Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa scriem corect (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12628)

Adriana98 10.04.2011 23:04:42

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353432)
Chiar și-așa. Nu scrieți "cu două de feluri" , ci "două feluri". "Culori" a devenit irelevant pentru că și-a schimbat partea de propoziție și nu mai are nicio legătură cu numeralul. Ideea e că între un adjectiv și substantiv nu se pune prepoziție. În cazul nostru numeralul are valoare adjectivală. Prepoziția "de" se folosește între numeralele de la 20 în sus și substantivul pe care-l determină. Nimic matematic, ci e o normă a limbii. Între numeralele până la nouăsprezece (inclusiv) cu valoare adjectivală și substantiv nu se folosește "de".

Asta-i tot ce ați reținut din cele expuse mai sus ?
Dacă realitatea s-ar reduce doar la norme și de nu ar mai fi și excepții (și aici nu mă mai refer doar la chestiunile lingvistice), atunci totul ar fi lipsit de nuanțe, subtilitități și de suplețe, totul ar fi monoton și obositor, de un cenușiu infernal și fără urmă de speranță.
Revenind la exemplele aduse în discuție, repet: se spune doi de "i" pentru a evita orice confuzie; altfel s-ar auzi "doii". De altfel, așa s-a spus întotdeauna până la apariția "noilor norme", impuse de niște persoane obsedate de norme, reguli și altele de același gen, care par a fi plătite pentru a artificializa limba română.

MariS_ 10.04.2011 23:39:37

Coada la o gogoserie. Tipul din fata: - Doamna, dati-mi doi gogose!
Tipul din spate: - Nu-i da domne, ca nu stie sa vorbeste!
Vanzatoarea: - Iote cin' se trezaste sa comenteaza!

LapetiteMoc 11.04.2011 00:19:02

vorbitorii limbii

:21::78:
Citat:

În prealabil postat de maris_ (Post 353485)
coada la o gogoserie. Tipul din fata: - doamna, dati-mi doi gogose!
Tipul din spate: - nu-i da domne, ca nu stie sa vorbeste!
Vanzatoarea: - iote cin' se trezaste sa comenteaza!

:40:

Melissa 11.04.2011 01:07:35

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353416)
Aa..apropos :4:. Nu exista forma "se merită", ci "merită să". La fel, nici "mă crizez"/ "se crizează" etc.

Ceea ce se uziteaza frecvent este si forma incorecta "mă râd, m-am râs etc."..In loc de forma corecta "râd, am râs etc."

Yasmina 11.04.2011 01:32:56

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 353485)
Coada la o gogoserie. Tipul din fata: - Doamna, dati-mi doi gogose!
Tipul din spate: - Nu-i da domne, ca nu stie sa vorbeste!
Vanzatoarea: - Iote cin' se trezaste sa comenteaza!

Suberb!!! :-)))

andreicozia 11.04.2011 03:53:33

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 353491)
:21::78:

:40:

Astia clar erau toti nascuti in afara Romaniei,... arabi, turci, greci, chinezi, deci umorul nu-si are locul.
Nimeni nascut in Romania nu fece asemenea greseli, altele da, dar nu de genul acesta!
Mdame Petit le Moc ar trebui sa stii ca doar esti profa de limbi straine

Heurtebise 11.04.2011 05:56:19

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 353478)
Asta-i tot ce ați reținut din cele expuse mai sus ?
Dacă realitatea s-ar reduce doar la norme și de nu ar mai fi și excepții (și aici nu mă mai refer doar la chestiunile lingvistice), atunci totul ar fi lipsit de nuanțe, subtilitități și de suplețe, totul ar fi monoton și obositor, de un cenușiu infernal și fără urmă de speranță.
Revenind la exemplele aduse în discuție, repet: se spune doi de "i" pentru a evita orice confuzie; altfel s-ar auzi "doii". De altfel, așa s-a spus întotdeauna până la apariția "noilor norme", impuse de niște persoane obsedate de norme, reguli și altele de același gen, care par a fi plătite pentru a artificializa limba română.

