Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Granita dintre viciu si pacat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1250)

cristiboss56 08.08.2013 22:54:56

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 529673)
atunci cristiboss sa se puna pe sapat si sa scoata postarea cu pricina la iveala. asa este cand omul nu are ce face. isi umple timpul cu ce poate si cu ce ii place. unii cu rugaciunea altii cu altele.

Ignore List

cristiboss56 08.08.2013 22:55:27

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 529668)
dupa ce mi l-ai tulburat pe al meu cu nesimtirea ta mai poti vorbi? nu esti mai bun decat orice pacatos.

Ignore List

cristiboss56 08.08.2013 22:56:07

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 529671)
una sunt manastirile si alta sunt mirenii. Si in Romania si oriunde se fumeaza si se bea, in lume. Asta nu doveste nimic si nu are legatura cu idea aruncata aiurea aici de tine ca sa te dai important.

Ignore List

dobrin7m 08.08.2013 22:56:14

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 529672)
Draga Cristian , ma bucur ca s-a intamplat astfel , caci un om care vorbeste din "suflet" de smerenie , credinta , bunatate , intelegere , si alte asemenea , acestea sunt niste simple bla-blauri , caci iesirile si istericalele acestui om vadesc adevarata "credinta" si adevaratul caracter . Istericalele trec , dar lipas de simtire , NESIMTIREA , NU !
Multumesc inaca odata pentru echilibrul tau !

ce sa-i faci, unii fac istericale altii fac isterii.
Eu stiu exact ce faci tu. Intepi intentionat ca sa provoci ca apoi sa arati cu degetul. Uite, uite crestina. Vai tie, omule.

Puteam sa tac ca am stiut metoda ta de provocare, insa am riscat mai bine, ca sa vada oamenii cine este evlaviosul de Cristi. Eu sunt cinstita si cu inima curata, insa tu nu. Si Dumnezeu stie asta.

N.Priceputu 08.08.2013 22:57:15

Cred că despre topicul ăsta era vorba.
Sunteți amândoi oameni buni, știu asta, dar iuțimea vă mai joacă feste. Iart-o, frate, să nu ne tulburăm postul pentru nimic.
Mihaela, cred că ai greșit suspectându-l pe Cristian că a vrut să te provoace.

dobrin7m 08.08.2013 22:58:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 529676)

Ce este? bunatatea ta din tine, bunatatea ta crestina si iubitoare se manifesta?

dobrin7m 08.08.2013 22:59:58

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 529678)
Sunteți amândoi oameni buni, știu asta, dar iuțimea vă mai joacă feste. Iart-o, frate, să nu ne tulburăm degeaba postul.

ba sa isi ceara scuze, ca el a inceput mizeria. A provocat intentionat. eu i-am raspuns dupa cum s-a adresat. si chestia cu boala, am sa vorbesc cu avocatul meu, ca prea intinde coarda dumnealui atotstiutorul.

dobrin7m 08.08.2013 23:01:58

Citat:

iar eu iti spun ca nu. Simt omul.

cristiboss56 08.08.2013 23:03:46

Citat:

.

Au mai fost si alte threaduri , cand o sa am nitel timp am sa le caut !
Doamne ajuta !:1:

dobrin7m 08.08.2013 23:06:25

Am intrat sa vad despre ce este vorba. Ei bine deci in 2012, cand eu nu am scris aici, Am avut un an , anul 2012 cand nu am scris pe forum si cristiboss stie asta foarte bine, doar m-a intrebase in mesaj privat de ce nu mai scriu, si m-a si felicitat cand am revenit , anul acesta. de aceea nu stiu despre postarea cu pricina.

cristiboss56 08.08.2013 23:09:07

Citat:

Nici macar un firicel de gand de supare nu am vrut sa ajunga la ea prin postarea in care am crezut ca ea a scris de chestiunea fumatului in Grecia , stiind ca ea sta acolo . A fost o confuzie , dar reactia ei a fost uluitoare , de mahala . Mi-am cerut iertare , imi cer de zeci de ori daca vrea , dar nervii ei sunt la pamant , te rog sa ma crezi .
IERTARE !

dobrin7m 08.08.2013 23:09:12

pot fi threaduri o suta despre fumat, dar nu scrise de mine, si nici postari in care sa afirm ca in Grecia in manastiri se fumeaza.

Si va spun , ca eu nu am vazut sa se fumeze in manastiri. Am vazut acolo smerenie si iubire de oameni. Iar daca cineva a afirmat asa ceva acela a mintit.

dobrin7m 08.08.2013 23:12:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 529685)
Nici macar un firicel de gand de supare nu am vrut sa ajunga la ea prin postarea in care am crezut ca ea a scris de chestiunea fumatului in Grecia , stiind ca ea sta acolo . A fost o confuzie , dar reactia ei a fost uluitoare , de mahala . Mi-am cerut iertare , imi cer de zeci de ori daca vrea , dar nervii ei sunt la pamant , te rog sa ma crezi .
IERTARE !

te inseli Cristi, chiar nu am nici o poblema cu nervii , ma deranjeaza minciuna si nedreptatea. sunt o persoana calma, si gasesc intotdeauna in mine resurse (Slava lui Dumnezeu) pentru toti cei care ma inconjoara ca sa le alung supararile. Cand nu cunosti oamenii, te inseli usor. Adevarat ca atunci cand intalnesc minciuna si nedreptate ma fac foc si para. Imi place adevarul si corectitudinea. imi place ca nu sa fie nu, si da sa fie da.
Da ma aprind si vorbesc cu multa daruire atunci cand vreau sa sustin un adevar si cand vreau sa inlatur o minciuna.

