Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cuvant pentru atei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11704)

Crestin_Simona 03.01.2011 18:36:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318998)
sincer nu am ce sa te intreb. pentru ca nu mi-ai oferit nici o baza.

Touche :10:
Atunci te intreb eu, ce ai cu teroria iudeo-crestina ...?

dobrin7m 03.01.2011 18:39:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 318995)
certitudini peste certitudini.
dar certitudinea ta nu este si a mea.
omul nu a stiut nimic de la inceput, a crezut doar. se numeste credinta nu stiinta.
si te anunt ca acele doar cateva exemplare sunt de fapt foarte multe.

il copiezi putin pe Ioan Damaschin, din a sa Dogmatica.
el vine cu astfel de "dovezi", gen:ce mare si ce maret este alcatuit universul. si altcineva putea sa-l creeze decat numai Dumnezeu...
intradevar super "dovezi".

``omul nu a stiut nimic de la inceput, a crezut doar. se numeste credinta nu stiinta``.
Deci admiti ca omul a crezut dintru inceput.
Doar ca stiinta, prin citirea prin trecut, ne dezvaluie acest fapt. Stiinta, ne dezvaluie credinta omului dintotdeauna si ne-o si dovedeste. Ce frumos. Si totul fara sa vrei.
Iata cum lucreaza bunul Dumnezeu.
Pai asta incerc si eu sa demonstrez ca omul dintru inceput a avut credinta in Dumnezeu si viata dincolo de moarte. Bucuroasa ca am ajuns la un punct comun.

Daca am lua exemplarele de atei din vremurile de azi si am raporta la numarul total al oamenilor care s-au perindat pe acest pamant si care au crezut in Dumnezeu, de cand exista omenirea, cu adevarat ca sunteti o cantitate neglijabila.

Spre rusinea mea, am citit putin pe Sfantul Ioan Damaschin si nu pentru ca nu am vrut ci pentru ca nu stiu cum sa fac sa citesc mai repede, mai mult , sa citesc tot. Si mi-e teama ca nu voi termina pana va veni apusul meu.
Daca gandirea mea se apropie si cu o idee de o clipa de Sfantul Ioan Damaschin nu pot decat sa fiu fericita si sa multumesc bunului Dumnezeu. Caci El le stie pe toate, si El le aude pe toate.
In rest intotdeauna am avut grija sa mentionez ale cui cuvinte le scriu.
Dar acum prin tine, mi-ai dat o curiozitate mare sa ma duc sa citesc Dogmatica a Sfantului Ioan Damaschin si sa las deoparte, pentru putin timp ceea ce citesc acum. Asta pentru mine este o intamplare minunata.

Acu sa discutam un pic de dovezi:
priveste frunza si spune daca stiinta putea sa creeze frunza aceasta. Stii ce laborator este in interiorul frunzei? absolut indispensabil vietii plantei? Imagineaza un pamant sterp fara nici o planta. Si vino tu om de stiinta si creaza planta, dar nu planta, ci feluritele si multele plante de pe acest pamant. Vino tu cu eprubetele tale, cu masinariile tale, cu ochelarii tai rotunzi, cu parul tau valvoi de savant renumit, cu toate teoriile tale, cu toata stiinta ta, si fa o frunza, atat doar, pe un pamant sterp.
Sa nu uiti ca daca nu ar fi existat plantele si natura inconjuratoare, stiinta nu ar fi putut descoperi nimic ca nu avea obiectul muncii sale.
Omul cu stiinta sa foloseste toate cele lasate de Dumnezeu in folosul omului. Asta trebuie sa recunoastem cu totii.
relatia importanta si puternica Dumnezeu creatorul omului, omul creatorul stiintei.
Si totul cu ingaduinta lui Dumnezeu.

Dumitru73 03.01.2011 18:45:13

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 319001)
Touche :10:
Atunci te intreb eu, ce ai cu teroria iudeo-crestina ...?

teoria biblica, conform careia omul, primul om, s-a nascut deja cedincios, cu credinta in Dumnezeu Savaot.

Crestin_Simona 03.01.2011 18:51:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319007)
teoria biblica, conform careia omul, primul om, s-a nascut deja cedincios, cu credinta in Dumnezeu Savaot.

Da, si...? Ti se pare de neanteles acest lucru?
Fa te rog o precizare!
Vorbesti de primul om creat care este Adam sau de primul om care a fost nascut (din Adam)?

dobrin7m 03.01.2011 18:55:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319007)

Dupa teoria stiintei, omul , primul om, s-a nascut credincios.
De aceea am gasit noi, picturi murale cu jertfe de animale inchinate divinitatii, de aceea am gasit noi morminte cu obiecte care sa fie de folos omului in viata de dincolo, de aceea omul a fost ingropat cu un ritual care exprima credinta in Puterea Divina.
Teoria biblica a fost scrisa de om, dupa crearea omului si nu in timpul crearii sale. Orice fapt bine dovedit de izvoare istorice si arheologice apare la un timp dupa ce el de fapt a fost realizat. Asa este si astazi.
Noi de pilda vorbim de Arsenie Boca ca despre un sfant. si recunoastem invataturile sale drept foarte bune si probabil ca va trece un timp pana ce va fi canonizat ca sfant. Dar atunci cand se va face asta, in popor oamenii il vor stii deja de sfant.

Asa cum omenirea a avut obiceiuri si traditii, in sanul oricarei comunitati, asa are obiceiuri si traditii in legatura cu credinta. A ne face ca uitam ca a existat credinta dintru inceput asta nu inseamna ca nu a existat. Doar ne prefacem ca nu exista.

Dumitru73 03.01.2011 19:01:03

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319005)
``omul nu a stiut nimic de la inceput, a crezut doar. se numeste credinta nu stiinta``.
Deci admiti ca omul a crezut dintru inceput.
Doar ca stiinta, prin citirea prin trecut, ne dezvaluie acest fapt. Stiinta, ne dezvaluie credinta omului dintotdeauna si ne-o si dovedeste. Ce frumos. Si totul fara sa vrei.
Iata cum lucreaza bunul Dumnezeu.
Pai asta incerc si eu sa demonstrez ca omul dintru inceput a avut credinta in Dumnezeu si viata dincolo de moarte. Bucuroasa ca am ajuns la un punct comun.

Daca am lua exemplarele de atei din vremurile de azi si am raporta la numarul total al oamenilor care s-au perindat pe acest pamant si care au crezut in Dumnezeu, de cand exista omenirea, cu adevarat ca sunteti o cantitate neglijabila.

Spre rusinea mea, am citit putin pe Sfantul Ioan Damaschin si nu pentru ca nu am vrut ci pentru ca nu stiu cum sa fac sa citesc mai repede, mai mult , sa citesc tot. Si mi-e teama ca nu voi termina pana va veni apusul meu.
Daca gandirea mea se apropie si cu o idee de o clipa de Sfantul Ioan Damaschin nu pot decat sa fiu fericita si sa multumesc bunului Dumnezeu. Caci El le stie pe toate, si El le aude pe toate.
In rest intotdeauna am avut grija sa mentionez ale cui cuvinte le scriu.
Dar acum prin tine, mi-ai dat o curiozitate mare sa ma duc sa citesc Dogmatica a Sfantului Ioan Damaschin si sa las deoparte, pentru putin timp ceea ce citesc acum. Asta pentru mine este o intamplare minunata.

