![]() |
Citat:
|
Citat:
Si chiar daca ar fi cum zici tu si conspiratia stiintifico-ateista vrea cu tot dinadinsul ca practicile reiki sa fie denigrate, ar fi atat de usor sa le dati peste bot: dovediti ca reiki functioneaza - si nu cu statistici si marturii, ci cu metode clare, pe care oricine sa le poata reproduce. Evident, practicantii de reiki nu sunt in stare sa dovedeasca acest lucru, limitandu-se la a gasi naivi susceptibili la prosteli orientale, care sunt "convinsi" ca reiki "lucreaza". |
Problema e ca daca vorbim despre "devezi clare", oricine poate combate usor si tema religiei.
Ceea ce trebuie vazut este pozitia Bisericii vis-a-vis de reiki. Citat:
|
Citat:
Stii ca seamna cu faptul ca si diavolul se chinuie sa arate ca nu exista. Aproape toate tehnicile astea functioneaza si chiar si majoritatea ghicitorilor pot sa ghiceasca. Problema cea mai mare e ca astea se fac cu ajutorul ingerilor cazuti, nu ca nu exista. Dar daca insistati, s-au facut studii prin SUA ca se se arate ca nu e placebo. |
Citat:
Incertitudinile si faptul ca mai nimeni din cei apropiati mie nu este de acord cu astfel de practici m-au adus aici, unde am mai citit si in alt thread opinii ale oamenilor despre Reiki care, se pare, sunt la fel de contradictorii precum ma simt si eu. precum si ceea ce cautam, asa cum a precizat si Catalin, si anume: Care este pozitia Bisericii Ortodoxe fata de practica Reiki? Si care sunt argumentele pentru aceasta? Va multumesc pentru rabdarea si bunavointa de a participa la discutie. Ma ajuta foarte mult. |
Citat:
Dar asa e aici pe forum, de multe ori uitam sa raspundem la obiect si transformam orice thread intr-o discutie mai generala, sper ca nu te superi. |
Citat:
Citat:
Pana acum nu s-a intamplat asa ceva; daca s-ar fi intamplat ar fi fost o adevarata furtuna in presa stiintifica. Nu se intampla in fiecare zi ca o pseudostiinta precum reiki sa devina acceptata de comunitatile academice, asa ca singura posibilitate e ca studiile la care faci trimitere sunt pline de gauri sau nu exista. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Explicati, va rog, cum de reiki nu este incompatibil cu invatatura crestina - cu stiinta si cu bunul stimt e deja incompatibil, dar din moment ce suntem pe un forum ortodox, hai sa vedem ce relatie este intre reiki si crestinism. |
Citat:
|
Citat:
(pana si in gluma suna ciudat ce-am zis... Domane iarta-ne!) |
Citat:
|
Citat:
|
pt natylucy
Draga mea...nu te lupta ca n-are sens...Cel mai intelept cedeaza...tu stii cum ne-ar ataca pana si pentru namaste...un salut pur , zis cu iubire si care tradus in scurt inseamna "lumina divina din mine se inchina luminii divine din tine"....si asta pentru ca toti care credem in Dumnezeu Tatal, Fiul, Duhul Sfant si care voim binele aproapelui , suntem ai LUI....Si lumina Lui ne este calauza ! Pace, iubire si lumina in Hristos , tuturor! Doamne ajuta !
|
Citat:
|
Citat:
Cei de la Reiki nu stiu de unde vine energia asta, spun ca din cosmos. Mai spun ca oricne poate face asta, chiar si ateu fiind. Dai niste bani si primesti puteri magice. Maestrii de pe la noi spun ca aceasta ar fi harul Sfantului Duh. Asadar accesezi Sfantul Duh cand vrei. Iata aici o descriere pe viu a diferentei intre harul necreat si energia/lumina creata de ingerii cazuti: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm Tu poti sa alegi ce vrei, nu te opreste nimeni sa mergi pe calea cea larga a ocultismului. |
Citat:
|
Citat:
Cand spui ca vindeca cu palmele vrei sa spui ca practica Reiki? Vindeca el oare numai cu palmele? Cei zece leprosi s-au vindecat prin punerea mainilor? Sau au apucat sa se arate preotilor? Care era conditia esentiala care o cerea Iisus Hristos pentru vindecare? Cat despre smirna si tamaie... tu crezi ca diavolul nu suporta mirosul? sau crezi ca faptul de a fi sfintite dar nu fara credinta celui care le foloseste, il speria mai tare? Daca numai cu credinta nu se poate si e nevoie de reiki presupun ca invierea din morti e joaca de copii pentru voi.... Nu vedeti cat de ridicol suna orice explicatie aberanta data de "invatatura" reiki? |
Citat:
|
Ki, din reiki, este echivalentul chinezescului chi, din qigong, cu diferenta ca in qigong chi curge prin meridianele corpului uman, bolile aparand in urma perturbarii echilibrului acestor fluxuri, pe cand in reiki practicantul canalizeaza "energiile universului", ki, catre subiect, astfel incat sa-i vindece bolile.