PS. editez ca sa mai adaug ceva, pentru tine Cristi ca sa nu mai faci confuzii.
Nu mai locuiesc in Grecia de un an si jumatate. Locuiesc la Londra , cu sotul meu. Am tot ce imi trebuie, nu duc lipsa de nimic, chiar nu am nici un stres. Slava lui Dumnezeu ca in sfarsit acum pot sa ajut si pe cei apropiati mie.
Nu ravnesc la nimic a nimanui, imi ajunge ce am, e inca prea mult, Domnul fie laudat! Ma iubesc copiii, sotul meu ma iubeste enorm, si eu pe el, si sunt multumita de tot ce Dumnezeu mi-a daruit!

Florin-Ionut 08.08.2013 23:21:27

Solomon 1

1. Iubiți dreptatea, judecători ai pământului; cugetați drept despre Domnul și căutați-L cu inimă smerită,
2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc și Se arată celor care au credință în El.
3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, și puterea Lui, când Îl ispitești, mustră pe cei fără de minte.
4. Înțelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean și nu sălășluiește în trupul supus păcatului.
5. Duhul cel Sfânt, povățuitorul oamenilor, fuge de vicleșug, Se depărtează de mințile fără de pricepere și Se dă în lături când se apropie fărădelegea;
6. Înțelepciunea este duh iubitor de oameni și nu lasă nepedepsit pe cel care hulește prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse și pătrunde fără greș inimile și aude toate cuvintele.
7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate și știe orice șoaptă.
8. Pentru aceea, cel care grăiește lucruri nedrepte nu poate să se ascundă și dreptatea răzbunătoare nu-l uită.
9. Căci chibzuințele nelegiuitului vor fi cercetate și zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăților sale.
10. O ureche geloasă aude totul și sunetul șoaptelor nu-i scapă.
11. Păziți-vă deci de vorbele cârtitoare și deșarte și feriți limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă și gura mincinoasă aduce sufletului moarte.
12. Nu vă grăbiți moartea prin rătăcirile vieții voastre și nu vă atrageți pieirea prin fapta mâinilor voastre.
13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii.
14. El a zidit toate lucrurile spre viață și făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânță de pieire și moartea n-are putere asupra pământului.
15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte.
16. Dar cei necredincioși își atrag moartea cu mâinile și cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimași după ea și au făcut legătură cu ea și cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.

dobrin7m 08.08.2013 23:24:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 529688)
1. Iubiți dreptatea, judecători ai pământului; cugetați drept despre Domnul și căutați-L cu inimă smerită,
2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc și Se arată celor care au credință în El.
3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, și puterea Lui, când Îl ispitești, mustră pe cei fără de minte.
4. Înțelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean și nu sălășluiește în trupul supus păcatului.
5. Duhul cel Sfânt, povățuitorul oamenilor, fuge de vicleșug, Se depărtează de mințile fără de pricepere și Se dă în lături când se apropie fărădelegea;
6. Înțelepciunea este duh iubitor de oameni și nu lasă nepedepsit pe cel care hulește prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse și pătrunde fără greș inimile și aude toate cuvintele.
7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate și știe orice șoaptă.
8. Pentru aceea, cel care grăiește lucruri nedrepte nu poate să se ascundă și dreptatea răzbunătoare nu-l uită.
9. Căci chibzuințele nelegiuitului vor fi cercetate și zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăților sale.
10. O ureche geloasă aude totul și sunetul șoaptelor nu-i scapă.
11. Păziți-vă deci de vorbele cârtitoare și deșarte și feriți limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă și gura mincinoasă aduce sufletului moarte.
12. Nu vă grăbiți moartea prin rătăcirile vieții voastre și nu vă atrageți pieirea prin fapta mâinilor voastre.
13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii.
14. El a zidit toate lucrurile spre viață și făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânță de pieire și moartea n-are putere asupra pământului.
15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte.
16. Dar cei necredincioși își atrag moartea cu mâinile și cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimași după ea și au făcut legătură cu ea și cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.

Multumesc mult Florin pentru aceste cuvinte din Scriptura. Domnul sa te binecuvinteze!

dobrin7m 09.08.2013 00:22:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 529685)
IERTARE !

Nu trebuie sa ceri iertare de zeci de ori. Ca nu vreau asta. Te rog doar sa fii un pic mai atent pe viitor ca uneori confuziile sunt regretabile. Iarta-ma si tu ca recunosc ca am fost prea dura.

Mai avem ceva minor de lamurit. I-ai spus lui N. Priceputu: te rog sa ma crezi. Esti sigur ca ce iti inchipui tu este asa? Nu crezi ca uneori noi oamenii credem din inchipuire? Ce este mai grav ca nu e de ajuns asta ci cerem cu convingere altora sa ne creada, adica sa creada ceea ce noi credem in inchipuirea noastra.

