?

sophia 24.08.2015 16:44:26

Ii dau dreptate lui Ovidiu.
Un copil nu poate fi gasit sau oferit pentru adoptie asa, pe internet.
Exista organizatiile speciale pentru asa ceva.

Legat de al doilea mesaj: cred ca Mirela se referea la romanii care locuiesc in strainatate si vor sa adopte copii. Mereu sunt tratati altfel decat cei din tara si nu este drept.

Mi se pare rautate ceea ce spune Yasmina si e sustinuta de Corinusha.
Nu este vorba de a cauta si adopta copiii cei mai cei. Nici nu sunt abandonati asa copii.
De ce spuneti asfel de lucruri?
Nu stiu, nu am vazut cel fel de copii sunt abandonati si dati spre adoptie.
E vorba totusi ca multi romani sunt cumva traumatizati de oameni care fac rau si de asta ii evita, le este frica.
In general nu poti sa stii cum este copilul si ce va ajunge. Indiferent cum este si daca este adoptat sau natural. Sunt riscuri si fiecare om se straduie sa le evite. Si aici este si vina parintilor. Inclusiv a parintilor care ajung sa-si abandoneze copii, sau sa-i dea in adoptie.
Si fiecare om cauta sa creasca acei copii pentru care are putere si posibilitati.
Ca pana la urma nu-i cresti sub clopot de sticla, tot trebuie sa ajunga in societate si acolo apar probleme si sunt discriminati fie ca sunt cu handicap, sau ca arata altfel. Sa nu uitam asta.
Pai cand ma uit cum ma priveste pe mine lumea aici si ce suntem pusi in oala cu altii ce sa mai spun.
Nu, nu mai discut, ca imi fac pacate.
Nu stiu cum va este voua in America si cum sunteti priviti.
Nu cred ca trebuie sa judecam aici pe nimeni.
Intai sa ajungeti in postura de a infia un copil si apoi sa discutam.
Dar sa judeci pe un om care sufera si nu are posibilitati sa obtina pe nici o cal copii? Fete tinere care pot avea pe cale naturala?
E foarte usor sa dam 10 la fundul altuia.
Este o discutie delicata si larga aici. Nu este asa simpu cum vedeti voi.

tabitha 24.08.2015 21:01:54

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 598832)
De ce să ne dăm copiii noștri străinilor?

Nu se dau străinilor, ci familiilor în care cel putin un părinte este român. Citeste legislatia.

Yasmina 24.08.2015 23:03:44

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 598833)
Ii dau dreptate lui Ovidiu.
Un copil nu poate fi gasit sau oferit pentru adoptie asa, pe internet.
Exista organizatiile speciale pentru asa ceva.

Legat de al doilea mesaj: cred ca Mirela se referea la romanii care locuiesc in strainatate si vor sa adopte copii. Mereu sunt tratati altfel decat cei din tara si nu este drept.

Mi se pare rautate ceea ce spune Yasmina si e sustinuta de Corinusha.
Nu este vorba de a cauta si adopta copiii cei mai cei. Nici nu sunt abandonati asa copii.
De ce spuneti asfel de lucruri?
Nu stiu, nu am vazut cel fel de copii sunt abandonati si dati spre adoptie.
E vorba totusi ca multi romani sunt cumva traumatizati de oameni care fac rau si de asta ii evita, le este frica.
In general nu poti sa stii cum este copilul si ce va ajunge. Indiferent cum este si daca este adoptat sau natural. Sunt riscuri si fiecare om se straduie sa le evite. Si aici este si vina parintilor. Inclusiv a parintilor care ajung sa-si abandoneze copii, sau sa-i dea in adoptie.
Si fiecare om cauta sa creasca acei copii pentru care are putere si posibilitati.
Ca pana la urma nu-i cresti sub clopot de sticla, tot trebuie sa ajunga in societate si acolo apar probleme si sunt discriminati fie ca sunt cu handicap, sau ca arata altfel. Sa nu uitam asta.
Pai cand ma uit cum ma priveste pe mine lumea aici si ce suntem pusi in oala cu altii ce sa mai spun.
Nu, nu mai discut, ca imi fac pacate.
Nu stiu cum va este voua in America si cum sunteti priviti.
Nu cred ca trebuie sa judecam aici pe nimeni.
Intai sa ajungeti in postura de a infia un copil si apoi sa discutam.
Dar sa judeci pe un om care sufera si nu are posibilitati sa obtina pe nici o cal copii? Fete tinere care pot avea pe cale naturala?
E foarte usor sa dam 10 la fundul altuia.
Este o discutie delicata si larga aici. Nu este asa simpu cum vedeti voi.

