Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bibliile sectante si eretice trebuiesc arse (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11929)

Doriana 21.01.2011 17:42:29

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 326357)
Sunt stupefiat, 14 carti inlaturate ?Doamne asta e deja prea mult, cum deci , penticostali , adventistii si restu nu au acele carti care le ai mentionat mai sus?cu acordul cui le au inlaturat?Cate diferente !! m a enervat faza cu ''inchinatul la icoane''au mers prea departe deci se vede clar ca ataca BO

Daca iti intrebi duhovnicul vei afla ca acele carti "inlaturate" nu sunt considerate canonice nici de BO, ci doar "bune de citit". Protestantii au ales sa formeze Biblia numai din cartile considerate canonice si votate ca atare de Sfantul Sinod, si sa nu mai adauge altele in plus. Cam atat despre marea stupefactie.

Vedeti dvs, multe lucruri au o explicatie. Daca la primul strigat de "Huo, sectantii! Ardeti-i!" strigam si noi la fel, e posibil sa vina o zi cand vom regreta ca nu am gandit inainte si am actionat sub impulsul sentimentelor induse de niscai "revolutionari" cu putere de convingere. De aceea e bine sa numaram intai pana la zece si sa ne informam inainte de a lua decizii atat de drastice.

camy_d 21.01.2011 17:48:21

În Biblie sunt numeroase anateme pentru cei care șterg sau adaugă ceva în Biblie. Deci dacă avem o Biblie modificată, nu trebuie să ne fie milă de ea, că este acolo și ceva din Cuvântul lui Dumnezeu și poate facem păcat dacă o distrugem, nu facem păcat. Ba nici nu-mi imaginez cum s-ar potrivi cu dogmele NP să modifici Biblia, adică autoritatea absolută, cum poți să schimbi măcar o literă din cartea cu autoritatea absolută?

Și aici totuși depinde de situație, nu în toate împrejurările e potrivit să arzi o Biblie eretică. Dacă ai una acasă la tine, fără milă, dar dacă faci asta public, treaba e mai delicată, depinde de situație.

Doriana 21.01.2011 17:58:43

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 326428)
nu în toate împrejurările e potrivit să arzi o Biblie eretică. Dacă ai una acasă la tine, fără milă, dar dacă faci asta public, treaba e mai delicată, depinde de situație.

Asa e, acasa le poti arde, dar daca esti intr-un loc public e bine sa te feresti sa arzi Biblii, s-ar putea sa observe si altii ce fel de om esti. [nu ma refer la tine personal, vorbesc la modul general]

Danut7 21.01.2011 18:04:32

Ne-am gasit noi sa vb... si in Biblia Anania si Teoctist sunt diferite modificari..

Templier Knight 21.01.2011 23:18:16

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 326423)
Daca iti intrebi duhovnicul vei afla ca acele carti "inlaturate" nu sunt considerate canonice nici de BO, ci doar "bune de citit". Protestantii au ales sa formeze Biblia numai din cartile considerate canonice si votate ca atare de Sfantul Sinod, si sa nu mai adauge altele in plus. Cam atat despre marea stupefactie.

Vedeti dvs, multe lucruri au o explicatie. Daca la primul strigat de "Huo, sectantii! Ardeti-i!" strigam si noi la fel, e posibil sa vina o zi cand vom regreta ca nu am gandit inainte si am actionat sub impulsul sentimentelor induse de niscai "revolutionari" cu putere de convingere. De aceea e bine sa numaram intai pana la zece si sa ne informam inainte de a lua decizii atat de drastice.

Necanonice ar insemna sa nu le introduca deloc in Biblie , asa si Cartea lui Enoh e buna de cit, si cred ca r merita introdusa in Biblie , de ce nu e introdusa si ea , daca ar fi asa de ne-canonice aceste 14 carti cum spui, cred ca nu ar fi fost introduse deloc.

colaps 21.01.2011 23:22:52

Și cine suntem noi dom'le să zicem ce și ce nu ar trebui să aparțină de Biblia Ortodoxă ? Dacă așa a fost rânduit de către cele șapte Sinoade Ecumenice (acolo unde au participat sfinții și nu noi nevrednicii), așa vom respecta. Orice alt gând revizionist sau reformist e de la vrăjmaș.

caty_deea 21.01.2011 23:28:10

Un preot m.a sfatuit candva sa dau pe ape in aval Biblia sectara pe care o aveam in casa.Nu stiu daca a zis bine ,dar e preot si trebuie sa fac ascultare.Ce.i drept inca nu am aruncat.o ca nu am avut unde,dar nici nu citim din ea.

Scotsman 21.01.2011 23:59:49

IPS Anania a explicat.Problema este sa se mai si citeasca ce spune dar asta este o alta discutie.O vizita aici, la sectiunea ,,Cuvant lamuritor, asupra Sfintei Scripturi"unde sta scris:

,,La capătul tuturor acestor cerneri și discerneri s-a putut stabili că Vechiul Testament conține 39 de cărți canonice, recunoscute ca atare de către tradiția iudaică, pe de-o parte, și de Biserica Ortodoxă, pe de alta. Acestora li se adaugă alte 14 cărți, pe care ambele tradiții le consideră doar „bune de citit“, adică ziditoare de suflet, conținutul lor nefiind obligatoriu pentru actul de credință în sine."

De unde provine diferenta:Protestanții le recunosc pe cele 39 drept canonice, dar pe cele „bune de citit“ le numesc „apocrife“, denumire sub care ortodocșii cataloghează numai acele scrieri pseudo-biblice pe care Biserica le-a respins constant din structura canonului biblic.Ideea este simpla.Cele 14 in discutie au o valoare morala,istorica si din alte puncte de vedere dar nu au aceiasi valoare,cu privire la invatatura despre mantuire,ca si restul.Restul sunt obligatorii.Acestea sunt facultative.

