Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   NATO va interveni in Libia in urmatoarele ore ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12474)

cocorel 22.03.2011 13:17:09

bine zici

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 349533)
O fi si petrolul.
Dar mai e ceva. In acele tari guvernele nu aduc amenintari statelor occidentale implicate in razboiul cu Libia.

Cantareste greu si amenintarea Europei in afara de rezervele de petrol.

Dumitru73 22.03.2011 13:56:11

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 349534)
Cantareste greu si amenintarea Europei in afara de rezervele de petrol.

Tu ce ai face in locul lor? Sincer.

mihai07 22.03.2011 17:09:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 349533)
O fi si petrolul.
Dar mai e ceva. In acele tari guvernele nu aduc amenintari statelor occidentale implicate in razboiul cu Libia.

Nu stiu de ce s-a simtit Sarkozy amenintat de Libia, ca pana mai acum ceva timp era prieten bun cu Gaddafi. Peste napte s-au schimbat lucrurile.

Melissa 22.03.2011 21:29:36

Breaking news

ROMANIA INTRA IN RAZBOI, a declarat Basescu in urma cu putin timp.

Fregata Regele Ferdinand, la bord cu 205 militari si 2 ofiteri de stat major, va pleca in Marea Mediterana pentru a participa la verificarea sigurantei zonei ,dupa instaurarea embargoului in Libia.

Guvernul Romaniei va trebui sa aloce 4,5 miloane euro acestei operatiuni,pentru a onora obligatiile NATO pe care le are.

ciprian22 23.03.2011 01:01:23

Cei care au fost in Libia ,ma refer la romanii care au lucrat acolo spun ca nu exista vre-un sentiment anti Gaddafi sau cel putin nu era pana la inceputul razboiului.Populatia traia bine si nu prea aveau de ce sa se planga,poate din cauza embargoului impus in urma asocierii regimului cu terorismul international.Personal cred ca este vorba de o revolutie islamica pentru ca fundamentalistii erau sigur deranjati de regimul militar care le ingradea punerea in practica a "ideilor" Wahabiste...

cocorel 23.03.2011 07:41:38

te referi in locul Libiei,nu?Sunt indreptatatiti

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 349538)
Tu ce ai face in locul lor? Sincer.

Azi sunt foarte suparat.Mi-au furat toate uneltele (sapa,harlet,coasa,grebla etc) de la un teren pe care l-am ingradit la marginea orasului.Prima data am scos flacari pe nas.Am amenintat ca ma duc la preot sa citeasca ceva sa vina hotul cu toate inapoi -ca auzisem de tehnica asta pe undeva.Incet m-am calmat da tot mai arunc amenintari asa,pentru viitor,poate nu-mi mai fura si altceva daca aude cine trebuie...Diferenta e ca libienii chiar vor ataca Europa nu doar ameninta.

cristiboss56 23.03.2011 10:29:18

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 349701)
Azi sunt foarte suparat.Mi-au furat toate uneltele (sapa,harlet,coasa,grebla etc)

N-o sa aiba spor cu ele , de asta sa fi sigur ! Citeste Acatistul Sfantului Mina !+

docmana 23.03.2011 11:28:31

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 349640)

Guvernul Romaniei va trebui sa aloce 4,5 miloane euro acestei operatiuni,pentru a onora obligatiile NATO pe care le are.

pe ce se duc banii astia, 4,5 milioane euro? doar ca sa trimita acea fregata acolo?

bani...luati de la gura saracului...

docmana 23.03.2011 11:31:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 349521)
Prin Africa sunt multe tari in care regimurile aflate la putere isi extermina cetatenii. Ai auzit pe cineva ca vrea sa interniva? Nu, pentru ca nu au nimic ce ar putea interesa marile puteri. In Libia, motivul este petrolul.

Bineinteles !

AlinB 23.03.2011 12:41:03

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 349640)
ROMANIA INTRA IN RAZBOI, a declarat Basescu in urma cu putin timp.

