Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ciudatenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12204)

Danut7 13.02.2011 19:31:43

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 337189)
Păi acuma dacă lăsăm poveștile și basmele să constituie cultură spirituală, atunci da, au o „cultură spirituală” extraordinat de bogată...

chiar frumoase... Biserica ar avea de invatat de la aceste 2 religii...

Danut7 13.02.2011 19:33:10

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337193)
Tot n-ai raspuns in intregime dragul meu colaps 1, 2, 3....Cum e cu catolicii, protestantii.....chiar crezi ca ei nu se vor mantui? Ca sunt cum ziceai, draci?iooaaii.....vai de sec nostru XXI.....Inclin sa dau dreptate Cristineidaciana....

se vor mantuii..

calator prin ploaie 13.02.2011 19:36:23

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337197)

Corect ! Trebuie sa luam din orice , ceea ce este benefic...Doamne ajuta!

colaps 13.02.2011 19:36:33

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337193)
Tot n-ai raspuns in intregime dragul meu colaps 1, 2, 3....Cum e cu catolicii, protestantii.....chiar crezi ca ei nu se vor mantui? Ca sunt cum ziceai, draci?iooaaii.....vai de sec nostru XXI.....Inclin sa dau dreptate Cristineidaciana....

Păi dar de când contează secolul? Dumnezeu e la fel acum așa cum a fost și acum 5000 de ani. Mâine poimâine te aud că nu mai trebuie să dăm ascultare de Sfintele Canoane că sunt vechi ... că sunt învechite, perimate....

Nu, învățătura creștinească nu se schimbă așa cum nici Hristos Mântuitorul nu se schimbă, El rămâne veșnic același, etern!

Matei 5:19 - „Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor.”

Și catolicii au stricat ... Oho! Infailibilitatea antihristului de papă, existența purgatoriului, „scopul scuză mijloacele”, purcederea Duhului Sfânt și de la Fiul (filioque), imaculala concepție, folosirea azimei, botezul parțial, lipsa Sângelui lui Hristos de la Euharistie.. și încă câte multe pe lângă astea.

O spune Hristos clar și simplu - „... mici se vor chema”.

mihele_m 13.02.2011 19:38:57

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 337073)
Ieri eu si cu sotul meu am fost sa ne spovedim la duhovnicul nostru.....mergem aproape in fiecare luna la spovedanie. Azi dimineata pe la 4:30 am auzit in casa un zgomot si m-am trezit brusc din somn. Nu m-am ridicat imediat din pat ci am mai stat vreo doua minute si am asteptat.....m-am gandit ca poate am visat....nu visasem. Pe hol, jos, pe podea, era umbrela care initial fusese sus pe polita cuierului. Ceea ce m-a speriat, insa, a fost distanta prea mare dintre cuier si locul unde era, acum, umbrela. Era la 1,30 m de cuier.....ca si cum ar fi avut aripi sa "zboare". Nu s-a trezit nimeni din familia mea ca sa presuspun ca ar fi miscat-o ei din locul in care ar fi cazut initial asa ca.....nu stiu ce sa cred!!! Doamne pazeste-ne de cursele diavolesti!

Cu mare credinta mergi inainte cu siguranta nu a fost nimic ,a fost pur si simplu un incident a cazut umbrela de pe cuier. Dar stiind ca trebuie sa mergi sa te spovedesti gindul tau a fost indreptat mai inti catre cei mai rau Doamne Ajuta!

unpaharcuapa 13.02.2011 19:47:59

Asa cum Dumnezeu ne-a lasat pe aceasta lume diferiti asa avem si pareri diferite.De ce trebuie sa fie ca x,y,z?Fiindca asa spune credinta!Bine...dar daca se intampla lucruri care chiar nu au raspuns?care nu au nici o logica crestina?Raspunsul il vom afla atunci cand vom trece in lumea de dincolo.Nu trebuie sa vii de acolo ca sa-ti dai seama ca unele lucruri sunt foarte ciudate.

colaps 13.02.2011 19:49:59

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337201)
Corect ! Trebuie sa luam din orice , ceea ce este benefic...Doamne ajuta!

Ce poți lua benefic de la diavol ? Ai grijă ca nu cumva să cazi ca Adam și Eva care au ascultat de șarpe ...

addavv 13.02.2011 19:51:24

Dragii mei, de ce atat de des se divagheaza de la subiectul initial? Am observat asta deseori pe forum ...

