Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Produse de igiena (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11785)

Florin-Ionut 13.01.2011 09:30:40

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322598)
:5: vorbeam de stramosii nostri DACI ( dacii lu` Decebal:71: ) ca si bunicii si strabunicii mei au trait in medie chiar 85 de ani ...

De unde stii tu cat traiau in medie stamosii nostri daci? :)

Florin-Ionut 13.01.2011 09:38:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 322611)
In delicatetea ta , ai spus " mi se pare tras de par " ! E mult mai mult de atat , dar ma abtin de la cuvinte dure . Eu , cel putin daca s-ar fi intamplat la biserica la care ma duc , imi schimbam si duhovnicul si biserica , pentru ca in ritmul asta ne schimbam si credinta ! Aici e marea durere ! ! !

Treaba cu paharul am vazut-o numai la catedrala. Uneori ma impartasesc acolo, cand nu pot sa ajung la manastire. Duhovnicul meu este preot-calugar la acea manastire in afara orasului.

Nici eu nu stiu ce sa zic de acest obicei, poate local. Cert e ca pentru unii oameni ca acea doamna de mai sus care refuza impartasania din motive de siguranta s-a introdus aceasta metoda.

Daca aveti pareri impotriva si vreti sa faceti ceva in privinta asta, mergeti la Mitropolia Banatului si vorbiti cu preotii responsabili.

Florin-Ionut 13.01.2011 09:56:18

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 322638)
Si mie mi sa pare cam exagerat ceea ce face Florin-Ionut.
Sigura ca este bine sa folosim produse naturale dar:
1. Multe lucruri sunt genetice si...de la Dumnezeu.
Daca El vrea, traim oricum si daca nu....
2. Sunt rare si scumpe.
De ex. si eu caut lenjerie (totul) de bumbac si gasesc f.greu si sunt scumpe.
De cosmetice nu sunt sigura pe nimic. Nu cred sa fie ceva asa bun.
Sapunul de casa inclusiv pentru par: am folosit multa vreme si :
a. mirosea urat
b. imi ingrasa parul urgent
Este f. aspru, usuca.
Mi-as dori un sampon, ca nimic nu mai functioneaza. Am incercat multe.
Exista varianta cu ouale (in special galbenus). Miroase oribil dupa aia, nu mai scapi de mirosul de ou. Parul devine moale...
Ceaiuri pentru par (cu urzica si etc.). E bun, dar la un moment dat nu mai are nici asta efect.
Pentru maini si corp mai este sapunul cu glicerina.
Toate cosmeticele contin chimicale.
La deodorant nu poti renunta ca ...omori oamenii in jurul tau.
Nu stiu...

Vroiam sa dau un exemplu citit de curand: o femeie din UK sau asa ceva, a tinut o dieta f.strica, o viata perfecta. Numai lucruri naturale, vitamine, nimic interzis, etc. In fine...o extrema.
Si a murit tanara...Se spune ca tocmai si exagerarea asta n-a fost buna, pentru ca a dezechilibrat organismul.

Moderatie in toate.

1.Toate lucrurile sunt ale Lui Dumnezeu, dar in unele s-ia bagat coada ala rau.
2. Sunt rare, dar astazi gasesti ce vrei daca si cauti. O data ce ai gasit, nu mai trebuie sa cauti in continuare.
Daca sunt putin mai scumpe ca celelalte nu e motiv sa nu le cumperi.
Sapun de casa am cumparat, insa nu l-am folosit pentru par. Pentru curiozitatea voastra, este recomandat pentru zonele intime.
Am gasit insa alt sapun din uleiuri vegetale (facut tot cu soda, ca orice sapun), care e bun pentru orice. Costa 16,5 lei. Deci singura chimicala folosita este soda caustica folosita si la fabricarea sapunului de casa.
Am gasit un deodorant solid facut din saruri minerale. Am scris cautat pe net "deodorant natural". Ii zice Crystal Fresh, costa vreo 15-20 de lei si se gaseste peste tot in tara: http://www.natural-shop.ro/puncte_de_vanzare.html . Tine foarte mult, insa deocamdata vorbesc din experienta altora.