Fregata Regele Ferdinand, la bord cu 205 militari si 2 ofiteri de stat major, va pleca in Marea Mediterana pentru a participa la verificarea sigurantei zonei ,dupa instaurarea embargoului in Libia.

Ce razboi, care razboi, cu cine?
Trimite formal o barcuta, vechitura second hand luata de la englezi care au clasificat-o ca fier vechi, sa se plimbe pe acolo.
Omul asta chiar nu mai judeca deloc daca chiar a folosit cuvintele alea.

Sau probabil vrea sa mai dea un subiect de barfa pentru romanul OTV ca sa nu vada ultimele scumpiri. Razboiul poate fi mai grav decat foamea, nu?

La fel si zvonurile periodice despre cutremure, niscai certuri prin parlament, cativa arestati formal, etc.

Apropo, in Japonia cat/ce a trimis? Pun pariu ca nici a 10 parte.

http://www.jurnalul.ro/stiri/observa...sti-10576.html

AlinB 23.03.2011 12:47:28

Citat:

În prealabil postat de docmana (Post 349762)
pe ce se duc banii astia, 4,5 milioane euro? doar ca sa trimita acea fregata acolo?

bani...luati de la gura saracului...

Nee..bani luati din imprumutul de la FMI.
Noul sac fara fund, ca bugetul public deja l-au secatuit cu invartelile lor.

Apropo, Germania nu e in NATO?

cocorel 23.03.2011 13:33:07

L-am gasit

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 349739)
N-o sa aiba spor cu ele , de asta sa fi sigur ! Citeste Acatistul Sfantului Mina !+

Am sa citesc,multumesc de sfat.Intre timp mi-am cumparat altele ca trebuie sa ma apuc de lucru.

andra_v 23.03.2011 14:06:10

Ce incerc eu sa spun: in societatea romaneasca intalnim o apatie inadmisibila si o indiferenta pentru care toti vom da socoteala in fata lui Dumnezeu, de la mic la mare. Sa nu cumva sa ne culcam pe urechea careia Diavolul ii sopteste: " - Dormi, dulce, puiul meu, vezi-ti de treaba, stai smerit la locul tau, ai copii, familie, nu te baga unde nu-ti fierbe oala.". Intoarcem prea adesea capul cand trecem pe langa semenul cazut in strada, lovit, nedreaptatit, badjocorit dintr-o lasitate pe care o camuflam in "smerenie".
OK, nu putem noi, romanii, sa prevenim/stopam o agresiune a unei superputeri, dar putem protesta, atrage atentia, sau incuraja victimele. Sau ajuta cu tot ceea ce este posibil material la un moment dat.
Bun, Romania este tara membra NATO, ne-am asumat anumite obligatii, dar o voce curajoasa la nivelul societatii civile si cu deosebire al Bisericii este absolut obligatorie. Urat lucru sa bagam capul in nisip ca strutul. In America, politologii, studentii, toti cei care sunt in masura sa-si exprima o opinie sunt datori sa nu taca!

maria40 23.03.2011 14:32:23

Andra....pai stam smeriti pentru ca nu te poti...contra vantului! Oricat ne-am revolta ne invinge sistemul... si avem exemple de oameni care s-au revoltat impotriva sitemului si nu au rezolvat nimic, din pacate. Astia de la putere nu au nici pe Dumnezeu nici pe ala cu coarne....se au pe ei! Ce a rezolvat invatatoare care a facut greva foamei? Nimic! Cainii latra caravana trece! Singura nadejde ne e in bunul Dumnezeu! Acum traim vremuri grele nici nu stii pe cine sa ajuti ca s-ar putea binele pe care il faci cuiva sa se intoarca impotriva ta. Iti trebuie foarte multa credinta sa nu te revolti si sa nu ajungi sa vorbesti singur pe strada.
Vai de steaua noastra!

Traditie1 23.03.2011 21:18:30

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 349521)
Prin Africa sunt multe tari in care regimurile aflate la putere isi extermina cetatenii. Ai auzit pe cineva ca vrea sa interniva? Nu, pentru ca nu au nimic ce ar putea interesa marile puteri. In Libia, motivul este petrolul.