Pai insasi initiatorul topicului are o atitudine normativa si prescriptiva gen "nu se spune asa, ci asa". Realitatea arata exact inversul: din moment ce multi oameni folosesc "chineji" in loc de "chinezi", dovedeste ca oamenii spun(adica "se spune") "chineji". La fel, spunea cineva ca se scrie "dimpotriva" si nu "dinpotriva", asta din cauza ca inainte de b sau p se scrie intotdeauna "m" si nu "n", cum se aude; eu sunt pentru schimbarea regulii asteia din cauza ca limba e in primul rand "oralitate" si nu "scriere"; iar in vorbire "m"-ul din fata lui "dimpotriva" devine nazalizat. E mai la indemana sa spui "bonboane", "dinpotriva", inpreuna" decat "bomboane", "dimpotriva" sau "impreuna".

Florin-Ionut 11.04.2011 06:53:08

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 353289)
"constiinta" este corect , cu doi "i" si asa a fost intotdeauna ...

"con-" ( prefix ) + (radacina) "-sti-" + (sufixul) "-inta" = a te cunoaste pe tine, a vedea clar in interiorul mintii tale cata stiinta ai

Dintotdeauna a fost "conștiință"! :26: Cu ș, ii, ț și ă.

Lucemferre 11.04.2011 06:56:47

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 353515)
Pai insasi initiatorul topicului ...

Însuși... :1:. Și dacă sunt pentru respectarea normelor, ce? E de-ajuns să vorbim atât cât să ne facem înțeleși la țară. Când ajungi jurnalist nu mai spui că omul a murit datorită deflagrației, majoritatea sunt, îmi place de... etc. pe motiv că se înțelege și cultivi mai departe în vorbirea celor care te aud aceleași greșeli pe care le faci și tu.

Florin-Ionut 11.04.2011 07:04:56

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 353250)
Poate cineva sa dea un link despre folosirea lui î din a ?

Această regulă de folosire a lui â peste tot în loc de î este o mare prostie. George Pruteanu a spus-o, nu eu. Comisia care a hotărît să se scrie așa nu avea nici o tangență cu limba română, iar Pruteanu degeaba s-a zbătut atunci să le arate cît de lipsită de sens este această regulă. A fost decizie pur "românească", așa cum se adoptă azi unele legi idioate în Parlament.

Pruteanu le-a recomandat celor care nu mai sînt în școală să scrie așa cum au învățat înainte. De remarcat că unele edituri serioase, cum ar fi Humanitas, scriu în continuare cu î, exceptînd familia cuvîntului "român".

anna21 11.04.2011 07:29:11

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353516)

Ca sa nu mai deranjez ingrozitor, te rog sa ma luminezi cum folosesc caractere speciale pe iPhone, iPad.. (cazul meu).
Si daca nu poti accepta ca nu toti traiesc in Romania (e si cazul LapetiteMoc), iar calculatorul e folosit (si de altii din familie) pt editare in alta limba, banuiesc ca nu ne ramane decat sa acceptam etichete injuste care sporesc orgoliul altora.

DragosP 11.04.2011 08:00:30

http://command-n.ro/forum/topic/905-...keyboard-dock/

Ca să citez din link-ul respectiv:
Citat:

De acum înainte nu mai aveți nicio scuză dacă nu scrieți corect în limba română.

Florin-Ionut 11.04.2011 08:31:35

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 353519)
Ca sa nu mai deranjez ingrozitor, te rog sa ma luminezi cum folosesc caractere speciale pe iPhone, iPad.. (cazul meu).
Si daca nu poti accepta ca nu toti traiesc in Romania (e si cazul LapetiteMoc), iar calculatorul e folosit (si de altii din familie) pt editare in alta limba, banuiesc ca nu ne ramane decat sa acceptam etichete injuste care sporesc orgoliul altora.

Ana,

Te rog frumos și respectuos să mă scuzi că te-am deranjat.

