Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12627)

spre_rasarit 10.04.2011 16:56:02

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 353343)
Daca nu ar exista analfabetism religios, multi oameni ar veni direct la ortodoxie. Ar trebui eradicat acest analfabetism religios.

Eu sut de acord sa creasca educatia, in primul rand sa se dezvolte capacitatea elevilor de a descoperi unde se afla scara raiului si nemurirea.

Sa se arate elevilor de cartea lui Adam si Eva care spune ca in anul 5500 de la creatie va veni Mantuitorul. La fel zice si profetul Daniel si V echoiul Testament zice ca va veni dintr-o fecioara in orasul Bethlehem, atentie nu la Meca.

Sa se arate elevilor ca pana in anul 5500 de la creatie , toate religiile sustineau ca oamenii lor mergeau la iad care era numit Hades saui Sheol, indiferent daca faceau bine sau rau.

Ramasitele religiilor infiintate dinainte de anul 5500 de la creatie sustin la fel.

In anul 5500 de la Creatie a venit numai IIsus deci nu Mohamed. Iar IIsus a adus asa cum e precizat in Cartea lui adam si eva ceea ce omenirea a pierdut, intrarea in rai si viata vesnica.

Apoi in 1500+ au venit Protestantismul care s-ar parea ca nu mai are mancarea pentru viata vesnica fiind inlocuita cu simboluri, vorbe, nimic, in functie de credinta.

Deci sa li se spuna copiilor CLAR ca daca vor nemurire si rai atunci sa se uite la crestinism si daca vor si mancare pentru nemurire sa zica bye bye la Protestantism.

Si uite ca daca avem o educatie sanatoasa se ajunge la ORTODOXIE.

Nimeni nu trebuie fortat sa aleaga ortodoxia dar nu trebuie mintit ca sa aleaga in cunostinta de cauza.

Si dupa ce educatia aduce nemurire putem sa ne ocupam si de altceva.

Si educatia poate continua:

ASTAZI TOTI OAMENII NEBOTEZATI VENITI DIN MOARTE CLINICA SPUN FARA NICI O OPRIRE CA AU AJUNS IN IAD INCLUZAND PE MUSULMANI.

NU exista descriere a raiului facuta de nebotezati caci nebotezatii nefiind copii ai lui Dumnezeu s-ar parea ca nu pot intra in rai.

Erethorn 10.04.2011 16:59:27

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 353364)

ASTAZI TOTI OAMENII NEBOTEZATI VENITI DIN MOARTE CLINICA SPUN FARA NICI O OPRIRE CA AU AJUNS IN IAD INCLUZAND PE MUSULMANI.

NU exista descriere a raiului facuta de nebotezati caci nebotezatii nefiind copii ai lui Dumnezeu s-ar parea ca nu pot intra in rai.

Chiar toti ? I-ati numarat dumneavoastra ?!

Aveti o viziune foarte urata despre Dumnezeu. Copii ai lui Dumnezeu suntem toti, iar la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

Vedeti ca va contraziceti cu maestrul Catalin, care sustine ca si cei nebotezati pot intra :)

colaps 10.04.2011 17:03:28

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 353362)
http://dexonline.ro/definitie/creștin

Crestin inseamna cel ce crede In Iisus Cristos. Exista mai multe confesiuni care cred in El, chiar daca in mod diferit.
Nu veni acum si desfiinta dupa voie biserici intregi.
Marturisesc ca eu nu inteleg la cine se face referire in aceste canoane. Cine erau toti astia? Cine era Veliar? Nu rezulta ca erau crestini. Erau ori de alte religii, ori atei, ori nebotezati, ori nu stiu.

Nu stim noi ce este de la Dumnezeu si ce nu. S-ar putea sa gresim.
Sa-l lasam pe El sa decida.
Te rog si pe tine, lasa-l pe "cel negru si rau" din discutie. Nu compara biserici si oameni cu el.

Nu există cuvântul „Biserici” la plural, numai atunci când ne referim la clădire. Biserică ca și unire a dreptcredincioșilor este doar una. Spune în Crez! „Întru Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”.

Așa că eu nu vorbesc despre Biserici, ci despre erezii.

Te sfătuiesc să pui mâna și să te informezi mai mult. Veliar este alt nume dat satanei. Nu poate exista unire între Hristos și Veliar/satana (apropo cine-i Christos ăsta, nu-l cunosc, nu am auzit niciodată de el) așa cum nu poate exista unire între Adevăr și minciună.