Protestantul a spus ,,Facultative?Pai atunci nu au aceiasi valoare.Nu ma intereseaza".Ortodoxul a spus: ,,Nu-i nimic,poate imi vor fi de folos ca invataura la modul general".Catolicul,conform Anania,a adaugat la cele ortodoxe inca trei.Pina aici fiecare s-a comportat in parametrii si specificului propriei confesiuni.Insa IPS Anania mentioneza,la modul onest:,,Revenind la canonul biblic, e evident că a învesti sau a nu învesti o carte cu autoritate normativă este un act în parte omenesc, dar el presupune mai întâi existența cărții, respectiv, a cărților."

Efectele se fac simtite si pe acest thread.Ideea ar fi simpla:cauta o Biblie a celor din confesiunea ta,daca esti un credincios strict.Nu accepta altele daca nu ai pasiuni referitoare la exegeza sau ai restrictii>dogmatice/doctrinare.Daca cineva doreste sa-ti ofere o Biblie pe care nu o doresti il poti refuza politicos.Cu forta este mai greu sa faci pe cineva sa accepte o Biblie si oricum i-ai compromis complet esenta daca faci asta.Daca cumva gasesti la altcineva o Biblie cu care nu esti de acord(ca versiune)atunci ii poti expunde punctul de vedere.Banuiesc ca nu intentioneza nimeni sa dea buzna in casa cuiva si sa se puna pe ars carti.

Am gasit eu la niste rude ortodoxe ale unui amic,pe langa Alexandria,o Biblie Cornilescu si un Nou Testament(Societatea Biblica).Curios fiind pe acest aspect,le-am spus cam care este situatia si i-am prevenit(oameni in varsta)ca detine Biblii care nu sunt aprobate de BOR si ar trebui sa le distruga/sa renunte/sa fac altceva cu ele.
Am vrut sa vad care va fi reactia,mi-am imaginat ca le tin si le este jena sa scape de ele (le luam eu dar eu imi permit>conform multora>cei ca mine merg in directia unui loc putin placut.Surpriza va fi ca si multi dintre cei care imi indica directia asta s-ar putea sa ma urmeze.Dar sa nu anticipam,sa lasam surpriza la final).Raspunsul a fost fenomenal:

,,Cum maica sa o arunc?Pai ma bate Dumnezeu,eu nu inteleg ce spui mata acolo,eu ma rog la Maica Domnului si mai citesc din ea cum zice popa.E scrisa clar,ca eu vad greu,si mai citim si noi seara,ca asa facea si tata inainte sa plece pe front.Da merg si la biserica,fac tot ce trebuie.Asa maica,ca asa trebuie".

Raspunsul batrinei m-a urmarit mereu si de aceea l-am retinut.Toate disputele de aici nu faceau pentru ea o ceapa degerata.Cumva facuse pace fara sa isi dea seama.Probabil iar am spus prostii :) Ma retrag in glorie,cu coada intre picioare.

tricesimusquintus 22.01.2011 07:37:31

Ar fi interesant un sondaj paralel făcut de protestanți/neoprotestanți pe același subiect, după care să se compare rezultatele. Cred că acestea i-ar îngrozi pe toți ortodocșii, ori cel puțin i-ar pune pe gânduri... Bănuiți la ce mă refer?

Personal, consider că și arderea Coranului în public -așa cum a cerut recent un creștin- ar însemna un păcat înaintea lui Dumnezeu. Ce să mai vorbim de o Sfântă Scriptură care e Cuvântul lui Dumnezeu (chiar cu diferențe versiunilor respective)!

Pantsless 22.01.2011 08:37:58

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 326318)
Dacă e cadou de la un eretic nu ai voie să primești. Dacă totuși dai de una sau primești cadou de la un ortodox... ce să faci, o lași în pace, nu-i nici sfântă, nici blestemată

Da, ce sa mai vorbim :))

padrevicentiu 22.01.2011 09:14:19

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 326318)
Dacă e cadou de la un eretic nu ai voie să primești. Dacă totuși dai de una sau primești cadou de la un ortodox... ce să faci, o lași în pace, nu-i nici sfântă, nici blestemată, doar o statuetă simplă, nu-i motiv de sminteală. Lumea dacă se uită la ea nu o ia pe căi greșite, nu influențează cu nimic așa cum ar putea să influențeze o biblie sectantă.

Indiferent de la cine este nu trebuie totusi aruncata la foc de parca am fi in Evul Mediu,acum suntem cat de cat mai civilizati nu?Cel mai bine o pui langa cartile cu povesti:24:

tricesimusquintus 22.01.2011 09:51:32

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 326699)
Indiferent de la cine este nu trebuie totusi aruncata la foc de parca am fi in Evul Mediu,acum suntem cat de cat mai civilizati nu?Cel mai bine o pui langa cartile cu povesti:24:

Cum ar fi Sfânta Tradiție:4:

dobrin7m 22.01.2011 10:55:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326712)

``3. Zis-a avva Antonie : parintii cei de demult, cand mergeau in pustie, intai se vindecau pe sine si facandu-se doctori alesi, vindecau si pe altii. Iar noi iesind din lume, mai inainte de a ne vindeca pe noi singuri, indata incepem a vindeca pe altii si intorcandu-se boala asupra noastra, se fac noua cele de pe urma mai amare decat cele dintai si auzim de la Domnul zicand : Doctore, vindeca-te mai intai pe tine ( 1 ).