Nu ne-am vazut niciodata, nu ne-am vorbit aici mai mult decat normalul acestui forum, nu am impartit impreuna nici macar un pachet de biscuiti, nu ne-am facut confesiuni niciodata, nu avem prieteni comuni, cu alte cuvinte nu am auzit unul despre altul niciodata inainte de acest forum, deci pe ce baza vrei sa te creada N. Priceputu?

o nota separata acum .
Unii oameni sunt foarte influentabili, e de-ajuns o vorba spusa cu convingere ca sa creada, iar altii nu cred nici macar daca i-ar durea pe ei insisi.

tabitha 09.08.2013 05:09:35

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 529687)
te inseli Cristi, chiar nu am nici o poblema cu nervii , ma deranjeaza minciuna si nedreptatea. sunt o persoana calma, si gasesc intotdeauna in mine resurse (Slava lui Dumnezeu) pentru toti cei care ma inconjoara ca sa le alung supararile. Cand nu cunosti oamenii, te inseli usor. Adevarat ca atunci cand intalnesc minciuna si nedreptate ma fac foc si para. Imi place adevarul si corectitudinea. imi place ca nu sa fie nu, si da sa fie da.
Da ma aprind si vorbesc cu multa daruire atunci cand vreau sa sustin un adevar si cand vreau sa inlatur o minciuna.

PS. editez ca sa mai adaug ceva, pentru tine Cristi ca sa nu mai faci confuzii.
Nu mai locuiesc in Grecia de un an si jumatate. Locuiesc la Londra , cu sotul meu. Am tot ce imi trebuie, nu duc lipsa de nimic, chiar nu am nici un stres. Slava lui Dumnezeu ca in sfarsit acum pot sa ajut si pe cei apropiati mie.
Nu ravnesc la nimic a nimanui, imi ajunge ce am, e inca prea mult, Domnul fie laudat! Ma iubesc copiii, sotul meu ma iubeste enorm, si eu pe el, si sunt multumita de tot ce Dumnezeu mi-a daruit!

Dobrin, esti foarte iute la manie. Si daca nu vrei sa recunosti ca suferi de boala asta atunci te minti singura. Ai umplut pagini intregi si l-ai facut cum ti-a venit la gura pe Cristian/ cristiboss56 si asta numai pentru ca a facut o posibila confuzie. A gresi e omeneste, dar a persevera in greseala e diabolic. Asa ca n-ai facut decat sa dovedesti ca esti doar la spoiala cu credinta, dar in fapt esti diabolica. Ar trebui sa-ti fie rusine de iesirile pe care le ai pe acest forum. Dar ai demonstrat ca stai prost cu simtul masurii. Pacat de spoiala de credinta pe care o afisezi!

PS: daca nu mai locuiesti in Grecia fa bine si editeaza-ti profilul, nu mai induce in eroare.

adam000 09.08.2013 08:42:30

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 529687)
. Adevarat ca atunci cand intalnesc minciuna si nedreptate ma fac foc si para. Imi place adevarul si corectitudinea.

Ar fi bine sa te stradui sa nu te mai faci foc si para pentru ca s-ar putea ca sa iti faci rau singura in fata lui Dumnezeu daca tu te faci foc si para.
Tie ti-ar placea sa se faca Dumnezeu foc si para pe tine daca vreodata ai face ceva nedrept altuia? Caci cu ce masura judeci altora, cu aceea ti se va masura. Si cat timp tu ai drept principiu sa te faci foc si para unde crezi tu ca intalnesti minciuna si nedreptatea, nu poti sa ceri sau macar sa speri ca la un moment dat, daca tu esti nedreapta cu ceva, sa nu se faca si Dumnezeu foc si para pe tine.
Cat timp tu ai acest principiu, cum poti tu sa ceri, sau macar sa speri, la mila lui Dumnezeu, daca tu nu ai mila de ce ti se pare tie ca ar fi nedreptatea altora (si poate ca nu este), si te manii si te faci foc si para fara mila (poate pe oameni nevinovati).

Acum fa un efort si gandeste-te: tu chiar nu esti nici Dumnezeu nici ghicitoare ca sa stii ce gandeste omul din fata ta cu adevarat, sau ca sa stii ce intentii are fata de tine. Tu NU poti stii ce a gandit Cristi, NU ai cum sa stii daca el vroia sa te provoace. Poate ca nu vroia sa te provoace - ce esti tu Dumnezeu sa stii? Sau stii tu sa ghicesti gandurile lui Cristi? Tu vezi doar un comportament si PRESUPUI ca omul din fata ta gandeste una sau alta.
Chiar crezi ca esti infailibila? Ti-a trecut vreodata prin minte ca s-ar putea sa gresesti si sa acuzi omul din fata ta de intentii rele (pe Cristi de exemplu), pe nedrept?
Ti-a trecut vreodata prin minte ca poate ca l-ai acuzat pe Cristi pe nedrept - si chiar numai Dumnezeu si Cristi stie asta, nu tu, pentru ca numai Dumnezeu si Cristi stie care au fost adevaratele intentii ale lui Cristi?
Iar daca l-ai acuzat/judecat pe Cristi pe nedrept atunci TU ai facut o nedreptate in fata lui Dumnezeu?
Iar daca spui ca iti place adevarul si corectitudinea dar faci, poate fara sa constientizezi, o nedreptate in fata lui Dumnezeu (faci o nedreptate altora), inseamna ca graiesti un neadevar in fata lui Dumnezeu (graiesti minciuna)? Deci ajungi sa faptuiesti chiar tu lucrurile despre care spui ca te fac sa fi foc si para pe altii.
Oare cum astepti sa se poarte Dumnezeu cu tine daca continui sa te porti asa si daca continui sa ai principiul acesta (si lasi porti larg deschise posibilitatii ca tu sa fi cea nedreapta si sa acuzi cu nedreptate oamenii din jur si sa te faci foc si para pe ei, cand poate tu esti cea care greseste - oare cum ar trebui Dumnezeu, care este drept, sa se poarte cu omul care procedeaza asa)?
Nu mie sa imi raspunzi ci tie insati - intrucat nu ti-am spus acestea cu rautate, ci ca sa vezi o posibilitate si sa reflectezi.