Atat qigong cat si reiki sunt niste practici ridicole, foarte populare printre adeptii new age, persoanele "spirituale". Prin "punerea mainilor", "energiile vitale" sunt manipulate intru vindecarea bolilor. S-a constatat ca reiki functioneaza la fel cum functioneaza acupunctura si alte practici similare: nu exista diferente intre reiki si placebo. |
Citat:
Am citit de mai multe ori ce ai spus tu si ce am spus eu. Treaba este ca tu afirmi mereu cate ceva fara sa raspunzi la ce te intreb eu. Voiam sa ma indrept catre ceea ce tocmai ai afirmat, cum ca:"important e ca puterea lui dumnezeu e cea mai mare!(lucru ce il sustinem amandoi)" cu intetia sa-ti arat diferenta intre dumnezeul tau si Dumnezeul meu! Deci fiind practicanta reiki presupun ca sti si istoria acestei practici. Sti ca isi are radacina in budism. Acum intrebarea se pune: Este Budismul acelasi cu credinta in Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu? In afara de practicile comune adica post, rugaciune si contemplarea lui Dumnezeu(meditatia la budisti). Trecem la partea a doua.... Budismul a aparut si el din vechea religie hindusa "brahmanismul vedic", din acest motiv intrebuinteaza si multe simboluri ale hinduismului dintre care amintesc aici chackrele. Laund fiecare chackra in parte vedem ca sunt descrise ca fiind guvernate de un zeu(!!). Sa luma acum asa numita Crown Chackra care reprezinta impreunarea lui Shakti cu Shiva - evident to 2 zei! Shiva fiind zeul distrugerii si din descrierea lui nu seamana deloc cu Creatorul! A doua intrebare: Gasesti ca Dumnezeul meu seamana cu dumnezeii pe care mi-i serveste reiki la packet? PS. Intrebarile le-am pus ca sa te intrebi singura nu ca sa-mi raspunzi mie... |
pt natylucy
....te prevenisem.....lasa bona fide deoparte , cuique suumm...Doamne ajuta !
|
Cine este maistrul tau? (Nume Prenume) ?
Citat:
|
[quote=FiulRisipitor;331288]Uite cum sta treaba...
Am citit de mai multe ori ce ai spus tu si ce am spus eu. Treaba este ca tu afirmi mereu cate ceva fara sa raspunzi la ce te intreb eu. Voiam sa ma indrept catre ceea ce tocmai ai afirmat, cum ca:"important e ca puterea lui dumnezeu e cea mai mare!(lucru ce il sustinem amandoi)" cu intetia sa-ti arat diferenta intre dumnezeul tau si Dumnezeul meu! Deci fiind practicanta reiki presupun ca sti si istoria acestei practici. Sti ca isi are radacina in budism. Acum intrebarea se pune: Este Budismul acelasi cu credinta in Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu? In afara de practicile comune adica post, rugaciune si contemplarea lui Dumnezeu(meditatia la budisti). Trecem la partea a doua.... Budismul a aparut si el din vechea religie hindusa "brahmanismul vedic", din acest motiv intrebuinteaza si multe simboluri ale hinduismului dintre care amintesc aici chackrele. Laund fiecare chackra in parte vedem ca sunt descrise ca fiind guvernate de un zeu(!!). Sa luma acum asa numita Crown Chackra care reprezinta impreunarea lui Shakti cu Shiva - evident to 2 zei! Shiva fiind zeul distrugerii si din descrierea lui nu seamana deloc cu Creatorul! A doua intrebare: Gasesti ca Dumnezeul meu seamana cu dumnezeii pe care mi-i serveste reiki la packet? PS. Intrebarile le-am pus ca sa te intrebi singura nu ca sa-mi raspunzi mie...[/QUOT eu nu am un dumnezeu si tu un dumnezeu!DUMNEZEU E MAI UNUL !NU STIU DACA MA INTELEGI!ASA CUM SI ORTODOCSII SI CATOLICII SE ROAGA DEFAPT LA ACELASII DUMNEZEU.INTELEGI?ADICA EU SUNT ORTODOCSA,DA SIMT NEVOIA SA INTRU INTR-O BISERICA SA MA ROG...CE FAC?NU INTRU IN BISERICA CATOLICA CA DEFAPT EI AU ALT DUMNEZEU?FIECARE INTELEGE INVATATURA LUI DUMNEZEU CUM VREA!EU NU CRED IN ALT DUMNEZEU DECAT IN CEL CE ESTE IN CER!SI EU CONSIDER CA ESTE SINGURUL ADEVARAT!INTELEGI!IAR REIKI NU MI-A CERUT SA RENUNT LA EL CI DIN CONTRA SA MA ROG SA TIN POST SI SA MERG SA MA SPOVEDESC!SA TIN LEGATURA PRIN RUGACIUNE CU DUMNEZEU!SI CREDE-MA CA NU VAD NIMIC RAU IN ASTA. |
