Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Sa mancam sanatos! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11894)

cristiboss56 20.01.2011 19:49:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 326056)
sa fiu din nou copil? mmmmmmmmmm
ce iluzie frumoasa.

Daaa , si sa traim intr o tara normala :105:, condusa de oameni normali , cu preturi normale , pentru oameni normali ce traiesc in secolul XXI ! Noi in ce secol traim ?:39:

windorin 21.01.2011 12:40:44

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 325851)
Cereale benefice pt grupa ta de sange:
Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez
De evitat pentru A2:
Tarite de grau, faina alba, grau decorticat, faina de cartofi, cereale combinate.

Multumesc pentru sfaturi. Este ok ce consum dintre cereala... afara de cele din grau, sa inteleg.
O iau treptat. Momentan lucrez la masa de dimineata, la anularea carnii de duzina si la E-uri.

Florin-Ionut 21.01.2011 12:51:20

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 325360)
In fiecare dimineata... un castron de cereale integrale (fulgi mici, presati... grau, secara, ovaz, porumb) cu cacao si miere.

A se evita cerealele expandate, adica: floricelele de porumb (cocosii), orezul expandat samd. (Mencinicopschi)

Florin-Ionut 21.01.2011 13:03:22

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 325529)
ce stii despre importanta caliatatii laptelui? pasteurizat vs nepasteur.?

Aveti grija cu laptele UHT, ca este fiert si re-fiert de maxim 6 ori! Adica: se ia de la producator, se degreseaza si se pune la raft in cutie. Dupa ce expira, se ia de la raft si se fierbe o data la temperatura mare. Apoi se repeta procesul de pana la 6 ori, in caz ca nu se vinde intre timp.

Pe orice cutie cu lapte expirat si refiert scrie undeva mic o cifra de la 1 la 6 sau se poate sa scrie ceva de genul:

1 2 3 4 6

... asta insemnand ca laptele a fost expirat si re-fiert de 5 ori.

Codurile sau simplele cifre care indica de fapt calitatea laptelui pot sa apara oriunde pe cutie, sub orice culoare, uneori ascunse sub capac sau chiar pe vreo muchie. Daca nu apar, atunci este la prima aparitie la raft. :)

Eu folosesc lapte de la automatele care au aparut de multa vreme prin oras, lapte care este adus dimineata de la ferme sau de la tarani, pus nefiert in frigiderul-automat de unde se vinde foarte simplu. Are acelasi gust ca laptele de la tara pe care ar trebui sa-l stie toata lumea.

windorin 21.01.2011 13:33:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 326299)
A se evita cerealele expandate, adica: floricelele de porumb (cocosii), orezul expandat samd. (Mencinicopschi)

Nici floricelele facute in casa ? Facem destul de des, gandind ca nu sunt prea rele.

Florin-Ionut 21.01.2011 13:42:43

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 326314)
Nici floricelele facute in casa ? Facem destul de des, gandind ca nu sunt prea rele.

Dom'le, si eu imi mai fac uneori miercuri si vineri floricele, insa ar trebui sa le las. Asa zice Mencinicopschi in cartile lui, el stie mai bine de ce.

E greu sa mananci numai si numai sanatos, cum scrie la carte...

Remarca: aici vorbim de floricelele facute la ceaun, nu alea cu Euri facute la microunde. :(

Melissa 21.01.2011 14:53:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 326303)
Aveti grija cu laptele UHT, ca este fiert si re-fiert de maxim 6 ori! Adica: se ia de la producator, se degreseaza si se pune la raft in cutie. Dupa ce expira, se ia de la raft si se fierbe o data la temperatura mare. Apoi se repeta procesul de pana la 6 ori, in caz ca nu se vinde intre timp.

Pe orice cutie cu lapte expirat si refiert scrie undeva mic o cifra de la 1 la 6 sau se poate sa scrie ceva de genul:

1 2 3 4 6

... asta insemnand ca laptele a fost expirat si re-fiert de 5 ori.