``12. Zicea avva Arsenie : calugarul strain in tara straina sa nu se amestece intru nimic si atunci va avea odihna.``

``33. Zis-a avva Daniil : ne-a povestit noua avva Arsenie ca pentru el, desi poate chiar el era. Ca sezand un batran in chilia sa i-a venit un glas zicand : vino si iti voi arata lucrurile oamenilor. Si sculandu-se, a iesit si l-a dus pe el intr-ul loc si i-a aratat un arap taind lemne si facand o sarcina mare si acela se ispitea sa o ridice, dar nu putea. Si in loc de a mai lua dintr-ansa, el mergand mai taia lemne si adaoga peste sarcina. Si aceasta o facea vreme indelungata si mergand putin mi inainte, iarasi i-au aratat lui un om stand langa un lac si scotand apa dintr-ansul si turnand-o intr-un jgheab gaurit, din care curgea iarasi in lac. Si i-a zis lui iarasi : vino sa-ti arat alta : si a vazut o biserica si doi oameni calari pe cai tinand o prajina de-a curmezisul, unul impotriva altuia. Si voiau sa intre prin usa si nu puteau, pentru ca era prajina de-a curmezisul si nu s-a smerit nici unul pe sine inapoia celuilalt, ca sa intoarca prajina de-a dreptul si pentru aceasta au ramas afara de usa. Si batranul a zis : acestia sunt oamenii care poarta cu mandrie cumpana, ca si cum ar fi a dreptatii si nu s-au smerit ca sa se indrepteze pe sine si sa calatoreasca pe calea cea smerita a lui Hristos. Pentru aceasta si raman afara de Imparatia lui Dumnezeu. Iar cel ce taia lemne, este omul cel intru multe pacate, care in loc de a se pocai, adaoga alte faradelegi, intru pacatele sale. Si cel ce scotea apa, este omul cel care face lucruru bune, dar pentru ca are intru dansele amestecare rea, cu aceasta a prapadit si lucrurile cele bune ale sale. Deci tot omul trebuie sa fie treaz la lucrurile sale, ca sa nu se osteneasca in desert.``

``8) A fost intrebat avva Agathon : ce este mai mare : osteneala cea trupeasca, sau pazirea celor dinauntru? Iar batranul a zis : omul este asemenea unui pom; deci, osteneala cea trupeasca este frunza, iar pazirea celor dinauntru este roada. Si fiindca, dupa ceea ce este scris : tot pomul care nu face roada buna, se taie si in foc se arunca ( 1 ), aratat este ca pentru roada este toata osardia noastra, adica pentru pazirea mintii. Dar este trebuinta si de acoperemantul si podoaba cea de frunze, care sunt ostenelile cele trupesti.

( 1 ) Mat. VII, 19``

``14) Facandu-se odata sobor la schit pentru o pricina si punandu-se la randuiala, mai pe urma a venit si acest Agathon si a zis parintilor: nu ati pus pricina la buna randuiala. Iar ei i-au zis lui: dar tu cine esti de graiesti asa? lar el a raspuns : fiu al omului. Caci este scris: de graiti adica, dreptate dupa adevar, judecati cele nedrepte, fiii oamenilor. ( 1 )

( 1 ) Psalm 57, 1.``

``15) Se spunea pentru avva Agathon, ca trei ani s-a ostenit, tinand piatra in gura sa, pana cand s-a deprins sa taca.``

``11) A fost intrebat avva Ammona: care este calea cea stramta si ingusta? Si raspunzand, a zis : calea stramta si ingusta aceasta este, sa-si sileasca cineva gandurile sale si sa-si taie voile sale pentru Dumnezeu. Si aceasta este ceea ce s-a zis de apostoli : Iata noi am lasat toate si am venit dupa Tine ( 1 )

Mat. XIX, 27``

``1) Zis-a avva Alonie: de nu va zice omul intru inima sa ca eu singur si Dumnezeu suntem in lume, nu va avea odihna.

2) Zis-a iarasi : de nu as fi stricat tot, n-as fi putut sa ma zidesc; adica, de n-as fi lasat tot ce mi se pare bun din vointa mea, n-as fi putut sa dobindesc faptele bune.

3) Zis-a iarasi: de va voi omul, de dimineata pana seara ajunge in masura dumnezeiasca.``

Cuvinte pline de intelepciune nu Tricesimusquintus?
Va folosesc si dvs. nu-i asa?
Iata cum izvorul intelepciunii din Sfanta Traditie se revarsa si asupra ereticilor de vor sa il primeasca. De nu vor, atunci intelepciunea nu o vor.
Doamne ajuta!

dobrin7m 22.01.2011 11:01:46

Citat:

``3. Trezvia e calea a toata virtutea si porunca lui Dumne*zeu. Ea e numita si linistea inimii (isihia). Iar desavarsita pina la golirea de orice nalucire, e tot ea si paza a mintii.

4. Cel ce s-a nascut orb nu vede lumina soarelui. Tot asa cel ce nu e calauzit de trezvie nu vede cu imbelsugare razele harului de sus, nici nu se va slobozi de lucrurile, de cuvintele si de gandurile rele si urate de Dumnezeu. Acesta la moarte nu va scapa liber de capeteniile tarta*rului. ``
Isihie Sinaitul

Intelept nu? D-le Tricesimusquintus .

Doriana 22.01.2011 11:40:20

Cartile Sfintilor Parinti sunt pline de invataturi adanci si folositoare. Insa as dori sa va prezint niste fragmente cu o autoritate mult, mult mai mare:

"Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine.
În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi."

"Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvântul Tău.
Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine de la Tine.
Căci le-am dat cuvintele, pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit, și au crezut că Tu M-ai trimis.
Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi: -
tot ce este al Meu, este al Tău, și ce este al Tău, este al Meu, - și Eu sunt proslăvit în ei.
Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem și noi.
Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe care Mi i-ai dat; și nici unul din ei n-a pierit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
Dar acum, Eu vin la Tine; și spun aceste lucruri, pe când sunt încă în lume, pentru ca să aibă în ei bucuria Mea deplină.
Le-am dat Cuvântul Tău; și lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume, după cum Eu nu sunt din lume.
Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău.
Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.
Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.
Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, așa i-am trimis și Eu pe ei în lume.
Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin adevăr.
Și mă rog nu numai pentru ei, ci și pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor.
Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca, și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis."