dobrin7m 09.08.2013 12:13:39

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 529710)
Ar fi bine sa te stradui sa nu te mai faci foc si para pentru ca s-ar putea ca sa iti faci rau singura in fata lui Dumnezeu daca tu te faci foc si para.
Tie ti-ar placea sa se faca Dumnezeu foc si para pe tine daca vreodata ai face ceva nedrept altuia? Caci cu ce masura judeci altora, cu aceea ti se va masura. Si cat timp tu ai drept principiu sa te faci foc si para unde crezi tu ca intalnesti minciuna si nedreptatea, nu poti sa ceri sau macar sa speri ca la un moment dat, daca tu esti nedreapta cu ceva, sa nu se faca si Dumnezeu foc si para pe tine.
Cat timp tu ai acest principiu, cum poti tu sa ceri, sau macar sa speri, la mila lui Dumnezeu, daca tu nu ai mila de ce ti se pare tie ca ar fi nedreptatea altora (si poate ca nu este), si te manii si te faci foc si para fara mila (poate pe oameni nevinovati).

Acum fa un efort si gandeste-te: tu chiar nu esti nici Dumnezeu nici ghicitoare ca sa stii ce gandeste omul din fata ta cu adevarat, sau ca sa stii ce intentii are fata de tine. Tu NU poti stii ce a gandit Cristi, NU ai cum sa stii daca el vroia sa te provoace. Poate ca nu vroia sa te provoace - ce esti tu Dumnezeu sa stii? Sau stii tu sa ghicesti gandurile lui Cristi? Tu vezi doar un comportament si PRESUPUI ca omul din fata ta gandeste una sau alta.
Chiar crezi ca esti infailibila? Ti-a trecut vreodata prin minte ca s-ar putea sa gresesti si sa acuzi omul din fata ta de intentii rele (pe Cristi de exemplu), pe nedrept?
Ti-a trecut vreodata prin minte ca poate ca l-ai acuzat pe Cristi pe nedrept - si chiar numai Dumnezeu si Cristi stie asta, nu tu, pentru ca numai Dumnezeu si Cristi stie care au fost adevaratele intentii ale lui Cristi?

Iar daca l-ai acuzat/judecat pe Cristi pe nedrept atunci TU ai facut o nedreptate in fata lui Dumnezeu?
Iar daca spui ca iti place adevarul si corectitudinea dar faci, poate fara sa constientizezi, o nedreptate in fata lui Dumnezeu (faci o nedreptate altora), inseamna ca graiesti un neadevar in fata lui Dumnezeu (graiesti minciuna)? Deci ajungi sa faptuiesti chiar tu lucrurile despre care spui ca te fac sa fi foc si para pe altii.
Oare cum astepti sa se poarte Dumnezeu cu tine daca continui sa te porti asa si daca continui sa ai principiul acesta (si lasi porti larg deschise posibilitatii ca tu sa fi cea nedreapta si sa acuzi cu nedreptate oamenii din jur si sa te faci foc si para pe ei, cand poate tu esti cea care greseste - oare cum ar trebui Dumnezeu, care este drept, sa se poarte cu omul care procedeaza asa)?
Nu mie sa imi raspunzi ci tie insati - intrucat nu ti-am spus acestea cu rautate, ci ca sa vezi o posibilitate si sa reflectezi.

Aceste cuvinte sunt adresate si lui inteleg , nu?
Stie el cum sunt eu sa ma jigneasca si sa spuna de presupuse boli, de acuze de tot felul pe care mi le-a adresat fara ca macar sa ma adresez lui? Masura lui care a fost intreb? Stie el ce e in mintea mea si in sufletul meu? sau i-a permis cineva sa intre cu cizmele in sufletul meu?

Oare Cristi care ma judeca mereu si ma acuza de tot felul de lucruri, si chiar gratuit fara sa ma adresez lui, oare el nu face nedreptate in fata lui Dumnezeu?
Oare acum voi aici nu judecati intre doi oameni? intre mine si el?
lasati pe Dumnezeu sa judece si nu va faceti voi judecatori.

Dumnezeu se poarta cu mine cu multa dragoste si iubire si mila. Si pentru asta ii multumesc din tot sufletul meu. Si nu astept si nu cer ci doar accept si primesc toate cate voieste sa mi le dea. Aceasta este o motivatie sa ai grija cum te porti cu ceilalti.