Eram sigura ca ai sa comentezi din nou!
Nu stiu,este problema ta personala,nu trebuie sa intri in amanunte dar cum de te plangi de atatia ani pe forum ca nu poti avea copii si nici nu poti sa infiezi?
Si cum de altii pot infia fara probleme?
La asta sa te gandesti cand te mai plangi ca daca intradevar vrei,se poate!

Dupa principiul tau complicat si dificil de a vedea lucrurile si de a le suci pe fiecare fateta,nu-i de mirare!
Eu vad ca la altii este simplu ca orice alta formalitate.

De 4 August am vizitat niste cunostiinte care au adoptat 2 copii(sora si frate)ai unei familii destramate,mama copiilor s-a sinucis iar tatal lor este in puscarie pt crima.
Copiii sunt dulci,inteligenti si au bune maniere datorita parintilor de adoptie;baiatul este bolnav,pe tratament-daca nu se tine de tratament intra in depresie,dar de altfel foarte inteligent, peste medie.
Cu toate ca stiau istoricul lor si purtarile nu foarte alese ale parintilor(tata criminal,mama sinucigasa ??) au ales sa-i adopte pt a face un bine copiilor pt ca ei,parintii adoptatori bat deja spre 50 si si-au crescut copiii lor mari,bine merci.Nu au adoptat pt ca aveau nevoie sa creasca copii ci pt a nu-i lasa de izbeliste(copiii sunt din comunitatea lor).

Sa le dea Dumnezeu sanatate,nici macar nu sunt ortodocsi si nici nu vor sa auda de biserici si religii;vb aia,pana si paganii fac Binele,toti vor fi judecati intr-ale lor.

Si totusi te socheaza cum unii care nu stau toata ziua cu ochii in rugaciuni spre Maica Domnului,acatiste si Noul Testament fac un asemenea gest de omenie fara a sta pe ganduri si fara a face analize complicate despre provenienta copiiilor,purtari genetice si alte bazaconii...

tabitha 25.08.2015 00:44:55

În primul rând, ca să poti să adopti, pe lângă conditiile sine qua non dpdv legislativ, îti trebuie bani, multi bani. În jur de 35.000 de dolari dacă esti în America si vrei să adopti un copil din RO. Adoptiile loco sunt mult mai ieftine si mai putin complicate. Se caută mai ales foster parents, pentru copii măricei, si cu diverse probleme/ handicapuri. Copiii mici sunt greu de adoptat.

Corinusha 25.08.2015 10:29:10

copiii mici sunt greu de adoptat probbil si pentru ca toata lumea vrea copii mici (sub 1-2 ani).

Sophia, sunt abandonati si copiii cei mai cei, adica copii cu trasaturi frumoase, gen blonzi cu ochi albastri, ce cauta toata lumea care vrea sa adopte. Cine vrea sa abandoneze un copil nu tin cont de cum arata copilul; iar cine vrea cu adevarat sa adopte, nu pentru a se simti ei mai bine ca-s parinti, ci pentru a creste un OM, aceia nu o sa tina cont nici de etnia copilului, nici de culoarea pielii sau a ochilor copilului, nici de tipul de printi biologici care l-au conceput si adus pe lume. Pentru ca, la urma urmei, nu conteaza cine te-a adus pe lume, conteaza cine si cum te-a crescut.

