![]() |
Citat:
Oricum ,mi-a venit o idee sa fac o lista cu toate vedetele bolnave,sa o pun la dispozitia grupului de rugaciune. Si nu stiu de ce ti se pare anormal.Teo si Ritzi erau colege in Parlament.... |
Citat:
Ce bine zici Marius22...dar stii noi tot vorbim unor urechi ce NU VOR sa auda ...mai bine sa nu ne mai risipim si sa ne rugam asa cum simtim ! Dumnezeu sa ne ajute pe toti ! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Noi trebuie sa-l avem etalon pe Hristos, dar nu pana a ne confunda cu el. Cat despre topic, si mie imi pare a fi mai mult de promovare. Initioatorul poate ar trebui, daca asa simte el (si fiecare dintre noi la fel), sa se roage pentru Teo dar nu sa ne ceara si noua asta. |
Nimic nu a fost impus! Totul a ramas la latitudinea fiecaruia...Dumnezeu sa o ajute!
|
Citat:
Cei care nu vor sa fie empatici cu un om oarecare in suferinta, indiferent cine e si ce a facut, n-au decat sa ramana pasivi. Dar le recomand sa fie mai rezervati si sa nu-i convinga si pe altii ca nu e bine sa ne rugam pentru cel "cazut intre talhari", care poate e "de alt neam" cu noi. |
Am intervenit in topic la inceput si acum in mod cu totul accidental gindindu-ma sa-l trec cu vederea . Dar ce vad ? Surpriza !!
Surpriza mea este de talcioc la bulevard . Ieri Cristiboss a deschis un topic , sau a propus pe unul mai vechi, acelasi lucru, sa ne rugam pt. cineva, pt parintele Asenie Papacioc . Atunci am conceput un post in care faceam paralelismul intre Teo si p. Arsenie din toate punctele de vedere : ca propunere initiala , ca noblete a propozantilor (puteau fiecare din cei 2 propozanti sa propuna invers , dar iata ca nu s-a intimplat asta, mai ales ca fiecare dintre ei sunt croiti din alta stofa duhovniceasca) ca profunzime si cunoastere duhovniceasca a lor , ca intentii si mod de manifestare pe un loc public, etc ! Dupa ce am terminat, dar inainte sa dau drumul postului am recitit inca o data invitatia lui Cristi si mi s-a parut de data aceasta ca nu este o invitatie la talcioc public (talcioc dat de conditia si calitatea sustinutului)ci este o invitatie , o atentionare frateasca pt. useri ca in rugaciunile lor private sa il pomeneasca macar odata pe parintele . In acest fel am sters postarea mea si am renuntat. Acum, dupa ce am reparcurs topicul de fata constat ca imi pare rau pt. ce am facut deoarece prezentarea concurenta, antitetica ,a celor doi in lumina invataturii ortodoxe poate ar mai fi produs ceva , ceva folositor pt. cei ce cauta folos in trairea ortodoxa. Dar cazuri ca acesta au mai fost, sa ne amintim : celebrul gigant al poeziei romanesti, pe numele lui Paunescu , Paturca,s.a.m.d. In totdeauna aici pe topic totul este dihotomizat . O stim cu totii : pareri , atitudini, propuneri , useri, etc. Adica nici o data nu se va ajunge la un consens in cazul persoanelor compromise . De ce spun compromise , deoarece tot aici pe forum exista mai multe figuri de crestini nevoitori (nu stau sa le dau numele acum deoarece sigur va aduceti aminte fiecare) care fie sunt in stare avansata de saracie , fie sunt suferinzi de cancer fie si una si alta , fie au pierdut pe cineva f. apropiat , fie au fost elevi saraci si cautau manuale , s.a.m.d.... si cerind ajutor de rugaciune multi dintre noi ne-am solidarizat fara a ne mai certa si i-am pomenit repetat atit in rugaciunile noastre private cit si pe unde am fost . Cu toate ca nu ne vedem intre noi si ca nu ne cunoastem f. bine unii cu altii dar faptele lor au fost garantul induhovnicirii lor pt. noi , a faptului ca dupa puterile lor ei sunt trup si suflet alaturi de Biserica Ortodoxa si se zelsc in continuare sa duca o viata curata . Nimeni nu a obiectat. Nu au iesit polemici in