Codurile sau simplele cifre care indica de fapt calitatea laptelui pot sa apara oriunde pe cutie, sub orice culoare, uneori ascunse sub capac sau chiar pe vreo muchie. Daca nu apar, atunci este la prima aparitie la raft. :)

Eu folosesc lapte de la automatele care au aparut de multa vreme prin oras, lapte care este adus dimineata de la ferme sau de la tarani, pus nefiert in frigiderul-automat de unde se vinde foarte simplu. Are acelasi gust ca laptele de la tara pe care ar trebui sa-l stie toata lumea.

Hai ca m-ai facut sa ma holbez cateva minute la cutiile de lapte din frigider si nu am sesizat nici o cifra la care faci tu referire.....:29::43:

E prima data cand aud asa ceva,nu te contrazic, ca de aceea am deschis topicul, sa spuna fiecare ce stie...dar am sa fiu atenta la aceste cifre cand cumpar lapte...Multumesc!

Cat despre laptele de la automate, e cel mai suspect lapte pentru mine.Eu una,nu am deloc incredere in el.Dar observ ca are mare trecere.

Florin-Ionut 21.01.2011 15:11:57

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 326359)
Hai ca m-ai facut sa ma holbez cateva minute la cutiile de lapte din frigider si nu am sesizat nici o cifra la care faci tu referire.....:29::43:

E prima data cand aud asa ceva,nu te contrazic, ca de aceea am deschis topicul, sa spuna fiecare ce stie...dar am sa fiu atenta la aceste cifre cand cumpar lapte...Multumesc!

Cat despre laptele de la automate, e cel mai suspect lapte pentru mine.Eu una,nu am deloc incredere in el.Dar observ ca are mare trecere.

Eram in Italia, lucram impreuna cu un turc. Intr-o zi am mers la cumparaturi si i-am aratat treaba cu codurile care se pare ca sunt internationale. A ramas socat, apoi a sunat la ai lui in Turcia sa le zica...

Cand mergi in magazin, sa te uiti la raft la mai multe cutii de la firme diferite. Poate ca ai nimerit acum o cutie "proaspata".

Eu am crescut la tara si sunt pretentios la lapte. Nu beam de la oricine. Iti garantez ca o sa-ti placa laptele de la "dozator": face spuma cand il fierbi (nu e degresat), e ieftin, e curat (am si renuntat sa-l mai strecor) si e gustos. Nu s-a taiat niciodata.

Melissa 21.01.2011 15:17:48

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 326369)
Eram in Italia, lucram impreuna cu un turc. Intr-o zi am mers la cumparaturi si i-am aratat treaba cu codurile care se pare ca sunt internationale. A ramas socat, apoi a sunat la ai lui in Turcia sa le zica...

Cand mergi in magazin, sa te uiti la raft la mai multe cutii de la firme diferite. Poate ca ai nimerit acum o cutie "proaspata".

Eu am crescut la tara si sunt pretentios la lapte. Nu beam de la oricine. Iti garantez ca o sa-ti placa laptele de la "dozator": face spuma cand il fierbi (nu e degresat), e ieftin, e curat (am si renuntat sa-l mai strecor) si e gustos. Nu s-a taiat niciodata.

Uite vezi, cred ca tocmai asta nu imi inspira incredere : ca nu-i vad chipul si mainile celui care vinde laptele...Si eu sunt pretentioasa, ca sa nu zic scarboasa..Eu asa cum am spus, cand merg la tara beau lapte de capra nefierb,caldut, atunci cand e muls...dar stiu si vad cat de curata e si femeia si capra..

Melissa 21.01.2011 15:20:01

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 326369)

Asa am sa fac.Multumesc inca o data.O sa-ti spun cand dau de cifre.:5:

Florin-Ionut 21.01.2011 15:40:13

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 326372)
Uite vezi, cred ca tocmai asta nu imi inspira incredere : ca nu-i vad chipul si mainile celui care vinde laptele...Si eu sunt pretentioasa, ca sa nu zic scarboasa..Eu asa cum am spus, cand merg la tara beau lapte de capra nefierb,caldut, atunci cand e muls...dar stiu si vad cat de curata e si femeia si capra..