Eu am o tastatură englezească și îmi este destul de greu să caut semnele de punctuație, diacriticele șamd cînd activez tastatura românească. Uneori îmi vine mai ușor să apăs ALT+SHIFT pentru a găsi de exemplu semnul "+". Apoi am probleme să tastez "@"... Da, este un mic act de jertfă să scrii corect în limba proprie, care rămîne principalul lucru care ne definește ca români, indiferent unde trăim.

LapetiteMoc 11.04.2011 09:16:20

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353516)

Cu totii scriem pe forum cand ne permite timpul, sau intr-o pauza (nu avem program ca sa ne pregatim special - le clavier comme il faut afin que tous soient d'accord). D'accord ?

Important este ca ai inteles.

cristiboss56 11.04.2011 09:42:39

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 353519)

Când sunt pe telefon , cum sunt acum, e simplu:tastezi de două ori și a devine ă sau â , sau s devine ș . . .

ciradu 11.04.2011 09:44:47

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353206)

Tu continui..., eu continuu. Continuii e greșit în orice situație.

Foarte bune precizările, pentru toți cei interesați. Vreau însă să-ți atrag atenția supra conjugării verbului „a continua”. Ind. prez. sg. pers. 1 și 2 este continui (eu continui, tu continui), nu continuu (cf. DOOM). Forma continuu este folosită doar pentru adjectiv.

Florin-Ionut 11.04.2011 10:06:21

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 353530)
Cu totii scriem pe forum cand ne permite timpul, sau intr-o pauza, ceva (nu avem program ca sa ne pregatim special - monter le clavier comme il faut afin que tous soient d'accord). D'accord ?

Important este ca ai inteles.

Nu am pretenția ca toți forumiștii să se convertească instantaneu la scrierea cu diacritice. Știu că e greu. Eu doar am menționat cum se scrie corect acest cuvînt. :) Că veni vorba, tu folosești caracterele specifice limbii franceze?

Dacă tot sîntem la subiectul ăsta, să știi că în cazul de mai sus nu se pune virgulă înainte de sau.

Cordialement...

cocorel 11.04.2011 10:16:13

nu zic nu

E bine sa-ti formezi deprinderea de-a scrie corect oricand,chiar si-n graba.Dara asta nu inseamna sa sarim cum scapa careva vreo greseala sau sa omitem o idee foarte stralucita doar pentru ca formularea nu era cea mai buna.

Lucemferre 11.04.2011 10:20:40

Citat:

În prealabil postat de ciradu (Post 353537)
Foarte bune precizările, pentru toți cei interesați. Vreau însă să-ți atrag atenția supra conjugării verbului „a continua”. Ind. prez. sg. pers. 1 și 2 este continui (eu continui, tu continui), nu continuu (cf. DOOM). Forma continuu este folosită doar pentru adjectiv.

Ce aiurea. E o alternativă la continuu (ca verb) sau continuu nu se mai acceptă sub nicio formă din acest punct de vedere? În DEX 98 sunt indicate: eu continuu/ tu continui. Mulțumesc pentru informare.

cristiboss56 11.04.2011 10:21:28

D'le inginer !

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353541)
Nu am pretenția ca toți forumiștii să se convertească instantaneu la scrierea cu diacritice. Știu că e greu. Eu doar am menționat cum se scrie corect acest cuvînt. :) Că veni vorba, tu folosești caracterele specifice limbii franceze?

Dacă tot sîntem la subiectul ăsta, să știi că în cazul de mai sus nu se pune virgulă înainte de sau.

Cordialement...

Un inginer dă lecții unui profesor de limba română ! Felicitări d'le inginer din Timișoara . Că tot veni vorba, te rog spune-mi cum este corect, sunt sau sânt ? Parcă sunt sună mai latinește, iar sânt mai țigănește, dar o perioadă s-a folosit sunt , apoi sânt ! Cum e corect ?

LapetiteMoc 11.04.2011 10:41:05

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353541)

Cordialement...

Se pune virgula inainte de "sau" adversativ (cum era cazul in textul enuntat in postul meu).