Daca doamna din UK a murit de tanara nu inseamna ca a murit din cauza ca manca si se spala corect, fara chimicale. ;)

IOLANDA 13.01.2011 10:35:00

Eu folosesc de citiva ani buni produse de igiena si nu numai, de la firma LifeCare=pasta dinti,sampon,sapun lichid etc....exista un catalog online unde se pot vedea toate produsele lor.Sunt foarte bune din punctul meu de vedere.E doar o parere personala,fiecare e liber sa aleaga.Mentionez=nu sunt distribuitor........numai consumator.

Florin-Ionut 13.01.2011 11:02:40

Citat:

În prealabil postat de IOLANDA (Post 322838)
Eu folosesc de citiva ani buni produse de igiena si nu numai, de la firma LifeCare=pasta dinti,sampon,sapun lichid etc....exista un catalog online unde se pot vedea toate produsele lor.Sunt foarte bune din punctul meu de vedere.E doar o parere personala,fiecare e liber sa aleaga.Mentionez=nu sunt distribuitor........numai consumator.

Si ce scrie pe ele? Contin chimicale sau sunt 100% naturale?

Eu, pana nu citesc eticheta, nu platesc.

Daniel777 13.01.2011 11:09:47

Citat:

În prealabil postat de IOLANDA (Post 322838)

Sunt slabute produsele,sau doar bunisoare,nu sunt cine stie ce.Se gasesc si pe la magazinele naturiste.Pasta lor de dinti am folosit-o o singura data.La cat costa 10 lei parca,nu isi face banii.

kotom9 13.01.2011 16:02:12

La un asemenea subiect merge bancul:
Un mos si o baba, sot si sotie mor intr-un accident si ajung in Rai.
Acolo ingerul de serviciu ii duce pe o plaja plina de palmieri si cu o casa superba si le spune:
- Acum tot ce aveti de facut in Rai este sa stati aici si sa va bucurati de toate.
Mosul se intoarce catre baba si ii zice:
- Vezi ce proasta ai fost? Puteam sa fim aici de 10 ani dar nuuuuu... tu vroiai sa mancam sanatos!

PS. Cel mai bine e moderatia in toate... pana la urma si produsele naturale tot din elemente chimice sunt compuse.

Florin-Ionut 13.01.2011 16:28:21

Citat:

În prealabil postat de kotom9 (Post 322956)
La un asemenea subiect merge bancul:
Un mos si o baba, sot si sotie mor intr-un accident si ajung in Rai.
Acolo ingerul de serviciu ii duce pe o plaja plina de palmieri si cu o casa superba si le spune:
- Acum tot ce aveti de facut in Rai este sa stati aici si sa va bucurati de toate.
Mosul se intoarce catre baba si ii zice:
- Vezi ce proasta ai fost? Puteam sa fim aici de 10 ani dar nuuuuu... tu vroiai sa mancam sanatos!

Mega banc! Le-am citit si colegilor.

Citat:

În prealabil postat de kotom9 (Post 322956)
PS. Cel mai bine e moderatia in toate... pana la urma si produsele naturale tot din elemente chimice sunt compuse.

Draga, si mizeriile tot din elemente chimice sunt alcatuite - daca-mi permiti si mie o gluma glumeata. :)

Omul nu va reusi in veci sa sintetizeze mancare respectand proportia divina pe care o gasim setata in toate plantele si semintele lasate de la Dumnezeu. Pentru ca la asta se rezuma totul: daca armonia gandita de Creator este stricata in alimente, atunci iti vor face rau. Daca inghiti substante chimice neconcepute pentru a fi mancate, iti va fi rau. Simplu.

Melissa 14.01.2011 10:03:33

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 322815)
De unde stii tu cat traiau in medie stamosii nostri daci? :)

In decursul timpului, am citit diverse scrieri despre expertizele antropologilor aupra unor oseminte gasite in locurile unde erau urme de habitat ale dacilor..
Desi cele mai multe scrieri se refereau la o medie de 35 de ani, am citit si ca speranta de viata la daci se invartea totusi doar in jurul varstei de 19 ani!!!