Nu am constiinta incarcata, pentru ca nu am gandit nimic rau de Cristi, postasem ceva lui Florin , cand el a venit si s-a luat de mine cu minciuni. Voita , nevoita., daca la el au fost fara voie atunci si la mine tot asa. Ca nu am voit eu sa fiu jignita ca apoi sa ma apar.

dobrin7m 09.08.2013 12:20:51

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529707)
Dobrin, esti foarte iute la manie. Si daca nu vrei sa recunosti ca suferi de boala asta atunci te minti singura. Ai umplut pagini intregi si l-ai facut cum ti-a venit la gura pe Cristian/ cristiboss56 si asta numai pentru ca a facut o posibila confuzie. A gresi e omeneste, dar a persevera in greseala e diabolic. Asa ca n-ai facut decat sa dovedesti ca esti doar la spoiala cu credinta, dar in fapt esti diabolica. Ar trebui sa-ti fie rusine de iesirile pe care le ai pe acest forum. Dar ai demonstrat ca stai prost cu simtul masurii. Pacat de spoiala de credinta pe care o afisezi!

PS: daca nu mai locuiesti in Grecia fa bine si editeaza-ti profilul, nu mai induce in eroare.

ar fi cazul sa vii cu exemple de "facut cum mi-a venit la gura". Nu crezi? ca de vorbe gratuite e plina lumea.
Si ar fi cazul sa privesti si mai inainte, la cauze nu doar la efecte.
Un om care priveste doar efectul fara sa vada cauza acel om are o gandire incompleta, mutilata . N-a facut o posibilia confuzie ci a aruncat vorbele aiurea asta a facut; iar confuzia acum din certa a devenit posibila?

Pentru ca te-ai facut tu judecatoare pe sufletul si credinta din sufletul meu, eu iti multumesc! Dar nu crezi ca stie Domnul mai bine decat tine credinta din inima mea? sau ai darul de a vedea si de a masura credinta din inima oamenilor?

tabitha 09.08.2013 19:23:16

Dobrin, de ce insisti sa pozezi in victima si tii mortis sa iti faci dreptate singura? Nu vezi ca iti contrazici preceptele morale pe care zici ca le ai?

Si inca o data iti zic: sterge-ti Grecia de la profil.

dobrin7m 09.08.2013 21:04:49

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529781)
Dobrin, de ce insisti sa pozezi in victima si tii mortis sa iti faci dreptate singura? Nu vezi ca iti contrazici preceptele morale pe care zici ca le ai?

Si inca o data iti zic: sterge-ti Grecia de la profil.

Stimata MIRELA.T sa comanzi familiei tale si casnicilor tai, aici pe forum ai venit sa inveti iubirea de semeni nu comanda. Dar ca sa fiu in ton cu tine iti raspund:
"sa traiti am inteles tovarasa" imediat ce imi amintesc ca uneori fac si eu unele posibile confuzii.

si acum ca tot suntem aici sa invatam iubirea de semeni , unul dintre indemnurile parintilor nostri este sa ne punem noi in locul celorlalti. si pentru ca orice lucru, chiar si virtutea se invata prin exercitiu hai sa facem acum un exercitiu de acest fel.

deci:

scena 1: Mirela.t ai uitat cand ai spus despre crestini, mai ales despre ortodocsi ca sunt ipocriti si farisei si fatarnici? si ca urasti ortodocsii pentru asta? si ca nu poti sa ii suferi? si ca mai bine in jungla cu animalele decat cu crestinii ortodocsi ca se mananca intre ei?

............ ( aici tacere si asteptare)

scena 2: cum e posibil Mirela.t sa reactionezi asa, sa fi revoltata si sa spui ca n-ai spus asa ceva, ia uitati oameni buni cum i se manifesta boala la Mirela.t , ma face mincinoasa, ia uitati oameni buni cum imi tulbura postul cu nesimtirea ei!!!

intervine personajul x: sunteti oameni buni amandoua , nu mirela.t a spus ci altcineva ia priviti aici.

scena 3: mai oameni buni, eu am facut o simpla confuzie am confundat-o pe mirela.t cu un ateu si iata e cu nervii la pamant, ori de cate ori ii ceri ieretare tot degeaba, credeti-ma pe mine pe cuvant ca stiu ce spun, "o cunosc pe mirela.t" mi-a spus mie y ca i-a spus z ca i-a spus t ca are probleme , ce oameni buni voi nu stiti cum se petrec lucrurile aici? imi dau cuvantul meu
Mirela.t iti dau ignore list si imi iau jucariile si plec, (va spun la ureche ma duc pana in contul meu acolo sa trimit niscaiva mesaje private sa cer ajutor)

scena 4: o mana se spala pe alta si ajutorul nu se lasa asteptat, vin repede doua manute sa spele manutele mele. pe ale lui mirela.t da-o incolo nu vedeti ce diabolica e? e o spoiala de crestina, nu ca noi buni crestini si iubitori care spalam manute alese, si bine alese.

Hei Mirela.t ia nu mai fa victima acolo si nu te mai lamenta atata, i-a mai taci din gura nu vezi ca esti diabolica si bolnava?

Morala: nu ti-a placut teatrul de mai sus? pai nu spune Iisus sa purtam poverile altora si nu ne invata Iisus sa spalam picioarele acestora mici? pai sa iti placa daca voiesti sa inveti iubirea de semeni ca fara sa te pui in locul seamanului niciodata nu vei invata iubirea de semeni.

