Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Omul a fost creat vegetarian (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12403)

camy_d 11.03.2011 18:19:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346835)
dar organele genitale ce rol aveau?

Și asta e o întrebare bună, nașterea de copii e o urmare a neascultării Evei. Râdeam în sinea mea de cei care puneau astfel de întrebări și acum iată că m-am molipsit. :21:

Dumitru73 11.03.2011 18:25:48

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346837)
Și asta e o întrebare bună, nașterea de copii e o urmare a neascultării Evei. Râdeam în sinea mea de cei care puneau astfel de întrebări și acum iată că m-am molipsit. :21:

sunt intrebari legitime.

camy_d 11.03.2011 18:30:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346840)
sunt intrebari legitime.

Am găsit o explicație - libertatea. Dumnezeu ne-a dat libertate, iar asta trebuia să se reflecte și la nivel anatomic, omul era liber să-și activeze acele funcții, dacă se sătura de bine în rai. Dacă n-aveam acele organe, ar fi însemnat o constrângere a omului, care nu păcătuia nu pentru că nu voia, ci pentru că nu l-a lăsat Dumnezeu, că nu i-a dat corpul necesar pentru aceasta.

Dumitru73 11.03.2011 18:55:39

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346842)
Am găsit o explicație - libertatea. Dumnezeu ne-a dat libertate, iar asta trebuia să se reflecte și la nivel anatomic, omul era liber să-și activeze acele funcții, dacă se sătura de bine în rai. Dacă n-aveam acele organe, ar fi însemnat o constrângere a omului, care nu păcătuia nu pentru că nu voia, ci pentru că nu l-a lăsat Dumnezeu, că nu i-a dat corpul necesar pentru aceasta.

:)) asta este explicatia?

camy_d 11.03.2011 18:56:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346851)
:)) asta este explicatia?

N-am citit-o nicăieri, dar mi se pare destul de logică. Poate că n-o fi singura explicație.

Dumitru73 11.03.2011 19:03:45

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346854)
N-am citit-o nicăieri, dar mi se pare destul de logică. Poate că n-o fi singura explicație.

adica cineva ne-a creat perfecti, cu gandul de a fi perfecti, dar s-a gandit si la varianta ca vom alege imperfectiunea ... aha ...
este foarte logic, mai ales cand te gandesti ca acel Cineva este atotstiitor, si ar fi trebuit sa stie ce vom alege. scuza-mi ironia ;)

camy_d 11.03.2011 19:05:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346860)
adica cineva ne-a creat perfecti, cu gandul de a fi perfecti, dar s-a gandit si la varianta ca vom alege imperfectiunea ... aha ...
este foarte logic, mai ales cand te gandesti ca acel Cineva este atotstiitor, si ar fi trebuit sa stie ce vom alege. scuza-mi ironia ;)

Ne-a creat perfecți, dar și liberi. Cum i-ai putea spune unui om că e liber, dacă îl legi cu lanțuri?

Dumitru73 11.03.2011 19:08:52

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346862)
Ne-a creat perfecți, dar și liberi. Cum i-ai putea spune unui om că e liber, dacă îl legi cu lanțuri?

subiectul era atotstiinta, nu libertatea omului.

camy_d 11.03.2011 19:09:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346867)
subiectul era atotstiinta.

Ce vrei să spui?

Raoul 11.03.2011 19:20:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346809)
M-au apucat și pe mine întrebările stupide :21: De ce am fost creați cu intestine, că înainte de păcat mă îndoiesc că aveam excreții, toate ierburile erau curate, nu văd ce ar fi putut elimina primii oameni.

Pai asta ma intreb si eu,ce eliminau,ca de mancat scrie in Biblie ca mancau. Si ceea ce eliminau,cum se biodegrada atata timp cat nu exista stricaciune? Sunt multe intreberi la care daca le cautam raspuns riscam sa ne smintim. Asa ca mai bine sa avem CREDINTA,sa nu-L acuzam pe Dumnezeu de minciuni sau de imperfectiune.

