Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Un copil cu malformatii trebuie avortat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12322)

cristinadaciana 27.02.2011 19:05:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342627)
A, deci au fost copii doriți. Ce înseamnă IVS?

Intrerupere voluntara de sarcina. Avortul poate fi si spontan nu inteleg de ce se generalizeaza acst termen..

camy_d 27.02.2011 19:10:50

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342630)
Intrerupere voluntara de sarcina. Avortul poate fi si spontan nu inteleg de ce se generalizeaza acst termen..

Știi care e problema, adică una dintre ele? Când avortezi un copil care pare să aibă malformații nu-l întrebi și pe el dacă nu vrea să trăiască. Poate că dacă ar vorbi, ar zice că vrea să trăiască. N-avem dreptul să facem cum se făcea înainte în unele locuri, dacă are un handicap copilul, să-l lăsăm să moară, asta era discriminare. Acum au dreptul la viață toți oamenii, nu doar cei mai puternici, doar la animale se face selecția naturală, care e slab nu mănâncă.

camy_d 27.02.2011 19:13:54

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342634)
Știi care e problema, adică una dintre ele? Când avortezi un copil care pare să aibă malformații nu-l întrebi și pe el dacă nu vrea să trăiască. Poate că dacă ar vorbi, ar zice că vrea să trăiască. N-avem dreptul să facem cum se făcea înainte în unele locuri, dacă are un handicap copilul, să-l lăsăm să moară, asta era discriminare. Acum au dreptul la viață toți oamenii, nu doar cei mai puternici, doar la animale se face selecția naturală, care e slab nu mănâncă.

Sau poate acest lucru ți se pare normal: http://stirileprotv.ro/romania-te-iu...-handicap.html

Dumitru73 27.02.2011 19:15:37

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342634)

ce simplu e cand vorbim "din carti".

sophia 27.02.2011 19:16:26

Se scriu dogme, se interzice, se aproba, etc.
Dar pe copiii aia nenorociti ii intreaba cineva daca vor sa traiasca in acel fel, sau parasiti in camine, unde stim noi cum este?

Ce fel de viata au acesti copii? Ce pot sa faca ei in viata?
Sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de asa situatii.

Articolul asta mai bine...lipsea.
Asa ma doare cand vorbesc oamenii fara stie, fara sa inteleaga.

Eu sunt impotriva avortului in mod normal. Dar cand este vorba de copiii chinuiti, sau cum spunea cineva...legume, nu mi-as putea asuma responsabilitatea sa-i aduc pe lume.

Am vazut la televizor cazuri ce copii si oameni de acest fel care spuneau ca nu-si doreau sa fi fost adusi pe lume.

camy_d 27.02.2011 19:17:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 342639)

Ce? Eu chiar aș fi dispusă să aleg martiriul, într-adevăr acum nu e cazul, sunt încă castă.

camy_d 27.02.2011 19:18:40

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 342640)
Am vazut la televizor cazuri ce copii si oameni de acest fel care spuneau ca nu-si doreau sa fi fost adusi pe lume.

Nu zic că nu-s și astfel de oameni, dar sunt convinsă că alții se bucură că n-au fost avortați.

cristinadaciana 27.02.2011 19:35:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342644)
Nu zic că nu-s și astfel de oameni, dar sunt convinsă că alții se bucură că n-au fost avortați.

Se pare ca eu am cunoscut tocmai acelasi caz care nu se bucura. In acea vreme nu era posibilitatea depistarii malformatiilor iar intreruperea voluntara de sarcina era interzisa. Dar in zilele noastre cand exista aceste posibilitati eu numesc egoism sau ignoranta ( dupa caz) sa nu iei o anumita decizie.

camy_d 27.02.2011 19:36:19

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342658)
Se pare ca eu am cunoscut tocmai acelasi caz care nu se bucura. In acea vreme nu era posibilitatea depistarii malformatiilor iar intreruperea voluntara de sarcina era interzisa. Dar in zilele noastre cand exista aceste posibilitati eu numesc egoism sau ignoranta ( dupa caz) sa nu iei o anumita decizie.

