![]() |
Citat:
|
Citat:
Vai imi vine sa iti trag 2 sa iti vina mintea la cap..Omule esti pierdut da nu vreau sa judec..cine sunt eu sa judec ce dovezi vrei tu ca sa crezi in Dumnezeu ? Ai auzit de Sf. Alexandru se Svir ? Sfantul a carui sange nu s-a cuagulat si inca circula prin vene?Ai auzit de moaste izovoratoare de mir ? De icoane ce plang cu lacrimi de mir ? Ce alte dovezi vrei decat dovada suprema ca Hristos a inviat !? Nebunule, nu fi ca Toma cel necredincios asta este daca esti ateu nu poti veni aici ca un eretic, pagan si sa zdrobesti credinta altora.Tot ce iti spun este ca nu faci ce trebuie si vei afla dupa . P.S: Ti-am dat un exemplu, nu mi-a venit altceva in minte nu am asemanat un om cu Dumnezeu ! |
Citat:
Articol: Aici Se întâmplă mai repede decât crezi. |
Citat:
|
Asa XII
Citat:
De asta nu doare prostia nu? Cum sa ma sinucid? Cnd stiu ca timpul meu este limitat, in consecinta foarte valoros, cand esti nemuritor timpul nu mai are valoare. Sa-ti spun un secret, daca atribui unui lucru finit, un infinit, isi pierde valoarea. Daca ai un produs de un nr de infinite ori, ce conteaza ca ai pierdut un exemplar? mai ai o infinitate, de asta numai are valoare. Practic sfarsitul atribuie o valoare de infinite ori mai mare fata de ceva care n-are sfarsit. Nu ma sinucid, pentru ca fiecre secunda conteaza, spre deosebire de voi credinciosii care sunteti nemuritori aveti o eternitate sa va caiti, eu am o viata de muritor. Ca orice poveste, orice serial, are inceput si sfarsit, asta-i frumusetea ca se termina. Sinucide=te tu ca ai timp o eternitate sa te pocaiesti, da stai! Sinucidereanu se iarta ..... Hitler ar fi putut fi iertat, daca nu se sinucidea, uite logica voastra ce denota creatia omului, si nu a unei forte invizibile. Se vad defectele in religii pentru c au fost create de oameni .... Eu cat voi trai, singura sansa de a fi nemuritor, si singura nemurire in care cred eu, ar fi aceea ca si dupa 40 de generatii numele nu-ti va fi uitat in negura timpului, si ca munca ta chiar a folosit la ajutorarea generatiilor ce au sa vina. Crezi ca daca eu cred ca dupa moarte nu exista nimic, crezi ca o iau razna? ba din contra, vezi altfel lumea cand stii ca ai un timp limitat. Nu ti-a spus nimeni ca "sufletul' e tot inventie a omului? e dovada arogantei umane, vor sa fie nemuritori, asa ca au creat un asa zis "suflet". Nu ceva inexistent imi spune sa nu ma sinucid , se cheama "instinct de conservare" acea prograare din creierul oricarei fiinte care ii spune ca nu-i bine sa te autodistrugi. n-am DECLARAT NICAIERI CE SPUI TU si numai scrie in asa fel incat sa spui ceva pe care eu n-am spus, ca ma enervezi. Termina cu asemenea tampenii. Unde naiba am scris ca "sufletul" e o reactie chimica, am zis cumva asta? m-am simtit jignit, pentru ca m-ai facut drac, pentru ca drac are inteles de impielitat sau de om rau, sau alte adjective rele, ti-am explicat, da tot degeaba, fixismele impuse de la varsta frageda actioneaza ca uns impotriva ratiunii... De ce ne mai chinuim sa fim altceva decat preoti, teologi, etc? Ca tot dumnezeu ia zis lui moise parca, ca vroia o natiune de profeti. Da hai sa nu mai existe meserii nimic, doar preoti, toti sa fim preoti, n-ar fi viata mai frumoasa? O sa ne hranim cu totii din bunatate si voie buna, iei! (sarcasm desigur) Nu eu n-am sentimente, sunt un robot de tinichea inventat, creat de un japonez de 70 de ani( iar sarcasm) Tu iar genralizezi, pentru ca toti cei ca tine cu fixismele lor si cu ochelari de cal, cand aud acest adevar dur, dau stfel de replici, cum ca n-am sentimente, lasa degeaba imi bat capul cu tine. Stii ce-mi pare cel mai rau pentru tine? Ca vei muri si nu vei afla niciodata adevarul... Ultimul paragraf nu-l mai comentez, chiar n-am chef sa-ti insult persoana, ca nu mi-ai facut nimic rau. Acel "drac" cum ii spui care m-a posedat se numeste "a gandi", ai putea incerca si tu cateodata face minuni... Apropo de ce sa nu cercetem, si doar sa credem? Cui ii asa teama ca vom descopri ceva tainuit?? Apropo cand vei atinge varsta de peste 70 de ani sa nu-i multumesti lui dumnezeu, sa le multumesti celor care si-au jertfit viata pentru medicina,chimie, etc, dor ca tu, eu si ceilalati, sa ave o viata mai usoara, si mai lunga. Nu-i multumi lui dumnezeu, el n-a facut nimic, nici n-ar avea cum, nu exista. Si categoric nu-i multumi bisericii, biserica a persecutat gandirea aproape 17 secole, noroc ca libertatea si inteligenta si-au spus cuvantul, prima victorie insemnata fiind revolutia franceza. Aceasta gandire pe care tu o critici asa de mult, chiar acuma, prin mine, cea care ii datorez ca ai spitale ca lumea, ( nu vorbim de romania), farmacii, etc. Ia spune ai vrea sa-i vezi pe toti crucificati care demonstreaza ca religia nu are insemnatate, nu? Ce placere ai avea sa ma vezi pe mine si multi altii, oameni de stiinta, etc, suferind, nu? Eu nu gandesc asa ca tine sau ca altii. Acum ma adresez si la altcineva, care a scris ca eu fac prezumtii, si le iau ca adevaruri. De ce luati voi povestile nemuritoare din bilbie, de exemplu ca adevar, fara sa cercetati, fara dovezi, le luati ca adevarul adevarat, dar cand cineva vine cu dovezi concrete si bune impotriva, il marginalizati sau il faultati prin tot felul de metode miselesti, si daca argumentele corecte , mai au o scapare sau o mica greseala, hopa "va prindeti