Dumitru73 11.03.2011 19:21:45

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346868)
Ce vrei să spui?

din Geneza sau chiar din scrierile sfintilor despre creatie, pana la cadere, nu prea reiese ca Dumnezeu ar fi stiut ca Adam va cadea.
se vorbeste inclusiv despre cum s-ar fi inmultit oamenii fara acea cadere. nu in Biblie bineinteles.
din Biblie reiese ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva pentru a trai vesnic, fara pacat, fara cadere.
asta pana la episodul caderii, cand totul se schimba.

camy_d 11.03.2011 19:23:23

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346875)
Pai asta ma intreb si eu,ce eliminau,ca de mancat scrie in Biblie ca mancau. Si ceea ce eliminau,cum se biodegrada atata timp cat nu exista stricaciune? Sunt multe intreberi la care daca le cautam raspuns riscam sa ne smintim. Asa ca mai bine sa avem CREDINTA,sa nu-L acuzam pe Dumnezeu de minciuni sau de imperfectiune.

Dumnezeu n-are nimic, noi avem mintea întunecată, cred că avem în lumea asta toate instrumentele să putem înțelege Adevărul, dar n-o facem, că ni s-a întunecat rațiunea.

heaven 11.03.2011 19:31:56

In Biblie sta scris ca Dumnezeu le-a dat voie lui Adam si Evei sa se hraneasca cu fructe din toti pomii Edenului,mai putin sa guste din pomul cunoasterii,deci probabil ca se hraneau cu fructe,legume,insa la fel de probabil ar putea fi ca toate acestea sa fie metaforice si ei sa se fi hranit doar cu Lumina si sa fi fost fiinte de Lumina.

ioan cezar 12.03.2011 05:05:36

carne aparenta

De obicei facem o distinctie neta, foarte transanta intre carne si alimentele care nu contin carne - fructele si legumele, care ne intereseaza in mod special deoarece sunt permise in Post.
Cu toate acestea, daca lasam o clipa motivatia teologica (a carei sfintenie nu o pun nici o clipa la indoiala), invit la un scurt exercitiu de analiza si corelatie, cercetind o clipa lumea vie in care traim.
Eu sustin ca distinctia dintre carne si ceea ce e numit vegetal, este foarte transanta, deci superficiala si in final falsa. Iata de ce:
1. Animalele a caror carne noi o consumam (porcul, vaca, gaina etc.) sunt vegetariene, exclusiv sau partial. Vaca si oaia sigur sunt vegetariene. Ele se hranesc cu iarba, legume, fructe. Sunt asadar alcatuite din lumina, deoarece hrana lor, prin fotosinteza este alcatuita din lumina. Deci, hranindu-se cu lumina, sunt si ele, animalele respective, alcatuite din lumina. Deci fie ca mancam legume fie ca mancam animale care se hranesc cu legume, intr-un fel tot legume mancam si cel putin in parte mancam lumina.
2. Plantele se hranesc cu animale! Permanent in pamant se descompun trupurile de animale, substantele animalelor se reintorc in masa pamantului si iau parte la procesele de descompunere si recompunere chimica din pamant. Dar din acest pamant substantele ajung in plante prin radacinile lor. Deci in plante se intalneste lumina din cer cu substantele din pamant, care substante provin si din corpul animalelor. Asadar, plantele sunt carnivore!
Concluzie: cata vreme plantele si legumele sunt carnivore deoarece consuma substante provenite din corpul animalelor, inseamna ca nu prea e clar cine e pe lumea asta planta si cine animal, sau mai exact care e deosebirea mare de substante intre plante si animale si rezulta ca un vegetarian e tot un consumator de carne dar mai, cum sa spun, mai subtil, oarecum indirect. Si poate nu isi da seama de asta.
In definitiv, e o simpla diferenta de concentratie a unor substante. dar acestea sunt prezente in toate organismele, indiferent ca sunt animale sau vegetale.

Dumitru73 12.03.2011 18:26:04

deja filozofam aiurea.

Adriana3 12.03.2011 18:29:30

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 345647)
Citind diverse articole despe post, am intalnit si afirmatia Sfantului Vasile cel Mare ca "postul are aceeasi vechime ca si omenirea". De aici reiese ca Dumnezeu i-a creat pe oameni vegetarieni. Acest lucru ne este descoperit si din textul de la Facere: "Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra" (Facerea 1, 29).

Asadar, omul postind se intoarce la starea paradisiaca. (Daca nu ma insel, consumul de carne a fost permis de Dumnezeu dupa Potop).

Asa este, de aceea eu ma asteptam ca Domnul sa fi fost vegetarian, insa in Evanghelie arata cum a mancat si peste, si avand in vedere ca a respectat la sange Legea ebraica, inseamna ca si miel a mancat.

