![]() |
Citat:
|
Dar la ce te ajuta cercelul ala? barbatii simpli sint mult mai atragatori
|
Ne ajuta cerceii sa biruim vreo patima sau sa dabandim vreo virtute ?!
|
Salut
Salutare, iti intaleg dilema si, ca un fost "utilizator" de pierce-uri (am avut doar in buza in jur de 5) iti pot spune ca, daca crezi ca o sa te simti mai bine cu el, o sa areti mai bine sau pur si simplu vrei sa vezi cum e : go ahead! nu ai absolut nimic de pierdut, daca nu iti place cum arata, sau te doare sau din oricare alt motiv vrei sa il dai jos....nu iti va ramane nici un semn sau cicatrice...nu de la o singura penetrare a pielii, si nici de la a 2-a.
Inceraca, cunoaste, intalege si experimenteaza! pentru ca timpu e foarte scurt si in final, dupa umila mea parere, cred ca asta e tot ce conteaza.....experimenteaza (The Felt Presence of Direct Experience) tot ce poti ca si om pt ca e singurul "lucru" care il iei cu tine, deschide-ti mintea si pune mereu intrebari, nu-ti fie frica! :) Cu respect, |
Citat:
Si la femei este pacat, dar din pacate proasta educatie le-a tocit simtul moral si nici macar cand vin la credinta nu e asa usor sa-l refaca sub toate aspectele. |
Citat:
Numai ca, trecind eu peste pofta cu cercelul, am gasit ca pentru barba mea ar merge bine o ... pipa! Asa, ca nenea Freud, pe care il admiram mult pe atunci... E de imaginat cat am tras apoi... Pipa, sotie credincioasa cum spun pipangiii, era sa ma curete de plamani, dintii mi i-a facut zob s.a.m.d. Din pacate, fiind pe atunci intr-o facultate cu multe fete, s-au gasit repede si cateva admiratoare ale pachetului barba+pipa... Lucrurile s-au complicat si mai mult. Acum ce sa zic... prostii...mofturi...ale tineretii valuri... Dar atunci asa am facut. Prin urmare, nu vad cu ochi buni nici cerceii nici altele... N-o fi neaparat pacat, cum spunea Mihnea Dragomir, dar portul si chiar gandul la cercei etc. predispune la pacat. Bine ar fi sa batem tentatiile astea. Doamne ajuta! |
Citat:
Mie imi pare un subiect mai potrivit pentru un soi de "gossip girl forum"...:) Glumesc si eu,nu mi-o lua in nume de rau... Dar,cine stie,poate de la pierce-uri,ajungi si la subiecte mai profunde,iar atunci prezenta ta pe forum poate fi chiar constructiva,indiferent de la ce motivatie a plecat. :) |
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca ti-a sters nimeni postarea, cred ca ai uitat sa dai pe butonul "Raspunde..". Ia spune si tu, dupa parearea ta de femeie, care e motivul pentru care o femeie recurge la astfel de metode de "infrumusetare", incercand nu de putine ori sa-si ascunda varsta? |
Citat:
Eu vreau sa-mi spui tu de ce afirmi ca a purta cercei este un pacat, atat te-am rugat, lasa-ma cu etnobotanicele. Spuneam ieri, ca mi-as dori ca toate femeile sa poarte cercei, sa-i ajute pe barbati (asa ca tine) sa se smereasca. O motivatie interioara cat se poate de buna, nu crezi? Daca o persoana draga tie,de exemplu sotul, iti face cadou o pereche de cercei sau o brosa, pe care ti-o pui pe reverul hainei, e pacat? Brosa aceea iti cultiva virtutea iubirii. Tu esti genul de om care vede intotdeauna jumatatea goala a paharului: "sigur si-a pus ca sa atraga priviri, e o pacatoasa, are o proasta educatie, simtul ei moral este tocit", de parca moralitatea se masoara intr-un "cercel". Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De asemenea, pietrele obisnuite sunt mai trebuitoare si mai folositoare decat pietrele scumpe, caci din ele se zidesc casele, zidurile si cetatile. Sau, arata-mi ce folos au margaritarele pretioase? Ba ele mai vartos sunt vatamatoare, caci pentru a putea agonisi un astfel de margaritar, trebuie sa lasi o suta de saraci flamanzi. Dar pentru fericirea cea adevarata, n-ai trebuinta de asemenea lucruri. Voiesti, oare, cu ele sa placi barbatului tau? O, in loc de aur si de margaritare, impodobeste-te cu fapte bune cu blandete, cu buna cuviinta! Atunci te vei arata lui dragalasa, caci podoaba milostivirii si a cumpatarii intareste dragostea barbatului. Asadar, impodobeste-te cu buna cuviinta, cu infranarea, cu milostivirea, cu prietenia, cu iubirea si gingasia catre barbatul tau, cu blandetea, cu cumpatarea, cu rabdarea si cu