Sunt insele cuvintele lui Iisus Hristos, Domnul si Stapanul vietilor noastre. Cuvinte vii si sfinte, care au salvat mii de suflete din pierzare. Cuvinte care vor ramane in picioare peste veacuri indiferent cati s-ar ridica impotriva lor. Cuvinte pe care dvs, doamna dobrin, si altii ca dvs ati votat ca ar trebui arse, punand ura dvs mai presus decat cuvintele lui Hristos. Biata tara si bieti oameni... :(

ionut stefan 22.01.2011 12:26:52

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 326181)
Plecând de la dovezile de erezie și modificare vicleană expuse mai jos, aș dori să știu, voi ce credeți că trebuie făcut cu bibliile eretice și sectante?

Mai întâi de toate, să știm că din biblia sectantă lipsesc 14 cărți ale Vechiului Testament. De la proorocul Maleahi până la Evanghelia lui Matei, următoarele cărți: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cîntarea celor trei tineri, Cartea a treia a lui Ezdra, Cartea înțelepciunii lui Solomon, Cartea înțelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugăciunea lui Manase, au scos afară de la pagina 917 la pagina 1097, adică un total de 180 de pagini.

Au scos afară! Au rupt, au sfâșiat, nu mai există pentru ei... Și așa și distribuie smintiții aceste �biblii�. Să amintim ce este scris în Apocalipsa 22:19: �Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta.�

--- --- ---

Biblia Ortodoxă: Psalmi 96:7,8 - �7. Să se rușineze toți cei ce se închină chipurilor cioplite și se laudă cu idolii lor. 8. Închinați-vă Lui toți îngerii Lui; [...]�

Biblia sectantă/Cornilescu: Psalmi 97:7 (diferă numerotarea) - �Sunt rușinați, toți cei ce slujesc icoanelor, și care se fălesc cu idolii: toți dumnezeii se închină înaintea Lui.� (hulirea Sfintelor Icoane și la ei cumva îngerii au ajuns �dumnezei�)

--- --- ---

Biblia Ortodoxă:
Matei 1:20 - �[...] Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt.�
Luca 1:28 - �Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har [...]�
Luca 1:43 - �Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?�
Luca 1:48 - �Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.

Biblia sectantă/Cornilescu:
Matei 1:20 - �[...] Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce s-a zămislit în ea, este de la Duhul Sfânt.�
Luca 1:28 - �Îngerul a intrat la ea, și a zis: "Plecăciune, ție, căreia ți s-a făcut mare har; [...]�
Luca 1:43 - �Cum mi-a fost dat mie să vină la mine maica Domnului meu?� (în unele variante chiar �mama Domnului�)
Luca 1:48 - �pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită,

(hulirea Maicii Domnului!)

--- --- ---

Biblia Ortodoxă: Tit 3:10 - �De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,�

Biblia sectantă/Cornilescu: Tit 3:10 - �După întâia și a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări,

Alte erori:
--- --- ---

Biblia Ortodoxă:
II Paralipomena 36:9 - �Iehonia era de optsprezece ani când s-a făcut rege și a domnit trei luni și zece zile în Ierusalim. Acesta a făcut lucruri neplăcute înaintea ochilor Domnului.�
IV Regi 24:8 - �Iehonia era de optsprezece ani când s-a făcut rege și a domnit în Ierusalim trei luni. Numele mamei lui era Nehușta, fiica lui Elnatan, din Ierusalim.�

2 Cronici 36:9 - �Ioiachin avea opt ani când a ajuns împărat și a domnit trei luni și zece zile la Ierusalim. El a făcut ce este rău înaintea Domnului.�
2 Împărați 24:8 - �Ioiachin avea optsprezece ani când a ajuns împărat și a domnit trei luni la Ierusalim. Mama sa se chema Nehușta, fata lui Elnatan, din Ierusalim.�

(păi ori e 18, ori e 8...)

--- --- ---

Biblia Ortodoxă:
IV Regi 8:26 - �Ohozia era de douăzeci și doi de ani când s-a făcut rege și a domnit un an în Ierusalim. Numele mamei lui era Atalia, fiica lui Omri, regele lui Israel.�
II Paralipomena 22:2 - �Ohozia era de douăzeci și doi de ani când s-a făcut rege și a domnit în Ierusalim un an. Pe mama lui o chema Atalia și era fiica lui Omri.�

2 Împărați 8:26 - �Ahazia avea douăzeci și doi de ani când a ajuns împărat și a domnit un an la Ierusalim. Mama sa se chema Atalia, fata lui Omri, împăratul lui Israel.�
2 Cronici 22:2 - �Ahazia avea patruzeci și doi de ani, când a ajuns împărat, și a domnit un an la Ierusalim. Mama sa se chema Atalia, fata lui Omri.�

(ba 22 de ani, ba 42 de ani...)

--- --- ---

Biblia Ortodoxă:
Facerea 46:27 - �Fiii lui Iosif, născuți în Egipt, erau de toți nouă suflete. Deci, de toate, sufletele casei lui Iacov, care au venit în Egipt cu el, au fost șaptezeci și cinci.
Faptele Apostolilor 7:14 - �Și Iosif, trimițând, a chemat pe Iacov, tatăl său, și toată rudenia sa, cu șaptezeci și cinci de suflete.

Genesa 46:27 - �Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci.��
Faptele Apostolilor 7:14 - �Apoi Iosif a trimis să cheme pe tatăl său, Iacov, și pe toată familia lui, șaptezeci și cinci de suflete.�

(cum dom'le, de la 9 și 75 s-a ajuns la 2 și 70 odată și 75 altădată ?)