Florin-Ionut 14.01.2011 10:21:57

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 323297)
In decursul timpului, am citit diverse scrieri despre expertizele antropologilor aupra unor oseminte gasite in locurile unde erau urme de habitat ale dacilor..
Desi cele mai multe scrieri se refereau la o medie de 35 de ani, am citit si ca speranta de viata la daci se invartea totusi doar in jurul varstei de 19 ani!!!

Sa inteleg ca in razboaie romanii (si altii) s-au batut cu niste copii... :)) Ma intreb cand au avut timp sa invete mestesugul armelor daca media era de 19 ani, adica unii mureau la 13 ani si altii la 25, sa zicem. In fond, au rezistat atatia ani in fata unui imperiu care ii voia supusi. Iar mamele mureau imediat dupa nastere, rar nascand mai multi copii, nu? Ce sa mai zic de batrani, au avut ei vreodata batrani prin Dacia? :) Au avut ei posibilitatea de a transmite traditiile si cunostintele de la o generatie la alta?

Daca mureau de tineri, asta inseamna ca erau niste bolnaviciosi cu totii. Sau poate o fi fost vreo pandemie de lunga adurata... Cam greu de crezut, nu?

Daniel777 14.01.2011 11:52:07

Se deviaza discutia....

Melissa 14.01.2011 12:01:47

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 323333)
Se deviaza discutia....

Exact Daniel.De aceea nu am sa-i raspund.Oricum, este deschis un topic despre Daci si daca e cineva interesat, putem discuta acolo.

Hartford 16.01.2011 18:59:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 322613)
paharul cu apa inmulteste problema cu bacteriile ;)
stiu un caz, de la o biserica cunoscuta in Bucuresti, unde fiecare credincios venea cu lingurita de acasa :))
problema a venit cand s-a schimbat preotul, iar cel nou nu a acceptat aceasta practica. era sa iasa cu scandal...

Da am avut si noi un preot nou hirotonit care sa gindit sa impartaseaca lumea cu mai multe lingurite si le tot stergea cu prosopelul ala mic, sincer simteam ca sint la dentist, dar nu a tinut mult asta ca a fost atentionat.
Si eu ma intreb asa invata la scoala preotii?

Melissa 16.01.2011 19:03:37

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 324319)
Da am avut si noi un preot nou hirotonit care sa gindit sa impartaseaca lumea cu mai multe lingurite si le tot stergea cu prosopelul ala mic, sincer simteam ca sint la dentist, dar nu a tinut mult asta ca a fost atentionat.

Nu au cum sa invete asa ceva..Mai degraba cred ca primesc tot felul de "recomandari si sugestii" de la enoriasi...Si probabil ca sa impace lumea, fac aceste compromisuri...Asa cred eu cel putin...

Dumitru73 16.01.2011 19:06:28

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 324319)

cu siguranta nu!
problema este ca multi dintre studentii la teologie nu cred nici cat cred eu.

pai cum sa creada cand face asa ceva?!

cristiboss56 16.01.2011 19:29:38

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 323333)
Se deviaza discutia....

Rau de tot ! ! !:43:

Melissa 16.01.2011 19:51:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 324336)
Rau de tot ! ! !:43:

:21:..da...corect!

mirelat 17.01.2011 05:34:39

parabenii, de evitat - cititi etichetele!

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 322851)
Si ce scrie pe ele? Contin chimicale sau sunt 100% naturale?

Eu, pana nu citesc eticheta, nu platesc.

Da, bine ar fi sa se obisnuiasca cat mai multi consumatori sa citeasca etichetele; dar sa fie si constienti de ceea ce le poate afecta sanatatea, in timp. am primit pe mail cateva date despre parabeni, si m-am gandit ca poate va folositi.