cu dintii de toti sfintii" de acea greseala. Continua sa nu gandesti odata in viata ta singur. si sa analizezi situatia. Daca fac o treaba reusita nu-i multumesc nimanui decat mie insumi. Ca doar eu am facut-o. N-am vazut niciun bob de convingere din tot ce-ai scris tu sau altii, la ceilalti ma mai uit, dar tu n-ai facut decat sa spui "focus pocus crestinesc" si chiar crezi ca cu aceste cuvinte standarde pentru copii de sub 12 ani ma poti reconverti la crestinism. Cand spun ceva de rau despre credintele voastra, sariti ca arsi, inca putin sa ma ucideti, dar cand un religos spune ceva de credinta mea, pac eu trebuie sa tac si sa inghit, cum eu n-am cum inca sa dovedesc ca ce spun e 100% adevarat, si cum nici tu nu ai cum sa demonstrezi ca ce spui de religia ta e 100% adevarat, nici tu nici eu n-avem dreptul de a judeca. Apropo daca s injura de sfinti sau as scuipa o icoana, n-ar trebui sa simti razbunare si ura fata de mine, ai grija! ca-i pacat sa doresti rau altuia. Apropo toata religia voastra se bazeaza pe a intoarce si celalat obraz, ia jura-te cu palma in acid sulfuric ca daca iti trag un pumn, ma rogi frumos sa-ti mai trag unul, sau sa te fur, si dupa 3 luni cand ai aflat ca eu te-am furat nu ma denunti la politie, imi spui asa " mai fura-ma odata" Nu-mi mai vin alte idei deja ma dor degetele, ca am scris pe tastatura altul calculator, si tastele sunt mai rigide, ca si mintea unora. Fratilor si desigur surorilor, nu fiti rigizi, sa aveti mintea deschisa la orice sansa, fitit obiectivi, si numai generalizati... |
Asa XIII
Citat:
Astept. |
Citat:
|
Asa XIV
Citat:
Stii cain ultimii 20 de ani , romania a platit din banii fraierilor, 126 mil de euro pentru biserici si catedrale, adica intretinere construt altele, etc.. Si ca sa ai o comparatie, spania a dat 120 mil de euro pentru cel mai performant telescop spatial din lume. Ps: nici acum nu au zarit un mosneag cu barba lunga in robe alba agatat de un nor... |
Citat:
|
As XV
Citat:
Ce are de a face daca il scrii cu litera mare sau nu? Adica dupa capsorul ala al dumneavoastra eu sa zicem ca-s crestin a o viata cinstita am ajutat multi oameni cum am pututy, voi arde in iad pentru ca am scris cu litera mica dumnezeu? Asta ma enerveaza, ce conteaza frate asemenea beliverne fara sens. crie in cele 10 porunci ca omul n-are voie sa scrie cu litera mica? Si apropo cand se face o enumeratie , adica sa cum e de fata pe linute unele sub altele, nu se scrie cu litera mare la inceput, doar daca substantivul este propriu. Cum dumnezeu nu e ceva prorpiu, e ceva universal, nici nu se aplica regula asupra lui. Eu daca as fi crestin si daca as crede in dumnezeu, mi-as arta iubirea fata de el, prin fapte bune si etc, nu prin scrierea numirii lui cu litera mare... n-are nicio legatura, el fiind zeu se uita el la asemenea prostioare? Aceasta lege, a fost impusa de om, nu de el....aroganta umana n-are limite... |
Asa XVI
Citat:
O s ma bata cineva? Sa ma bata un crestin? Ai uitat ca legea crestine le interzice sa doreasca si sa faca rau altora? |
Citat:
|
Asa XVII
Citat:
|
Asa XVIII
Citat:
"Ce alte dovezi vrei decat dovada suprema ca Hristos a inviat !?" Tu vezi ilogica acestei fraze? Nu stiam ca ai peste 2000 de ani, deci ai fost martor la acest eveniment? Aaaa, nu? Apai , vorbeste gura fara tine. Imi spui de ce din cei peste 40 de istorici, care au trait in zona ierusalimului, si in perioada lui "iisus", n-au facut nici cea mai mica insemnare despre viata lui iisus, sau cel putin minunile sale, vrei sa-ti spun eu de ce? pentru ca n-a existat atunci, n-a existt niciodata, a fost inventat dupa cateva secole, scris in mai multe evenghelii din care sinoadele ecumenice au ales 4 plauzibile pentru prostime, si nesocante. tu ai auzit de evenghelia dupa iuda? Deci tu vrei sa iau o dovada puternica ceva care are adevar doar in exterior, caci baza, interiorul, este nesigur. Tipic unei persoane pupin-crestine. |
Citat:
Dumnezeul ce nu vrei sa il recunosti sa te miluiasca. |
Asa XIX
Citat:
chiar m-a minunat faptul ca exista site la crestini ortodoxi, parca nu de mult preotii declarau calculatoarele si internetul ca lucruri satanistice. Dar uite cum ipocrizia rasare. Am putina minte sa nu cred in basme? sa-ti dau un exemplu concret, copiii numai cred in basme , nici in mos craciun sau iepurasul de pasti dupa o anumita varsta, da religa e ca o ciuma de numai scapi, te obliga sa traiesti in fantezii toata viata, drama aici e ca biserica declara ca-i adevar, n-am nimic contra povestilor bune, dar suntp ovesti, dar daca spun ca-s adevarate... Sa-ti dau un exemplu si mai concret: Cineva mi-a spus ca nu crede in mos craciun si ca crede in dumnezeu. Si eu i-am replicat: Desigur, cum sa crezi intr-un mosneag care duce cadouri la orice om de pe planeta simultan in aceeasi noapte, e o mare prostie, mai plauzibil ar fi ca cineva sa poata asculta toate mormaielile oamenilor de pe intreaga planeta, in acelasi timp. Sunt curios cu ce fraza din "antologia ta- cu replici pentru cei ce intreaba si cerceteaza" ai dumneata, acum pentru mine. O sa declari in continuare ca-s posedat de ceva inexistent, o sa ma faci prost in continuare? Sau vei incepe sa-mi vorbesti frumos si sa-mi demonstrezi rational cu argumente solide ca m-am inselat. Refuz sa ma cobor la acel nivel unde are dreptate cel ce are gura mai mare! ( sau arma, sau oastea, sau puterea, depinde de context) Si aceeasi mentalitate de turma care o urasc la crestini, cica daca dai in biserica, dai in mnie, daca injuri pe iisus, ma injuri pe mine. Nu-ti este cam rusine? Daca tot esti crestin respecta legile, si nu dori raul cuiva, si nu dori razbunare, sau furie! Asa a spus iisus, intoarce si celalalt obraz! Apropo nu stiu, n-am de unde sa stiu, tu stii mai bine, esti invatat, nu ca mine cu "putina minte", a poruncit iisus si dumnezeu construiti peste 3.5 milioane de biserici? Apostolii au avut nevoie de biserici sa imprastie vorba domnului? Ps: St Ocea e anagramarea numelui meu, si denota ironia mea fata de religie, St e prescurtarea din limba engleza pentru sf, adica sfant, deci e saint Ocea, si se citeste "seint oușia" |