Ce țară din Africa își extermină cetățenii (cu excepția Libiei)? Vorbești din imaginație? Au fost lupte între facțiuni în Somalia și NATO a încercat să intervină și acolo (deși acolo nu e vorba de petrol) dar nu mai există în alte părți pericolul genocidului ca în Libia.

În Libia nu e vorba de petrol. Ce-ți imaginezi, că vor americanii să facă o conductă să le fure petrolul libienilor? Nu mai vorbiți prostii, resursele sunt tot în mâna guvernului libian, nu ale altcuiva iar petrolul și în prezent ajunge tot la SUA, Franța, Italia, deci nu au ce să schimbe.

andra_v 24.03.2011 08:45:23

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 349836)
Andra....pai stam smeriti pentru ca nu te poti...contra vantului! Oricat ne-am revolta ne invinge sistemul... si avem exemple de oameni care s-au revoltat impotriva sitemului si nu au rezolvat nimic, din pacate. Astia de la putere nu au nici pe Dumnezeu nici pe ala cu coarne....se au pe ei! Ce a rezolvat invatatoare care a facut greva foamei? Nimic! Cainii latra caravana trece! Singura nadejde ne e in bunul Dumnezeu! Acum traim vremuri grele nici nu stii pe cine sa ajuti ca s-ar putea binele pe care il faci cuiva sa se intoarca impotriva ta. Iti trebuie foarte multa credinta sa nu te revolti si sa nu ajungi sa vorbesti singur pe strada.
Vai de steaua noastra!

Nu ai inteles. Un om smerit este demn, nu cu nasul in cenusa.
Cainii latra, caravana trece nu este expresie crestineasca.
Nu ne invinge nici un sistem, sistemul este rodul comportamentului si atitudinii maselor.

mihai07 24.03.2011 20:26:01

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 349942)
Ce țară din Africa își extermină cetățenii (cu excepția Libiei)? Vorbești din imaginație? Au fost lupte între facțiuni în Somalia și NATO a încercat să intervină și acolo (deși acolo nu e vorba de petrol) dar nu mai există în alte părți pericolul genocidului ca în Libia.

În Libia nu e vorba de petrol. Ce-ți imaginezi, că vor americanii să facă o conductă să le fure petrolul libienilor? Nu mai vorbiți prostii, resursele sunt tot în mâna guvernului libian, nu ale altcuiva iar petrolul și în prezent ajunge tot la SUA, Franța, Italia, deci nu au ce să schimbe.

Traditie nu vorbesc din imaginatie. Ia informeaza-te tu sa vezi ce masacre se petrec in unle tari africane - Bahrain, Birmania - si nu se implica nimeni.
In prezent ajunge pe bani petrolul la SUA Franta si Italia. Ei il vor pe gratis.
Adu-ti aminte de episodul Iraq si bombele chimice imaginare evocate de americani.

Traditie1 24.03.2011 21:01:02

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 350151)
Traditie nu vorbesc din imaginatie. Ia informeaza-te tu sa vezi ce masacre se petrec in unle tari africane - Bahrain, Birmania - si nu se implica nimeni.
In prezent ajunge pe bani petrolul la SUA Franta si Italia. Ei il vor pe gratis.
Adu-ti aminte de episodul Iraq si bombele chimice imaginare evocate de americani.

Nici Bahrain nici Birmania nu sunt țări africane ci asiatice. Bahrain este mare producător de petrol din Golf (economia arabă cu cea mai rapidă dezvoltare) deci potrivit 'logicii' tale ar trebui să fie ținta atacurilor NATO. Dar de fapt tulburările de acolo sunt minore, doar 5 oameni au murit.

Birmania e în Asia de sud-est și în prezent nu sunt tulburări acolo.

