![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu, învățătura creștinească nu se schimbă așa cum nici Hristos Mântuitorul nu se schimbă, El rămâne veșnic același, etern! Matei 5:19 - „Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor.” Și catolicii au stricat ... Oho! Infailibilitatea antihristului de papă, existența purgatoriului, „scopul scuză mijloacele”, purcederea Duhului Sfânt și de la Fiul (filioque), imaculala concepție, folosirea azimei, botezul parțial, lipsa Sângelui lui Hristos de la Euharistie.. și încă câte multe pe lângă astea. O spune Hristos clar și simplu - „... mici se vor chema”. |
Citat:
Cu mare credinta mergi inainte cu siguranta nu a fost nimic ,a fost pur si simplu un incident a cazut umbrela de pe cuier. Dar stiind ca trebuie sa mergi sa te spovedesti gindul tau a fost indreptat mai inti catre cei mai rau Doamne Ajuta! |
Asa cum Dumnezeu ne-a lasat pe aceasta lume diferiti asa avem si pareri diferite.De ce trebuie sa fie ca x,y,z?Fiindca asa spune credinta!Bine...dar daca se intampla lucruri care chiar nu au raspuns?care nu au nici o logica crestina?Raspunsul il vom afla atunci cand vom trece in lumea de dincolo.Nu trebuie sa vii de acolo ca sa-ti dai seama ca unele lucruri sunt foarte ciudate.
|
Citat:
|
Dragii mei, de ce atat de des se divagheaza de la subiectul initial? Am observat asta deseori pe forum ...
Este o inversunare, fiecare cauta sa demonstrezece ceva, deseori jignind. Numai ortodox nu este forumul, se amesteca tot soiul de convingeri gresite. :( Nu stiu daca maria isi va mai gasi raspunsurile adresate ei in noianul de mesaje care au aparut si care nu mai au vreo legatura cu subiectul initial. |
off-topic : In Duminica de dinainte de Postul Mare se vb despre Caderea lui Adam si Eva?Cand va fi asta anul asta?
|
Citat:
Duminica Lăsatului sec de brânză (a Izgonirii lui Adam din Rai); Ap. Romani XIII, 11-14; XIV, 1-4; Ev. Matei VI, 14-21; glas 8, voscr. 8 |
Citat:
|
colaps
citeste sa te dezmeticesti putin , doar pt cultura generala !
http://www.e-scoala.ro/referate/religie_buddism.ht |
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am vorbit ieri cu duhovnicul meu care mi-a spus sa nu bag in seama intamplarea.
|
Cred ca nu e nimic deosebit, umbrela putea cadea si singura si sa se rostogoleasca, putea fi si un duh fie el inger sau demon, dar asta nu cred ca are vreo importanta. Noi trebuie sa ne continuam calea spre Dumnezeu sa cum este ea cu urcusuri si coborasuri.
Off-Topic: Citat:
O tot dai cu bogatie spirituala si cultura... Ce intelegi tu prin asta? Daca numesti bogatie spirituala faptul ca au contact cu multe spirite e una, dar ca nu-l au pe Duhul Sfant spune totul... Sa luam ce e bun... Acum vad de ce se vinde orice porcarie daca e ambalata frumos. Si diavolul a spus prima data: "nu veti muri" - si asta era adevarat, "dar veti avea cunoasterea lui Dumnezeu, veti fi dumnezei" - si asta nu mai era adevarat. Daca cei care aveau contact direct cu Dumnezeu au fost inselati, cum noi mucosii cu mintea imprastiata in zeci de mii de directii mai putem spune ca stim sa deosebim lucrurile?? |
Acum imi dau seama ca cineva cu cunostinte de fizica putea foarte simplu sa explice cum a ajuns umbrela mai departe decat v-ati fi asteptat. Tocmai mi-am amintit cate lucruri mi-au scapat din mana si nu le gaseam in locul in care au cazut :D
|
Danut7
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu cât ușurință trec ei cu vederea peste cuvintele Mântuitorului care spune clar că cei ce nu se botează nu se vor mântui. |
Nu stiu daca........