Citat:
Deci după vechiul testament are voie. Matei 5:39 Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. După noul testament nu are voie. Ala bala portocala? Care alegem azi?:D |
Citat:
Iar dacă vrei răspunsuri, caută-le la Dumnezeu, nu la oameni. Pentru că dacă ai căuta într-adevăr cu sinceritate să te convingi dacă există sau nu Dumnezeu, te-ai adresa chiar Lui. Dacă ceri asta de la oameni ești de fapt retoric sau ipocrit, deci topicul ăsta e o glumă. Ce nu pricepi tu e că sunt oameni care aleg să creadă în Dumnezeu și care sunt mai fericiți ca tine (s-a dovedit prin măsurători științifice), care sunt mai buni ca tine (numai prin faptul că le lipsește aroganța și narcisismul tipic ateilor) și care vor avea o moarte mai ușoară și speranța că vor fi cu Dumnezeu. Ateul, așa cum îi spune și numele, este o lipsă. Ateul se lipsește de Dumnezeu și pierde totul. |
Doar raspunsul meu si a lui Dumnezeu
"Dumnezeu are un plan divin."Stii,fiecare dintre noi toti facem parte din planul Sau.Suntem simpli oameni,cu probleme,cu griji,cu bucurii,cu nelinisti...toate acestea duc spre ceva,ceva care trebuie implinit.Nu iti vorbesc dintr-un unghi al atotstiintei,ca sa te conving ca merita sa te rogi,iti vobesc din experienta mea,pentru ca eu ma rog.Rugaciunile iti sunt intotdeauna ascultate,sunt multe lucruri si dorinte simple pe care le uitasem si dintr-odata vedeam ca primesc ce cerusem acum mult timp.Dumnezeu nu uitase ceea ce imi doream si totusi nu atunci era momentul sa le primesc inainte.Mi-am dat seama,chiar zilele trecute, ca dorintele si cerintele noastre pot schimba mult din demersul lucrurilor,nu se poate salva Pamantul de la final,dar se pot salva multe suflete,si pana la acel moment multe pot fi chiar cu totul altfel,pentru ca Creatorul nu are restrictii pentru nimeni.El stie ca totul se va termina la un anumit timp,dar pana atunci incearca sa le vorbeasca oamenilor prin rugaciuni despre care ar fi calea dreapta si solutia corecta pentru a rezolva fiecare problema,caci se intampla atatea minuni,atatea lucruri mici care deviaza usor,din reala credinta,catre alt drum,spre un castig,un alt sfarsit.Planul lui Dumnezeu este perfect,nu are de ce sa il schimbe,dar noi nu cunoastem viitorul,El poate face multe din ceea ce ne dorim sa alegem,dar nu poate indeplini ceva care va dauna altora,caci El stie care va fi consecinta rugaciunilor tale.Prin rugaciuni,Creatorul acestei Creatii asculta pe fiecare in parte,fiecare ce vrea de la viata sa.Nu vrea raul si necazurile nimanui,El este Blandetea si Dreptatea,indreapta toate greselile unui om care vorbeste cu El si Il asculta,caci noi daca nu stim sa Il ascultam si pe El,asa cum o face si El ,atunci nu putem spune ca rugaciunile nu ne sunt indeplinite pentru ca noi nici nu putem afla motivul respingerii acelor rugaciuni.Scuze daca ma lungesc la scris,sper ca ai citit tot.Tocmai planul Sau este cel care ne vrea in actiune,te rogi ca sa iti indeplinesti bine acea"misiunea pe pamant" de care sigur ai mai auzit.Tocmai acum cand iti scriu acestea,ma rog la Dumnezeu si simt ca imi vorbeste desi poate eu nu stiu multe,ma gandesc ca daca exprim ceea ce simt eu ai putea sa vezi lucrurile si prin ochii altor oameni.Eu stiu sigur ca rugaciunile mi-au fost ascultate si multe au fost si indeplinite,poate ca Dumnezeu nu vrea sa faca un anumit lucru,pentru ca planurile Sale actioneaza atunci,dar gaseste timp sa iti raspunda dandu-ti ceea ce ceri,ca sa ai ocazia apoi sa inveti din propriile greseli.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă ar fi să mă iau dupa ce scrie în Biblie, și dacă faceai acea răzbunare era un lucru la fel de bun ca și abținerea, de ce? Pentru că TOT ce scrie în Biblie se contrazice singur, ți-am dat și citatele doar că le ignori că nu îți convine ce scrie acol. Într-un citat zice fă aia, în alt citat zice nu fă același lucru descris în citatul anterior. Înțelegi unde vreau să ajung? Nu există absolut un lucru din Biblie care să fie constant de la început până la sfârșit. Acum e bine să faci aia, acuma nu, acuma da, acuma nu. Toate lucurile spuse se contrazic singure, voi citiți/credeți doar ce vreți din Biblie. Când ai citit ultima oară Biblia? Pe îndelete, nu săritul peste paragrafe și doar cărți care îți zic preoții să citești, ca nu cumva să dai de ceva ce nu îți convine. Trebuie să fi sărit de pe fix, să citești Biblia și încă să mai ai credință, lucrurile descrise sunt absolut horifice, sunt inumane: genocid, sclavie, rasism, etc. Ce fel de dumnezeu promovează astfel de lucruri? Unul drept și iubitor cu siguranță nu. Am