ingaduinta. Acestea sunt culorile faptei bune; aceasta este o podoaba pe care o iubesc si ingerii, si oamenii, si pentru care Dumnezeu insusi te va lauda. Daca „intelepciunea unui om ii lumineaza fata”, precum zice Sfanta Scriptura (Ecclesiastul 8, 1), apoi cu atat mai mult fapta buna va slavi fata femeii. Iar daca tu, asa de mult pretuiesti podoaba cea pamanteasca, apoi spune mie: Cu ce au sa te ajute, in ziua judecatii, aceste margaritare si cele asemenea lor? Cu ce-ti vor putea ajuta, cand, pe de alta parte, Dumnezeu iti va arata saracii pe care i-ai lasat flamanzi? De aceea a zis Pavel: „impodobiti-va nu cu impletiturile parului, sau cu aur, sau cu margaritare, sau cu haine scumpe” (I Timotei 2, 9), caci aceasta podoaba este o ispita, mai intai pentru voi, si apoi pentru multi, si la moarte se va lua de la voi impreuna cu toate celelalte". |
Citat:
El era patriarh al Constantinopolului, iar împărăteasa de atunci trăia în opulență și avea o pasiune pentru bijuterii care friza nebunia. În același context, sfântul pledează pentru excluderea vaselor de preț dintre odoarele bisericești și chiar trece la fapte, vânzându-le și împărțind săracilor. Ca un bun păstor, sfântul "bate șeaua ca să priceapă iapa". În final, ea tot n-a priceput, ci, dimpotrivă, l-a lucrat pe Patriarh încât se poate spune că poziția lui față de bijuterii l-a costat postul și, până la urmă, viața: decizia papală de reabilitare, care răsturna hotărârea de descăunare a sinodului din Constantinopol abil orchestrat din umbră de împărăteasă, nu a mai ajuns la timp. |
Obiceiul ca barbatii sa poarte cercel/ cercei este de provenienta orientala.
|
Citat:
Apoi tot in Biblie spune: "Sa n-ai alti dumnezei afara de mine!" - iar asta mi se pare o interdictie destul de clara ;) (Nu poti sa fii si crestin smerit si tipul "cool" cu cercel in ureche, asa cum vor amicii din gasca - Esti ori cu Domnul, ori cu lumea) |
Salut
Mihai,
Si eu sunt (probabil ca tine) la varsta la care baietii/barbatii isi pun problema accesorizarii corpului. Eu iti spun ce cred eu... Un cercel ti-l pui nu pentru ca iti face bine la sanatate (cum sunt ochelarii sau aparatele dentare). Cercelul ti-l pui ca sa arati bine, iar grija asta excesiva de a arata bine este aiurea, pentru ca nu asta e rostul trupului... Cineva care te iubeste cu adevarat te iubeste pentru cine esti la interior nu pentru cum arati, deci ce rost sa iti pui cercel? Te va face un cercel mai frumos? Ce satisfactie iti aduce? Pune-ti problema asta si vei gasi raspunsul singur. Fii ingrijit, tunde-te frumos, imbraca-te ingrijit, ai libertate sa alegi ce culori iti plac la tricou/camasa, dar mai mult de atat...? ce alte infrumusetari...? Petru PS: Cat despre „cat de mare” este acest pacat, nu trebuie sa pui problema niciodata ca „pot sa fac pacatul asta pentru ca e mai mic si il rascumpar”, pentru ca in viata trebuie sa te straduiesti sa nu faci niciun fel de pacate... :) |
buna tuturor
avand o nedumerire cu pusul de cercel am inceput sa citesc pe forum parerile voastre,nu demult m-am gandit sa imi pun cercel in ureche ca semnificatie legaturii stranse dintre mine si fratele meu (el are cercel),nu inteleg dece lumea asociaza cerceii si tatuajele cu un pacat,intr-un glaciar intre Austria si Italia sa gasit congelat un corp omenesc vechi de 5300 de ani,tatuat pe spate si pe genunchi....chestiile astea dateaza de foarte multi ani nu sant inventiile generatiei moderne,daca privim triburile care exista si in ziua de azi cu motiv de credinta isi tatueaza corpurile prin diferite tehnici antice,mi-e greu sa asociez lucrurile astea cu un pacat dar tot odata ma gandesc "ce o sa zica lumea de mine ca mi-am pus cercel" pentru ca la noi in romania multa lume traieste inca cu ideiile comuniste in cap,cu respect va salut
|
Cerceii in ureche, șuruburile din barbie/nas/spranceana, tatuajele nu sunt chestiuni noi, nemaintalnite. Sunt o chestiune tribala. Ori noi zicem ca suntem evoluati si radem de sfaturile bunicii, ca de sunt invechite, dar ne luam dupa moda bastinasilor.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