Da' laptele care ajunge in cutii de unde crezi ca provine? In parte tot de la tarani. Mai mult, nu vrei sa stii cum il proceseaza si in ce conditii inainte sa-l puna prima oara la raft... :)

Dumitru73 21.01.2011 16:30:14

Citat:

hai sa-ti povestesc ceva despre colectarea laptelui.
nu stiu cum se procedeaza acum. ce-ti povestesc e de pe vremea lui Ceausescu.
unchiul meu era sef la baza de colectare a laptelui, undeva la vreo 70 km de bucuresti.
se duceau cu cisternele prin sate si colectau lapte de la tarani.
dupa ce se unplea cisterna, plecau cu ea la Bucuresti la fabrica de lapte.
problema era vara, cand datorita caldurii laptele incepea sa-si schimbe compozitia. la fabrica masurau aciditatea si daca era peste cea admisa nu primea laptele.
se intorceau, luau niste soda, o dizolvau in apa si o turnau in cisterna.
apoi plecau la Bucuresti, cu acelasi lapte.
soda micsora aciditatea laptelui si era primit la fabrica. este un caz real.
nu stiu daca acum se mai practica.

Melissa 21.01.2011 21:52:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 326399)
unchiul meu era sef la baza de colectare a laptelui, undeva la vreo 70 km de bucuresti.
problema era vara, cand datorita caldurii laptele incepea sa-si schimbe compozitia. la fabrica masurau aciditatea si daca era peste cea admisa nu primea laptele.

no comment....:105:

Miha-anca 22.01.2011 03:12:28

Citat:

Am citit sau am auzit la TV, ca vor sa reduca numarul firmelor colectoare si prelucratoare a laptelui la 4 pe tara! Sa ne tinem atunci ce pret va vea laptele! Sper sa nu se ajunga la asa ceva, dar fum fara foc...

cristiboss56 22.01.2011 14:49:29

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 326683)
Am citit sau am auzit la TV, ca vor sa reduca numarul firmelor colectoare si prelucratoare a laptelui la 4 pe tara! Sa ne tinem atunci ce pret va vea laptele! Sper sa nu se ajunga la asa ceva, dar fum fara foc...

Și așa , prețul a sărit peste limita bunului simț ! Mulți se vor îngrămădi să cumpere de la ( sub ) tarabe sau direct de pe trotuar , ori nici așa ceva nu este în regulă . Extreme și extreme . . . !

Hartford 23.01.2011 03:37:04

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 325286)
Mi-a gatit nevasta-mea de Craciun racituri (piftie) din carne de curcan - e o mancare excelenta, dar si sanatoasa datorita usturoiului folosit in cantitati mari in reteta. Usturoi de la tara, nu made in China.

Si mie imi place mai mult piftia de curcan decit de pork:49: se digera mai usor.

Hartford 23.01.2011 03:41:37

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 325388)
Stii cum ajung curcanii albi la 40 kg???

Eh da imi inchipui ca sint ingrasati fortat dar ce sa facem? haideti atunci sa insemnam cu semnul crucii tot ce mancam si ce bem si sa speram sa murim sanatosi:1:

Yasmina 23.01.2011 05:38:51

Citat:

din fericire sufar de intoleranta la lactoza inca de mica,asa ca nu am baut lapte dulce de vreo 25 de ani...(pot consuma lapte acru insa)
mie imi face bine laptele de soia(am o mare aciditate gastrica)si cand il beau simt cum totul se calmeaza in interior:)
dar si laptele de soia este procesat si extra-procesat,nefiind un aliment natural,de baza
la fel si cu laptele de orez sau migdale...

anna21 23.01.2011 06:30:33

Ca o curiozitate: despre mancarea fast food (cea McDonalds care aparent nu se strica niciodata, daca e tinuta in loc uscat si nici gandacii nu se apropie de ea :))):
http://vigilantcitizen.com/?p=5138
http://vigilantcitizen.com/?p=5005
http://vigilantcitizen.com/?p=6344

anna21 23.01.2011 06:44:30

O stire de rasu-plansu (dar oricum, greu de crezut ca se intampla asa ceva):
Departamentul de Sanatate al UK a solicitat companiile fast food McDonalds si KFC, precum si companiile care produc mancare si bauturi procesate: PepsiCo, Kelloggs, Mars si Diageo sa participe la scrierea politicilor guvernamentale privind obezitatea si bolile legate de consumul de alcool si dieta nesanatoasa.

articolul intreg:http://vigilantcitizen.com/?p=5577

(ca si cum aduci lupul paznic la oi)

medusa 23.01.2011 10:30:24

pestele sub forma de conserve in ulei este benefic sanatatii?