Heurtebise 11.04.2011 10:41:28

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353517)
Însuși... :1:. Și dacă sunt pentru respectarea normelor, ce? E de-ajuns să vorbim atât cât să ne facem înțeleși la țară. Când ajungi jurnalist nu mai spui că omul a murit datorită deflagrației, majoritatea sunt, îmi place de... etc. pe motiv că se înțelege și cultivi mai departe în vorbirea celor care te aud aceleași greșeli pe care le faci și tu.

Buna, am asteptat sa ma corectezi pentru adj. pronominal; intr-adevar limba romana arata de doua ori masculinul spre deosebire de limba engleza dar eu pe la 3 noaptea nu prea ma mai gandeam la asta; greselile de care vorbeam eu nu sunt greseli care se fac la tara, ci greseli care vin chiar din dictionar: nu are absolut nicio logica sa scrii cu "m" inainte de b sau p daca se aude "n" si daca etimologic prefixul vine de la "in" sau "din" si nu de la "im" , respectiv "dim".
De ce nu folosesti prepozitia "pre" in loc de recentul "pe"?

Florin-Ionut 11.04.2011 10:44:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353547)
Un inginer dă lecții unui profesor de limba română ! Felicitări d'le inginer din Timișoara . Că tot veni vorba, te rog spune-mi cum este corect, sunt sau sânt ? Parcă sunt sună mai latinește, iar sânt mai țigănește, dar o perioadă s-a folosit sunt , apoi sânt ! Cum e corect ?

Cristi,

Vezi că sînt din Botoșani și moldovean o să mor, chiar dacă trăiesc pînă una-alta în Banat. ;)

Ai aici un răspuns: http://dexonline.ro/ghid-exprimare

"Dacă țineți morțiș să vă împotriviți normelor ortografice curente și să scrieți cum ați învățat, scrieți eu sînt. Eu sânt este greșit după ambele seturi de norme."

Eu urmez sfatul lui George Pruteanu și exemplul marilor edituri - cum ar fi Humanitas. Aruncă de curiozitate o privire pe respectabilul sait http://www.dilemaveche.ro .

ciradu 11.04.2011 11:30:31

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 353546)
Ce aiurea. E o alternativă la continuu (ca verb) sau continuu nu se mai acceptă sub nicio formă din acest punct de vedere? În DEX 98 sunt indicate: eu continuu/ tu continui. Mulțumesc pentru informare.

După semnul de la începutul cuvântului în DOOM2 înțeleg că nu se mai acceptă eu continuu. Poate tocmai pentru a se deosebi de adjectivul cu aceeași ortografie. Mie personal mi s-a părut întotdeauna, oricum, că nu sună bine eu continuu.

cristiboss56 11.04.2011 11:31:51

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353564)
Cristi,

Vezi că sînt din Botoșani și moldovean o să mor, chiar dacă trăiesc pînă una-alta în Banat. ;)

Ai aici un răspuns: http://dexonline.ro/ghid-exprimare

"Dacă țineți morțiș să vă împotriviți normelor ortografice curente și să scrieți cum ați învățat, scrieți eu sînt. Eu sânt este greșit după ambele seturi de norme."

Eu urmez sfatul lui George Pruteanu și exemplul marilor edituri - cum ar fi Humanitas. Aruncă de curiozitate o privire pe respectabilul sait http://www.dilemaveche.ro .

Mulțumesc frumos ! O să intru pe link-uri când ajung acasă , acum sunt în deplasare . . . .

anna21 11.04.2011 14:47:58

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353521)
Ana,

Te rog frumos și respectuos să mă scuzi că te-am deranjat.

Eu am o tastatură englezească și îmi este destul de greu să caut semnele de punctuație, diacriticele șamd cînd activez tastatura românească. Uneori îmi vine mai ușor să apăs ALT+SHIFT pentru a găsi de exemplu semnul "+". Apoi am probleme să tastez "@"... Da, este un mic act de jertfă să scrii corect în limba proprie, care rămîne principalul lucru care ne definește ca români, indiferent unde trăim.