[...] puncte puncte, etc. etc. și încă multe alte greșeli smintite...

Cuvinte de învățătură ale părintelui Cleopa Ilie despre �Cum să ne purtăm cu sectarii?�

�De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te� (Tit 3, 10). Pe omul sectar după mustrare îl părăsești și-ți este ție ca un păgân.

Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: �Eu sunt calea, adevărul și viața!�. Iar în psalmul 138 se spune: �Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât� și zice Psalmul: �Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie�. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: �Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!�

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei.

in primul rand nu trebuie sa primim carti de la sectanti slujitorii dracilor. in cazul in care avem asemenea carti trebuiesc arse

Pantsless 22.01.2011 16:19:26

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 326772)
in primul rand nu trebuie sa primim carti de la sectanti slujitorii dracilor. in cazul in care avem asemenea carti trebuiesc arse

Ai gresit secolul atunci cand te-ai nascut, amice.

ionut stefan 22.01.2011 16:24:55

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 326858)
Ai gresit secolul atunci cand te-ai nascut, amice.

nu am stiut tu l-ai nimerit bine

gabriela8 22.01.2011 16:38:54

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 326699)

Si cum ramane cu respectarea poruncilor bisericesti? Una din ele spune clar sa nu citim carti eretice, asadar nici sa le pastram in casa nu e ingaduit pentru ca ele nu sunt carti cu povesti ci pot dauna mult sufletului care nu isi cunoaste credinta!

gabriela8 22.01.2011 16:40:01

Citat:

Sfanta Traditie nu este doar o carte si nici nu este poveste!

colaps3 22.01.2011 16:51:45

N-o să-ți meargă admine. E interesant cum lași pe toți ereticii ăștia să stea pe forum dar când vine vorba de dreapta credință vrei mucles. Nu-i așa ?

http://www.moldovacrestina.info/2009...espre-sectari/

Păcatul trecerii oamenilor la sectari este foarte mare, este un păcat împotriva Duhului Sfant, n-are iertare nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie. De nu se vor întoarce la Biserica Ortodoxă sectarii sunt pierduți! Biserica este mama noastră ea ne-a născut prin apă și prin Duh, căci I-a spus Iisus lui Nicodim: “De nu se va naște cineva din apă și din Duh nu va putea intra în împărăția Cerurilor” (Ioan 3, 5).

Este un eres, o sectă numită “penticostali”, am fost la aceștia la casa lor de rugăciune la Vicovul de Sus, la Straja, că ei ziceau că au dreptul de a boteza cu Duhul Sfant. “Cine v-a spus vouă așa ceva, de ce atâta mândrie în capul vostru? Căci botezul cu Duhul Sfânt nu se cere la creștini, acesta numai Apostolii l-au avut, care a venit în limbi de foc și le-a dat Apostolilor putere să vorbească în toate limbile și să facă minuni și să învieze morții. Deci, pentru noi este rânduit botezul cu apă și cu Duh Sfânt”.

Sectarii sunt ramuri rupte de la Biserica lui Hristos. La Efeseni se spune, că noi suntem Biserica lui Hristos și mădulare în parte, pe unul l-a pus Dumnezeu Apostol, pe unul prooroc și altele, fiecare suntem mădulare ale Bisericii, nu că noi suntem Biserica, ci mădularele Bisericii, Biserica Universală este Trupul lui Hristos. Iisus a spus că toată vița care rămâne în El aduce roadă, iar care nu rămâne în El se taie și se aruncă în foc.

Cu omul sectar atâta ai voie să vorbești: odată și de două ori (Tit 3, 10) și apoi să-ți fie ca un păgân și vameș. Sf. Ioan Evanghelistul zice, să nu-i primim în casă, nici ziua bună să nu le dăm. Sectarul spune: Uite ce scrie aici și omul crede; așa spun baptiștii, penticostalii și toți sectarii, dar n-avem voie nici să vorbim cu ei, n-avem voie să-I primim, nici să mergem la adunările lor. La adunarea lor mergi, numai dacă încerci să tragi pe cineva de acolo. După canonul 9 și 34 al Sinodului de la Laodiceea și Conoanele Apostolice “Este oprită mergerea creștinilor la cimitirele lor și la adunările sectarilor, ereticilor” Canonul 45 Apostolic, din anul 50 de la Ierusalim, “Preot, diacon, creștin, care se roagă cu ereticii – sectarii să se afurisească (blesteme), dacă a slujit cu ei să se afurisească (Preotul)” să se scoată din preoție. Canonul 46 apostolic spune: “Episcop, preot, diacon, care botez sau jertfii ia de la ereticii sectari să se “caterisească” să i se ia preoția”, cu atât mai mult cad sub blestem creștinii ce merg la ei.

Cum să ne purtăm cu sectarii?

“De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te” (Tit 3, 10). Pe omul sectar după mustrare îl părăsești și-ți este ție ca un păgân.

Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”

Ei zic, că sunt frați cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcați în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-I duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei.

[...]

ionut stefan 22.01.2011 16:55:55

Citat:

satana ranjeste ca si tine

tricesimusquintus 22.01.2011 17:23:03

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 326865)
....

Omule, eu zic s-o lași baltă. Îi faci un deserviciu și memoriei părintelui Cleopa și Ortodoxiei prin ideile acestea intolerante, extremiste și fanatice. Umfli doar cifra primei poziții în sondaj, și atâta tot...

colaps3 22.01.2011 17:35:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326871)
Omule, eu zic s-o lași baltă. Îi faci un deserviciu și memoriei părintelui Cleopa și Ortodoxiei prin ideile acestea intolerante, extremiste și fanatice. Umfli doar cifra primei poziții în sondaj, și atâta tot...