Ei nu cred în Hristos cel Viu, ci în făuriri proprii ale persoanei Sale, într-un hristos deformat și inexistent. Cred într-o iluzie.

Citește Matei capitolul 7!
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

Degeaba crezi dacă nu crezi bine și în ceea ce trebuie. Evanghelia dă mărturie pentru acest lucru.

Și referitor la celălat lucru, adică să nu vorbim despre drac. De ce dom'le? Ba dimpotrivă, să vorbim, să-i analizăm tacticile și să strigăm în gura mare ce face și cum. Prin asta cucerește el: prin lașitate și tăcere.

Erethorn 10.04.2011 17:05:25

Și I-a zis Ioan: Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.
39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriți, căci nu e nimeni care, făcând vreo minune în numele Meu, să poată, degrabă, să Mă vorbească de rău.
40. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi.
41. Iar oricine vă va da să beți un pahar de apă, în numele Meu, fiindcă sunteți ai lui Hristos, adevărat zic vouă că nu-și va pierde plata sa.

Erethorn 10.04.2011 17:07:52

42. Și cine va sminti pe unul din aceștia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă și-ar lega de gât o piatră de moară și să fie aruncat în mare.

Luati mare aminte, domnule colaps, pentru ca nu se stie niciodata cine este cel care sminteste. Oare nu ii smintim pe ortodocsi invatandu-i ca alte confesiuni crestine sunt de la dracul, in directa opozitie cu cuvintele Mantuitorului ?

spre_rasarit 10.04.2011 17:08:01

Cartea asta vorbeste de texte din Septuagint care nu sunt mai noi de anul 150 de dinainte de crestinism.The Septuagint version of Isaiah and cognate studies By Isaac Leo Seeligmann, Robert Hanhart, Hermann Spieckermann

Lucemferre 10.04.2011 17:16:17

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 353350)
Asta pentru cine crede datarile evolutioniste. Vezi ca date stiintifice mai noi arata un descendent sau descendenta comuna mult mai aproape de noi in timp. Unii cercetatori au calculat varsta Evei mitocondriale la 6000-7500 de ani. Interesanta coincidenta cu Bilbia si hronografele. http://luptapentruortodoxie.blogspot...semnatura.html

Super interesant. Merci :4:. Dar nu mai da articole de pe sasciv and Co. Astea sunt site-uri care îți disturg sănătatea mintală cu viziunea lor apocaliptică.
Aici e articolul original (cred) mult mai informativ: http://www.trueorigin.org/mitochondrialeve01.asp

Erethorn 10.04.2011 17:16:46

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 353369)
Cartea asta vorbeste de texte din Septuagint care nu sunt mai noi de anul 150 de dinainte de crestinism.The Septuagint version of Isaiah and cognate studies By Isaac Leo Seeligmann, Robert Hanhart, Hermann Spieckermann

Texte, fragmente, exista. Septuaginta completa nu.

spre_rasarit 10.04.2011 17:19:26

Da, exact, dar asta dovedeste ca Septuagintul e precrestina. Daca existau parti dintr-o carte, exista si cartea.

Erethorn 10.04.2011 17:20:24

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 353373)
Da, exact, dar asta dovedeste ca Septuagintul e precrestina. Daca existau parti dintr-o carte, exista si cartea.

Si cine a zis că Septuaginta nu este precreștina ?!

spre_rasarit 10.04.2011 17:25:47

Da, atunci era o problema de intelegere. Deci anul 5500 de dupa creatie cand a venit IIsus erta cunoscut de dinainte de crestinism si crestinismul nu poate fi acuzat ca l-a inventat. Deci e o garantie mai mare si o minune daca vreti.

Va veni Cuvantul lui Dumnezeu in anul 5500 zice Dumnezeu si Cuvantul lui Dumnezeu a venit.

spre_rasarit 10.04.2011 17:35:46

Ioan 1
11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.

Geneza 15:1
Capitolul 15
1. După acestea, fost-a <b>cuvântul</b> Domnului către Avram, noaptea, în vis, și a zis: "Nu te teme, Avrame, că Eu sunt scutul tău și răsplata ta va fi foarte mare!"