Sau că handicapații sunt cam incomozi.

camy_d 27.02.2011 19:37:02

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342635)
Sau poate acest lucru ți se pare normal: http://stirileprotv.ro/romania-te-iu...-handicap.html

Ai văzut linkul?

cristinadaciana 27.02.2011 19:42:20

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342660)
Sau că handicapații sunt cam incomozi.

Corect! Sunt incomozi. Sa-ti vezi copilul zi de zi suferind... sa te intrebe "eu de ce nu pot sa merg? de ce nu pot sa ma joc ca ceilalti copii, de ce nu pot sa merg la scoala, de ce zac in paturile spitalelor..de ce nu pot avea un prieten, de ce nu ma pot casatori, de ce nu pot avea copii" asta da! E foarte incomod!

camy_d 27.02.2011 19:46:30

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342663)
Corect! Sunt incomozi. Sa-ti vezi copilul zi de zi suferind... sa te intrebe "eu de ce nu pot sa merg? de ce nu pot sa ma joc ca ceilalti copii, de ce nu pot sa merg la scoala, de ce zac in paturile spitalelor..de ce nu pot avea un prieten, de ce nu ma pot casatori, de ce nu pot avea copii" asta da! E foarte incomod!

Da, e incomod să ai grijă de un handicapat, nu mai ai timp și de tine. Chiar copiii cam sunt o povară.

camy_d 27.02.2011 19:48:48

Parcă văd că mă omorai și pe mine, ori pentru că n-am vorbit până la 7 ani, ori pentru că sunt subponderală.

Și pe acest pictor de icoane fără mâini și fără picioare l-ai fi omorât http://www.formula-as.ro/2010/942/sp...ra-13054-print Și pe Bethoveen, dacă știi vorba aceea cu el.

cristinadaciana 27.02.2011 19:54:17

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342668)
Da, e incomod să ai grijă de un handicapat, nu mai ai timp și de tine. Chiar copiii cam sunt o povară.

Dar oare cat de "incomod" e pentru acel copil care traieste cu un handicap de gradul 1 ( sever adica ) ?

camy_d 27.02.2011 19:57:17

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342672)
Dar oare cat de "incomod" e pentru acel copil care traieste cu un handicap de gradul 1 ( sever adica ) ?

Nu vrei să răspunzi și la celelalte postări?

arwein 27.02.2011 19:58:26

pentru camy d

La varsta ta sufletul e nobil si mai putin pervertit, dar si experienta de viata e limitata; ca sa nu mai fi acuzata ca "vorbesti din carti" eu cred ca ai putea incepe sa iti formezi o parere proprie facand voluntariat intr-un loc in care sunt copii cu handicapuri severe.

camy_d 27.02.2011 20:02:13

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 342676)
La varsta ta sufletul e nobil si mai putin pervertit, dar si experienta de viata e limitata; ca sa nu mai fi acuzata ca "vorbesti din carti" eu cred ca ai putea incepe sa iti formezi o parere proprie facand voluntariat intr-un loc in care sunt copii cu handicapuri severe.

Chiar ar fi o experiență interesantă.

cristinadaciana 27.02.2011 20:03:34

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342675)
Nu vrei să răspunzi și la celelalte postări?

Meditand la raspunsul meu anterior n-am observat celelalte doua. Scuze. Nu ma indoiesc de cele spuse de tine. Ai dreptate in ceea ce susti dar si eu ma refer la un caz real. Exceptiile sunt foarte rare. Si nu ma pot inchipui raspunzandu-i copilului care intreaba tot ce am scris intr-un post anterior ca " Doamne Doamne a vrut sa fi asa".

camy_d 27.02.2011 20:05:35

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342680)
" Doamne Doamne a vrut sa fi asa".