Adriana3 12.03.2011 18:34:10

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 347102)
De obicei facem o distinctie neta, foarte transanta intre carne si alimentele care nu contin carne - fructele si legumele, care ne intereseaza in mod special deoarece sunt permise in Post.
Cu toate acestea, daca lasam o clipa motivatia teologica (a carei sfintenie nu o pun nici o clipa la indoiala), invit la un scurt exercitiu de analiza si corelatie, cercetind o clipa lumea vie in care traim.
Eu sustin ca distinctia dintre carne si ceea ce e numit vegetal, este foarte transanta, deci superficiala si in final falsa. Iata de ce:
1. Animalele a caror carne noi o consumam (porcul, vaca, gaina etc.) sunt vegetariene, exclusiv sau partial. Vaca si oaia sigur sunt vegetariene. Ele se hranesc cu iarba, legume, fructe. Sunt asadar alcatuite din lumina, deoarece hrana lor, prin fotosinteza este alcatuita din lumina. Deci, hranindu-se cu lumina, sunt si ele, animalele respective, alcatuite din lumina. Deci fie ca mancam legume fie ca mancam animale care se hranesc cu legume, intr-un fel tot legume mancam si cel putin in parte mancam lumina.
2. Plantele se hranesc cu animale! Permanent in pamant se descompun trupurile de animale, substantele animalelor se reintorc in masa pamantului si iau parte la procesele de descompunere si recompunere chimica din pamant. Dar din acest pamant substantele ajung in plante prin radacinile lor. Deci in plante se intalneste lumina din cer cu substantele din pamant, care substante provin si din corpul animalelor. Asadar, plantele sunt carnivore!
Concluzie: cata vreme plantele si legumele sunt carnivore deoarece consuma substante provenite din corpul animalelor, inseamna ca nu prea e clar cine e pe lumea asta planta si cine animal, sau mai exact care e deosebirea mare de substante intre plante si animale si rezulta ca un vegetarian e tot un consumator de carne dar mai, cum sa spun, mai subtil, oarecum indirect. Si poate nu isi da seama de asta.
In definitiv, e o simpla diferenta de concentratie a unor substante. dar acestea sunt prezente in toate organismele, indiferent ca sunt animale sau vegetale.

Pai daca noi mancam legume atunci cand de fapt mancam animale, inseamna ca si plantele tot legume mananca atunci cand de fapt mananca animale descompuse, si ca atare suntem cu totii vegetarieni. Ce parere ai de treaba asta? :-P

Lasand gluma la o parte, tu chiar erai serios cand ai scris? In cazul asta, am o intrebare: cand Dumnezeu a dat suflare de viata animalelor, le-a dat si suflet ca si omului? Dar plantele, ele au suflet?

camy_d 12.03.2011 18:38:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 347203)
deja filozofam aiurea.

Da, am dat acum în filozofie.

cristiboss56 12.03.2011 18:49:19

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 347209)
Da, am dat acum în filozofie.

Una e filozofia , si alta e aiureala , precum te-a atentionat Dumitru !:76:

camy_d 12.03.2011 18:50:20

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 347219)
Una e filozofia , si alta e aiureala , precum te-a atentionat Dumitru !:76:

filozofie=aiureală :10:

Dumitru73 12.03.2011 18:54:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 347221)
filozofie=aiureală :10:

gresit.
nu tot ce nu intelegem aste aiureala.

camy_d 12.03.2011 18:59:23

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 347223)
gresit.

Pot să înțeleg filozofia, dar tot aiureală este.

cristiboss56 12.03.2011 19:03:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 347223)
gresit.

Asa este Dumitru ! Lipsa de maturitate , ignoranta , superficialitatea , bla - blaurile unora , se transforma in lipsa de simtire si multa sminteala !

calator prin ploaie 12.03.2011 22:22:10

Citat:

În prealabil postat de dumitru73 (Post 347223)
gresit.
Nu tot ce nu intelegem aste aiureala.

corect ! :25:

ioan cezar 24.03.2011 00:34:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 347203)
deja filozofam aiurea.

