Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Minune!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12123)

camy_d 06.02.2011 20:46:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334128)
ce inseamna sa "pui mana"?

Să pui mâna pe flacără la propriu.

camy_d 06.02.2011 20:48:03

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334131)
Asta-i cea mai tare....ne-ai facut certati cu apa...:24:( nu cu aghiazma, cu apa de la dus)

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334130)
Bună întrebare, retrag partea cu spălatul sticlei, rămâne în picioare doar ipoteza slujbei incomplete.

Am retras asta.

Melissa 06.02.2011 20:49:49

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334128)
ce inseamna sa "pui mana"?

Aprinde acum o lumanare si pune mana!:21: Adica taie flacara cu palma si ramai pe loc, sa vezi daca te arde...Ei,,flacara de care vorbeam ( de la momrmantul sfant), NU ARDE cateva minute...

catalin2 06.02.2011 20:50:51

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334130)
Bună întrebare, retrag partea cu spălatul sticlei, rămâne în picioare doar ipoteza slujbei incomplete.

E si asta, am citit eu parca pe site-ul unui preot. Apa nu se strica, dar se strica murdaria si afecteaza si apa (banuiesc).

Melissa 06.02.2011 20:51:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334135)
Am retras asta.

Esti o scumpa, stii doar..:53:

Dumitru73 06.02.2011 21:12:24

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334136)
Aprinde acum o lumanare si pune mana!:21: Adica taie flacara cu palma si ramai pe loc, sa vezi daca te arde...Ei,,flacara de care vorbeam ( de la momrmantul sfant), NU ARDE cateva minute...

daca nu arde cateva minute, atunci de ce nu vezi unul care sa tina mana in flacara mai mult de 0,5 secunde?
asa cum spuneai, doar trec mana prin flacara.
este pe net experimentul unui rus care a luat un manunchi de lumanari, exact ca la Ierusalim, si si-a trecut mana prin flacara, asa cum fac pelerinii.
rezultatul? flacara nu te arde daca treci mana repede prin ea.

catalin2 06.02.2011 21:21:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334146)
daca nu arde cateva minute, atunci de ce nu vezi unul care sa tina mana in flacara mai mult de 0,5 secunde?
este pe net experimentul unui rus care a luat un manunchi de lumanari, exact ca la Ierusalim, si si-a trecut mana prin flacara, asa cum fac pelerinii.

Uite aici o calugarita care isi pune la lumanare fata si vesmantul de pe cap. Trebuie totusi sa ne gandim ca sutele de pelerini in fiecare an nu se duc acolo ca sa ii pacaleasca pe ceilalti. http://www.youtube.com/watch?v=RaI2hXyg-fM

Dumitru73 06.02.2011 21:35:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334151)
Uite aici o calugarita care isi pune la lumanare fata si vesmantul de pe cap. Trebuie totusi sa ne gandim ca sutele de pelerini in fiecare an nu se duc acolo ca sa ii pacaleasca pe ceilalti. http://www.youtube.com/watch?v=RaI2hXyg-fM

daca o sa-ti spun ca scriu de pe telefon si nu pot sa vad clipul, o sa spui ca vin cu pretexte.
experimentul de care vorbesc era mukt ma concludent.
tipul era la bustul gol si isi trecea flacara pe mani, pe barba, pe piept, etc.
o sa caut pe net si o sa pun un link.

Melissa 06.02.2011 21:43:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334146)

Am spus sa tai flacara( adica sa nu tii mana neaparat deasupra, o poti baga direct in foc) si sa ramai cu palma acolo.Am vazut cum isi tineau efectiv flacara pe obraz,pe barba, mult timp.Mult prea mult pentru o flacara normala.

Dumitru73 06.02.2011 21:47:44

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334163)
Am spus sa tai flacara( adica sa nu tii mana neaparat deasupra, o poti baga direct in foc) si sa ramai cu palma acolo.Am vazut cum isi tineau efectiv flacara pe obraz,pe barba, mult timp.Mult prea mult pentru o flacara normala.

ok. nu te contrazic.
dar iti promit, ca maine o sa caut si o sa-ti demonstrez ca se poate si cu o flacara normala.

Melissa 06.02.2011 21:58:31

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334168)
ok. nu te contrazic.
dar iti promit, ca maine o sa caut si o sa-ti demonstrez ca se poate si cu o flacara normala.