Voia Domnului nu e importantă??? Te-ai făcut mai deșteaptă decât El? Cum spunea preotul azi la predică, uneori uităm că suntem oameni.

camy_d 27.02.2011 20:23:14

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342635)

Eu nu cunosc acel om căruia acest lucru să i se pară bun.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 342670)
Parcă văd că mă omorai și pe mine, ori pentru că n-am vorbit până la 7 ani, ori pentru că sunt subponderală.

Și pe acest pictor de icoane fără mâini și fără picioare l-ai fi omorât http://www.formula-as.ro/2010/942/sp...ra-13054-print Și pe Bethoveen, dacă știi vorba aceea cu el.

George.m 27.02.2011 20:38:32

@ davidgabriel

Am vazut ca in articol se mentioneaza: "chiar daca avortul face parte dintr-o actiune de salvare a vietii mamei, nu exista scutire de la necesitatea pocaintei. In astfel de situatii dificile, trebuie recunoscut si plans pacatul de a ucide un copil nenascut."

Inteleg ca e vorba de un pogoramant, intrucat nu toti oamenii sunt tari in credinta, nu toti sunt capabili de jertfa. Biserica nu forteaza mama sa se sacrifice. Ea trebuie sa faca asta de buna-voie, nu impinsa de la spate de Biserica; in cazul in care nu are curajul jertfei, nu e alungata, ci primita si vindecata prin taina pocaintei.

George.m 27.02.2011 22:00:50

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 342640)
Eu sunt impotriva avortului in mod normal. Dar cand este vorba de copiii chinuiti, sau cum spunea cineva...legume, nu mi-as putea asuma responsabilitatea sa-i aduc pe lume.

Eu am o viziune diferita. Nu cred ca o mama poate spune in mod firesc: din dragoste pentru copilul meu, l-am avortat (l-am ucis).

Daca Biserica ar fi de acord cu avortul in cazul copiilor grav bolnavi, ar trebui sa permita si eutanasia. Pentru ca sunt numeroase cazurile in care o fiinta umana nu se naste "leguma", dar poate fi chinuita de o boala grava in cursul vietii.

ioan_strainul 27.02.2011 22:49:29

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 342733)
Eu am o viziune diferita. Nu cred ca o mama poate spune in mod firesc: din dragoste pentru copilul meu, l-am avortat (l-am ucis).

Daca Biserica ar fi de acord cu avortul in cazul copiilor grav bolnavi, ar trebui sa permita si eutanasia. Pentru ca sunt numeroase cazurile in care o fiinta umana nu se naste "leguma", dar poate fi chinuita de o boala grava in cursul vietii.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++
Si ar mai fi multe de spus Insa mintea noastra este asa de Ingusta In cIt credem ca stim mai bine ca Dumnezeu ce trebuie si ce nu ,. Cine a suflat In om Duh de viata Nu Dumnezeu oare Nu stie el Inainte sa se nasca un copil cu Handicap ca va se va naste asa si nu tot El ar putea sa vindece de or ce suferinta , si toate nile trimite Dumnezeu spre MINTUIREA noastra ca nu va putea cineva sa se desvinovateasca de pacat sau de orce altceva In fata Judecatorului DREPTATI.
De ce omul este vesnic nemultumit de ce are sau mai bine spus de ce ne trimite DUMNEZEU spre Indreptarea noastra ????
Pentru ca nu avem credinta si Iubim pe Dumnezeu si credem In EL numai din gura ca atunci cInd spunem ca credem sau Iubim pe Dumnezeu si pe frati nostri Ii UrIm atunci minciuna spunem si mintea noastra este In timpul Sf. rugaciuni sau a Sf. Liturghii la lumea din afara In loc sa ne Retragem In adIncul nostru si aici sal chemam pe Dumnezeu si pe Hristos sa vina sa locuiasca Intu noi.
Nu spune Sfinti prorooci ca nu pune Dumnezeu mai multa sarcina pe noi de cit putem duce si este drept ca nu pune insa noi cautam sa ispitim pe Dumnezeu ca nu am puta sa raspundem copiilor nostri la intrebarile de ce nu sunt sanatos ca alti copii . este o mare minciuna si lasitate din partea acelor care spun asta mai bine neam Cerceta ce am facut sau ce am cerut de la Dumnezeu sau cum am crezut ca mintim pe Dumnezeu. sau caum am spus avem timp pentru a face copii si la 30 sau mai tIrziu si daca nu am vrut am luat tot felul de anticonceptionale iar daca se naste un copil cu handicap Invinovatim pe Dumnezeu ca el nila dat asa nu cautam Vina la noi sarmani ce la Dumnezeu.
Cerceteazate Omule Inainte sa scoti din gura o vorba Impotriva Lui Dumnezeu ca va veni o vreme cInd nu vei mai avea voie sati gasesti avocat sa ai toti bani si aurul din lume ca sa platesti ca nu va fi posibil sa cumperi pe judecatorul DREPTATI
SLAVIT SA FIE DOMNUL
DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU PENTRU RUGACIUNILE PREACURATEI MAICI TALE SI ALE TUTUROR PARINTILOR NOSTRI IARTANE PE NOI NEVREDNICI SI MULT PACATOSI AMIN AMIN AMIN