Citat:
Daca, pur si simplu, a cazut de la sine? peste zi cineva o fi atins-o fara voie si fara sa-si dea seama, a stat in echilibru fragil cat a stat, si apoi a cazut! Mie imi trosnesc mobilele de numa' dar ma gandesc ca fiind iarna, in casa e foarte cald, lemnul se contracta, deci se misca, imperceptibil dar se misca, imbinarile se misca putin si ele, uneori chiar ar putea ceda... si gata .......... iata trosniturile. Treci peste astfel de intamplari si daca iti mai ramane o farama de frica si indoiala in minte zi o rugaciune......... |
pt colaps off topic
Ti-e dor de Moldova? Poi unde esti? Sper ca nu plecat din tara...
|
Citat:
Domnul cu tine.Amin. |
Citat:
|
Citat:
Asta explica totul. Daca din Moldova te-ai mutat in Ardeal e ca si cum te-ai fi mutat in alta tara. |
Citat:
|
Superficialitate...
Citat:
Oricat de ultra vechi sunt acele religii, uiti ca mozaismul care e "mama" crestinatatii, si ca cel mai probabil e intr-adevar cea mai veche religie din lume, dar hei, cine sunt eu sa-ti spun ce sa crezi? Oare ai citit "Mari invatati ai occidentului si parintele Paisie" (sau ceva in genul) cel mai concret de pe sfaturi ortodoxe? Nu, nu se poate.... Cum sa poata crea Dumnezeu o religie care nu are nici in clin nici in maneca cu El? Care nu este spre slavirea lui si mantuirea "poporului" Lui? Cat despre cultura, mai lasati-ma ca pana si umbrela aceea poate fi o problema de cultura... Iar superficialitatea parintilor ortodocsi, nu e oare contrabalansata de cei care intr-adevar poti spune ca sunt drepti? Sau si asa, cum sa ne tot uitam dupa preoti, cum sunt si cum sunt in alte religii? Lol, un preot ortodox oricat de decazut ar fi... daca inca e in masura sa faca slujba... care apropo, tot ce nu face preotul implineste ingerul... reluam, daca e in masura sa faca slujba, este intr-o mai mare masura duhovniceasca chiar si decat tine, sau mine sau oricine nu e preot.... iar despre pagani, nu poate fi vorba... apropo, tu stii sau cel putin ai auzit de Sfanta Taina a Botezului, sau ce face ea? Cultura ne-cultura, asta e un termen de ignoranta, ca nu cultura mantuie, si nu in cultura afli pe Dumnezeu.... Superficialitate, ignoranta, toti dam dovada de asta.... Numai ca la unii e mai multa rusine, la altii mai putina... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2."Iudaismul (din grecescul Ioudaïsmos, derivat din limba ebraică יהודה, Yehudah, „Iuda”; în ebraică: יַהֲדוּת, Yahadut, caracterele distinctive a iudeicului eáqnov), cunoscut și sub numele de religie mozaică (după principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Preceptele iudaismului au stat la baza religiilor monoteiste creștinism și islam. " 3. despre ritul mozaic.....cunosc cred mult mai multe ca tine din motive obiective ce tin de o parte din familia mea....asa ca....si tacuisses... IUDAISM Fondator Infiintat de liderul ebraic Avraam in jurul anului 2000 î.Hr. Moise a dat evreilor Tora în jur de 1250 î.Hr. HINDUISM Cea mai veche dintre religii, care de data aceasta poate să aiba radacini preistorice.... CONCLUZIE....desi nu e cotata cea mai veche religie cea mozaica cum te exprimi tu , totusi ea sta la baza formarii crestinismului..... 5. Si daca tot ai intrat "intamplator" pe forum si "intamplator" pe acest topic , invata sa vb frumos , ca sa demonstrezi ca esti crestin si mai inteligent ca mine....Deocamdata ca tot zici de evrei :אני מכיר את הפנים שלך כמו שאתה מדבר ps. un popor fara cultura este aidoma unui copac fara ramuri si radacini...:25: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citeste si tu cu atentie replyurile la alti oameni... Cat despre vorbitul frumos... nu cred ca te-am ofensat. Ca te-ai simtit tu asta e altceva. Si in plus si in noul Testament se zice ca nu poate o sluga sluji la doi stapani.... asa cum putem pune noi conceptii hinduiste in biserica ortodoxa. tu stii macar cu ce se mananca hinduismul? Te-am intrebat si te mai intreb ai citit Mari invatati ai Orientului si Parintele Paisie? Dar cand vine vorba de vorbitul frumos iti zic ca acuma eu ma simt ofensat ca raspunzi si tu in doi peri... |
Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie - varianta online - http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/
|
Citat:
|
Citat:
Scholars have explored connections between Buddhism and Christianity. Albert Joseph Edmunds believed the Gospel of John to contain Buddhist concepts[1] and others have compared the infancy account of Jesus in the Gospel of Luke to that of the Buddha in the later Lalitavistara Sutra (a Mahāyāna/Sarvāstivāda biography dating to the 3rd century CE.[2]). During the life of Jesus Christ[3] and the period in which texts like the Gospel of Thomas were composed, Buddhist missionaries lived in Alexandria, Egypt.[4] The Buddhist Jack McQuire believes that in the 4th century, Christian monasticism developed in Egypt, and it emerged with a corresponding structure comparable to the Buddhist monasticism of its time and place.[3] http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_Christianity De acum in colo am sa fiu foarte dur fata de ignoranta si prostia voastra. |
Domnului MİHAİLA ALİN!!!!
[quote=Danut7;337682]Cretinule ignorant unde vezi tu manastiri in Biblie?Unde vezi tu monasticism in adevaratul sens al cuvantului asa cum exista azi?....
Unde sunteti ? Dispareti cand trebuie ? Sau este normal sa se foloseasca pe forum adresarea "cretinule ignorant" ? Vedeti citatul de mai sus si autorul. De! Se pare ca asta-i ortodoxismul romanesc. |
[quote=cristinadaciana;337696]
Citat:
|
[quote=Dumitru73;337698]
Citat:
|
„Rânduielile vieții monahale” - despre Pahomie cel Mare:
„[...]Domnul, care i-a insuflat aceste simțiri calde de dragoste, căci l-a rânduit să slujească spre mântuirea multor suflete, i-a descoperit în sfârșit voia Sa despre aceasta pe când se ruga el odată cu toată căldura sufletului său, într-un loc pustiu. Aceasta s-a întâmplat în Tabenna, o localitate din pustie sau o insulă de pe Nil, în apropiere de orașul Siena. În timpul rugăciunii înflăcărate, care de astă dată s-a prelungit mai mult ca de obicei, a auzit un glas de sus grăind către dânsul: „Aici să te așezi, Pahomie, și în acest loc să zidești mănăstire, pentru că mulți vor veni către tine, care vor dori să se mântuiască trăind după cinul monahicesc și îi vei cârmui după această rânduială pe care ți-o voi trimite acum”. În aceeași clipă i se arată un înger în îmbrăcămintea chipului celui mare monahicesc, adică în schimă, și îi dădu o tăbliță de aramă pe care erau scrise rânduielile vieții de pustnicie pentru cei ce vor dori să vină sub ocârmuirea sa. Despre ceea ce era scris pe tăbliță, mărturisesc Paladie în Lavsaicon, iar după dânsul Sozomen, Dionisie cel mic și Nichifor Calist în cărțile lor. [...]” |
Citat:
Umbrela a cazut si s-a rostogolit pe podea. Daca cineva se spovedeste regulat cum faceti voi, nu are de ce sa se teama de lucruri din astea. |
Noesisaa
Inima inaltata , unii sunt superstitiosi, sau pur si simplu li se intampla lucruri inexplicabile....Si mie si cred ca si tie ti s-au intamplat....Dar daca esti cu Dumnezeu, nimic nu te poate clatina...:25:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:36:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.