Deci Cuvantul lui Dumnezeu adica IIsus a fost la Avram mai tarziu denumit Abraham. Ia sa vedem ce se intampla:

Capitolul 15
1. După acestea, fost-a <b>cuvântul</b> Domnului către Avram, noaptea, în vis, și a zis: "Nu te teme, Avrame, că Eu sunt scutul tău și răsplata ta va fi foarte mare!"
2. Iar Avram a răspuns: "Stăpâne Doamne, ce ai să-mi dai? Că iată eu am să mor fără copii și cârmuitor în casa mea este Eliezer din Damasc".
3. Apoi Avram a adăugat: "De vreme ce nu mi-ai dat fii, iată sluga mea va fi moștenitor după mine!"
4. Și îndată s-a făcut cuvântul Domnului către el și a zis: "Nu te va moșteni acela, ci cel ce va răsări din coapsele tale, acela te va moșteni!"
5. Apoi l-a scos afară și i-a zis: "Privește la cer și numără stelele, de le poți număra!" Și a adăugat: "Atât de mulți vor fi urmașii tăi!"

Ia auzi, Avraam era fara copii si IIsus i-a promis copii cat stelele cerului . Astia sunt copiii promisi de CUVANTUL LUI DUMNEZEU.

Ia sa citim inca odata Ioan 1:11
Ioan 1
11. Întru ale Sale a venit, <b>dar ai Săi nu L-au primit.</b>

Copiii sai nu l-au primit s-ar parea. Nu toti caci unii apostoli si multi oameni l-au primit.

spre_rasarit 10.04.2011 17:56:54

Da la urma cu ecumenismul ideea e asta.

Ortodoxia are datoria sa pastreze scara spre rai visata de un Patriarh si imortalitatea pentru generatiile urmatoare nu numai de romani ci de orice natie. Asta se va intampla caci portile iadului nu vor birui Biserica.

Ecumenismul vrea sa cedam imortalitatea si altele, si dupa ecumenissm vor veni altele si altele. Asta e. Cu rugaciunea putem scapa nesifonati.

guardian knight 10.04.2011 18:03:30

parere !

nici o religie crestina nu te invata sa faci rele !!!
trebuie sa avem o atitudine toleranta si deschisa, si eu cred ca insusi Marele Arhitect al Universului iubeste diversitatea,si El insusi a lasat-o,aceasta diversitate si pe plan religios.

Ura la adresa semenilor de alte confesiuni sau religii ,e mai degraba lasata si promovata de Uciga-l Crucea,pentru ca el vrea sa aduca prin dezbinare, madrie partizana si ura la adresa celor diferiti !

Asa ca fiti atenti voi, talibanii extremisti care va urati fratii de alte credinte,ca nu sunteti decat uneltele diavolului ,fara sa va dati seama !!!

spre_rasarit 10.04.2011 18:07:38

Cu cine intra in rai la sfarsit nu stim, pentru ca acum mai e inca mila lui Dumnezeu si nu stiu cat de mult o sa o folosim. Daca maine ne rugam de Iisus sa-i boteze pe toti nebotezatii din iad si IIsus face asta?

Poate pana la urma raman nebotezati si la greu sau poate ii boteaza IIsus pe toti chiar daca sunt in iad sau exista un procedeu ca toti din iad sa fie botezati fie si de un credincios ortodox , chiar daca sunt acum in iad. Nu stiu ce va fi la urma.

Stim ca daca iei mancarea pentru viata vesnica devii imortal si daca te botezi ai de acum access in rai.

Interdictia data lui Adam si Eva nu e pentru copiii lui Dumnezeu care au murit in botez ca urmasi ai Vechiului adam si s-au nascut ca urmasi ai NOULUI adam, IIsus.

Lucemferre 10.04.2011 18:17:41

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 353383)
eu cred ca insusi Marele Arhitect al Universului

Aoleo...vii cu de-astea? Vezi că-ți sar unii imediat în cap. Se poate ? :32:
PS: ei sunt convinși că vorbești despre diavol.

colaps 10.04.2011 18:33:31

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 353383)
nici o religie crestina nu te invata sa faci rele !!!
trebuie sa avem o atitudine toleranta si deschisa, si eu cred ca insusi Marele Arhitect al Universului iubeste diversitatea,si El insusi a lasat-o,aceasta diversitate si pe plan religios.

Băi amice, ești slugoi mason cumva ?

Păi cum poți să vorbești așa mari prosti dom'le ??