lugrez 28.02.2011 14:40:29

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 342546)
Avortul este o crima si nu poate exista justificare pentru o crima.

Dumnezeu trebuie sa hotarasca soarta pruncului si nu omul. Mama este datoare sa il nasca, sa il boteze, si sa lase restul in grija lui Dumnezeu. Restul este osanda.

Avortul din motive medicale (adica poate sa moara mama sau copilul o să fie bolnav toata viata) este cu totul diferit fata de avortul din proprie optiune. Avortul din proprie optiune e legal in primul trimestru cand inca nici nu s-a format creierul. Abia in ultimul trimestru fatul incepe sa fie viabil, deci are sanse sa supravietuiasca in afara uterului. Exista motive foarte bine intemeiate pentru care nu se emit certificate de nastere la conceptie, blastula sau zigotul nu-s oameni.

A pune viata mamei in pericol sau a duce la termen o sarcina diagnosticata cu sindrom Down doar ca sa botezi este o crima.

costel 28.02.2011 15:02:40

Sfantul Vasile cel Mare afirma in cel de-al treisprezecelea canon ca omorurile care se fac in razboaie nu se socotesc omoruri, dar sunt opriti trei ani de la impartasanie cei ce ucid in razboaie. Tare greu imi este acest cuvant - pe de o parte omorurile din razboaie nu sunt omoruri, dar cei ce au participat la ele sunt opriti de la impartasanie. Cred ca asa poate fi privit si acest caz de luarea vietii unui copil nenascut - in cazul in care fara acest gest si copilul si mama ar fi murit - ca nefiind un omor, dar mama sa nu fie lipsita de oprirea pentru cat cere duhovnicul de la impartasire.

lugrez 28.02.2011 15:14:40

Nu pot sa cred ca un Dumnezeu bun te poate condamna cand situatia e de tip lose/lose si alegi raul mai mic, suferinta mai putina.

FiulRisipitor 28.02.2011 15:48:11

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 342896)
Nu pot sa cred ca un Dumnezeu bun te poate condamna cand situatia e de tip lose/lose si alegi raul mai mic, suferinta mai putina.

Ce pierzi? Ai ceva care sa fi fost al tau? Ai ceva care sa nu fie primit in dar de la Dumnezeu?

Solveig 28.02.2011 15:58:44

Traim si azi intr-un soi de comunism, cu siguranta mai periculos decat cel dinainte de 89 pentru ca lasa impresia ca alegerea este a noastra. In realitate, sunt(em) manipulati.