Imi cer iertare ca a iesit aiurea.
Incercam, precum am zis, doar un scurt exercitiu.
Fratele meu viermele si sora mea iarba, m-au smerit in asa fel incat am inceput sa filosofez aiurea. Te rog sa ma ierti ca mi-am pierdut o clipa trufia de a fi om, homo sapiens, parca asa se spune de iubitorii de filosofie neaiurea...
Stii, eu cred ca PERMISIUNEA e o virtute din arhipelagul dragostei.
Iertare, iertare pentru toate aiurelile.
Dumnezeu sa ne lumineze!

the_Listener 05.08.2011 05:42:03

aici sunteti in aiureala pentru ca nu ati citit CU ATENTIE biblia ..... de unde ideile cu organe? excremente ? de unde ideile cu corpul fizic ? de unde ideile de reproducere ?
intrebari pentru cei in aiureala š:
ingerii erau ? se reproduc ? dupa ce vom muri si ajungem cu toti in rai ne mai inmultim? ,,,

m-am luat cu mainile de cap ..... sunteti dusi rau ...:4:
multa iubire
`ps ... o sa raspund tuturor pe rind , si pe intelesul lor ... unii au inteles mai multe , altii mai putine , iar altii discuta vorbe ....:36:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:45:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 347205)
Asa este, de aceea eu ma asteptam ca Domnul sa fi fost vegetarian, insa in Evanghelie arata cum a mancat si peste, si avand in vedere ca a respectat la sange Legea ebraica, inseamna ca si miel a mancat.

Domnul era vegetarian ... pestele de la minune era si nu era peste ( hai sa vad daca te prinzi ce spun si de ce ) :5:.... cu cunostiintele superficiale stai bine , CU PROFUNZIMEA stai prost .... citesti lucruri si nu le pricepi .... :24:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:47:52

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346875)

amice , corpul tau si corpul lor nu era la fel .... asadar uite iti dau timp sa meditezi la ce spun ..... si daca nu stii iti raspund ,,,:24:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:50:02

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 346734)
S-a dorit atragerea atentiei asupra faptului ca daca postul nu este insotit de rugaciune, el nu este o cale spre dobandirea asemanarii cu Dumnezeu. Si bine s-a facut. Pentru ca sunt persoane care se opresc de la anumite mancaruri, dar nu se roaga si nu depun efortul sa gandeasca si sa faptuiasca intr-un mod cat mai nepatimas. Raman in aceleasi pacate, dar se opresc de la anumite mancaruri. Pai acest lucru slabeste mai degraba firea omeneasca, nu o intareste.

adica vrei sa spui ca daca maninci vegetarian si nu te rogi , e la fel cu maninci omnivor si nu te rogi ? ..... te las sa raspunzi si o sa vedem :24:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:51:28

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346093)
Dar totuși nu erau în comuniune cu Dumnezeu? De ce le mai trebuiau fructe?

le trebuiau ? :77:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:54:32

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 345781)
E interesant si faptul ca, inainte de caderea in pacat, toate animalele se hraneau cu ierburi: "tuturor fiarelor pamantului si tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor ce se misca pe pamant, care au in ele suflare de viata, le dau toata iarba verde spre hrana".
Si acest lucru arata ca pacatul omului n-a afectat decat firea umana, ci si-a pus amprenta asupra intregii creatii.

Dumnezeu, intr-adevar, binecuvinteaza consumul de carne dupa potop, spunandu-i lui Noe: tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.

Postul trebuie sa trezeasca in noi dorinta de a redobandi raiul, de a reface legatura cu Dumnezeu pe care am slabit-o prin pacate.

gresit ... versetele acelea nu spun ce spui tu .... te las sa meditezi la CUVINTE si apoi daca nu intelegi iti raspund :24:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:57:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 346750)
Acum am intrat si eu prima oara pe acest topic. Nu am citit ce s-a scris,dar oricum e o prostie sa spunem ca omul este vegetarian! Atunci caninii cum de au aparut??

au fost creati ... nu a aparut nimic :4:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 05:59:04

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 345696)
Asa este. Dumnezeu ne-a vreut vegetarieni (Facerea 1), dar, pentru neputinta omului i-a dat voie sa consume carne fara sange (Facerea 9).

E interesant cate avantaje au pentru sanatate plantele si semintele lor, prin opozitie cu problemele cauzate de consumul constant de carne.

adu versetele si vedem ce spun ... acolo sunt niste subtilitati care ti-au scapat :24:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 06:06:48

va astept cu drag la dezbateri incendiare
multa iubire
exista polemici intre cei care sustin ca biblia ne spune ce sa mancam si altii care spun ca nu conteaza . http://media.roportal.ro/forum/cache...fault/grin.gif
ce parere aveti , este biblia si un indrumar al alimentatiei ?
multa iubire

Florin-Ionut 05.08.2011 10:42:37

Mutat!