Hai să o luăm logic:
1. Dacă prin „Marele Arhitect al Universului” te referi la Dumnezeu, atunci arunci cu hule și batjocuri zicând că El a lăsat „diversitatea” pe pământ. Adică ce faci măi, zici că Hristos a lăsat diversitatea cu dracii de Budha și Krishna și toți ceilalți ca să piardă pe oameni ? Diversitate poate să însemne și nu știu care secte sataniste, tot de la Dumnezeu sunt ? Sinucigașii din secta lui Jim Jones tot de la Dumnezeu îs ?
2. Dacă însă te referi la satana / lucifer, ceea ce de fapt și reprezintă acest arhitect de sorginte masonică, atunci sunt complet de acord. Da, de la satana e toată diversitatea, toată harababura și salata asta de învățături greșite și pierzătoare.

Eu tare sper să fi fost asta o „greșeală” din partea ta. Că dacă nu, pe lângă ecumeniști, sectanți, eretici și atei, vom avea mai nou și simpatizanți ai masonilor pe forumul ăsta....
Parcă pe zi ce trece doar CREȘTIN ORTODOX nu mai pare.

Erethorn 10.04.2011 18:44:02

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353388)
Aoleo...vii cu de-astea? Vezi că-ți sar unii imediat în cap. Se poate ? :32:
PS: ei sunt convinși că vorbești despre diavol.

EXTRAORDINAR !!! Îmi scot pălăria în fața dumneavoastră, se pare că aveți cel puțin intuiție, ca să nu spun mai mult (a se vedea postarea maestrului colaps).

Lucemferre 10.04.2011 18:46:22

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 353391)
Parcă pe zi ce trece doar CREȘTIN ORTODOX nu mai pare.

Poate pentru că ortodoxia a pierdut teren din cauza infelxibilității de care a dat dovadă. S-a oprit la canoane care, clar, fac din păcat o adevărată tragedie pentru care e nevoie de multe metanii, rugăciuni și lacrimi (că altfel arzi în iad), în timp ce mesajul evanghelic e cu totul altul. Foarte bine că catolicii au hotărât să nu se vadă enoriașul cu preotul la față în timpul spovedaniei și să nu pună accent pe o relație strânsă între credincios și preot tocmai pentru a elimina rușinea care-i împiedică pe mulți dintre ortodocși să viziteze bisericile. E foarte agresivă și pesimistă atitudinea BO față de păcătos (chiar dacă ea zice că față de păcat și nu față de păcătos. Din atitudine reiese altfel). Îl amenință pe laic cu imaginea iadului în loc să-i spună ca aproape orice păcat are iertare.

Ortodocșii spun: nu face ca arzi! (spune-i asta unui copil, să vezi ce sentimente de revoltă trezești în el, copil fiind).
Catolicii, protestanții spun: nu-i bine să păcătuiești, dar dacă ai facut-o, vino și te spovedește și Dumnezeu îți va da iertare. Încearcă să nu mai faci.

Și se urmărește o despătimire treptată: în loc să fumezi un pachet, mai bine fumează jumătate și tot așa. Nu poți să nu mai fumezi deloc, fumează măcar jumătatea aia că tot e mai bine decât întreg și Dumnezeu îți va aprecia nevoința. Pe când la ortodocși cu mâna în foc direct. Că așa o să arzi în iad.

Erethorn 10.04.2011 18:52:46

Titlul topicului îmi amintește de un banc genial:

Într-un bar plin de lume intră un sfijit, mic de statură, slab, vai de capul lui, își pune mâinile în șolduri și stigă:

"Băi fraierilor, care are curaj să se bată cu mine ?"
În bar se face liniște. Până la urmă, se ridică încet o matahală de om, tot numai tatuaje, și zice:

"Eu mă bat cu tine".

La care sfrijitul replică:

"Bine, treci în spatele meu. Acuma: Băi fraierilor, cine are curaj să se bată cu noi ?!"

colaps 10.04.2011 18:53:18

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353396)
...

I-auzi la el inflexibil. Și ce flexibilitate vrei să-i oferi mătăluță diavolului? Că și cel mai mic compormis de-i creezi plăcerea să-l faci, vine și te face harcea-parcea.

Cum vrei să stârpești păcatul fără a lupta până la sânge cu el. Vrei așa, un doi, hop țop, nu?
Păi măi omule, Creștinismul nu-i așa floricele pe câmpii, soarele-i pe cer și ceru-i senin, totu-i frumos, totu-i simplu.