Acu sa discutam un pic de dovezi:
priveste frunza si spune daca stiinta putea sa creeze frunza aceasta. Stii ce laborator este in interiorul frunzei? absolut indispensabil vietii plantei? Imagineaza un pamant sterp fara nici o planta. Si vino tu om de stiinta si creaza planta, dar nu planta, ci feluritele si multele plante de pe acest pamant. Vino tu cu eprubetele tale, cu masinariile tale, cu ochelarii tai rotunzi, cu parul tau valvoi de savant renumit, cu toate teoriile tale, cu toata stiinta ta, si fa o frunza, atat doar, pe un pamant sterp.
Sa nu uiti ca daca nu ar fi existat plantele si natura inconjuratoare, stiinta nu ar fi putut descoperi nimic ca nu avea obiectul muncii sale.
Omul cu stiinta sa foloseste toate cele lasate de Dumnezeu in folosul omului. Asta trebuie sa recunoastem cu totii.
relatia importanta si puternica Dumnezeu creatorul omului, omul creatorul stiintei.
Si totul cu ingaduinta lui Dumnezeu.

stiinta nu dovedeste credinta dintru inceput a omului.
credinta a aparut atunci cand omul a inceput sa se teama. de fulgere, de tunete, de ploi, seceta, de animalele de prada.

ca sa te ajut puti, ce am amintit este di capitolul3, carte 1, parca, intitulat "Dovedirea existentei lui Dumnezeu".

stiinta nu ooate sa creeze o frunza, corect.
dar un profet poate? sa vina un sfant, un profet care, cu putere de la Dumnezeu, sa faca o frunza din nimic...si atunci vorbim altfel...

Dumitru73 03.01.2011 19:02:44

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 319010)
Da, si...? Ti se pare de neanteles acest lucru?
Fa te rog o precizare!
Vorbesti de primul om creat care este Adam sau de primul om care a fost nascut (din Adam)?

am facut deja precizarea cu privire la credinta primilor oameni.

Dumitru73 03.01.2011 19:05:02

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319011)
Dupa teoria stiintei, omul , primul om, s-a nascut credincios.
De aceea am gasit noi, picturi murale cu jertfe de animale inchinate divinitatii, de aceea am gasit noi morminte cu obiecte care sa fie de folos omului in viata de dincolo, de aceea omul a fost ingropat cu un ritual care exprima credinta in Puterea Divina.
Teoria biblica a fost scrisa de om, dupa crearea omului si nu in timpul crearii sale. Orice fapt bine dovedit de izvoare istorice si arheologice apare la un timp dupa ce el de fapt a fost realizat. Asa este si astazi.
Noi de pilda vorbim de Arsenie Boca ca despre un sfant. si recunoastem invataturile sale drept foarte bune si probabil ca va trece un timp pana ce va fi canonizat ca sfant. Dar atunci cand se va face asta, in popor oamenii il vor stii deja de sfant.

Asa cum omenirea a avut obiceiuri si traditii, in sanul oricarei comunitati, asa are obiceiuri si traditii in legatura cu credinta. A ne face ca uitam ca a existat credinta dintru inceput asta nu inseamna ca nu a existat. Doar ne prefacem ca nu exista.

ti se pare ca picturile murale erau inchinate lui Savaot?!

dobrin7m 03.01.2011 19:17:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319012)
stiinta nu dovedeste credinta dintru inceput a omului.
credinta a aparut atunci cand omul a inceput sa se teama. de fulgere, de tunete, de ploi, seceta, de animalele de prada.

ca sa te ajut puti, ce am amintit este di capitolul3, carte 1, parca, intitulat "Dovedirea existentei lui Dumnezeu".

stiinta nu ooate sa creeze o frunza, corect.
dar un profet poate? sa vina un sfant, un profet care, cu putere de la Dumnezeu, sa faca o frunza din nimic...si atunci vorbim altfel...

Un profet este un profet. Dumnezeu este Dumnezeu.
Ce poate Dumnezeu nu poate un profet.
Profetul poate doar ce ii ingaduie Dumnezeu.
Nimeni nu spune ca Sfantul poate sa faca frunza din nimic pentru ca asta doar Dumnezeu poate.
Si la ce folos sa mai faca frunza Sfantul daca deja totul este facut si desavarsit de Dumnezeu? Doar spre folosul necredintei?

Eu am spus : Dumnezeu a facut frunza. Stiinta nu poate face frunza.
tu ai venit sa imi spui sa iti arat un Sfant care face frunza.

Eu nu spun ca Sfantul face frunza dar tu spui ca stiinta face frunza?
Si zici ca nu. Atunci cine? Cine a facut frunza?

Fii atent ca Dumnezeu trimite semne prin oameni voua necredinciosilor. Stai treaz cu simturile ascutite ca inainte de sfarsitul vietii tale vei avea si tu semn.

Mat.Cap.4
1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul.
2. Și după ce a postit patruzeci de zile și patruzeci de nopți, la urmă a flămânzit.
3. Și apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De ești Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.
4. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu".

Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu este si frunza. Dumnezeu a zis :

Facerea
1. Apoi a zis Dumnezeu: "Să dea pământul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa, după felul și asemănarea ei, și pomi roditori, care să dea rod cu sămânță în sine, după fel, pe pământ!" Și a fost așa.

Iata ce tare si puternic Cuvant. Si ce Sfant si Mare si Atotputernic.

Ai tu o teorie mai buna la crearea frunzei?

dobrin7m 03.01.2011 19:43:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319016)
ti se pare ca picturile murale erau inchinate lui Savaot?!

``în grota de la Birsek, în Elveția, s-au găsit 133 de galeți zugrăviți,
aproape toți sparți. Pare probabil ca ei să fi fost sparți de către dușmani sau de locuitorii ulteriori ai cavernelor, în ambele cazuri, ceea ce se urmărea era anihilarea forței magico-religioase prezente în aceste obiecte. După toate aparențele grotele și locurile ornate cu picturi rupestre din Levantul spaniol constituiau locuri sfinte.`` Istoria religiilor

andreicozia 03.01.2011 23:06:13

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319020)

Eu am spus : Dumnezeu a facut frunza. Stiinta nu poate face frunza.

Ai tu o teorie mai buna la crearea frunzei?

L-ai vazut tu pe Dumnezeu facind frunza?
De ce nu poate sa ne arate la toti cum o face?
De ce nu a putut FIUL SAU, Dumnezeul-Om sa faca o frunza? El doar a certat un smochin, ceea ce poate orice om insa de creat DIN NIMIC nu l-a creat.

Sigur daca ar fi creat un organism viu din tarina l-ar fi crezut si evreii si-si rupeau toalele in fata Lui si-si puneau cenusa-n cap!

cristiboss56 03.01.2011 23:52:23

De ce vă amestecați cu cei rătăciți , cu cei desfrânați, cu eretici , cu hulitori ?