Citat:
|
stephen comee , moshe zamurovici, geo araki,magda balanescu, dumitru lazia , lidia barsan , aurelian curin etc...depinde de scoli de reiki vb...ce stie cel ce intreaba despre :usui shiki ryoho, terra mai reiki, karuna reiki, quantum reiki,real reiki, sacred path reiki, ? CUM poti combate vehement ceva ce nu se cunoaste...Si un copil daca n-are diabet si i se da o bombonica , o molfaie si abia apoi spune daca ii place au ba...SUBLINIEZ : NU pledez pt reiki, si nici nu voi dezvolta vreodata subiectul...Ideea este ca nu are sens sa judeci ceva asa..dupa ureche...Orice comenturi veti mai face, nu mai raspund, nu de alta dar sunt un calator de bun simt......Doamne ajuta !
|
Citat:
Citat:
Daca eu iti spun despre tatal tau ca e chinez ai sa ma crezi? (sper ca nu am si nimerit-o :) ) Evident ca nu! Tu sti caracteristicile tatalui tau! Iar in cazul lui Dumnezeu vorbim nu de caracteristici fizice ci modul in care el se reveleaza oamenilor. Daca tu mi-l prezinti pe Shiva ca fiind Dumnezeu o sa-ti spun ca esti in inselare... Asta e problema altor religii, ca il prezinta pe Dumnezeu deformat, nu prezinta imaginea revelata ci imaginea inchipuita care se potriveste cu scopul lor! Citat:
Iti suna cunoscut asta:",,Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.’’ (II Corinteni XI, 14)."?? Cum iti dai tu seama daca entitatile de lumina sunt bune sau rele? E o lista imensa de intrebari la care reiki nu da nici un raspuns. |
Citat:
|
Citat:
Am inteles ca pe tine te-a deranjat, ca sa ma exprim asa, faptul ca se comunica cu "spiritele". Eu nu am ajuns la aceasta performanta de a le invoca, m-am rezumat la auto-tratament, pe care l-am practicat foarte putin. Cum ai reusit sa te debarasezi de Reiki? Ce a declansat in tine motivatia de a te intoarce la simpla credinta in Dumnezeu prin invatatura crestin-ortodoxa? De exemplu, pe unii oameni ii trezesc anumite revelatii, gen http://www.ortodoxmedia.com/inregist...Claudiu-Raducu |
Citat:
Dupa ce am citit niste carti de Lazarev (ocultist rus) am inceput sa citesc Biblia, unul din scopuri fiind si de a vedea daca exista reincarnare, despre care minteau ocultistii ca e si in Biblie. Si asa mi-am dat seama ca e adevarat tot ce scrie acolo. Cateva luni am mai facut reiki, am vorbit si cu maestrul, dar am vazut niste emisiuni neoprotestante (ale unui cult) la tv despre paranormal si am inceput sa am serioase dubii. Apoi am aflat si mai multe. |
Citat:
|
Citat:
Carti ortodoxe care sa trateze doar despre reiki probabil nu veti gasi si nu ar avea rost, sunt descrise in general toate tehnicicile paranormale care au aceeasi sursa de fapt. la fel ca minunile samanice sau cele din hinduism. Nu sta nimeni sa ia fiecare tehnica in parte din momnet ce e aceeasi explicatie pentru toate. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Haideti sa definim erezia. Ereziile (gr. hairesis și lat. haeresis = opțiune, alegere) sunt "concepții particulare fie despre Sfânta Treime, fie despre dumnezeirea lui Iisus Hristos, sau despre firea Sa omenească, sau despre raportul dintre cele două firi în ipostasul Său dumnezeiesc, acestea din urmă fiind cunoscute sub numele de erezii hristologice. Se cunosc și erezii pnevmatologice, întâlnite în teologie sub numele de subordinaționism pnevmatologic, sau de pnevmatomahie" [1]. De asemenea, ereziile care afectează viziunea corectă asupra Bisericii se numesc erezii