Ma intreb daca te-ai lua de implicatiile genetice fiind tu pusa in situata de copil adoptat sa ce dopil "de adoptat"; m-as gandi ca nu ai mai fii asa de subiectiva, ca pana laurma daca vrei sa ai un copil si sa cresti un copil, nu o faci pentru tine, o faci pentru copil; cresti un om, nu o replica de-a ta; copilul acela, fie el natural sau adoptat ste o fiinta unica, cu o personalitate unica si temperament unic, cepot fi net diferite fata de ale printilor (cum ziceam, e valabil si la copiii naturali asta; enetic, copiii mostenesc si alti stramosi, nu doar pe parinti). Asa ca da daca vrei sa cresti un om si nu poti face tu acel am si esti dispus sa adopti, atunci corect si normal mi s-ar parea sa nu ai pretentii ca copilul sa fie nustiucum; inteleg sa ai pretentia sa fie clinic sanatos, dar mai mult de atat nu inteleg de ce ai avea pretentii (nu vb aici de tine sophia, vorbesc la modul general - prea multi oameni care vor sa adopte au pretentii legate de orice chestie la copil; apoi se mira ca nu li se aproba adoptia). Eu una, as avea retineri sa dau un copil in adoptie cuiva care are pretentii sa fie de etnia x, ochii y, parul z, clinic sanatos, parinti nustiudecare etc; pentru ca, e cele mi multe ori, acei oameni vor avea pretentii exagerate si de l copil; il vor constrange sa devina "copilul trofeu", de care sa se poata mandri; iar asta nu e neaparat compatibila cu dorintele viitoare ale copilului, cu personalitatea lui etc.

sophia 25.08.2015 11:39:06

Eu nu vad rostul acestei discutii si n-am sa stau sa scriu aici pe forum de ce n-am putut adopta un copil. Sunt conditii pe care nu le indeplinim. Punct.
Mirela deja a raspuns la o parte. Bani, bani, bani.
Si copiii se dau tot pe bani si inca pe bani multi.
Da, daca nu stai in tara iti trebuie multi bani si nici asa nu-ti da.

Eu nu stiu, vad ca va este foarte usor sa vorbiti despre lucrurile astea si totusi va intreb:
Voi de ce nu adoptati copil?
Daca tot dati lectii la altii?
Si de ce nu adopta toata lumea si sa fie caminele goale, sa nu mai fie orfani?

Ma uitam la televizor aici de-a lungul timpului si am vazut si inteles cum este cu copiii. Cine are bani poate orice.
Am fost socata.
Cati bani pot sa aibe oamenii si ce pot sa faca.
Si totusi tot mai sunt greutati si asa. Probleme legislative.
Inca acolo in America totul este posibil. Aici nu. La toate nu si nu.

Legat de varsta copiilor de adoptat:
In mod normal si natural, ar trebui ca toti copiii sa se dea de mici si direct in adoptie. Nu sa-i tina ani de zile in camine.
Normal si firesc pentru orice parinte este sa poata sa ia bebelus.
Eu nu inteleg de unde veniti cu regulile astea ca numai parintii naturali au dreptul la totul, iar cei care adopta sunt niste animale mfara nici un drept.
Numai voi aveti dreptul sa va bucurati de o sarcina, de un bebelus, sa alaptati, sa plimbati un carucior! In fine tot ceea ce este normal pentru un parinte.
Unde scrie asta? Unde scrie ca parintii naturali sunt mai cu mot si noi trebuie sa fim calcati in picioare?
Si de ce copilul ala trebuie sa stea ani de zile prin camine si sa fie traumatizat.
Ah, ca mai sunt unii, putini care raman orfani mai tarziu, este altceva.

Dar, eu nu spun ca numai copiii mici trebuie sa fie adoptati. Eu as fi luat si mai marisor.
Cu cat este mai mare copilul, cu atat sunt mai multe probleme.
Depinde de caz, de situatie.

Si asa cum am mai spus, nu stiu despre ce pretentii vorbiti. Da, or fi unii care au anumite pretentii.
Dar in final este vorba sa poti iubi copilul si reciproc. Sa existe o afinitate.
La adoptie nici nu te lasa sa-l cunosti. Iti da o poza. Te duci poate cateva zile sa-l vezi la camin cine stie cum si cu ce reguli.

Sunt oameni care au posibilitati si putere si iau copii handicapati si bolnavi. Daca le pot asigura ei totul este perfect.
Fiecare cat si cum poate.

Vad cu surpriza ca multi cauta si privat copil. Ca si aici pe forum. Isi cauta ei copilul. Daca se da voie asa nu stiu.
Unii pandesc cand apare un copil abandonat in maternitate sau spital, mic.