În mare pericol vă băgați , purtând astfel de discuții , vrând să aduceți pe cei rătăciți în Cunoaștere , căci riscați să vă rătăciți și voi și pe alții ! Povara asta nu-i pentru omul ( mireanul ) de rând. Vă împovărați mult prea mult și fără rost în astfel de thread-uri inutile ! ! ! "Să nu vă amestecați cu vreunul care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor , sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă. Pe cei dinafară îi va judeca Dumnezeu. SCOATEȚI AFARĂ DINTRE VOI PE CEL RĂU", grăia Apostolul Pavel, și pe bună dreptate, căci iată ce vă fac , râd și hulesc credința în Hristos, se distrează pe seama voastră ( a noastră ) . Ce folos duhovnicesc a-ți dobândit stând la palavre cu acești rătăciți ? Dumnezeirea a ajuns chiar subiect de bârfă și distracție ? Unde ne îndreptăm fraților astfel ? Unde ? ? ?

Sabina 04.01.2011 00:01:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 319077)
Sigur daca ar fi creat un organism viu din tarina l-ar fi crezut si evreii si-si rupeau toalele in fata Lui si-si puneau cenusa-n cap!

Evreii au avut cunostinta despre faptul ca Iisus a facut din tina ochii unui om care se nascuse fara ochi, numai ca asta nu i-a facut sa creada. Dimpotriva, se intrebau in mod meschin: "Cum poate un om pacatos sa faca asemenea minuni?" Personal, cred ca e regretabil ca tocmai evreii nu cred in Mesia care a ales sa se intrupeze printre ei. Bine ca exista insa si evrei mesianici.

Uite aici confirmarea faptului ca evreii, din pacate, nu si-au pus cenusa in cap in fata unei minuni dumnezeiesti si continuau sa caute nod in papura:

Vindecarea orbului din nastere

Iisus vindeca un orb

Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere. Atunci ucenicii Lui L-au intrebat, zicand: "Invatatorule, cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?"

Iisus a raspuns: "Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu. Trebuie sa fac, pana este ziua, lucrarile Celui ce M-a trimis pe Mine; ca vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze. Atat cat sunt in lume, Eu sunt Lumina lumii".

Acestea zicand, a scuipat jos, a facut tina din scuipat, si a uns cu tina ochii orbului, si i-a zis: "Mergi de te spala in scaldatoarea Siloamului" (care se talcuieste: trimis). Iar el s-a dus si s-a spalat si a venit vazand.

Iudeii iscodesc pe orbul cel din nastere

Iar vecinii si cei care-l vazusera mai inainte ca era orb ziceau: "Nu este acesta care sedea si cersea?" Unii ziceau: "El este". Altii ziceau: "Nu este el, ci seamana cu el". Dar acela zicea: "Eu sunt".

Atunci ei l-au intrebat: "Cum ti s-au deschis ochii?" Acela a raspuns: "Omul care se numeste Iisus a facut tina si a uns ochii mei, si mi-a zis: Mergi la scaldatoarea Siloamului si te spala. Si, ducandu-ma deci si spalandu-ma, am vazut".

Si i-au mai zis: "Unde este Acela?" A zis el: "Nu stiu". Atunci l-au dus la farisei. Si era sambata in ziua in care Iisus a facut tina si i-a deschis ochii.

Deci iarasi l-au intrebat si fariseii cum a vazut. Iar el le-a zis: "Tina a pus pe ochii mei, si m-am spalat si vad". Iar unii dintre farisei ziceau: "Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindca nu tine sambata". Iar altii ziceau: "Cum poate un om pacatos sa faca asemenea minuni?" Si era dezbinare intre ei.

Au zis deci orbului iarasi: "Dar tu ce zici despre El, ca ti-a deschis ochii?" Iar el a zis ca prooroc este.

Parintii orbului adeveresc spusele lui

Dar iudeii n-au crezut despre el ca era orb si a vazut, pana ce n-au chemat pe parintii celui care vedea, si i-au intrebat, zicand: "Acesta este fiul vostru, despre care ziceti ca s-a nascut orb? Deci cum vede el acum?"

Au raspuns parintii lui si au zis: "Stim ca acesta este fiul nostru si ca s-a nascut orb. Dar cum vede el acum, noi nu stim; sau cine i-a deschis ochii lui, noi nu stim. intrebati-l pe el; este in varsta; va vorbi singur despre sine".

Acestea le-au spus parintii lui, pentru ca se temeau de iudei. Caci iudeii pusesera acum la cale ca, daca cineva va marturisi ca El este Hristos, sa fie dat afara din sinagoga.

Cel ce se nascuse orb este din nou intrebat

Deci au chemat a doua oara pe omul care fusese orb si i-au zis: "Da slava lui Dumnezeu. Noi stim ca omul acesta e pacatos". A raspuns deci acela: "Daca este pacatos, nu stiu. Un lucru stiu: ca eram orb si acum vad".

Atunci fariseii i-au zis: "Ce ti-a facut? Cum ti-a deschis ochii?". Le-a raspuns: "V-am spus acum si n-ati auzit? De ce voiti sa auziti iarasi? Nu cumva voiti si voi sa va faceti ucenicii Lui?"

Si l-au ocarit si i-au zis: "Tu esti ucenic al Aceluia, iar noi suntem ucenici ai lui Moise. Noi stim ca Dumnezeu a vorbit lui Moise, iar pe Acesta nu-L stim de unde este".

A raspuns omul si le-a zis: "Tocmai in aceasta sta minunea ca voi nu stiti de unde este si El mi-a deschis ochii. Si noi stim ca Dumnezeu nu-i asculta pe pacatosi; iar de este cineva cinstitor de Dumnezeu si face voia Lui, pe acesta il asculta. Din veac nu s-a auzit sa fi deschis cineva ochii unui orb din nastere. De n-ar fi Acesta de la Dumnezeu, n-ar putea sa faca nimic".

Atunci fariseii au raspuns si i-au zis: "In pacate te-ai nascut tot, si tu ne inveti pe noi?" Si l-au dat afara.

Orbul vindecat crede in Iisus

Si a auzit Iisus ca l-au dat afara si, gasindu-l, i-a zis: "Crezi tu in Fiul lui Dumnezeu?" El a raspuns si a zis: "Dar cine este, Doamne, ca sa cred in El?" Si a zis Iisus: "L-ai si vazut! Chiar Cel care vorbeste cu tine Acela este". Iar el a zis: "Cred, Doamne". Si s-a inchinat Lui (In. 9, 1-38).