Mihnea Dragomir 23.01.2011 10:46:15

Citat:

E foarte bun. Luam inainte frecvent, dar au luat dozatorul si l-au dus la un magazin mai departe, fiindca facea sa se vanda mai putin laptele celalalt, procesat. Era laptele preferat al lui Ioan, care, la cei doi ani ai lui, este expert în lapte.

joshoo 23.01.2011 11:23:26

Primit pe mail

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica, încât, când e frecata' pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
[/size][/color][/b] [/size]Oameni bolnavi de plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, în sfârsit cu fermitate, "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii"
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TBC-ul.
De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase
PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet, când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. [/size][/color][/b]In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. [/b]In ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.[/b] [/b] [/size]COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - în cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.[/size][/color][/b][/size]
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - într-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.[/size][/color][/b] [/size]
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea este extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata. [/b]
[/size]
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea! [/b]

Melissa 23.01.2011 13:50:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 327028)
O stire de rasu-plansu (dar oricum, greu de crezut ca se intampla asa ceva):
Departamentul de Sanatate al UK a solicitat companiile fast food McDonalds si KFC, precum si companiile care produc mancare si bauturi procesate: PepsiCo, Kelloggs, Mars si Diageo sa participe la scrierea politicilor guvernamentale privind obezitatea si bolile legate de consumul de alcool si dieta nesanatoasa.

articolul intreg:http://vigilantcitizen.com/?p=5577

(ca si cum aduci lupul paznic la oi)

Am vazut zilele trecute o femeie cum ii dadea copilului ( care nu avea mai mult de 10-11 luni) pe strada,dintr-un hamburger de la McDonalds.
Mi-am asumat riscurile de rigoare si am intrebat-o daca e mama micutului sau bona!Mi-a raspuns foarte zambitoare,ca e mama, ca doar ce cred, ca bona dadea bani pe hamburger pentru copil????
Am considerat ca degeaba as continua o discutie pe tema asta( am mai facut-o in alte imprejurari si am fost privita de parca eram un OZN),mi-am cerut scuze ca am intrebat si am plecat in treaba mea.
Din pacate lipsa de informatie a adultilor are repercursiuni si asupra copiilor care nu pot decide singuri...Si nu e vorba doar de produsele fast-food, ci de alimentatie in general....:2:

Melissa 23.01.2011 13:56:16

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 327045)
E foarte bun. Luam inainte frecvent, dar au luat dozatorul si l-au dus la un magazin mai departe, fiindca facea sa se vanda mai putin laptele celalalt, procesat. Era laptele preferat al lui Ioan, care, la cei doi ani ai lui, este expert în lapte.

Eu nu contest ca e gustos.Dar nu cred ca exista aviz sanitaro-veterinar,inainte de a fi turnat in automat.Aici mi-e mie dubioasa treaba..:4:

Melissa 23.01.2011 13:59:52

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 327043)
pestele sub forma de conserve in ulei este benefic sanatatii?

Daca nu ti-as fi citit si alte postari de pe alte topicuri, as fi crezut ca ai pus intrebarea asta la misto!:5:
Tot ce e conserva, nu e benefic sanatatii.Trebuie consumate alimente, cat mai aproape de starea lor naturala.Pestele nu-l poti manca crud, dar ai si alte optiuni in afara de conserva.