Nu stiu, mie nu mi se pare corect cum se procedeaza in ziua de azi cu adoptiile.
Si in fond as putea sa pun problema si invers. De ce ii analizeaza atat pe adoptatori si le pun atatea conditii? Daca n-ai bani nu esti bun, daca n -ai casa, daca esti strain, daca ai varsta nu stiu care. Adica daca este mai amarat dar stii sa ingrijesti si sa iubesti copilul nu esti la fel de bun?
De ce numai bogatii si spuma spumelor sa poata adopta?

Sufera mult si cei care vor sa aibe copil. Indiferent pe cale il obtin.
Repet cu bani este totul posibil, dar sunt si greutati si suferinte.

Eu am incheiat discutia. este mult prea delicata si dureroasa.
Daca pentru voi este asa de usor si fara probleme, numai copil sa fie, atunci mergeti si adoptati.

oitza ratacita 25.08.2015 14:04:18

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 598918)

De ce numai bogatii si spuma spumelor sa poata adopta?

Nu e chiar asa. Oricine doreste sa adopte trebuie sa obtina certificatul de persoana sau familie apta sa adopte. Etapele sunt multe si ample, doritorii sunt evaluati din punct de vedere social, psihologic si instruiti pentru asumarea rolului de parinte.
Cred ca multi abandoneaza vazand cat de stufos este procedeul, nu din considerente financiare.
In ceea ce priveste copiii, trebuie primit acordul de adoptie de la rude, pana la gradul 4. Din nou, un demers indelungat. Eu am contact cu cativa copii de la centru de plasament, am o fetita negruta si cuminte ce a fost abandonata de mama in maternitate, fetita are acum 13 ani si inca e in curs de a fi declarata šcopil adoptabilš.
Centrele de plasament primesc de la stat in jur de 2000 lei pe luna/copil pentru ingrijirea lor. Uneori am senzatia ca din acest motiv nici nu grabesc procedurile, cu cat sunt mai multi copii in centru cu atat vin mai multi bani.
Deasemenea, mi se pare just sa fie verificati aspru cei ce vor sa adopte. Au fost cazuri cand parintii adoptatori nu au facut fata rolului de parinti si au renuntat la copil. Acum cativa ani am cunoscut o fetita adoptata de o familie instarita, cu pozitie sociala inalta. Material fetita a avut tot ce si-a dorit. Au aparut tulburarile adolescentei iar parintii nu au gestionat corect schimbarile comportamentale ale fetei. Ca sa pedepseasca fata, au cerut dezadoptia si astfel fata la 14 ani a ajuns in centru de plasament. Cumplit!
E tare delicata povestea copiilor din centre, sunt atat de fragili si de labili emotional. Cine si-i asuma trebuie sa fie extrem de puternic si dispus sa se jertfeasca.

tabitha 25.08.2015 22:16:14

Ba da, considerentele financiare sunt cele care te descalifică din start.
Poti să fii părintele perfect, daca nu ai banii necesari să suporti TOATE formalitătile, te lasi păgubas.

AlinB 25.08.2015 22:21:02

Care cat costa?

ovidiu b. 25.08.2015 23:41:08

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 598858)
Nu se dau străinilor, ci familiilor în care cel putin un părinte este român. Citeste legislatia.

Nu ai înțeles. Cu ce mă încălzește pe mine că un părinte este român? Copilul nu va avea parte de țara (și tradițiile) în care s-a născut și unde normal ar trebui să trăiacă. Și nu mi se poare normal să nu poată opta pentru varinta aceasta din moment ce el este adoptat la o vârstă când nici nu poate decide. Eu, personal, nu aș accepta acest mod de adopție. Ai ales să trăiești în altă țară? Să fii sănătos, adoptă copii din țara în care locuiești. Nu se poate să adopți, să fii sănătos. Revino în țară și adoptă copii.

oitza ratacita 25.08.2015 23:45:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 598955)
Care cat costa?

Cam cat costa vitaminele si suplimentele ce le iau femeile insarcinate sau cat costa vreo 2 pachete de scutece.

In prima faza costurile depind de taxele percepute de notarii care legalizeaza documentele care insotesc cererea privind evaluarea in vederea obtinerii atestatului de parinte adoptator. Deasemenea se solicita cazierul judiciar si adeverintele medicale a tuturor persoanelor care locuiesc cu solicitantul.

ovidiu b. 25.08.2015 23:54:50

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 598918)
Da, daca nu stai in tara iti trebuie multi bani si nici asa nu-ti da.