Hristos n-a intrat tuns, ras și frezat în Rai, ci rupt, chinuit, răstignit ! Să crezi tu că vei birui dacă faci pe ostașul leneș în loc să duci o luptă interioară adevărată.

cristinadaciana 10.04.2011 19:01:12

[quote=colaps;353400 Hristos n-a intrat tuns, ras și frezat în Rai, ci rupt, chinuit, răstignit ! Să crezi tu că vei birui dacă faci pe ostașul leneș în loc să duci o luptă interioară adevărată.[/QUOTE]

O poza cu dumneavoastra se poate ?

Lucemferre 10.04.2011 19:03:57

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 353400)
I-auzi la el inflexibil. Și ce flexibilitate vrei să-i oferi mătăluță diavolului? Că și cel mai mic compormis de-i creezi plăcerea să-l faci, vine și te face harcea-parcea.

Tocmai asta este despre ce vorbesc eu. Prin flexibilitate nu mă refer la promovarea desfrâului, a fumatului etc. E adevărat, am scris prost. Toleranță față de păcătos e ce voiam să spun. Adică preotul să dea dovadă de înțelegere când omul spune și mărturisește păcatul și nu să-i aducă în vedere chinurile iadului, ci iertarea lui Dumnezeu pe care a dobândit-o prin mărturisire. Tu ce crezi, că există un suflet de o putere colosală care se sălășluiește în interiorul trupului și care are o energie latentă undeva, acolo, așteptând să fie descoperită, care să pună capăt poftelor trupești? Un suflet tot o exista (nu vreau să cad cu convingerile în sfera protestanților, dar nici nu exclud varianta ca tot ceea ce ne definește pe pământ se află în creier), dar deocamdată el funcționează datorită creierului. Dependența (sau patima, în termeni teologici) este urmare a influenței dopaminei asupra sistemului limbic. Se creează niște sinapse între neuroni în acea arie, mediate de dopamină, care dau naștere unor sentimente de dorință față de acea activitate. Pentru că creierul a aflat că acea activitate îi produce plăcere (dopamina activează neuronii și începem să ne simțim bine). Nimic drăcesc sau ocult. Rugăciunea practic e un fel de terapie cognitivă prin care se activează centrii cenzurei pentru a elimina plăcerea.

calator prin ploaie 10.04.2011 19:11:37

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353345)
Eva a apărut acum 200.000 de ani. Mântuitorul a venit ceva mai târziu. Muult mai târziu..

CORECT!...Cat despre ortodoxie nici n-a existat pana la marea scindare...Iar care religie e buna ori rea....nicaieri in Biblie nu sta scris ce confesiuni vor fi si cum trebuie sa se numeasca ele...si apoi Domnul isi va alege poporul din toate neamurile si credintele...Caci sigur mantuire exista chiar si pentru bosimani...

Lucemferre 10.04.2011 19:11:58

Așadar, poate acum veți înțelege atitudinea ceva mai lejeră a protestanților. Plăcerea apare involuntar, oricât de mult am vrea noi sau nu. Deci nu ține de voință. Și o dată (nu odată) ce a apărut e greu să scapi de ea. Cred că Dumnezeu înțelege asta. Faptul că păcatul e în firea noastră. Și dacă e în codul nostru genetic și în modul nostru de a funcționa, cum să ne trimită în iad pentru asta? Preoții noștri (nu noștrii) nu înțeleg că plăcerea și dorința de plăcere va exista în noi întotdeauna. Pentru că așa funcționează creierul. Foarte puțini sunt cei care au reușit să activeze cenzura atât de tare încât practic să urască plăcerea (mă refer aici la sfinți). Dacă un laic încearcă așa ceva, ajunge să se sinucidă. Pentru că, evident, intră în depresie. Iar depresia e o boală.