Este o inversunare, fiecare cauta sa demonstrezece ceva, deseori jignind.
Numai ortodox nu este forumul, se amesteca tot soiul de convingeri gresite. :(

Nu stiu daca maria isi va mai gasi raspunsurile adresate ei in noianul de mesaje care au aparut si care nu mai au vreo legatura cu subiectul initial.

Danut7 13.02.2011 20:03:15

off-topic : In Duminica de dinainte de Postul Mare se vb despre Caderea lui Adam si Eva?Cand va fi asta anul asta?

colaps 13.02.2011 20:05:41

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337230)
off-topic : In Duminica de dinainte de Postul Mare se vb despre Caderea lui Adam si Eva?Cand va fi asta anul asta?

6 Martie (Duminică) Sf. 42 de Mc. din Amoreea; Sf. Mc. Eufrosin (Lăsatul secului pentru Postul Mare) (Dezlegare la ouă, lapte și brânză)
Duminica Lăsatului sec de brânză (a Izgonirii lui Adam din Rai); Ap. Romani XIII, 11-14; XIV, 1-4; Ev. Matei VI, 14-21; glas 8, voscr. 8

Danut7 13.02.2011 20:08:34

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 337220)
Ce poți lua benefic de la diavol ? Ai grijă ca nu cumva să cazi ca Adam și Eva care au ascultat de șarpe ...

de la hindusi bogatia spirituala... de la budisti ascetismul.. am auzit ca ascetismul in prima faza tot de la budisti a fost furat si inspirat ...

calator prin ploaie 13.02.2011 20:46:32

colaps

citeste sa te dezmeticesti putin , doar pt cultura generala !

http://www.e-scoala.ro/referate/religie_buddism.ht

maria40 14.02.2011 09:13:28

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am vorbit ieri cu duhovnicul meu care mi-a spus sa nu bag in seama intamplarea.

FiulRisipitor 14.02.2011 09:38:38

Cred ca nu e nimic deosebit, umbrela putea cadea si singura si sa se rostogoleasca, putea fi si un duh fie el inger sau demon, dar asta nu cred ca are vreo importanta. Noi trebuie sa ne continuam calea spre Dumnezeu sa cum este ea cu urcusuri si coborasuri.

Off-Topic:
Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337237)
de la hindusi bogatia spirituala... de la budisti ascetismul.. am auzit ca ascetismul in prima faza tot de la budisti a fost furat si inspirat ...

Omule, "am auzit" nu echivalent cu "asa este" mai pune mana pe Biblie si o sa vezi cine a postit prima data. Tu confunzi ascetismul budist cu postul ortodox asa cum multi confunda cura de slabire cu postul. Cunosti randuielile pustnicilor de la muntele Athos (si nu numai)? Mai cauta...
O tot dai cu bogatie spirituala si cultura... Ce intelegi tu prin asta? Daca numesti bogatie spirituala faptul ca au contact cu multe spirite e una, dar ca nu-l au pe Duhul Sfant spune totul...
Sa luam ce e bun... Acum vad de ce se vinde orice porcarie daca e ambalata frumos. Si diavolul a spus prima data: "nu veti muri" - si asta era adevarat, "dar veti avea cunoasterea lui Dumnezeu, veti fi dumnezei" - si asta nu mai era adevarat. Daca cei care aveau contact direct cu Dumnezeu au fost inselati, cum noi mucosii cu mintea imprastiata in zeci de mii de directii mai putem spune ca stim sa deosebim lucrurile??

cristinadaciana 14.02.2011 09:57:55

Acum imi dau seama ca cineva cu cunostinte de fizica putea foarte simplu sa explice cum a ajuns umbrela mai departe decat v-ati fi asteptat. Tocmai mi-am amintit cate lucruri mi-au scapat din mana si nu le gaseam in locul in care au cazut :D

calator prin ploaie 14.02.2011 12:31:48

Danut7

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337198)
se vor mantuii..

Asa inclin sa cred si eu...Doamne ajuta!

mihaila_alin 14.02.2011 12:36:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337197)

ce sa invete mai "invatator nou" ce sti mai multe decit sfintii parinti ce combat pe acei ce ii admiri tu.

colaps 14.02.2011 12:49:09

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 337490)
ce sa invete mai "invatator nou" ce sti mai multe decit sfintii parinti ce combat pe acei ce ii admiri tu.