Otrava din comert care te face "frumoasa"

Produsele de înfrumusețare, de curățare, îngrijire, exfoliere sau hidratare: cremele, loțiunile, gelurile, șampoanele sau balsamurile, conțin, adeseori, în compoziția lor chimică, substanțe extrem de periculoase care, în timp, pot provoca boli grave. Dacă ar fi să aruncăm o privire pe eticheta unde sunt scrise, intenționat cu litere minuscule, "ingredientele", putem observa că mai toate cremele, loțiunile și gelurile produsele pentru păr, deodorantele, fardurile, fondurile de ten, rujurile, parfumurile, conțin parabeni. Aceștia pot fi recunoscuți foarte ușor după următoarele denumiri, greu de pronunțat, dar al naibii de toxice: Methylparaben, Propylparaben, Buthylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben. Parabenii sunt conservanții cei mai des folosiți în produsele cosmetice. Există în toate tipurile de produse cosmetice, de la loțiuni pentru bebeluși, până la farduri de pleoape, șampon, creme, geluri de ras, lubrifianți, pastă de dinți și chiar în creme pentru tratament. Ne lovim de ei până chiar si în cele ce se pretind "de lux". Adică omul dă o grămadă de bani pe marcă, dar conținutul e cât se poate de otrăvitor. Parabenii se absorb rapid, sunt metabolizați și apoi eliminați, însă anumite cantități rămân depozitate în organism, mai ales în apropierea sânilor, (deodorantele, cremele) și pot afecta sănătatea. În interiorul organismului, parabenii se comportă ca și propriii noștri hormoni (estrogenul), perturbând sistemul endocrin (hipotalamusul, ovarele, tiroida). Acțiunea lor este slabă, dar în timp, devine amenințătoare. Parabenii au fost identificați și în laptele de mamă.

Parabenii "s-au ascuns" în tumorile mamare

Și să ne mai gândim la un alt aspect: majoritatea oamenilor consumatori de cosmetice suferă de anumite afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave. Unii au diabet, acnee, insomnii, gastrită, ovare polichistice, fibroame uterine de mici dimensiuni, o vezică biliară leneșă, pietre la rinichi, o glandă tiroidă inflamată, etc. Câți dintre aceștia folosesc produse naturale 100% care să nu le dăuneze, în timp, sănătății? Până și în banalele șampoane și balsamuri de păr "urlă" parabenii. Există și păreri contradictorii, care susțin că parabenii sunt inofensivi și demontează ipoteza ca aceștia pot crește riscul de cancer mamar. Dar oamenii de știință britanici au descoperit, în anul 2004, că substanțele respective se aflau în tumorile mamare a 19 din 20 femei supuse studiului. De atunci, alăturarea cuvântului "cancer" cu "parabenii" a băgat spaima în toți cei care utilizează frecvent produse de întreținere. Unele firme de cosmetice, mai mici și mai puțin cunoscute de publicul larg, au început deja să creeze creme fără parabeni, spre lauda lor. O bulină neagră revine însă marilor concerne recunoscute care nu au adoptat această strategie și continuă să vândă produse care "înoată" în parabeni.

Șervețele umede și loțiuni pentru bebeluși cu parabeni
Nici copiii, care ar trebui apărați și feriți cât se poate, nu sunt scutiți de prezența substanțelor nocive. Loțiunea Johnsons baby-badtime, reomandată pentru toată familia, conține, pe lângă altele, și Metylparaben, Ethylparaben, Prophylparaben. Până și banalele șervețele umede sunt îmbibate cu această substanță controversată. Pe ambalaj scrie, cu litere de-o șchioapă: "Vitamina E", ca mamele să se bucure și să aibă încredere în valoarea produsului. Însă șervețelele umede Baby-Delfi de la Bella au și Methyl, Prophyl, Ethyl, Buthyl și Isobuthylparaben.
Uneori, chiar dacă acestea se găsesc la Plafar, au inscripționat însemnul: NATURAL sau BIO pe ambalaj, conținutul e puțin diferit. "Balsamul cu Propolis", are scris pe eticheta de prezentare "produs natural" cu toate că, în compoziția lui intră: "Mineral Oil", produs sintetic, obținut din petrolul procesat chimic și folosit datorită prețului scăzut. Înfășoară pielea ca într-o folie de plastic, împiedicând-o să respire și să elimine toxinele. Balsamul respectiv mai conține și lanolină, un emolient rezultat din lâna oilor, care provoacă forme grave de acnee, iar alcoolul (care se găsește și el în compoziția balsamului atât de natural) usucă pielea, îmbătrânind-o.
"Crema cu propolis și extract de gălbenele", de la Hipocrate cosmetics, "Unguentul cu camfor" pentru nevralgii sciatice, stimulent respirator și circulator sau "Laptele Doina", produs de Farmec SA, și recomandat pentru orice tip de ten, - conțin, de asemenea, parabeni. Dermatologii atenționează că alcoolul/isopropylul care este un solvent ce denaturează structura altor compuși, usucă pielea și poate provoca fisuri mici la nivelul epidermei și infecții.