Melissa 23.01.2011 14:01:08

Citat:

În prealabil postat de joshoo (Post 327048)
Primit pe mail

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica, încât, când e frecata' pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
[/size][/color][/b] [/size]Oameni bolnavi de plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, în sfârsit cu fermitate, "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii"
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TBC-ul.
De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase
PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet, când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. [/size][/color][/b]In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. [/b]In ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.[/b] [/b] [/size]COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - în cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.[/size][/color][/b][/size]
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - într-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.[/size][/color][/b] [/size]
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea este extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata. [/b]
[/size]
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea! [/b]

Multumim pentru aceste informatii.Poate ca multi chiar nu le stiau.

medusa 23.01.2011 14:06:25

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 327112)
Daca nu ti-as fi citit si alte postari de pe alte topicuri, as fi crezut ca ai pus intrebarea asta la misto!:5:
Tot ce e conserva, nu e benefic sanatatii.Trebuie consumate alimente, cat mai aproape de starea lor naturala.Pestele nu-l poti manca crud, dar ai si alte optiuni in afara de conserva.

te-am intrebat, pentru ca imi plac foarte mult conservele de ton in ulei.

Melissa 23.01.2011 15:19:05

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 327116)

Si mie..:102:...Tonul sub aceasta forma era un invitat special in salatele mele, alaturi de porumb si ceapa...dar incerc sa ma feresc ..

vsovivi 24.01.2011 10:17:58

Domnule, ce e aia să facem mofturi la mâncăruri? Un fel de competență în sclifoseli? Păi v-am spus rețeta care te curăță de toate patimile:

„...stropi-mă vei cu isop și mă voi curăți,
spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi
auzului meu vei da...”

Deci așa ies din om stârlicii lenei și ai desfrânării, cu stropi de apă și frig-ă de la Dumnezeu băgată până în măduva oaselor.

Și dacă pierzi zilele și nopțile, și dacă chiar și sâmbăta și Duminica uiți să iubești curat, nu o să te trezești prea târzui că te-ai ocupat cu sănătatea în deșert doar ca să te mîndrești cu lipsa metehnelor? Iar apoi te vei da ca o jertfă ce nu folosește la nimic.

Deci nu pierdeți vremea cu mâncarea ci în posturi nu mâncați absolut nimic afară de Dumnezeu, fiți extremiști până dați de moarte, moartea păcatelor și trufiei, iar în zilele celelalte fiți echilibrați, adică mergeți pe sârma cumpătării ca să nu cădeți în pismă și ură pentru pofta și dorul lăcomiei de avere deșartă, de lene... ci urmați calea de mijloc, CRUCEA de la oameni dusă pentru Dumnezeu și pentru voi dacă vreți să iubiți curat și fără ceartă, că altfel pentru ce să faceți alimentație sănătoasă? Pentru viol?

Iar alimentele trebuie să fie vii, căci semințele au în ele viață, deci tot ce e plin de viață și curăție și binecuvântare, aia trebuie să mâncați, și cu gândul la Dumnezeu ca să fie date spre viață trupului, dar mai înainte dați hrana duhovnicească, ÎNVĂȚĂTURA SMERENIEI întru frățietate, căci sufletul nehrănit se îngâmfă și moare.

Cel mai simplu este să nu mănânci nimic toată ziua de post și apoi după cina duhovnicească masa cea echilibrată... fără carne, lapte, ouă, brânză... căci nu e voie să mănânci nimic omorât de om fără datină Dumnezeiască sau furat de la animale, iar peștele deși e voie, numai din cei mici care nu mănâncă toate spurcăciunile de prin ape, cei mici care nu mîncă oameni sau animale... că și ăstora le dă tot felul de hormoni și îngrășăminte... chiar uleiul trebuie să fie din ăla obținut prin strivirea sâmburilor, semințelor, fără metodele de omorâre a părții vii din sâmburi sau din alimente... căci toată viața curată trebuie să o mănânce omul... dar sângele animalului nu, căci sângele este viața animalului, el trebuie vărasat pe pământ... dar nu e voie să omori nici o vietate, căci așa este scris la lege: „Să nu ucizi, Să nu fii fesfrânat, Să nu furi, Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău adică să nu acuzi pe nedrept, Și să nu poftești nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău... nici casa, nici femeia, nici sluga, nici animalul, nici pământul...” și mai ales să nu părtinești când împarți ceva căci omul e hoț și întotdeauna când împarte, lui își face cea mai mare parte... căci omul e lacom și rău și nemulțumit și se dă victimă vrednică... se dă mereu muritor de foame din vina altora... deși e clar că singur și cu mâna lui a gândit și a făcut păcatul plănuit și programat în mintea și în ochiulhulpea lui cât ai clipi... a privit, a plănuit ca să fu...uure avearea... altuia.