Degeaba le zici... de parcă ar înțelege. Uneori mă crucesc când văd cât ecumenism smintit este promovat pe acest forum!

Cu cât ușurință trec ei cu vederea peste cuvintele Mântuitorului care spune clar că cei ce nu se botează nu se vor mântui.

Adriana Cluj 14.02.2011 12:53:35

Nu stiu daca........

Citat:

Ieri eu si cu sotul meu am fost sa ne spovedim la duhovnicul nostru.....mergem aproape in fiecare luna la spovedanie. Azi dimineata pe la 4:30 am auzit in casa un zgomot si m-am trezit brusc din somn. Nu m-am ridicat imediat din pat ci am mai stat vreo doua minute si am asteptat.....m-am gandit ca poate am visat....nu visasem. Pe hol, jos, pe podea, era umbrela care initial fusese sus pe polita cuierului. Ceea ce m-a speriat, insa, a fost distanta prea mare dintre cuier si locul unde era, acum, umbrela. Era la 1,30 m de cuier.....ca si cum ar fi avut aripi sa "zboare". Nu s-a trezit nimeni din familia mea ca sa presuspun ca ar fi miscat-o ei din locul in care ar fi cazut initial asa ca.....nu stiu ce sa cred!!! Doamne pazeste-ne de cursele diavolesti!

Nu stiu daca toate aceste intamplari trebuie sa fie interpretate... sa ajungi sa le dai o anume semnificatie... etc.. care sa te duca cu gandul la lucruri necurate.
Daca, pur si simplu, a cazut de la sine? peste zi cineva o fi atins-o fara voie si fara sa-si dea seama, a stat in echilibru fragil cat a stat, si apoi a cazut!
Mie imi trosnesc mobilele de numa' dar ma gandesc ca fiind iarna, in casa e foarte cald, lemnul se contracta, deci se misca, imperceptibil dar se misca, imbinarile se misca putin si ele, uneori chiar ar putea ceda... si gata .......... iata trosniturile.

Treci peste astfel de intamplari si daca iti mai ramane o farama de frica si indoiala in minte zi o rugaciune.........

calator prin ploaie 14.02.2011 12:54:28

pt colaps off topic

Ti-e dor de Moldova? Poi unde esti? Sper ca nu plecat din tara...

mihaila_alin 14.02.2011 12:56:37

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 337108)
Nu e inclinata podeaua iar gresia nu e lucioasa ca sa fi alunecat pe ea.......e o umbrela ca un simplu bat dar a fost inchisa.

cauta la tine la mesaje private.
Domnul cu tine.Amin.

colaps 14.02.2011 12:58:16

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337504)
Ti-e dor de Moldova? Poi unde esti? Sper ca nu plecat din tara...

Brașov. Nu sunt ipocrit, citește semnătura.

cristinadaciana 14.02.2011 13:00:10

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 337507)

Asta explica totul. Daca din Moldova te-ai mutat in Ardeal e ca si cum te-ai fi mutat in alta tara.

calator prin ploaie 14.02.2011 13:00:48

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 337507)

Imi doream din tot sufletul sa nu fii! Ma bucur ca nu esti....Exact la semnatura ma gandisem...Ce ma fac ca imi devii tot mai simpatic?:25:

xanixade 14.02.2011 13:18:03

Superficialitate...

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337165)
Am spus eu ca budhistii si hindusii au dreptate? Te-am intrebat daca ei sunt sau nu creati tot de Dumnezeu....si nu vb de invataturile lor....Reciteste-ma...Si nu mi-ai raspuns tu....cum e cu toti care NU sunt ortodocsi? Si n-o da cotita, fii lord!
ps. Am citit cam tot ce a scris parintele amintit , ba chiar l-am si cunoscut si vorbit...Surprinzator , nu-i asa?!