mai ziso și am să o mai zic încă odată, dacă nu citeam Biblia, eram încă creștin, ironic nu? Informați-vă și voi mai bine, deschideți ochii, și analizați totul obiectiv și o să ajunge-ți la aceași concluzie. Nici eu nu m-am simțit bine când am realizat toate aceste lucruri, când propria mea credință era călcată în picioare chiar de Biblie. La fel vă simțiți și voi acum, sunteți revoltați că cineva îndrăznește să vă pună credința la îndoială, adică eu. Nu vă cer să mă credeți pe mine, convingețivă singuri, dovada este chiar în fața voastră. Atâta timp cât nu îndrăzniți să puneți întrebări, să gândiți critic, o să stați toata viața cu capul plecat doar pentru că învățătura e ceva tabu și nu ai voie să pui la îndoială. Ce fel de dumnezeu impune frica ca să aveți credință în el? Faceți aia aia aia mergeți în iad. Dacu nu faceți aia aia aia mergeți în iad. Folosițivă rațiunea! (Nu am nimic împotriva religiei/credințelor unei persoane atâta timp cât acea persoană nu își impune acele credințe asupra altor persoane, și nu ia decizii care pot afecta societatea și persoanele din jur, bazate pe acea credință.) |
Citat:
Pana acum eu nu am incercat sa te conving de aceea nu ai vazut in ce am scris eu convingere. Intelegi? Nu am pus convingere in ele. Am vrut doar sa te irit. Atat. Si vad ca am reusit. Te enervezi, parca strigi, te agiti, te bati cu caloriferul si multe. Deci am reusit ce mi-am propus. Daca vroiam sa te conving o faceam. Dar nu vreau. Si stii de ce? Pentru ca tu te afli intr-o faza in care am fost si eu acum 25 ani. Cand te vad pe tine, ce spui, cum spui, cum gandesti, ma vad pe mine acum 25 ani. Da ai auzit bine. Acum 25 ani am fost atee. Pe cand aveam 18 ani. Atee ca tine. Convinsa. Si ma certam la cutite cu mama si cu cei care erau credinciosi. La fel ca tine. Si nu am crescut in sanul unei familii crestine ci in sanul unei familii comuniste bine pozitionata. si nu am avut o copilarie fericita , pe palme, ci o copilarie ca la armata departe de ei. Parintii mei nu au fost cununati in sanul bisericii. Da, dupa legea crestina eu sunt produsul adulterului lor. Acum doar vreau sa iti spun un singur lucru :din cei 25 ani care au urmat de atunci 18 ani au fost chin si iad. Intelege prin iad rau, foarte rau, ingrozitor de rau. Am trecut prin toate suferintele pe care le poate avea un om : pierderi de case, pierderi de bani, pierderi de masini, (si nu din prostia mea ci din furtul altora poveste lunga, unele dintre ele, de pilda masina, scumpa, a disparut intr-o noapte in neant ca si cum nu ar fi fost) batai crunte, (cica rudele mele spun: ea a mancat bataie cat tot neamul nostru) am cunoscut somnul sub copac, am cunoscut flamanzirea copiilor mei, am cunoscut departarea de cei dragi, am cunoscut cum e sa mori strans de gat pana la acel prag de o clipa. Da, o clipa pana la sfarsit, dar de fiecare data ceva a intervenit inainte de... Eu ziceam soarta si norocul. Asa ziceam. Apoi am facut si o facultate deci sunt educata dupa normele societatii. Cica sunt inteligenta dupa nu stiu ce test. Eu zic ca nu. daca eram inteligenta nu treceam prin ce am trecut. Nu stateam in starea aceea atat de mult timp. Stare in care esti si tu acum. Am fost si director de firma si spalator de vase. Am fost si in varf si la pamant. Fi atent. Tu nu ramai aici la acest stadiu. Intelegi? Nu. Ca vei incepe sa cercetezi. Si stii de unde stiu? De fapt, ai inceput deja cercetarea asta pentru ca esti aici si purtam noi doi un dialog. Asa schiop cu nervi avem un dialog. E normal sa fie schiop dialogul nostru. Las ca se indreapta el. Dar sa revenim. Eu iti spun ce am facut eu ateea de acum 25 ani cu fix aceleasi idei ca ale tale. Si asta ca sa verifici in timp faptele tale. In general sunt cam aceleasi la toti ateii doar difera forma. Am inceput si eu atunci sa cercetez. Si fireste nu am dat credit ortodoxiei , si nici religiei crestine. Nu aici pe forum gasesti raspunsuri la intrebarile tale. ca stiu ca ai intrebari.Stii de unde stiu? cauta in textul tau fraza care te tradeaza. Eu am probat totul pe mine, pe persoana mea. E un joc periculos asta, dar uneori nu mai ai incotro. Incearca si tu. probeaza pe tine. ai sa fii surprins de rezultate. mai mult nu iti spun. O singura viata ai, asa e, si e de nepretuit darul acesta , merita sa incerci ca in definitiv ce pierzi? nu trebuie tu sa le faci pe toate? acum cat stii ca timpul tau e limitat? nu asa ai spus? Nu vorbesc cu tine pe ID nu vreau asta. las sa citeasca si altii spre invataminte chiar daca tu cand ai pus id-ul aici ai avut ganduri rautacioase. Fii atent , am dobandit ceva de nepretuit din toate cele cate au fost peste mine: simt omul asa cum e el, te-am simtit si pe tine din prima. Doar ai zis tu bine : m-ai ghicit, sunt ateu. Am scris asta ca sa vezi ca increderea in teoria ta despre viata este subreda , ca nimic din ce ai crezut tu despre mine nu e adevarat deci iata ca teoria ta nu ti-a dat darul cunoasterii omului. Fii atent: am vrut sa cunosc omul si pe dinauntru si pe dinafara si am invatat anatomia si fiziologia omului, am facut 2 ani de scoala acum la anii astia cu toate cele ale ei: farmacologie, biologie, practica in spital, tehnici de nursing, anatomie, chimie organica, etc. ca sa vad, cum functioneaza organismul, ca sa vad cum moare omul ca sa fad si suferinta din exterior. Stiu exact cum este