PAi ce sa cauti?Cauta o lumanare si treci la probe.:-))Daca stai cu mana in flacara cateva minute, fara sa te arzi( ca poti sta si sa te parlesti,numai sa imi arati ca se poate:-)) ), te cred!

Dumitru73 06.02.2011 22:04:30

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334175)
PAi ce sa cauti?Cauta o lumanare si treci la probe.:-))Daca stai cu mana in flacara cateva minute, fara sa te arzi( ca poti sta si sa te parlesti,numai sa imi arati ca se poate:-)) ), te cred!

arata-mi un clip cu cineva care in noapte invierii intinde mana in flacara si tine acolo cateva minute.
si pe urma mai vorbim.

catalin2 06.02.2011 22:09:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334168)
ok. nu te contrazic.

Daca am inteles bine fosforul alb arde mult mai tare decat o flacara normala. Oricum, minunea nu consta doar in faptul ca se aprind lumanarile, asta e doar o mica parte. Minunea consta in faptul ca apare o Lumina care se aseaza pe Sfantul Mormant.

Dumitru73 06.02.2011 22:18:43

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334182)
Daca am inteles bine fosforul alb arde mult mai tare decat o flacara normala. Oricum, minunea nu consta doar in faptul ca se aprind lumanarile, asta e doar o mica parte. Minunea consta in faptul ca apare o Lumina care se aseaza pe Sfantul Mormant.

de ce deviezi subiectul?
minunea, daca este minune, trebuie sa fie adevarata in intregul ei.
si ce legatura are fosforul alb cu lumanarile de la Inviere? sau are? :)

catalin2 06.02.2011 22:21:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334190)
de ce deviezi subiectul?
minunea, daca este minune, trebuie sa fie adevarata in intregul ei.
si ce legatura are fosforul alb cu lumanarile de la Inviere? sau are? :)

Ma certi? :) Nu era vorba ca de la fosforul alb se aprind lumanarile?

Dumitru73 06.02.2011 22:27:13

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334193)
Ma certi? :) Nu era vorba ca de la fosforul alb se aprind lumanarile?

nu te cert :)
dar unde cunt minutele ale? cu sa fara fosfor.

Raoul 06.02.2011 22:29:55

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333924)
Mulți creștini pot spune că au trăit o minune, chiar mulți de pe forum.

Si eu am trait,mai multe.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334092)
Eu țin de câțiva ani niște sticluțe de aghiazmă și niciuna nu s-a stricat.

Într-o vreme luam în fiecare duminică anafură, dar n-o mâncam și se aduna. S-a uscat, dar n-a făcut niciun fir de mucegai. La un moment dat am luat hotărârea s-o mănânc și era bună, numai că cam tare.

1. Anafura mai si mucegaieste,este adevarat ce s-a spus. Depinde de modul de depozitare! Insa NU afirma nimeni,si cu atat mai mult Biserica Ortodoxa,cum ca nu s-ar strica.

2. Doar agheasma MARE nu se strica,sau ramane curata vreme indelungata. Asta afirma si Biserica.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334158)
daca o sa-ti spun ca scriu de pe telefon (...)

Si eu mai am obiceiul asta :))

catalin2 06.02.2011 23:17:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334195)
nu te cert :)
dar unde cunt minutele ale? cu sa fara fosfor.

Eu nu am zis de minute. Din cate stiu lumina nu arde doar cateva minute. Pana o ia patriarhul si ajunge la oameni nu ai cum sa stai cateva minute cu ea. dar poti incerca, anul asta o sa mergi la Ierusalim si vezi cat poti sta cu mana.

AdrianAamz 07.02.2011 01:20:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334049)
Despre acest subiect exista o explicatie stiintifica : utilizarea fosforului alb,care in contact cu oxigenul din aer, se aprinde "din senin",face flacara, la interval cam de jumatate de ora dupa ce a fost pulverizat.Dar asta nu explica desigur, de ce flacara NU ARDE.Deci exista dovezi si multe marturii care spun ca in primele minute, poti pune flacara pe maini, pe fatza, etc,pt ca NU TE ARDE.