Apropo de dreptate: eu nu imi fac dreptate singura ci las pe Dumnezeu sa faca cu toata lumea . Uneori Domnul ingaduie sa se vadeasca nedreptatea atunci cand ne e lumea mai draga si atunci apar conjuncturi care duc la descoperirea nedreptatii.

tabitha 09.08.2013 21:13:23

Dobrin, esti penibila si jalnica. Nici nu meriti sa mai discute omul cu tine.

Dar am sa insit pe un singur subiect in ceea ce te priveste:
Daca nu mai traiesti in Grecia de un an si jumatate precum spui, de ce scrie asta la profilul tau?
Vai, biata de tine, nici nu stii pe unde mai esti !

dobrin7m 09.08.2013 21:19:24

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 529710)

Draga Adam acest subiect este foarte important si cred eu ca e bine sa il dezbatem si sa reflectam la el impreuna.

cuvintele mele au fost:
" Adevarat ca atunci cand intalnesc minciuna si nedreptate ma fac foc si para. Imi place adevarul si corectitudinea."
ti se pare deplasat si complet neortodox sa uram minciuna si nedreptatea? eu zic ca parintii nostrii, sfintii nostri spune sa uram pacatul, sa uram minciuna si sa nu ne placa nedreptatea. Ba mai mult Iisus Hristos spune ca minciuna vine de la tatal minciunii care stiti dvs care este.

In cuvintele mele de mai sus, apare cumva cuvantul om? am spus eu cumva ca ma fac foc si para pe oamenii care spun minciuni si fac nedreptati? deci ai presupus ceva legat de gandurile mele. presupui ca eu in loc sa urasc minciuna si nedreptatea urasc oamenii care practica asemenea lucruri. Pai daca presupui atunci cum poti sa ai certitudini, stii tu gandurile mele , nu crezi ca le stie Dumnezeu mai bine?

Acum, cum se manifesta minciuna si nedreptatea ca doar nu alearga calare pe un caine. Iaca sunt niste oameni care le poarta.

Ia sa vedem cum trebuie sa ne purtam noi in acest caz?
Ca de spunem iubim oamenii asadar iubim si minciunile si nedreptatile lor , slujim la doi domni si aia e cam stii dumneata ce.
De spunem iubim oamenii dar nu iubim minciuna si nedreptatea, cu siguranta cineva se sesizeaza, ca se simte, stii dumneata, ca unii oameni cand poarta pacate , alea uratele, asa de adanc se inradacineaza incat omul in tot ce face si ce zice si ce arata , arata pacatul sau. Eu nu stiu lucrurile astea prea bine dar le-am citit la sfinti ca asa se manifesta pacatul.

Deci astept de la dumneata sa ma inveti, cum facem practic sa respingem pacatul dar sa iubim pacatosii.

legat de expresia foc si para eu cred ca daca ne vom face toti foc si para pe minciuna, pe nedreptate si pe pacat, lumea s-ar schimba la propriu , nu credeti?

dobrin7m 09.08.2013 21:25:18

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529797)
Dobrin, esti penibila si jalnica. Nici nu meriti sa mai discute omul cu tine.

Dar am sa insit pe un singur subiect in ceea ce te priveste:
Daca nu mai traiesti in Grecia de un an si jumatate precum spui, de ce scrie asta la profilul tau?
Vai, biata de tine, nici nu stii pe unde mai esti !

ai rabdare, invata rabdarea, ca uneori mai fac si eu unele posibile confuzii. gresesc butonasele, nu stiu cum se schimba, ce sa-i faci, se intampla si la case mai mari.

Rabdare, rabdare, rabdare.....

iaca unii se ocupa cu pusul nervilor la incercare ai altora altii se ocupa cu locurile pe unde mai sunt altii. eu iti dau un sfat: ocupa-te sa cauti pe Hristos ca nu castigi nimic daca te ocupi sa stii pe unde mai sunt eu.

tabitha 09.08.2013 21:32:58

Dobrin, văd că îți place să faci pe proasta. Treaba ta, e alegerea ta!
Probabil așa se și înțelege cum mai ai tupeul să te plângi atunci când cineva îți spune : știam că trăiești în Grecia... ha ha, ce bun banc!

PS: ai face bine să încetezi a mai face din țânțar armăsar. Nici pe departe Cristian nu a vrut să te ofenseze în halul în care te arăți. Calm down, m'am!

PS și pentru Cristian: scoate-o de pe ignor list, că nu se merită.

dobrin7m 09.08.2013 21:46:39

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529803)
Probabil așa se și înțelege cum mai ai tupeul să te plângi atunci când cineva îți spune : știam că trăiești în Grecia... ha ha, ce bun banc!

mai mirela.t mai. acum vrei sa iti demostrez ca Cristi stia prea bine ca sunt la Londra?
vezi ca nu esti la curent cu noutatile? mai pierzi si tu unele fire. eu zic las-o asa, ca n-are rost.

si acum sa iti traduc pentru tine cuvintele mele ca se pare ca doar tu nu le-ai inteles. dar poate ca numai se pare, ca uneori iti place sa faci pe proasta si sa te faci ca nu intelegi.

