Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este considerata cea mai ,,apropiata de adevar'' formatiune (neo)protestanta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11804)

tricesimusquintus 11.01.2011 21:33:31

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322132)
De ce a ucis D-zeu o parte din evreii care s-au inchinat la vitel?
De ce a lovit cu moarte pe cei intai nascuti a egiptenilor?
.....????

Nu înțeleg rostul întrebării. Te aștepți să răspund că din același motiv pentru care îi va omorî pe închinătorii la icoane? Uite că nu intru în acest joc!:3:

tricesimusquintus 11.01.2011 21:36:10

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 322175)
o fac cu dragoste crestina, bai trice cu cumeaga duhovniceasca de corectie.conform traditiei din batrini lasata.

Mă rog, noi creștinii nu avem o asemenea tradiție. O acceptăm doar pe cea învățată de la Cel "blând și smerit cu inima" (Matei 11,29).

Geony 12.01.2011 15:08:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322202)
Mă rog, noi creștinii nu avem o asemenea tradiție. O acceptăm doar pe cea învățată de la Cel "blând și smerit cu inima" (Matei 11,29).

Aici gresesti mai trice...voi acceptati invatatura de la EGWhite, si toate talcurile ei.

Seraphim7 12.01.2011 20:35:51

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 322057)
fratia ta nu intelegi ca nu ingadui ecumenismul sub nici o forma si reactionez ca,si cum in ograda mea intra pradatorii atunci iau ciumeaga si ma reped la sectari dar nici pe cele catolice nu le primesc.ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun [zici tu]dar iese taman pe invers.nu poti convinge decit sectarii caci invatatura ta e mai buna decit a parintelui Cleopa, etc. ce spuneau si spun parintii: feriti-va de sectari,tu ii aduci in ograda pe tava sa ne luptam cu ei sa ii dam afara acolo unde-i plinsul si scrisnirea dintilor.nu crezi ca e suficient ca atitia neintemeiati in credinta,sau schismatici,sau unii ce au savirsit pacate mari si ii roade constinta se duc la"ei"si nu se mai intorc, ca le pune "hamul".vrei sa ai si tu credit la banca lor,faci ce vrei!.

Ei bine tu esti antiecumenic,atat in privinta (neo)protestantilor cat si a catolicilor.Ziceai undeva ca (eu),,ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun''.Dar unde am calcat eu in picioare invatatura sfintilor parinti?Da-mi doua argumente in care as fi pro-ecumenic.Eu unul doar am cerut parerea (neo)protestantilor cu privire la religiile lor.Insa da,la discutii sunt deschis.....

mihaila_alin 12.01.2011 21:27:24

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 322654)
Ei bine tu esti antiecumenic,atat in privinta (neo)protestantilor cat si a catolicilor.Ziceai undeva ca (eu),,ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun''.Dar unde am calcat eu in picioare invatatura sfintilor parinti?Da-mi doua argumente in care as fi pro-ecumenic.Eu unul doar am cerut parerea (neo)protestantilor cu privire la religiile lor.Insa da,la discutii sunt deschis.....

te rog sa mai citesti o data, neascultare de sf.parinti=calcare poruncilor duhovnicesti parintii spun:nu mai vorbiti cu sectarii si tu nu o faci, ba mai mult le dai gir sa isi exprime pledoariile sectare.daca nu intelegi nici acuma iti spun:De fapt... lasa.

mihaila_alin 12.01.2011 21:54:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322202)

in sfirsit trice m-ai luminat vrei sa spui cel blind si smerit cu inima este egwhite mai sa fie ista-i vatatura noua,no ase ceva nam vazut pin amu.no ase ceva io nasi preasi crede.

tricesimusquintus 13.01.2011 16:26:49

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 322706)
in sfirsit trice m-ai luminat vrei sa spui cel blind si smerit cu inima este egwhite mai sa fie ista-i vatatura noua,no ase ceva nam vazut pin amu.no ase ceva io nasi preasi crede.