„Nu îți este îngăduit, nu ți se cuvine, nu îți este permis Iroade ca să trăiești cu femeia fratelui tău... ”

Rugați-vă și Postiți ca să nu gLumiți... ca să nu primiți mită, să nu vi se dea vouă o mai mare bucățică din tort. Căci cine fură azi un ou mâine va mânca un bou și poimâine o cireadă de viței de lapte, viței din ăia de aur și de arginți, împărțiți pe grupe sangvine în mod științific și dialectic!

Cine vede ceva, mâncă și nu se mai oprește... din fericeală amăgitoare, crezând că e ceva... pentru că e frumoase și el are avere multă strânsă cu centura ca un adevărat centurion... beton!.. de la beție... firește, fiindcă nu știe ce-și crește... își crește drobul de sare de pe dulapul de lângă patul copilului.

windorin 24.01.2011 11:36:16

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 327116)

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 327165)
Si mie.
Tonul sub aceasta forma era un invitat special in salatele mele, alaturi de porumb si ceapa, dar incerc sa ma feresc.

Si eu il preferam, vazand ca nu contine decat... ton, ulei si sare.
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!

Melissa 24.01.2011 14:34:19

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 327394)
Si eu il preferam, vazand ca nu contine decat... ton, ulei si sare.
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!

Conservele de ton reprezinta o usoara si convenienta sursa de proteine, dar si o periculoasa sursa de contaminare cu mercur. Pe langa potentialul binecunoscut al mercurului pentru pagubele ce le aduce creierului copiiilor in curs de dezvoltare, mercurul acumulat in organism poate afecta si sistemul imunitar al adultilor si poate creste riscul de atac de cord. De aceea unii experti sugereaza ca ar fi mai bun consumul de macrou sau somon conservat. Cercetatorii de la Universitatea Purdue au testat 272 conserve de peste. Ei au descoperit ca nivelul de mercur a fost in medie 45 ppb ( parti de miliard ), la conservele de somon, 55 ppb la cele de macrou si 340 ppb la conservele de ton in ulei. Daca va place totusi tonul conservat,optati pentru conservele de ton in apa. Desi sunt mai putin sanatoase deoarece nu contin destul acid gras omega 3 precum macroul sau somonul, cel putin contin doar in jur de 54 ppb de mercur.

Miha-anca 25.01.2011 02:42:09

Se pot face conserve de peste si in propria bucatarie. Nu este greu si costa mai putin. Iar produsul obtinut se pastreaza in borcane de sticla.

medusa 25.01.2011 10:28:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 327824)
Se pot face conserve de peste si in propria bucatarie. Nu este greu si costa mai putin. Iar produsul obtinut se pastreaza in borcane de sticla.

da, asta chiar e o varianta buna ! dar trebuie gasit pe piata ton proaspat.

Melissa 25.01.2011 10:50:31

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 327824)

Daaaaaaa...eu ma facut de curand sardine in ulei...sunt fff gustoase si sanatoase..(sardinele le-am luat intregi,congelate-ca nu am gasit proaspete)

renascuta 25.01.2011 11:22:01

www.cristianmargarit.ro

Omul acesta, Cristian Margarit, stie f multe lucruri despre alimentatia sanatoasa si le impartaseste gratuit pe site-ul sau www.cristianmargarit.ro Merita sa aruncati o privire!

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324810)
Men sana in corpore sano!
M-am gandit sa deschid acest topic pentru ca fiecare dintre cei care cunosc avantajele unei alimentatii sanatoase, sa poata impartasi aici si altora,un "secret", fie el cat de mic, al alimentatiei sanatoase.