Și scump și dăunător!
Cercetătorii au mai descoperit că parabenii afectează funcțiile reproductive masculine, iar riscul de melanom este mare, fiind și potențiali cauzatori ade alergii ale pielii atunci când sunt folosite mai multe tipuri de parabeni în produse. Studiile pe care le efectuează marile companii cosmetice, nu iau în calcul efectele parabenilor acumulate, în timp, în zeci de ani de folosire, cum se întâmplă în realitate, nici eventualele sensibilități și boli ale consumatorilor (nu toți suntem sănătoși, dar cu toții trebuie să ne spălăm și să ne dăm cu cremă pe mâini) ci se rezumă la teste efectuate în prezent, pentru a putea scoate pe piață produsul cât mai rapid. De ce sunt folosiți parabenii și nu substanțele naturale? Pentru că sunt foarte ieftini și.țin mai mult. Asta nu înseamnă că produsele respective vor fi și ele ieftine ca braga. Nu! Chiar firmele de renume utilizează parabeni în compoziția unor produse, cărora li se face frecvent reclamă și sunt destul de scumpe. Dăm și bani, dar măcar să ne alegem cu niște afecțiuni grave!
Femeile însărcinate și care alăptează trebuie să se ferească de cosmeticele cu parabeni pe cât posibil. Mai bine să se spele pe cap cu un ou frecat cu lămâie și să-și ungă pielea uscată cu ulei de măsline. O alternativă la produsele cosmetice cu parabeni sunt și cele organice, care folosesc uleiuri esențiale de arbore de ceai, lavandă, rozmarin; vitaminele E (tocopherol), A, C, și unele substanțe de conservare semi-naturale. Termenul de valabilitate va fi mult mai scurt decât cel al cosmeticelor cu parabeni, dar vom ști sigur că produsul e de calitate și mai scump. Dar cine n-ar da un ban în plus pentru sănătatea lui? (Răzvan Mateescu)

Florin-Ionut 17.01.2011 09:30:52

Am incercat un sapun care este in intregime natural: http://www.galador.eu/index.php?opti...&id=3&Itemid=5 . Il folosim cu succes si la spalat pe cap. Costa in jur de 15 lei.

Dumitru73 17.01.2011 10:04:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 324475)
Am incercat un sapun care este in intregime natural: http://www.galador.eu/index.php?opti...&id=3&Itemid=5 . Il folosim cu succes si la spalat pe cap. Costa in jur de 15 lei.

ce gramaj are?
problema produselor naturale, bio, etc., este pretul lor.
justificat de altfel, dar multi nu isi permit astfel de produse.

Florin-Ionut 17.01.2011 10:09:31

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 324486)
ce gramaj are?
problema produselor naturale, bio, etc., este pretul lor.
justificat de altfel, dar multi nu isi permit astfel de produse.

Nu stiu, e acasa. E cat un sapun solid obisnuit, deci e scump. Dar, tinand cont ca nu cumparam foarte des, ar trebui sa ni-l permitem cu totii.

lore86 17.01.2011 10:24:22

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 321279)
Nu, invers, musetel pentru par mai blond si nuc pentru par mai inchis. :D

acelasi lucru ati zis amnadoua!:)

mirelat 18.01.2011 05:34:10

sampon solid cu pelin si frunze de nuc

apropo de sampon, am gasit la un magazin online acest Sampon solid : http://www.breslo.ro/Product/Sampon-...-de-nuc_241426

are 100 gr si costa numai 8 lei :) oare o fi bun, si 100% natural?

Florin-Ionut 18.01.2011 09:31:43

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 324941)
apropo de sampon, am gasit la un magazin online acest Sampon solid : http://www.breslo.ro/Product/Sampon-...-de-nuc_241426

are 100 gr si costa numai 8 lei :) oare o fi bun, si 100% natural?