Ai avea posibilitatea de a adopta un copil din țara în care te afli?

tabitha 26.08.2015 00:42:03

Alin, am mai spus cât costă; pentru un român din străinătate approx 35.000 de dolari ptr 1 copil.

Oitza_ratacita, de unde le scoti?? N-ai nici cea mai mica idee de adevăratele costuri.

Ovidiu, 'frumoasă' concluzie "sa fii sănătos"... multumesc, asemenea si tie. :)

AlinB 26.08.2015 01:20:40

Din strainatate, printr-o societate intermediara care isi trage partea de profit in timp ce tu stai si astepti sa fie livrat pachetul, stim varianta asta.

In Romania costa doar timp (e adevarat, nu foarte putin) si bunavointa.

Daca mama se stie si este dispusa sa dea copilul in adoptie, lucrurile merg chiar mai repede.

tabitha 26.08.2015 01:51:44

Adoptiile nu se pot face pe cont propriu, mai ales când este vorba de stabilirea domiciliului copilului în străinătate. Sunt multe chestii legale care numai prin firme de avocatură se pot face. Nu e vorba că stai si astepti să-ti fie livrat pachetul. Rusinică celor care gândesc asa.

oitza ratacita 26.08.2015 01:56:47

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 59897)

Oitza_ratacita, de unde le scoti?? N-ai nici cea mai mica idee de adevăratele costuri.

Din ratacirile mele le scot.
Ma preocupa viata catorva fete dintr-un centru de copii. Pentru ca inca nu am copiii mei si nici nu pot adopta, Dumnezeu mi-a trimis in viata 2 fete la educatia si formarea carora sa contribui si eu dupa puteri. Si pt ca am fost interesata sa adopt am pus si intrebari. Pana una alta, ma implic cum pot, cu imbratisari, mangaieri, cu o inghetata, o poveste, un ascultat, o povata, o mustrare...si uite asa de 3 ani.
Mi se pare absurd sa se vehiculeze sume fixe pt copiii ca in piata. E prima data cand aud asa ceva. Costa actele si demersurile judecatoresti dar nu mii de euro sau dolari.

tabitha 26.08.2015 02:52:03

Vad ca basca ne intelegem. Cine a zis ca se vehiculeaza sume fixe?? Eu am dat doar o idee de cost aproximativ (ptr USA). In fine, vorba lunga, saracia omului. Va las sa va dati in continuare cu parerea. Poate ajungeti la idei mai realiste.

oitza ratacita 26.08.2015 03:51:48

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 598986)
Vad ca basca ne intelegem. Cine a zis ca se vehiculeaza sume fixe?? Eu am dat doar o idee de cost aproximativ (ptr USA). In fine, vorba lunga, saracia omului. Va las sa va dati in continuare cu parerea. Poate ajungeti la idei mai realiste.

Excelent! Si eu am dat tot o idee dar la mine, conform legislatiei si fara intermediar, era mai ieftin cu aproximativ 34000 dolari. Dar nu era mai comod ca era mult de umblat cu foile in mana.
Si totusi, cat costa copilul? Ironic. Saptamana viitoare promit ca merg la directie si cer tarife clare ca sa stie oamenii si sa nu deznadajduiasca la asemenea sume.
Repet, adoptiile sunt gratuite in Romania, costa legalizarea actelor si taxa de timbru de la demersul judecatoresc.

tabitha 26.08.2015 04:18:28

Eu vorbeam de adoptia ptr românii din SUA, tu de cei din România. Basca ne întelegem, cum spuneam.
Dar e bine dacă vii cu niste tarife pentru RO, poate dai sperante mai multe celor de acolo.

PS. Uite ca să-ti faci o idee cum de e asa scump să adopti din străinătate :

Timeline and Travel Requirements: It takes approx. 3 months to obtain USCIS approval, complete a home study and prepare a dossier, and referral is 1–3 months from submission of dossier. A total of 2–3 trips are required. Parents travel to Romania after referral for 30 days of bonding with the child(ren). Court date is scheduled 1 month after bonding trip; both parents must travel for court. Post-court work takes 2–3 weeks. Parents can return to the U.S. and make a 3rd trip for this piece or stay in Romania after court. Only 1 parent must be present post-court.