metabolismul la om si care este mecanismul lui de hranire. Pricepi? practica pe tine suferinta interna a ta si analizeaza suferinta altora, practica religia altora sa vezi si practica si crestinismul sa vezi, invata totul si atunci vei putea discerne si atunci vei putea vedea. daca accepti doar o teorie dintr-o parte fara sa cunosti toate cele ale omenirii nu ai facut destul in viata asta. Si ai sa vezi apoi unde te opresti. Ai sa fii surprins. Asta e, suntem pacatosi, stiu nu accepti termenul, dar ai sa faci multe pacate. Eu nu iti zic acum ortodoxia este cea mai buna te las pe tine sa te convingi singur. Acum intelegi de ce nu vreau sa te conving? Pentru ca cei ca tine, asa cum am fost si eu, nu ii pot convinge nimeni decat ei insisi prin trairile lor. Stiu, ar fii ideal sa vin eu sa iti spun asa frumos, uite Biblia, uite Sfintii Parinti si tu sa spui uau acesta este adevarul. dar stiu nu, si ca e aiurea sa fac asta cu tine. Intelegi? Tu asta ai crezut ca se va intampla. ca vor sari pe tine toti sa iti spuna citate din Biblie si tu vei spune uau ce prosti, astia cred in povesti, si gata ti s-au intarit convingerile. dar nu e asa. Asta este o verificare a ta cat se poate de superficiala. Verificarea tu trebuie sa o faci pe tine , in mijlocul oamenilor, in mijlocul vietii. Ma rog la Dumnezeu sa iti fie viata ce va urma cat mai usoara si cu cat mai putine greutati , dar stiu ca nu va fi asa. vei avea si tu greutatule tale. Spune cum te cheama. Ca nu e frumos sa iti spun st. Ocea ca ai si tu un nume. asa e frumos. Si ce e frumos se practica oricum indiferent de convingeri. Iti mai dau un raspuns la o intrebare pe care o vei pune in viitor, pentru ca nu ai pus-o inca: de ce sunteti atunci atat de impartiti? pentru ca unii s-au oprit la jumatate de drum. Tu sa nu te opresti ci sa mergi pana la capat. Defectele din religii: exact aceste defecte te vor ajuta sa discerni adevarul. Dar nu uita ca se poate ca ce acum tu vezi defecte sa fie de fapt lucruri prost intelese. Vei intalni si defecte si lucruri pe care le intelegi gresit. Invata sa discerni care este defect si care este o intelegere gresita. Apropo cu rastignirea ateilor: pai cum as putea sa gandesc eu asta cand si eu insumi am fost candva ateee? daca cineva m-ar fi rastignit pe mine atunci? Apropo cu furtul amintit de tine la sfarsit si analogia cu intorsul celuilalt obraz: cum as putea eu acum sa mai spun ceva cand eu insumi am fost furata si am trecut prin asta si am vazut hotul traind mai bine ca mine? Viata cu greutatile ei te va invata sa intorci celalalt obraz chiar si fara sa vrei tu. si la general stii cati sunt hoti in lumea asta? ai idee? brr. daca ar fi ca toti cei care nu fura sa denunte mereu pe cei pe care fura ai vedea pe strada oameni alergandu-se unul pe altul: unul striga ai furat cu degetul intins si altul fuge de rupe pamantul. Ei bine ajunge cu discutiile desi eu nu spun ca mi-au amortit degetele pe tastatura. Pentru ca si tu esti ca mine om, cu sange in vine, cu simtaminte , cu dorinte si cu vise. Sa dea Dumnezeu sa fii sanatos sa treci cu bine prin toate incercarile ce vor veni peste tine. Si daca nu accepti termenul de Dumnezeu inca, atunci ia urarea de unde o accepti. Ai spus ca voi muri si nu voi afla adevarul. In cazul meu e invers, nu? dupa teoria ta. Am stiut adevarul si l-am pierdut. Vezi ca nu e buna la analiza teoria ta? Nu contrazice legile firii omenesti si ale logicii? Deci voi muri cu un adevar, sau nu? Aici cum e? Sa nu zici ca m-am tampit ca cica psihologii zic ca m-am desteptat dupa testele lor, ca cica sunt mai matura si mai inteligenta acum la mijlocul vietii. |
Citat:
in biblie nimic nu se contrazice ci se completeaza dar tu ai solzii necredintei pe ochi si nu poti sa vezi ca un neputincios. |
Citat:
Nu ne lasa El liberi sa facem ce vrem? pai daca eu vreau sa te impusc pe tine , cumpar arma , te urmaresc si te impusc. intelegi? lasa teoria, ca nu o fac de frica inchisorii. Ca daca nu am casa? si stau in drum? si nu am job? si nu am ce manca? te impusc pe tine si ajung la caldura si la mancare. Unde e Dumnezeu in ecuatia asta>? nu vezi ce logica aiurea ai? De cand exista omul pe pamant au existat oameni buni si oameni rai care au fost capabili si de genocid, sclavie , crime si rasism. Poti ghici cine promoveaza raul? Omul din Scriptura care zice iubiti-va unul pe altul? Cate fapte de rasism sunt astazi in Romania noastra? Le vezi? Sunt peste tot, oriunde si la orice nivel. Genocidul , cam ce seamana astazi ce se intampla cu omenirea? Le luam mijlocul de existenta, le luam casele, si gata. Traieste cine e mai tare. nu e si asta o forma de genocid? Si cine spune ca Dumnezeu se impune cu frica? Asa simti tu? frica? pai oamenii educati si evoluati spiritual stiu clar ca frica este forma cea mai de jos a spiritualitatii unui om. Ortodoxia nu este frica ci iubire. Intelegi? doar iubire. |
Pentru St.Ocea
Epilog:
18 ani am fost atee. 18 ani am suferit. Nimic nu ramane neplatit. ``Radacina durerii este pacatul``. Arsenie Boca |
pentru stocea si disbelica
scriptura spune:dupa a doua si a treia mustrare sa imi fiti un fariseu si un vames,convorbirile noastre sunt la final v-am suportat destul nu sa prins nimica de voi precum apa de gisca si sa nu uitati caci la judecata de apoi care negresit va fi, eu am sa fiu de fata ca martor al acuzarii, probabil.