aceste cazuri, nimeni nu s-a dat cu ochii pe spate de durerea altuia si sa formuleze rugaciuni de smulgere a lacrimilor precum si alte manifestari penibile de bunevoitoare ce erau , ci toti , prin minune dumnezeiasca a consimtit cu sufletul si s-a incheiat cu bine ! Dar despre doamna sau domnisoara Teo cine poate marturisi sau cine isi poate pune sufletul zalog pt. cit de iubitoare este ea de viata curata si ascetica cind tabloidele si emisiunile de televiziune precum si insasi emisiunile ei arata altceva ? Ma uit cu multa rezerva la cei care deobicei sunt saritorii de serviciu si care imbrinciti de dragostea fara frontiere , neconditionata, fara nici o rigoare, sunt gata prezenti sa mai scrie o ,,contributie care da bine " la dosarul personal de ortodox pios. Ma uit cu multa rezerva la cei care pomenesc pericope evanghelice ale caror pilde sunt total aiurea cu situatia de fata . Cum pomenesc gesturi si intimpalri ale Mintuitorului pt. situatii care nu au nici o atingere cu cea de fata ! Mintuitorul a venit pe un teren arid , cind invatatura sa nu exista, nu existau credinciosi de acest fel si oamenii nu stiau cum sa se apropie de noua invatatura , nu exista o doctrina, totul era la inceput , totul trebuia arata oamenilor cu grija. Singurul lucru care a demarat aderarea la Hristos a oamenilor vechi, din mozaism , a fost doar credinta in Hristos , in ceea ce face si cine este el . Acum insa noi nu traim vremurile de inceput ale crestinismului ci avem o credinta bine fundamentata dogmatic si canonic, avem porunci clare hristice si canoane pt. orice intimplare din viata noastra . Noi nu debutam cu parerile noastre pe noi tarimuri de afectivitate si sentimentalism. Noi trebuie sa implinim ceea ce ni s-a poruncit . Nici Hristos insasi nu il iubeste pe cel care nu face poruncile Tatalui, pe cel care nu il marturiseste inaintea oamenilor, pe cei care doar din gura ii zic ,,Doamne, Doamne" , pe cei care nu isi iau crucea si nu-i urmeaza, pe care nu vor sa se intoarca o data pt. totdeauna , sa se rupa de pacat si sa fie vii, pe cei ce nu secera impreuna cu el, pe cei al caror aluat nu se deosebeste de cel al fariseilor, pe cei ce nu cad in genunchi si nu spun : ,,...Tata, am gresit la cer si inaintea ta ...iarta-ma" ... Pe toti acestia si inca pe altii asemenea lor sa nu va indoiti ca i-ar iubi ! Ii iubeste pe cei ce fac ,,poruncile Tatalui meu " ... care porunci ? ,,toate cite v-am poruncit voua" . Si cine sunt aceia ? Cei ce s-au lepadat de pacate (in taina spovedaniei), se intorc si vor sa fie vi (prin sfinta euharistie) in Hristos Domnul ! Credeti ca aceea este Teo, sau Paturca, sau Madalina Malone, sau Laura Stoica, sau Paunescu, sau madame Ritzi ? Daca da, atunci cu scuze sau fara va spun ca ma indoiesc de profunzimea credintei pe care o afisati ! Aaaa, ca s-a facut o invitatie sa o pomenim in privat , asta da, dar nu sa iasa talciocul acesta de fata dint-un motiv total nefondat. Bine a spus userul... nu mai stiu ca l-am uitat si nu voiesc sa il caut acum in mod special , ca ar fi bine sa facem un colocviu serios si sa stabilim o lista de pomenire, poate si cu prioritati . Nu de alta dar sa capete asa, o forma oficiala si sa fie si un material de studiu si de lucru pt. nu stiu care grup de rugaciune .! Ar ride dracii de s-ar scarpina pe burta de taria credintei noastre ! Avem pe cine sa pomenim si exemplele sunt nenumarate, le-am si exemplificat intru-citva. Daca asta este ortodoxia adeclarata si daca asta este iubirea aproapelui atunci nu cerd ca am ajuns bine ! NB : Pt. tiganul din Afumati impuscat in ceafa de politistul urmaritor si care zace acum in spital zbatindu-se intre viata si moarte , nu vreti sa va rugati ? Dar pt. Bercea mondialul care este terortizat de boala claustrofobiei in celula , nici pt. el nu voiti sa va rugati ? Nu , dece ? pai astia ce au ? de ce nu sunt tot atit de crestini ca si domnita Teo ? De Ritzi am inteles ca nu va place si vi se pare ca ati fi luati in batjocora, poate va place de acesti ultimi 2 crestini ! |