Eu sunt Lumina lumii (In. 8, 12).

anna21 04.01.2011 00:02:31

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 319088)
În mare pericol vă băgați , purtând astfel de discuții , vrând să aduceți pe cei rătăciți în Cunoaștere , căci riscați să vă rătăciți și voi și pe alții ! Povara asta nu-i pentru omul ( mireanul ) de rând. Vă împovărați mult prea mult și fără rost în astfel de thread-uri inutile ! ! ! "Să nu vă amestecați cu vreunul care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor , sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă. Pe cei dinafară îi va judeca Dumnezeu. SCOATEȚI AFARĂ DINTRE VOI PE CEL RĂU", grăia Apostolul Pavel, și pe bună dreptate, căci iată ce vă fac , râd și hulesc credința în Hristos, se distrează pe seama voastră ( a noastră ) . Ce folos duhovnicesc a-ți dobândit stând la palavre cu acești rătăciți ? Dumnezeirea a ajuns chiar subiect de bârfă și distracție ? Unde ne îndreptăm fraților astfel ? Unde ? ? ?

ai dreptate.
imi pare rau ca si eu am contribuit la astfel de discutii si am lungit inutil threaduri.
Incerc sa ma alatur initiativei tale si sa nu mai dau replica acestor oameni.

Miha-anca 04.01.2011 00:08:52

Citat:

Multumim, Cristian. Subscriu intru totul. In lipsa Apostolului Pavel, care pe drept cuvant spune "SCOATEȚI AFARĂ DINTRE VOI PE CEL RĂU", din pacate nimeni nu-i impiedica pe acestia sa vina si sa ne otraveasca aerul in aceasta oaza, care se doreste a fi, in conformitate cu numele, crestin-ortodoxa.

George.m 04.01.2011 00:14:12

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 318834)
Ma gandesc ca fiecare dintre noi are un cuvant bun de spus ateilor.

Nu de vorbe au nevoie ateii, ci de iubire adevarata, nefatarnica. Ne inselam crezand ca vorbaria tine locul dragostei.

Parintele Porfirie zicea ca nu trebuie sa-ti duci lupta crestineasca cu predici si contestatii, ci cu o adevarata iubire ascunsa. Cand contestam, ceilalti reactioneaza. Cand ii iubim sunt miscati si-i castigam.

Miha-anca 04.01.2011 00:53:19

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 319094)
Nu de vorbe au nevoie ateii, ci de iubire adevarata, nefatarnica. Ne inselam crezand ca vorbaria tine locul dragostei.

Parintele Porfirie zicea ca nu trebuie sa-ti duci lupta crestineasca cu predici si contestatii, ci cu o adevarata iubire ascunsa. Cand contestam, ceilalti reactioneaza. Cand ii iubim sunt miscati si-i castigam.

Ma indoiesc ca ei cauta dragoste; mai degraba razboi.

George.m 04.01.2011 01:09:51

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 319100)
Ma indoiesc ca ei cauta dragoste; mai degraba razboi.

Chiar de-ar cauta razboi, doar cu iubirea putem invinge. Iisus n-a biruit lumea cu sabia, ci cu dragostea Lui. Pe Cruce, El este Biruitorul.

dobrin7m 04.01.2011 08:47:59

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 319077)
L-ai vazut tu pe Dumnezeu facind frunza?
De ce nu poate sa ne arate la toti cum o face?
De ce nu a putut FIUL SAU, Dumnezeul-Om sa faca o frunza? El doar a certat un smochin, ceea ce poate orice om insa de creat DIN NIMIC nu l-a creat.

``De ce nu poate sa ne arate la toti cum o face?``
Nu pentru ca nu poate, ci pentru ca frunza a fost facuta deja. Dumnezeu nu face ceea ce deja a facut doar pentru ca tu sau Dumitru sa credeti.

``13. Dar având același duh al credinței, - după cum este scris: "Crezut-am, pentru aceea am și grăit", - și noi credem: pentru aceea și grăim,
14. Știind că Cel ce a înviat pe Domnul Iisus ne va învia și pe noi cu Iisus și ne va înfățișa împreună cu voi.
15. Căci toate sunt pentru voi, pentru ca, înmulțindu-se harul să prisosească prin mai mulți mulțumirea, spre slava lui Dumnezeu. `` CorII Cap.4

Dar tu Andrei ``ai acelasi duh al credintei``? ca sa stim in ce parte a drumului esti. Esti ateu ori nu esti. Esti credincios ori nu esti. Frumos ar fi sa ne aratam fetele luminate si curate si da sa fie da si nu sa fie nu.

Eu, pentru ca am acelasi duh al credintei, cred ceea ce a grait Domnul, si de aceea si spun ca eu cred.
Poti repeta dupa mine, daca esti credincios, cuvintele Domnului?

Pentru evrei , Dumnezeu a facut organism viu din tarana, doar ca poate unii dintre ei au uitat.
Citeste versetele date de mine pe acest thread din Iezechiel.

Acum te rog frumos sa imi dai tu teroia ta de facere a frunzei, a primei frunze. pentru ca eu am expus ceea ce cred. E randul tau acum, randul lui Dumitru, al ai2 si al tuturor care nu cred in facerea lumii asa cum este scrisa in Scriptura sa ne souna cum cred ei ca a fost facuta frunza.
E inutil sa spuneti, ai vazut tu.... pentru ca nici nu conteaza asta ci conteaza ca eu cred. Asa ca veniti cu teoria voastra sa vedem daca sta in picioare.

dobrin7m 04.01.2011 09:00:04

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 319094)

Perfect adevarate vorbele tale. Invata-ma te rog cum iubesti aici pe forum. Nu prin cuvinte? Iata ca eu vorbesc cu necredinciosii fara sa ma smintesc si fara sa smintesc o clipa credinta mea. ba din contra mi-o intaresc. Si vorbesc si cu ei pentru ca sunt oameni ca si noi, le curge sange in vine si poate ca sunt rataciti pentru ca nu inteleg.
Cuvintele mele aici pe forum, exprima sentimentele mele fata de atei. pentru ca atat pot sa fac acum aici. Si de fapt atat putem face toti unul pentru altul aici.
Tu pentru mine George ai cuvinte si atat aici. Dar eu le vad ca si dragoste de semeni.
Eu pentru tine am cuvinte aici si atat. Tu cum le vezi cuvintele mele?

``1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.``

Nu invatam noi sa folosim cuvinte unul fata de altul pentru invatare? unul vorbeste, altul asculta, unul intreaba, altul raspunde.

De ce noi ortodocsii, in loc sa ne unim si sa indreptam pe cel stramb , ne dezbinam si bucuram pe cel stramb? Asta arata iubirea de semeni?
ne dezbinam si nici nu indreptam. Doua greseli dintr-o data. Nu-i asa?

dobrin7m 04.01.2011 10:34:48

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 319104)
Chiar de-ar cauta razboi, doar cu iubirea putem invinge. Iisus n-a biruit lumea cu sabia, ci cu dragostea Lui. Pe Cruce, El este Biruitorul.

Cuvintele mele nu sunt sabie. Ateii nu cred in Cruce si Iisus Hristos.

``44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
47. Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.``

Iisus Hristos ne indeamna sa fim desavarsiti. Oare merita macar sa incercam? Eu zic ca da.
Iisus Hristos ne invata pe noi crestinii cum sa iubim aproapele. Dar daca in drumul meu dau la o parte cu mana necredinciosii si pasesc mai departe si imbratisez credinciosii oare crezi ca ajung mai repede la mantuire? Doar pentru ca nu m-am oprit din drum pentru fiecare semen care mi-a iesit in cale? de aceea ateii nu vor sa inteleaga pentru ca nu vad adevarata iubire de semeni. Pentru ca ei vad o iubire selectiva si atunci spun: dar asta nu este adevarul. Haideti sa facem sa vada ateii Adevarul Cuvantului din Scriotura asa cum ne invata Iisus Hristos.