va multumesc pentru raspunsuri,cred ca ma voi consulta cu un unchi care este preot sa vedem ce raspuns imi va da,orice ar fi eu nu socializez si nu voi socializa niciodata tatuajele si cerceii cu un pacat cunoscand istoria lor si daca intradevar este pacat sper sa imi fie iertat avand in vedere ca acest marcaj reprezinta relatia si iubirea mea fata de fratele meu,cu respect va salut
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
p.s daca nu te razgandesti si iti vei face totusi tatuajul, fii atent ce desen alegi si la cine mergi. Nu uita ca ai nostri nu-s Hannah, Corey sau Kat von D. 90% din tatuajele pe care le-am vazut la unii si altii sunt inforator de kitchoase,iar daca forma nu reflecta fondul(semnificatia), mai bine lipsa.Tu pe fratele tau oricum il iubesti, iar el vede asta, chiar si fara un desen pe corp. |
Citat:
daca e un motiv de cearta intre tine si mama ta, atunci pentru ce...? se merita sa te certi cu parintele tau care ti-a dat viata din asa ceva? |
Citat:
|
Citat:
|
Personal nu agreez accesoriile la barbati. Singurele care consider ca-s barbatesti e ceasul, verigheta(daca e cazul) si butonii de la camasa. Cerceii imi plac in urechile mele nu in ale unui barbat. Ii consider total lipsiti de gust pe cei care-si pun un cercel cu piatra, iar ceilalti,daca stiu sa-l poarte, nu frizeaza ridicolul. Cercelul in sine nu poate fi un pacat, ci atitudinea ta. Ne-ai cerut parerea, ti-am spus-o. Vorbeste cu unchiul tau care e preot, sfatuieste-te cu el. Altceva n-am ce sa-ti mai spun. Daca vrei neaparat sa-ti pui un cercel si numai la asta te gandesti, puneti-l si treci mai departe, insa nu-mi veni cu “ce-o sa zica lumea”. Nu te astepta sa-ti inteleaga motivatiile tale, doar nu scrie pe cercelul respectiv din ce cauza il porti.
|
Citat:
După "revoluția sexuală" din anii 60' și 70' ai secolului trecut, simbolul a fost întrebuințat de homosexuali, pentru a se recunoaște între ei și ca emblemă a emancipării lor sociale . Înainte de a deveni o modă răspândită prin imitarea vulgară a starurilor de tinichea ale industriei spectacolului, nevoia bărbaților de a purta cercel a intrat în vizorul psihologilor care au ajuns la concluzii pe cât de diverse, pe atât de puțin măgulitoare pentru reprezențanții polului viril al naturii umane. Printre acestea, cele mai larg împărtășite concluzii au fost că "tentația" împrumutului de podoabe exterioare din inventarul feminin este un indiciu al identității sexuale confuze sau o formă de compensare a unei relații distante cu părintele de sex opus. Cam peste tot probleme fie la mansardă, fie la etajul "parcului de distracții", sau combinații din ambele. În afară de astea mai rămâne doar prostia "cultivată" în tineri de subculturile divertismentului. |
Deci nu ne punem cercelus?:confused:
|
Citat:
|
Citat:
Daca sunt informata corect, prin europa se mai tatuau criminalii/hotii ptr. a fi recunoscuti, mai ales daca reuseau sa scape. Din punct de vedere ortodox, tatuajele, la fel ca orice alta interventie plastica, mutileaza intr-un fel templul Duhul Sfant. Ii reprosezi indirect Domnului ca nu te-a creat cum trebuie. Daca aveam nevoie de tatuaje, ni le facea Domnul, nu? Se poate citit ce spun diferiti duhovnici despre tatuaje, cercei, dar si despre ce inseamna iubirea adevarata. Acum, putem gasi scuze ptr. a ne motiva alegerea, dar aceste scuze nu vor schimba adevarul. Nu consider ca unui crestin ortodox adevarat ii sunt ingaduite tatuajele. Iubirea fata de aproapele (mama,tata,frati,prieteni) trebuie sa fie in inima si in fapta. Iubirea adevarata. |
Citat:
Cand ii imprumuti cuiva masina ta, ii spui inainte: "ai grija sa mi-o aduci la fel cum ti-am dat-o!" (valabil pt orice obiect pe care il imprumuti). Cum te-ai simtii daca ti-ar aduce-o inapoi... "tatuata" ?!? (vopsita cu un model ales de respectivul) Asa si Dumnezeu ne-a dat un trup dar nu este al nostru, ci al Lui. Cand o sa ne intrebe la judecata ce am facut cu el... cum i-l prezentam? |
Citat:
|
Citat:
seamănă cu niște maracini. |
adevar nu inchipuire
Citat:
|
De ce sa optati pt gaurirea urechilor si nu pt clipsuri? De ce cercei cu gaura si nu clipsuri? Tot cercei se numesc...
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:00:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.