Oricat m-as "jertfi" (ce cuvite mari pt lucruri mici), uneori imi este imposibil sa furnizez diacritice. Problema tehnica.

anna21 11.04.2011 14:49:33

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 353520)
http://command-n.ro/forum/topic/905-...keyboard-dock/

Ca să citez din link-ul respectiv:

Multumesc pt promptitudine. Chiar nu stiam ca este posibil sa folosesc diacritice.. daca imi cumpar keyboardul pt iPad. Ca n-am, deci am scuza :).

Si ca sa-i dau raspuns si lui Cristiboss.. telefonul meu nu are butoane. Selectez literele pe (touch)screen si nu exista diacritice.

Yasmina 11.04.2011 20:16:59

Pe iPhone si iPad nu exista toate diacritice din lb romana,ci numai â,ã si î.

Anna21,daca apesi pe touch screen in dreptul lui a iti va deschide o lista cu variante pt caractere cu a(àáâäæãā),la fel cu i si e(daca vreti sa scrieti in franceza),dar cam atat...

cristiboss56 11.04.2011 20:20:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 353702)

Ba exista ! ( cel putin la mine ) . . . Acum sunt pe calculator , dar spre noapte iti voi demonstra ca se poate , de vrei :5: !

Yasmina 11.04.2011 20:35:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 353705)
Ba exista ! ( cel putin la mine ) . . . Acum sunt pe calculator , dar spre noapte iti voi demonstra ca se poate , de vrei :5: !

Am am scris textul precedent de pe iPhone,la mine nu exista alte caractere pt s si t,dar exista variante ale vocalelor.

anna21 11.04.2011 20:49:33

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 353702)

Anna21,daca apesi pe touch screen in dreptul lui a iti va deschide o lista cu variante pt caractere cu a(àáâäæãā),la fel cu i si e(daca vreti sa scrieti in franceza),dar cam atat...

Multumesc.

Florin-Ionut 12.04.2011 10:08:31

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 353561)
Se pune virgula inainte de "sau" adversativ (cum era cazul in textul enuntat in postul meu).

Eu știu că înainte de "sau" se pune virgulă doar în cazurile de genul "sau una, sau alta". Mai știu că englezii pun neapărat virgulă înainte de "or" - nu știu francezii dacă fac tot așa, dar aici discutăm numai despre limba română.

Ai putea să vii cu o referință despre această regulă a virgulei înainte de sau adversativ?

Mulțumesc!

ciradu 12.04.2011 12:55:45

Aș mai adăuga o observație. De multe ori, atunci când scriem cuvinte care se termină în i accentuat o facem greșit, mai adăugând un i. Exemple: „să afli” (nu „să aflii”); „a ști” (nu „a știi”); „a privi” (nu „a privii”).
E valabilă și reciproca: „să știi” (nu „să ști”); „să fii” (nu „să fi”) ș.a.m.d.
Atenție și la următoarele forme:
Eu (mie) însumi, însămi
Tu (ție) însuți, însăți
El, ea (lui, ei) însuși, însăși
Noi (nouă) înșine, însene
Voi (vouă) înșivă, însevă
Ei înșiși, ele înseși
lor înșile, însele

Florin-Ionut 12.04.2011 13:50:17

Citat:

În prealabil postat de ciradu (Post 353850)
Atenție și la următoarele forme:
Eu (mie) însumi, însămi
Tu (ție) însuți, însăți
El, ea (lui, ei) însuși, însăși
Noi (nouă) înșine, însene
Voi (vouă) înșivă, însevă
Ei înșiși, ele înseși
lor înșile, însele

Spun alții că nu există toate formele de feminin pentru pronumele de întărire, cele amintite mai sus. Adică o femeie spune tot "eu însumi", deși mie îmi sună cam ciudat să fie așa. Deci încă nu mi-e clar cum e corect pentru o doamnă să zică, deși mă interesează doar ca fapt divers.

Ce știu sigur este că la persoana a treia plural există două situații:

1. Cînd e vorba de lucruri, se folosește "ele, lucrurile înseși".
2. În cazul persoanelor, se folosește "ele, doamnele însele".