Foarte frumos MariS , un exemplu de iubire extraordinara.
MariS ateu, intors din drum de bunul parinte Teofil Paraianu.

``La mine impactul decisiv a fost intalnirea cu un om al credintei:
parintele Teofil Paraianu. Si nu prelegerea sa m-a convins, ci
ATITUDINEA sa, TRAIREA sa. Am "vazut" cum, orb fiind, iradia
bunatate, iradia fericire, iradia SENS. Iar eu, cel ce "vedeam",
eram de fapt confuz si lipsit de sens. Nicio prelegere de pe lume,
nicio predica a celui mai celebru orator nu ma putea convinge sa
accept credinta. Dar acest OM a reusit, si nu prin limbaj, desi
ulterior am mestecat mult timp cuvintele sale, ci prin trairea sa.``

Sa invatam si de la parintele Teofil Paraianu care nu s-a dat inapoi sa vorbeasca cu ateul de atunci MariS.
Am invatat sa fim tari in credinta. Atunci de ce sa imi fie frica sa vorbesc cu ateul? Poate ceva sa zdruncine credinta mea? sau cineva?

dobrin7m 04.01.2011 10:55:23

Citat:

Inclin sa cred ca s-a zdruncinat un pic necredinta lui Dumitru chiar daca el va veni sa spuna ca nu e asa.
Inclin sa cred ca ai2 a fugit de aici in clipa cand nu a avut raspuns. Probabil ca sa nu zdruncine necredinta sa. Va veni vremea cand se va zdruncina si ea chiar daca ea nu recunoaste asta si va veni aici sa spuna ca nu e asa.

Pentru atei Dumnezeirea o fi subiect de barfa dar noi avem datoria sa le aratam cat de mult gresesc. Daca cineva barfeste credinta mea, eu nu intorc spatele si fug si tac ci ii spun ca greseste si ii arat unde greseste. Cat stiu eu si cat pot. cat nu stiu, las pe altii care stiu mai bine.
Nu e bine sa ignoram ateul. Eu stiu ce spun. Am fost atee si stiu ce simteam atunci. Si iata-ma astazi crestina ortodoxa. Acum ma imbratisati? acum 20 ani m-ati fi imbratisat? aici este cheia.
Iarta-ma Cristi ca nu vreau sa te supar. Esti un crestin bun.
Citatul de mai sus dat de tine trebuie ascultat si inteles.

I.Calin 04.01.2011 11:18:51

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319147)
Nu e bine sa ignoram ateul. Eu stiu ce spun. Am fost atee si stiu ce simteam atunci. Si iata-ma astazi crestina ortodoxa. Acum ma imbratisati? acum 20 ani m-ati fi imbratisat? aici este cheia.

Sigur că ai fi fost îmbrățișată și acum 20 de ani dacă ai fi vrut. Și eu am fost ateu spre mâhnirea tatălui meu, care în loc să mă croiască să-mi vină mintea la cap, m-a tratat cu blândețe și l-a lăsat pe Dumnezeu să acționeze în viața mea.
Problema ateilor este că nu vor să afle cu adevărat ceva sau să fie îmbrățișați cum ai spus. (Nici eu nu vroiam atunci, eram deștept nevoie mare, elaboram argumente cosmologice și antiteologice „în draci și cu dracii”, îl provocam pe tatăl meu la discuții cu nerușinare, îmi afirmam ateismul cu obrăznicie, de fapt, toți ateii sunt obraznici, bietul meu tată care nu citise atâta, dar știa în mod sigur ceva și mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns astăzi să știu ce știa și el fără să fi cunoscut vreodată parcursul meu sinuos!).

"Iată, Eu stau la ușă și bat". Iisus Hristos bate, dar nu intră fără voia ta. Eu ca și creștin, îți "bat la ușă", îți explic, îți spun, dar dacă tot n-ai priceput și continui să hulești ceea ce eu iubesc, voi ține seamă de sfatul Mântuitorului: „Și dacă într-un loc nu vă vor primi pe voi, nici nu vă vor asculta, ieșind de acolo, scuturați praful de sub picioarele voastre, spre mărturie lor. Adevărat grăiesc vouă: Mai ușor va fi Sodomei și Gomorei, în ziua judecății, decât cetății aceleia.” (Evanghelia după Marcu, VI, 11)

Doamne ajută!

dobrin7m 04.01.2011 11:35:36

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 319153)
Sigur că ai fi fost îmbrățișată și acum 20 de ani dacă ai fi vrut. Și eu am fost ateu spre mâhnirea tatălui meu, care în loc să mă croiască să-mi vină mintea la cap, m-a tratat cu blândețe și l-a lăsat pe Dumnezeu să acționeze în viața mea.
Problema ateilor este că nu vor să afle cu adevărat ceva sau să fie îmbrățișați cum ai spus. (Nici eu nu vroiam atunci, eram deștept nevoie mare, elaboram argumente cosmologice și antiteologice „în draci și cu dracii”, îl provocam pe tatăl meu la discuții cu nerușinare, îmi afirmam ateismul cu obrăznicie, de fapt, toți ateii sunt obraznici, bietul meu tată care nu citise atâta, dar știa în mod sigur ceva și mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns astăzi să știu ce știa și el fără să fi cunoscut vreodată parcursul meu sinuos!).

"Iată, Eu stau la ușă și bat". Iisus Hristos bate, dar nu intră fără voia ta. Eu ca și creștin, îți "bat la ușă", îți explic, îți spun, dar dacă tot n-ai priceput și continui să hulești ceea ce eu iubesc, voi ține seamă de sfatul Mântuitorului: „Și dacă într-un loc nu vă vor primi pe voi, nici nu vă vor asculta, ieșind de acolo, scuturați praful de sub picioarele voastre, spre mărturie lor. Adevărat grăiesc vouă: Mai ușor va fi Sodomei și Gomorei, în ziua judecății, decât cetății aceleia.” (Evanghelia după Marcu, VI, 11)

Doamne ajută!

Adevarat Calin. Dar eu nu zic de dragii nostri, tatal tau sau mama mea. Eu zic de credinciosii in general. De crestinii de langa noi. Stiu ca ateii nu vor sa fie imbratisati si nu vor sa afle cu adevarat ceva. Doar spun ca nu trebuie sa ii ignoram. Stiu eu? trebuie?

Adevarat si bune cuvintele Mantuitorului.
Vezi tu, aici au intrat doar doi sau trei atei. In rest am sfarsit sa ne contrazicem intre noi crestinii. Si asta am incercat sa spun ca nu e bine.