Dom'le, Ortodoxia-i Ortodoxie, Ortodoxia nu-i mămăligă sau gelatină. Păi ce suntem noi (nereferindu-mă și la tine), suntem găini sau creștini ?

Pantsless 22.01.2011 17:54:00

Da' de ce nu poti sa fii ortodox si fara threaduri fanatice in care instigi lumea sa arda carti? Tu-ti vezi de treaba ta, ia si arde cartile, da-ti foc la toata biblioteca si gata; ca pana una alta multi filosofi sunt "eretici" cum zici tu, asa ca...

Ce tot bati atata toba? Ce rau ti-au facut oamenii care au alta religie? Stai linistit, ca un om apartinand unei secte nu inseamna ca nu crede in dumnezeu, nu e "slujitorul dracului". Si biblia asta pe care tu o citesti cu atata sfintenie, tot de oameni a fost scrisa. Si oamenii aia nu puteau fi toti atat de inteligeni, avand in vedere vechimea.

PS: Poti sa refuzi cartile de la bun inceput, daca chiar e asa o problema. Sau sa le pastrezi si sa nu le bagi in seama. Sau sa le arunci. Auzi, "sa le ardem". Bine ca n-are toata lumea drujba acasa, ca iti veneau idei..

PS: aia 3 care ati pus "nu stiu" sa va fie rusine ca nu sunteti in stare sa ganditi si asteptati raspunsul din alta parte.

costel 22.01.2011 18:02:55

De multe ori, sub masca asa zisei ravne pentru adevar, ajungem sa-i uram pe cei care nu marturisesc credinta ortodoxa. Dar cel ce uraste pe cel cazut in pacat (fie el erezie sau alt pacat), putem spune ca este la fel de vinovat ca si acela, caci un crestin sanatos va avea intotdeauna mila fata de orice om, care este chipul lui Dumnezeu si va incerca cu multa dragoste si intelepciune sa lucreze pentru mantuirea lui.

colaps3 22.01.2011 19:47:47

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 326880)
De multe ori, sub masca asa zisei ravne pentru adevar, ajungem sa-i uram pe cei care nu marturisesc credinta ortodoxa. Dar cel ce uraste pe cel cazut in pacat (fie el erezie sau alt pacat), putem spune ca este la fel de vinovat ca si acela, caci un crestin sanatos va avea intotdeauna mila fata de orice om, care este chipul lui Dumnezeu si va incerca cu multa dragoste si intelepciune sa lucreze pentru mantuirea lui.

Frate dragă, păcatu-i păcat, erezia-i erezie. Nu le pune în aceeași oală căci nu sunt unul și același lucru. Erezia-i lepădare, ieși din comuniune cu Biserica mamă, te părăsește Duhul Sfânt căci Duhul Sfânt nu sălășluiește întru cei hulitori.

Sfântul Apostol Pavel spune clar ce trebuie făcut. În ziua de astăzi, sub pretextul dragostei ni se cere să acceptăm sectele, ecumenismul și toate ereziile smintitoare. Asta nu-i dragostea lui Hristos, ci dragostea lui satana.

Psalmul 138:
21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât și asupra vrăjmașilor Tăi m-am mâhnit?
22. Cu ură desăvârșită i-am urât pe ei și mi s-au făcut dușmani.

Cum se ruga Sfântul Ioan de Kronstadt? „Doamne, pierde-i pe eretici sau adu-i la dreapta credință”. Ce zice părintele Arsenie Papacioc? „Singur Ortodoxia!”

Toleranța spirituală duce drept în iad. Noi în ziua de astăzi suntem atacați, dar atacați într-un mod viclean, din ascuns! Fiind creștini ortodocși întru Hristos, avem datoria să ne apărăm Ortodoxia sfântă, nu să ne luăm la îmbrățisări cu cel ce o atacă.

Ce crezi că a făcut Sfântul Ștefan cel Mare când atacau turcii păgâni? I-a strâns în brațe și i-a sărutat? Normal că nu, a purces la luptă, la tăiat capete și este Sfânt! Mai presus de dragostea pentru aproape este dragostea pentru Hristos. Ereticul nu este un aproape, asta trebuie înțeles!

Dragostea până la erezie. Acolo se oprește. Uită-te la cuviosul Patapie, acel Patapie blând, smerit, plin de dragoste pentru aproape dar și când s-a apropiat eretica de el a spus hotărât „Cum tu, o eretică, te apropii de mine ?” și a împins-o. Și era „doar” catolică. Vă dați seama, asta este măsura sfinților, tot ceea ce este întreprins cu ereticul este compromis.

Încerci odată, de două ori dar dacă vezi că nu și nu, a treia oară nu mai încerci, te depărtezi și îl consideri vameș și păgân.

macsim 22.01.2011 22:08:52

Si atunci ... de ce nu te departezi??? De ce continui sa cauti compania "vamesilor si paganilor"?

colaps3 22.01.2011 23:06:36

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 326951)
Si atunci ... de ce nu te departezi??? De ce continui sa cauti compania "vamesilor si paganilor"?

Măi scărăbuță, citește în susul paginii, anume în stânga și citește tare și răspicat ca să înțelegi matale: „Creștin Ortodox Forum”.

Păi cum dom'le, cum să mă îndepărtez, dacă forumul e creștin ortodox și eu sunt la fel, de ce? Unde e problema? Mai degrabă să te îndepărtezi tu căci nu ai ce căuta.

I-auzi la el. Păi măi când văd sectanți în România eu nu mă depărtez de România pe motiv că sunt sectanți aici ci vă dau pe voi afară că n-aveți ce căuta.

E totuși forum creștin ortodox. Sau cumva e o mască pentru o operațiune de promovare a ecumenismului și nu știu eu ?

Doriana 22.01.2011 23:35:42

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 326965)
Păi cum dom'le, cum să mă îndepărtez, dacă forumul e creștin ortodox și eu sunt la fel, de ce? Unde e problema?