Ce spui tu, că vor ca petrolul să ajungă pe gratis la țările vestice, e ridicol. Nici nu e cazul să comentez.

mihai07 24.03.2011 21:10:29

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 350160)
Nici Bahrain nici Birmania nu sunt țări africane ci asiatice. Bahrain este mare producător de petrol din Golf (economia arabă cu cea mai rapidă dezvoltare) deci potrivit 'logicii' tale ar trebui să fie ținta atacurilo NATO. Dar de fapt tulburările de acolo sunt minore, doar 5 oameni au murit.

Birmania e în Asia de sud-est și în prezent nu sunt tulburări acolo.

Ce spui tu, că vor ca petrolul să ajungă pe gratis la țările vestice, e ridicol. Nici nu e cazul să comentez.

Ok...asiatice...gresala mea. Stai linistit ca o sa urmeze si impunerea "democratiei" occidentale in Bahrain.
Eu nu vorbesc de tulburari in momentul de fata ci de-alungul timpului. Cum e cazul Congo, cazul Rwanda cand ONU nu a intervenit timp de 3 luni si au murit in jur de 800 000 de oameni.
Citat:

Ce spui tu, că vor ca petrolul să ajungă pe gratis la țările vestice, e ridicol.
la fel de ridicola a fost si invadarea Iraq-ului - motivul fiind de asemenea petrolul.

eodor nastasa 24.03.2011 21:30:14

Ciudat mod de a impune demo-si-cratia...Cu tocu' lu' bocancu' pe grumazu' lu' poporu' cel incuiat...la binefacerea lu' occidentu' cel deja demo-si-crat...si bogat in mirajeuri, f16peuri, tornadeuri, da', mai putin in gaz si benzen.:21:

Traditie1 24.03.2011 22:03:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 350164)
Ok...asiatice...gresala mea. Stai linistit ca o sa urmeze si impunerea "democratiei" occidentale in Bahrain.
Eu nu vorbesc de tulburari in momentul de fata ci de-alungul timpului. Cum e cazul Congo, cazul Rwanda cand ONU nu a intervenit timp de 3 luni si au murit in jur de 800 000 de oameni.
la fel de ridicola a fost si invadarea Iraq-ului - motivul fiind de asemenea petrolul.

Tocmai de aceea intervin acum, ca să nu mai aibă loc catastrofe ca cea din Rwanda. NATO, ca tot omul, învață din greșeli.

Iar în Irak a fost vorba pe de o parte de răzbunare pentru 9/11 (mai degrabă o demonstrație de forță împotriva lumii musulmane), pe de altă parte de încercarea de a elimina un posibil război în regiune, de slăbire a țărilor arabe ce ar putea ataca Israelul.

Nu sunt interese legate de petrol, al cărui preț a crescut pe plan internațional de patru ori din cauza acestui război. Iar războiul a costat SUA peste 700 de miliarde de dolari.

Deci cum îți imaginezi tu că SUA fură petrolul arabilor? Sub ce formă?

mihai07 25.03.2011 12:51:38

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 350191)
Tocmai de aceea intervin acum, ca să nu mai aibă loc catastrofe ca cea din Rwanda. NATO, ca tot omul, învață din greșeli.

Iar în Irak a fost vorba pe de o parte de răzbunare pentru 9/11 (mai degrabă o demonstrație de forță împotriva lumii musulmane), pe de altă parte de încercarea de a elimina un posibil război în regiune, de slăbire a țărilor arabe ce ar putea ataca Israelul.

Nu sunt interese legate de petrol, al cărui preț a crescut pe plan internațional de patru ori din cauza acestui război. Iar războiul a costat SUA peste 700 de miliarde de dolari.

Deci cum îți imaginezi tu că SUA fură petrolul arabilor? Sub ce formă?

Sub forma marilor corporatii si a politicienilor corupti. ;)
Cam asa cum se intampla si pe la noi.

vidoveczandrei 25.03.2011 15:04:37

nu vedeti ca aici e vorba despre strategie militara,diplomatie,resurse,fiecare om politic isi schimba diplomatie si apoi se duc dupa resurse de care au nevoie,dar o sa vedeti si in continuare istoria omenirii si in viitor.totul se reduce la strategie,diplomatie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:14:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.