Cu respect va informez ca fosforul a fost descoperit abia in secolul 17 (1669), de alchimistul german Hennig Brand, care cauta sa extraga aur din substante galbene.

El a fiert urina umana pana cand a ramas un reziduu care lucea (fosforos = purtator de lumina).
Dar pana la a realiza stiinta ca fosforul e un nou element chimic, pana la ase observa prezenta lui si in alte substante decat in urina, au mai trecut peste 100 de ani.
Putem vorbi despre productie de fosfor abia din secolul 19. In plus, Ierusalimul era sub ocupatie turceasca, si nu cred ca se grabeau turcii sa importe fosfor si sa-l distribuie in imperiu pentru nevoile supusilor.

Fenomenul luminii care vine din cer la Ierusalim, in biserica respectiva ( a mormantului lui Hristos), se produce ajunul sarbatoririi invierii de catre ortodocsi. La celelalte confesiuni (care au calendarul decalat in privinta zilei invierii), si care vin la acelasi mormant al lui Hristos, nu se produce.

Acum , intrebarile mele sunt:

1. Daca ati fi papa de la Roma , nu ati vrea sa se pogoare lumina si in ziua pastelui din calendarul catolic ?
2. Numai ortodocsii pot sa produca sau sa procure fosfor alb si sa-l introduca in mormantul lui Hristos ?
3. Credeti ca observarea fenomenului de pogorare a luminii dateaza doar din anii care au urmat obtinerii fosforului si studierii proprietatilor lui (sec. 19) ?
4. Stiti ce masuri iau necrestinii (evreii si musulmanii) ca nu cumva sa se introduca vreun material piroforic (incendiar) in mormantul acela ? credeti ca poate fi lasat fosforul in aer liber cu mai multe zile inainte sau ca poate fi introdus de catre unica persoana care intra in mormant : patriarhul de Ierusalim ? credeti ca evreii care-l perchezitioneaza sunt complicii lui ?
5. Stiti cum se pastreaza (in ce fel de mediu) si cum se manipuleaza fosforul ? stiti care sunt consecintele atingerii fosforului cu mana goala ? stiti in general cum si in cat timp se auto-aprinde fosforul si care sunt consecintele arderii lui (modul in care arde, substantele rezultate si efectele lor asupra omului, etc.) ?

Doar atat va mai spun: din auto-aprinderea si arderea fosforului rezulta oxizi de fosfor, sub forma de fum, vizibil foarte toxic si urat mirositor. Dvs. nu va explicati de ce flacara nu este distructiva in primele minute. Eu nu-mi explic cum de nu se intoxica nimeni de la oxizii rezultati din ardere _ ar trebui ca sute de oameni sa se asfixieze in cateva zeci de secunde...

Cine stie detalii istorice despre vechimea pogorarii acelei lumini, este rugat sa posteze. Eu m-am referit doar la partea tehnica si la cea logica.

Melissa 07.02.2011 01:45:18

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 334253)
Cu respect va informez ca fosforul a fost descoperit abia in secolul 17 (1669), de alchimistul german Hennig Brand, care cauta sa extraga aur din substante galbene.

El a fiert urina umana pana cand a ramas un reziduu care lucea (fosforos = purtator de lumina).
Dar pana la a realiza stiinta ca fosforul e un nou element chimic, pana la ase observa prezenta lui si in alte substante decat in urina, au mai trecut peste 100 de ani.
Putem vorbi despre productie de fosfor abia din secolul 19. In plus, Ierusalimul era sub ocupatie turceasca, si nu cred ca se grabeau turcii sa importe fosfor si sa-l distribuie in imperiu pentru nevoile supusilor.

Fenomenul luminii care vine din cer la Ierusalim, in biserica respectiva ( a mormantului lui Hristos), se produce ajunul sarbatoririi invierii de catre ortodocsi. La celelalte confesiuni (care au calendarul decalat in privinta zilei invierii), si care vin la acelasi mormant al lui Hristos, nu se produce.