Problema e ca cei ce au creat acest forum ortodox au vazut cata ortodoxie ai in tine; iar cand ei te dau afara pe usa tu intri pe geam ranjind: "N-o sa scapati usor de mine! http://www.yoursmiles.org/tsmile/demon/t1414.gif" Asa ca tu continui sa intri pe geam si sa faci de ras ortodoxia cu fanatismul tau. Daca ai avea o pusca si dreptul legal ne-ai impusca pe toti de ortodox ce esti. Si pariez ca daca ne intalnim pe strada esti numai miere. Curajul tau este mare numai sub protectia anonimatului.

Pantsless 23.01.2011 00:50:42

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 326965)
I-auzi la el. Păi măi când văd sectanți în România eu nu mă depărtez de România pe motiv că sunt sectanți aici ci vă dau pe voi afară că n-aveți ce căuta.

I-auzi :)) Bine, Maria Ta.

Razboinicul luminii. Sigur nu esti Gigi becali? "M-ai inteles?"

antoniap 23.01.2011 07:37:45

Acest topic banuiesc ca se adresa ortodocsior. Nu se suparau cei de alte confesiuni, daca din ,,oarecare motive'' nu se considerau ,, datori'' sa vina pe acest forum.

Era de asteptat ca, daca au venit pe forum ortodox, cei de alte confesiuni sa caute sa afle adevarul, nu sa-si impuna propriile pareri.

Ne aparam credinta asa cum putem, discutam intre noi, ortodocsii, ferim Ortodoxia de influente straine asa cum ne-au invatat Sfintii Parinti. Nu trebuie nimeni sa se supere. Daca stii ca intr-un flacon care are eticheta de ,,Pepsi'' se afla otrava, ii dai peste mana copilului daca vrea sa guste de acolo. Dar, preventiv, poti a schimbi eticheta, poti sa scrii pe sticla respectiva ca e otrava sau pur si simplu poti s-o ascunzi.

Ereziile ne otravesc sufletul si trebuie ascunse intr-un fel.

tricesimusquintus 23.01.2011 09:07:35

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 327031)
Acest topic banuiesc ca se adresa ortodocsior. Nu se suparau cei de alte confesiuni, daca din ,,oarecare motive'' nu se considerau ,, datori'' sa vina pe acest forum.

Era de asteptat ca, daca au venit pe forum ortodox, cei de alte confesiuni sa caute sa afle adevarul, nu sa-si impuna propriile pareri.

Ne aparam credinta asa cum putem, discutam intre noi, ortodocsii, ferim Ortodoxia de influente straine asa cum ne-au invatat Sfintii Parinti. Nu trebuie nimeni sa se supere. Daca stii ca intr-un flacon care are eticheta de ,,Pepsi'' se afla otrava, ii dai peste mana copilului daca vrea sa guste de acolo. Dar, preventiv, poti a schimbi eticheta, poti sa scrii pe sticla respectiva ca e otrava sau pur si simplu poti s-o ascunzi.

Ereziile ne otravesc sufletul si trebuie ascunse intr-un fel.

Doamnă, credința niciodată nu se apără prin violență, ori prin gesturi necugetate. Arderea unei Biblii (indiferent în ce versiune ori limbă) este un act extrem ce aduce dezonoare celui ce-l săvârșește, nemaivorbind de imensul păcat împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Doar Ceaușescu a avut îndrăzneala să se atingă de Biblii transformându-le în cenușă ori hârtie igienică. Știm cu toții care a fost sfârșitul lui...

Pantsless 23.01.2011 10:33:18

Pai sigur ca da, e o insulta la adresa altor religii.
Ia sa vin eu sa-ti arat cum dau foc la Bilbia ortodoxa, iti place?

O biserica americana a vrut sa arda Coranul pe 11 septembrie;
Citez: "Inițiativa a fost condamnată și de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a subliniat că ea "riscă să aibă consecințe nefaste asupra securității trupelor noastre"." (link)
De ce crezi ca ar fi avut consecinte nefaste? Pentru ca e o insulta foarte mare adusa celor care cred in Coran si ieseau scantei.

Asa ca ce treaba aveti voi cu arsul cartilor? Pai daca sunteti asa de convinsi de religia voastra, de ce v-ar fi frica? Ah, va e frica sa nu fiti influentati? Pai daca sunteti influentati inseamna ca aveti si un motiv, de ce nu va dati jos ochelarii de cal? "sa nu vad nimic, sa n-aud nimic, eu cred in religia mea."

PS: Mai era cineva pe forum care spunea ca vezi-doamne, de cand a stat si a ascultat ce-aveau de spus niste martori ai lui iehova (parca), are numai ghinion. Era disperata, ca ea ce face? Ca s-a suparat dumnezeu pe ea. De ce? Pentru ca a ascultat ce aveau de spus niste OAMENI? Si daca a ascultat ce? Pai de-acum ar trebui sa va spargeti timpanele si sa va scoateti ochii, pentru a fi siguri ca nu 'pacatuiti'. Penibil.
Apropo, ieri am avut toata ziua numai ghinion, dupa ce mi-am baut cafeaua. Trebuia sa fi fost cafeaua de vina. Cam asta e logica persoanei respective.

joshoo 23.01.2011 10:58:36

In nici un caz,e biblia lor si au investit multa credinta in ea daca o arzi e posibil sa atragi asupra ta cunostintele.
Nu inteleg dc trebuie sa fie arsa?din ura?De ce nu ne putem suporta uni pe alti?Deageaba ne mai numim crestini daca facem asa ceva.