LapetiteMoc 13.04.2011 09:28:32

surse de informare

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 353822)

Ai putea să vii cu o referință despre această regulă a virgulei înainte de sau adversativ?

Mulțumesc!

Alexandru Graur
Theodor Hristea
Mioara Avram
Petru Zugun
Dumitru Irimia
Cornel Dumitriu
Iorgu Iordan
si "Gramatica Academiei" (oricare dintre editii)

Florin-Ionut 13.04.2011 10:35:40

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 354107)
Alexandru Graur
Theodor Hristea
Mioara Avram
Petru Zugun
Dumitru Irimia
Cornel Dumitriu
Iorgu Iordan
si "Gramatica Academiei" (oricare dintre editii)

Salut,

Am găsit regulile într-o carte scrisă de Prof. univ. dr. Lucian Chișu, care are la bibliografie "Gramatica Academiei". Cum să înțeleg corect ce scrie mai jos, căci se pare că totuși nu m-am înșelat?... Te rog să mă ajuți să mă lămuresc, pentru că e foarte important pentru mine să mă corectez dacă e cazul.

Virgula [, ]
* izolează vocative, apoziții, interjecții, cuvinte incidente, de restul propoziției, complemente circumstanțiale și elemente predicative suplimentare situate între subiect și predicat.
* desparte complementele circumstanțiale antepuse subiectului; două părți de propoziție diferite care au același regent; atributul explicativ și circumstanțial antepus regentului.
* coordonează, prin juxtapunere, elementele componente ale unei părți de propoziție multiple.
* în frază, izolează propoziții și fraze incidente, propoziții intercalate într-o altă propoziție sauîntre două coordonate, apozitive.
* desparte completivele circumstanțiale cauzale, consecutive, concesive, condiționale, indiferent de poziție, o atributivă explicativă când nu este plasată imediat după termenul regent.
* coordonează, prin juxtapunere, propoziții de același fel; prin raportul adversativ și conclusiv (împreună cu conjuncția sau/și copulativ și disjunctiv) dacă este reluată conjuncția.

Notă: Nu se pune virgulă !
- între următoarele patru părți de propoziție (indiferent de topică: subiect,
predicat, complement directși complement indirect.
- între determinant și determinat.
- între verbul copulativ și numele predicativ.
- între regentă și subiective, predicative, completive directe, completive
indirecte, indiferent de poziție.
- între regentă și circumstanțiale de timp, loc, mod, scop, dacă sunt postpuse.

Mulțumesc!

LapetiteMoc 13.04.2011 12:05:16

surse

Te vei lamuri consultand sursele indicate.

Succes!

antoniap 13.04.2011 13:59:32

masculin: eu insumi, mie insumi
feminin: eu insami, mie insemi
masculin: tu insuti, tie insuti
feminin: tu insati, tie inseti
masculin: el insusi, lui insusi
feminin: ea insasi, ei insesi

masculin: noi insine, noua insine
feminin: noi insene, noua insene
masculin: voi insiva, voua insiva
feminin: voi inseva, voua inseva
masculin: ei insisi, lor insisi
feminin: ele insesi (insele), lor insesi

Scuze pentru lipsa diacriticelor.

ciradu 13.04.2011 14:41:51

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 354155)
masculin: eu insumi, mie insumi
feminin: eu insami, mie insemi
masculin: tu insuti, tie insuti
feminin: tu insati, tie inseti
masculin: el insusi, lui insusi
feminin: ea insasi, ei insesi

masculin: noi insine, noua insine
feminin: noi insene, noua insene
masculin: voi insiva, voua insiva
feminin: voi inseva, voua inseva
masculin: ei insisi, lor insisi
feminin: ele insesi (insele), lor insesi

Scuze pentru lipsa diacriticelor.

Da, așa e corect. Chiar doream să mă corecteze cineva.

calator prin ploaie 13.04.2011 16:52:06

Se scrie corect izbaveste nu isbaveste....apoi izvor nu isvor...apoi va fi si nu v-a fi....se spune si scrie corect doctorita nu doctora....

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:31:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.