SI mai surprinzator e faptul cat de superficial poti fi. Mie cel putin mi-ar fi rusine.
Oricat de ultra vechi sunt acele religii, uiti ca mozaismul care e "mama" crestinatatii, si ca cel mai probabil e intr-adevar cea mai veche religie din lume, dar hei, cine sunt eu sa-ti spun ce sa crezi? Oare ai citit "Mari invatati ai occidentului si parintele Paisie" (sau ceva in genul) cel mai concret de pe sfaturi ortodoxe? Nu, nu se poate....
Cum sa poata crea Dumnezeu o religie care nu are nici in clin nici in maneca cu El? Care nu este spre slavirea lui si mantuirea "poporului" Lui?
Cat despre cultura, mai lasati-ma ca pana si umbrela aceea poate fi o problema de cultura...
Iar superficialitatea parintilor ortodocsi, nu e oare contrabalansata de cei care intr-adevar poti spune ca sunt drepti? Sau si asa, cum sa ne tot uitam dupa preoti, cum sunt si cum sunt in alte religii? Lol, un preot ortodox oricat de decazut ar fi... daca inca e in masura sa faca slujba... care apropo, tot ce nu face preotul implineste ingerul... reluam, daca e in masura sa faca slujba, este intr-o mai mare masura duhovniceasca chiar si decat tine, sau mine sau oricine nu e preot.... iar despre pagani, nu poate fi vorba... apropo, tu stii sau cel putin ai auzit de Sfanta Taina a Botezului, sau ce face ea?
Cultura ne-cultura, asta e un termen de ignoranta, ca nu cultura mantuie, si nu in cultura afli pe Dumnezeu....

Superficialitate, ignoranta, toti dam dovada de asta.... Numai ca la unii e mai multa rusine, la altii mai putina...

mihaila_alin 14.02.2011 13:22:50

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 337499)
Degeaba le zici... de parcă ar înțelege. Uneori mă crucesc când văd cât ecumenism smintit este promovat pe acest forum!

Cu cât ușurință trec ei cu vederea peste cuvintele Mântuitorului care spune clar că cei ce nu se botează nu se vor mântui.

ma colaps ista nu-i ecumenism aici pe acest forum s-au adunat tot felul de surogate de ortodocsi ce vor sa amestece adevarul de credinta cu toate mizeriile ce occidentul le-a acumulat de la religiile asiatice pagine si sa ni le vire pe git cu forta ca si alea ar fi bune,noi insa stim ca nu ne folosesc.si mai vor sa spuna culmea ca invatatura ortodoxa nu e buna, ca dor martirii sfinti pentru ce au murit?.mai astia nu le e frica dar nici curaj nu poti sa spui ca au ci iresponsabilitate se cheama.in capul lor au o memorie cu fragmente de reiki,arte martiale,parapsihologie,ghicitorie,magie,ioga etc.nu vorbesc de cei ce au practicat si amu sor lecuit ca sunt si de aceia pe care ii cunosc.la primi e foarte greu sa comunici cu ei eu am inceput sa nu mai comunic cu ei decit f.putin.

mihaila_alin 14.02.2011 13:29:24

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 337509)
Asta explica totul. Daca din Moldova te-ai mutat in Ardeal e ca si cum te-ai fi mutat in alta tara.

vezi ca aicea nu este cenaclu de birfa asupra lui colaps de nu va muiati am sa cer adminului sa va baneze.

calator prin ploaie 14.02.2011 13:40:10

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 337514)
SI mai surprinzator e faptul cat de superficial poti fi. Mie cel putin mi-ar fi rusine.
Oricat de ultra vechi sunt acele religii, uiti ca mozaismul care e "mama" crestinatatii, si ca cel mai probabil e intr-adevar cea mai veche religie din lume, dar hei, cine sunt eu sa-ti spun ce sa crezi? Oare ai citit "Mari invatati ai occidentului si parintele Paisie" (sau ceva in genul) cel mai concret de pe sfaturi ortodoxe? Nu, nu se poate....
Cum sa poata crea Dumnezeu o religie care nu are nici in clin nici in maneca cu El? Care nu este spre slavirea lui si mantuirea "poporului" Lui?
Cat despre cultura, mai lasati-ma ca pana si umbrela aceea poate fi o problema de cultura...
Iar superficialitatea parintilor ortodocsi, nu e oare contrabalansata de cei care intr-adevar poti spune ca sunt drepti? Sau si asa, cum sa ne tot uitam dupa preoti, cum sunt si cum sunt in alte religii? Lol, un preot ortodox oricat de decazut ar fi... daca inca e in masura sa faca slujba... care apropo, tot ce nu face preotul implineste ingerul... reluam, daca e in masura sa faca slujba, este intr-o mai mare masura duhovniceasca chiar si decat tine, sau mine sau oricine nu e preot.... iar despre pagani, nu poate fi vorba... apropo, tu stii sau cel putin ai auzit de Sfanta Taina a Botezului, sau ce face ea?
Cultura ne-cultura, asta e un termen de ignoranta, ca nu cultura mantuie, si nu in cultura afli pe Dumnezeu....