adios muciacios muciaciacios muciacios mucios. ne intilnim in vesnicie probabil in tabere diferite precum ni-e si credinta,hai ca vine revelionul. |
Asa XXI
Citat:
Tu= toti crestinii=Fals Tu=tu=cazul tau exceptional=Adevarat Poate spui adevarul, dar de ce dumnezeu l-a creat pe om cu firea de autoaprare, practic religia ta si a voastra contrazice firii umane. adica daca cineva ma ataca eu ma apar. Asta face orice "crestin". O palma nu-i nimic sa stii, mare lucru. Sa-ti dau eu un pumn sanatos sau sa-ti fur tot ce ai in casa, atunci ai intoarce obrazul si mi-ai cere sa te mai fur odata? Nu cred, ai chema politia, petnru ca este firea umana. Uite de asta nu pot crede in religia voastra, petnru ca se contravine cu firea oricarui om, sanatos la tartacuta. Sa-ti dau o veste de ultimim mileniu, majoritatea se crestineaza pentru ca ca la varsta de o luna sau doua luni , sub un an, nu prea au cum sa alega, nu au vointa proprie, doar parintii hotarasc. Si faptul ca atunci cand ajung spre maturitate si toata viata raman "crestini" e pentru ca crestinismul promite viata vesnica; ia gandeste-te ce-ai alege? o viata de muritor simplu sau o viata eterna in fericire? Ar trebui sa fii prost sa refuzi. Dar unii care chiar isi pun problema, ma dar daca-i pacaleala? N-au tupeul s-o zica, pur si simplu, in trecut le era frica sa se leapada de religia care le-a fost impusa cu forta, fara voia lor, petnru ca vor fi crucificati, arsi pe rug, batuti , cu pietre, chiar si in ziua de azi, te poti trezi intr-un sant plin cu vanatai, doarp entru ca refuzi sa faci parte din "gandirea turmei". Asadar majoritatea crestinilor, pur si simplu sunt dominati de un "elixir" sau "cocktail" din ignoranta, frica, teroare si superstitie. Am o intrebare, dar sunt sigur ca nu-mi vei raspunde la eap entru ca nu stii cum sa raspunzi. Nu sep oate sa fim botezati la varsta de 18 ani? Adica la maturitateal egala? Sa vedem atunci cati de buna voie si nesiliti de nimeni se alatura crestinismului. Pai daca de la varsta de un an nu sunt bombardati si indirect obligati sa tina cu o religie, logic ca i se vor parea la majoritatea, ilogic, sa tina cu o religie, pentru ca nu-i vad rostul. De ce avem nevoie de peste 3.5 milioane de biserici si catedrale pentru a raspandi cuvantul domnului? Cu acele sute de miliarde de euro, n-am fi putut eradica foamea din Africa? n-am fi putut construi scoli, spitale,etc, pe scurt ceva folositor umanitatii??? Nu ma plang! Nimanui nu ma plang, dar am pus aceasta intrebare sa-ti arat ca bisericile sunt masini de facut bani si nimic mai mult. Nu sunt vu nimic mai presus decat cazinourile. De fapt imi retrag cuvintele, cazinourile cel putin spun adevarul pe fata ca fura bani si ca fac bani. Da bisericile ascund asta cu minciuni miselesti. Am o intrebare, n-am mai spus-o , dar o repet: De ce avem nevoie de biserici? Nu mi-e de ajuns biblia si o carte cu rugaciuni? sau dumnezeu poate fi auzit si simtit doar intr-o biserica? Adica daca ma rog in casa mea e degeaba? Vedeti, vedeti? Cum sunteti prinsi flagrant asupra faptului, si tot nu vreti sa admiteti, si cei ca tine tto nu vor sa deschida ochii. Tu crezi ca bisericile acestea sa construiesc din rugaciuni si fericire? Cu bani domnule, cu bani. Cu ochii dracului, cum ii spun preotii sau sigur vei spune ca nu preotii au zis aceasta. dumnezeu e atotputernic, atotstiutor, atotvazator, dar pac, nu stie sa se descurce cu banii, II TREBUIE BANI! Gandeste-te 5 secunde, atata iti cer! Relgia inghite anual miliarde si milarde, nu plateste taxe, si intotdeauna mai are nevoie de ceva in plus. si te mai miri de ce sunt multe cartiere sarace si mizerii in lume, unde se gasesc zeci de biserici de zeci de milioane de euro. si toti n-au cem anca, da au biserica. Nu-i frumoasa viata? Gatam -am saturat sa-ti umilesc credinta, ti-am demonstrat prin nenumarate exemple, defectele credintei tale, tu negi, nu-i vina ta, ai fost corupt inca de la varsta de nici un an, si inca esti corupt. Stii ce mi-am dorit de craciun? De 2 ani incoace? Ca macar un an, bisericile,scitele, maanstirile,catedralele, etc sa nu mai primeasca bani de la stat, adica din banii oamenilor care platesc taxe si impozite. am cerut prea mult nu? |
Citat:
Aleksandr Soljenitin, probabil unul dintre cele mai mari genii literare ale veacului trecut, povesteste despre credinta lui in Isus Cristos si cum un doctor evreu l-a castigat pentru Cristos in perioada in care a fost in Gulag. Tolstoi si Dostoevsky au descris lucrarea Duhului Sfant in vietile lor. Ambrose Fleming, cel mai remercabil om de stiinta al Angliei, profesor emerit in inginerie electrica: "Nu exista nimic in Biblie care sa creeze probleme, pentru un om de stiinta, in cea ce priveste persoana lui Cristos." Dr. Dmitri A. Kuznetsov, un biochimist cu 3 doctorate, cu premii in stiinta, a scris un articol despre stiinta fara ateism si a vorbit despre credinta lui in Isus Cristos. Karl Barth, "marele ganditor elvetian" :" Isus ma iubeste. Acest lucru il stiu." Charles Malek, fost presedinte ONU: " Trebuie sa eliminam diviziunea dintre Cristos si univers, dintre intelect si credinta." etc... Imi este dificil sa cred, in astfel de circumstante, ca Dumnezeu are de-a face numai cu negura primitivismului ... |
Asa XII
Citat:
ti se pare tie. Si de unde naiba vreau sa stiu eu ca ai fost atee? nIci nu stiam ca esti o "ea", pe nume scrie dobrin, nume masculin, asa ca.. Ideea e urmatoarea: povestea ta de viata fie adevarata sau falsa, nu are legatura cu odivinitate sau mai stiu eu ce forta incvizibila. Simplu si obiectiv incearca sa gandesti. Existam ulti oameni atei au dus viata fericita, exista multi care n-au dus o viata fericvita. Sunt multi crestini au dus o viata fericita, suntm ulti care n-au dus o viata fericita. alt exemplu: Sunt multe cupluri casatorite si crestineste, si au dus o casnicie fericita, sun altele care n-au dus o casnicie fericita. Sunt multe cupluri care doar cu stare civila au dus casnicie fericita, sunt multe ca n-au dus fericita. Si tot asa pana la nesfarsit, asta denota o inexistenta a unui bine suprem sau rau suprem care va influenteaza viata, faptul ca aceste intamplari sunt asa de aleatorice arata ca nu exista nicio regula, e un haos dezordonat, si mi se pare cel mai logic. Nu ai o viata fericita daca esti sau nu crestin, ai o viata fericita daca ti-o faci tu isngur cu mana ta fericita. Nu ai o casnicie fericita daca te unesti la altarul biserici sau nu, ai o casnicie frumoasa doar daca tu si cu el chiar va iubiti sau respectati , sau daca va potriviti. Pe scurt ca ma lungit vorba Spune-mi simplu Sorin. Si daca o sa ai vreodata intentia sa vii cu argumente solide, si nu cu replici iritante, care sunt pel anga subiect, atunci poate vorbim prin messenger. idul fiind: cO_stea_uaLLivE4ever am mai spus sunt o fire foarte obiectiva, si am o mnite destul de flexibila, astfel incat ascult de orice varianta posibila, adica folosesc des teoria "de reducere pana la absurd" pana la cazul contrar desigur. |
Asa XXII
Citat:
Nu nu e frica, doar te luam la bataie daca nu crezi in ce spune dumnezeu, si cand mori vei suferi pentru o eternitate, de ce ar trebui sa ne fie frica? Chiar nu inteleg chinurile eterne chiar nu mi se par asa o mare amenintare... ( pentru cei care nu si-au dat seama eram sarcastic) |
Citat:
Doamne ajută! |
Asa XXIII
Citat:
Sau esti asa arogant incat crezi ca deja ai loc rezervat? nu voi ziceati incurcate-s caile domnului? Poate voi chiar eu cel te biciueste in iad. Nu-ti fa griji cel rau are nevoie de armata cat mai mare sa cucereasca raiul , n-o sa-i tina in chinuri pe cei ce vor sa i se alature campaniei sale. Ar fi ca o razbunare ca dumnezeu e prea incompetent sa-si arate muianul lam ine si sa-mi spuna ca exista nici atata nu poate. Desigur ca in lupta cea mare o sa gasesc punctul cel slab al celui rau il voi distruge si tto eu voi fi erou. ( raul e creatia lui dumnezeu, deci raul nu e perfectiunea intruchipata, deci poate fi distrus.) Aceasta varianta de mai sus va fi valabila doar daca ar exista basmul dumneavoastra dintre bine si rau. |
Asa XXIV
Citat:
Ai cautat pe ghughal toate exemplele de oameni d de stiinta si de ucltura care au fost credinciosi, doar pe aceea, nu si pe ceilalti titani ai culturii si a stiintei care n-au crezut si sunt mai multi decat cei care cred... Cum se scrie corect ? isus sau iisus? Eu stiu de la profesoara de religie ca isus=magar,asin in limba evreilor. Cum se scrie corect hristos sau cristos? mi se pare ca-s termeni "catolici" si "ortodoxi" cine are drepatate? Sper ca nu-mi raspunzi ca taica-miu : "toti au" 2 oameni spun lucruri contrare dar maandoi au drepatate, are logica cred... Astept raspunsul tau. |
Asa XV
Citat:
Asta daca nu te-ai dumerit pana acuma. Poate vrei sa spui domnul ajuta, nu? sau dumnezeu=doamne sau dumnezeu=domn pai ori e un mascul, ori e o grupare de femele, alegeti odata!!! |
Orice subiect discutat trebuie să se desfășoare într-un cadru rațional, cu argumente valide. E opțiunea dumitale să nu vrei să porți o discuție onorabilă și decentă pe baza argumentelor elaborate logic corect.
Nimeni nu s-a legat de faptul că dumneata cunoști sau nu logică, era o invitație să-ți aprofundezi cunoștințele înainte de a vorbi despre lucruri elementare. M-am dumirit, m-am dumirit, dumneata ești buricul pământului, care pune la îndoială, în termeni de cartier, tot ce gândesc cei mai mari ca el și scuipă pe tot ce nu-i convine. Să-ți ajute Dumnezeu! |
Citat:
noi oamenii traim aici pe acest pamant supusi unui sistem. Sistem condus de ban. Si toata suflarea suntem obligati sa ne raportam la el. De la cersetor pana la monarh, de la ateu pana la monah. Astazi in acest sistem necrestin creat de om, de omul rau, cine nu are bani nu traieste , moare de foame si frig. Cum poate sa supravietuiasca un sistem crestin intr-un sistem necrestin? De aici vin intelegerile gresite. Sistemul acesta al banului ne-a facut dependenti de el pe toti de la a la z. Astazi daca nu ai bani nu ai apa si lumina, nu ai nimic. Deci zici 3.5 milioane de biserici. dar in biserici se aduna oamenii , sunt ale tuturor. zici ca au bani. incearca sa te detasezi cu ochii mintii de pamant. sa privesti in anslamblu si ai sa vezi cativa oameni varfuri, cu munti de bani, stand deasupra triumfatori. Nu biserici unde forfoteste saracul ci munti de bani pe care stau cativa oameni. Oameni care vand si cumpara totul inclusiv oameni. Nu ai idee de valoarea imensa a banului lor si de faptul ca acei bani ai lor ar hrani toata populatia. omul X valoreaza 94 milioane de euro. si e vandut cu acesti bani. cineva il cumpara si cineva il vinde. Acestia pot sa faca ca minciuna sa fie adevar si adevarul minciuna. Filme, oameni care sa spuna ce zic ei, virusuri care sa scape de sub control, terorism creat, etc, totul cu bani. Deci. Biserica si banii ei. cat poti sa iei cu tine in mormant? cat poate lua oricine de aici cu el in mormant? Nimic. Ai vazut in Biblie cum trebuie sa fie de fapt societatea data de Dumnezeu? astazi sistemul nu este un sistem crestin , de aici apar anomalii. intelegi? exista crestini intr-un sistem necrestin. Ai multe intrebari dar asculta-ma ca trebuie sa le iei pe rand sa le verifici si sa le probezi. nu toate de-a valma si repede. Ci pe indelete si cu rabdare. prima ta intrebare: ``de ce Dumnezeu l-a creat pe om cu firea de autoaprare, practic religia ta si a voastra contrazice firii umane.