Asa pare, dupa cum scrie acolo pe sait:

"Ingrediente:uleiuri saponificate de masline, floarea soarelui, samburi de struguri, germeni de grau ( pt hidratare), infuzie de frunze de nuc, plante uscate de pelin si nuc, ulei esential de ienupar, extract uleios de menta."

Florin-Ionut 18.01.2011 09:46:50

Am gasit o pasta de dinti naturala GennaDent (nu contine parabeni, fluoruri, aditivi nocivi si spumanti), dar si ieftina (am cumparat cu argila si menta la ~ 5 lei tubul).

http://vivanatura.ro/bio/?tag=pasta-de-dinti
http://vivanatura.ro/bio/?p=147

Deci se poate si fara a cheltui 20 de lei pe un tub de pasta de dinti cu pretentii.

Daniel777 18.01.2011 10:36:06

Chiar azi am facut o comanda de sapunuri si sampoane,am sa va tin la curent daca sunt multumit de ele.

Grabriella 20.01.2011 10:34:48

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321929)
Pai stramosii nostri daci aveau media de varsta pana la care traiau, 35 de ani.Si doar traiau natural ,nu foloseau nici sapun Dove,nici produse L-Oreal,nici dus-geluri exotice,etc...Nu aveau E-uri in alimente si nu aveau nici medicamente cu chimicale...deci???De ce mureau la 35 de ani??:1:

De sabie, de maciuca si sacrificati!!

Scuze! Era o gluma!
Spunea Florin Piersic o gluma:
" Doi soti mor si ajung in rai. Nu-si puteau opri fericirea, extazul si admiratia fata de tot ceea ce vedeau acolo.Zice femeia:Vezi, draga, ce frumuseti sunt aici? Da, zice sotul ! Si cand te gandesti ca puteam fi aici inca de acum 10 ani, dar tu :"Sa mancam sanatos, sa mancam sanatos"!!

Daniel777 27.01.2011 09:52:31

Mi-au venit ieri sapunurile naturale si sunt multumit de ele,nu ataca pielea,nu o usuca...te simti parca mai confortabil....

Cred ca pe termen lung vor fi efecte vizibile....

anna21 01.02.2011 22:07:57

Story of stuff

Stiti situl "story of stuff"? Este interesant (dar e in engleza)

De acolo: povestea cosmeticelor
http://www.safecosmetics.org/article...t=type&type=33

anna21 02.02.2011 08:11:53

sampon

200 ml de apa distilata;
sapun lichid castile;
ierburi zdrobite;
bol de sticla cu capac;
o sticla de plastic de 250 ml;
vas de sticla;
sita de metal;
lingura.
Realizeaza-ti samponul
1. Alege o aroma pentru sampon
Alege una sau doua plante aromatice, care au mirosuri complementare. S-ar putea sa fii nevoita sa experimentezi cu diferite plante, inainte de a le gasi pe cele care functioneaza cel mai bine in cazul tau. Incepe cu ceva simplu ca lavanda, musetel, menta sau flori de portocale.

2. Pune apa la fiert
Foloseste apa distilata, pentru a evita clorul si substantele chimice din apa de la robinet. Umple sticla de plastic cu sapun lichid castile. Pentru o sticla de 250 ml se folosesc 30 de grame de sapun lichid.

3. Aseaza ierburile in sita, iar apoi pune sita deasupra vasului de sticla
Cand folosesti ierburi proaspete, incearca sa le zdrobesti usor, pentru a elibera parfumul inainte de a le pune in sita. Ierburile proaspete vor fi mai puternice decat ierburile uscate, asa ca ai grija sa incepi doar cu cateva pana cand iti vei face o idee despre cat de puternic este amestecul tau.

4. Toarna apa fierbinte peste plante si in vasul de sticla
Ar trebui să foloseasti 200 de ml pentru fiecare 30 de grame de sapun lichid din flacon. Amplaseaza capacul peste bolul de sticla si peste sita cu plante. Lasa ierburile sa stea in apa timp de o jumatate de ora.