Zaharia,
Daca cineva se roaga pentru Teo, poate sa se roage si pentru Parintele Arsenie, si pentru oricine altcineva. Nu se exclude una pe alta. Sunt sigur ca multi crestini si chiar preoti se roga deja pentru Parintele Papacioc, dar cati se roaga si pentru Teo sau pentru orice alta persoana despre care s-a aflat ca e grav bolnava? |
Citat:
ce spun eu ... si ce mi se raspunde ! Bine fra-te ! Sa ne rugam ! |
uaauuu dar ce amploare a luat subiectul... chiar nu ma asteptam ...
daca va uitati pe postarile mele anterioare, am mai deschis subiecte de rugaciune colectiva, pentru cine vrea, cine poate, fara sa fie nimic impus, pentru ca stiu ca rugaciunea colectiva ajuta foarte mult. si bineinteles pentru cine am deschis subiectul m-am rugat si eu. initial am vrut sa deschid acest subiect doar pentru cineva foarte drag mie, Georgeta, care are dureri foarte mari, probleme de sanatate, si m-am gandit ca poate prin rugaciune colectiva, Dumnezeu sa auda rugaciunile mai usor, si sa o ierte de pacate si sa ii aline cat mai repede suferintele. dar tocmai vazusem stirea la tv ca Teo e in coma indusa. nu sunt fan "Teo", deci NU O PROMOVEZ absolut DELOC, dar fiind un om aflat in suferinta, am zis ca sigur si ea are nevoie de rugaciuni. si poate are mai multa nevoie decat Georgeta, de asta am si trecut-o prima pe Teo, fara sa ma gandesc ca as putea face reclama mascata. nu vad nimic rau in a ne ruga pentru cineva oricat de rau ar fi. nu Iisus a zis ca sa ne rugam chiar si pentru dusmanii nostri? nu ca Teo ar fi dusmanul nostru, dar presupunand ca ar fi cel mai mare dusman al nostru, nu trebuie sa ne rugam si pentru ea? bineinteles, repet, fara sa fie nimic impus, doar cine vrea si cine poate. de accea am si mentionat ca nu e nevoie sa se scrie in topic. |
Citat:
Bunul Dumnezeu sa o ajute pe Teo Trandafir ,si sa-i daruiasca sanatatea de care are atita nevoie este un om minunat si Dumnezeu stie ca sufletul ei este bun si o sa o ajute cu siguranta fiindcav merita acest lucru .Si pe Georgeta sa o ajute si sa o insanatoseasca si sa-i daruiasca iertare de pacate . Amin! |
Citat:
Acum o sa te critic putin, fiind insa incuviintat ca nu te vei supara, pentru ca esti crestin ortodox. 1. Ar trebui sa mai lasi ironiile deoparte. Nu-ti fac bine nici tie, nici altora. 2. Nu trebuie sa pozezi in vreun fel de guru care trebuie doar ascultat si niciodata contrazis. Sa invatam a discuta in contradictoriu fara sa comitem pacate. 3. Te rog respectuos sa revezi regulile gramaticale. Esti tanar (din cate-mi dau seama) si vei pierde mult daca nu te corectezi cat de curand. Pace si Doamne ajuta! :6: |
Citat:
|
Citat:
Ma numesc Zangra(de unde deriva Zaharia) si sunt tinar locotenent la fortul Belonzio . Este f. aproape ziua in care voi invata gramatica si cind voi invata ... voi deveni iluminat ! Dar asteptind acea zi , uneori ma plictisesc si cobor in oras , la circiuma lui Don Pedros sa beau cu el . Eu ii vorbesc despre gramatica mea iar el despre dragoste ! Ma numesc Zangra si sunt tinar locotenet la fortul Belonzio, ieri am aflat ca in orasul meu s-a interzis gramatica ; in fort nimeni nu o stie ! Eu nu voi fi nici o data iluminat ... |
''Doamne ajută, dacă îți este voia Ta așa, ca să se facă Teo sănătoasă tun prin mila Ta, Doamne milostive și îndurate, căci ne-a fost dragă te tot, chiar dacă a votat contra, păcălită fiind de fantome.''