`` Nu l-a creat cu fire de autoaparare. l-a creat cu fire pura, curata care nu stia notiunea de rau si deci nici nevoia de autoaparare. Aceasta era firea dintai a omului la inceput. A primului om, Adam. Imi vei spune: de unde stii? iti raspund: pentru ca printre oameni de-a lungul timpului si si astazi sunt cativa care au reusit sa dobandeasca firea dintai. Aceia ii numim noi sfinti, dar daca vrei sa cauti un astfel de om cu adevarat , sa il vezi cu ochii tai, ai sa il gasesti. Numai sa vrei sa il cauti. Ca el sta ascuns de omenire, departe, singur tocmai ca sa nu piarda firea dobandita cu greu, privind iarasi raul din lume. ca raul intra usor in gandul nostru chiar si numai privindu-l. Cand vei fi lamurit pe deplin de aceste lucruri poti trece mai departe sa intelegi cum de astazi omenirea este totusi cu alta fire, alta decat firea dintai. De ce firea omenirii este astazi asa? producatoare de rau si de autoaparare? Nu e din cauza lui Dumnezeu ci din cauza oamenilor. Dar mai intai trebuie sa te lamuresti de un lucru mult mai important. Exista Dumnezeu Creatorul tuturor celor vazute si nevazute? Dupa ce lamuresti acest aspect poti trece mai departe. Citeste: linkul: http://www.sfaturiortodoxe.ro/varsta...cronologie.htm cauta sa citesti integral cartea indicata, e foarte interesanta. Citeste cine este Serafim Rose cel care a scris cartea: CARTEA FACERII, CREAREA LUMII SI OMUL INCEPUTURILOR Atat acum. chiar daca mai sunt intrebari in citatul tau. lasa-le pe mai tarziu nu te grabi. |
Asa XVI
Citat:
|
Asa XVII
Citat:
Stii ce-a zis un mare egiptolog si arheolog, despre egipteni? si despre toti "credinciosii" "Cred ca le-a fost foarte greu sa accepte autoritatea ca adevar, decat sa accepte adevarul ca autoritate." Sa meditezi un mniut la ce-a zis acest, atat iti, cer. Tu n-ai prins ideea ce-am vrut s-o arat. De ce sa valoreze biserica 10 milioane de euro, si tot cartierul din jur sa fie sarac? Asta n-ai inteles, n-am zis de saracii care vin la biserica, ca mai onu mai toate bisericile sunt mai pustiite. biserici cat mai mari, stii de ce? Ca intradevar costa mai putin, dar ca sa mai ciordeasca inca cateva milioane, sa iabe sa-si cumpere si popa uni aht frumos, etc. Nu zic ca toti sunt asa, dar asa e in majoritatea cazurilor, ce zicea iisus cand a intrat in templu? mi-ati transformat casa intr-o casa a hotilor si pungasilor!" Cica a fost singura lui iesire nervoasa. Asta ar trebui tu si ceilaalti credinciosi sa va gandtiti, cat de nervos e dumnezeu ca faceti iserici in loc sa jautati pe cei nevoiasi, o biserica poate sa insemne si o odaita micuta, si modesta, nu una uriasa si inabusitoare. Gata, m-am saturat sa te lovesc peste ochi cu adevarul, se pare ca, citez din mihaila alin, ai solzii lui dumnezeu pe la ochi,si nu poti recunoaste adevarul. Te intreb.sincer, de unde naiba stii tu sau oricare altul care a scris nu stiu ce pana acum 2 milenii cum era omul de la inceput? Ai fost tu martor? ai tu asa o varsta iniantata, au ei asa o varsta inaitata? De unde stii tu , de unde esti asa cert ca firea a fost schimbata, e aroganta omului, care a inventat minciuna cum ca el era pur si perfect, da nu stiu cum se face ca ala rau l-a corupt. Las-o mai moale cu acest focus-pocus superstitios ca ma doare capul de la el, sincer. Tu dai dovada de hotul marunt e pe jumatate iertat. nu cred ca cele sute si sute de miliarde de euro folosite la ridicarea bisericilor de-alungul timpului n-au reprezentat un furt enorm, dar hai sa zicem ca e minor, e adevarat oamenii din spatele cortinei castiga mai mult, dar daca exista unul care fura de o suta de ori mai mult ca tine pe tine te face inocent ca furi putin, sau ce? Ca asta se deduce din ce spui tu. Apropo de zeitgeist ( spiritul timpului, in germana) stii ca regizorul si initiatorul acestor 2 filme e in cinchisoare imdediat dupa ce-a lansat si a doua parte nu? stii ca acest film n-a fost acceptat sa n-a apra pe nicio pelicula, nicaieri, nu i s-a dat dreptul de a aparea la televizor. Stii de ce? pPentru ca adevarul e prea socant pentru populatie! Daca tot ce spune filmul zeitgeist e o minciuna, de ce a fost banat ? de ce a fost interzis, te intreb? doar daca e adevarat, si unii de sus nu vor ca lumea sa alfe adevarul, sa fie in continuare oi proaste si sa creada tot ce zice popa si domnul politician. Ei au creat internetul pentru a controla mai bine lumea, dar a fost o greseala din partea lor, din cauza internetului acestei vaste biblioteci virtuale, am putut afla adevarul, asa a putut fi si vazut acest film, a avut zeci si zeci de milioane de vizualizari, cred ca ar fi luart si oscarul, daca nu se impuneau cei din spatele cortinei, si prostimea din cele din urma. Este unul printre cele mai titrate pelicule din ultimii ani. Noroc de internet ca nici azi nu as fi aflat adevarul, as fi fost acelasi zombi fara creier, care ma hranesc cu vorbe in vant, si alinare imaginara. |
Citat:
Cu bun simț te naști sau îl înveți pe parcursul vieții. Ce ne facem când într-o bună tradiție românească de vreo câteva decenii, unii refuză? Insultă?:27: E dreptul tău să crezi ce vrei și să citești mai atent! Și e dreptul meu de-a-mi selecta interlocutorii! Doamne ajută! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:31:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.