Acum , intrebarile mele sunt:

1. Daca ati fi papa de la Roma , nu ati vrea sa se pogoare lumina si in ziua pastelui din calendarul catolic ?
2. Numai ortodocsii pot sa produca sau sa procure fosfor alb si sa-l introduca in mormantul lui Hristos ?
3. Credeti ca observarea fenomenului de pogorare a luminii dateaza doar din anii care au urmat obtinerii fosforului si studierii proprietatilor lui (sec. 19) ?
4. Stiti ce masuri iau necrestinii (evreii si musulmanii) ca nu cumva sa se introduca vreun material piroforic (incendiar) in mormantul acela ? credeti ca poate fi lasat fosforul in aer liber cu mai multe zile inainte sau ca poate fi introdus de catre unica persoana care intra in mormant : patriarhul de Ierusalim ? credeti ca evreii care-l perchezitioneaza sunt complicii lui ?
5. Stiti cum se pastreaza (in ce fel de mediu) si cum se manipuleaza fosforul ? stiti care sunt consecintele atingerii fosforului cu mana goala ? stiti in general cum si in cat timp se auto-aprinde fosforul si care sunt consecintele arderii lui (modul in care arde, substantele rezultate si efectele lor asupra omului, etc.) ?

Doar atat va mai spun: din auto-aprinderea si arderea fosforului rezulta oxizi de fosfor, sub forma de fum, vizibil foarte toxic si urat mirositor. Dvs. nu va explicati de ce flacara nu este distructiva in primele minute. Eu nu-mi explic cum de nu se intoxica nimeni de la oxizii rezultati din ardere _ ar trebui ca sute de oameni sa se asfixieze in cateva zeci de secunde...

Cine stie detalii istorice despre vechimea pogorarii acelei lumini, este rugat sa posteze. Eu m-am referit doar la partea tehnica si la cea logica.

M-ati inteles un pic gresit.:5: Eu nu contest Lumina Sfanta care apare de Paste.Eu am spus doar, ca pentru aceasta aparitie miraculoasa, s-a gasit o explicatie stiintifica : fosforul alb.Dar nu s-a gasit explicatie pentru flacara care NU arde.Atat si nimic mai mult.:5:Oricum detaliile pe care le-ati scris,ma bucura pentru ca sper ca vor crede si cei ce n-au crezut.Cat despre intrebari, stiti deja raspunsurile la ele si eu sunt de acord.:-)

AdrianAamz 07.02.2011 02:20:59

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334258)
M-ati inteles un pic gresit.:5: Eu nu contest Lumina Sfanta care apare de Paste.Eu am spus doar, ca pentru aceasta aparitie miraculoasa, s-a gasit o explicatie stiintifica : fosforul alb.Dar nu s-a gasit explicatie pentru flacara care NU arde.Atat si nimic mai mult.:5:Oricum detaliile pe care le-ati scris,ma bucura pentru ca sper ca vor crede si cei ce n-au crezut.Cat despre intrebari, stiti deja raspunsurile la ele si eu sunt de acord.:-)

Ma iertati ca nu am specificat, intrebarile se adreseaza fiecarui cititor, nu doamnei Melissa, din ale carei postari am inteles pe ce pozitie se situeaza.
Recunosc ca pare o interpelare fata de o persoana anume, dar am vrut sa fie una pentru toti cei care considera ca fenomenul acela e produs de oameni cu ajutorul unor trucuri.

Indiciu: in secolul 10, ca si in sec. 16, si pana in sec. 20, nu existau posibiltatile tehnice de a produce FX (efecte speciale) capabile sa pacaleasca mii de oameni simultan....

O spune un inginer.

calator prin ploaie 07.02.2011 09:21:33

Sa ne ierte bunul Dumnezeu, ignoranta!

georgel23c 07.02.2011 10:57:57

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334115)
Exista cazuri in care se strica: slujba nu a fost completa si astfel nu s-a sfintit aghiazma, a fost depozitata intr-un vas murdar, etc.

De asemenea, aghiazma se strica daca ramane in ea busuioc.

catalin2 07.02.2011 11:02:40

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 334253)

Aici sunt cateva date in engleza despre vechimea pogorarii Luminii: http://www.holyfire.org/eng/
Iar aici relatarea capelanului regilor cruciati Ierusalimului, in memoriile sale:

Fulk- capelanul Regilor Cruciați ai Ierusalimului, după cucerirea Palestinei scrie următoarele:
Când pelerinii din vest – (din rândurile cruciaților), care au vizitat orașul Sfânt înainte de căderea Cezareei, pentru a sărbători Paștele - au ajuns la Ierusalim, tot orașul era în mare fierbere, deoarece Focul Sfânt nu mai apărea, iar credincioșii și-au petrecut întreaga zi, așteptănd zadarnic in biserica Învierii.
Deja de câteva ori preoțimea greacă și cea latină începusera să cânte „Doamne miluiește”, de câteva ori începuse cântările și patriarhul latin de asupra Sfântului mormânt, dar focul ceresc nu cobora peste nici una din candelele templului.
În următoarea zi, chiar de Paști, tot clerul și întreg poporul s-au adunat din nou în biserica Învierii și iarăși focul ceresc nu a pogorât.
Atunci, parcă inspirați de sus, preoțimea latină și regele, împreună cu toată curtea sa au purces, desculți, într-o procesiune către templul lui Solomon, fosta moschee a lui Omar, recent transformată în biserică creștină.
Între timp, grecii ortodocși împreună cu sirienii au rămas la mormântul Sfânt, rupându-și hainele de pe ei și implorând cu strigăte disperate harul divin când, în cele din urmă, Focul Sfânt a pogorât.
La vederea Lui, lacrimi de recunoștință au izvorât din ochii credincioșilor, toți au exclamat în cor „Doamne miluiește!” și s-au grăbit să își aprindă lumânările.
O bucurie totală a cuprins atunci Ierusalimul.

Dumitru73 07.02.2011 11:16:19

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334214)
Eu nu am zis de minute. Din cate stiu lumina nu arde doar cateva minute. Pana o ia patriarhul si ajunge la oameni nu ai cum sa stai cateva minute cu ea. dar poti incerca, anul asta o sa mergi la Ierusalim si vezi cat poti sta cu mana.

Cum o mai rasuciti :)
Atunci de ce ma punea Melissa sa stau cateva minute cu mana in flacara lumanarii?

Dumitru73 07.02.2011 11:22:04

Citat:

În prealabil postat de georgel23c (Post 334318)
De asemenea, aghiazma se strica daca ramane in ea busuioc.

De ce se strica?

Dumitru73 07.02.2011 11:33:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334103)
N-am auzit de așa ceva, de unde ai scos-o?

http://www.parohiamacin4.org/sfestanie_agheasma.htm
citeste a 3a intrebare si raspunsul ei.

"---Ce se face cu agheasma care a prins miros?

Agheasma care are miros din pricină că a fost pusă într-un vas necorespunzător sau a avut bucățele de busuioc în ea se toarnă intr-un loc curat, sau la rădăcina unui pom."

catalin2 07.02.2011 11:39:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334323)
Atunci de ce ma punea Melissa sa stau cateva minute cu mana in flacara lumanarii?

Nu stiu, intreab-o pe Melissa ce are cu tine. :))

catalin2 07.02.2011 11:39:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334337)
http://www.parohiamacin4.org/sfestanie_agheasma.htm
citeste a 3a intrebare si raspunsul ei.

"---Ce se face cu agheasma care a prins miros?

Agheasma care are miros din pricină că a fost pusă într-un vas necorespunzător sau a avut bucățele de busuioc în ea se toarnă intr-un loc curat, sau la rădăcina unui pom."

Da, de acolo stiu si eu, am uitat partea cu busuiocul.

maria40 07.02.2011 11:58:26

minune

si eu as vrea o minune........ sa mai ia Dumnezeu la el sa scap de lumea asta

Dumitru73 07.02.2011 12:10:07

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 334175)

Asa cum iti promiteam aseara, iti prezint experinemtul lui Igor Dobrokhotov.
Site-ul este in rusa, asa ca am folosit translatorul de la google.
http://translate.googleusercontent.c...K8kaOigywibpOA
Dupa cum vezi in poze, a realizat chiar si acea "spalare" a fetei cu foc.
Daca vei da clik pe fiecare poza, vei vedea fiecare faza a experimentului, aratata prin mai multe poze si clipuri.
As face o comparatie intre clipul pe care mi l-ati aratat, acela cu calugarita ce isi trecea focul pe sub barbie si experinemtul lui Igor Dobrokhotov.
Calugarita era aparata partial de vesmantul de sub barbie, pe cand rusul trecea focul direct pe piele.
In plus clipul cu calugarita nu dovedeste nimic. Se vede cum mireanul fereste mana cand o trece prin flacara, insasi maica isi fereste fata de flacara, atunci cand aceasta ajunge prea aproape de flacara.
In plus, el trece flaca pe sub mana, pe toata lungimea ei. Flacara fiind in contact direct cu pielea dintr-o zona mult mai sensibila ca cea a palmei.