Cuvant frumos spus catre atei , versetele date de tine.
Vezi ca si tu ai un cuvant de spus ateilor?
Toti putem spune ceva ateilor.
Eu fosta atee am aratat acum ca sunt crestina ortodoxa.
MariS fost ateu a aratat ca este crestin cu ajutorul parintelui Teofil Paraianu.
Tu Calin ai fot ateu si astazi esti crestin si ai si tu experienta ta.
Iata exemple de dat ateilor. Oameni care au fost ca si ei si care astazi si-au schimbat viata deschizand usa Celui care bate.

Dumitru73 04.01.2011 11:46:55

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319147)
Inclin sa cred ca s-a zdruncinat un pic necredinta lui Dumitru chiar daca el va veni sa spuna ca nu e asa.
Inclin sa cred ca ai2 a fugit de aici in clipa cand nu a avut raspuns. Probabil ca sa nu zdruncine necredinta sa. Va veni vremea cand se va zdruncina si ea chiar daca ea nu recunoaste asta si va veni aici sa spuna ca nu e asa.

Pentru atei Dumnezeirea o fi subiect de barfa dar noi avem datoria sa le aratam cat de mult gresesc. Daca cineva barfeste credinta mea, eu nu intorc spatele si fug si tac ci ii spun ca greseste si ii arat unde greseste. Cat stiu eu si cat pot. cat nu stiu, las pe altii care stiu mai bine.
Iarta-ma Cristi ca nu vreau sa te supar. Esti un crestin bun.
Citatul de mai sus dat de tine trebuie ascultat si inteles.

Recunosc ca am fost putin "zdruncinat" de mesajul lui cristiboss56.
Dar nu cred ca in sensul dorit de el sau de tine. De alftel nici nu inteleg ce a dorit el.
A avut, mai degraba, efectul zdruncinarii nisipului dintr-o cuva: tasarea, inchegarea.

Cristi este o enigma. Acum te pupa, acum te injura.
El trece rapid de la "ești cu bun simț" si "nu ești arogant, ironic, răuvoitor" la identificarea cu "CEL RAU".
Ceea ce, recunosc, este putin socant. Asta nu pentru ca m-ar apuca frica. Pentru mine "cel rau" nu exista.
Dar stiind conotatiile extrem de negative pe care le are aceasta identificare, nu puteam sa nu reactionez, macar asa ... sa nu se creada ca am dat bir cu fugitii.

Spui ca ai fost atee, la fel si I.Calin. Care era baza ateismului tau?
Te intreb, pentru ca am intalnit multe persoane care spun ca nu cred in Dumnezeu. Dar daca ii intrebi de ce?, iti dau raspunsul ala idiot: ai vazut tu vreunul intorcandu-se de pe lumea cealalta?
Eu nu cred ca ai fost atee. Crezi ca ai fost atee.

dobrin7m 04.01.2011 12:07:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319158)
Recunosc ca am fost putin "zdruncinat" de mesajul lui cristiboss56.
Dar nu cred ca in sensul dorit de el sau de tine. De alftel nici nu inteleg ce a dorit el.
A avut, mai degraba, efectul zdruncinarii nisipului dintr-o cuva: tasarea, inchegarea.

Cristi este o enigma. Acum te pupa, acum te injura.
El trece rapid de la "ești cu bun simț" si "nu ești arogant, ironic, răuvoitor" la identificarea cu "CEL RAU".
Ceea ce, recunosc, este putin socant. Asta nu pentru ca m-ar apuca frica. Pentru mine "cel rau" nu exista.
Dar stiind conotatiile extrem de negative pe care le are aceasta identificare, nu puteam sa nu reactionez, macar asa ... sa nu se creada ca am dat bir cu fugitii.

Spui ca ai fost atee, la fel si I.Calin. Care era baza ateismului tau?
Te intreb, pentru ca am intalnit multe persoane care spun ca nu cred in Dumnezeu. Dar daca ii intrebi de ce?, iti dau raspunsul ala idiot: ai vazut tu vreunul intorcandu-se de pe lumea cealalta?
Eu nu cred ca ai fost atee. Crezi ca ai fost atee.

Ei bine Dumitru, discutii inutile si fara rost.
Daca te intorceai macar asa.... sa nu dai bir cu fugitii trebuia sa vii cu un raspuns cu care ai ramas dator.

Nu mai conteaza care era baza mea atunci atata timp cat astazi sunt convinsa ca este un nimic. Nici macar praf. Nimic. Baza ateismului meu de atunci astazi reprezinta NIMIC. Ce rost are sa discutam nimicuri?
Pentru mine si baza ateismului tau este NIMIC. Un mare NIMIC. Asa ca nu te intreb despre el nimic.

Nu vin ateii sa ne dea raspunsul ala idiot daca am vazut cum a facut Dumnezeu lumea? Dupa principiul tau ar trebui sa cred ca nu sunt atei ci doar cred ei ca sunt atei.

Eu cred ca lumea a fost facuta asa cum este in Scriptura, in Facere. Ascult Cuvantul Domnului.

Tu ce crezi?
Ca din hazard a venit minunatia? din neoranduire oranduirea, din dezordine ordinea? Vreau de la tine un raspuns stiintific bazat pe baze reale si logice.

Dumitru73 04.01.2011 12:28:10

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319163)
Ei bine Dumitru, discutii inutile si fara rost.
Daca te intorceai macar asa.... sa nu dai bir cu fugitii trebuia sa vii cu un raspuns cu care ai ramas dator.

Nu mai conteaza care era baza mea atunci atata timp cat astazi sunt convinsa ca este un nimic. Nici macar praf. Nimic. Baza ateismului meu de atunci astazi reprezinta NIMIC. Ce rost are sa discutam nimicuri?
Pentru mine si baza ateismului tau este NIMIC. Un mare NIMIC. Asa ca nu te intreb despre el nimic.

Nu vin ateii sa ne dea raspunsul ala idiot daca am vazut cum a facut Dumnezeu lumea? Dupa principiul tau ar trebui sa cred ca nu sunt atei ci doar cred ei ca sunt atei.

Eu cred ca lumea a fost facuta asa cum este in Scriptura, in Facere. Ascult Cuvantul Domnului.

Tu ce crezi?
Ca din hazard a venit minunatia? din neoranduire oranduirea, din dezordine ordinea? Vreau de la tine un raspuns stiintific bazat pe baze reale si logice.

Nu vin ateii sa dea raspunsul ala idiot. Un astfel de raspuns primesti de la unul care habar nu are de viata lui. Un ignorant. Bineinteles, totul depinde de cum iti definesti termenii.

Si ce vrei, sa-ti scriu cum a aparut universul si viata? E cam mult de vorbit si oricum s-a mai spus asta pe forum.
Si de ce ma pui sa scriu? Ca sa ai motiv de cearta si sa strigi uite ce fac ateii?
Cum spuneai tu discutii inutile si fara rost.

dobrin7m 04.01.2011 12:42:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 319169)
Nu vin ateii sa dea raspunsul ala idiot. Un astfel de raspuns primesti de la unul care habar nu are de viata lui. Un ignorant. Bineinteles, totul depinde de cum iti definesti termenii.