colaps 10.04.2011 19:12:45

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353406)
Tocmai asta este despre ce vorbesc eu. Prin flexibilitate nu mă refer la promovarea desfrâului, a fumatului etc. E adevărat, am scris prost. Toleranță față de păcătos e ce voiam să spun. Adică preotul să dea dovadă de înțelegere când omul spune și mărturisește păcatul și nu să-i aducă în vedere chinurile iadului, ci iertarea lui Dumnezeu pe care a dobândit-o prin mărturisire. Tu ce crezi, că există un suflet de o putere colosală care se sălășluiește în interiorul trupului și care are o energie latentă undeva, acolo, așteptând să fie descoperită, care să pună capăt poftelor trupești? Un suflet tot o exista (nu vreau să cad cu convingerile în sfera protestanților, dar nici nu exclud varianta ca tot ceea ce ne definește pe pământ se află în creier), dar deocamdată el funcționează datorită creierului. Dependența (sau patima, în termeni teologici) este urmare a influenței dopaminei asupra sistemului limbic. Se creează niște sinapse între neuroni în acea arie, mediate de dopamină, care dau naștere unor sentimente de dorință față de acea activitate. Pentru că creierul a aflat că acea activitate îi produce plăcere (dopamina activează neuronii și începem să ne simțim bine). Nimic drăcesc sau ocult. Rugăciunea practic e un fel de terapie cognitivă prin care se activează centrii cenzurei pentru a elimina plăcerea.

http://www.jurnalul.ro/stiri/externe...la-568285.html
Dacă creierul ne definește ca ființe pământești, despre acel băiat ce spui ? N-are cerebel, ci doar un lichid în locul lui și uite că se poate dezvolta bine mersi și normal.
Fără cerebel n-ar fi putut să învețe să meargă etc.

Mai ales și de asemenea :

„Is the Brain Really Necessary?

This was the question asked by British neurologist John Lorber when he addressed a conference of pædiatricians in 1980. Such a frivolous sounding question was sparked by case studies Lorber had been involved in since the mid-60s. The case studies involve victims of an ailment known as hydrocephalus, more commonly known as water on the brain. The condition results from an abnormal build up of cerebrospinal fluid and can cause severe retardation and death if not treated.

Two young children with hydrocephalus referred to Lorber presented with normal mental development for their age. In both children, there was no evidence of a cerebral cortex. One of the children died at age 3 months, the second at 12 months. He was still following a normal development profile with the exception of the apparent lack of cerebral tissue shown by repeated medical testing. An account of the children was published in Developmental Medicine and Child Neurology.

Later, a colleague at Sheffield University became aware of a young man with a larger than normal head. He was referred to Lorber even though it had not caused him any difficulty. Although the boy had an IQ of 126 and had a first class honours degree in mathematics, he had "virtually no brain". A noninvasive measurement of radio density known as CAT scan showed the boy's skull was lined with a thin layer of brain cells to a millimeter in thickness. The rest of his skull was filled with cerebrospinal fluid. The young man continues a normal life with the exception of his knowledge that he has no brain.

Although anecdotal accounts may be found in medical literature, Lorber is the first to provide a systematic study of such cases. He has documented over 600 scans of people with hydrocephalus and has broken them into four groups:

those with nearly normal brains
those with 50-70% of the cranium filled with cerebrospinal fluid
those with 70-90% of the cranium filled with cerebrospinal fluid
and the most severe group with 95% of the cranial cavity filled with cerebrospinal fluid.

Of the last group, which comprised less than 10% of the study, half were profoundly retarded. The remaining half had IQs greater than 100. Skeptics have claimed that it was an error of interpretation of the scans themselves. Lorber himself admits that reading a CAT scan can be tricky. He also has said that he would not make such a claim without evidence. In answer to attacks that he has not precisely quantified the amount of brain tissue missing, he added, "I can't say whether the mathematics student has a brain weighing 50 grams or 150 grams, but it is clear that it is nowhere near the normal 1.5 kilograms."

Many neurologists feel that this is a tribute to the brain's redundancy and its ability to reassign functions. Others, however, are not so sure. Patrick Wall, professor of anatomy at University College, London states "To talk of redundancy is a cop-out to get around something you don't understand."

Norman Geschwind, a neurologist at Boston's Beth Israel Hospital agrees: "Certainly the brain has a remarkable capacity for reassigning functions following trauma, but you can usually pick up some kind of deficit with the right tests, even after apparently full recovery."
References

Anthony Smith The Mind New York Viking Press, 1984, page 230

Roger Lewin "Is Your Brain Really Necessary?"Science 210 December 1980, page 1232”

----------------------------

Așa că te întreb: Oare suntem noi atât de cunoscători încât să facem asemenea afirmații cum că noi ca ființe pământești suntem definite de creierul nostru ? Clar că nu, doar Dumnezeu cunoaște cum ne-a făcut și cum funcționează corpul nostru.