5. Elimina orice planta care a cazut in apa
Foloseste sita din nou, pentru a te asigura ca apa este limpede.
Se toarna apa pe baza de plante in sticla de plastic. Agita bine flaconul, astfel incat apa sa se amestece cu sapunul lichid.

preluat de aici

(parerea mea este ca daca gasesti un bun sapun castile lichid, nu mai ai nevoie sa fabrici un sampon. Il poti folosi direct)

anna21 02.02.2011 08:26:58

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 320973)
As vrea sa stiu de la cineva..

Nu ma intereseaza ceea ce se gaseste in farmacie, adica sapunuri sau sampoane asa-zise "naturale", dar amestecate cu chimicale (parabeni, SLS, acizi, vaseline, parafine, conservanti, coloranti samd).

vaselina este daunatoare sanatatii??

Yasmina 02.02.2011 09:19:05

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 331782)
vaselina este daunatoare sanatatii??

Da,si eu am fost socata sa citesc despre asta,cica este rensponsabila de cancerul de san,la femei-discutandu-se din perspectiva produselor cosmetice pt buze:rujuri,lacuri,glossuri,strugurele- toate contin vaselina iar de pe buze,ajung in gura!

Florin-Ionut 02.02.2011 10:20:57

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 331788)
Da,si eu am fost socata sa citesc despre asta,cica este rensponsabila de cancerul de san,la femei-discutandu-se din perspectiva produselor cosmetice pt buze:rujuri,lacuri,glossuri,strugurele- toate contin vaselina iar de pe buze,ajung in gura!

...si prin piele in organism. Oamenii in general nu constientizeaza ca pielea absoarbe substantele cu care intra in contact. Spre exemplu, cand facem dus, o cantitate relativ mare de apa este absorbita, deci conteaza si calitatea apei cu care ne spalam, nu numai a apei pe care o bem.

Florin-Ionut 02.02.2011 11:40:40

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 331631)
Stiti situl "story of stuff"? Este interesant (dar e in engleza)

De acolo: povestea cosmeticelor
http://www.safecosmetics.org/article...t=type&type=33

Multumim pentru link!

L-am vizitat mai demult cand era pe sait numai prezentarea despre electronice, dar vad ca intre timp au lucrat si la alte clipuri.

Slava Domnului ca mai sunt si alti oameni care s-au desteptat din starea asta de ignoranta malefica indusa la nivel planetar. Cand le vorbesti unora ti se raspunde ca exagerezi... Faca fiecare dupa mintea lui, insa bine ar fi sa constientiam cu totii pericolul bolilor grave care ne ameninta prin intermediul mancarii, al produselor de igiena, al consumismului samd.

Miha-anca 02.02.2011 13:16:45

Am vazut la TV, intr-o emisiune pentru femei, cred ca la Ricky Lake, cum se face acasa "Body Skrub", o pasta, care indeparteaza celulele moarte de pe corp. Se foloseau mai multe ingrediente, dintre care imi amintesc de sare, ulei de masline, suc de grapefruit. In total erau cca 6-7 componente, dar nu mi le amintesc.
Cunoaste cineva reteta exacta?
Eu folosesc produsul, dar cumparat si costa destul de mult, in vreme ce preparat in casa ar fi mult mai ieftin. Avantajul acestui produs este, ca pielea de pe tot corpul ramane unsa, nemai fiind expusa uscarii, ca dupa folosirea sapunului.

padrevicentiu 02.02.2011 13:58:48

Totusi de ce cred ca ca va ingrijiti mai mult de trup decat de suflet?Si asa avem o anumita stare de pacat de rutina acum trebuie sa vedem ce mancam sau cu ce ne spalam?Daca este asa cum spuneti voi inseamna ca sapunul din grasime de evreu este mai natural?:21:Pe bune lasati toate pretentiile,si pocaitiva caci sfarsitul este aproape!

Florin-Ionut 02.02.2011 14:11:27

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 331885)
Totusi de ce cred ca ca va ingrijiti mai mult de trup decat de suflet?Si asa avem o anumita stare de pacat de rutina acum trebuie sa vedem ce mancam sau cu ce ne spalam?

