![]() |
Citat:
Nu reusesc sa va inteleg, explicati va rog ce intelegeti dvs. prin excomunicare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ar trebui facuta si logodna la preot, mai ales spovedania. Dar... Oricum am deviat de la subiect, avortul duce la excomunicare in BC, dar nu si in BO. |
Citat:
|
Citat:
Pentru ca, in fond, cand avem ocazia sa ne asemanam cel mai mult cu Tatal nostru ? Atunci cand suntem si noi mame si tati. Dumnezeu a murit pentru copii Sai. A-ti omori copilul nu inseamna a spune - vreau sa fiu opusul lui Dumnezeu ? |
Citat:
Cunoasteti cazuti de excomunicare pe motiv de avort in BO? Eu stiu persoane care au avortat si nu sunt excomunicate, au canon, il fac, dar merg la Biserica. Si asa sta deasupra lor pacatul asta, sa mai fie excomunicate cad de tot in deznadejdea (cei care s-au trezit, partasi la acest pacat nu sunt doar mamele ci toti care au fost de acord cu el, nu mai vb de medic.), ca cele care au astfel de pacate si mai si le zic, sunt total rupte de Dumnezeu. In acest sens, putem preciza si pozitia BO fata de cea de-a doua casatorie, fata de BC, care am inteles ca nu o accepta. Sa ma contrazica cineva daca gresesc. P.S. O curiozitate off-topic, cei de danseaza in biserica, in special negrii, sunt catolici?? |
Citat:
"Sfântul Ioan Gură de Aur consideră avortul ca o infracțiune mai mare decât crima, aruncând vina pentru păcat atât asupra femeii, cât și asupra bărbatului" Sinodul de la Elvira (305-306) hotărăște excomunicarea femeii care și-a avortat copilul, ea putând să se împărtășească abia pe patul de moarte. · Sinodul de la Ancira – la fel. · Sinodul Trulan (Quinisext, 692) dă formula canonică definitivă de condamnare a avortului, can. 91 hotărând: „pe cele care dau doctorii provocatoare de avort și pe cele care primesc otrăvuri pierzătoare de prunci la supunem pedepsei ucigașului” adică cel puțin 10 ani de excomunicare. Acum nu cred ca mai are aplicare, la acea vreme existand excomunicarea. Dar totusi, nu era asa de des intalnita. |
Avortul chirurgical este la fel de condamnat ca si cel prin utilizarea "pilulei de control al nasterii", care habar nu am la cat timp poate fi luata dupa contact. Dar e un altfel de avort, ca duce la distrugerea "embrionului", ca nu stiu cum sa zic.
|
Citat:
Ar fi comic, dacă de fapt nu ar fi tragic, să vedeți câte cupluri vor copii și umblă după fertilizare in vitro la 35 de ani, după ce și-au omorât "produșii de concepție" la 25 de ani... |
Citat:
Este foarte mediatizat avortul chirurgical, mai putin acesta "chimic", atat prin aceasta pilula cat si prin alte metode gen diafragma, sterilet si anticonceptionale cred. Sunt familiarizata doar cu denumirile, ce fac exact nu stiu. Lasati, ca sunt altii la 23 de ani, care vor copii si nu au, fara distrugerea acestor produsi prin utilizarea unor astfel de metode... Sper sa nu zic vreo prostie, dar paca la a 3a zi de la concepere, coboara duh sfant asupra lui. Aceasta fertilizare in vitro nu este contra invataturii bisericesti in general? |
1 atașament(e)
«Toate păcatele sunt păcate, dar pruncuciderea (avortul) este mai mare decât toate. O femeie care a făcut un singur avort, este oprită de la Sfânta Împărtășanie 20 de ani. Este ucidere de om.
Să nu‑mi spui mie, cum venise o femeie: „Da, părinte, dar era numai de o lună”. O lună? Auzi ce spun Sfinții Părinți? „Precum când tună și fulgeră odată ai văzut lumina fulgerului, odată auzi tunetul așa este și zămislirea pruncului”. Dacă Dumnezeu vrea atunci să zămislească un copil, în aceeași clipă se zămislește și trupul și sufletul. În aceeași clipă. Și dacă după împreunare ai încercat să împiedici nașterea și să faci vreun avort, și după un ceas după ce te‑ai împreunat, ucigaș de om ești. (Parintele Cleopa) Dumnezeu Atotcreatorul creează, cum zice proorocul: „Eu creez duhul omului în pântecele maicii lui”. Și de aceea e o urgie mare pe poporul nostru român și pe alte popoare; în Franța, în Germania, în Anglia și în America mai tare se practică avorturile, mai mare urgie, și de aceea focul acesta când începe va arde fără cruțare toate popoarele lumii» (Parintele Cleopa) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai ideea e ca orice act sexual sa se faca fara nici un mijloc de prevenire a sarcinii, indiferent de metoda. Utilizarea altor metode decat cele medicamentoase, desi nu duc la sarcina, inseamna tot o impotrivire... ca se evita. |
Citat:
|
"Biserica Ortodoxă este categoric împotriva fertilizării in vitro!"
|
Citat:
|
Citat:
Dar cred ca aceasta metoda face ca o femeie sa aiba 4- 6 copii deodata. Spunea cineva de pe forum ca a facut o "reductie embrionara", adica avort, ca organismul nu suporta un numar asa mare de copii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Scopul vietii nu este a avea copii cu orice pret. De fapt esti pe drumul gresit cand vrei ceva (in afara de mantuire) cu ORICE pret. |
Citat:
Corect. |
Citat:
|
Citat:
Cand eram in scoala generala, in clasa a 6-a cred, ne-au adus la ora de biologie un filmulet cu copii avortati si cum se face un avort. Am ramas marcata! Abia acum stau si ma gandesc ca nu i-a ajutat capul prea mult pe profesorii aia de ne-au aratat asa ceva... |
Citat:
Vă avertizez că acest videoclip are poze cu embrioni avortați: http://www.youtube.com/watch?v=zqVYh...eature=related |
Citat:
|
Este extrem de dureros sa-ti vezi copil avortat spontan, intr-o caserola....Sa-l vezi aproape format, cu caputul mare, manute micute, cu locul ochisorilor vizibil.....Te doare, si te doare atat de tare incat....se poate intampla sa nu mai vrei o noua experienta....in incercarea de a fi mama...Se intampla...
|
Citat:
|
Da....ma refer la cineva anume....
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Stau si ma intreb cum anticonceptionalele nu provoaca avort. Prezervativele, desi nu implica un avort, este tot o impotrivire... |
Citat:
|
Citat:
Este in engleza. |
Citat:
1. Anticoncepționale orale combinate, care sunt combinații de estrogen și progesteron. Ele au un mecanism principal de acțiune: inhibarea ovulației, și două mecanisme secundare de acțiune, dintre care unul este avortiv: îngreunează încuibărirea embrionului în peretele uterului. 2. Anticoncepționale numai cu progesteron (minipilula, există și forme injectabile, implantabile sau inelul vaginal Nuvaring). Mecanismul lor de acțiune este, cel puțin teoretic, non-avortiv. Bineînțeles că, în practică, se folosesc cele din prima categorie mai mult. |
"Preotii pot permite mirenilor utilizarea prezervativelor", dar totusi nu este acceptata "orice decizie egoista a sotilor de a nu face copii".
Vad ca atat Papa, cat si Biserica Rusa, s-au bazat in primul rand pe promovarea prezervativului ca o masura de prevenire a HIV. Ciudat... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:03:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.