Copiii cu handicap sunt foarte putin acceptati in societate si nu se face nimic pentru asta; dimpotriva, sunt judecati si ironizati parintii care nu s-au folosit de diagnosticul prenatal ca sa "evite" aceasta "situatie". Stim ca copiii acestia sufera foarte mult pentru ca nu au prieteni, ceilalti rad de ei etc. Totusi, de ce se vrea disparitia copiilor cu "probleme" in loc ca cei care au copii "normali" sa si-i educe in asa fel incat sa-i accepte si pe ceilalti????? Problema e lipsa noastra de dragoste, nu existenta copiilor cu handicap.

Incepe sa se vorbeasca tot mai mult de costurile mai mari pentru societatea care ingrijeste un astfel de copil; iar societatea individualista de azi nu doreste sa plateasca acesti bani in plus. Daca stam sa ne gandim bine, discutia nu are sens: stim de fapt unde se duc banii pe care ii platim? Si la cat se fura, tocmai asta a ajuns sa ne indigneze atat de mult.

Eu nu as apela deloc la testele de diagnostic prenatal; eu stiu ca tot ce ingaduie Dumnezeu e spre binele meu, indiferent cum arata acea situatie. Dar nu pot pretinde celorlalti sa gandeasca ca mine. Eu asa am ales, stiu exact ce m-a determinat sa fac asta, au fost vremuri cand gandeam ca "restul lumii" si nu ii pot judeca. De multe ori oamenii nu sunt in cunostinta de cauza, unii nici nu-si pun problema ca avortul ar fi ceva atat de grav.

Iar pe unul necredincios, daca il iei cu pedeapsa lui Dumnezeu, singurul lucru pe care-l va face e sa-ti rada in nas; daca fiecare am incerca sa ajungem la inima celuilalt, fara sa ne impunem noi ideile (de multe ori numai din carti, cum zicea Dumitru), fara sa incercam sa-l manipulam, ci doar sa plecam de la ceva din sufletul lui, de la suferinta care deja exista in el, poate vom avea ceva adevarat sa ii spunem.

anna21 28.02.2011 19:01:51

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 342888)
Avortul din motive medicale (adica poate sa moara mama sau copilul o să fie bolnav toata viata) este cu totul diferit fata de avortul din proprie optiune. Avortul din proprie optiune e legal in primul trimestru cand inca nici nu s-a format creierul. Abia in ultimul trimestru fatul incepe sa fie viabil, deci are sanse sa supravietuiasca in afara uterului. Exista motive foarte bine intemeiate pentru care nu se emit certificate de nastere la conceptie, blastula sau zigotul nu-s oameni.

A pune viata mamei in pericol sau a duce la termen o sarcina diagnosticata cu sindrom Down doar ca sa botezi este o crima.

Spre rusinarea celor care se cred "drepti" dar justifica avortul, ar trebui sa cunoasteti ca exista foarte multi catolici pt care avortul este de neconceput.
Am o cunostinta care lucreaza in spital si-mi povesteste ca in general latino-americanii nici nu vor sa auda vreun argument pro-avort si nasc copiii, indiferent de boala cu care acestia apar in lume, chiar daca bebelusul va supravietui doar cateva ore.
Suferinta acestor parinti este mare, dar curajul lor este admirabil.. cred ca mult mai mult inteleg ei despre valoarea unei vieti inaintea lui Dumnezeu!

(Apropo.. nu certificatul de nastere iti da calitatea de om!)

Va rog sa cititi acest material extraordinar despre ce inseamna iubirea!
(ca prea aburiti pe zeci de threaduri citate siropoase despre iubire)
http://www.regnumchristi.org/english...e=782&id=21568

.. si sa va ganditi apoi la cat de drepti suntem in fata lui Dumnezeu.
Daca nu suntem in stare sa facem un bine, macar sa nu emitem opinii pro-avort!