|
SXa-ti fie RUSINE !
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate, spre rusinea mea, numai mintea mea bolnava a nascocit un asemenea scenariu. Sunt multi oameni in suferinta, de multe si diverse neamuri si confesiuni si cred ca trebuie sa ne rugam pentru toti. Imi cer iertare daca am deranjat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cine suntem noi sa judecam, sa facem selectii si dupa ce criterii?
Pe pomelnic poate fi trecut orice crestin. De alta religie poate ca nu, desi nici asta n-ar fi catastrofa. Suntem toti ai lui Dumnezeu pana la urma. Pomelnicul se poate citi si mai apoi judeca Dumnezeu si hotarareste pe cine, ce si cum. De unde stim noi aia "fara de pata" ca avem noi dreptul sa fim pe pomelnic, in definitiv? Poate ca tocmai noi... Dar barna.... Trebuie sa ne rugam mai mult tocmai pentru cei care au mai multa nevoie, chiar si pentru "fiii risiptori/ratacitori". |
Citat:
|
Citat:
Asa draga mea ΣΟΦΙΑ....ai dreptate! Iti meriti nickul din plin! :53: |
Site-ul crestinortodox.ro : " DESPRE POMELNICE "
|
Deci :
Pe pomelnic nu pot fi trecute numele sectarilor , copiilor avortati , ale sinucigasilor , ale celor ce traiesc necununati , sau refuza sa primeasca invatatura si slujbele Bisericii ( O R T O D O X E ) ! ! !
|
Ciudat. Am fost la o slujba la romano catolici in saptamana cand a murit Mitropolitul Bartolomeu Anania si a preotul l-a pomenit in rugaciuni.
|
Citat:
|
Fratilor, aici pe forum intotdeauna fronda si spiritul necultivat si nedornic de cultivare a dominat tot timpul dorinta de ,,socializare".
In multe discutii se posteaza fragmente intregi de literatura de specialitate, bine documentate, iar acesti useri ,,miros" de departe ca sunt bine intentionati . De asemenea multi dintre acesti , inafara de bogata cultura in domeniul teologiei au si o buna sau bogata practica duhovniceasca fiind fii duhovnicesti ai unor renumiti duhovnici , au o buna experienta in practica cutului public , in tipicul, rinduiala si organica slubelor , a savirsirii , a destinatiei (binefacerilor)primite si a semnificatiei sau simbolisticii acestia, ei insisi indeplinid diverse functii in biserica. Sunt multi buni in acest sens dar sunt citiva f. buni dispunind si de o dictie buna prin care pot comunica efeicient . De asemenea exista f. multe surori care dau dovada de multa smerenie si viata practica duhovniceasca avansata, care de multe ori iau aminte atit la ce se posteaza bine cit si rau si care practicante fiind de multe ori vin cu exemple din propriile trairi sau vazute altora prin minastirile pe care in mod frecvent le cerceteaza sub forma pelerinajelor , exemple bune si expresiv postate . Dar exista fratilor si ceea ce cu totii vedeti cu ochiul liber, useri care sunt sub legaturile ispititorului , legaturi atit de tari incit sunt in stare sa mearga cu tine in polemica si sa te contrazica pozind in ,,baiatul/fata cea buna" , pina in pinzele albe ; useri care cu dovezi clare in fata sau care pusi in fata parerii similare a 4-5 alti useri se indoiesc profund si combat in continuare cu atita ,,nevinovatie" si vehementa luciferica incit vazindu-i nu poti decit sa te rogi pt. ei, sa iei aminte la fapta lor si sa o dai ca pilda si altora . Lucrurile cu ei se complica si mai mult atunci , in sensul tariei si vechimii legaturilor pe care de buna voie