Altfel ar fi fost posibil ca un om cu 95% din cap plin cu lichid să poate trăi, ba chiar mai mult să aibă un asemenea IQ înalt ?

calator prin ploaie 10.04.2011 19:18:09

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 353364)

Serios?! Un mic "amanunt"...Daca ai ajuns in Rai...esti gata mort, fara putinta de revenire....Cei ce se "intorc" au fost in moarte clinica(nu dezvoltam pt exista alt topic pt asta).....Prea "tanar" rasaritul....incat prefer sa privesc mai mult spre apus....

Lucemferre 10.04.2011 19:22:48

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 353410)
http://www.jurnalul.ro/stiri/externe...la-568285.html
Dacă creierul ne definește ca ființe pământești, despre acel băiat ce spui ? N-are cerebel, ci doar un lichid în locul lui și uite că se poate dezvolta bine mersi și normal.
Fără cerebel n-ar fi putut să învețe să meargă etc.

Colaps, fără cerebel omul trăiește mult și bine. La început, extirparea completă a acestuia provoacă atonie, astazie și astenie. Ulterior, cu ajutorul unui logoped și după vreo 3-6 luni, funcțiile cerebelului sunt preluate de cortex.

Lucemferre 10.04.2011 19:26:49

Dacă creierul nu ne definește și nu stă în spatele personalității noastre de ce există Alzheimer? De ce atunci când există un exces de dopamină în diferite arii, ne vine să dăm în cap la oameni cu ceva (schizofrenia paranoidă)? Dacă creierul e un suport, cum se poate ca omul să se schimbe atât de mult (până la a deveni rău), din moment ce sufletul e bun și domină trupul?

colaps 10.04.2011 19:39:23

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353415)
Dacă creierul nu ne definește și nu stă în spatele personalității noastre de ce există Alzheimer? De ce atunci când există un exces de dopamină în diferite arii, ne vine să dăm în cap la oameni cu ceva (schizofrenia paranoidă)? Dacă creierul e un suport, cum se poate ca omul să se schimbe atât de mult (până la a deveni rău), din moment ce sufletul e bun și domină trupul?

Nu întotdeauna sufletul domină trupul. Nicidecum, dacă omul e slab și este prins în negura patimilor și a păcatelor, el nu mai vede partea duhovnicească a lucrurilor și a vieții.

Trebuie ca omul să aibă voință pentru a putea schimba ceva în viața sa și în făgașul acesteia. Dar fără hrană sufletească niciodată nu va avea primacitate sufletul. Asta este responsabilitatea omului: să ofere sufletului hrana cuvenită acestuia. Dacă el nu se preocupă de cele înalte, atunci sufletul va deveni sfrijit, se va slăbănogi până când va ajunge o coajă uscată.

Asta putem vedea noi în cazul celor bogați și nepăsători. Își dedică toată viața și timpul celor materiale dar trebuie doar să-i dezbraci de tot lumescul lor și vei vedea ce sunt ei cu adevărat, adică niște roade uscate, fără verticalitate.

Există o îngemănare între suflet și trup, altfel nu ar exista legătura dintre cele două. Măsura cu care va domina sufletul depinde de noi. Când satana lucrează și uneltește împotriva omului slab, sufletul acestuia va suferi și fără ajutor de la Domnului, adică hrana cea dumnezeiească, atunci el nu va putea birui.

Ioan 4:
13. Iisus a răspuns și i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăși;
14. Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viață veșnică.

Hristos este apa vieții, El reprezintă hrana sufletului. Fără El, sufletul se întunecă, este prins în patimi și devine rău, egoist, mândru, nepăsător.

calator prin ploaie 10.04.2011 20:15:26

1 atașament(e)
Fie sa va ploua cu flori albe ....

cristinadaciana 10.04.2011 20:19:51

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 353421)
Fie sa va ploua cu flori albe ....

Multumesc mult :) dar ajuta oare in lupta cu dracu' ?

catalin2 10.04.2011 20:33:06

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 353408)
CORECT!...Cat despre ortodoxie nici n-a existat pana la marea scindare...Iar care religie e buna ori rea....nicaieri in Biblie nu sta scris ce confesiuni vor fi si cum trebuie sa se numeasca ele...si apoi Domnul isi va alege poporul din toate neamurile si credintele...Caci sigur mantuire exista chiar si pentru bosimani...