Superficialitate, ignoranta, toti dam dovada de asta.... Numai ca la unii e mai multa rusine, la altii mai putina...

1.Te bagi ca musca-n lapte , fiind departe de cursul dialogului meu ....
2."Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică יהודה, Yehudah, „Iuda”; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudeicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Preceptele iudaismului au stat la baza religiilor monoteiste creștinism și islam. "
3. despre ritul mozaic.....cunosc cred mult mai multe ca tine din motive obiective ce tin de o parte din familia mea....asa ca....si tacuisses...

IUDAISM
Fondator Infiintat de liderul ebraic Avraam
in jurul anului 2000 î.Hr. Moise a dat evreilor Tora în
jur de 1250 î.Hr.

HINDUISM

Cea mai veche dintre religii,
care de data aceasta poate
să aiba
radacini preistorice....

CONCLUZIE....desi nu e cotata cea mai veche religie cea mozaica cum te exprimi tu , totusi ea sta la baza formarii crestinismului.....
5. Si daca tot ai intrat "intamplator" pe forum si "intamplator" pe acest topic , invata sa vb frumos , ca sa demonstrezi ca esti crestin si mai inteligent ca mine....Deocamdata ca tot zici de evrei :אני מכיר את הפנים שלך כמו שאתה מדבר

ps. un popor fara cultura este aidoma unui copac fara ramuri si radacini...:25:

Melissa 14.02.2011 15:09:34

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 337519)
vezi ca aicea nu este cenaclu de birfa asupra lui colaps de nu va muiati am sa cer adminului sa va baneze.

Mai Aline, daca esti ardelean asa cum declari, fi ardelean atunci.Daca faci o observatie Cristinei, fa-o priteneste,corect,civilizat,frumos.Folosesti expresia "de nu va muiati", care nu indeamna la ascultare ci la mistocareala.Apoi spui "cer adminului", ca si cand adminul e majordomul tau.Poate il rogi pe admin sau ii sugerezi,etc...Si nu te supara,daca tot il admiri pe Colaps, fa-o direct,nu te folosi de altii ca sa-ti afirmi afinitatea.In alta ordine de idei, la cat e plin forumul de remarci deplasate, chiar nu inteleg de ce te-ai luat de Cristina,care a spus un lucru pe care toata lumea il stie : DIFERENTA INTRE ARDEAL SI MOLDOVA, e ca de la cer la pamant!Ea fiind in Bistrita,simte asta foarte bine.Si pana la urma, si-a exprimat o parere.Care-i problema?

calator prin ploaie 14.02.2011 15:20:23

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 337560)
Mai Aline, daca esti ardelean asa cum declari, fi ardelean atunci.Daca faci o observatie Cristinei, fa-o priteneste,corect,civilizat,frumos.Folosesti expresia "de nu va muiati", care nu indeamna la ascultare ci la mistocareala.Apoi spui "cer adminului", ca si cand adminul e majordomul tau.Poate il rogi pe admin sau ii sugerezi,etc...Si nu te supara,daca tot il admiri pe Colaps, fa-o direct,nu te folosi de altii ca sa-ti afirmi afinitatea.In alta ordine de idei, la cat e plin forumul de remarci deplasate, chiar nu inteleg de ce te-ai luat de Cristina,care a spus un lucru pe care toata lumea il stie : DIFERENTA INTRE ARDEAL SI MOLDOVA, e ca de la cer la pamant!Ea fiind in Bistrita,simte asta foarte bine.Si pana la urma, si-a exprimat o parere.Care-i problema?

Melissa for you :53:

xanixade 14.02.2011 17:48:58

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 337524)
1.Te bagi ca musca-n lapte , fiind departe de cursul dialogului meu ....
2."Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică יהודה, Yehudah, „Iuda”; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudeicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Preceptele iudaismului au stat la baza religiilor monoteiste creștinism și islam. "
3. despre ritul mozaic.....cunosc cred mult mai multe ca tine din motive obiective ce tin de o parte din familia mea....asa ca....si tacuisses...

IUDAISM
Fondator Infiintat de liderul ebraic Avraam
in jurul anului 2000 î.Hr. Moise a dat evreilor Tora în
jur de 1250 î.Hr.

HINDUISM

Cea mai veche dintre religii,
care de data aceasta poate
să aiba
radacini preistorice....