In concluzie faza cu "focul care nu arde" este doar un mit.
Iar ca sa-i raspund si lui catalin2, mitul spune ca focul nu arde 33 de minute.
Si mai spune ca nu arde nici parul ... ai vazut tu vreun calugar trecandu-si focul prin barba?

georgel23c 07.02.2011 12:32:19

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334333)
De ce se strica?

Se face amara. Dar nu stiu de ce...

Dumitru73 07.02.2011 13:05:51

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 334047)
Dă un copy paste, chiar m-ai făcut curioasă :21:

Mai de mult am facut un experiment.
Pe de o parte aveam credinta Bisericii in nestricarea achiasmei, iar pe de alta parte aveam acele indreptare ce ne invata ce sa facem cu aghiasma daca s-a stricat, dar si criticii care spuneau ca la sfintire se folosesc obiecte de argint.
Si atunci am hotarat sa experimentez.
Am luat apa obisnuita si am pus-o intr-o sticla de plastic.
Vreau sa-ti spun ca in acest moment se prezinta in aceeasi stare ca aghiasma mica sau mare pe care o are mama in debara. Inclusiv gustul este identic.
Si pentru a-mi aduce aminte data la care am inceput experimentul, am trecut data pe sticla.
Ziua si luna nu mai mi le aduc aminte, dar anul este cel ce conteaza: 1997.
Sticla o am si acum in dulap cu acea apa in ea.

Dumitru73 07.02.2011 13:09:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334356)
Site-ul este in rusa, asa ca am folosit translatorul de la google.
http://translate.googleusercontent.c...K8kaOigywibpOA
Dupa cum vezi in poze, a realizat chiar si acea "spalare" a fetei cu foc.
Daca vei da clik pe fiecare poza, vei vedea fiecare faza a experimentului, aratata prin mai multe poze si clipuri.
As face o comparatie intre clipul pe care mi l-ati aratat, acela cu calugarita ce isi trecea focul pe sub barbie si experinemtul lui Igor Dobrokhotov.
Calugarita era aparata partial de vesmantul de sub barbie, pe cand rusul trecea focul direct pe piele.
In plus clipul cu calugarita nu dovedeste nimic. Se vede cum mireanul fereste mana cand o trece prin flacara, insasi maica isi fereste fata de flacara, atunci cand aceasta ajunge prea aproape de flacara.
In plus, el trece flaca pe sub mana, pe toata lungimea ei. Flacara fiind in contact direct cu pielea dintr-o zona mult mai sensibila ca cea a palmei.

In concluzie faza cu "focul care nu arde" este doar un mit.
Iar ca sa-i raspund si lui catalin2, mitul spune ca focul nu arde 33 de minute.
Si mai spune ca nu arde nici parul ... ai vazut tu vreun calugar trecandu-si focul prin barba?

rectificare:
Iar ca sa-i raspund si lui catalin2, mitul spune ca focul arde 33 de minute.

Ana.Maria. 07.02.2011 13:11:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334356)

in primul rand sunt numai poze, astea se puteau face intr-o fractiune de secunda, filmuletul cu calugarita era mai relevant.
in al doilea rand de unde stii ca poti sa ai incredere in ce facea omul acela? s-au inventat substante care se aplica pe piele si protejeaza impotriva focului.
in al treilea rand: nu stiu de ce te crezi tu autoritate specializata sa spui tu cum arde si cum nu arde focul, daca e minune sau nu, de ce ti se pare ca ai tu vreo pregatire, studiu sau ceva in domeniu.
te rog ia o lumanare si atinge-ti fata si filmeaza-te, ca sa vedem si noi cum NU te arzi.