Nu eu vreau să spun asta, ci Geony:

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322498)
...voi acceptati invatatura de la EGWhite, si toate talcurile ei.

Nu trebuie să crezi tot ce spune el, are și el o obsesie, trebuie să-l înțelegem...

Seraphim7 13.01.2011 19:35:22

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 322688)
te rog sa mai citesti o data, neascultare de sf.parinti=calcare poruncilor duhovnicesti parintii spun:nu mai vorbiti cu sectarii si tu nu o faci, ba mai mult le dai gir sa isi exprime pledoariile sectare.daca nu intelegi nici acuma iti spun:De fapt... lasa.

Esti simpatic mihaila_alin.Zici ca Sf. Parintii zic sa nu vorbim cu sectari,imi spui mie sa nu o fac,dar o faci si tu,ba mai mult eu le ofer metode sa-si lanseze ideile,dar te bagi si tu in aceste discutii.Sa inteleg ca tu esti imun la ,,sectarii''.Dar oricum cine vrea sa vorbeasca sa vorbeasca cine nu sa faca cum il indeamna inima.Invatatura sfintilor parintii este una complexa,variata si universala dar cu radacini profund ortodoxe,eu zic ca Ortodoxia este o religie a echilibrului,nu una a extremelor.

mihaila_alin 13.01.2011 20:11:45

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 323091)
Esti simpatic mihaila_alin.Zici ca Sf. Parintii zic sa nu vorbim cu sectari,imi spui mie sa nu o fac,dar o faci si tu,ba mai mult eu le ofer metode sa-si lanseze ideile,dar te bagi si tu in aceste discutii.Sa inteleg ca tu esti imun la ,,sectarii''.Dar oricum cine vrea sa vorbeasca sa vorbeasca cine nu sa faca cum il indeamna inima.Invatatura sfintilor parintii este una complexa,variata si universala dar cu radacini profund ortodoxe,eu zic ca Ortodoxia este o religie a echilibrului,nu una a extremelor.

eu am binecuvintare sa o fac tie ti-a dat vri-o data un parinte calugar binecuvintare?.
tu ii mingii, eu ii scutur,ca sunt lupii in staul strain.

Seraphim7 13.01.2011 20:25:03

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 323113)
eu am binecuvintare sa o fac tie ti-a dat vri-o data un parinte calugar binecuvintare?.
tu ii mingii, eu ii scutur,ca sunt lupii in staul strain.

Sa intelkeg ca fratia ta te spovedesti la preot calugar,si eu la fel,dar nu am o stare preponderenta adica azi ii pot ,,mangaia'',maine ii pot anatemiza,deci pt ce sa cer binecuvantare,poate pt amandoua.......

mihaila_alin 14.01.2011 09:26:07

Citat:

În prealabil postat de Seraphim7 (Post 323131)
Sa intelkeg ca fratia ta te spovedesti la preot calugar,si eu la fel,dar nu am o stare preponderenta adica azi ii pot ,,mangaia'',maine ii pot anatemiza,deci pt ce sa cer binecuvantare,poate pt amandoua.......

mai serafime frate, tu chear atit ai inteles,pe cine am anatemizat eu?[nu am facut-o cu nici un user]pai citeste bine:TU II MINGII[adica serafim],EU II SCUTUR.[adica alin]te-ai luminat? ce ti-e asa greu sa pricepi? sau nu vrei sa pierzi niciodata?ba ai sa pierzi dragul meu ca iti apropii de sinul tau serpi si scorpii dupa cum ne spun sf.parinti.si apoi exista pericolul sa te trezesti asa usor pe nesimtite in adunarea lor.si afla ca nu am cerut binecuvuntare ci am primit,poate stia parintele de ce.te rog ceva nu citi pe sarite ci cu multa atentie cuvint cu cuvint,nu ai facut-o acum prima data,ori te faci ca nu pricepi.daca nu esti atent propun sa incheiem discutiile sterile cu tine, ce le port doar cu sectarii ce se fac,ca nu inteleg doar ce vor ei.fara nici o suparare ne impartim lucrusioarele si la drum cum ne sta bine,fiecare cu poteca lui eu o aleg pe cea strimta nu sunt suparat pe tine. La buna vedere,Orcum adminul mi-a atras atentia ca jignesc userii si nu as vrea pentru niste povesti din care doar tu ai de cistigat si eu de pierdut sa ma trezesc,ca imi da vacanta mare.