le poarta, cind ei insisi marturisesc ca se spovedesc si se impartasesc in mod regulat si ca inca pe deasupra ar voi sa se impartaseasca saptaminal , chiar daca nu indeplinesc rigorile stricte dinaintea impartasaniei sau chiar sunt dupa noapte de desfatare trupeasca familiala . Noi mai glumim, mai facem un pic de misto uneori unii de altii, mai ne certam sau chiar ne inclestam in polemici infocate dar realitatea lor este trista . Habar nu au in ce stare se gasesc . Binecuvinteaza si primesc orice abatere si orice prostie de la sfintele canoane manifestind lejeritate morbida in viata lor fara a vedea macar o trasatura de zelire in spiritul canoanelor/poruncilor . Din cauza legaturilor lor si a acestei practici invederate ataca si desconsidera insasi sfintele si de D.zeu inspiratele canoane . Vai lor pt. starea in care zac si din care nu vor sa iasa . Multa rugaciune si nevointa colectiva (adaugata la a lor , bine inteles daca mai exista !) le este necesara pt. a se indura D.zeu ca macar sa le descopere stadiul in care au ajuns . Critica sau prezentarea manifestarilor lor este ampla caci si greselile lor multe sunt , dar am depasi rabdarea de lectura a userilor . Spunem doar ca acest nou exemplu si f. sugestiv despre cum se redacteaza un pomelnic si si de ce asa este graitor pt. cei care nu sunt de parerea lor . Si nu ma indoiesc ca chiar daca fratele Cristi a postat clar baza si motivatia explicativa , ei se vor opri aici si se vor corecta . Legaturile nu dorm , ele lucreaza . Cine pune legaturile? Tatal rasvratirii ! Si de ce face asa ? Pt. ca certindu-se cu D.zeu-Tatal i-a spus ca desi el nu seamana va secera mai mult decit toti sfintii ! Si asta face zi de zi daca i se da voie ! |
Zaharia: vorba multa saracia omului! Treci direct la subiect,nu mai filozofa atata :1: Ai scris asa mult dar n-ai zis nimic,doar ca unii sunt asa iar altii "asa". Bun,dar mai multa lamurire ne poti da? Care-i treaba cu pomelnicu? S-au pus niste intrebari si probabil asteptam ceva raspunsuri,pareri etc. nu texte kilometrice fara vreo tangenta cu subiectul tratat. Apreciem buna intentie si credinta ta,dar zi-le dom'ne mai pe fata,fara ocolisuri si filozifii.
|
Citat:
Frate , atit de putina tarie ai ? Pai avatarul pe care il porti are vreo legatura cu tine sau l-ai pus cum ca da bine la ,,dosarul personal de crestin smerit? Citeste cu mare , dar cu mare atentie topicul si vei gasi tot ce este corect si bun in el legat de subiect . Eu am dat un exemplu doar si am tras o concluzie . Dupa cum te manifesti inteleg ca citesti pe sarite threadul ! Nu este bine . Din motive de rivna duhovniceasca si dragoste pt. aproapele el se citeste tot si la rind . Sau se marturiseste drept ce fel de citit exersezi ! Pace tie Rau-le ! |
Citat:
|
Citat:
|
Sa ne rugam! Si pentru imparatul Traian s-a rugat cineva si acesta s-a mantuit.
|
Citat:
|
Citat:
Veti gasi in proloage , la ziua sfintulu Grigorie cel Mare , povestea intreaga si veti vedea ca dupa ce acesta a facut rugaciune staruitoare i-a aparut in vis insusi Mintuitorul spunindu-i ca pt. rugaciunile lui l-a mintuit pe Traian dar ca nici o data sa nu se mai roage pt. un pagin . Parca suna un pic altfel decit parerea pe care o aveti ! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:52:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.