Dumitru73 07.02.2011 13:24:38

Citat:

În prealabil postat de Ana.Maria. (Post 334371)
in primul rand sunt numai poze, astea se puteau face intr-o fractiune de secunda, filmuletul cu calugarita era mai relevant.
in al doilea rand de unde stii ca poti sa ai incredere in ce facea omul acela? s-au inventat substante care se aplica pe piele si protejeaza impotriva focului.
in al treilea rand: nu stiu de ce te crezi tu autoritate specializata sa spui tu cum arde si cum nu arde focul, daca e minune sau nu, de ce ti se pare ca ai tu vreo pregatire, studiu sau ceva in domeniu.
te rog ia o lumanare si atinge-ti fata si filmeaza-te, ca sa vedem si noi cum NU te arzi.

nici nu ai fost atenta la ce am scris.
cred ca cel mai spectaculos este acest link:
http://translate.googleusercontent.c...-QeIcpPlSKkxnw
dar si acestea sunt elocvente:
http://translate.googleusercontent.c...GtUQ2oSzddJ6wg
si:
http://translate.googleusercontent.c...OLEwaqz2fjn4Kw
Fiecare are in stanga cateva likuri numite VIDEO, iar sub link spune ce dimensiune are. Uita-te la toate.

Ana.Maria. 07.02.2011 13:30:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334373)
nici nu ai fost atenta la ce am scris.

nici tu la fel. trebuie sa stii ca sunt substante care se aplica si protejeaza impotriva focului. s-au inventat muuulte pe lumea asta.
ce ma deranjeaza este ca arunci cu "statistici" si "teorii" din burta, despre toate, dar nu ai absolut nicio calificare care sa iti permita sa spui ce e adevarat si ce nu.

Dumitru73 07.02.2011 13:43:35

Citat:

În prealabil postat de Ana.Maria. (Post 334371)

Dar de parintele Porfirie Uspenski ai auzit?
Ca sa-ti faci o idee despre cine era citeste aici: http://bibliotecaortodoxa.blogspot.c...povedania.html
unul dintre cei mai alesi ierarhi ai Bisericii Ruse din al XIX-lea veac, cred ca asta inseamna ceva.
Uite ce parere are el despre sfanta lumina:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lumina_Sf%C3%A2nt%C4%83 - citeste capitolul Critici.

Dumitru73 07.02.2011 13:55:55

Citat:

În prealabil postat de Ana.Maria. (Post 334375)
nici tu la fel. trebuie sa stii ca sunt substante care se aplica si protejeaza impotriva focului. s-au inventat muuulte pe lumea asta.
ce ma deranjeaza este ca arunci cu "statistici" si "teorii" din burta, despre toate, dar nu ai absolut nicio calificare care sa iti permita sa spui ce e adevarat si ce nu.

Cunosc, cunosc :)
Tata a fost pompier cateva zeci de ani si am ceva cunostinte despre protectia impotriva incendiilor si a arsurilor.
Nici o substanta, gen crema, nu are eficienta spectaculoasa. Altfel pompierii ar folosi doar crema, sau o haina subtire peste pielea data cu crema.

Dar revenind la acest experiment, consider ca fenomenul este aproape identic cu mersul pe carbuni aprinsi.
Din exterior aceasta practica este fascinanta, incredibila. De aceea, mult timp, europenii creditau cu puteri magice pe africanii care faceau acest lucru.
Apoi s-a demonstrat ca nu e nici o vrajitorie. Nu trebuie sa fii preot voodoo, trebuie doar sa ai putin curaj.
Pentru cine nu stie, sunt firme care organizeaza activitati de tip team-building, pentru companii si care au inclus in program si acest mers pe carbuni aprinsi. Fara nici o vrajitorie, magie, etc.

Melissa 07.02.2011 14:04:16

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 334323)

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 334341)
Nu stiu, intreab-o pe Melissa ce are cu tine. :))

Pai vroiam sa ard un ateu la propriu...:21: sau mai plastic spus, vroiam sa simti caldura rugului pe pielea ta...:21:...GLUMESC,DESIGUR!!!:11:

Deci te-am pus sa stai cu mana cateva minute in flacara lumanarii, CA SA VEZI CA NU POTI STA, PENTRU CA TE ARDE!Iar daca mergi la Mormantul Sfant de Paste, ai sa vezi CA POTI STA cateva minute, CA NU TE ARDE!Si daca ai sa ajungi acolo, si ai sa SIMTI LUMINA, sunt convinsa 100 % ca te vei intoarce mai ortodox ca noi de acolo.:10:

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:44:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.