![]() |
Citat:
atentie, nu ma refer la steroizi. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
asta pentru ca daca bei 2 litri de lapte, cum spunea, bagi in tine o gramada de grasimi. |
Citat:
|
Pr Calistrat despre vegetarieni
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=AkW4O...eature=related (min. 5..) http://www.youtube.com/watch?v=7duavbhnru4 |
Citat:
Citat:
|
Citat:
venind postul mare, nu stia cum sa posteasca. atunci a luat o mana de cenusa din vatra si a aruncat-o in oala cu fiertura zilnica. cred ca e din Pateric, nu mai stiu :) |
Ar fi minunat sa reusim sa nu mai fim sclavii propriilor placeri, dar din pacate f putini oameni reusesc asta.
Chiar si cand tinem post ne plangem si cautam sa mancam mancaruri bune si gustoase, cand de fapt scopul postului este infranarea, infranarea de la patimi in general, nu numai de la mancare. Dupa cunostintele mele, e mai pacat sa te plangi/ sau sa te lauzi ca tii post, decat atunci cand mananci ceva de dulce cu sau fara stiinta. Mantuitorul ne indeamna: "Tu insa, cand postesti, unge-ti capul si spala-ti fata, pentru ca nu oamenilor sa te arati ca postesti, ci Tatalui tau Care este intru ascuns; si Tatal, Care vede intru ascuns, iti va rasplati la aratare." Mie daca mi s-a intamplat sa fiu servita cu ceva de dulce in zi de post, am luat si mi-am cerut iertare de la Dumenzeu in sinea mea, iar cand am avut prilejul i-am marturisit parintelui duhovinic. Daca s-a intamplat sa uit, am sarit peste acel moment si mi-am vazut de post in continuare. |
Citat:
|
Citat:
|
In zilele de post normal ca nu trebuie sa mancam carne,dar in rest avem nevoie de ea.
|
off topic...
Dra Camy D,
mancarea sanatoasa se numeste asa ca nu ne duce spre imbolnaviri, nu ca ne ajuta sa slabim. Chiar daca esti foarte slaba, asta nu e un motiv sa manaci porcarii; alaturi de ingarsare- efectele junk food se reflecta in multe alte directii (una suparatoare pentru adolescenti este, de exemplu- acneea); iar obiceiurile proaste se perpetueaza la varsta adulta- cand greutatea devine o problema, alaturi de muulte alte chestii legate de chimia din mancare, sare etc. |
Nu prea mai ai ce face.
Te abtii si nu mai repeti, atat timp cat o faci din proprie initiativa si nu obligata. |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt mai multe tipuri de organisme: ectomorf,endomorf,mezomorf... In esenta cea mai mare cantitate de proteine se ia din carne. Alternative vegetale ar fi soia,fasole,branza...
Am spus ca am si eu un var care in viata lui nu a mancat carne. Si am mai zis de vegetarieni: mancare de oameni bolnavi! |
Ca tot e vorba de post, as dori sa stiu care sunt categoriile care sunt absolvite de la a tine post.
|
Citat:
|
Citat:
|
Dupa parerea mea, daca ti post nu mananci ciocolata.... de multe ori am vazut persoane care, fiind servite cu ciocolata luau repede ambalajul sa vada daca contine grasimi animale. Asta dupa parerea mea nu e post.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Postul trebuie sa fie insotit de rugaciune pentru ca atunci ne ataca vrajmasul mai mult. Iar legat de faza cu stricatul postului e o capcana pervesa a necuratului. Asta e din seria "daca tot ma spovedesc, macar sa pacatuiesc pana atunci". |
Ma bucur Cami ca ai deschis acest thread,astfel mai invat si eu chestii noi!
Si eu am cunoscut aceasta"uitare" in zilele de post,si nu am stiut ce sa fac mai departe,adica mi-a parut rau ca m-am dedulcit insa am considerat ca daca tot s-a intamplat pot sa continui sa mananc mai departe... Acum cel putin voi stii cum sa ma descurc data viitoare! |
Citat:
Gresim in mod voit, dar si fara sa ne dam seama. Exista rugaciuni de pocainta in care ne cerem iertare de pacatele savarsite "cu voie si fara de voie". Desigur, are rost sa postim in ziua in care am mancat din greseala ceva "de dulce". Daca n-am mai posti, am starui in greseala. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu crezi k sunt lucruri mult mai importante pentru care merita sa ne ingrijoram.....? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cat despre Iad..nu pot sa zic decat atat.Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi sa vezi cum arata ADEVARATUL Iad...... |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:04:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.