Cand am spus ca sunt la londra si ca nu am probleme , ca sunt iubita de cei ai mei si am de toate, am vrut sa arat lui Cristi ce logica a avut cand a spus ca sufar chipurile de nu stiu ce isi inchipuie el. Pai un om care sufera trebuie sa aiba mari necazuri, sa se zbata in saracie, in lovituri crunte ale vietii, in suferinte de tot felul nu ca mine care am de toate , o duc bine , copiii imi sunt sanatosi, si Dumnezeu ma iubeste. De altfel niciodata nu am cerut vreun ajutor moral sau cum o fi, aici pe forum , cum au facut atatia, si asta pentru ca nu am nevoie, nu simt nevoia, Dumnezeu imi e aproape, Il iubesc si simt ca ma iubeste. Eu consider ca am absolut totul ca sa fiu fericita. acum sper ca ai inteles.
Ca unii au o imaginatie debordanta si isi inchipuie tot felul de lucuri despre alti oameni. si construiesc in mintea lor tot felul de ipoteze si de false adevaruri asta este alta treaba.

deci postarea mea nu s-a vrut una plangareata cum iti imaginezi tu, ci am vrut sa demonstrez cat de mult se inseala unii cand se ocupa cu analizarea altor oameni in loc sa se analizeze pe ei insisi.

tabitha 09.08.2013 21:50:42

1. Mergi la profil.

Dă click pe "Edit value" în dreptul locației. Scrie acolo ceea ce este conform cu realitatea - și apoi click pe "Save". E foarte simplu ! Chestia e să vrei. :)

2. Demonstrează practic că n-ai probleme cu capul. Nu mai insista pe subiectul cu confuzia făcută de Cristian. Let go!

dobrin7m 09.08.2013 21:53:22

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529803)

PS: ai face bine să încetezi a mai face din țânțar armăsar. Nici pe departe Cristian nu a vrut să te ofenseze în halul în care te arăți. Calm down, m'am!

PS și pentru Cristian: scoate-o de pe ignor list, că nu se merită.

Pai mai mirela.t noi doi ne ceruseram iertare ieri, el mie, eu lui, lucrurile se linistira si venisi tu sa pui paie pe foc. Pai de ce nu statusi in banca ta draguta si atati sufletele in loc sa le alini?

Pai nu am scris ieri ca nu sunt ofensata si mi-am cerut iertare lui Cristi ca am raspuns prea dur? sau tu citesti postarile din doi in doi.

iata repostez pentru tine cele spuse de mine poate asa te linistesti si tu si nu iti mai faci griji gandind ca nu sunt calma.

"Nu trebuie sa ceri iertare de zeci de ori. Ca nu vreau asta. Te rog doar sa fii un pic mai atent pe viitor ca uneori confuziile sunt regretabile. Iarta-ma si tu ca recunosc ca am fost prea dura."

acestea le spuneam ieri inainte sa vii tu sa speli manute.

tabitha 09.08.2013 21:57:25

Okay, să sperăm că s-a încheiat discuția cu pricina.
Mai rămâne să îti corectezi locația. Ca să nu mai fii tu cea care duce în confuzie dând informații false pe profil.

dobrin7m 09.08.2013 21:57:46

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529810)
1. Mergi la profil.

Dă click pe "Edit value" în dreptul locației. Scrie acolo ceea ce este conform cu realitatea - și apoi click pe "Save". E foarte simplu ! Chestia e să vrei. :)

2. Demonstrează practic că n-ai probleme cu capul. Nu mai insista pe subiectul cu confuzia făcută de Cristian. Let go!

imediat, numai ca eu mai vreau sa inveti un picut de rabdare. Deci invata rabdarea draga mea. ca iti va prinde bine in viata.
o sa modific profilul dar mai intai vreau sa ma asigur ca ai invatat rabdarea.

Stii ce greu este sa lucrezi cu oamenii? ai nevoie de muulta multa rabdare. si intelepciune.

dobrin7m 09.08.2013 22:00:10

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529812)
Okay, să sperăm că s-a încheiat discuția cu pricina.
Mai rămâne să îti corectezi locația. Ca să nu mai fii tu cea care duce în confuzie dând informații false pe profil.

asa bun. Slava lui Dumnezeu.
No acum ca ti-am zis ca faci pe proasta te rog sa ma ierti. ca nu am nimic cu tine mirela si sper ca de acum inainte sa avem conversatii frumoase. Doamne ajuta!

tabitha 09.08.2013 22:00:21

Ha ha, si tu esti aia care vrei sa ma inveti rabdarea ? Ti-ai gasit! Noroc ca n-am nevoie de profesori ca tine. OK, o sa-ti mai aduc aminte din cand in cand sa-ti corectezi locatia. Parca tu ziceai ca iti place ADEVARUL !?!!

dobrin7m 09.08.2013 22:01:34

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529816)
Ha ha, si tu esti aia care vrei sa ma inveti rabdarea ? Ti-ai gasit! Noroc ca n-am nevoie de profesori ca tine. OK, o sa-ti mai aduc aminte din cand in cand sa-ti corectezi locatia. Parca tu ziceai ca iti place ADEVARUL !?!!

of, mai mirela de ce voiesti sa fii ratusca cea urata?

dobrin7m 09.08.2013 22:03:37

vezi mirela draga cum te pripesti? cand eu iti spun ca nu stii ce este rabdarea nu ma crezi.

tabitha 09.08.2013 22:07:43

Bravo, Londra - asa mai merge. :)

tabitha 09.08.2013 22:12:14

să revenim la topic...