Dacă tu ai impresia că biletele de avion se iau pe gratis, concediile fără plată, si altele, ai o problemă de perceptie.

tabitha 26.08.2015 06:35:08

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 598925)
Centrele de plasament primesc de la stat in jur de 2000 lei pe luna/copil pentru ingrijirea lor.

Serios? m-as mira să fie adevărat..

oitza ratacita 26.08.2015 10:54:31

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 598988)
Eu vorbeam de adoptia ptr românii din SUA, tu de cei din România. Basca ne întelegem, cum spuneam.
Dar e bine dacă vii cu niste tarife pentru RO, poate dai sperante mai multe celor de acolo.

PS. Uite ca să-ti faci o idee cum de e asa scump să adopti din străinătate :

Timeline and Travel Requirements: It takes approx. 3 months to obtain USCIS approval, complete a home study and prepare a dossier, and referral is 1–3 months from submission of dossier. A total of 2–3 trips are required. Parents travel to Romania after referral for 30 days of bonding with the child(ren). Court date is scheduled 1 month after bonding trip; both parents must travel for court. Post-court work takes 2–3 weeks. Parents can return to the U.S. and make a 3rd trip for this piece or stay in Romania after court. Only 1 parent must be present post-court.

Dacă tu ai impresia că biletele de avion se iau pe gratis, concediile fără plată, si altele, ai o problemă de perceptie.

Legislatia este aceeasi si pentru Romania si pentru strainatate iar adoptia este gratuita. Modul in care te-ai exprimat induce in eroare. Poate daca ai fi mentionat ca pe tine personal te-ar costa in jur de 35000$ cu infatisarile si concediile nu ne mai lungeam atat. Pentru cei ce citesc paginile asa fugitiv ca mine si nu cunosc detalii despre persoana care scrie, este facil sa ramana cu ideea ca o adoptie costa enorm. Si nu e asa, sunt costuri adiacente pe care ti le asumi tot asa cum iti asumi si costurile ce apar cand aduci propriul copil pe lume. Asta daca iti doresti cu ardoare un sufletel.

oitza ratacita 26.08.2015 11:24:52

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 598993)
Serios? m-as mira să fie adevărat..

Trebuie sa verificati daca doriti certitudini. Si invit pe toti cei ce au timp si dragoste de oferit copiilor sa caute sa viziteze astfel de centre. Multi au impresia ca in céntrele de copii institutionalizati se traieste ca pe vremea comunista. Nu e asa, ei din punct de vedere material traiesc foarte bine acolo, au asistenta permanenta, mananca bine, sunt imbracati bine, participa la activitati educative, spectacole, tabere la mare si la munte, cursuri educative suplimentare...material, au poate uneori mai mult decat au restul copiilor in casele parintilor. Dar le lipseste afectiunea, atentia particulara, mediul familial.
Tocmai de aceea se incearca de vreo 10 ani desfiintarea centrelor mari de plasament si se incearca amplasarea copiilor in casute de tip familial unde locuiesc in numar mic cu parinti - asistenti maternali.

sophia 26.08.2015 12:26:15

Pentru oitza ratacita:

Legislatia nu este aceeasi pentru cei din tara si cei din afara. Fiindca romanii din strainatate sunt pusi in aceeasi oala cu strainii care vor sa adopte copii din alte tari.
Pentru cei care sunt in strainatate si vor sa adopte sunt niste taxe fixe.De ex. pentru Europa cam 20000-25000 Euro. La astea se adauga si cheltuielile tale personale (calatorie etc.).
Nu stiu exact de ce sunt asa sume mari. Intra traduceri de acte, posta si nu mai stiu ce.
Aici totul costa mult mai mult decat in tara. (Deocamdata.)
Si pentru toti banii astia iti da o poza a copilului si doua vorbe. Daca il vrei mergi mai departe, daca nu mai astepti, sau renunti. Nu stiu daca iti mai arata altul.
Si mai pot apare si alte probleme. Te trezesti ca nu mai vor sa-ti dea copilul, ca nu stiu ce. Si uite asa se traumatizeaza oamenii (si copii si parinti adoptatori).
Am uitat - trebuie sa dovedesti o anumita situatie materiala si nu stiu cat de bogat trebuie sa fii. Multe conditii.
Unor parinti naturali nu li se cere absolut nimic, nu-i verifica. Fac ce vor cu copiii. Nu mi se pare corect si cand vad cati copii sunt victime ale parintilor naturali, ma intreb de ce nu-i ia si pe ei cineva la control si sa-i opreasca de la facut copii daca nu le trebuie.