Solveig 28.02.2011 19:15:24

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 342888)

A [...] duce la termen o sarcina diagnosticata cu sindrom Down doar ca sa botezi este o crima.

Sunteti credincios?
De ce ar fi asta o crima? Persoanele cu sindrom Down au o speranta de viata de 40 ani si nu este pusa in pericol viata mamei pe parcursul sarcinii, prin aceasta boala insasi.

camy_d 28.02.2011 19:18:50

Eu zic că politica de exterminare a handicapaților nu e un lucru normal. Și pe vremuri dacă un copil era schilod, era aruncat, la fel și acuma, numai că invocăm ca pretext mila.

andreicozia 28.02.2011 19:28:02

Citat:

În prealabil postat de Solveig (Post 342990)
Sunteti credincios?
De ce ar fi asta o crima? Persoanele cu sindrom Down au o speranta de viata de 40 ani si nu este pusa in pericol viata mamei pe parcursul sarcinii, prin aceasta boala insasi.

Tu ai renunta la pensie pentru a intretine aceste persoane handicapate care nu dau societatii nimic ci numai iau pentru ca cineva sa fie platit 40 de ani ca sa-i duca de minuta?
De ce sa nu prevenim acest proces de irosire a bugetului?

Inca o data:
Renunti la pensie? ...:)...nu prea...dar sa vorbim suntem maestri! :)))

camy_d 28.02.2011 19:35:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 342997)
Tu ai renunta la pensie pentru a intretine aceste persoane handicapate care nu dau societatii nimic ci numai iau pentru ca cineva sa fie platit 40 de ani ca sa-i duca de minuta?

Măcar e sincer, nu vine cu discursuri gen milă.

Melissa 28.02.2011 19:38:59

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343000)
Măcar e sincer, nu vine cu discursuri gen milă.

Camy draga, e chiar enervant de sincer...:24: De asta mi-e drag de el..:69:

davidgabriel 28.02.2011 19:41:08

uimit pana in panzele albe ...

sunt atat de uimit de parerea unora , incat stau si ma intreb daca noi mai suntem crestini!? a fi crestin inseamna a fi purtator de hristos...iar pe de alta parte mai stim ca trupurile noastre sunt templu al duhului sfant ! ....asta e teoria , deoarece practica e departe , chiar nu mai stiu ce duhuri stapanesc oamenii si inimile lor ! cartea apocalipsei ne spune atat de frusmos despre vremurile de pe urma in care toate se vor cumpara ....cred ca unii isi pot imagina ca si sufletul il pot cumpara sau rascumpara !
- eu nu as accepta un avort pentru nici un motiv pe care cineva si l poate imagina ! iar biserica de asemenea nu accepta sub nici o forma, prin nici un pogoramant ! oricine explica ca un avort este oarecum inteles de biserica vorbeste in numele altui dumnezeu decat hristos! hristos s a facut model pentru noi alegand cele nebune ale acestei lumi, pentru a face de rusine cele intelepte ale lumii....la fel hristos a ales sa se lase omorat pe cruce ca noi cei care zicem ca l purtam in inima sa invatam ca singurul drum care ne duce la tatal ceresc este jerta ! nimic altceva !
-daca cineva compara cu unul din canoanele lui vasile cel mare referitoare la razboinicii care ucideau in razoi ....bate campii! de ce ? pentru ca un razboi poate fi de aparare al unui neam si al unei credinte si al unei identitati...ca de ex. stefan cel mare , constantin brancoveanu , constantin ce mare ..etc. deci viata unei persoane si crucea ce o are de purtat nu se poate pune in balanta cu existenta unui neam si chiar a identitatii credintei si bisericii aparate de unii regi sau domnitori prin razboaie !
- stiati ca in romania zilnic au loc in medie 360 de avorturi ???iar maximul istoric inregistrat in romania a fost in anul 1990 cand au fost avortati doar oficial 900.000 de copii?(adica mai erau si cei neraportati statistic)....se pare ca noi romanii stim sa ne omoram pruncii! ...existau in religiile pagane unele traditii de jertfire a lor dupa ce erau nascuti .....sa fim oare un soi de neopaganism ascuns in spatele modernitatii?probabil ne am gasit un nou dumenezeu alaturi de ban si micul dumnezeu din noi !