CONCLUZIE....desi nu e cotata cea mai veche religie cea mozaica cum te exprimi tu , totusi ea sta la baza formarii crestinismului.....
5. Si daca tot ai intrat "intamplator" pe forum si "intamplator" pe acest topic , invata sa vb frumos , ca sa demonstrezi ca esti crestin si mai inteligent ca mine....Deocamdata ca tot zici de evrei :אני מכיר את הפנים שלך כמו שאתה מדבר

ps. un popor fara cultura este aidoma unui copac fara ramuri si radacini...:25:

Da, m-am bagat ca musca in lapte, si totusi, asta nu inseamna ca sunt departe de cursul dialogului tau...
Citeste si tu cu atentie replyurile la alti oameni...
Cat despre vorbitul frumos... nu cred ca te-am ofensat. Ca te-ai simtit tu asta e altceva.
Si in plus si in noul Testament se zice ca nu poate o sluga sluji la doi stapani.... asa cum putem pune noi conceptii hinduiste in biserica ortodoxa. tu stii macar cu ce se mananca hinduismul? Te-am intrebat si te mai intreb ai citit Mari invatati ai Orientului si Parintele Paisie?
Dar cand vine vorba de vorbitul frumos iti zic ca acuma eu ma simt ofensat ca raspunzi si tu in doi peri...

colaps 14.02.2011 17:57:24

Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie - varianta online - http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/

calator prin ploaie 14.02.2011 18:03:30

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 337652)
Da, m-am bagat ca musca in lapte, si totusi, asta nu inseamna ca sunt departe de cursul dialogului tau...
Citeste si tu cu atentie replyurile la alti oameni...
Cat despre vorbitul frumos... nu cred ca te-am ofensat. Ca te-ai simtit tu asta e altceva.
Si in plus si in noul Testament se zice ca nu poate o sluga sluji la doi stapani.... asa cum putem pune noi conceptii hinduiste in biserica ortodoxa. tu stii macar cu ce se mananca hinduismul? Te-am intrebat si te mai intreb ai citit Mari invatati ai Orientului si Parintele Paisie?
Dar cand vine vorba de vorbitul frumos iti zic ca acuma eu ma simt ofensat ca raspunzi si tu in doi peri...

Ba esti...si cu un ton arhicunoscut cauti cearta , dar nu-ti ofer satisfactie , iar tonul tau obraznic imi vorbeste suficient! Am dreptul la opinie , ca-ti convine ca nu ! Sa fii sanatos!

Danut7 14.02.2011 18:48:17

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 337439)
Cred ca nu e nimic deosebit, umbrela putea cadea si singura si sa se rostogoleasca, putea fi si un duh fie el inger sau demon, dar asta nu cred ca are vreo importanta. Noi trebuie sa ne continuam calea spre Dumnezeu sa cum este ea cu urcusuri si coborasuri.

Off-Topic:

Omule, "am auzit" nu echivalent cu "asa este" mai pune mana pe Biblie si o sa vezi cine a postit prima data. Tu confunzi ascetismul budist cu postul ortodox asa cum multi confunda cura de slabire cu postul. Cunosti randuielile pustnicilor de la muntele Athos (si nu numai)? Mai cauta...
O tot dai cu bogatie spirituala si cultura... Ce intelegi tu prin asta? Daca numesti bogatie spirituala faptul ca au contact cu multe spirite e una, dar ca nu-l au pe Duhul Sfant spune totul...
Sa luam ce e bun... Acum vad de ce se vinde orice porcarie daca e ambalata frumos. Si diavolul a spus prima data: "nu veti muri" - si asta era adevarat, "dar veti avea cunoasterea lui Dumnezeu, veti fi dumnezei" - si asta nu mai era adevarat. Daca cei care aveau contact direct cu Dumnezeu au fost inselati, cum noi mucosii cu mintea imprastiata in zeci de mii de directii mai putem spune ca stim sa deosebim lucrurile??

Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?Monasticismul budist a existat din sec 4 i. Hr. Monasticismul crestin a luat nastere in sec III in Egipt, parintele lui fiind Sf. Antonie cel Mare.Monasticismul in adevaratul sens al cuvantului(mai multi calugari sa locuiasca sub acelasi acoperis sub indrumarea unui conducator,manastiri,etc) ii este atribuit Sf. Pachomius,tot un egiptean... In Egipt se pare ca se formase un nucleu destul de solid al misionarilor budisti, pana la acea vreme(sec III)... De acolo si unele influente de tip budiste inca din crestinismul primar din Egypt cum ar fi reincarnarea(vezi evanghelia lui Toma, evanghelia gnostica a lui Marcu, etc).. Sa fie doar coincidente?Eu nu cred.. si monasticismul crestin s-a inspirat tot din budism..