Si ce vrei, sa-ti scriu cum a aparut universul si viata? E cam mult de vorbit si oricum s-a mai spus asta pe forum.
Si de ce ma pui sa scriu? Ca sa ai motiv de cearta si sa strigi uite ce fac ateii?
Cum spuneai tu discutii inutile si fara rost.

Am inteles teoria ta. Nu are nici o baza reala. nu are nici un argument solid si logic. Tu un om care te vrei logic te bazezi pe ilogica.
Nu strig, stai linistit. Te las sa mai pui cate o intaritura la baza ta ca sa nu se surpe castelul de nisip. Ai sa obosesti in final sa tot carpesti. si ai sa iti dai seama ca ai pus o baza falsa si gresita, efemera care mereu se surpa. Dar cand vei vrea sa pui din nou o baza solida si Adevarata va fi poate prea tarziu. Ca vei vedea ca vine noaptea.
Dumnezeu sa iti ajute Dumitru!

Sa nu imi raspunzi . daca o faci inseamna ca vrei motive de cearta si eu nu vreau.

I.Calin 04.01.2011 12:47:41

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319155)
Cuvant frumos spus catre atei , versetele date de tine.
Vezi ca si tu ai un cuvant de spus ateilor?
Toti putem spune ceva ateilor.
Eu fosta atee am aratat acum ca sunt crestina ortodoxa.
MariS fost ateu a aratat ca este crestin cu ajutorul parintelui Teofil Paraianu.
Tu Calin ai fot ateu si astazi esti crestin si ai si tu experienta ta.
Iata exemple de dat ateilor. Oameni care au fost ca si ei si care astazi si-au schimbat viata deschizand usa Celui care bate.

E adevărat ce spui, dar acești oameni nu doresc decât să hulească, să se bucure când "cade" un creștin, când se enervează sau vorbește mai repezit, e dorința lor să submineze și să "demontreze" ceva de genul: vezi că am avut dreptate, și ei sunt tot oameni, nu sunt atât de sfinți, lasă că-ți arăt eu cum cad ei, te provoacă și caută să arunce mărul discordiei chiar și între noi.

Încă o provocare: cică, care a fost baza ateismului nu știu cărui om? De fapt, ce dorește: să-i furnizezi argumente puerile dintr-o altă perioadă a vieții tale, ca să înceapă el jongleria argumentațiilor sataniste? Orice ateu este un rebel, un revoltat (satanist) care contestă supremația vreunui Dumnezeu, unii dintre ei se consideră ei înșiși dumnezei. Ateii nu se iubesc între ei, nici nu se respectă, tot timpul trebuie să-și demonstreze reciproc, dar și altora, care e "mai bun", "mai tare", "mai deștept" etc. Ateii colaborează "contractual" până când au interese comune, după care fiecare cu treaba lui, chiar SELECȚIA NATURALĂ, în care cu atâta pasiune și ură cred.

Doamne ajută!

P.S. Credința sau necredința este o problemă subiectivă, a crede nu are nimic de a face cu știința. A crede nu e a ști, așa cum a ști nu înseamnă a crede. Cei ce au urechi de înțeles să înțeleagă. Am explicat ce înseamnă asta în alte postări sau dacă eu nu am dreptate, citiți, ateilor, mai mult decât vorbiți. Nimeni nu va crede sau va crede pe baze științifice.

Dumitru73 04.01.2011 13:01:50

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 319171)
Am inteles teoria ta. Nu are nici o baza reala. nu are nici un argument solid si logic. Tu un om care te vrei logic te bazezi pe ilogica.
Nu strig, stai linistit. Te las sa mai pui cate o intaritura la baza ta ca sa nu se surpe castelul de nisip. Ai sa obosesti in final sa tot carpesti. si ai sa iti dai seama ca ai pus o baza falsa si gresita, efemera care mereu se surpa. Dar cand vei vrea sa pui din nou o baza solida si Adevarata va fi poate prea tarziu. Ca vei vedea ca vine noaptea.
Dumnezeu sa iti ajute Dumitru!

Sa nu imi raspunzi . daca o faci inseamna ca vrei motive de cearta si eu nu vreau.

asta este un santaj ce demonstreaza intentiile tale.

Dumitru73 04.01.2011 13:02:49

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 319172)
E adevărat ce spui, dar acești oameni nu doresc decât să hulească, să se bucure când "cade" un creștin, când se enervează sau vorbește mai repezit, e dorința lor să submineze și să "demontreze" ceva de genul: vezi că am avut dreptate, și ei sunt tot oameni, nu sunt atât de sfinți, lasă că-ți arăt eu cum cad ei, te provoacă și caută să arunce mărul discordiei chiar și între noi.

Încă o provocare: cică, care a fost baza ateismului nu știu cărui om? De fapt, ce dorește: să-i furnizezi argumente puerile dintr-o altă perioadă a vieții tale, ca să înceapă el jongleria argumentațiilor sataniste? Orice ateu este un rebel, un revoltat (satanist) care contestă supremația vreunui Dumnezeu, unii dintre ei se consideră ei înșiși dumnezei. Ateii nu se iubesc între ei, nici nu se respectă, tot timpul trebuie să-și demonstreze reciproc, dar și altora, care e "mai bun", "mai tare", "mai deștept" etc. Ateii colaborează "contractual" până când au interese comune, după care fiecare cu treaba lui, chiar SELECȚIA NATURALĂ, în care cu atâta pasiune și ură cred.

Doamne ajută!

P.S. Credința sau necredința este o problemă subiectivă, a crede nu are nimic de a face cu știința. A crede nu e a ști, așa cum a ști nu înseamnă a crede. Cei ce au urechi de înțeles să înțeleagă. Am explicat ce înseamnă asta în alte postări sau dacă eu nu am dreptate, citiți, ateilor, mai mult decât vorbiți. Nimeni nu va crede sau va crede pe baze științifice.

am ajuns si satanist :D

MariS_ 04.01.2011 13:10:48

Dupa parerea mea, sunt cam trei modalitati prin care poti ajuta un ateu
sa ajunga la credinta: una ar fi sa-l indemni sa-si continue cautarea cu
onestitate, a doua este prin exemplu personal, iar ultima nu mai depinde
de tine, este prin soc sau suferinta. Prima modalitate este cea mai lunga
si nu intotdeauna da rezultate, adica omul nu ajunge sa epuizeze toate
posibilele explicatii sau se poate opri din cautare, dar daca reuseste sa
treaca de muntele Ratiunii atunci va vedea frumuseti nebanuite. A doua
modalitate e cea mai eficienta, prin exemplu personal omul simte ca ceea
ce spui aia si faci, simte iubirea ta, bunatatea ta, bucuria ta, mai inainte
de a intelege sensul cuvintelor tale. Altfel cuvintele tale suna a gol si asta
are un efect devastator pentru celalalt, nu numai ca nu-l convinge dar il
arunca intr-o neincredere si mai mare. Tu trebuie sa-i dezgheti mai intai
inima inainte de a-i descuia mintea. Mintea se descuie cu cheita inimii.
Asta a facut parintele Teofil cu mine: mi-a descuiat mintea cu cheita
inimii si abia mai apoi am inceput sa inteleg sensul cuvintelor sale.
Amintiti-va ca Insusi Mantuitorul n-a reusit intotdeauna prin cuvinte sa-i
mentina, nu sa-i aduca, la credinta pe cei ce Il urmau. Dau exemplu
cel mai concludent: atunci cand le-a vorbit ca El este Painea cea din Cer
si ca ei trebuie sa manance Trupul Sau, foarte multi ucenici L-au parasit
neputand sa inteleaga sensul acestor cuvinte. Nu puteau sa le mestece,
nu le puteau duce, asa cum bine spune Mantuitorul la un moment dat:
"multe mai am a va spune, dar acum nu le puteti duce". Omul nu e
pregatit intotdeauna sa primeasca Adevarul, dar Iubirea poate fi primita
oricand. De aceea va sfatuiesc sa nu puneti sageata Adevarului in arcul
vostru atunci cand discutati cu un ateu, ci mai intai puneti sageata Iubirii
de aproapele si numai dupa ce aceasta si-a facut efectul utilizati-o si pe
cealalta. Caci altfel s-ar putea sa aibe efectul invers decat cel pe care il
doriti.
Har, smerenie si jertfa de sine.