- stiti cate cupluri din ziua de azi nu pot avea copii? nici nu va imaginati ....dati le lor toti acei copii nedoriti care au fost conceputi in urma unui viol , al unei erori de viata sau in urma unei petreceri destrabalate in care parintii erau ametiti de aburii placerii ...dar nu atentati la dreptul de a avea viata ! de a vedea lumina soarelui ! si mai ales de a se bucura de sfanta taina a botezului si impartasirii cu hristos!
- dreptul la viata este un drept oferit de adevaratul nostru dumnezeu , domnul noastu iisus hristos ! cine este mai mare decat cel care ofera viata si isi poate argumenta in micimea lui, in orice mod , si chiar sa creada in ce argumenteaza ca poate lua viata de la cineva?
....sincer imi este mila in ce stadiu a ajuns asa zisa credinta in hristos....defapt multi crestini sunt fariseii vechiului testament....

Solveig 28.02.2011 19:42:09

Citat:

Inca o data:

Eu nu sunt de acord cu punctul tau de vedere. Handicapul acestor persoane este consecinta pacatului nostru, al fiecaruia, deci si al meu. Si hai sa fim sinceri, platim oricum costurile asistentei medicale pentru persoane care si-au facut-o cu mana lor, ca sa zic asa- cancere de plamani, bronsite, boli de inima, etc etc... poate in cazul astora as sta sa ma gandesc un pic :))) dar nici pe astia nu-i pot condamna chiar asa tare- tot pacatul nostru e, al omului intreg, deci si al lor, si al meu...dar cei cu sdr down nu au absolut nici o vina.
Problema nu se pune chiar asa-daca as renunta la pensie :)
Dar da, as renunta la pensie.
De acord ca suntem maestri la vorbe :)))

camy_d 28.02.2011 19:42:22

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 343002)
Camy draga, e chiar enervant de sincer...:24: De asta mi-e drag de el..:69:

Ție îți plac oamenii enervant de sinceri. :21: Mie îmi place că măcar își declară intenția distructivă, n-o cosmetizează cu vai, mila, că să nu se chinuie sărăcuții. :21: Sunt sătulă de discursul cu mila.

Toți care sunteți pentru eutanasie și avort, sunteți ca Andrei, n-o mai dați cotită.

andreicozia 28.02.2011 22:22:37

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343007)
Ție îți plac oamenii enervant de sinceri. :21: Mie îmi place că măcar își declară intenția distructivă, .

Am mai repetat, copiii sa-si expuna parerile pe un topic dedicat "tinerilor vulturi ortodocsi" si sa ne lase pe cei trecuti de 35 de ani cu "intentiile lor distructive"

Fani71 01.03.2011 15:38:27

Citat:

Inca o data:

Asa un argument materialist..

Dar tu renunti la pensie ca sa ajuti la intretinerea unui paralizat din accidente. Nu? Pai atunci, sa fie eutanaziat, domne.

Acum, serios: nu as renunta la toata pensia, pt ca trebuie sa traiesc si eu, dar as face o donatie lunara pentru un camin de handicapati sau o organizatie benevola care ajuta familiile care tin copii handicapati.
Este in esenta credintei crestine de a ne ocupa de cei mai slabi si neputinciosi dintre noi.

dianagroza 01.03.2011 15:44:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 342639)

E simplu. E voia lui Dumnezeu daca traieste, e voia lui Dumnezeu daca moare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:33:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.