Scholars have explored connections between Buddhism and Christianity. Albert Joseph Edmunds believed the Gospel of John to contain Buddhist concepts[1] and others have compared the infancy account of Jesus in the Gospel of Luke to that of the Buddha in the later Lalitavistara Sutra (a Mahāyāna/Sarvāstivāda biography dating to the 3rd century CE.[2]). During the life of Jesus Christ[3] and the period in which texts like the Gospel of Thomas were composed, Buddhist missionaries lived in Alexandria, Egypt.[4] The Buddhist Jack McQuire believes that in the 4th century, Christian monasticism developed in Egypt, and it emerged with a corresponding structure comparable to the Buddhist monasticism of its time and place.[3]

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_Christianity

De acum in colo am sa fiu foarte dur fata de ignoranta si prostia voastra.

cristinadaciana 14.02.2011 19:06:12

Domnului MİHAİLA ALİN!!!!

[quote=Danut7;337682]Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?....

Unde sunteti ? Dispareti cand trebuie ? Sau este normal sa se foloseasca pe forum adresarea "cretinule ignorant" ? Vedeti citatul de mai sus si autorul.
De! Se pare ca asta-i ortodoxismul romanesc.

Dumitru73 14.02.2011 19:11:33

[quote=cristinadaciana;337696]
Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 337682)
Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?....

Unde sunteti ? Dispareti cand trebuie ? Sau este normal sa se foloseasca pe forum adresarea "cretinule ignorant" ? Vedeti citatul de mai sus si autorul.
De! Se pare ca asta-i ortodoxismul romanesc.

poate ca el se considera un "crestin autentic".

cristinadaciana 14.02.2011 19:14:00

[quote=Dumitru73;337698]
Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 337696)

poate ca el se considera un "crestin autentic".

Eu as propune in masura posibilitatilor sa postam in limba engleza.... sa ne vada si restul lumii cat de crestini suntem.

colaps 14.02.2011 19:31:26

„Rânduielile vieții monahale” - despre Pahomie cel Mare:

„[...]Domnul, care i-a insuflat aceste simțiri calde de dragoste, căci l-a rânduit să slujească spre mântuirea multor suflete, i-a descoperit în sfârșit voia Sa despre aceasta pe când se ruga el odată cu toată căldura sufletului său, într-un loc pustiu. Aceasta s-a întâmplat în Tabenna, o localitate din pustie sau o insulă de pe Nil, în apropiere de orașul Siena. În timpul rugăciunii înflăcărate, care de astă dată s-a prelungit mai mult ca de obicei, a auzit un glas de sus grăind către dânsul: „Aici să te așezi, Pahomie, și în acest loc să zidești mănăstire, pentru că mulți vor veni către tine, care vor dori să se mântuiască trăind după cinul monahicesc și îi vei cârmui după această rânduială pe care ți-o voi trimite acum”. În aceeași clipă i se arată un înger în îmbrăcămintea chipului celui mare monahicesc, adică în schimă, și îi dădu o tăbliță de aramă pe care erau scrise rânduielile vieții de pustnicie pentru cei ce vor dori să vină sub ocârmuirea sa.

Despre ceea ce era scris pe tăbliță, mărturisesc Paladie în Lavsaicon, iar după dânsul Sozomen, Dionisie cel mic și Nichifor Calist în cărțile lor.
[...]”

Noesisaa 14.02.2011 19:32:59

Citat:

Si eu tot nu inteleg care este legatura intre spovedanie, sot, umbrela, ora 4.30, distanta de 1,30 -- si lipsa de superstitiozitate.

Umbrela a cazut si s-a rostogolit pe podea. Daca cineva se spovedeste regulat cum faceti voi, nu are de ce sa se teama de lucruri din astea.

calator prin ploaie 14.02.2011 19:37:27

Noesisaa

Inima inaltata , unii sunt superstitiosi, sau pur si simplu li se intampla lucruri inexplicabile....Si mie si cred ca si tie ti s-au intamplat....Dar daca esti cu Dumnezeu, nimic nu te poate clatina...:25:

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:36:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.