O intrebare - si daca se desfiinteaza centrele de plasament si ii da la casute din astea, mai sunt adoptabili copiii? Ca asa sunt multi copii luati de preoti sau manastiri si nu-i dau pentru adoptie. Ca cei de la Valea Plopului.

Pentru Ovidiu:

Nu. In tari vest-europene nu ai sanse sa adopti. Sunt prea putin copii fata de numarul de cupluri doritoare, sunt conditii drastice (mai ales varsta).
Ma intreb totusi cati copii adoptabili exista in tara la ora asta.
Si mi se pare ca esti foarte dur si nu ai dreptate. Exista parinti care stau in alta tara si le pot oferi copiilor multe despre traditia si limba tarii noastre.
Asa cum exista si situatia inversa in care parintii inchid usa in urma lor definitiv si nu mai au legatura cu tara si limba romana si nici pe copii nu-i mai lasa.
Deci nu este un criteriu.

Ei, sunt ciudatenii mari in tara cu adoptia.
Am auzit multe cazuri in care cuplurile nu pot adopta si atunci ajung sa faca tot felul de alte lucruri medicale (daca au bani) si tot fac copii. Cei care nu au bani raman fara copii. Si uite asa.

Conteaza numai banii si hartiile. Ce este in sufletul oamenilor nu intereseaza pe nimeni. Asta este adevarul.

tabitha 26.08.2015 20:07:10

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 599005)
Legislatia este aceeasi si pentru Romania si pentru strainatate iar adoptia este gratuita. Modul in care te-ai exprimat induce in eroare. Poate daca ai fi mentionat ca pe tine personal te-ar costa in jur de 35000$ cu infatisarile si concediile nu ne mai lungeam atat. Pentru cei ce citesc paginile asa fugitiv ca mine si nu cunosc detalii despre persoana care scrie, este facil sa ramana cu ideea ca o adoptie costa enorm. Si nu e asa, sunt costuri adiacente pe care ti le asumi tot asa cum iti asumi si costurile ce apar cand aduci propriul copil pe lume. Asta daca iti doresti cu ardoare un sufletel.

Nu stiu care este problema ta, ai dificultăti de întelegere sau ce??

1. legislatia de adoptie nu este aceeasi pentru RO si străinătate.
2. eu m-am exprimat corect, dacă tu nu esti în stare să citesti e problema ta.
3. nu pe mine personal mă costă asta, ci pe oricine ar vrea să adopte si domiciliaza in USA. (*mai citeste odată ce am scris)
4. nu trebuie să cunosti detalii despre persoana care scrie, ci doar să citesti corect ce se postează.
5. înainte de a mai scrie si alte aberatii, mai reflectează putin... si nu mai citi fugitiv, dacă tot insisti să-ti dai cu părerea.

oitza ratacita 26.08.2015 21:37:18

Potrivit legii române nu sunt prevăzute niciun fel de taxe pentru a urma procedura de adopție internațională și nici pentru cea internă.
http://www.dasiasi.ro/procedura-adop...tl-164463.html
http://www.dasiasi.ro/procedura-adop...tl-164464.html

http://fundatiamereuaproape.ro/procedura-de-adoptie/

Acestea nu eu le-am scris. Succes in demersuri.

ovidiu b. 26.08.2015 21:46:30

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 598975)
Ovidiu, 'frumoasă' concluzie "sa fii sănătos"... multumesc, asemenea si tie. :)

Mno, este părerea mea. Ți se pare normal ca un copil să fie adoptat la o vârstă când nu poate să decidă în ce țară să crească?

ovidiu b. 26.08.2015 22:27:02

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 599017)
Nu. In tari vest-europene nu ai sanse sa adopti. Sunt prea putin copii fata de numarul de cupluri doritoare, sunt conditii drastice (mai ales varsta).

Aha...și la noi de ce ar trebui să fie altfel? Când pleci îți asumi toate riscurile. Nu pleci și emiți numai pretenții.