cristiboss56 04.01.2011 13:12:52

Uratorul de bine , diavolul , amesteca lucrurile , adica binele cu raul . . .

Toate acestea sunt "provocari" pentru a face mintea noastra , sa nu mai poata face deosebirea dintre bine si rau !Crestinul ORTODOX poate fi luptat de diavoli si prin intermediul oamenilor ( prin poftele si pacatele oamenilor , si prin cei ce se afla sub lucrare diavoleasca ) . Atentie : a treia ceata diavoleasca este ceata diavolilor RATIONALI , care sunt cei mai apropiati slujitori ai satanei si se ocupa in special cu INTERPRETAREA ERETICA A SFINTELOR SCRIPTURI ! La ce ne inhamam si mai ales ce Roade am cules intr-un final , caci cu siguranta e mare risipa de energie , iar pericolul caderii este iminent ( incet , dar sigur suntem trasi in capcana , ce cu greu se mai poate iesi din ea ) . Dumnezeu se descopera in fiece clipa , dar nu oricui si mai ales cand vrem noi !http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor2.htm

konijiro 04.01.2011 15:35:26

Citat:

Haha. Ia zi, cam cati atei cunosti? :24:

Un singur comentariu la cele de mai sus: nu e nevoie de nici un ateu ca sa apara discordie intre credinciosi. Sau "ruperea" crestinismului in cele aproximativ 30.000 de denominatii care exista azi s-a intamplat din cauza ateilor, cumva? Sau din cauza crestinilor?

camy_d 04.01.2011 15:52:04

Legat de ceea ce a citat konijiro, nu găsesc postul, ca să-l citez și eu. Sunt fel de fel de atei, unii superimorali, alții oameni de treabă, care dacă ar fi crezut în Dumnezeu ar fi fost chiar foarte buni creștini. Nu-i o regulă.

konijiro 04.01.2011 16:01:02

Citat:

Sunt fel de fel de atei, unii superimorali, alții oameni de treabă, care dacă ar fi crezut în Dumnezeu ar fi fost chiar foarte buni creștini.
Nu stiu ce intelegi exact prin "imoral", dar daca discutam de moralitate prin prisma efectelor pe care faptele comise de oameni le au (si aici criminalitatea e un exemplu bun si gasit usor in statistici), ateii stau mult mai bine decat religiosii.

Tarile din Europa unde procentul de atei e ridicat au criminalitate redusa, in America exista statistici care arata clar ca numarul ateilor din inchisori este proportional mult mai mic decat cel al crestinilor.

Daca discutam de cat le pasa ateilor de altii, aici datele arata, din nou, ca tarile scandinave (cele care au si cel mai ridicat procent de atei din Europa) sunt printre primele in statistici cand vine vorba de donatii personale in scop caritabil efectuate de cetateni.

Statisticile de mai sus (si mai sunt si altele) nu sunt un argument pro - ateism (pana la urma ateismul nu e prespcriptiv), dar e un argument contra celor care (inca) cred, in ciuda evidentei, ca religia (oricare ar fi ea) te face mai moral si mai bun.

I.Calin 04.01.2011 16:02:37

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 319265)
Legat de ceea ce a citat konijiro, nu găsesc postul, ca să-l citez și eu. Sunt fel de fel de atei, unii superimorali, alții oameni de treabă, care dacă ar fi crezut în Dumnezeu ar fi fost chiar foarte buni creștini. Nu-i o regulă.

Și diavolul pare de treabă și drumului iadului este pavat, întotdeauna, cu bune intenții!
Dar, într-adevăr, ca exemplu: omul pe care l-am respectat cel mai mult dintre profesorii mei a fost ateu. Un om plin de bun simț, modest, care știa să argumenteze ce avea de spus, spre deosebire de cele mai multe obrăznicături atee și prietenii lor, căldiceii.

Să ne ferească Dumnezeu de rătăciri frumos meșteșugite încât să pară o altă cale! NU există decât o singură cale oricât de simpatici și binevoitori ar părea ateii și Calea este Iisus Hristos.

Doamne ajută!

konijiro 04.01.2011 16:04:59

Citat:

spre deosebire de cele mai multe obrăznicături atee și prietenii lor, căldiceii.
Poti sa ne oferi niste exemple de nesimtire "atee", te rog? Presupun ca iti sunt la indemana, din moment ce esti atat de pornit.

I.Calin 04.01.2011 16:13:41

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 319272)
Poti sa ne oferi niste exemple de nesimtire "atee", te rog? Presupun ca iti sunt la indemana, din moment ce esti atat de pornit.

E plin forumul. Caută și vei găsi. Tocmai a fost banat unul dintre voi.
Și apropos, cu ateii nu am de când să discut prea multe pe un site creștin ortodox. (E prima și ultima oară când dialogăm pe acest site). Dacă e ceva de discutat poate înființați și voi, ateii, propriul forum să vă pupați reciproc în idei revoluționare. Acolo, eventual, am avea ce discuta (postează un link, dacă vrei), dar nu într-o casă creștină (a se citi forum).

camy_d 04.01.2011 16:16:57

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 319271)
Și diavolul pare de treabă și drumului iadului este pavat, întotdeauna, cu bune intenții!
Dar, într-adevăr, ca exemplu: omul pe care l-am respectat cel mai mult dintre profesorii mei a fost ateu. Un om plin de bun simț, modest, care știa să argumenteze ce avea de spus, spre deosebire de cele mai multe obrăznicături atee și prietenii lor, căldiceii.

Să ne ferească Dumnezeu de rătăciri frumos meșteșugite încât să pară o altă cale! NU există decât o singură cale oricât de simpatici și binevoitori ar părea ateii și Calea este Iisus Hristos.

Doamne ajută!

Dumnezeu a sădit în firea omului anumite calități, pe care nu le poți schimba, chiar ateu fiind. Oricum am vrut să zic că nu toți ateii sunt răi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:50:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.