În prealabil postat de Florin-Ionut http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
:30:

Luca 11
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

Se cere analiză pe text din partea Ascultătorului de serviciu.

Citat:

În prealabil postat de the_Listener
despre ce se vorbeste acolo ? ia sa vedem ....
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

asadar esti in stare ACUM sa intelegi ce scrie ? sau sa iti fac mai marunt ?:21:
mujlta iubire

Da, vreau mai mărunt. Dar fără ironii te rog, ca să fie mai multă iubire. :)

Heurtebise 05.08.2011 11:32:58

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 345703)
Ce mâță drăgălașă (sau șoarece?) ți-ai pus la avatar! :1: E vreun personaj de desen animat?

E Daffy Duck!!! Si e ratoi;;).

Heurtebise 05.08.2011 12:28:25

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 345647)
Citind diverse articole despe post, am intalnit si afirmatia Sfantului Vasile cel Mare ca "postul are aceeasi vechime ca si omenirea". De aici reiese ca Dumnezeu i-a creat pe oameni vegetarieni. Acest lucru ne este descoperit si din textul de la Facere: "Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra" (Facerea 1, 29).

Asadar, omul postind se intoarce la starea paradisiaca. (Daca nu ma insel, consumul de carne a fost permis de Dumnezeu dupa Potop).

Asa este. Totusi, fara exagerari de tip "vegan"(aia nu consuma nici macar miere).

Cred ca postul trebuie sa slabeasca trupul, sa-l oboseasca chiar astfel incat omul sa devina mai linistit, mai blajin; sa nu se inteleaga acum ca postul trebuie sa-l sleiasca de putere pe om dar cumva il obliga sa faca miscari mai lente si sa fie mai astamparat.

the_Listener 05.08.2011 12:29:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 386287)
În prealabil postat de Florin-Ionut http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
:30:

Luca 11

Se cere analiză pe text din partea Ascultătorului de serviciu.

Da, vreau mai mărunt. Dar fără ironii te rog, ca să fie mai multă iubire. :)

acolo sunt COMPARATII , nu indemnuri de a minca ceva sau nu .... :5:
multa iubire
ps 13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El! .... si finalul e de baza VA DA DUH SFINT ... NICI O TREABA CU NICI UN FEL DE MINCARE ..... :5:
multa iubire

the_Listener 05.08.2011 12:34:25

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 386303)
Asa este. Totusi, fara exagerari de tip "vegan"(aia nu consuma nici macar miere).

Cred ca postul trebuie sa slabeasca trupul, sa-l oboseasca chiar astfel incat omul sa devina mai linistit, mai blajin; sa nu se inteleaga acum ca postul trebuie sa-l sleiasca de putere pe om dar cumva il obliga sa faca miscari mai lente si sa fie mai astamparat.

crezi prost ... postul nu trebuie sa slabeasca trupul , ci sa il intareasca si sa il intelepteasca .... ŽŽ aceste duhuri ies DOAR CU POST SI RUGACIUNE ŽŽ a zis iisus .... si ca sa intelgi mai multe ai niste versete la profetul daniil ..... cind a demonstrat cit de intelept si frumosi erau cei care mincau NUMAI LEGUME
asadar ce ai spus sunt timpenii :4:
multa iubire

Florin-Ionut 05.08.2011 13:04:33

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 386304)
acolo sunt COMPARATII , nu indemnuri de a minca ceva sau nu .... :5:
multa iubire
ps 13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El! .... si finalul e de baza VA DA DUH SFINT ... NICI O TREABA CU NICI UN FEL DE MINCARE ..... :5:
multa iubire

Eu sînt de acord cu tine că fragmentul nu arată îndemnul de a mînca acele lucruri, nu acesta este scopul textului. Dar nu poți nega faptul că Hristos Însuși spune mai sus că pîinea, peștele și oul sînt daruri bune pe care oricine le face copiilor săi, indiferent cît de bună sau de rea e persoana respectivă. Bune, nu rele.

Da, Domnul apelează deseori la comparații din lumea văzută ca noi să înțelegem cît de cît cele nevăzute, măcar și în parte. Dacă noi nu le vom pricepe în mod corect pe cele firești, ce vom mai spune despre cele mai presus de fire?

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:08:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.