![]() |
Citat:
Cum explici atunci aparitia mai multor religii pe cale supranaturala?De ce a permis Dumnezeu infiintarea diferitelor religii daca numai o religie e buna?Mai ales cele care au venit direct pe cale supranaturala, cum ar fi islamul.De ce a permis Dumnezeu unui inger sa infiinteze islamul? |
La intrebarea de ce sint mai multe in conditiile in care doar una ar fi adevarata nu toti vor raspunde la fel.
Unii vor spune ca sint toate false din acelasi motiv pentru care existau inchinari gresite la idoli. Sau ca Dumnezeu vrea sa ii piarda pe aia ca sint prosti si nu cauta farfuria cu mincare ascunsa sus pe sifonier. Sau ca nu am fost noi in stare sa ii convingem ,sau ca ne-am vazut de ale noatre fiecare in parohia lui. Sau fiindca Domnul nu iubeste pe toata lumea la fel ci mai mult pe noi astia favorizati. Etc. Sau ca vrea sa credem asta ca sa ne incerce asa cum i-a alintat pe evrei de au ajuns sa nu=L mai recunoasca cind vine in persoana. |
Citat:
|
Si daca te-ai face milionar crezi ca religia ta nu ar fi buna? Bine nu ar fi perfecta, dar ce garantie ai ca Dumnezeu nu-si va trimite binecvintarile peste capul tau la credinsiosii sinceri si nu le va revela cite ceva in plus?
|
Sau ce garantie ai in cazul in care e prea gresita sa faca in asa fel incit sa ramii fara discipoli?
Sau sa retina cit mai mult din ce e bun si abia apoi sa se converteasca la altele .. |
Sau sa te inlature pe tine si sa puna oameni mai capabili, chiar proooroci si mari sfinti care sa de o doctrina potrivita cu necesitatile enoriasilor.
|
Sau sa se intrupeze El insusi fara ca tu sa te astepti si sa isi aleaga inca odata turma.
|
Citat:
|
Citat:
Asa cum unui indragostit ii vine greu sa accepte ca iubita lui are sanse reduse de viata din cauza unei anumite boli contagioase si ca insasi viata lui e in pericol, tot asa cred ca se intampla atunci cand cineva nu-L cunoaste pe Dumnezeu, dar crede si el in ceva. A-i spune cuiva ca apara si marturiseste o credinta gresita este ca si cum i-ai spune unui indragostit ca se afla in primejdie de moarte din cauza iubitei. Astfel, adesea in disputele despre credinta se omite preocuparea pentru ADEVAR. Ceea ce conteaza este apararea orgoliului ranit. ,,Cum adica credinta parintilor mei si a rudelor mele este gresita?'' - isi spun acestia. Pentru cine S-a rastignit Iisus? Pentru toata omenirea capabila de smerenie, de recunoastere a neputintelor proprii si de rugaciune catre El. Celor mandri si orgoliosi le va sta impotriva. Chiar noi, cei botezati ortodox, in ograda noastra avem mult de lucru, caci mantuirea se obtine cu osteneala, nu se ofera fara niciun efort. Stiind aceasta, daca in loc sa ne preocupam pentru mantuirea noastra, ne inchinam si la idoli, considerand ca toate religiile sunt bune, ne sinucidem duhovniceste. Cine crede ca toate religiile sunt bune nu mai are nevoie de dusmani, caci el insusi devine cel mai mare dusman al propriei mantuiri. Iisus ne ofera sansa de a ne mantui, ne invita la Cina, dar nu ne constrange. Totusi, sa luam aminte, caci Dumnezeu nu Se lasa batjocorit si vom raspunde pentru cuvintele noastre: ,,Si a chemat la Sine pe cei doisprezece si a inceput sa-i trimita doi cate doi si le-a dat putere asupra duhurilor necurate. Si le-a poruncit sa nu ia nimic cu ei, pe cale, ci numai toiag. Nici paine, nici traista, nici bani la cingatoare; ci sa fie incaltati cu sandale si sa nu se imbrace cu doua haine. Si le zicea: in orice casa veti intra, acolo sa ramaneti pana ce veti iesi de acolo. Si daca intr-un loc nu va vor primi pe voi, nici nu va vor asculta, iesind de acolo, scuturati praful de sub picioarele voastre, spre marturie lor. Adevarat graiesc voua: mai usor va fi Sodomei si Gomorei, in ziua judecatii, decat cetatii aceleia. Si iesind, ei propovaduiau sa se pocaiasca. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau.'' (Marcu 6, 7-13) |
Citat:
Doamne ajută! |
Citat:
Totuși, dacă eu consider că totul e relativ și, prin urmare, 2+2=5? Ce facem? |
Cum se poate sa fie unele invataturi identice in diferite religii,daca nu sunt inspirate de acelasi Dumnezeu?