mihaila_alin 14.01.2011 16:22:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322977)
Nu eu vreau să spun asta, ci Geony:

Nu trebuie să crezi tot ce spune el, are și el o obsesie, trebuie să-l înțelegem...

domnul trice ce mai faci esti suparat?

Seraphim7 14.01.2011 19:37:51

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 323281)
mai serafime frate, tu chear atit ai inteles,pe cine am anatemizat eu?[nu am facut-o cu nici un user]pai citeste bine:TU II MINGII[adica serafim],EU II SCUTUR.[adica alin]te-ai luminat? ce ti-e asa greu sa pricepi? sau nu vrei sa pierzi niciodata?ba ai sa pierzi dragul meu ca iti apropii de sinul tau serpi si scorpii dupa cum ne spun sf.parinti.si apoi exista pericolul sa te trezesti asa usor pe nesimtite in adunarea lor.si afla ca nu am cerut binecuvuntare ci am primit,poate stia parintele de ce.te rog ceva nu citi pe sarite ci cu multa atentie cuvint cu cuvint,nu ai facut-o acum prima data,ori te faci ca nu pricepi.daca nu esti atent propun sa incheiem discutiile sterile cu tine, ce le port doar cu sectarii ce se fac,ca nu inteleg doar ce vor ei.fara nici o suparare ne impartim lucrusioarele si la drum cum ne sta bine,fiecare cu poteca lui eu o aleg pe cea strimta nu sunt suparat pe tine. La buna vedere,Orcum adminul mi-a atras atentia ca jignesc userii si nu as vrea pentru niste povesti din care doar tu ai de cistigat si eu de pierdut sa ma trezesc,ca imi da vacanta mare.

Vad ca devi ironic,prea ironic,si eu pot fi foarte arogant ,dar nu vreau,am vorbit frumos cu tine ,si inteleg prea bine ce vrei sa spui.Am zis eu ca ai anatemizat pe cineva?Si cand m-am referit ca ii ,,anatemizez'' am zis-o mai metaforic,ca nu pot eu sa anatemizez pe nimeni.Acuma vad ca te crezi ceva ,,sperietor '' de sectari,bine ,foarte bine ca ti-a dat duhovnicul tau binecuvantare pentru asa ceva,Domnul sa te lumineze.Vrei poteca cea stramta,pai roaga-te si pentru mine daca nu esti suparat,ca eu inca sunt pe poteca cea larga,dar sincer iti spun frate mihaila_alin,putina smerenie nu strica nimanui.Si as vrea ca de acum discutiile noastre sa fie cat mai prietenoase.Se poate?

mihaila_alin 14.01.2011 19:59:38

Domnul sa te binecuvinteze si sa ma ierti ca, tot eu am gresit cind am deschis discutia cu tine nu trebuia, va fi o experienta trista pt. mine.

Seraphim7 14.01.2011 20:05:48

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 323515)
Domnul sa te binecuvinteze si sa ma ierti ca, tot eu am gresit cind am deschis discutia cu tine nu trebuia, va fi o experienta trista pt. mine.

Iarta-ma si fratia ta daca te-am suparat,iti multumesc pentru sfaturi,poate sunt prea orgolios sa imi vad greselile,haide sa nu avem experiente triste si sa facem pace.Vrei?

mihaila_alin 14.01.2011 20:38:06

Slavit sa fie domnul

Domnul si maica domnului sa te ierte si sa te binecuvinteze si pace sa iti daruiasca.amin

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:09:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.