bairstow 23.01.2011 11:52:52

Repet nu cred ca biblile ar trebui arse ci duse la preot! Dar daca citim o biblie tradusa prost mai putem spune ca ea are Cuvantul Domnului? Pai Traducere Nou a iehovistilor o citeste cineva in afara de ei? SI ce spune acolo? Iisus este un Dumnezeu! Nu Dumnezeu! Si nu numai aceasta greseala! A arde o carte nu e un lucru rau! Pai daca ea contine blasfemii noi trebuie sa o pastram? Si ce inseamna Iisus este Un Dumnezeu? Nu jumatate de blasfemie cel putin?
Eu asa stiam cand ai primit o carte eretica ori o distrugi ca sa nu mai fie citita de cineva si sa fie cu putinta sa il duca in eroare ori o duci la preot! Si asa am observat ca citind carti eretice am uneori idei care nu sunt nici bune si nici ortodoxe!
De ras este ca ereticii ard sau distrug icoane cu chipul lui Iisus. Nebunesc este ca si ei au icoane cu Iisus pe care insa nu le ard!

Pantsless 23.01.2011 12:14:10

Pai si daca nu crezi ce scrie acolo, trebuie sa-i dai foc?
Spune-mi, ai in biblioteca Harap-Alb? I-ai dat foc?

antoniap 23.01.2011 12:20:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327035)
Doamnă, credința niciodată nu se apără prin violență, ori prin gesturi necugetate. Arderea unei Biblii (indiferent în ce versiune ori limbă) este un act extrem ce aduce dezonoare celui ce-l săvârșește, nemaivorbind de imensul păcat împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Doar Ceaușescu a avut îndrăzneala să se atingă de Biblii transformându-le în cenușă ori hârtie igienică. Știm cu toții care a fost sfârșitul lui...

Un gest devine bun sau rau in functie de scopul pentru care se face. Daca arzi Biblia pentru ca esti ateu si nu-L suporti pe Dumnezeu, te faci impotrivitor lui Dumnezeu.

Daca arzi o biblie care contine blasfemii cu scopul de a impiedica raspandirea unei erezii, atunci Dumnezeu nu numai ca te iarta, dar te considera prieten al Sau. Biblia trebuie sa ne arate calea, Adevarul si Viata. Daca nu ne arata adevarul, atunci este buna de aruncat in foc. Nu e nicio pierdere, exista hartie si cerneala si isi pot face loc pe piata cele care ne arata Calea, Adevarul si Viata.

antoniap 23.01.2011 12:23:22

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 327044)
Pai sigur ca da, e o insulta la adresa altor religii.
Ia sa vin eu sa-ti arat cum dau foc la Bilbia ortodoxa, iti place?

O biserica americana a vrut sa arda Coranul pe 11 septembrie;
Citez: "Inițiativa a fost condamnată și de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a subliniat că ea "riscă să aibă consecințe nefaste asupra securității trupelor noastre"." (link)
De ce crezi ca ar fi avut consecinte nefaste? Pentru ca e o insulta foarte mare adusa celor care cred in Coran si ieseau scantei.

Asa ca ce treaba aveti voi cu arsul cartilor? Pai daca sunteti asa de convinsi de religia voastra, de ce v-ar fi frica? Ah, va e frica sa nu fiti influentati? Pai daca sunteti influentati inseamna ca aveti si un motiv, de ce nu va dati jos ochelarii de cal? "sa nu vad nimic, sa n-aud nimic, eu cred in religia mea."

PS: Mai era cineva pe forum care spunea ca vezi-doamne, de cand a stat si a ascultat ce-aveau de spus niste martori ai lui iehova (parca), are numai ghinion. Era disperata, ca ea ce face? Ca s-a suparat dumnezeu pe ea. De ce? Pentru ca a ascultat ce aveau de spus niste OAMENI? Si daca a ascultat ce? Pai de-acum ar trebui sa va spargeti timpanele si sa va scoateti ochii, pentru a fi siguri ca nu 'pacatuiti'. Penibil.
Apropo, ieri am avut toata ziua numai ghinion, dupa ce mi-am baut cafeaua. Trebuia sa fi fost cafeaua de vina. Cam asta e logica persoanei respective.

Daca ai chef sa dai foc unei biblii ortodoxe, discuta acest lucru pe forumul apartinand confesiunii tale. Fiecare gest se face pe raspundere proprie si cu motivatia adecvata. Tu ce argumente ai avea sa arzi o biblie ortodoxa? Daca o arzi, iti asumi raspunderea, nu veni aici sa-ti mai dam si aprobare! La fel procedeaza si ortodocsii care ard biblii care contin blasfemii: isi asum raspunderea pentru gestul lor.

Pantsless 23.01.2011 12:23:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 327059)
Un gest devine bun sau rau in functie de scopul pentru care se face. Daca arzi Biblia pentru ca esti ateu si nu-L suporti pe Dumnezeu, te faci impotrivitor lui Dumnezeu.

Daca arzi o biblie care contine blasfemii cu scopul de a impiedica raspandirea unei erezii, atunci Dumnezeu nu numai ca te iarta, dar te considera prieten al Sau. Biblia trebuie sa ne arate calea, Adevarul si Viata. Daca nu ne arata adevarul, atunci este buna de aruncat in foc. Nu e nicio pierdere, exista hartie si cerneala si isi pot face loc pe piata cele care ne arata Calea, Adevarul si Viata.

Asta spui tu, pentru ca esti ortodoxa. Altii spun altfel. Daca ar face toti ca dumneata? Ce lume am avea, in care ar domni intoleranta... necrestina, chiar.

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 327060)
Daca ai chef sa dai foc unei biblii ortodoxe, discuta acest lucru pe forumul apartinand confesiunii tale.

N-are nicio legatura. Am vrut sa te fac sa privesti din mai multe puncte de vedere, dar se pare ca n-am sanse..
Eu nu intentionez sa ard nimic, am mintea mai descuiata de atat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:01:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.