Lucemfere a apreciat link-ul meu, conform caruia Eva ar avea 7500 de ani.

calator prin ploaie 10.04.2011 20:39:54

Nu mi se pare, dar poate n-am inteles eu bine....ORICUM eu cred ca EVA este muuuult mai "veche"....Doar exista dovezi de viata cu mult inaintea celor 7500 de ani...Deci, nu m-ai convins...Dar sunt dispusa sa te ascult...

calator prin ploaie 10.04.2011 20:41:51

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 353422)
Multumesc mult :) dar ajuta oare in lupta cu dracu' ?

Ar fi indicat ca sufletele noastre sa fie inocente precum suavele flori....iar gandurile sa ni se colinde doar de petale cu parfum profund crestinesc...Dar va ramane poate un vis...

catalin2 10.04.2011 20:50:59

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 353426)
Nu mi se pare, dar poate n-am inteles eu bine....ORICUM eu cred ca EVA este muuuult mai "veche"....Doar exista dovezi de viata cu mult inaintea celor 7500 de ani...Deci, nu m-ai convins...Dar sunt dispusa sa te ascult...

Mesajul lui e scris dupa ce i-am raspuns: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=47
Este un articol stiintific, nu o presupunere. Dovezile sunt in functie de datari, am mai dat o data un mesaj despre datari. In hronografe exista o evidenta foarte exacta pe ani.

Lucemferre 10.04.2011 21:02:16

Să nu începem o discuție pe tema creaționismului. Tot nu sunt de acord cu el pentru că nu explică cum se poate să fi existat moarte înainte de păcatul primordial. Eu sunt deschis la tot ce e nou, mai ales în știință. Dacă cercetările recente arată că ADNmt suferă mutații mult mai frecvent decât se presupunea, atunci e posibil ca EVa să fi apărut mai recent. Însă (pre)oameni au existat și înaintea ei.

catalin2 10.04.2011 21:05:27

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 353348)
Cum adica nu are importanta ?!!!! O adaugire la Cuvantul lui Dumnezeu, tiparita cu binecuvantarea Patriarhiei BOR ?

Si nu "se spune" ci este o certitudine ca acel verset nu apare in nici un manuscris dinainte de Erasmus, si nici in lucrarile Sfintilor Parinti care citeaza din Epistola. De aceea in Bibliile protestante este scris cu italice iar din Biblia Catolica a fost scos.

Poate s-a lasat ca sa nu ii pacaleasca martorii pe ortodocsi. Nu e o modificare sau schimbare a ceea ce credem.

catalin2 10.04.2011 21:08:06

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353439)
Să nu începem o discuție pe tema creaționismului. Tot nu sunt de acord cu el pentru că nu explică cum se poate să fi existat moarte înainte de păcatul primordial. Eu sunt deschis la tot ce e nou, mai ales în știință. Dacă cercetările recente arată că ADNmt suferă mutații mult mai frecvent decât se presupunea, atunci e posibil ca EVa să fi apărut mai recent. Însă (pre)oameni au existat și înaintea ei.

Nu stiu ce se intelege prin "sa fi existat moarte inainte de Eva". Probabil te referi tot la datari, ca altfel nu avem un pomelnic al mortilor de dinainte. :)

Lucemferre 10.04.2011 21:17:30

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 353442)
Nu stiu ce se intelege prin "sa fi existat moarte inainte de Eva". Probabil te referi tot la datari, ca altfel nu avem un pomelnic al mortilor de dinainte. :)

Creaționismul afirmă ce e scris în primele versete ale Genezei. Nu mai dau copy/paste. Părinții spun că moartea a intrat în lumea o dată cu încălcarea poruncii lui Dumnezeu (În ziua în care veți mânca, cu moarte veți muri). Până atunci nu exista moarte. Dinozaurii au trăit acum milioane de ani, cu mult înainte de Protopărinți. Desigur, nicăieri în Biblie nu găsim scris că celelalte ființe erau nemuritoare alături de om. În cazul acesta cei care au interpretat creația ar fi trebuit să se abțină și să nu creeze o întreagă teorie pe baza unui "dacă" (trăiau și animalele veșnic). Oricum, omul (sau cel puțin o ființă destul de asemănătoare cu omul) exista și acum 30.000 de ani.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:56:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.