Citat:

Si mi se pare ca esti foarte dur si nu ai dreptate. Exista parinti care stau in alta tara si le pot oferi copiilor multe despre traditia si limba tarii noastre.

Unde? Cum? La TV sau din povești sau de prin cărți? Relizezi ce ai scris? Un copil crescut în altă țară foarte greu se va adapta în cazul în care ar avea ocazia să revină în țară. Sunt multe cazuri de români plecați prin străinătate când copiii lor erau mici și nu au mai revenit în țară. Motivul? Copilul/copiii lor nu s-au mai putut adapta la condițiile din țară (sitem școlar/trai/tradiții). Este chiar un film în acest sens. Am să-l postez dacă îl găsesc.

Citat:

Ei, sunt ciudatenii mari in tara cu adoptia.

Numai la noi, la alții nu vezi? Chiar tu ai afirmat că este greu să adopți un copil în străinătate.

tabitha 27.08.2015 00:11:08

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 599058)
Ți se pare normal ca un copil să fie adoptat la o vârstă când nu poate să decidă în ce țară să crească?

Ce mai întrebare ! E ca si dilema cu nasii la botez. :)

AlinB 27.08.2015 01:11:40

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 599048)
Nu stiu care este problema ta, ai dificultăti de întelegere sau ce??

1. legislatia de adoptie nu este aceeasi pentru RO si străinătate.
2. eu m-am exprimat corect, dacă tu nu esti în stare să citesti e problema ta.
3. nu pe mine personal mă costă asta, ci pe oricine ar vrea să adopte si domiciliaza in USA. (*mai citeste odată ce am scris)
4. nu trebuie să cunosti detalii despre persoana care scrie, ci doar să citesti corect ce se postează.
5. înainte de a mai scrie si alte aberatii, mai reflectează putin... si nu mai citi fugitiv, dacă tot insisti să-ti dai cu părerea.

In legea romaneasca nu sunt taxele astea, sigur, te costa deplasarea in Romania, poate trebuie sa stai o perioada aici si sa castigi mult mai putin pentru ca s-ar putea sa fie mai ieftin decat plimbarile cu avionul.
Chiar si asa, o plimbare dus intors pentru 2 persoane e max. 2400 x 3 cat ai spus ca sunt necesare = 7200.
Concediile sunt de cateva zile, max. o luna si totusi sunt platite (daca in anul respectiv poti sa renunti la croaziera in Mediterana).
Dar daca iei neplatit o luna (x2) sa zicem ca poti sa mai pui 6000 daca esti printre fericitii si nu foarte multii americani care fac 3000$/luna.

Cu diverse si altele cu greu ajungi la jumatate din suma enuntata initial, ceruta de "profesionisti".

Pana la urma o nimica toata pana la urma fata de costurile de a creste un copil acolo pana la liceu si inclusiv care inseamna dupa unele estimari sume de cel putin 10x mai mari.

Acolo nu stiu care sunt conditiile de infiere dar iarasi, cred ca implica ceva bataie de cap daca vrei sa faci lucrurile personal.

Insa cred ca e mai americaneste sa reduci chestiunea la o suma de bani si altii sa-si bata capul cu detaliile.

Yasmina 27.08.2015 01:51:57

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 598967)
Nu ai înțeles. Cu ce mă încălzește pe mine că un părinte este român? Copilul nu va avea parte de țara (și tradițiile) în care s-a născut și unde normal ar trebui să trăiacă. Și nu mi se poare normal să nu poată opta pentru varinta aceasta din moment ce el este adoptat la o vârstă când nici nu poate decide. Eu, personal, nu aș accepta acest mod de adopție. Ai ales să trăiești în altă țară? Să fii sănătos, adoptă copii din țara în care locuiești. Nu se poate să adopți, să fii sănătos. Revino în țară și adoptă copii.

Sunt total de acord cu tine!
Daca pt romanii plecati in strainatate este prea scump sa adopte un copil,atunci sa se intoarca ca sunt copii pe alese in Romania.
Dar nah...nici asa,nici altcumva...

Caci de altfel $35,000 pt o adoptie nu-mi pare mult pt o familie americana,care detine o locuinta de $350,000 si o masina pe cap de membru de familie,cel putin de $25,000.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:04:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.