De unde stii ca ne ingrijim mai mult pentru trup? Oricum, e nevoie de echilibru, astfel incat sa o impacam pe Marta cu Maria.

Pacat este si neingrijirea de sanatatea trupului, care este menit sa fie templu al Duhului Sfant. Vezi indreptarele de spovedanie.

padrevicentiu 02.02.2011 16:32:16

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 331891)
De unde stii ca ne ingrijim mai mult pentru trup? Oricum, e nevoie de echilibru, astfel incat sa o impacam pe Marta cu Maria.

Pacat este si neingrijirea de sanatatea trupului, care este menit sa fie templu al Duhului Sfant. Vezi indreptarele de spovedanie.

Dar asta nu inseamna sa te dai cu uleiuri si grasimi de animale sau produse cica"bio"sincer pana acum nu am avut probleme cu asa zisele produse "otravite" cu e-uri si blah blah blah,se poate sa fiti totusi mai constructivi si nu sa cautati produse naturale sau fara chimicale.

addavv 12.02.2011 19:28:20

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 322533)
La catedrala din Timisoara se foloseste un pahar cu apa in care se pune lingurita imediat dupa ce s-a impartasit cineva. Sunt doua lingurite si mereu una sta in apa in timp ce cu cealalta se da Sfanta Impartasanie. Evident ca este un preot care-l ajuta pe cel care impartaseste enoriasii.
[...]

Nu inteleg de ce ar face asa. Poate, totusi, au un alt motiv ...

Mi s-a intamplat si mie sa ma bantuie astfel de ganduri, dar tot singura mi-am dat seama ca Sfanta Impartasanie este cel mai puternic dezinfectant, cel mai puternic antibiotic - daca ma pot exprima asa. Ne este data indeosebi pentru sanatatea sufletului (pentru a grabi vindecarea de patimi). Dar ajuta mult si trupul, de multe ori am citit sau am auzit de oameni care erau bonavi si care s-au simtit mult mai bine dupa Sf. Impartasanie sau de altii care erau in pragul mortii si s-au inzdravenit impartasindu-se.

Referitor la subiect, tare mult as dori si eu sa descopar niste produse naturale.
Am incercat cateva produse de la Life care, dar nu sunt convinsa ca sunt BIO, asa cum scrie pe eticheta lor, cu majuscule. :) Mi se par cam ineficiente (cele pe care le-am testat), plus ca nu au un miros prea natural. Produsele Logona (tot de la Life care, dar mult mai scumpe decat restul) inca nu le-am incercat. Stau in dubii daca sa comand un sampon si un balsam (impreuna ar costa 100 lei) ... oare as da banii de pomana?

Cat despre cele din farmacii ... asa este, sunt promovate ca fiind naturale, dar ... vai de ele.

Oare bunicile noastre cu ce-si ingrijeau tenul, mainile crapate etc?
Astept cu interes sa vad ce mai raspundeti.

Stiu o metoda naturala de curatare a tenului, dar nu trebuie sa fiti alergici la produse apicole. Am testat-o de multe ori si e minunata.
Iata cum: o lingurita de miere o intindem pe fata (cu exceptia conturului ochilor). Apoi, timp de vreo 30 de secunde lipim-dezlipim buricele degetelor de fata.
Apoi, cu un burete moale, curatam usor fata (plina de miere) cu apa calduta. Tamponam pielea cu un prosop, dar fara a indeparta complet apa de pe fata.
La final dam si cu crema hidratanta pe care o folosim de obicei.
Are un efect de curatie a porilor si de hidratare a pielii.
Nu stiu daca se poate folosi zilnic, eu fac asta doar din cand in cand.

Ana.Maria. 12.02.2011 20:02:41

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 331941)
Dar asta nu inseamna sa te dai cu uleiuri si grasimi de animale sau produse cica"bio"sincer pana acum nu am avut probleme cu asa zisele produse "otravite" cu e-uri si blah blah blah,se poate sa fiti totusi mai constructivi si nu sa cautati produse naturale sau fara chimicale.

dar daca afli si stii ca ceva anume iti face rau, mai poti sa-l folosesti?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:59:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.