eclesiologice. Ori ceea ce ati citat dumneavoastra despre Reiki nu CONTRAZICE dogma sau invataturile Bisericii. Ati vazut vreun rand care sa spuna sa nu fii credincios BO ? Ati vazut un rand care sa spuna ca trebuie sa devii budist pentru a practica Reiki ? Ati vazaut vreun rand care a spusn un singur cuvant impotriva invataturilor ortodoxe ? Nu cred. Si atunci de ce aceasta atitudine ? Chakrele nu apartin sistemului Reiki ci invataturilor provenite de pe meleagurile Indiei. Daca ati fi cercetata mai profund ati fi aflat ca exista o serie de cercetatori printre care si preoti japonezi care au studiat si publicat carti despre aceste chakare. Si nu numai ei. Lucrari despre chakre au publicat si Michale Aivanhov , Rudolf Steiner etc. Daca analizam simbolurile ele fac parte sin inconstientul colectiv al umanitatii...de cand suntem ne exprimam cel mai usor in imagini. Simbolurile au reprezentat prima scriere din istoria omenirii. Ulterior s-a trecut la alfabetul fenician , grec , latin s.a.m.d. Putem reaminti aici ca si Sfanta Cruce este tot un simbol. Cu o semnificatie aparte in viata ortodoxa. Este exact cum ati spune ca si Crucea este tot o plasmuire a mintii, nu ? Daca spuneti , citez "Acea energie divină din mâna dreaptă este eclipsată de energiile satanice care vin peste ea " inseamna oare ca dumneavoastra credeti ca Satana are o forta mai mare decat Creatorul tuturor lucrurilor, Dumnezeu ? Personal nu cred acest aspect insa sunt convins ca exprimarea dumneavoastra nu este cea mai adecvata. Citat:
Toate cele bune, Hikari |
Zi-ne mai multe despre tine, ca e clar ca ti-ai facut contul pentru propaganda pro-reiki.
Citat:
|
Citat:
Toate cele bune, Hikari |
Sunt convins ca gandurile tale sunt absolut imaculate.
Ai reinviat ambele threaduri despre Reiki si ma intrebam doar daca poti spune cate ceva despre tine. Evident, in conjunctie cu Reiki. Ce-ti doresti? O confirmare a faptului ca daca stai cu mainile pe tine esti pe drumul cel bun? Citat:
|
Pe un alt topic, cu un subiect asemanator, am scris urmatoarele:
,,Daca ne vindecam cu ajutorul lui Dumnezeu, ii multumim lui Dumnezeeu. Dar, daca ne vindecam cu ajutorul diavolului, are si el ,,oarece'' pretentii, ca doar n-a muncit degeaba! Sa nu uitam ca exista minuni facute cu ajutorul lui Dumnezeu si exista false minuni, facute cu ajutorul demonilor. Scopul vietuirii crestine este mantuirea si chiar dobandirea Duhului Sfant si sfintirea vietii. Aceste practici diavolesti intrerup lucrarea mantuitoare a crestinului. Cine apeleaza la aceste practici ori se indeletniceste cu ele se face partas la lucrarea diavolului. Omul care a fost ajutat astfel, nu mai constientizeaza ca boala i-a fost trimisa de Dumnezeu pentru a se intoarce la pocainta. El cauta sa-si salveze doar trupul, iar de suflet nu se mai ingrijeste. Bolile si necazurile ne sunt trimise cu un rost si cu un scop. Cei care au apelat la aceste practici si apoi s-au dezis de ele stiu cat de greu le-a fost sa-si gaseasca duhovnic, sa se pocaiasca, sa se roage, etc. Sa nu ne jucam cu focul. O bioenergeticiana foarte buna mergea a venit sa-i sminteasca pe credinciosi si chiar sa ,,se ocupe'' de un parinte foarte induhovnicit. Parintele i-a spus sa renunte la bioenergia ei si sa-si vada de mantuire. Dar ea n-a ascultat, ci voia sa-l studieze dupa ,,stiinta'' ei pe parintele Gabriel Nicu. Intr-o seara, pe cand se intorcea de la slujbele parintelui, fiind ceata, numai ea n-a vazut trenul care venea din sens opus si praf s-a facut. Celorlalti crestini nu li s-a intamplat nimic.'' |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:48:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.