Daca Dumnezeu a inspirat anumite idei,anumite legi dintr-o religie asta nu inseamna ca a inspirat toate ideile si legile din acea religie. |
Citat:
|
Parafrazat din memorie:
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" "iubeste-L pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima" "iubiti-va unul pe altul asa cum si Eu v-am iubit pe voi" "in acestea doua se afla TOATA legea si proorocii" "iubiti pe vrajmasii vostrii, binecuvantati pe cei ce va urasc, fiti desavarsiti ca si Tatal vostru desavarsit este" " fara Mine voi nu puteti nimic " "luati, mancati...", "cine nu mananca..." "Imparatia este aproape, mergeti si vestiti neamurilor" "in Noul legamant cu omul am scris totul in inima lui ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete nimeni" "Nu cautati Imparatia in afara voastra ci in inimile voastre" Iar in inima stim ca se afla iubirea, TOATA legea si proproocii pusa acolo de Dumnezeu in noul legamant cu omul ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete nimeni. Vorbim despre Evanghelia iubirii... Iar Domnul zice: "cand va fi propovaduita Evanghelia pana la capatul pamantului atunci va veni sfarsitul"... Sunt oameni care inca nu cunosc evanghelia iubirii, nu cunosc iubirea... "si va fi propovaduita Evanghelia pana la capatul pamantului ca sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut"... ce inseamna iubirea... Imparatia este in inima, iubirea este in inima, iubirea este desavarsirea Tatalui Ceresc, este legea noua data de Domnul, si totodata Noul Legamant pus direct in inima oamenilor pentru a nu ii mai invata nimeni, invatatura despre iubire face inconjurul globului ca sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut cum se face atunci cand va auzi: "gol am fost, flamand am fost..." Deci... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La început, oamenii aveau o singură religie și chiar și o singură limbă. Ei vorbeau cu Dumnezeu așa cum vorbeau unii cu alții. Dar, cu timpul, au uitat de Dumnezeu. Au apărut limbi diferite, popare diferite, religii diferite. Văzând acest lucru, Dumnezeu a căutat un om drept, cu care să vorbească așa cum a vorbit și lui Adam. Și l-a găsit pe Abraham. A făcut legământ cu el și i-a promis că va fi părintele unui popor numeros, al cărui părinte să fie în chip deosebit. A mai spus că toate popoarele se vor putea mântui prin acela. Acela a fost poporul ales. Numai religia poporului ales vine de la Dumnezeu, celelalte religii vin de la oameni. |
Citat:
Avraam e un singur om.Sa inteleg ca nu existau alti oameni drepti in afara de Avraam?In plus Avraam insusi a provenit dintr-o familie de pagani, si urmasii lui, poporul evreu a fost un singur popor, mic... Cum ramane cu restul popoarelor lumii?De ce a permis ca toate sa fie amagite , iar poporul evreu nu?De ce pe Avraam si nu pe altul, daca si Avraam a fost pagan, politeist?Ce diferentiaza Vechiul Testament de mitologia pagana? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
in plus nu discutam despre biblie aici(cel putin eu nu despre asta vreau sa discut) ci despre ceva mult mai amplu, o imagine de ansamblu a tuturor religiilor... de ce exista asa de multe religii si de ce le-a ingaduit Dumnezeu daca conform unora sau altora doar in religia lor exista mantuire?
|
Citat:
|
e Dumnezeu unul al elitelor?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
in efeseni e vorba de catre scopul omenirii, acela ca prin Hristos , Cuvantul, sa se umple de har , de nemurire si de viata vesnica... cand zice ne-a ales se refera la intreg neamul omenesc... scopul neamului omenesc de la inceput a fost viata vesnica, dumnezeire, si natura initiala a omului e bunatatea... |
Citat:
In ceea ce priveste critica dvs cu privire la planul lui Dumnezeun tot Pavel va spune:,,O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu!Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui? Sau cine mai înainte I-a dat Lui și va lua înapoi de la El? Pentru că de la El și prin El și întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
coincidenta si soarta o face ca suntem crestini... si chiar daca nu ne mai simtim crestini sau in conformitate cu o religie nu o abandonam de frica si de dragul familiei... traditia este cea care iti da religia, nu prea ti-o alegi tu... altii tot din cauza asta sunt, hindusi, mozaici , musulmani , budisti coincidenta o face... ne nastem cu religii... daca ne-am fi nascut in arabia am fi fost musulmani, in asia budisti , in india hindusi si daca am fi fost evrei, mozaici.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:52:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.