Pentru inceput ,cateva informatii "oficiale" ::1:

4 NUTRIMENTI DE BAZA:

Apa, carbohidratii (glucidele), proteinele si grasimile (lipidele) sunt principalele componente ale unei diete sanatoase. Daca alegi cea mai sanatoasa varianta a acestor nutrienti si-i mananci echilibrat, iti ajuti organismul sa functioneze la nivel optim.
1. Apa - Doua treimi din organismul uman matur este format din apa. Ea este implicata in fiecare functie a corpului si este vitala pentru functionarea aparatului digestiv, circulator si urinar. Apa transporta nutrimenti de la si catre celule. Cu ajutorul ei se mentine o temperatura adecvata in organism. Este recomandat sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi (2 litri).
2. Carbohidratii - reprezinta o sursa de energie pentru intregul corp. In primul rand, ei se gasesc in fructe si in legume; cei mai semnificativi hidrati de carbon de origine animala provin din produsele lactate. Aceasta clasa de compusi organici se divide in doua categorii principale: carbohidrati simpli si carbohidrati complecsi.
Carbohidratii simpli constituie cea mai rapida sursa de energie pentru ca sunt descompusi imediat de catre organism. Acestia includ o varietate de zaharuri precum lactoza (zaharul din lapte), fructoza (se intalneste in miere si in fructele dulci; printr-un proces utilizat la nivelul ficatului, fructoza este folosita pentru producerea de energie) si sucroza (zaharoza).
Carbohidratii complecsi includ fibrele si amidonul din produse fainoase (paine, paste), din fasole si din legume radacinoase (precum cartoful). Aceste alimente bogate in carbohidrati sunt inmagazinate in organism, devenind surse de energie pentru o perioada indelungata de timp.
Atat carbohidratii simpli, cat si cei complecsi sunt descompusi pana la glucoza - singura sursa de energie a creierului, glucoza participa la procesele metabolice producatoare de energie. Consumul zilnic ar trebui sa includa 50% de carbohidrati. In cazul in care consumi mai multe calorii decat poate folosi organismul, un procent din acesti carbohidrati sunt inmagazinati sub forma de grasimi.
3. Proteinele - au un rol vital in reglarea si functionarea organismului prin enzime si hormoni. Comparativ cu hidrocarburile, proteinele sunt o sursa de energie de lunga durata. Ele pastreaza echilibrul acid-alcalin din organism, formand materialul structural al muschilor, pielii, organelor si tesuturilor. Atunci cand consumi mai multe proteine decat ai nevoie, cantitatea suplimentara este depozitata si folosita ca sursa de energie dupa o anumita perioada.
Proteinele complete care se gasesc in carne, peste, branza, oua, iaurt si lapte contin cantitatea de aminoacizi de care are nevoie organismul. Produsele pe baza de soia - tofu, ulei de soia, lapte de soia, carne de soia - contin proteine complete.
Proteinele incomplete se gasesc in cereale si legume; ele aduc multe beneficii organismului, dar contin numai o parte din aminoacizii necesari. Adultii trebuie sa manance aproximativ 60 de grame de proteine pe zi, respectiv intre 10 - 15% din continutul total caloric pe zi.
4. Grasimile - sunt utile organismului. Grasimile au la baza acizii grasi care sunt principalii constituenti ai lipidelor. In timpul copilariei, acesti acizi organici sunt vitali pentru dezvoltarea neuronala normala. La varsta adulta, alaturi de glucide, acizii grasi devin o sursa primordiala de energie.
Acizii grasi sunt de mai multe tipuri: saturati, polisaturati si monosaturati.
Acizii grasi saturati se gasesc in carne de vaca, miel, porc, sunca si produse lactate. Cu cat este mai solid produsul, cu atat este mai mare concentratia de acizi grasi saturati. Corpul nostru utilizeaza acesti acizi in producerea colesterolului. Studiile au aratat ca o dieta bogata in acizi grasi saturati promoveaza afectiuni coronariene si ridica nivelul colesterolului in sange, prin marirea nivelului de colesterol "rau" (LDL colesterol).
Acizii grasi polisaturati se intalnesc in diferite specii de pesti (ton, somon, macrou) si in uleiurile vegetale - de floarea-soarelui, de soia, sau de porumb. Acestia scad valorea nivelului de colesterol in sange; totusi, o cantitate exagerata de acizi grasi polisaturati reduc HDL-ul colesterolul "bun".
Acizii grasi monosaturati intalniti in uleiul de masline reduc nivelul de LDL din sange, fara sa afecteze HDL-ul.