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 529554)
Topul viciilor moderne

Un studiu publicat luna aceasta de cercetatorii britanici, preluat de publicatia „The Daily Telegraph“, a aratat ca stilul de viata impus de lumea moderna a condus la o noua lista de vicii. Surprinzator pentru cercetatori, in topul celor 10 vicii, alcoolul si drogurile nu si-au mai gasit locul.
Conform acestora, moda „sex, drugs and rock and roll“ (in trad. „sex, droguri si rock and roll“) este depasita. Desi multi se declara constienti de viciile pe care le au, oamenii nici nu se gandesc sa incerce sa scape de acestea. 86% nici nu vor sa auda de o posibila internare intr-o clinica in care sa urmeze un tratament pentru a scapa de dependentele care ajung sa le afecteze viata.
La romani, unele dintre viciile des intalnite in Occident nu au castigat teren. Fara a avea rigurozitatea unei cercetari sociologice, dar tinand cont de observatiile psihoterapeutilor, putem spune ca viciile frecvente la romani se regasesc in lista de mai jos.
intre negare si pretins control

Multe persoane neaga ca ar avea vicii, considerand ca pot sa-si stapaneasca dependentele si ca se pot opri oricand, a subliniat psihologul Lena Rusti.
De obicei, atunci cand persoanele dependente cer ajutor, o fac la presiunea membrilor familiei. „Foarte putini sunt dispusi sa ceara ajutor specializat, mai ales daca sunt dependenti de alcool, jocuri de noroc sau chiar droguri. Cand este vorba despre tutun, cafea, ciocolataa - vicii care afecteaza sanatatea, dar care permit functionarea in conditii relativ normale - oamenii prefera sa testeze singuri metode care sa-i conduca ulterior la renuntare“, a afirmat Elisabeta Ilie.
De obicei, disponibilitatea de a cere ajutor specializat (psihoterapie, consiliere psihologica) vine din partea persoanelor care reusesc sa rea*lizeze la un moment dat, constient, faptul ca au o problema.
Bolnavi si cufundati in propriul univers

Psihoterapeutii avertizeaza ca exista riscuri majore legate de starile de dependenta. „Merg pe cel putin trei coordonate. Este vorba despre deteriorarea starii de sanatate fizica. Anumite dependente pot conduce la hipertensiune arteriala, diabet, ulcer etc.
Totodata, poate avea de suferit starea de sanatate psihica - pot aparea stari de anxietate, probleme de memorie, de concentrare. Apoi se pot deteriora relatiile personale si sociale. Poate fi vorba chiar despre izolare si pierderea contactelor sociale“, a punctat Stefania D. Nita.

N-am înțeles de aici care ar fi topul viciilor moderne. Cristi, dacă îl găsești pe undeva - fie în varianta engleză, fie în cea românească, te rog să îl postezi.

dobrin7m 09.08.2013 22:15:02

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529820)
Bravo, Londra - asa mai merge. :)

pai nu ti-am spus de la inceput ca am sa o fac dar mai vroiam sa inveti un pic sa ai rabdare?
tu crezi ca eu una spun si alta fac?

adevarat ca multi oameni una spun si alta fac , dar mie nu imi place asta dupa cum sunt multi oameni care una gandesc si alta spun. Mare lucru sa inveti de la Dumnezeu sa stii cand un om spune una si gandeste alta.

tabitha 09.08.2013 22:26:31

Văd că a mai fost un topic asemănător, deschis la Generalități.

"Diferența dintre viciu și păcat"

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4738

dobrin7m 09.08.2013 22:34:42

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 529821)
N-am înțeles de aici care ar fi topul viciilor moderne. Cristi, dacă îl găsești pe undeva - fie în varianta engleză, fie în cea românească, te rog să îl postezi.

Mirela daca voiesti sa iti povestesc despre viciile londoneze , nu ce scriu in presa, iti voi povesti cum de altfel am mai povestit. Englezii sunt perfect constienti de viciile lor insa incearca sa le estompeze oarecum prin articole mincinoase.

Pe primul loc este alcoolul si tutunul, pe doi sunt drogurile si pe trei sexul si homosexualitatea.

Lunea dimineata cand se reintorc la serviciu, majoritatea tinerilor au dureri nazale, le curge nasul intruna, si e rosu . este efectul prizarii pe nas a drogurilor.
De asemenea daca faci o plimbare in jurul orei 4 dimineata, sambata spre duminica pe strazile londoneze te vei impiedica de tineri si tinere beti turta , cazuti pe asfalt in diferite pozitii. mai penibil este pentru fete ca sunt mai mult dezbracate decat imbracate.

forfota incepe de vineri de dimineata, cand iau cu asalt trenurile si metrourile. vineri la ora 5 barurile si puburile deja gem de lume si nu ai loc sa arunci un ac. se practica acel gen de distractie in care spiritul este lasat liber sa faca ce vrea. si astfel baietii se prezinta la petreceri, imbracati in femei iar fetele in elfi isi spun ele, ceva de genul cu tinte in frunte, in obraji, in limba, in buze , in barba si nas. noua moda in materie de coafura este , mai ales la fete, jumatate de cap tuns periuta si jumatate lung, lung si vopsit multicolor in culori vii, verde sau portocaliu. Baietilor le place sa poarte niste piroane groase in urechi in gauri mari ca de cercei, dar mari gaurile. am vazut si batrani purtand asa ceva.

fireste ca sunt si tineri cuminti , insa putini.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:56:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.