4 ALIMENTE ESENTIALE PENTRU SANATATEA TA

Banii pe care ii salvezi daca preferi sa-ti savurezi mesele in fast-fooduri nu sunt economisiti - peste o anumita perioada tot vor fi cheltuiti pentru a-ti trata raceala si diferitele afectiuni aparute in urma unei alimentatii nesanatoase. Mancarea ar trebui sa fie cea mai sanatoasa investitie pentru sanatatea familiei tale.

1. ULEI DE PESTE
Mai sanatos decat pestele insusi, uleiul de peste iti va aduce destul de multe beneficii:
previne afectiunile cardiovasculare, cancerul, depresia, artrita, diabetul, ulcerul si sindromul Alzeimer; amplifica nivelul de energie si capacitatea de concentrare; ofera cea mai mare rezistenta impotriva bolilor comune precum gripa si raceala; le ajuta pe femeile insarcinate sa evite nasterile premature si alte complicatii.
2. LEGUME CRUDE
Nimic nu se compara cu valoarea nutritionala a legumelor crude. Pe langa numerosii nutrienti, acidul folic continut de legumele cu frunze verzi previne bolile, in special pe cele neurodegenerative - de tip Parkinson, iar antioxidantii (vitamina C, vitamina E) te ajuta sa-ti pastrezi agerimea mintii. Daca esti o persoana a carei alimentatie se axeaza pe proteina animala, atunci trebuie sa te orientezi spre legumele cu un continut scazut de potasiu - conopida, mazare verde, spanac, salata verde si ciuperci.
3. OUA CRUDE
Oul crud este un aliment "fenomenal" pentru mintea si sistemul tau imunitar. Cu toate ca poate sa dureze pana cand te obisnuiesti, nu uita ca proteinele si grasimile continute de ou sunt esentiale pentru intregul tau organism. Oul gatit nu aduce aceleasi beneficii - cu cat este mai putin preparat (mai bine fiert decat prajit), cu atat va fi mai bine din punct de vedere nutritional. Exista mai multe metode prin care poti consuma oul crud: "stilul dur" - inghite un ou (cu tot cu galbenus) dintr-o suflare; amesteca-l alaturi de lapte si banane intr-un shake sau amesteca-l intr-un pahar cu suc de legume.
4. LAPTELE PROASPAT
Laptele proaspat este o sursa uimitoare de proteine, carbohidrati, grasimi, minerale si vitamine. Laptele pasteurizat este un aliment diferit, ce nu ofera aceleasi beneficii precum laptele proaspat.

Sursa: Farmacia ta

Florin-Ionut 25.01.2011 11:36:52

Despre peste

Aveti grija sa nu consumati peste de acvacultura, adica de ala crescut in pescarii. E hranit cu porumb, soia, hormoni samd - ceea ce nu consuma in mediul sau natural.

Pe cat posibil, nu folositi pestele congelat. De fapt, nimic congelat, pentru ca mancarea inghetata si dezghetata isi pierde calitatile.

Melissa 25.01.2011 14:06:29

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 327910)
Aveti grija sa nu consumati peste de acvacultura, adica de ala crescut in pescarii. E hranit cu porumb, soia, hormoni samd - ceea ce nu consuma in mediul sau natural.

Pe cat posibil, nu folositi pestele congelat. De fapt, nimic congelat, pentru ca mancarea inghetata si dezghetata isi pierde calitatile.

Da, stiu, dar uneori mai fac si d`astea..Mi s-a pus pata pe sardinele alea, aratau super bine...si iaca le-am luat/facut/mancat...:23:

Miha-anca 26.01.2011 01:43:02

Cand congelati peste...

puneti putina apa sau ghiata in punga. Astfel pestele va avea gust de proaspat cand il mancati.

Melissa 26.01.2011 01:58:09

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 328287)
puneti putina apa sau ghiata in punga. Astfel pestele va avea gust de proaspat cand il mancati.

Bun pont!Multumim!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:45:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.